Så forskellige ting leder mænd og kvinder efter på DBA
Livsstil

Så forskellige ting leder mænd og kvinder efter på DBA

Julie Schoen
Julie Schoen

Aldrig før har DBA målt og skrevet om mænds søgninger på DBA versus kindernes. Men nu løfter vi sløret for de forskellige køns interesser. Kvinder går mest på portalen for at shoppe brugt til hjemme, mens mændene klikker sig ind på DBA for at købe Rolex, elcykler, Lego og tech. Det kan man lidt karikeret sammenfatte, når man tager et kig ned over søgeordene anvendt på DBA i hele 2022 blandt henholdsvis mændene og kvinderne.

På DBA kan man ikke kun tjene penge, spare penge og gøre noget godt for klimaet. Du kan rent faktisk også hive dig et venskab eller kæresteforhold i hus, samtidig med at du sælger din gamle sofa. Det har en tidligere undersøgelse, foretaget af os, vist, og hvis du som heteroseksuel kvinder lige nu godt kunne tænke dig at tiltrække en potentiel kæreste gennem de ting, du har til salg, vil vi anbefale dig at sætte en Game Boy til salg.

For med al sandsynlighed vil det være en mandlig, potentiel køber, der tager kontakt til dig. Det viser nye data fra DBA, der afslører forskellene på kvinder og mænds søgemønstre på DBA i hele 2022.

’Game Boy’ er det søgeord, der deler vandene hos mænd og kvinders mest. Mænd er nemlig meget tilbøjelige til at søge efter det sjove ”bib bib”-elektronik, mens kvinder langt fra har samme interesse. Sådan endte ’Game Boy’ med at være det 128. mest populære søgeord blandt mænd på DBA, mens ’Game Boy’ er endt som det 15.059. mest anvendte søgeord hos hunkønnet. En forskel på 14.931, når man kigger på DBAs liste over mest populære søgninger, og således løber det nostalgiske apparat med prisen for at dele vandene mest blandt kønnene. Det skriver DBA Guide.

I hælene på Game Boy følger ’Roccamore’, der med omvendt fortegn er flittigt indtastet i DBAs søgefelt – altså blandt genbrugsportalens kvindelige brugere. Hankønnet er knapt så begejstret for det populære skomærke. Blandt mændene var ’Roccamore’ den 6.880. mest populære søgning, mens kvinderne var så ivrige på tasterne, at brandet blev det 133. mest anvendte blandt dem.

- Generelt ser vi, at der er stor forskel på, hvad mænd og kvinder interesserer sig for på DBA. Kvinderne er mest ivrige for at finde en brugt sofa, mens mænd søger mest på ’iPhone’ hos os. Da ’brænde’-tendensen var på sit højeste, gjaldt det også mest hos mændene, fortæller Julie Schoen, DBAs talsperson.

iPhones på DBA:

 1. iPhone 13 Pro, 128 GB, grå, Perfekt, iPhone 13 pro. Grå 128 G. Brugt 1 år.

  iPhone 13 Pro, 128 GB, grå, Perfekt, iPhone 13 pro. Grå 128 G. Brugt 1 år.

  3.500,00 kr.10-12-2023
 2. iPhone 7, 32 GB, sort, Perfekt, Hej! Sælger min iPhone 7 32 GB. Ca: 4 år. Der er ingen kvittering,

  iPhone 7, 32 GB, sort, Perfekt, Hej! Sælger min iPhone 7 32 GB. Ca: 4 år. Der er ingen kvittering, men jeg kan skrive på papir, til at bevise at den ikke har været stjålet. Den er ikke koblet til nog

  350,00 kr.10-12-2023
 3. iPhone X, 64 GB, hvid, God, Fin iPhone x, som virker perfekt..
Den har haft panserglas på så forrest

  iPhone X, 64 GB, hvid, God, Fin iPhone x, som virker perfekt.. Den har haft panserglas på så forreste skærm har aldrig været skiftet og har stadig original skærm på, det bageste glad er lidt krakelere

  900,00 kr.10-12-2023
 4. iPhone 15 Pro, 128 GB, sort, Perfekt, Telefonen er uåbent og der medfølger kvitt. Telefonen er købt

  iPhone 15 Pro, 128 GB, sort, Perfekt, Telefonen er uåbent og der medfølger kvitt. Telefonen er købt fra Elgiganten

  7.800,00 kr.10-12-2023
 5. iPhone X, 256 GB, sort, Perfekt, phone X 256 GB Flot telefonen er flot stand fejler intet og virker

  iPhone X, 256 GB, sort, Perfekt, phone X 256 GB Flot telefonen er flot stand fejler intet og virker upåklageligt der meget pæn Har haft panzerglas og beskyttelses cover Tf som ny ikke Ridser Bat

  1.449,00 kr.10-12-2023
 6. iPhone 11 Pro Max, 256 GB, grøn, God, Jeg sælger min iPhone 11 pro Max 256 GB
Telefonen fejler intet

  iPhone 11 Pro Max, 256 GB, grøn, God, Jeg sælger min iPhone 11 pro Max 256 GB Telefonen fejler intet og batteri tilstanden er 89 Kasse og oplader medfølger

  2.550,00 kr.10-12-2023

De mest populære søgeord blandt kvinder versus mænd

Det mest populære søgeord på DBA er hvert år ’sofa’. Hvis man vel og mærke lægger mænd og kvinders præferencer sammen.

Men deler man søgningerne op i køn, er det Iphone, Lego og brænde, de danske mænd i 2022 primært satte sig til tasterne efter at få fingrene i på DBA. En sofa kunne i 2022 kun snige sig op til at være det 5. mest anvendte søgeord hos de mandlige brugere.

Vil du derimod fange kvindernes opmærksomhed på brugtmarkedet med dine ting til salg, skal du sætte en sofa, et spisebord og et sofabord på den blå portal. Det er nemlig top tre, i nævnte rækkefølge, hos kvinderne. Iphone svinger sig kun op som det 18. mest anvendte søgeord blandt hunkønnet.

- Generelt viser kønsforskellene på søgningerne, at mænd interesser sig mere end kvinder for elektronik, eftersom vi ser, at søgeord som ’Playstation 5’, ’Subwoofer’, ’Nintendo Switch’ og ’iPhone’ flittigt bruges blandt mænd. Kvinder kigger derimod mere efter brugte møbler på vores portal, fortæller Julie Schoen.

Her ses, hvilke søgeord mænd (blå) brugte mest flittigt på DBA i 2022 - målt op imod kvinders søgning på samme ord
Her ses, hvilke søgeord mænd (blå) brugte mest flittigt på DBA i 2022 - målt op imod kvinders søgning på samme ord
Her ses, hvilke søgeord kvinderne (lyserød) anvendte oftest på DBA i 2022 - målt op imod mænds søgning på samme ord
Her ses, hvilke søgeord kvinderne (lyserød) anvendte oftest på DBA i 2022 - målt op imod mænds søgning på samme ord

Relaterede artikler