Endelig efterårsferie! 5 aktiviteter, som ikke koster en krone
Livsstil

Endelig efterårsferie! 5 aktiviteter, som ikke koster en krone

Christine
Christine

Skal du holde efterårsferie hjemme? Ugen kan hurtigt blive lang, hvis vennerne er på tur til fjerne himmelstrøg eller er tjekket ind i sommerhuset ved kysten. Men bare rolig. Vi kommer dig til undsætning med fem sjove aktiviteter, som hele familien kan være fælles om.

Har du planer i efterårsferien? Nej, slet ingen? Hvor heldigt! Vi har nemlig fem forslag parate, som du kan kaste dig over, så du skal altså ikke være nervøs for at kede dig. Faktisk må vi endda advare dig på forhånd… Det kan nemlig godt blive lidt uhyggeligt at læse med undervejs, men er du modig nok, er der gys, gru og grin på listen over efterårsferieaktiviteter, som vi folder ud for øjnene af dig her.

Tør du? Så lad os skyde efterårsferien i gang på den allerbedste måde.

Emil fra København sælger sin brugte gameboy for 499 kroner. Den har både fået ny skærm og nyt cover, så den kan klare mange timers spil endnu.
Emil fra København sælger sin brugte gameboy for 499 kroner. Den har både fået ny skærm og nyt cover, så den kan klare mange timers spil endnu.

Kan du huske den her?

Der kan være langt til moster Oda i Thy eller tanten i Tisvilde, hvis man er en lille, utålmodig type. Transporttiden kan heldigvis blive forkortet, hvis rejsen begynder på DBA. Her kan du tanke op på underholdning, som ungerne med garanti ikke allerede har haft mellem hænderne.

Hvis det ikke gav ro på bagsædet at tænde en tablet, må du tage old school-skyts i brug. Send en gameboy fra de gode, gamle dage bagud i bilen og lad Supermario og Donkey Kong kæmpe om opmærksomheden. Mon du kan modstå fristelsen til selv at gribe om gameboyen, når ungerne er lagt i seng om aftenen? Vi tvivler, men på DBA er der spil nok at vælge imellem – og hurra for det! De gamle klassikere kan nemlig kun købes brugt, men heldigvis kan du nøjes med at slippe under 100 kroner for at komme tilbage til 00’ernes storhedstid.

 

Leg godt

Der er en grund til, at Lego er en forkortelse for 'leg godt'. Det er nemlig præcis det, man gør! I efterårsferien er det oplagt at finde kasserne med farvede klodser frem fra skabet, hvis uvejret rusker udenfor.

Boomer børneværelset allerede af de nyeste modeller fra butikkerne? Vi siger det bare: Søg ud på brugtvaremarkedet. Her finder du samlesæt fra da far var dreng og mor en purung pige. Du kan selvfølgelig også finde moderne hits med Star Wars og Harry Potter til en god pris, men der er altså noget særligt over at samle piratskibe og folkevognsrugbrød fra fortiden.

I hvert fald for de voksne… Heldigvis er der noget for alle på DBA: Duplo til de mindste, Disney i kulørte farver til de større og mon ikke, at bedsteforældrene bliver glade over et gensyn med jern-teknik, som er forløberen til Lego Technic.

Find Lego på DBA:

 1. Lego Duplo, Byggemand Bob, blanding af Travis, værksted, Wendy og Benny eller blot reservedele.
Jeg

  Lego Duplo, Byggemand Bob, blanding af Travis, værksted, Wendy og Benny eller blot reservedele. Jeg sender ikke, men kan kontaktes her eller på sms 21 55 60 88 Se også mine andre annoncer med duplo. O

  80,00 kr.09-02-2023
 2. Lego Minifigures, 14 MINIFIGURER, Se også mine andre annoncer med LEGO
Kan evt. afhentes Rønnede ell

  Lego Minifigures, 14 MINIFIGURER, Se også mine andre annoncer med LEGO Kan evt. afhentes Rønnede eller Næstved

  100,00 kr.09-02-2023
 3. Lego Harry Potter, Lego Harry Potter 75950, Lego Harry Potter 75950 med samlevejledning
En brun og s

  Lego Harry Potter, Lego Harry Potter 75950, Lego Harry Potter 75950 med samlevejledning En brun og sort edderkop mangler Der er hvad du ser på billederne

  190,00 kr.09-02-2023
 4. Lego blandet, Grønne plader, Grønne plader. Kan sendes. Fra hjem uden dyr/rygning.

  Lego blandet, Grønne plader, Grønne plader. Kan sendes. Fra hjem uden dyr/rygning.

  200,00 kr.09-02-2023
 5. Lego blandet, Andet, Blå Lego dele.
Kan sendes.
Fra røg/dyrefrit hjem.

  Lego blandet, Andet, Blå Lego dele. Kan sendes. Fra røg/dyrefrit hjem.

  200,00 kr.09-02-2023
 6. Lego blandet, 6 Kg blandet Lego, Nyvasket og klar til kreativ leg, Kan sendes med GLS for 63,-

  Lego blandet, 6 Kg blandet Lego, Nyvasket og klar til kreativ leg, Kan sendes med GLS for 63,-

  499,00 kr.09-02-2023

På DBA kan du både finde Duplo til de mindste og byg-selv-sæt til de større børn.

Tag toget til…

Hvem har ikke ligget på knæ time efter time for at bygge vilde baner, togene kunne tøffe rundt på? For de fleste er Brio barndom, og det er billigt at opdatere samlingen på DBA, så du kan tage toget tilbage til børneværelsets fjerneste destinationer. 

Går turen over store søer, dybe kløfter eller høje bjerge? Broer, trafiklys og tunneller tilfører magi på rejsen, og når du søger efter skinnerne brugt, kan du finde sjældne modeller, der ikke længere kan købes i butikkerne. Det gør din brugte Brio-bane lidt sejere end skolekammeraternes.

Find Brio på DBA:

 1. Togbane, Fin togbane med mange dele - Brio kasse til opbevaring følger med

  Togbane, Fin togbane med mange dele - Brio kasse til opbevaring følger med

  450,00 kr.09-02-2023
 2. Trælegetøj, Trissevogne fra 1970erne - kort og lang model - fin stand - 175 kr pr stk - samlet: 300

  Trælegetøj, Trissevogne fra 1970erne - kort og lang model - fin stand - 175 kr pr stk - samlet: 300 kr

  175,00 kr.09-02-2023
 3. Ringenes Herre, brætspil, Ringenes Herre brætspil fra BRIO 
Spillet er udgivet i 2001

Sender gerne,

  Ringenes Herre, brætspil, Ringenes Herre brætspil fra BRIO Spillet er udgivet i 2001 Sender gerne, køber betaler Porto på 50kr

  150,00 kr.09-02-2023
 4. BRIO togbane, Diverse togbane samt diverse tog. Tre eldrevne giv gerne bud

  BRIO togbane, Diverse togbane samt diverse tog. Tre eldrevne giv gerne bud

  500,00 kr.09-02-2023
 5. Trælegetøj, Bilen koster 25 kroner og hunden koster 60 kroner.

  Trælegetøj, Bilen koster 25 kroner og hunden koster 60 kroner.

  25,00 kr.08-02-2023
 6. Tog, Tog, Brio

  Tog, Tog, Brio

  50,00 kr.08-02-2023

Du finder et stort udvalg af Brio på DBA. Her kan du se det, der koster under 100 kroner.

Tør du hoppe med på tendensen?

Skeletterne rasler ud af skabet, flagermusene flakser febrilsk forbi, en ugle tuder, og heksene hikser i natten. Halloween er en uhyggeligt hyggelig efterårstradition, som for alvor har fået fat i danskerne.

Er du modig nok, er det tid til at pynte haven med lysende græskarhoveder, fylde maven med godter og gå gennem gaderne i den mest skræmmende udklædning.

Er du vokset ud af looket fra sidste år, skal du svinge forbi DBA, hvor du for under 100 kroner kan blive forvandlet til et mageløst monster, et skræmmende skelet eller en hylende heks.

Bliv klar til Halloween! Jacob sælger udklædningskjolen for 30 kroner, og han sender den selvfølgelig til dig, hvis ikke du selv kan hente den i Glumsø.
Bliv klar til Halloween! Jacob sælger udklædningskjolen for 30 kroner, og han sender den selvfølgelig til dig, hvis ikke du selv kan hente den i Glumsø.

Bliv klar til Halloween på DBA:

 1. Grøn paryk Krøllet hår klovne klovnehår, Stor grøn krøllet paryk hår hair 
Grønt hår Til temafest ko

  Grøn paryk Krøllet hår klovne klovnehår, Stor grøn krøllet paryk hår hair Grønt hår Til temafest kostume udklædning fastelavn Halloween. Klovn clown Sender gerne se flere annoncer

  65,00 kr.09-02-2023
 2. Udklædningstøj,fastelavnstøj,heldragt, Rigtig flot heldragt, jumpsuit med mange flotte detaljer og i

  Udklædningstøj,fastelavnstøj,heldragt, Rigtig flot heldragt, jumpsuit med mange flotte detaljer og i lækker kvalitet, helt perfekt til fastelavn. Der er et flot horn, ører og øjne på hætten, gode lom

  125,00 kr.08-02-2023
 3. Fastelavns eller Halloween kostume, Fastelavns eller Halloween kjole i ca st 140 i god stand.

  Fastelavns eller Halloween kostume, Fastelavns eller Halloween kjole i ca st 140 i god stand.

  60,00 kr.08-02-2023
 4. Fastelavns eller Halloween kostume, Fastelavns eller Halloween kjole i st 140. Lille maske medfølger

  Fastelavns eller Halloween kostume, Fastelavns eller Halloween kjole i st 140. Lille maske medfølger.

  40,00 kr.08-02-2023
 5. Fastelavns eller Halloween kostume, Fastelavns eller Halloween kjole i 128. Lidt slidt.

  Fastelavns eller Halloween kostume, Fastelavns eller Halloween kjole i 128. Lidt slidt.

  30,00 kr.08-02-2023
 6. Udklædningstøj,fastelavnstøj,kostume, Udklædning 

Tigermaske i sort/hvid (brugt med fin): 30,-

Som

  Udklædningstøj,fastelavnstøj,kostume, Udklædning Tigermaske i sort/hvid (brugt med fin): 30,- Sommerfugle vinger lyserød/grå (brugt, m. slid): 10,- Sommerfugle vinger flerfarvet (brugt m. lidt sli

  10,00 kr.07-02-2023

Skab en uhyggelig stemning med den helt rigtige pynt. På DBA kan du både finde udklædning og festartikler til Halloween, så efterårsferien bliver uhyggeligt hyggelig.

Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr…

.. Kun dårlig påklædning. Du kender med garanti den talemåde, men der er også noget om snakken. Badetøjet er skiftet ud med huer, handsker og uldne sokker, og så længe det look ligger øverst i skuffen, skal du ikke sidde inde i varmen. Du skal ud i efterårsskoven og samle kastanjer. Det er en af de hyggeligste ting, du kan lave i ferien, især hvis du tager madpakke og varm kakao med.

Når lommerne er fyldte med guld, kan du lade fantasien få frit løb og forme finurlige kastanjedyr ved spisebordet. Ved du, hvordan man laver et pindsvin? Det gør du sådan her:

Tøm en æske tændstikker, knæk svovlen af de små pinde og placer dem på den øverste halvdel af kastanjen. Præcis sådan ja, helt tæt. Nu mangler pindsvinet bare en lille snude og to øjne, som du maler på. Det er ikke så svært, så du kan hurtigt skabe en hel familie, der kan flytte ind i vindueskarmen.

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at købe dine sneakers brugt

Bliv klædt på til regnvejret! Christina i Kolding sælger den fine regnfrakke til 75 kroner, så du kan blive klar til at komme ud i efterårsvejret.
Bliv klædt på til regnvejret! Christina i Kolding sælger den fine regnfrakke til 75 kroner, så du kan blive klar til at komme ud i efterårsvejret.

Tip til det perfekte snobrød

Det hyggeligste ved efteråret er at krybe tæt sammen i skumringen og stirre ind i flammerne fra bålet, der lyser op og varmer. Langsomt sænker mørket sig som en dyb dyne omkring jer og i takt med, at flammerne forsvinder, gnistrer gløderne.

Og gløderne er præcis dem, der er værd at vente på! I hvert fald, hvis du vil riste skumfiduser, lave popcorn, bage pandekager eller gå direkte efter klassikeren: Snobrød.

Men, hvordan er det nu, man gør… Hvis du ikke er en garvet outdoortype, der sover i telt og laver bål tit og ofte, ligger snobrødssnoningen nok ikke forrest i hukommelsen, gør den? Du får lige en opdatering herunder.

Først finder du en god pind, som du spidser i den ene ende. Tag så fat i en klump dej, tril den til en aflang pølse og sno den om pinden, før du firer det hele ind over gløderne. Snobrødet er færdigt, når det er gyldent og let slipper pinden – i hvert fald i teorien.
For lad os nu bare være ærlige: Hvem har nogensinde bagt et snobrød, der ikke var sort udenpå, men alligevel råt indeni? Kun de rigtigt seje, og så selvfølgelig dem, der kender det her pro-tip. I stedet for at holde pinden svævende over gløderne, så du bliver træt i armen og dypper brødet i en kombination af ild og aske, kan du balancere snobrødspinden på bålfadets kant. Det er vejen til succes!

Find et bålfad på DBA:

 1. vidaXL 2-i-1 bålfad og grill med ildrager 46,5x46,5x37 cm stål

  vidaXL 2-i-1 bålfad og grill med ildrager 46,5x46,5x37 cm stål

  vidaXL 2-i-1 bålfad og grill med ildrager 46,5x46,, En hurtig og nem måde at holde dig varm på, samtidig med at du kan lave et festmåltid udenfor! Gør dette 2-i-1 bålfad til en del af dit hjem nu! Bål

  480,00 kr.09-02-2023
 2. vidaXL bålfad med ildrager 75 cm XXL stål

  vidaXL bålfad med ildrager 75 cm XXL stål

  vidaXL bålfad med ildrager 75 cm XXL stål, Dette ildsted vil være en dekorativ og stemningsfuld tilføjelse til din have eller terrasse, mens det hjælper dig med at holde varmen på kølige aftener. Bålf

  1.070,00 kr.09-02-2023
 3. vidaXL bålfad med ildrager 68 cm XXL stål

  vidaXL bålfad med ildrager 68 cm XXL stål

  vidaXL bålfad med ildrager 68 cm XXL stål, Dette ildsted vil være en dekorativ og stemningsfuld tilføjelse til din have eller terrasse, mens det hjælper dig med at holde varmen på kølige aftener. Bålf

  1.031,00 kr.09-02-2023
 4. Perel brændekurv med askebeholder rund sort BB650

  Perel brændekurv med askebeholder rund sort BB650

  Perel brændekurv med askebeholder rund sort BB650, Med den sorte brændekurv fra Perel kan du optænde et rart, varmt og knitrende bål på kølige aftener. Dette klassiske bålfad har et attraktivt design

  593,00 kr.09-02-2023
 5. Livoo 2-i-1 bålfad med grillrist 59,5 cm sort

  Livoo 2-i-1 bålfad med grillrist 59,5 cm sort

  Livoo 2-i-1 bålfad med grillrist 59,5 cm sort, Stil dette store 2-i-1 bålfad fra Livoo med grillrist i din have eller på terrassen. Det skaber en skøn stemning, når træstykkerne brænder, samtidig med

  1.869,00 kr.09-02-2023
 6. vidaXL 2-i-1 bålfad og grill med ildrager 56x56x49 cm rustfrit stål

  vidaXL 2-i-1 bålfad og grill med ildrager 56x56x49 cm rustfrit stål

  vidaXL 2-i-1 bålfad og grill med ildrager 56x56x49, En hurtig og nem måde at holde dig varm på, samtidig med at du kan lave et festmåltid udenfor! Gør dette 2-i-1 bålfad til en del af dit hjem nu! Bål

  527,00 kr.07-02-2023

Har du ikke allerede et bålfad? Du finder et stort udvalg af flotte fade på DBA, og her kan du se dem, der koster under 200 kroner.

 

Det er en sikker vinder

Keder du dig i efterårsferien? Det går ikke, så nu får du et forslag, som med garanti kommer til at tage tid: Puslespil. Klassiske tidsslugere fra barndommen, som de voksne faktisk også godt kan kaste sig over i efterårsmørket.

De hardcore kan forsøge at knække koden med puslerier på 1.000, 2.000 eller 5.000 forskellige brikker, men keder du dig alligevel ikke så meget, kan du nøjes med et mindre motiv eller gå efter et knoppuslespil.

LÆS OGSÅ: Figurer fra barndommen: Find dem på DBA

Knoppuslespil er for de allermindste eller dem, der har meget lidt tålmodighed. De to fine spil koster 15 kroner hver, og sælgeren Malene sender dem til dig hele vejen fra Græsted.
Knoppuslespil er for de allermindste eller dem, der har meget lidt tålmodighed. De to fine spil koster 15 kroner hver, og sælgeren Malene sender dem til dig hele vejen fra Græsted.

Skal vi ikke bare se en film?

De røde næser lyser op i landskabet og skinner om kap med træernes flammende kroner. Bladene drysser ned fra grenene, regnen trommer mod ruden, og vinden hyler i hanebåndene. Det er ægte efterår, og ved du, hvad det betyder?

At det er tid til at krybe ned under dynen, finde en god film frem fra gemmerne og spise bland-selv-slik eller popcorn. Vejret er perfekt til et gensyn med de gamle tøsefilm eller en hyggelig klassiker fra Disney, som DBA leverer, når de ikke ligger online, for hvis ikke man skal smide sig på langs med hele familien i efterårsferien, hvornår så? Vi spørger bare.

LÆS OGSÅ: Disse Disney-film er steget i værdi

Løvernes Konge er en sikker vinder, når hele familien skal samles til filmhygge. Du kan købe denne DVD af Tom for 45 kroner. Han sender den gerne, men du kan også selv hente den på Frederiksberg.
Løvernes Konge er en sikker vinder, når hele familien skal samles til filmhygge. Du kan købe denne DVD af Tom for 45 kroner. Han sender den gerne, men du kan også selv hente den på Frederiksberg.

De fleste forbinder nok foråret med havearbejde, men faktisk er det lige så aktuelt at trække i arbejdstøjet i efteråret. Det gjorde Grete, og her i artiklen kan du se resultatet. Hun skabte nemlig en grøn oase, hvor et ganske særligt træ blev prikken over i’et.

Det er efterår, det er indetid, det er nu, du kan kaste dig over alle de DIY-projekter, du har drømt om. Har du nogle på listen? Hvis ikke skal du se med i videoen herunder eller dykke ned i denne artikel, hvor vi viser dig, hvordan du forvandler en brugt barstol til et moderne mosaikbord.

Relaterede artikler