Endelig efterårsferie! 5 aktiviteter, som ikke koster en krone
Livsstil

Endelig efterårsferie! 5 aktiviteter, som ikke koster en krone

Christine
Christine

Skal du holde efterårsferie hjemme? Ugen kan hurtigt blive lang, hvis vennerne er på tur til fjerne himmelstrøg eller er tjekket ind i sommerhuset ved kysten. Men bare rolig. Vi kommer dig til undsætning med fem sjove aktiviteter, som hele familien kan være fælles om.

Har du planer i efterårsferien? Nej, slet ingen? Hvor heldigt! Vi har nemlig fem forslag parate, som du kan kaste dig over, så du skal altså ikke være nervøs for at kede dig. Faktisk må vi endda advare dig på forhånd… Det kan nemlig godt blive lidt uhyggeligt at læse med undervejs, men er du modig nok, er der gys, gru og grin på listen over efterårsferieaktiviteter, som vi folder ud for øjnene af dig her.

Tør du? Så lad os skyde efterårsferien i gang på den allerbedste måde.

Emil fra København sælger sin brugte gameboy for 499 kroner. Den har både fået ny skærm og nyt cover, så den kan klare mange timers spil endnu.
Emil fra København sælger sin brugte gameboy for 499 kroner. Den har både fået ny skærm og nyt cover, så den kan klare mange timers spil endnu.

Kan du huske den her?

Der kan være langt til moster Oda i Thy eller tanten i Tisvilde, hvis man er en lille, utålmodig type. Transporttiden kan heldigvis blive forkortet, hvis rejsen begynder på DBA. Her kan du tanke op på underholdning, som ungerne med garanti ikke allerede har haft mellem hænderne.

Hvis det ikke gav ro på bagsædet at tænde en tablet, må du tage old school-skyts i brug. Send en gameboy fra de gode, gamle dage bagud i bilen og lad Supermario og Donkey Kong kæmpe om opmærksomheden. Mon du kan modstå fristelsen til selv at gribe om gameboyen, når ungerne er lagt i seng om aftenen? Vi tvivler, men på DBA er der spil nok at vælge imellem – og hurra for det! De gamle klassikere kan nemlig kun købes brugt, men heldigvis kan du nøjes med at slippe under 100 kroner for at komme tilbage til 00’ernes storhedstid.

 

Leg godt

Der er en grund til, at Lego er en forkortelse for 'leg godt'. Det er nemlig præcis det, man gør! I efterårsferien er det oplagt at finde kasserne med farvede klodser frem fra skabet, hvis uvejret rusker udenfor.

Boomer børneværelset allerede af de nyeste modeller fra butikkerne? Vi siger det bare: Søg ud på brugtvaremarkedet. Her finder du samlesæt fra da far var dreng og mor en purung pige. Du kan selvfølgelig også finde moderne hits med Star Wars og Harry Potter til en god pris, men der er altså noget særligt over at samle piratskibe og folkevognsrugbrød fra fortiden.

I hvert fald for de voksne… Heldigvis er der noget for alle på DBA: Duplo til de mindste, Disney i kulørte farver til de større og mon ikke, at bedsteforældrene bliver glade over et gensyn med jern-teknik, som er forløberen til Lego Technic.

Find Lego på DBA:

 1. Lego Minifigures, Super Heroes 

Flere til mit i forvejen KÆMPE store udvalg fra serien: 

sh035 Bla

  Lego Minifigures, Super Heroes Flere til mit i forvejen KÆMPE store udvalg fra serien: sh035 Black Widow 60kr. (lav pris pga. revne på højre side af torso) sh252 Hulk (inkl. tilbehør) 30kr.

  60,00 kr.27-02-2024
 2. Lego Minifigures, Movie 2 - ALLE sættene er HELT NYE og komplette med udstyret!

13: Apocalypseburg

  Lego Minifigures, Movie 2 - ALLE sættene er HELT NYE og komplette med udstyret! 13: Apocalypseburg Abe 30kr. 18: Scarecrow 40kr. 19: Tin Man 60kr. Og 4 stk. hvor det kun er figuren: tlm153 Sherry S

  30,00 kr.27-02-2024
 3. Lego Minifigures, Movie 2 - ALLE sættene er HELT NYE og komplette med udstyret!

4: Giraffe Guy 45kr

  Lego Minifigures, Movie 2 - ALLE sættene er HELT NYE og komplette med udstyret! 4: Giraffe Guy 45kr. 5 Crayon Girl (NEW) 35kr. 6. Sherry Scratchen-Post & Scarfield (NEW) 35kr. 7 Hula Lula 30kr. 9: Fl

  45,00 kr.27-02-2024
 4. Lego Minifigures, Serie 20 - 1 enkelt tilbage:

15: Pajama Girl  50kr.
13: Brick Costume Guy 25kr.

  Lego Minifigures, Serie 20 - 1 enkelt tilbage: 15: Pajama Girl 50kr. 13: Brick Costume Guy 25kr.

  50,00 kr.27-02-2024
 5. Lego andet, Lego friends 41679, Er kun blevet samlet og stået til pynt. Båden mangler.
Incl. samleve

  Lego andet, Lego friends 41679, Er kun blevet samlet og stået til pynt. Båden mangler. Incl. samlevejledning og æske. alder 6+

  75,00 kr.27-02-2024
 6. Lego Minifigures, Serie 10

Sættene er fuldstændig komplet med ALLE dele - flere af dem er helt NYE

  Lego Minifigures, Serie 10 Sættene er fuldstændig komplet med ALLE dele - flere af dem er helt NYE med folder og pose - står ved hver enkelt: 9: Paintball Player 45kr. 10 Sea Captain 110kr. 11 Sad C

  45,00 kr.27-02-2024

På DBA kan du både finde Duplo til de mindste og byg-selv-sæt til de større børn.

Tag toget til…

Hvem har ikke ligget på knæ time efter time for at bygge vilde baner, togene kunne tøffe rundt på? For de fleste er Brio barndom, og det er billigt at opdatere samlingen på DBA, så du kan tage toget tilbage til børneværelsets fjerneste destinationer. 

Går turen over store søer, dybe kløfter eller høje bjerge? Broer, trafiklys og tunneller tilfører magi på rejsen, og når du søger efter skinnerne brugt, kan du finde sjældne modeller, der ikke længere kan købes i butikkerne. Det gør din brugte Brio-bane lidt sejere end skolekammeraternes.

Find Brio på DBA:

 1. Dukkevogn, BRIO, Fin dukkevogn i super stand, brugt af ét barn. Lille dukkelift medfølger.

Fra røg-

  Dukkevogn, BRIO, Fin dukkevogn i super stand, brugt af ét barn. Lille dukkelift medfølger. Fra røg- og dyrefrit hjem.

  175,00 kr.27-02-2024
 2. Flipperspil, Flipperspil, købt via Coolshop. Lyde og effekter virker ikke hele tiden, men hvis nogen

  Flipperspil, Flipperspil, købt via Coolshop. Lyde og effekter virker ikke hele tiden, men hvis nogen kan have noget sjov med at spille alligevel er det bedre end skraldespanden. Pengene er til min dre

  30,00 kr.27-02-2024
 3. Gåvogn , BRIO, gåvogn, Gåvogn fra BRIO sælges. Er godt slidt i bunden, men ellers fin.

  Gåvogn , BRIO, gåvogn, Gåvogn fra BRIO sælges. Er godt slidt i bunden, men ellers fin.

  35,00 kr.27-02-2024
 4. Stor BRIO samling, BRIO togbane med 80 forskellige skinner. 
Desuden: 
- Metrostation
- Brandstation

  Stor BRIO samling, BRIO togbane med 80 forskellige skinner. Desuden: - Metrostation - Brandstation - Færge - Bro - Læssekran - Tunnel - Jernbaneoverskæring Indeholder yderligere 25 forskellige toge,

  1.200,00 kr.27-02-2024
 5. Dukkevogn, Pæn og velholdt Brio dukkevogn med en lille dyne

  Dukkevogn, Pæn og velholdt Brio dukkevogn med en lille dyne

  300,00 kr.27-02-2024
 6. Togbane, med bro, tunnel, lokomotiv, vogn, dyr og træ. Fin stand.

  Togbane, med bro, tunnel, lokomotiv, vogn, dyr og træ. Fin stand.

  200,00 kr.27-02-2024

Du finder et stort udvalg af Brio på DBA. Her kan du se det, der koster under 100 kroner.

Tør du hoppe med på tendensen?

Skeletterne rasler ud af skabet, flagermusene flakser febrilsk forbi, en ugle tuder, og heksene hikser i natten. Halloween er en uhyggeligt hyggelig efterårstradition, som for alvor har fået fat i danskerne.

Er du modig nok, er det tid til at pynte haven med lysende græskarhoveder, fylde maven med godter og gå gennem gaderne i den mest skræmmende udklædning.

Er du vokset ud af looket fra sidste år, skal du svinge forbi DBA, hvor du for under 100 kroner kan blive forvandlet til et mageløst monster, et skræmmende skelet eller en hylende heks.

Bliv klar til Halloween! Jacob sælger udklædningskjolen for 30 kroner, og han sender den selvfølgelig til dig, hvis ikke du selv kan hente den i Glumsø.
Bliv klar til Halloween! Jacob sælger udklædningskjolen for 30 kroner, og han sender den selvfølgelig til dig, hvis ikke du selv kan hente den i Glumsø.

Bliv klar til Halloween på DBA:

 1. Langerne, Lanterne til fest og Halloween 29 cm høj, 12 cm bred
Skifter farve med blinkende lys, virk

  Langerne, Lanterne til fest og Halloween 29 cm høj, 12 cm bred Skifter farve med blinkende lys, virker på batterier Næsten ny flot stand 50kr

  50,00 kr.25-02-2024
 2. Halloween kostume, Halloween kostume str. 10-12 år. Kun brugt en gang. Rigtig fin stand

  Halloween kostume, Halloween kostume str. 10-12 år. Kun brugt en gang. Rigtig fin stand

  50,00 kr.25-02-2024
 3. Maske og handsker til halloween, Box med rød maske og handsker til halloween. Med LED lys.
Uåbnet og

  Maske og handsker til halloween, Box med rød maske og handsker til halloween. Med LED lys. Uåbnet og stadig i folie.

  100,00 kr.25-02-2024
 4. Selvlysende flagermus kostume, Dette kostume sælges, da min søn nu er blevet for stor. 
Det fejler i

  Selvlysende flagermus kostume, Dette kostume sælges, da min søn nu er blevet for stor. Det fejler intet og det er kun blevet brugt én gang til Halloween. Så det er som nyt. Str. 116. Det er selvlyse

  120,00 kr.25-02-2024
 5. Kostume Politi og Fange, To Sjove Kostumer til Salg - Politibetjent og Orange Fangedragt - Perfekte

  Kostume Politi og Fange, To Sjove Kostumer til Salg - Politibetjent og Orange Fangedragt - Perfekte til Fastelavn eller Temafester! Gør dig klar til fest med disse to sjove og velholdte kostumer! Sæl

  100,00 kr.24-02-2024
 6. OITNB Fængsels kostume /scrub, Scrub - Orange Is the New Black kostume. 

Købt til halloween i USA m

  OITNB Fængsels kostume /scrub, Scrub - Orange Is the New Black kostume. Købt til halloween i USA men fik det desværre ikke brugt. Str.: XL Ny pris: $25 (ca. 165kr) Kan afhentes i Brønshøj (tæt ve

  50,00 kr.23-02-2024

Skab en uhyggelig stemning med den helt rigtige pynt. På DBA kan du både finde udklædning og festartikler til Halloween, så efterårsferien bliver uhyggeligt hyggelig.

Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr…

.. Kun dårlig påklædning. Du kender med garanti den talemåde, men der er også noget om snakken. Badetøjet er skiftet ud med huer, handsker og uldne sokker, og så længe det look ligger øverst i skuffen, skal du ikke sidde inde i varmen. Du skal ud i efterårsskoven og samle kastanjer. Det er en af de hyggeligste ting, du kan lave i ferien, især hvis du tager madpakke og varm kakao med.

Når lommerne er fyldte med guld, kan du lade fantasien få frit løb og forme finurlige kastanjedyr ved spisebordet. Ved du, hvordan man laver et pindsvin? Det gør du sådan her:

Tøm en æske tændstikker, knæk svovlen af de små pinde og placer dem på den øverste halvdel af kastanjen. Præcis sådan ja, helt tæt. Nu mangler pindsvinet bare en lille snude og to øjne, som du maler på. Det er ikke så svært, så du kan hurtigt skabe en hel familie, der kan flytte ind i vindueskarmen.

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at købe dine sneakers brugt

Bliv klædt på til regnvejret! Christina i Kolding sælger den fine regnfrakke til 75 kroner, så du kan blive klar til at komme ud i efterårsvejret.
Bliv klædt på til regnvejret! Christina i Kolding sælger den fine regnfrakke til 75 kroner, så du kan blive klar til at komme ud i efterårsvejret.

Tip til det perfekte snobrød

Det hyggeligste ved efteråret er at krybe tæt sammen i skumringen og stirre ind i flammerne fra bålet, der lyser op og varmer. Langsomt sænker mørket sig som en dyb dyne omkring jer og i takt med, at flammerne forsvinder, gnistrer gløderne.

Og gløderne er præcis dem, der er værd at vente på! I hvert fald, hvis du vil riste skumfiduser, lave popcorn, bage pandekager eller gå direkte efter klassikeren: Snobrød.

Men, hvordan er det nu, man gør… Hvis du ikke er en garvet outdoortype, der sover i telt og laver bål tit og ofte, ligger snobrødssnoningen nok ikke forrest i hukommelsen, gør den? Du får lige en opdatering herunder.

Først finder du en god pind, som du spidser i den ene ende. Tag så fat i en klump dej, tril den til en aflang pølse og sno den om pinden, før du firer det hele ind over gløderne. Snobrødet er færdigt, når det er gyldent og let slipper pinden – i hvert fald i teorien.
For lad os nu bare være ærlige: Hvem har nogensinde bagt et snobrød, der ikke var sort udenpå, men alligevel råt indeni? Kun de rigtigt seje, og så selvfølgelig dem, der kender det her pro-tip. I stedet for at holde pinden svævende over gløderne, så du bliver træt i armen og dypper brødet i en kombination af ild og aske, kan du balancere snobrødspinden på bålfadets kant. Det er vejen til succes!

Find et bålfad på DBA:

 1. Bålsted, Trip trap, Nyt og ubrugt bålfad fra Trip Trap. Udført i corten stål og stadig i original em

  Bålsted, Trip trap, Nyt og ubrugt bålfad fra Trip Trap. Udført i corten stål og stadig i original emballage ! Diameter 47 cm. Kan hentes i Hvidovre

  500,00 kr.27-02-2024
 2. Bålsted, Ukendt, Bålfad 50cm aldrig brugt, med lille hylde under til opbevaring

  Bålsted, Ukendt, Bålfad 50cm aldrig brugt, med lille hylde under til opbevaring

  100,00 kr.27-02-2024
 3. Bålsted, La Hacienda, Superflot og helt nyt bålfad med tripod, grillrist og transporttaske. Vi har t

  Bålsted, La Hacienda, Superflot og helt nyt bålfad med tripod, grillrist og transporttaske. Vi har to derfor sælger vi dette. Kassen er gået op i den ene side, men det har aldrig været pakket ud. Nyp

  800,00 kr.26-02-2024
 4. Greenhand Bålfad - The Fire Pit Bowl - Bålpladser & Havepejse Hos Coop

  Greenhand Bålfad - The Fire Pit Bowl - Bålpladser & Havepejse Hos Coop

  Greenhand Bålfad - The Fire Pit Bowl - Bålpladser , Greenhand, Bålfad fra Greenhand Det er en smuk sommeraften. Mørket kommer langsomt snigende. Du laver bål i bålfadet og forlænger hyggen under åben

  1.199,00 kr.05-04-2022
 5. Bålfad, Meget gammel og tungt bålfad i smedejern. Er pt dækket med blade for mine blomster. Mål Ca Ø

  Bålfad, Meget gammel og tungt bålfad i smedejern. Er pt dækket med blade for mine blomster. Mål Ca Ø68 og Ca 31 cn høj.

  3.500,00 kr.11-02-2024
 6. Anden grill, Grill Chef, Aluminiums grill m / Rist / Bålfad. Ø 50 cm. H 55 cm. 
Kul og Træ. Nem og P

  Anden grill, Grill Chef, Aluminiums grill m / Rist / Bålfad. Ø 50 cm. H 55 cm. Kul og Træ. Nem og Praktisk Grill til: Camping - Fiske - Strand - turen eller på Terrassen Den samles og skilles let ad,

  125,00 kr.09-02-2024

Har du ikke allerede et bålfad? Du finder et stort udvalg af flotte fade på DBA, og her kan du se dem, der koster under 200 kroner.

 

Det er en sikker vinder

Keder du dig i efterårsferien? Det går ikke, så nu får du et forslag, som med garanti kommer til at tage tid: Puslespil. Klassiske tidsslugere fra barndommen, som de voksne faktisk også godt kan kaste sig over i efterårsmørket.

De hardcore kan forsøge at knække koden med puslerier på 1.000, 2.000 eller 5.000 forskellige brikker, men keder du dig alligevel ikke så meget, kan du nøjes med et mindre motiv eller gå efter et knoppuslespil.

LÆS OGSÅ: Figurer fra barndommen: Find dem på DBA

Knoppuslespil er for de allermindste eller dem, der har meget lidt tålmodighed. De to fine spil koster 15 kroner hver, og sælgeren Malene sender dem til dig hele vejen fra Græsted.
Knoppuslespil er for de allermindste eller dem, der har meget lidt tålmodighed. De to fine spil koster 15 kroner hver, og sælgeren Malene sender dem til dig hele vejen fra Græsted.

Skal vi ikke bare se en film?

De røde næser lyser op i landskabet og skinner om kap med træernes flammende kroner. Bladene drysser ned fra grenene, regnen trommer mod ruden, og vinden hyler i hanebåndene. Det er ægte efterår, og ved du, hvad det betyder?

At det er tid til at krybe ned under dynen, finde en god film frem fra gemmerne og spise bland-selv-slik eller popcorn. Vejret er perfekt til et gensyn med de gamle tøsefilm eller en hyggelig klassiker fra Disney, som DBA leverer, når de ikke ligger online, for hvis ikke man skal smide sig på langs med hele familien i efterårsferien, hvornår så? Vi spørger bare.

LÆS OGSÅ: Disse Disney-film er steget i værdi

Løvernes Konge er en sikker vinder, når hele familien skal samles til filmhygge. Du kan købe denne DVD af Tom for 45 kroner. Han sender den gerne, men du kan også selv hente den på Frederiksberg.
Løvernes Konge er en sikker vinder, når hele familien skal samles til filmhygge. Du kan købe denne DVD af Tom for 45 kroner. Han sender den gerne, men du kan også selv hente den på Frederiksberg.

De fleste forbinder nok foråret med havearbejde, men faktisk er det lige så aktuelt at trække i arbejdstøjet i efteråret. Det gjorde Grete, og her i artiklen kan du se resultatet. Hun skabte nemlig en grøn oase, hvor et ganske særligt træ blev prikken over i’et.

Det er efterår, det er indetid, det er nu, du kan kaste dig over alle de DIY-projekter, du har drømt om. Har du nogle på listen? Hvis ikke skal du se med i videoen herunder eller dykke ned i denne artikel, hvor vi viser dig, hvordan du forvandler en brugt barstol til et moderne mosaikbord.

Relaterede artikler