7 seje denim-tendenser, du bør købe brugt
Livsstil

7 seje denim-tendenser, du bør købe brugt

Louise Guldager
Louise Guldager

Denim er et fast element i basisgarderoben og en sikker investering. Denim bliver kun pænere med tiden og er faktisk flottere, når det ikke er nyt. Her er 7 stærke tendenser og en guide til, hvordan du behandler din brugte denim bedst.

Du kan både bruge denim som et fuldt look, hvilket er meget populært netop nu - eller bruge det som en detalje i dit udtryk. Uanset hvordan du bruger det, så er især disse 7 tendenser oplagte at gå på jagt efter i en brugt version:

1. Cowboyjakken

Måske den største klassiker af dem alle. Denim jakken er cool både til kvinder, mænd og børn. Og så er den nem at style med det, som du i forvejen har i klædeskabet.

Ofte er især de slidte versioner populære og hvorfor ikke blot købe den brugt fra start, så du naturligt opnår det look?

Kig gerne efter lys denim og denim med lapper/patches eller emblemer på. De er voldsomt populære lige nu. Du vil opleve, at en brugt cowboyjakke tit er blødere, end når denim er nyt. Især børn vil elske, at strukturen er mere blød og stoffet knap så stift, når jakken har været brugt lidt i forvejen.

Her er nogle af de denim jakker, der er til salg på DBA:

 1. Cowboyjakke, str. 48, Only Carmakoma, Helt ny cowboyjakke fra Only Carmakoma sælges for 300 kr. Norm

  Cowboyjakke, str. 48, Only Carmakoma, Helt ny cowboyjakke fra Only Carmakoma sælges for 300 kr. Normalpris 450 kr. Størrelse 48 Sælges da den er for stor til mig. Kan afhentes i 5592 Ejby

  300,00 kr.22-09-2023
 2. Cowboyjakke, str. 38, Zoey, Sort, God men brugt, Denimjakke fra Zoey Str XS, svarende til Str 38/4

  Cowboyjakke, str. 38, Zoey, Sort, God men brugt, Denimjakke fra Zoey Str XS, svarende til Str 38/40 Bemærk detaljen med frynser ved kraven. Materiale: 97% Bomuld - 3% Elastan BM: Ca 2 x 46 cm Hel l

  100,00 kr.22-09-2023
 3. Cowboyjakke, str. 38, Nümph, Har mere dametøj til salg -kan evt sende billeder el link til min trend

  Cowboyjakke, str. 38, Nümph, Har mere dametøj til salg -kan evt sende billeder el link til min trendsales

  40,00 kr.22-09-2023
 4. Cowboyjakke, str. findes i flere str., Only , Råhvid , Ubrugt, Cowboy jakke fra only 

Pris : 150

  Cowboyjakke, str. findes i flere str., Only , Råhvid , Ubrugt, Cowboy jakke fra only Pris : 150kr 3 stk 400kr Str : xs-xl Stand: ny Tilbudet om 3 stk for en pris kan komponeres med andre

  150,00 kr.22-09-2023
 5. Cowboyjakke, str. 40, Diesel, Se billede, Denim, Næsten som ny, Flot og smart cowboyjakke fra Die

  Cowboyjakke, str. 40, Diesel, Se billede, Denim, Næsten som ny, Flot og smart cowboyjakke fra Diesel - som ny

  250,00 kr.22-09-2023
 6. Cowboyjakke, str. 42, 2B, Bomuld, elasthan, Ubrugt

  Cowboyjakke, str. 42, 2B, Bomuld, elasthan, Ubrugt

  150,00 kr.22-09-2023

Her er nogle af de denim jakker, der er til salg på DBA.

2. Jeans

De kommer i alle afskygninger og uanset, om du er til de stramme eller løse, de lyse eller de mørke, så vil brugte denim jeans ikke være en investering, du fortryder. Mange denim nørder hævder faktisk, at de ofte går op til hele seks måneder med deres jeans inden første vask. Simpelthen for at opnår den rette slid og en bedre pasform.

Hvis du føler det utrygt at købe jeans brugt med tanke på eksempelvis lugt eller bakterier, så er et godt råd at putte dem i en plasticpose i fryseren i et par dage. Det er nemlig samme trick, som inkarnerede denimnørder bruger, når de går med deres nye jeans i et halvt år uden vask.

Ps: Lige nu hitter især afrevne jeans, det vil sige, jeans, der stopper lidt over anklen, gerne med trevlede kanter. Derfor behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt de brugte jeans passer præcist i længden. Du klipper dem blot til selv.

Her er nogle af de denim jeans, der lige nu er til salg på DBA:

 1. Jeans, Denim Hunter, str. 29, Blå, 98% bomuld, 2% elastan , Ubrugt, Stadig med prisskilt.
29/32.

  Jeans, Denim Hunter, str. 29, Blå, 98% bomuld, 2% elastan , Ubrugt, Stadig med prisskilt. 29/32. Custom fit, slim leg, boot cut.

  175,00 kr.21-09-2023
 2. Jeans, Betty Barclay, str. 27, Marineblå, stræk denim, Ubrugt, Fejlkøb lækre Marineblå jeans. Sli

  Jeans, Betty Barclay, str. 27, Marineblå, stræk denim, Ubrugt, Fejlkøb lækre Marineblå jeans. Slim fit med stræk Str. 34 eller 27 inches Se også mine andre annoncer jeg sender gerne - køber betale

  80,00 kr.19-09-2023
 3. Jeans, Levis 721 str. 30/ben 77 cm, str. 30, Mørkeblå, Blød denim, Næsten som ny, Fine bløde sli

  Jeans, Levis 721 str. 30/ben 77 cm, str. 30, Mørkeblå, Blød denim, Næsten som ny, Fine bløde slim Levis - meget velholdte.

  200,00 kr.11-09-2023
 4. Bukser, ., str. 38, Stretchy slim fit højtaljede denim bukser med lynlås bagpå og med lommer på bagd

  Bukser, ., str. 38, Stretchy slim fit højtaljede denim bukser med lynlås bagpå og med lommer på bagdelen. Rigtig flotte med korte kjoler over eller store strik og der er ikke noget der strammer. Str.

  65,00 kr.07-09-2023
 5. Jeans, Denim Hunter, str. 29, Grå, Denim, Ubrugt, Pasformen er slim og der er lynlås i begge ben.

  Jeans, Denim Hunter, str. 29, Grå, Denim, Ubrugt, Pasformen er slim og der er lynlås i begge ben. Længden er 30 cm. Fejler intet. Sender gerne.

  90,00 kr.03-09-2023
 6. Jeans, Miss me, str. 26, Blå, Denim, Næsten som ny, Miss me str. 26 slim fit lav talje og stretch

  Jeans, Miss me, str. 26, Blå, Denim, Næsten som ny, Miss me str. 26 slim fit lav talje og stretch Købt i Buch Copenhagen til 1500kr. Sælges til mp 500kr fast pris Køber betaler fragt Afhent i Gi

  500,00 kr.01-09-2023
Denim bliver bedre, når det har været brugt. Da det som nyt materiale godt kan være ret stift, gør det fibrene bløde, at blive brugt. Det vil børn især bemærke
Denim bliver bedre, når det har været brugt. Da det som nyt materiale godt kan være ret stift, gør det fibrene bløde, at blive brugt. Det vil børn især bemærke

3. Denim kjolen

Denim kjolen er måske mere en ny-klassiker, men ikke desto mindre yderst populær netop nu. I stort set alle tænkelige versioner. Om sommeren er den flot til solbrun hud, om vinteren kan den styles med tykke strømper, grove støvler og eventuelt en rullekrave under.

Ligesom med denim jeans, gælder reglen, at jo mere brugt de er, jo tydeligere og markante slidområder vil denim stoffet opnå. Nogle benytter ved første vask renseri, mens andre sværger til koldvask (håndvask), som det ultimative. Føler du alligevel, når du modtager dit brugte denim, at farven er for falmet, så er et lille trick at vaske med 250 gram salt og 1/2 kop eddike til vaskepulveret. Det skulle angivelig holde på indigoen på de indigo områder, der ikke er slidt væk.

LÆS OGSÅ: Disse læderjakker sladrer om deres tidligere ejere

4. Denim skjorten

Denim skjorten er én af de tendenser, der startede hos mændene, men som er kommet stærkt igen hos også kvinderne. Men denim og herunder denim skjorter er både tidsløse og ikke ret kønsbestemte, hvorfor man med fordel kan snige sig over i herrekategorien, hvis man leder efter sådan én brugt. Lige nu er der til eksempel 300 til salg på DBA i herrekategorien mod 70 i kvindekategorien.

En denim skjorte er anvendelig, fordi den balancerer mellem afslappet og fin. Skjorter er typisk forbundet med pænt brug og præsentabel påklædning, mens denim stoffet trækker den ned på et mere hverdagsanvendeligt niveau. Og fordi den er både fleksibel, tidsløs og unisex, så vil den sikkert overleve længe i skabet.

Husk at undersøg, om den mangler knapper, når du køber brugt. Og hvis den viser sig at gøre det, så er et trick at tage knapperne fra ærmet og sy på forrest. Ofte vil det virke mindre forstyrrende med andre typer knapper ved ærmet, frem for foran på skjorten. Og ellers kan man altid rulle ærmet op.

Denim er en klassiker i de fleste menneskers garderobe. Måske fordi det er et af de mest slidstærke materialer i modeindustrien. Derfor kan det også godt svare sig, at købe det brugt
Denim er en klassiker i de fleste menneskers garderobe. Måske fordi det er et af de mest slidstærke materialer i modeindustrien. Derfor kan det også godt svare sig, at købe det brugt

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du: Få råd til den klassiske designertaske på DBA

 

5. Denim nederdel

Denim nederdelen vender år efter år tilbage i modebilledet. Denne sæson må den gerne være helt gennemknappet. Især de knælange er populære, men uanset længde, så er du med helt fremme, hvis du iklæder dig denim nederdelen nu.

Den må meget gerne have et retro-look, hvorfor netop brugte versioner er at foretrække.

Når du køber brugt denim, er et godt tip om sommeren, at vende vrangen ud og hænge det ud i den bagende sol. Det skulle give denim stoffet den helt rette struktur, hvis det eksempelvis har ligget foldet sammen længe og samtidig fjerner det eventuelle lugtgener.

Denimnederdele til salg på DBA:

 1. Cowboynederdel, str. 40, H&M, Nederdel i lys blå denim, pæn stand.

  Cowboynederdel, str. 40, H&M, Nederdel i lys blå denim, pæn stand.

  85,00 kr.22-09-2023
 2. str. 38, Nederdel, Denim blå, Næsten som ny, Denim blå nederdel med elastik i taljen og lynlås lom

  str. 38, Nederdel, Denim blå, Næsten som ny, Denim blå nederdel med elastik i taljen og lynlås lommer. Sender gerne med DAO - se andre annoncer for samlet porto

  100,00 kr.22-09-2023
 3. denim nederdel, str. 36, B.S jeans, blå, denim, Næsten som ny

  denim nederdel, str. 36, B.S jeans, blå, denim, Næsten som ny

  60,00 kr.22-09-2023
 4. ZJ Denim Identity Nederdel - Secondhand - Kvinde -

  ZJ Denim Identity Nederdel - Secondhand - Kvinde -

  ZJ Denim Identity, str. L, Nederdel, Nederdel fra ZJ Denim Identity. Nederdelen er blå og i størrelse large. Er du til denim, så er denne her nederdel ret sikkert noget for dig. ✓ Du får altid 30

  109,00 kr.29-03-2023
 5. Cowboynederdel, str. 40, Denim Hunter, Næsten som ny, Brugt få gange. Smart nederdel fra Denim Hunt

  Cowboynederdel, str. 40, Denim Hunter, Næsten som ny, Brugt få gange. Smart nederdel fra Denim Hunter str 40.

  75,00 kr.22-09-2023
 6. ONLY Nederdel - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 36

  ONLY Nederdel - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 36

  ONLY, str. 36, Nederdel, Nederdel fra ONLY. Nederdelen er blå og i størrelse 36. Er du til denim, så er denne her nederdel ret sikkert noget for dig. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Leve

  69,00 kr.29-03-2023

6. Denim vest

En beklædningsdel, der igennem årene har været lige dele udskældt og elsket. Fordi alt der trækker referencer tilbage til 80erne og 90erne lige nu hitter stort, er denim vesten et cool alternativt til din garderobe, hvis du mangler det sidste pift.

Brug den over en blomstret sommerkjole, som en ekstra tilføjelse over en enkel t-shirt eller gå all in og tag en denim jakke i en anden vask/farve indenunder. Husk: den må meget gerne være oversize, så kig eventuelt en størrelse større, end du ellers ville.

Finder du ikke den helt rette denim vest, er et andet godt tip, at købe en billig, brugt denim jakke og selv klippe ærmerne af. Efter første vask vil kanterne trevle - og det gør kun din garderobe-tilføjelse endnu sejere.

Denim skal helst lufttørre, aldrig tumbles. Om sommeren kan du med fordel vende vrangen ud og placere det i direkte sol, så stoffet ikke mister farve, men fibrene bliver bløde
Denim skal helst lufttørre, aldrig tumbles. Om sommeren kan du med fordel vende vrangen ud og placere det i direkte sol, så stoffet ikke mister farve, men fibrene bliver bløde

LÆS OGSÅ: 8 typer vinterjakker, som trender lige nu


Denim shorts

Selvom det danske vejr ikke altid er shortsvejr, så er brugte denim jeans alligevel en god investering. Lige nu er det super hot at bruge dem sammen med støvler og en stor, tyk, strikket trøje, så de kan bruges ind i efteråret. Passer længden ikke her, gælder samme trick som ved denim-jeans: Du klipper dem blot selv til.

Da denim helst skal vaskes så lidt som muligt for at holde stoffets struktur, så husk at undgå skyllemiddel og vaskemiddel med blegemiddel, når du vasker - og brug i stedet en mild sæbe. Vask ved så lave temperaturer som muligt og helst i koldt vand. Lad altid denim lufttørre. Gerne udenfor. Ikke blot holder dit denim sig længere og bedre, det er også bedre for miljøet.

Denim shorts til salg på DBA:

 1. Shorts, Stradivarius, str. 36, Denim-blå, God men brugt, Denim shorts i str. small/36??

  Shorts, Stradivarius, str. 36, Denim-blå, God men brugt, Denim shorts i str. small/36??

  50,00 kr.22-09-2023
 2. Shorts, AC, str. 38, Næsten som ny, Super fede AC denim shorts med trevler str M
Næsten ikke brugt

  Shorts, AC, str. 38, Næsten som ny, Super fede AC denim shorts med trevler str M Næsten ikke brugt 130kr Har rigtig mange annoncer med forskelligt tøj Sender gerne på købers regning

  130,00 kr.20-09-2023
 3. Shorts, Levi Strauss & Co, str. 31, Bordeaux, Denim, God men brugt, Retro levi’s shorts 
W 31

  Shorts, Levi Strauss & Co, str. 31, Bordeaux, Denim, God men brugt, Retro levi’s shorts W 31

  200,00 kr.19-09-2023
 4. Shorts, H&M, str. 38, Denim shorts

  Shorts, H&M, str. 38, Denim shorts

  25,00 kr.18-09-2023
 5. Shorts, Lewis , str. 27, Blå, Denim , Næsten som ny, Brugt meget lidt. Modellen er Ribcage Short.

  Shorts, Lewis , str. 27, Blå, Denim , Næsten som ny, Brugt meget lidt. Modellen er Ribcage Short.

  100,00 kr.13-09-2023
 6. Shorts, Alcott Denim Collection, str. 34, Blå, Bomuld/polyester/elastan, Ubrugt

  Shorts, Alcott Denim Collection, str. 34, Blå, Bomuld/polyester/elastan, Ubrugt

  50,00 kr.11-09-2023

Når du køber brugt denim, så kig for eksempel efter mærker som Levi'sDiesel, Wrangler eller Lee.

OBS: Husk når du køber brugt denim, at vaske det separat første gang, da du ikke kan vide, hvor meget det smitter af.

Hvis du har læst med så længe og stadig hænger på, så burde der ikke være mere tvivl tilbage i dit sind; Denim er en solid investering og en yderst aktuel tendens. Det er NU du skal investere i denim. Og du gør klogt i at gøre det brugt.

Denim er lige nu meget populært, og det kan bedst svare sig at købe brugt!
Denim er lige nu meget populært, og det kan bedst svare sig at købe brugt!

Hvis du er med på moden, og samtidig ikke har noget imod at signalere kvalitet og overskud, så bør du investere i et Omega Speedmaster-ur. Og der er faktisk en god grund til at købe det brugt og gøre handlen lige nu. Hvorfor kan du få svar på, her.

Hvordan ville du have det med, at lampen over dit spisebord havde hængt i Operaen? Det ville være lidt skørt, ik? Det senarie er faktisk virkeligheden for Anders. Bare på svensk. Anders spisebordslampe har hængt i en koncertsal i Sverige, og det er blot et af hans mange genbrugsfund til lejligheden. Kom indenfor i hans inspirerende genbrugshjem, i denne artikel.

Relaterede artikler