Freja har fået disse brugte ting i gave
Livsstil

Freja har fået disse brugte ting i gave

Julie Schoen
Julie Schoen

’Det er en smule lettere, når man ønsker sig noget specifikt’. Sådan lyder et af rådene fra Freja, der giver og modtager gaver, som er købt brugte. Læs om hendes erfaringer, her.

Når du modtager en bog i gave, er det ofte for at læse dens fortælling. Men kunne det ikke være hyggeligt at blive en del af bogens historie?

Det er i hvert fald den tanke, Freja fra Nørrebro i København har. I de bøger, 25-årige Freja forærer væk, kan modtagerne skrive sig selv ind i bøgernes indre. For hun giver ofte brugte bøger i gave, og hun hygger sig med, at man kan se, hvem der tidligere har ejet og læst bogen.

- Måske en dag er der en, der kigger på ens navn på sådan en liste, siger hun.

I denne artikel kan du møde Freja Bak Petersen, som vi tidligere har været hjemme hos. Freja bruger ikke kun DBA til at indrette sit hjem med og til at få afsat sine fund, genbrugssitet bliver også taget i brug, når veninderne har fødselsdag, eller når hun skal til jul hos familien. Freja er nemlig en flittig genbrugsgave-køber, og hun modtager også selv second hand-gaver.

Her fortæller Freja, hvorfor hun synes, brugte gaver er et oplagt valg.

Her kan du se en genbrugsgave, som Freja har modtaget
Her kan du se en genbrugsgave, som Freja har modtaget

Hvorfor giver du second hand-gaver?

Jeg elsker at give second hand-gaver. Der ligger for det første en større anstrengelse i det, da det er ikke noget, man griber fra en hylde. Desuden er det bæredygtigt, og dem man giver gaven til ender ofte med noget mere unikt. 

BMF-stager fra Nagel på DBA:

 1. STOFF NAGEL bmf 3 lysestager, 3 stk. stager, fremstår som nye, med æske

Fået de forkerte i julegave

  STOFF NAGEL bmf 3 lysestager, 3 stk. stager, fremstår som nye, med æske Fået de forkerte i julegave. De har slet ikke været brugt. Koster 1200 fra ny. Kan sende!

  750,00 kr.28-05-2024

Klik her og find BMF-stager fra Nagel.
  

Hvad giver du folk i gave?

Senest har vi givet et par BMF-stager fra Nagel i gave. De skulle lige pudses, inden de blev givet videre, men modtageren blev virkelig glad.

Ellers har jeg for vane at give brugte bøger i gaver. Det holder jeg meget af. Det er så sjovt, at der står navne og årstal på tidligere ejere, og så kan man skrive modtageren ind i den historie. Måske en dag er der en, der kigger på ens navn på sådan en liste. 

Bøger til salg på DBA:

 1. Hadets onde cirkel, Morten Thor Hansen , genre: krimi og spænding, Paperback.lidt bukket i omslaget

  Hadets onde cirkel, Morten Thor Hansen , genre: krimi og spænding, Paperback.lidt bukket i omslaget

  15,00 kr.20-06-2024
 2. Søster, Rosamund lupton, genre: roman, Hardback

  Søster, Rosamund lupton, genre: roman, Hardback

  25,00 kr.20-06-2024
 3. Løgn over løgn, Henrik Stangerup, genre: roman, Hardback med smudsomslag
Gyldendal

Ved forsendelse

  Løgn over løgn, Henrik Stangerup, genre: roman, Hardback med smudsomslag Gyldendal Ved forsendelse betaler køber for porto

  40,00 kr.20-06-2024
 4. Bent og tepotten, Jim Henson, genre: humor, Efter Jim Hensons Sesame Street Muppets 

Ved forsendels

  Bent og tepotten, Jim Henson, genre: humor, Efter Jim Hensons Sesame Street Muppets Ved forsendelse betaler køber for porto

  15,00 kr.20-06-2024
 5. Kys, Eddie Thomas Pettersen, genre: roman, Hardback

Ved forsendelse betaler køber for porto.

  Kys, Eddie Thomas Pettersen, genre: roman, Hardback Ved forsendelse betaler køber for porto.

  30,00 kr.20-06-2024
 6. Mystikkens danmark, Kristian Kristiansen, genre: anden kategori, 100 mystikke steder i danmark 

Pap

  Mystikkens danmark, Kristian Kristiansen, genre: anden kategori, 100 mystikke steder i danmark Paperback Ved forsendelse betaler køber for porto

  35,00 kr.20-06-2024

Du kan finde oseaner af bøger på DBA. 2.960 bøger i kategorien ’Skønlitteratur’ koster mellem 5-10 kroner.
  

Hvordan reagerer folk, når de får en brugt gave?

Min omgangskreds og familie reagerer positivt. Der er lagt en større anstrengelse i sådan en gave, og det føler jeg bliver modtaget med glæde og værdsættelse. 

Er der nogle ting, du aldrig kunne finde på at give nogle i gave?

Ting af dårlig kvalitet.

Modtager du second hand-gaver?

Ja, fra familie og veninder. Jeg ønsker mig ofte ting fra second hand. Når man ønsker sig noget specifikt, gør det det en smule lettere for folk at finde det, man efterspørger brugt. 

LÆS OGSÅ: Sexolog: Derfor er det sexet at købe second hand-gaven, brugt!

Dette billede har Freja fået i gave af sin mor. Købt brugt
Dette billede har Freja fået i gave af sin mor. Købt brugt
Disse fine tallerkener har Freja modtaget i gave af sine søskende og svingerinde. Læs, hvilket brand, de er fra, i teksten herunder
Disse fine tallerkener har Freja modtaget i gave af sine søskende og svingerinde. Læs, hvilket brand, de er fra, i teksten herunder

Hvad har du fået i second hand-gave?

Senest har jeg fået et Mogens Andersen-litografi af min mor, som er fundet på DBA.

I julegave fik jeg fajance tallerkener fra Kähler af min søster, bror og svigerinde.

Min svigerfamilie har også givet mig et litografi i forbindelse med, at jeg endte min uddannelse. Det er fundet på Lauritz, tror jeg.

Min veninde gav mig sidste år nogle fine, små vaser fundet brugt i en genbrugsbutik på landet.  

LÆS OGSÅ: 5 idéer til gaver, du selv kan skabe ud af genbrug 

De skaber stemning, de små vaser, og i Frejas tilfælde også gode minder. For vaserne er en kærlig gave fra en veninde. Købt i en genbrugsbutik på landet
De skaber stemning, de små vaser, og i Frejas tilfælde også gode minder. For vaserne er en kærlig gave fra en veninde. Købt i en genbrugsbutik på landet
Billedet med fuglen er en genbrugsgave. Hvem den er fra, og hvor den er købt, kan du læse dig klogere på i teksten herover
Billedet med fuglen er en genbrugsgave. Hvem den er fra, og hvor den er købt, kan du læse dig klogere på i teksten herover

Freja har også fortalt om sine DBA-salg i en artikel til DBA Guide, som du kan læse ved at trykke på linket.

Har du fået blod på tanden i forhold til at give brugte gaver, næste gang du tropper op til en fødselsdag eller et bryllup? Vi har lavet flere guides med gave-forslag til enhver smag. Du kan læse om, hvilke genbrugsgaver der er oplagte at give til din mor, din far, din baby, i bryllupsgave, konfirmationsgave og til din teenager.

Er du stadig lidt i tvivl om, hvordan folk har det med at modtage brugte gaver, så læs om, hvordan Susans omgangskreds reagerede – eller få at vide, hvad Karens familie tænkte om at få genbrugsgaver.

Du kan også se, hvordan folk på gaden ville reagere, hvis de pakkede en gave op, som var købt brugt. Vi er taget på Strøget i København, hvor vi har spurgt folk ind til emnet; brugte gaver.

Læs mere om undersøgelsen i artiklen, her.

Relaterede artikler