Bryllup på budget
Livsstil

Bryllup på budget

Louise Trillingsgaard
Louise Trillingsgaard

Lige nu er det højsæson for bryllupper og andre skønne-sommerfester. Det kalder naturligvis på luftige og farverige kjoler og kreativ tilgang til bordækning osv.

Da vi selv skulle giftes for præcis 5 år siden, ville vi gerne have et DIY bryllup – og der gik næsten sport i at finde tingene billigst muligt. Da vi ikke havde det allerstørste beløb til rådighed, brugte vi langt tid på nettet for at finde det allerbilligste alternativ – og meget gerne brugt!

Jeg var så skuffet over hvor kedelig og ”snork-pyh-traditionelt” bryllupsmulighederne er herhjemme i DK. Jeg kan huske at jeg brugte mange aftenener på amerikanske wedding-blogs for at blive inspireret.

Hvis man kigger på hvor kreative vi er herhjemme i Danmark med vores indretning og påklædning – så kunne man godt ønske lidt mere nytænkning af bryllupper også. Jeg fandt mig til en bryllupsmesse med kridhvide satin-kjoler, tarvelig borddækning & orgel-orkester – og jeg var i chok...

Man behøver jo ikke være 100% låst i traditioner. Det er faktisk helt okay at gøre alle traditioner til jeres egne og tænke dem nye og personlige.. Herunder giver jeg dig lige lidt hurtige tips!

BRUDEKJOLE – BRUGT ELLER NY? 

Selvom det kæmpe tyl-skørt trumfede vintagekjolen i mit eget tilfælde, kan jeg sagtens anbefale dig at at prøve en masse fine vintage brudekjoler, inden du evt. køber en helt ny! Du køber på denne måde med bæredygtighed - og du kan spare mange penge ved at købe en tidligere elsket brudekjole, der har gjort én brud lykkelig allerede. Du finder mange fine brudekjoler på DBA, og hold godt øje, for der kommer hele tiden nye til. Jeg solgte faktisk min egen brudekjole efter noget tid – og pigen der købte den, var SÅ lykkelig for den, at det gjorde mig mindst ligeså glad at sælge hende den!

Find vintage brudekjolen:

 1. Brudekjole, Vintage, str. 38, Næsten som ny, Fin vintage brudekjole med mange fine detaljer. 
Med bl

  Brudekjole, Vintage, str. 38, Næsten som ny, Fin vintage brudekjole med mange fine detaljer. Med blonder og perler og mange stofbeklædte knapper i ryggen. Gulvlang og smal i silhuetten. Jeg har selv

  1.200,00 kr.12-02-2024
 2. Brudekjole, Lilly, str. 42, Næsten som ny, Kort vintage brudekjole fra Lilly.

To kjoler i en. En un

  Brudekjole, Lilly, str. 42, Næsten som ny, Kort vintage brudekjole fra Lilly. To kjoler i en. En underkjole og en ydrekjole. Jeg havde følgende mål da jeg blev gift i kjolen. Vægt: 76 kg, Hoftemål:

  1.495,00 kr.06-02-2024
 3. Brudekjole, Vintage, str. 32, Smuk gammel ukendt vintage brudekjole. Underskørtet er blevet klippet

  Brudekjole, Vintage, str. 32, Smuk gammel ukendt vintage brudekjole. Underskørtet er blevet klippet af da kjolen senest har været brugt som konfirmations kjole. Underskørtet kan let påmonteres igen, s

  600,00 kr.04-02-2024
 4. Elegant og feminin brudekjole i havfrue snit

  Elegant og feminin brudekjole i havfrue snit

  Brudekjole, MODECA, dutch design, str. 38, Blonde og tyl, nylon og polyester net, Ubrugt, Elegant blonde brudekjole i havfrue snit med dyb ryg, bred v-udskæring og bare arme. Hele kjolen fremstår i s

  12.500,00 kr.29-01-2024
 5. Brudekjole, NONI, str. 36, 100% Polyester, Næsten som ny, Fantastisk smuk 2-delt brudekjole, dvs. ne

  Brudekjole, NONI, str. 36, 100% Polyester, Næsten som ny, Fantastisk smuk 2-delt brudekjole, dvs. nederdel og bluse. Købt i 2022 og brugt 1 gang til rådhusbryllup i et par timer Nederdel: - Længde: M

  5.500,00 kr.27-01-2024
 6. Brudekjole, str. 38, Polyester, Næsten som ny, Smukkeste vintage brudekjole med de fineste detaljer.

  Brudekjole, str. 38, Polyester, Næsten som ny, Smukkeste vintage brudekjole med de fineste detaljer. Fin lille krave, betrukne knapper, stor sløjfe, elegante ærmer. Str er angivet som 36, men jeg er

  750,00 kr.09-01-2024

GOMMENS TØJ 

Gommen risikerer lynhurtigt at blive lidt kedelig i sin sorte smoking eller habit. Er i et par, der tør, - så prøv at finde en frisk blazerjakke, eller sneakers i en sjov farve. Prøv desuden også at overveje en mønstret butterfly eller skjorte. Lad mandens vanlige stil skinne igennem – også på hans bryllupsdag!


BORDPYNT 

Til vores bryllup havde jeg samlet alle mine hjorte porcelæns-figurer. Sammen med træstubbe, grene og mos gave de en fin eventyrlig stemning. Du kan faktisk finde vildt mange søde porcelænsfigurer på DBA, som du kan bruge på dit bryllupsbord (og i dit hjem bagefter!). 

Også udenfor pyntede vi op i de store træer med silkebånd, der bevægede sig i takt med vinden!


LEJET STEL – ELLER ET HELT PERSONLIGT MIX? 

Hvis du starter tidligt med at samle, kan jeg kun anbefale dig at købe forskellige stel - for opnå en helt unik borddækning. Er du rigtig avanceret, kan du også finde alle vin- og drikkeglas, så alle gæster får et herligt personligt mix af service, der passer til jeres bryllups-stil.


Hvorfor ikke få lavet en SJOV brystbuket, der passer til brylluppets tema – eller bare jeres hobbies og interesser. Frederik & hans forlover havde fx en fin lille hjort sammen med den gule blomst craspedia, der også var i min buket.. Tænk kreativt - og gerne med en snert af humor.

Relaterede artikler