Sælgerguide: Det skal du vide, før du sætter din brugte brudekjole til salg
Livsstil

Sælgerguide: Det skal du vide, før du sætter din brugte brudekjole til salg

Christine
Christine

Din brudekjole er unik, ingen tvivl om det, men hvordan overbeviser du en kommende køber om det samme? Det ved eksperten Charlotte Engelsen, der i denne artikel løfter brudesløret for detaljer, der kan blive afgørende for, om kjolen kommer videre eller fortsat skal samle støv i skabet.

Noget nyt, noget gammelt, noget lånt og noget blåt. Der er styr på detaljerne forud for den store bryllupsfest, og de fleste brude ved, hvad der skal til for at opfylde tøjtraditionen. Ifølge den gamle skik bringer det lykke til ægteskabet, hvis de fire førnævnte ting er en del af brudens outfit.

Til gengæld skal du skifte overtro ud med overtalelsesevnernes skarpe sprog, når brudekjolen skal sættes til salg efter kærlighedsfesten. Kniber det med at skrue sætningerne sammen? Charlotte Engelsen, der ejer Brudebutikken i København, kender ikke kun bryllupstraditionerne. Hun kender også salgsargumenterne, der sender din brugte brudekjole videre mod en ny ejer.

Har du brug for at få opdateret salgsannoncen? Læs med! Nu fortæller Charlotte Engelsen, der fra butikken i København sælger både nye og secondhand brudekjoler, hvilke detaljer der fremmer sandsynligheden for, at du tiltrækker den helt rigtige kjolekøber.

Find en brugt brudekjole på DBA:

 1. Brudekjole, Smuk brudekjole fra Karim Design, brugt en enkelt gang. Kjolen er udstyret med korset og

  Brudekjole, Smuk brudekjole fra Karim Design, brugt en enkelt gang. Kjolen er udstyret med korset og kan justeres i størrelse, passe fra xs til medium. Længden svt til en højde på 160 + et par cm hæl.

  6.000,00 kr.24-06-2024
 2. Brudekjole, str. 37, Sælger denne smukke, figur-syet vintagebrudekjole fra New York. Kjolen har et k

  Brudekjole, str. 37, Sælger denne smukke, figur-syet vintagebrudekjole fra New York. Kjolen har et kort slæb og er blevet tilpasset med drapperede ærmer hos en skrædder. Kjolen er designet med et lill

  5.000,00 kr.24-06-2024
 3. Brudekjole, str. 40, Næsten som ny, Kom med et bud!

  Brudekjole, str. 40, Næsten som ny, Kom med et bud!

  3.000,00 kr.24-06-2024
 4. Brudekjole, str. 36, God men brugt, Utrolig smuk og elegant brudekjole. Falder let og er ikke tung.

  Brudekjole, str. 36, God men brugt, Utrolig smuk og elegant brudekjole. Falder let og er ikke tung. Kjolen er råhvid med massere af perler Usynlig lynlås i siden I utrolig pæn stand Passer 34/36 Ta

  700,00 kr.24-06-2024
 5. Brudekjole, Brugt som sædvanligt kun et par timer. 
Trænger til rens. 

Kjolen er skræddersyet og h

  Brudekjole, Brugt som sædvanligt kun et par timer. Trænger til rens. Kjolen er skræddersyet og har kostet 10.000

  2.850,00 kr.23-06-2024
 6. Brudekjole, Demetrios, str. 36, Ubrugt, brudekjole fra Demetrios.
Stort tylskørt og smuk 3D blonde,

  Brudekjole, Demetrios, str. 36, Ubrugt, brudekjole fra Demetrios. Stort tylskørt og smuk 3D blonde, som følger med ned af skørtet. Bar ryg og fin udskæring fortil.

  10.000,00 kr.23-06-2024

Lige nu kan du på DBA finde mere end 1.500 brudekjoler, og her kan du se dem, der koster mindre end 2.000 kroner.

Dette bremser ofte et salg

Siden 2015 har ejer Charlotte Engelsen taget mod de smukkeste kjoler i Brudebutikken på Langelinie Alle 25 i København. Her møder hun dagligt brude, der ønsker at sælge tøjet fra den store dag, og hun ved derfor, hvilke udfordringer et potentielt salg kan medføre.

Det største problem er nemlig ikke at stykke salgsannoncen sammen. Det er at nå dertil, hvor bruden beslutter at skille sig af med kærlighedskjolen:

- I starten er affektionsværdien overvurderet, og mange tror, de kommer til at bruge kjolen igen og igen. Det er bare sjældent, det sker, og med tiden finder man ud af, at det er bryllupsbillederne og ikke kjolen, der vækker minderne. Desværre er det ofte for sent at sælge kjolen, når man kommer til den konklusion, forklarer Charlotte Engelsen.

Derfor er ekspertens bedste råd at sælge kjolen straks:

- Hvis en brudekjole hænger i skabet i flere år, er det ikke sikkert, den er moderne, når den skal sælges. Blondekjoler har været på mode længe, men nu bliver de erstattet af enkle satinkjoler, så det bliver sværere at sælge blondemodellerne, der ellers har været meget populære, lyder det fra eksperten.

Du øger altså chancen for et salg, hvis du kort tid efter brylluppet opretter en annonce på DBA. Vil du ikke bare øge chancen, men faktisk få succes med salget? Hvis du lader øjnene fortsætte deres færd over skærmen, er du allerede ét skridt tættere på et salg, for nu kommer argumenterne på bordet.

Stå brud i en smuk vintage brudekjole:

 1. Brudekjole, str. 38, Silke organza, Næsten som ny, Meget smuk vintage brudekjole - kun brugt en gang

  Brudekjole, str. 38, Silke organza, Næsten som ny, Meget smuk vintage brudekjole - kun brugt en gang ??. Den er specialsyet i England. Silkeorganza i en creme hvid over en fin helsilke. Empire snit m

  3.500,00 kr.20-06-2024
 2. Anden kjole, Vintage / Retro, str. L, Næsten som ny, Unique vintage dress from 70s in white and gre

  Anden kjole, Vintage / Retro, str. L, Næsten som ny, Unique vintage dress from 70s in white and green color, long sleeve dress in perfect condition. This lovely dress is in PERFECT vintage condition,

  500,00 kr.13-06-2024
 3. Gallakjole, Skræddersyede, str. M, Creme, Næsten som ny, Meget smuk vintage fest/gala og brudekjol

  Gallakjole, Skræddersyede, str. M, Creme, Næsten som ny, Meget smuk vintage fest/gala og brudekjole enkle og elegant blomsterdetaljer. Kommer med sjal. Den perfekte til dig, som ønsker en kjole i c

  600,00 kr.10-06-2024
 4. Brudekjole, str. 32, God men brugt, Smuk gammel ukendt vintage brudekjole. Underskørtet er blevet kl

  Brudekjole, str. 32, God men brugt, Smuk gammel ukendt vintage brudekjole. Underskørtet er blevet klippet af da kjolen senest har været brugt som konfirmations kjole. Underskørtet kan let påmonteres i

  600,00 kr.04-06-2024
 5. Brudekjole, Panayotis, str. 38, Næsten som ny, Sælger min über-smukke vintage brudekjole som jeg hav

  Brudekjole, Panayotis, str. 38, Næsten som ny, Sælger min über-smukke vintage brudekjole som jeg havde på til mit bryllup for 16 år siden. Blev renset lige efter brylluppet og har hængt i dragtpose si

  800,00 kr.03-06-2024
 6. Brudekjole, Olvi’s The Lace collection Vintage, str. 40, Næsten som ny, Jeg sælger min smukke vintag

  Brudekjole, Olvi’s The Lace collection Vintage, str. 40, Næsten som ny, Jeg sælger min smukke vintage brudekjole, og håber nogle andre kan blive ligeså glad for den som jeg var til vores bryllup??????

  3.500,00 kr.01-06-2024

På DBA kan du finde en vintage brudekjole til under 2.000 kroner.

Vidste du det? Derfor er denne detalje vigtig

- Du skal undgå at skrive som det første, kjolen kun har været brugt én gang, for det skriver alle, lyder det omgående fra eksperten, før hun fortsætter:

- Fremhæv hellere designer- eller brandnavn, kjolemodellens navn, størrelsen, længden og farven. Det kan være ret afgørende for køber at vide, om brudekjolen er kridhvid, beige, elfenbensfarvet og om det er i den mørke eller lyse ende af farveskalaen, den ligger, fortæller Charlotte Engelsen.

En kjole kan altid lægges op, mens det derimod nærmest er umuligt at lægge den ned. Er du meget lav, er chancen for at finde den rigtige køber markant mindre end for dig med lange ben.

Derfor er er det en god idé, at du skriver din højde med sko, så køber kan afgøre, om kjolen kan lægges op. Samtidig opfordrer Charlotte Engelsen også til, at du beder skrædderen om at sakse lidt mindre i siderne:

- Hvis du på forhånd ved, at du vil sælge din brudekjole efterfølgende, skal du få skrædderen til at lade være med at klippe stof ud i siderne. Så kan den lægges ud senere og dermed passes af flere kvinder. Det er også med til at øge chancerne for et salg, forklarer hun erfarent om den vigtige detalje.

Du er godt på vej mod at sætte brudekjolen til salg, men én vigtig ting mangler: Prisen. Den er noget af det sværeste at ramme rigtigt, fortæller Charlotte Engelsen, for er din brudekjole egentlig så meget værd, som du tror?

LÆS OGSÅ: Guide: Dæk bryllupsbordet med genbrug

Denne smukke brudekjole i størrelse 38 sælger Louise fra Valby. Nyprisen var 16.000 kroner, men den kan blive din for kun 1.200 kroner.
Denne smukke brudekjole i størrelse 38 sælger Louise fra Valby. Nyprisen var 16.000 kroner, men den kan blive din for kun 1.200 kroner.

Sådan sætter du den rigtige pris

Du skal prissætte med hjernen, men det kan være svært ikke at lade hjertet bestemme, når brudekjolen skal have ny ejer:

- Som privat sælger kan det være vanskeligt at prissætte brudekjolen, for man synes jo selvfølgelig, at ens egen er den smukkeste på markedet. Derfor kommer man let til at sætte prisen for højt, så kjolen bliver umoderne, før den bliver solgt, fortæller eksperten og uddyber:

- Brudekjoler er generelt dyre, fordi de bliver produceres under helt andre forhold end andet tøj, men sætter du prisen rigtigt fra start, så den hurtigt bliver solgt og ikke når at blive umoderne, får du med stor sandsynlighed en meget bedre fortjeneste. At du rammer lige ned i tidsånden, hæver prisen, så det er helt afgørende, kjolen hurtigt bliver solgt.

Ifølge Charlotte Engelsen må du hellere sætte prisen lidt lavere, end hjertet har lyst til. Hun anbefaler, at du sætter brugtprisen til 30-40 procent af nyprisen, som du selvfølgelig også skal huske at nævne, så køber kan se, hvor meget der kan spares.

Gå op ad kirkegulvet i de helt rigtige sko:

 1. Stiletter, str. 37, Nogle er ikke brugt. Andre er brugt en lille smule. 

Skriv gerne for flere bill

  Stiletter, str. 37, Nogle er ikke brugt. Andre er brugt en lille smule. Skriv gerne for flere billeder eller størrelser

  100,00 kr.24-06-2024
 2. Stiletter, str. 37, Pavement, Rosa, God men brugt, Sælges for min kæreste.

  Stiletter, str. 37, Pavement, Rosa, God men brugt, Sælges for min kæreste.

  150,00 kr.24-06-2024
 3. Stiletter, str. 36,5, Brun/beige, Læder, Ubrugt, Højhælede sko sælges. Lækker læder og god kvalit

  Stiletter, str. 36,5, Brun/beige, Læder, Ubrugt, Højhælede sko sælges. Lækker læder og god kvalitet. Brugt en gang, som ny. Prismærke på skoen - Nypris 1300,- Nu 100,-

  100,00 kr.24-06-2024
 4. Stiletter, str. 39, Zara, Sølv, Næsten som ny, Gået i dem 2 gange. Rigtig god stand. En eller to s

  Stiletter, str. 39, Zara, Sølv, Næsten som ny, Gået i dem 2 gange. Rigtig god stand. En eller to sten er gået af

  400,00 kr.24-06-2024
 5. Stiletter, str. 38, B&Co, Ubrugt, Stiletter/ pumps helt nye og ubrugte
Str 38
Hælhøjde 11 cm
Mærke

  Stiletter, str. 38, B&Co, Ubrugt, Stiletter/ pumps helt nye og ubrugte Str 38 Hælhøjde 11 cm Mærke B & Co Sælges pga for små Perfekt til Jul/Nytår/fest eller bare til jeans

  200,00 kr.24-06-2024
 6. Stiletter, str. 39,5, Pura Lopez , Sort, Skind, Næsten som ny, Brugt få gange Kan sendes for 50kr

  Stiletter, str. 39,5, Pura Lopez , Sort, Skind, Næsten som ny, Brugt få gange Kan sendes for 50kr Fast pris

  125,00 kr.24-06-2024

På DBA kan du finde smukke brudesko i flere farver. Her er nemlig både klassiske hvide og mange andre stilletter til salg.

Her er ekspertens bedste råd

Køber du brudekjolen brugt, kan du krydse noget gammelt af på bryllupslisten. Det betyder imidlertid ikke, du skal skilte med, at det ikke er første gang, nogen har sagt ”yes to the dress”. En nyrenset kjole, der er fri for pletter, hæver nemlig prisen mere end et designernavn:

- Send kjolen forbi renseriet, før du sælger den, og skriv i annonceteksten, at den er nyrenset. Der er jo ingen, der vil købe beskidt tøj, som måske slet ikke kan blive rent. Det er meget nemmere for køber at se, om kjolen er perfekt, hvis den er velholdt, siger Charlotte Engelsen.

Rødvinsstænk er genstridige, men de er heldigvis relativt sjældne, fortæller eksperten. Makeup er til gengæld oftere årsag til pletter, der ikke kan fjernes, og især er selvbruner næsten umuligt at få af, når det sætter sig i kjolekanterne. Hvis ikke en tur på renseriet var nok til at få kjolen ren, kan det blive nødvendigt at vaske den i maskinen:

- Som udgangspunkt anbefaler jeg det ikke, men man kan spraye pletfjerner på kjolen, vende vrangen ud på den og lægge den i et dynebetræk, før man vasker det. Forhåbentlig kan det fjerne de sidste, synlige pletter, fortæller Charlotte Engelsen og tilføjer, at kjolen selvfølgelig skal kunne tåle maskinvask.

Kjolen er ren, prisen er knivskarp, og nu mangler du kun billederne, der som figurerne på bryllupskagen er den sidste finish, der gør annonceteksten uimodståelig. Gør dig klar til fotoshoot. Herunder får du ekspertens tips til, hvordan du finder kjolens bedste vinkler, og dermed undgår fejlen, de fleste begår. 

LÆS OGSÅ: Et bryllup lavet af genbrug: Emelie og Fredriks bryllup var helt unikt

Det er ikke kun brudekjolen, der skal være styr på. Anne sælger et flot, ubrugt brudeslør med svarowski-sten til kun 300 kroner, og du får endda et blåt strømpebånd med i handlen, når du henter det i Køge.
Det er ikke kun brudekjolen, der skal være styr på. Anne sælger et flot, ubrugt brudeslør med svarowski-sten til kun 300 kroner, og du får endda et blåt strømpebånd med i handlen, når du henter det i Køge.

Glem ikke de rigtige vinkler

Gode billeder gør underværker for din salgsannonce, for det er dem, der skal fange købers kræsne blik. Faktisk kan gode billeder være med til at hæve prisen, og især er det afgørende, du zoomer helt ind på detaljerne:

- Der skal selvfølgelig tages billeder, som viser brudekjolen i fuld figur, men du må ikke glemme nærbilleder, som fremhæver stoffets struktur, blonder eller perler. Billederne skal være tro mod farver og detaljer, så de understøtter salgsannoncen, og derfor er det en god idé at tage billederne i dagslys og gerne udendørs, så billederne afspejler, hvad det er for en kjole, du sælger, siger Charlotte Engelsen.

På den anden side af skærmen klikker køber sig igennem dine skarpe skud, men selvom du har gjort dig umage, kan det stadig være svært at vurdere kjolen på billederne. Derfor er det en god er idé også at vise bryllupsbillederne, så køber kan se den i brug. Det er nemlig kun en fordel, at man kan forestille sig, hvordan tøjet vil sidde på en selv. Netop derfor er der én ting, du aldrig må gøre, fortæller eksperten afslutningsvist:

- Hvis du med sikkerhed ikke vil have solgt din brudekjole, skal du hænge den på en bøjle. Så kan man nemlig ikke se, hvordan den ser ud. I stedet er det meget bedre at hænge den på en gine eller selv tage kjolen på, så køber kan fornemme kjolen.

Glem ikke sløret:

 1. Brudeslør, Købt fra Karim design, brugt i få timer ca. 2 meter langt

  Brudeslør, Købt fra Karim design, brugt i få timer ca. 2 meter langt

  500,00 kr.24-06-2024
 2. Brudeslør, Ubrugt, REST-SALG - ekstraordinært billigt.

Nye 'Sofie Loureen' brudeslør med påsat hårk

  Brudeslør, Ubrugt, REST-SALG - ekstraordinært billigt. Nye 'Sofie Loureen' brudeslør med påsat hårkam. Fra kr. 249,-. Alle slør er i farven lys elfenben og længde 280-300 cm. Nogle af disse slør sæ

  249,00 kr.24-06-2024
 3. Brudekjole, Brudeslør, Ubrugt, Udstillingsmodel. Smukkeste vandfaldsslør i kvalitets tyl. Sløret er

  Brudekjole, Brudeslør, Ubrugt, Udstillingsmodel. Smukkeste vandfaldsslør i kvalitets tyl. Sløret er meget bredt (ca. 300 cm), hvilket gør sløret meget vandfalds-ægte. Sløret er nyt og ubrugt, og har k

  485,00 kr.24-06-2024
 4. Brudekjole, Brudeslør, Ubrugt, Nyt 2-lags kvalitetsbrudeslør fra franske Chanella. Tyllet er i høj k

  Brudekjole, Brudeslør, Ubrugt, Nyt 2-lags kvalitetsbrudeslør fra franske Chanella. Tyllet er i høj kvalitet; fyldigt og meget blødt og falder derfor meget smukt. Hårkam påsat. Farve: offwhite i længde

  325,00 kr.23-06-2024
 5. Brudeslør, Ubrugt, Nyt 1-lags brudeslør med blondekant.

Længde ca. 95 cm og i farven offwhite.
Nypr

  Brudeslør, Ubrugt, Nyt 1-lags brudeslør med blondekant.
 Længde ca. 95 cm og i farven offwhite. Nypris kr. 1282,-

  260,00 kr.22-06-2024
 6. Brudekjole, Brudeslør, Ubrugt, Yndigt slør i lækkert tyl med påsyet blondekant. Sløret er nyt, 90-98

  Brudekjole, Brudeslør, Ubrugt, Yndigt slør i lækkert tyl med påsyet blondekant. Sløret er nyt, 90-98 cm langt og fås i knækket hvid, lys elfenben og kridhvidt.

  265,00 kr.21-06-2024

Brudesløret sætter prikken over i’et, og på DBA kan du finde mange flotte varianter. Her kan du se dem, der koster under 400 kroner.

Et bryllup er noget ganske særligt, og netop derfor er det afgørende at finde den helt rigtige kjole til den store dag. Vil du spare penge på bryllupsbudgettet og samtidig krydse ”noget brugt” af på listen over bryllupstraditioner, er det oplagt at kigge efter genbrugskjoler. I denne guide bliver du god klædt på, så du kommer til at stå brud i drømmekjolen.

Hvad skal temaet være til dit bryllup: Romantisk, eventyrligt, actionpræget eller hvad med et Lego-tema? Line og Jannick gik all in på det sidste, og selv knaphulsblomsten og servietringene var lavet af Lego. Bliv inspireret af parret i videoen herunder, hvor de afslører sjove og kreative detaljer fra den store dag.

Relaterede artikler