Channe giver genbrugsgaver: Denne ting kan man ikke tillade at ønske sig fra ny

Channe giver genbrugsgaver: Denne ting kan man ikke tillade at ønske sig fra ny

7. december 2020

Elvisplader, et billede fra Bjørn Wiinblad og stole fra Arne Jacobsen. Det er nogle af de gaver, som Channe har fået, og som gavegiveren har købt brugt. Her kan du læse, hvad hun selv har foræret væk, brugt, og hvorfor hun synes, brugte gaver er en god idé.

En bog, der er fuldstændig overstreget og en deodorant, der kun er halvdelen af væsken tilbage i.

Det kan være tarvelige eksempler som disse, der popper op i hovedet, når emnet ’genbrugsgaver’ tages op.

Men brugte gaver behøver ikke være ting, som på nogen måde har ”lidt” af at være brugte. Andet end, at det afspejles i prisen.

Det kan 27-årige Channe skrive under på. Hun elsker nemlig at finde genbrugsfund til hjemmet, og hun er også flittig til at få solgt de ting, hun ikke bruger. Og når kalenderen rammer nogle i familiens fødselsdag, kan hun også sagtens finde på at købe ind til fødselaren på DBA eller et loppemarked.

Her kan du læse, hvilke gaver Channe Frederiksen selv har modtaget og givet. Du får også svar på, hvorfor Channe, der bor i Arden i Nordjylland, mener, det er en god idé at tænke brugt, når man skal shoppe gaver.

Channes finurlige verden - Disse brugte ting har jeg givet i gave. Du kan få svar på hvilke i DBA Guide-artiklen, her.
Channe har givet en hel del udgåede steldele fra Royal Copenhagen i gave. Her er et eksempel

Disse brugte ting har Channes givet i gave

Channe giver gaver, som er brugte, af to årsager. Dels fordi, hun ikke har et særlig stort gavebudget, og dels fordi hendes omgangskreds ønsker sig produkter, som er udgåede.

Ofte ønsker min familie sig udgåede ting som for eksempel Trip Trap-nisser eller udgåede dele fra Royal Copenhagen

siger Channes.

Hun har derfor foræret sine forældre en ’butiksstor’ Trip Trap-nisse og en udgået topstjerne fra Georg Jensen.

Og fordi Channes ved at kigge på brugtmarkedet har råd til mere, har hun også haft mulighed for at forære sin søster en pung fra det eksklusive mærke, Chanel.

- Til mine børn har jeg engang givet en stor kasse fyldt med tog-legetøj fra Brio. Min mand har jeg givet B&O-højtalere, og mine bedsteforældre har jeg foræret en udgået vase fra Royal Copenhagen og en stor porcelænsfigur, der forestiller en bjørn.

På DBA har vi en hel kategori med legetøj fra Brio. Her finder du i skrivende stund 904 annoncer.

Channes finurlige verden - Disse brugte ting har jeg givet i gave. Du kan få svar på hvilke i DBA Guide-artiklen, her.
Her ses de B&O-højtalere, som Channes har foræret sin mand i gave

Sådan reagerer Channes familie på at få brugte gaver

Én ting er, at du har mulighed for at spare penge og for at give større gaver, men er det dét værd? Vi har spurgt Channes, om de brugte gaver blev modtaget fint i familien. 

Min familie giver selv brugte ting i gave, og derudover er folk altid glade for gaverne. Der er lagt mere kærlighed i en genbrugsgave, fordi man skal på diverse loppemarkeder for at finde tingene. Man kan ikke bare gå ned i Bahne og købe disse sager

svarer hun.

Ulempen ved at købe brugte gaver er, at gaven derved ikke kan byttes, men det kan også forhindres så vidt muligt:

- Nu hvor man ikke kan bytte gaverne, handler det om at kende personen, man forærer gaven til.

Af samme årsag er Channe ikke så begejstret for at give tøj i gave. Hun er nervøs for, at størrelsen ikke passer.

SE OGSÅ: Unikt på DBA: Står du og mangler denne alien?

Channes finurlige verden - Disse brugte ting har jeg givet i gave. Du kan få svar på hvilke i DBA Guide-artiklen, her.
Dette billede fra Bjørn Wiinblad har Channe modtaget i gave. I dag hænger det så fint i spisestuen

Disse gaver har Channe selv fået, brugte

- Jeg har en dyr smag, fortæller Channe.

Netop derfor er hun faktisk større tilhænger af brugte gaver frem for nye gaver. For på brugtmarkedet får man mere for pengene.

Jeg kan godt lide mærker, og kan godt lide god kvalitet. Og man kan ikke tillade sig at ønske sig en Verner Panton-lampe i julegave til 2.000 kroner, men du kan tillade dig at ønske dig én til 500 kroner brugt. Forskellen er bare, at så er den fra 60’erne

forklarer Channe.

Hun har netop fået sådan en Verner Panton-lampe i gave – ja faktisk fik hun to, da de var så billige for gavegiveren at købe.

Derudover har Channes mand givet hende et billede fra Bjørn Wiinblad, som han kun havde givet 40 kroner for. Det var endda inklusiv ramme.

- Jeg har også fået en taske fra Michael Kors, Arne Jacobsen-stole i sort, en plade fra Elvis og en plakat fra Elvis, fortæller Channe, der elsker - og samler på - Elvis.

SE OGSÅ: Mød en samler: Brian elsker Elvis

Channes finurlige verden - Disse brugte ting har jeg givet i gave. Du kan få svar på hvilke i DBA Guide-artiklen, her.
Her kan du se den Elvis-plakat, som Channe har fået i gave. Channe er vild med Elvis. Men er hun lige så vild med Elvis, som Brian er? I linket over billedet kan du møde Brian, der er en kæmpe Elvis-fan

Kender du en genbrugselsker?

Hvis du elsker genbrug lige så højt som Louise, så er DBA Guide meget interesseret i at høre fra dig. Måske du er den næste genbrugselsker, vi aflægger et besøg. Hvis du er interesseret i at åbne dørene til dit genbrugshjem for DBA Guide, så kontakt redaktionen på jschoen (@) ebay.com
Channes finurlige verden - Disse brugte ting har jeg givet i gave. Du kan få svar på hvilke i DBA Guide-artiklen, her.
Her ses de Arne Jacobsen-stole, som Channes har fået i gave. De koster mere end 1.000 kroner fra ny. Channe har lokket ud af manden, at dem hun fik, kostede 300 kroner

Det er primært Channes bedsteforældre, hendes far og hendes mand, der ligesom hende selv tyer til genbrugsplarformene, når der skal gives gave.

Genbrugsshopping har ikke kun gjort Channes gaver større. Det har også beriget hende med nogle gode fund, som hun endda har kunne sælge videre til mere end det dobbelte. Du kan læse om Channes mange salg i artiklen her, og i denne artikel inviterer vi dig indenfor hos genbrugselskeren.
Du kan også kigge forbi Channes Facebook-side, som hedder ’Channes finurlige verden’.

492 tasker er netop nu til salg fra designeren Michael Kors. Er du mere til Louis Vuitton, har du 540 tasker at vælge imellem.

Hvilke ting kan du give et barn i gave, som ikke ønsker sig noget? Vi har samlet 8 ting på en liste, som samtidig er oplagte at købe på DBA.

Du kan også læse, hvilken ekstrem dyr second hand-ting, sangeren Kesi overvejede at forære sin bror i gave, her.

Hvad tænker den almene dansker om at give og modtage brugte gaver? Vi tog en tur på Strøget i København og spurgte dem ad. I videoen herunder kan du se og høre, hvad de svarede. Svaret sidst i videoen er noget finurligt:

 

Du kan læse mere om, hvad danskernes holdning til scond hand-gaver er, her.