Disse ting anskaffer flest sig via DBA
Livsstil

Disse ting anskaffer flest sig via DBA

Julie Schoen
Julie Schoen

Hvis du står med en VHS-afspiller i den ene hånd og en cykelanhænger i den anden, er der ingen tvivl om, hvad du skal sætte til salg først. For den ene ting kommer du, hvis man skal tro statistikken, meget hurtigere af med end den anden. Læs med her, hvor vi har kigget på, hvilke kategorier der i 2023 havde det bedste salg på DBA.

Indrøm det bare. Det er ikke kun én ting, du aldrig bruger, og som derfor godt kunne trænge til en ny ejer. Du har helt sikkert flere ting derhjemme, som du let kunne skille dig af med uden at savne dem. Det viser vores Genbrugsindekset 2023 i hvert fald.

Og hvis det er tilfældet, skal du læse med nu.

For i denne artikel kan vi hjælpe dig med at prioritere, hvilke ting du skal sætte til salg først, såfremt du står med et helt kælderrum, der skal sælges ud af. Vi gør det nemlig tydeligt for dig, hvilke ting der sælges flest af på DBA og dermed hvilke ting, der er flest købere til. Det er disse ting, du med fordel kan prioritere at få sat til salg først, så du let, hurtigt og nemt kan komme af med dem.

Når man skal sælge ud af et helt loftrum, er det vigtigt at få ”en gulerod” tidligt i processen, så man er motiveret til at sælge mere og mere. Guleroden er, at få solgt hurtigt i processen, så du får erfaret, at de ting, du ikke selv bruger, godt kan komme andre til gode. 

De tal, vi bruger til at finde ud af, hvilke ting der er solgt flest af, er data på kategori-niveau. Vi har undersøgt, fra hvilke kategorier der er flest sælgere, som har sletter deres annonce og markeret årsagen som ’Varen blev solgt på DBA’. Læs med herunder, for at finde ud af, hvad vi kom frem til:

Birgitte fra Næstved har selv skabt denne håndlavet betonkrukke af en kvindekrop, som hun håber at få 130 kroner for. Den er lige nu til salg i kategorien ’Diverse indretning’ – den kategori, der bliver solgt allerflest ting på DBA fra.
Birgitte fra Næstved har selv skabt denne håndlavet betonkrukke af en kvindekrop, som hun håber at få 130 kroner for. Den er lige nu til salg i kategorien ’Diverse indretning’ – den kategori, der bliver solgt allerflest ting på DBA fra.

Kategorien med flest solgte ting

Kategorien med boligtilbehør, som hedder ’Diverse indretning’ var den kategori, der blev solgt flest ting i, viser tallene. I kategorien sættes der mest en dels sofapuder, bakker, knagerækker og figurer til salg. Hver dag blev der solgt så meget fra kategorien, at det svarer til, at mere end 200 ting hver dag i 2023 skiftede ejer i kategorien.

Ting til salg i ’Diverse indretning’:

 1. Lysestager, 
My candle lysestager

Begge to for 800kr

Kun DBA & SMS Besvsres

  Lysestager, My candle lysestager Begge to for 800kr Kun DBA & SMS Besvsres

  800,00 kr.13-04-2024
 2. Tremmeseng, Tremmeseng 120X60 cm, madras og sengerand medfølger. Hurtig afhentning prioriteres. Afhe

  Tremmeseng, Tremmeseng 120X60 cm, madras og sengerand medfølger. Hurtig afhentning prioriteres. Afhentes i Viby Sjælland.

  400,00 kr.13-04-2024
 3. Havestole, 3 havestole sælges samlet for 200kr. Løs flet på alle stole, som ses på billede. Udover d

  Havestole, 3 havestole sælges samlet for 200kr. Løs flet på alle stole, som ses på billede. Udover det en del rustpletter på alle stole.

  200,00 kr.13-04-2024
 4. 2 retro urtepotter, formentlig WG, To retro urtepotter, som formentlig er fra det tidligere “Vestty

  2 retro urtepotter, formentlig WG, To retro urtepotter, som formentlig er fra det tidligere “Vesttyskland” / West Germany Blå måler 9 cm H og 11 cm Ø - har kalk indvendig, ellers smuk stand - 49 kr

  39,00 kr.13-04-2024
 5. Amagerhylde, Amagerhylde. 36 x 44

  Amagerhylde, Amagerhylde. 36 x 44

  150,00 kr.13-04-2024
 6. Hemsetrappe, Dolle, Hemsetrappe fra Bauhaus af mærket Dolle. Trappen er i ubehandlet fyr. Vangerne e

  Hemsetrappe, Dolle, Hemsetrappe fra Bauhaus af mærket Dolle. Trappen er i ubehandlet fyr. Vangerne er 340 cm lange og trappen er 54 cm bred. 12 trin. Sendes ikke. Trappen er skilt ad.

  500,00 kr.13-04-2024

Lego, studiebøger og småting til køkkenet er ’runner up’

Den kategori, hvor næstflest sælgere slettede annoncerne med markeringen ’varen blev solgt på DBA’, var ’Glas, porcelæn og bestik’.

Kigger man på de 10 mest sælgende kategorier, er Lego at finde på en fjerdeplads, mens faglitteratur og sko til kvinder også er på listen.

- Listen bærer præg af, at det er vores store kategorier, der især er repræsenteret: Det vil sige, de kategorier, hvor der også sættes mange ting til salg i, og således er der også stor mulighed for at få solgt mange ting fra kategorien, fortæller Julie Schoen, presseansvarlig på DBA.

Kategorier med flest annoncer markeret som ’solgt på DBA’ i 2023:

 1. Diverse indretning (Til boligen --> Andre møbler og tilbehør)
 2. Glas, porcelæn og bestik (Til boligen --> 'Glas, porcelæn og bestik')
 3. Diverse samlinger og objekter (Hobby --> Samlinger)
 4. Køkkenudstyr og -maskiner (Til boligen --> Andre maskiner)
 5. Lego (Til børn --> Legetøj og spil)
 6. Andet legetøj (Til børn --> Legetøj og spil)
 7. Faglitteratur (Bøger og blade --> Skøn- og faglitteratur)
 8. Spisestuemøbler (Til boligen --> Spise- og dagligstuemøbler)
 9. Sko og støvler (Tøj og mode --> Tøj til kvinder)
 10. DVD-film og Blu-ray (Billede og lyd --> Film)
Kilde: DBA

Færre annoncer, mest salg

Kigger man på, hvilke kategorier der er solgt flest ting i set i forhold til, hvor mange ting der er blevet sat til salg, er det faktisk cykelanhængere, der viser sig at være den nemmeste ting at få solgt på DBA. Kategorien med cykelanhængere har nemlig flest solgte varer sammenlignet med mængden af annoncer.

Men hvis du sætter en køkkenvask til salg på DBA, kan du også roligt regne med, at den hurtigt nok skal få ben at gå på, for også i denne kategori er salgsprocenten ganske høj.

- Det undrer mig ikke, at køkkenvaske og cykelanhængere sælger godt på DBA. DBA har altid været kendt for at være stedet, du går hen, hvis du skal købe brugte udendørsting, eller større boligeffekter som for eksempel et gammelt køkken. Rigtig mange sælger deres gamle, hele køkken på DBA, og man bliver let overrasket over, hvor mange enkeltdele til køkkener, der også er salg i, fortæller Julie Schoen.

Køkkenelementer på DBA:

 1. Underskabe, Unoform, Overskab i hvid farve med lister af massiv mørk træ. Perfekt stand trods alder.

  Underskabe, Unoform, Overskab i hvid farve med lister af massiv mørk træ. Perfekt stand trods alder. Bredde: 40cm Dybde 35cm Højde: 60cm

  1.000,00 kr.13-04-2024
 2. Overskabe, Ikea, 2 Overskab Ikea metod:
 60x60x40
60x40x40

 i fint stand!

Jeg kan levere det i sto

  Overskabe, Ikea, 2 Overskab Ikea metod: 60x60x40 60x40x40 i fint stand! Jeg kan levere det i storkøbenhavn for 50 ekstra.

  200,00 kr.13-04-2024
 3. Køkken, komplet, Helt køkken til gratis afhentning mod nedtagning.

3 x underskabe 50 x 60 cm
1 unde

  Køkken, komplet, Helt køkken til gratis afhentning mod nedtagning. 3 x underskabe 50 x 60 cm 1 underskab med skuffer 50 x 60 cm 1 Højslev 80 x 60 cm 4 x overskabe 50 x 30 cm 2 x overskabe 60 x 30 cm

  1,00 kr.13-04-2024
 4. Underskabe, Ikea Knoxhult underskabe med skuffer, 2 stk. underskab med skuffer i hvid med greb sælge

  Underskabe, Ikea Knoxhult underskabe med skuffer, 2 stk. underskab med skuffer i hvid med greb sælges. Mål: Bordplade, længde: 42.0 cm Bredde: 40.0 cm Dybde: 61.0 cm Højde: 91.0 cm Nypris pr. stk. 5

  600,00 kr.13-04-2024
 5. Tilbehør, Granit plade, Granit plade til varme ting

Højde 4 cm
Længde 61 cm
Dybde 53 cm

  Tilbehør, Granit plade, Granit plade til varme ting Højde 4 cm Længde 61 cm Dybde 53 cm

  350,00 kr.13-04-2024
 6. Køkken, komplet, Retro, Køkken fra kolonihave sælges. 
To skabe, vask, bordplade og en skuffe. 
Blan

  Køkken, komplet, Retro, Køkken fra kolonihave sælges. To skabe, vask, bordplade og en skuffe. Blandingsbatteriet følger ikke med. Kan hentes i Sommerbyen Ejby, Glostrup (tæt på Skovlunde)

  250,00 kr.13-04-2024

Disse ting skal du ikke skynde dig med at sætte til salg:

Selvom det ikke nødvendigvis er god branding for DBA, er det trods alt altid lidt spændende at kigge på bunden af disse to lister: Hvilke ting er ifølge statistikken svære at få solgt på DBA.

Skal man tro data, er det ferieboligen i Frankrig og VHS-afspilleren, som folk får sværest ved at få afsat. For det er disse to kategorier, der henholdsvis er solgt færrest ting fra og hvor der procentuelt med antallet af annoncer er solgt mindst fra.

- VHS-afspillere har i mange år været en dødende race. Jeg kan godt forstå, folk sætter dem til salg, for hvad skal man bruge dem til? – men af samme grund er der ikke det store salg i dem mere. Det er de færreste der lige står og skal bruge sådan en, og det er efterhånden også få, der har en at sætte til salg, fortæller Julie Schoen, som dog gyder håb for VHS-afspilleren:

- Min tese vil dog altid være, at du kan få solgt alt på DBA. Også din VHS-afspiller. Også selvom, der lige nu er 208 andre til salg. For en eller anden dag kommer der en samler forbi, eller en rekvisitør til en TV-serie om livet i 90’erne, og så er din vare varm på markedet. Det hele handler om pris og tålmodighed, forsikrer hun.

DBA-kategorier, hvor der set i forhold til antallet af indrykkede annoncer, sælges flest ting i, baseret på 2023-salget:

 1. Cykelanhængere
 2. Køkkenvaske
 3. Kemi-studiebøger
 4. Golfvogne og bags
 5. 5. Scannere til computere
 6. Keyboards, orgler og synthesizere
 7. Brændeovne
 8. Drivhuse
 9. Guitareffekter og -pedaler
 10. Halvandenmands senge
Kilde: DBA

Hvis du har nogle specifikke ting, som du gerne vil vide, hvornår det statistisk set giver bedst mening at sætte dem til salg, kan du slå det op i denne artikel, hvor vi har listet hvilke måneder det giver bedst mening at sætte hver enkelt ting – listet i alfabetisk rækkefølge – til salg.

Du kan også i denne artikel slå den måned op, som du vil sætte dine ting til salg i, for så at se, hvilke ting der har de bedste chancer for at blive solgt i netop den måned.

Relaterede artikler