Pift hjemmet op med disse 5 simple tricks
LivsstilDIY

Pift hjemmet op med disse 5 simple tricks

Astrid
Astrid

Du har sikkert hørt det tusinde gang før. Forandring fryder – men der er altså noget om sagen! Med 5 råd guider DBA til en simpel, men synlig (og gratis) genopfriskning af dit hjem.

Du tænker måske ikke over det i en travl hverdag, men lige som forårssolens stråler sniger sig ind ad vinduet, får du en ualmindelig trang til fornyelse i dit hjem. Måske der kun ligger et par håndører i sparegrisen, eller måske du bare mangler inspiration.  

Hvad end der holder dig tilbage – frygt ej!

Vi har samlet 5 råd, du nemt kan give dig i kast med – med eller uden posen fuld af penge. Læs med her!

Du kan finde inspiration til indretning på DBA’s Instagramprofil.
Du kan finde inspiration til indretning på DBA’s Instagramprofil.

Skab forandring med de ting du allerede har

At føre dette råd ud i livet koster ikke så meget som en rød reje. Det første råd på programmet er nemlig omrokering af dine møbler.

Du kan selvfølgelig tage fat på klassikeren og bytte rundt på sofa-arrangementet og spisebords-opsætningen. Men du behøver ikke genopfinde den dybe tallerken, hvis du synes både sofa og spisebord står helt fantastisk. Som start kan du nøjes med at flytte rundt på dine billeder og på den måde skabe et nyt udtryk i hjemmet.

Ligger der lidt guldmønter på kistebunden, du er okay med at brænde af, kan du på DBA finde mere

Har du alligevel mod på en større makeover og mangler lidt inspiration, kan du i artiklen se om indretningstendenserne i 2020.

SE OGSÅ: DIY – Fra kommode til bænk

Ved bare at flytte om på et par enkelte ting i hjemmet, kan du skabe et helt nyt udtryk.
Ved bare at flytte om på et par enkelte ting i hjemmet, kan du skabe et helt nyt udtryk.

Rådet til dig, der vil have mere natur ind i hjemmet

Vil du have mere liv og farve ind i dit hjem, er planter et godt sted at begynde. Vil du ikke bruge penge på nye planter, kan du starte med at tjekke, om der eventuelt kunne være nogle små skud, blandt de planter du allerede har, som du kan plante ud.

Du kan også hoppe en tur forbi DBA. Hvis du er heldig, kan du finde både potter og planter, der gives væk gratis. Klik her for at se om der er nogle gratis planter på DBA. Var der ikke bid, kan du med garanti finde nogle meget billigt. Lige nu kan du finde 50 potteplanter, som koster mindre end 100 kroner.

Husk desuden på, at jo større en plante, du anskaffer dig, desto større forandring og blikfang, vil den skabe i din indretning.

Find planter på DBA:

 1. Stueplante, Monstera Albo, Monstera albo top cut sælges. 
Afhentning på adressen I Sydhavn eller sen

  Stueplante, Monstera Albo, Monstera albo top cut sælges. Afhentning på adressen I Sydhavn eller sendes til 55kr med Postnord. Se gerne mine andre annoncer :-)

  280,00 kr.21-06-2024
 2. Monstera , Monstera, Sælger denne store monstera inkl. potte, da den er blevet for stor til os. Den

  Monstera , Monstera, Sælger denne store monstera inkl. potte, da den er blevet for stor til os. Den fejler intet.

  350,00 kr.21-06-2024
 3. Monstera albo variegata, Monstera albo variegata, Monstera albo variegata stikling fra topskud. Stik

  Monstera albo variegata, Monstera albo variegata, Monstera albo variegata stikling fra topskud. Stiklingen har to blade og et fint rodnet. Skal afhentes i Odense.

  100,00 kr.21-06-2024
 4. Stueplante , Monstera, Monstera deliciosa albo variegata

  Stueplante , Monstera, Monstera deliciosa albo variegata

  650,00 kr.20-06-2024
 5. Monstera albo variegata / broget monstera, Flot stikling af monstera albo variegata / broget monster

  Monstera albo variegata / broget monstera, Flot stikling af monstera albo variegata / broget monstera plantet i jord. Moderplante på sidste billede. Stiklingen har først slået rødder i vand og er here

  400,00 kr.20-06-2024
 6. Plante, Monstera selges billig pga flytting, byd gerne.
Skal hentes før søndag 23. juni.

  Plante, Monstera selges billig pga flytting, byd gerne. Skal hentes før søndag 23. juni.

  50,00 kr.20-06-2024

Lige nu kan du finde mere end 80 monstera-planter på DBA.

Rådet til dig, der elsker farver

Er alle væggene i dit hjem hvide, kan du nemt og hurtigt ændre et rums stemning med en klat maling.

Inden du pludselig har malet hele hjemmet mintgrøn, kan det være en god ide at anskaffe en farveprøve og testen nuancen i det pågældende rum. På den måde undgår du at bruge en hulens masse penge på en farve, du ikke er helt tilfreds med.

Du kan også vælge kun at male en enkelt væg – eksempelvis i en lysegul nuance eller med kalkmaling. Ved kun at male en enkelt væg sparer du desuden både penge og tid. Win win. Og så er det endda moderne.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren Celine

Vil du se flere billeder af Celines hjem, skal du blot klikke på linket over billedet.
Vil du se flere billeder af Celines hjem, skal du blot klikke på linket over billedet.

Rådet til dig, der nægter at smide noget ud

Har du maling til overs fra, da du malede væggene, skal du endelig ikke smide det ud. Du har nu flere muligheder.

Du kan sætte det til salg på DBA eller give det væk gratis, så andre kan få glæde af det. Eller du kan bruge restmalingen til yderligere forandring i hjemmet.

Mal eventuelt en hylde i samme farve som den nymalede væg, således de to går i ét med hinanden. Det skaber en fantastisk effekt. Du kan også bruge maling til at genopfriske dine bøjler i entréen eller male de indvendige sider i dit vitrineskab.

LÆS OGSÅ: Ibi Makienok bruger helst genbrugstøj på den røde løber

Du kan også male dit skab eller kommode i samme farve som din nymalede væg. Det giver en god sammenhæng i din indretning.
Du kan også male dit skab eller kommode i samme farve som din nymalede væg. Det giver en god sammenhæng i din indretning.

Rådet til dig, som værdsætter æstetik

Det sidste råd i denne omgang omhandler blomster. Blomster i fine vaser er nemlig en kanon måde at bringe farve ind i hjemmet. Og hvis du bliver træt af farverne på blomsterne, er det jo utroligt nemt at ændre på.

Hvis du ikke vil bruge moneter på blomster, er det bare med at hoppe en tur på cyklen, og så er det bare asti afsted ud i naturen – men være opmærksom på, at du ikke ved et uheld ’stjæler’ blomsterne fra andres grund. Med en flot markbuket sparer du ikke alene penge, men er også helt med på indretningsmoden.

Synes du, det er for besværligt med cykeltur og blomsterplukning, eller vil du gerne støtte din lokale blomsterforretning, er det bestemt også en mulighed. Gå gerne efter en buket med vilde blomster, der ikke er sat alt for sirligt sammen, hvis du vil have et moderne udtryk.

Når blomsterne er ved at hænge med hovederne, kan du eventuelt fjerne vandet og lade dem tørre ind. På den måde forlænges blomsternes levetid. Og tørrede blomster aldrig været mere in.

Find vaser på DBA:

 1. Glas, Quadro skål, Holmegaard, Stor kugleformet skål med firkantet åbning. Fra serien "Quadro"
Desig

  Glas, Quadro skål, Holmegaard, Stor kugleformet skål med firkantet åbning. Fra serien "Quadro" Design: Peter Svarrer Holmegaards Glasværk 2000 Farve: pastelgrøn Højde: 17 cm Diameter: 15 cm Pris 200

  200,00 kr.21-06-2024
 2. Glas, Karaffel, Holmegaard Glasværk, 1 Firkantet karaffel med buet top, lille hals med tilhørende ko

  Glas, Karaffel, Holmegaard Glasværk, 1 Firkantet karaffel med buet top, lille hals med tilhørende korkprop. Dekoreret med flerfarvet silketryk "Portræt af Kong Hans" og bagpå "Våbenskjold" + 2 Tilhøre

  150,00 kr.21-06-2024
 3. Glas, Apotekerflaske 1978, Holmegaard Glasværk, Lavt firkantet glas med lille hals og udsvajet mundi

  Glas, Apotekerflaske 1978, Holmegaard Glasværk, Lavt firkantet glas med lille hals og udsvajet munding, og tilhørende luftfyldt prop med sammenklemt knop. Dekoreret med emaljemalet flerfarvet skjold m

  100,00 kr.21-06-2024
 4. Glas, Glaskande , Holmegaard Glasværk, Violet balusterformet kande med hældetud og påsat massiv hank

  Glas, Glaskande , Holmegaard Glasværk, Violet balusterformet kande med hældetud og påsat massiv hank. Kuglet i bund. Holmegaards Glasværk ca. 1960 Farve: Violet Højde: 187 mm. Diameter: 100 mm. Litt.

  325,00 kr.21-06-2024
 5. Glas, Sommerflaske 1983, Holmegaard Glasværk, 
Firkantet karaffel med buet top, lille hals med tilhø

  Glas, Sommerflaske 1983, Holmegaard Glasværk, Firkantet karaffel med buet top, lille hals med tilhørende korkprop, fra serien "Sommerflasker". Dekoreret med flerfarvet silketryk "Badebro med badehus,

  125,00 kr.21-06-2024
 6. Glas, Hjerteformet vase , Holmegaard Glasværk, Hjerteformet vase fra serien´"Menuet".
Design: Per Lü

  Glas, Hjerteformet vase , Holmegaard Glasværk, Hjerteformet vase fra serien´"Menuet". Design: Per Lütken Signeret "Holmegaard 19 PL 56 Holmegaards Glasværk Farve: Akvablå Højde: 6 cm Hel og fin Pris

  80,00 kr.21-06-2024

På DBA kan du lige nu find mere end 23.000 vaser.

Er du på udkig efter mere boliginspiration, kan du her læse om 5 tips til en personlig indretning. Her kan du blandet finde inspiration til kreativ opbevaring og genbrug af gamle lamper.

I videoen neden for kan du møde Sophia, som sælger DBA’s dyreste kolonihavehus. Vi kan røbe, at kolonihavehuset ikke er dyrt uden grund. Ikke alene har det en helt unik beliggenhed, det er også en lille arkitektoniskperle.Vil du vide mere om Sophia og det skønne kolonihavehus, kan du læse med her.

Relaterede artikler