Mor! Se jeg laver mad
Børn

Mor! Se jeg laver mad

DBA Guide
DBA Guide

Mor! Se jeg laver mad

Lyden af en sulten og utålmodig baby kan få svedperlerne til at trille på selv den mest hardcore mor!

Alfred kunne rokke frem og tilbage i sin højstol, mens han messede 'Mam! Mam! Maaaaaam! Mmmmmam! MAAAAAM!' - og jeg kunne mærke koldsveden på ryggen og hjertebanken toppe, mens jeg forsøgte at lave havregrød på rekordtid. Jeg takkede mig selv for at have gaskomfur, så det hele gik stærkt - og takkede mine lunger for, at jeg hurtigt kunne puste grøden kølig og kaste en skefuld direkte ind i munden på den sultnende dreng.

Nu er han ikke længere en baby, og han er blevet skøn at have med i et køkken! Udover at glæde mig over at der ikke ligner en sprængt havregrødsfabrik derude længere, så er det dejligt at kunne dele den del af husholdningen med ham. Eller i hvert fald så småt introducere ham for den sjove del af det. Det er nemlig rigtig hyggeligt at lave mad, synes jeg.

Vi starter med at 'købe ind' og billedet her viser naturligvis mine indkøb! Alfreds prioriteringer ser en smule anderledes ud.

Man kan jo egentlig ikke bebrejde ham, vel? Så vi indgår en form for kompromis!

 

Og så er vi klar til at lave frokost!

Der tændes for kogepladerne, og Alfred gør mig opmærksom på at de er 'av, varme' (opdragelsesmission completed!)

Vi skal have stegt frugt med mælk og tomat. MUMS! Og kort tid efter slukker han for kogepladerne og understreger, at vi skal huske at puste på maden inden vi spiser den. 'Sæt dig ned, mor' Og jeg skal sidde på hans plads, for rollerne er jo byttet om :)

Og det smager selvfølgelig så vanvittigt godt, og der bliver delt ud af ros, kys og kram - for ikke alene er det en hyggelig leg, den er også enormt lærerig for de små.

Og den stopper ikke ved indkøb, madlavning og fortæring! Der kommer en sidegevinst med der hedder oprydning. Den klarede han ikke så godt, men lur mig om ikke vi en dag når til det punkt? Kan egentlig ikke bebrejde ham, for det ser pretty much også sådan her ud når jeg selv har været i aktion i mit eget køkken :)

Der findes et rigtig fint udvalg af legekøkkener på DBA, og mange af dem er faktisk nogle fine og kreative DIY's. Med en klat maling og en pæn portion fantasi, kan man skabe et hyggeligt univers til de små. Og min erfaring siger, at der er timevis af god leg (og dermed også mulighed for at dulme ulvetimen lidt, mens man selv står ved kødgryderne) og det er guld værd i min optik :)

OBS: Find desuden et rigt udvalg af legemad her.

Happy cooking!


Find det på DBA

 1. Andet legetøj, Fingerskateboard , Fingerskateboard, Fint samlet sæt af fingerskateboards og bane der

  Andet legetøj, Fingerskateboard , Fingerskateboard, Fint samlet sæt af fingerskateboards og bane der kan samles på mange måder. Der medfølger mange reservedele og værktøj

  100,00 kr.18-02-2024
 2. Vest, Termovest, Hummel, str. 104, Rigtig fin termovest i mærket Hummel, i str. 104.
Farve er mørkeb

  Vest, Termovest, Hummel, str. 104, Rigtig fin termovest i mærket Hummel, i str. 104. Farve er mørkeblå. Termovesten er så godt som ny. Kun brugt få gange og har derfor hverken huller eller slid. Komme

  75,00 kr.27-03-2023
 3. Mont-Saint-Michel, Frankrig - mangler 1 hjørnebrik, puslespil, Rabat ved køb af mindst 3 puslespil.

  Mont-Saint-Michel, Frankrig - mangler 1 hjørnebrik, puslespil, Rabat ved køb af mindst 3 puslespil. - ( Der mangler 1 hjørnebrik ) Næsten som ny. Fra ikke ryger hjem Dino Puzzle 1000 brikker Færdig må

  15,00 kr.18-02-2024
 4. Andet legetøj, Julemand, ?, Fin forlystelses julemand som kan køre frem og tilbage uden at putte pen

  Andet legetøj, Julemand, ?, Fin forlystelses julemand som kan køre frem og tilbage uden at putte penge i… kan skilles ad… i er velkommen til at byde…

  8.000,00 kr.18-02-2024
 5. Kondisko, str. 36, Nike, piger, Aldrig brugt. Nike Revolution 6 NN (GS). 23,5 cm. Nypris kr 450,-. F

  Kondisko, str. 36, Nike, piger, Aldrig brugt. Nike Revolution 6 NN (GS). 23,5 cm. Nypris kr 450,-. Fra hjem uden røg og husdyr.

  150,00 kr.18-02-2024
 6. Klapvogn, Emmaljunga, Bud modtaget også gerne

  Klapvogn, Emmaljunga, Bud modtaget også gerne

  2.500,00 kr.18-02-2024

Relaterede artikler