7 seje denim-tendenser, du bør købe brugt
Livsstil

7 seje denim-tendenser, du bør købe brugt

Louise Guldager
Louise Guldager

Denim er et fast element i basisgarderoben og en sikker investering. Denim bliver kun pænere med tiden og er faktisk flottere, når det ikke er nyt. Her er 7 stærke tendenser og en guide til, hvordan du behandler din brugte denim bedst.

Du kan både bruge denim som et fuldt look, hvilket er meget populært netop nu - eller bruge det som en detalje i dit udtryk. Uanset hvordan du bruger det, så er især disse 7 tendenser oplagte at gå på jagt efter i en brugt version:

1. Cowboyjakken

Måske den største klassiker af dem alle. Denim jakken er cool både til kvinder, mænd og børn. Og så er den nem at style med det, som du i forvejen har i klædeskabet.

Ofte er især de slidte versioner populære og hvorfor ikke blot købe den brugt fra start, så du naturligt opnår det look?

Kig gerne efter lys denim og denim med lapper/patches eller emblemer på. De er voldsomt populære lige nu. Du vil opleve, at en brugt cowboyjakke tit er blødere, end når denim er nyt. Især børn vil elske, at strukturen er mere blød og stoffet knap så stift, når jakken har været brugt lidt i forvejen.

Her er nogle af de denim jakker, der er til salg på DBA:

 1. Cowboyjakke, str. 44, Tommy jeans, Ubrugt, Fast pris
Bytter ikke
Tager ikke mål

  Cowboyjakke, str. 44, Tommy jeans, Ubrugt, Fast pris Bytter ikke Tager ikke mål

  500,00 kr.21-06-2024
 2. Cowboyjakke, str. 36, G-star Raw, Super fed denimjakke fra G-star Raw 

Str. S 

Har et råt look med

  Cowboyjakke, str. 36, G-star Raw, Super fed denimjakke fra G-star Raw Str. S Har et råt look med mange små detaljer Er brugt meget lidt og fremstår meget velholdt Nypris 1200 kr. Sælges for 150

  150,00 kr.21-06-2024
 3. læderjakke

  læderjakke

  Cowboyjakke, str. findes i flere str., zelling, brun, læder, Ubrugt, læderjakke dakota - Eksklusiv og meget god læderkvalitet. - Broderet design. - S til 2XL - Farve brun.

  1.625,00 kr.26-05-2024
 4. Cowboyjakke, str. 38, Mads Nørgaard, Denim , Næsten som ny

  Cowboyjakke, str. 38, Mads Nørgaard, Denim , Næsten som ny

  650,00 kr.21-06-2024
 5. Cowboyjakke, str. 42, Zizzi, Lyseblå, Cowboy demin, Næsten som ny, Cowboyjakke 
Mærke Zizzi
Str L

  Cowboyjakke, str. 42, Zizzi, Lyseblå, Cowboy demin, Næsten som ny, Cowboyjakke Mærke Zizzi Str L svarer til 42-44 Sælges for kr125

  125,00 kr.21-06-2024
 6. Andet, str. 42, Cowboy nederdel Hunter, Blå, Cowboy denim, Næsten som ny, Cowboy nederdel
Mærke H

  Andet, str. 42, Cowboy nederdel Hunter, Blå, Cowboy denim, Næsten som ny, Cowboy nederdel Mærke Hunter Størrelse 42 Sælges for kr 50

  50,00 kr.21-06-2024

Her er nogle af de denim jakker, der er til salg på DBA.

2. Jeans

De kommer i alle afskygninger og uanset, om du er til de stramme eller løse, de lyse eller de mørke, så vil brugte denim jeans ikke være en investering, du fortryder. Mange denim nørder hævder faktisk, at de ofte går op til hele seks måneder med deres jeans inden første vask. Simpelthen for at opnår den rette slid og en bedre pasform.

Hvis du føler det utrygt at købe jeans brugt med tanke på eksempelvis lugt eller bakterier, så er et godt råd at putte dem i en plasticpose i fryseren i et par dage. Det er nemlig samme trick, som inkarnerede denimnørder bruger, når de går med deres nye jeans i et halvt år uden vask.

Ps: Lige nu hitter især afrevne jeans, det vil sige, jeans, der stopper lidt over anklen, gerne med trevlede kanter. Derfor behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt de brugte jeans passer præcist i længden. Du klipper dem blot til selv.

Her er nogle af de denim jeans, der lige nu er til salg på DBA:

 1. Jeans, H&M, str. 34, Grå, Denim, Næsten som ny, Slim fit

  Jeans, H&M, str. 34, Grå, Denim, Næsten som ny, Slim fit

  49,00 kr.19-06-2024
 2. Jeans, Amisu, str. 34, Blå, Denim, Næsten som ny, Slim fit

  Jeans, Amisu, str. 34, Blå, Denim, Næsten som ny, Slim fit

  49,00 kr.19-06-2024
 3. Jeans, H&M, str. 34, Sort, Denim, Næsten som ny, Slim fit

  Jeans, H&M, str. 34, Sort, Denim, Næsten som ny, Slim fit

  49,00 kr.19-06-2024
 4. Jeans, H&M, str. 36, Blå, Denim, Næsten som ny, Slim fit

  Jeans, H&M, str. 36, Blå, Denim, Næsten som ny, Slim fit

  49,00 kr.19-06-2024
 5. Jeans, J Brand, str. 28, Mellem blå, Denim , Næsten som ny, Lækre slim fit. Strech. Maria High ri

  Jeans, J Brand, str. 28, Mellem blå, Denim , Næsten som ny, Lækre slim fit. Strech. Maria High rise. Skinny.

  350,00 kr.17-06-2024
 6. Jeans, Levi's, str. 25, Mørkeblå, Stretch denim, Klassiske slim blue jeans fra Levi's i modellen 7

  Jeans, Levi's, str. 25, Mørkeblå, Stretch denim, Klassiske slim blue jeans fra Levi's i modellen 710 Super Skinny, størrelse W25/L30. Der er meget stretch i, og de er kun brugt to gange. Sælger fo

  450,00 kr.16-06-2024
Denim bliver bedre, når det har været brugt. Da det som nyt materiale godt kan være ret stift, gør det fibrene bløde, at blive brugt. Det vil børn især bemærke
Denim bliver bedre, når det har været brugt. Da det som nyt materiale godt kan være ret stift, gør det fibrene bløde, at blive brugt. Det vil børn især bemærke

3. Denim kjolen

Denim kjolen er måske mere en ny-klassiker, men ikke desto mindre yderst populær netop nu. I stort set alle tænkelige versioner. Om sommeren er den flot til solbrun hud, om vinteren kan den styles med tykke strømper, grove støvler og eventuelt en rullekrave under.

Ligesom med denim jeans, gælder reglen, at jo mere brugt de er, jo tydeligere og markante slidområder vil denim stoffet opnå. Nogle benytter ved første vask renseri, mens andre sværger til koldvask (håndvask), som det ultimative. Føler du alligevel, når du modtager dit brugte denim, at farven er for falmet, så er et lille trick at vaske med 250 gram salt og 1/2 kop eddike til vaskepulveret. Det skulle angivelig holde på indigoen på de indigo områder, der ikke er slidt væk.

LÆS OGSÅ: Disse læderjakker sladrer om deres tidligere ejere

4. Denim skjorten

Denim skjorten er én af de tendenser, der startede hos mændene, men som er kommet stærkt igen hos også kvinderne. Men denim og herunder denim skjorter er både tidsløse og ikke ret kønsbestemte, hvorfor man med fordel kan snige sig over i herrekategorien, hvis man leder efter sådan én brugt. Lige nu er der til eksempel 300 til salg på DBA i herrekategorien mod 70 i kvindekategorien.

En denim skjorte er anvendelig, fordi den balancerer mellem afslappet og fin. Skjorter er typisk forbundet med pænt brug og præsentabel påklædning, mens denim stoffet trækker den ned på et mere hverdagsanvendeligt niveau. Og fordi den er både fleksibel, tidsløs og unisex, så vil den sikkert overleve længe i skabet.

Husk at undersøg, om den mangler knapper, når du køber brugt. Og hvis den viser sig at gøre det, så er et trick at tage knapperne fra ærmet og sy på forrest. Ofte vil det virke mindre forstyrrende med andre typer knapper ved ærmet, frem for foran på skjorten. Og ellers kan man altid rulle ærmet op.

Denim er en klassiker i de fleste menneskers garderobe. Måske fordi det er et af de mest slidstærke materialer i modeindustrien. Derfor kan det også godt svare sig, at købe det brugt
Denim er en klassiker i de fleste menneskers garderobe. Måske fordi det er et af de mest slidstærke materialer i modeindustrien. Derfor kan det også godt svare sig, at købe det brugt

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du: Få råd til den klassiske designertaske på DBA

 

5. Denim nederdel

Denim nederdelen vender år efter år tilbage i modebilledet. Denne sæson må den gerne være helt gennemknappet. Især de knælange er populære, men uanset længde, så er du med helt fremme, hvis du iklæder dig denim nederdelen nu.

Den må meget gerne have et retro-look, hvorfor netop brugte versioner er at foretrække.

Når du køber brugt denim, er et godt tip om sommeren, at vende vrangen ud og hænge det ud i den bagende sol. Det skulle give denim stoffet den helt rette struktur, hvis det eksempelvis har ligget foldet sammen længe og samtidig fjerner det eventuelle lugtgener.

Denimnederdele til salg på DBA:

 1. Cowboynederdel, str. 36, Denim Hunter, Blå., 98% Cotton, 2%, Ubrugt, Sommer og sol
Nederdel med 2

  Cowboynederdel, str. 36, Denim Hunter, Blå., 98% Cotton, 2%, Ubrugt, Sommer og sol Nederdel med 2 skrålommer og baglommer. Længde 50 cm

  50,00 kr.21-06-2024
 2. Lang denim nederdel, str. 36, ., Denim blå, Denim, God men brugt, Fed denim nederdel lavet ud af

  Lang denim nederdel, str. 36, ., Denim blå, Denim, God men brugt, Fed denim nederdel lavet ud af denim bukser. Lang slis i bege sidder.

  200,00 kr.21-06-2024
 3. Lang cowboynederdel , str. 36, H&M, Mørkegrå, Denim, Ubrugt, Aldrig brugt. Nypris 279kr

  Lang cowboynederdel , str. 36, H&M, Mørkegrå, Denim, Ubrugt, Aldrig brugt. Nypris 279kr

  250,00 kr.20-06-2024
 4. str. 38, Tommy Hilfiger m.fl., 9

25 kr pr. Nederdel/shorts

Kommer fra røgfrit hjem 

Billede 1:
-M

  str. 38, Tommy Hilfiger m.fl., 9 25 kr pr. Nederdel/shorts Kommer fra røgfrit hjem Billede 1: -Mørk blå med hvide striber, NY MED MÆRKE fra Jacueline de yong str. M -Army grønne shorts denim str.

  25,00 kr.20-06-2024
 5. str. 34, H&M, Sort, Denim, Næsten som ny

  str. 34, H&M, Sort, Denim, Næsten som ny

  39,00 kr.19-06-2024
 6. str. 36, Mads Nørgaard, Blå, Denim, Næsten som ny, Kort nederdel, brugt 1-2 gange.

  str. 36, Mads Nørgaard, Blå, Denim, Næsten som ny, Kort nederdel, brugt 1-2 gange.

  125,00 kr.19-06-2024

6. Denim vest

En beklædningsdel, der igennem årene har været lige dele udskældt og elsket. Fordi alt der trækker referencer tilbage til 80erne og 90erne lige nu hitter stort, er denim vesten et cool alternativt til din garderobe, hvis du mangler det sidste pift.

Brug den over en blomstret sommerkjole, som en ekstra tilføjelse over en enkel t-shirt eller gå all in og tag en denim jakke i en anden vask/farve indenunder. Husk: den må meget gerne være oversize, så kig eventuelt en størrelse større, end du ellers ville.

Finder du ikke den helt rette denim vest, er et andet godt tip, at købe en billig, brugt denim jakke og selv klippe ærmerne af. Efter første vask vil kanterne trevle - og det gør kun din garderobe-tilføjelse endnu sejere.

Denim skal helst lufttørre, aldrig tumbles. Om sommeren kan du med fordel vende vrangen ud og placere det i direkte sol, så stoffet ikke mister farve, men fibrene bliver bløde
Denim skal helst lufttørre, aldrig tumbles. Om sommeren kan du med fordel vende vrangen ud og placere det i direkte sol, så stoffet ikke mister farve, men fibrene bliver bløde

LÆS OGSÅ: 8 typer vinterjakker, som trender lige nu


Denim shorts

Selvom det danske vejr ikke altid er shortsvejr, så er brugte denim jeans alligevel en god investering. Lige nu er det super hot at bruge dem sammen med støvler og en stor, tyk, strikket trøje, så de kan bruges ind i efteråret. Passer længden ikke her, gælder samme trick som ved denim-jeans: Du klipper dem blot selv til.

Da denim helst skal vaskes så lidt som muligt for at holde stoffets struktur, så husk at undgå skyllemiddel og vaskemiddel med blegemiddel, når du vasker - og brug i stedet en mild sæbe. Vask ved så lave temperaturer som muligt og helst i koldt vand. Lad altid denim lufttørre. Gerne udenfor. Ikke blot holder dit denim sig længere og bedre, det er også bedre for miljøet.

Denim shorts til salg på DBA:

 1. Shorts, Apple Bottoms, str. 36, Blå, Bomuld , Næsten som ny, Denim shorts. Det er en lille 36. De

  Shorts, Apple Bottoms, str. 36, Blå, Bomuld , Næsten som ny, Denim shorts. Det er en lille 36. Der står ikke str. i, men jeg vurdere ud fra str. 36 i f. Eks. Inwear. Fragt 30 kr. til postbutik #d

  150,00 kr.21-06-2024
 2. Shorts, H&M, str. 36, Blå, Denim, God men brugt, Shorts fra H&M. Bløde i stoffet. Brugt men fejle

  Shorts, H&M, str. 36, Blå, Denim, God men brugt, Shorts fra H&M. Bløde i stoffet. Brugt men fejler intet. Sender ikke.

  50,00 kr.20-06-2024
 3. Shorts, Only, Tommy Hilfiger m.fl, str. 38, 9

25 kr pr. Nederdel/Shorts

Kommer fra røgfrit hjem

  Shorts, Only, Tommy Hilfiger m.fl, str. 38, 9 25 kr pr. Nederdel/Shorts Kommer fra røgfrit hjem Billede 1: -Mørk blå med hvide striber, NY MED MÆRKE fra Jacueline de yong str. M -Army grønne short

  25,00 kr.20-06-2024
 4. Shorts, GAP, str. 36, Blå, Denim, Næsten som ny, GAP shorts sælges. Som nye.

Måler 36 cm i livet

  Shorts, GAP, str. 36, Blå, Denim, Næsten som ny, GAP shorts sælges. Som nye. Måler 36 cm i livet, målt fra side til side, 31 cm målt fra livet og ned (siden), og 32 cm målt fra side til side ved l

  35,00 kr.20-06-2024
 5. Shorts, H&M, str. 32, Sort, Denim, Næsten som ny

  Shorts, H&M, str. 32, Sort, Denim, Næsten som ny

  39,00 kr.19-06-2024
 6. Shorts, H&M, str. 32, Sort, Denim, Næsten som ny

  Shorts, H&M, str. 32, Sort, Denim, Næsten som ny

  39,00 kr.19-06-2024

Når du køber brugt denim, så kig for eksempel efter mærker som Levi'sDiesel, Wrangler eller Lee.

OBS: Husk når du køber brugt denim, at vaske det separat første gang, da du ikke kan vide, hvor meget det smitter af.

Hvis du har læst med så længe og stadig hænger på, så burde der ikke være mere tvivl tilbage i dit sind; Denim er en solid investering og en yderst aktuel tendens. Det er NU du skal investere i denim. Og du gør klogt i at gøre det brugt.

Denim er lige nu meget populært, og det kan bedst svare sig at købe brugt!
Denim er lige nu meget populært, og det kan bedst svare sig at købe brugt!

Hvis du er med på moden, og samtidig ikke har noget imod at signalere kvalitet og overskud, så bør du investere i et Omega Speedmaster-ur. Og der er faktisk en god grund til at købe det brugt og gøre handlen lige nu. Hvorfor kan du få svar på, her.

Hvordan ville du have det med, at lampen over dit spisebord havde hængt i Operaen? Det ville være lidt skørt, ik? Det senarie er faktisk virkeligheden for Anders. Bare på svensk. Anders spisebordslampe har hængt i en koncertsal i Sverige, og det er blot et af hans mange genbrugsfund til lejligheden. Kom indenfor i hans inspirerende genbrugshjem, i denne artikel.

Relaterede artikler