Se fotos: Mia og Casper holdt genbrugsbryllup
Livsstil

Se fotos: Mia og Casper holdt genbrugsbryllup

Louise Guldager
Louise Guldager

Hvordan ville du have det, hvis den største dag i dit liv skulle fejres med ting, som du kun måtte anskaffe dig brugte? Det var nemlig mere eller mindre det princip, Mia og Casper gik efter, da de blev gift.

Da Mia og Casper Bakowsky på henholdsvis 26 og 25 år skulle giftes i november sidste år, foregik det på en lidt anden måde, end de fleste måske er vant til.

Deres bryllup bestod nemlig af genbrug og madspilds-mad. De initiativer, parret fra Hammerum havde gjort i forbindelse med pynt og bryllupstøj, vender vi tilbage til, for her kan du gøre dem kunsten efter, men maden blev mulig, fordi parret var heldige:

Sammen med omkring 300 andre i Norden havde Casper og Mia sendt en ansøgning til virksomheden, Grundig, som kørte en kampagne mod madspild. Det unge par blev udvalgt og fik stillet en kok og mad til rådighed til deres bryllup, der foregik hjemme i haven.

- Vores incitament var både miljømæssigt og økonomisk. Men vi var ikke i tvivl om, at det var sådan, vi ville gøre det, for det afspejler os, fortæller Mia Bakowsky, der havde set konkurrencen på Facebook og straks meldte sig til.

Bryllupspynt til salg på DBA:

 1. FESTSANG, www.festsang-ekspres.dk
Jeg har skrevet GLADE, POSITIVE og SJOVE festsange og taler i mang

  FESTSANG, www.festsang-ekspres.dk Jeg har skrevet GLADE, POSITIVE og SJOVE festsange og taler i mange år, og det er stadig en stor passion. Jeg skriver med glæde en super god, kærlig og sjov FESTSANG

  40,00 kr.20-03-2023
 2. Mercedes-Benz S class lang 3.0 twin turbo ( S 65 amg -Line ) Mercedes-Benz S klasse lang , 3.0 twin

  Mercedes-Benz S class lang 3.0 twin turbo ( S 65 amg -Line ) Mercedes-Benz S klasse lang , 3.0 twin turbo (S 65 AMG - Line ) Som havde en nypris på over 2 millioner kr. Perlemor Mett. hvid ,alt tænke

  1.800,00 kr.11-03-2023
 3. Bilpynt til bryllup, Bilpynt til bryllup i farven cremehvid. Bestående af organzaguirlande til foran

  Bilpynt til bryllup, Bilpynt til bryllup i farven cremehvid. Bestående af organzaguirlande til foran på bilen og pynt til begge sidespejle. Det er aldrig blevet pakket ud og brugt.

  65,00 kr.23-02-2023
 4. Personlige sange, Personlige og syngbare festsange til konfirmation, den runde fødselsdag, brylluppe

  Personlige sange, Personlige og syngbare festsange til konfirmation, den runde fødselsdag, brylluppet osv forfattes. Det foregår således: 1: Du kontakter mig enten her eller giver mig et kald på

  300,00 kr.05-02-2023
 5. Pynt til fest lokale

  Pynt til fest lokale

  Dekoration, DECO FEST EVENTS & CATERING - bureauet er den ideelle partner til at organisere dine begivenheder (bryllup, dåb, fødselsdage, børnefester, firmaarrangementer, private arrangementer)som til

  100,00 kr.27-01-2023
 6. Bryllupsting, Pynt fra bryllup sælges.
Kan hentes i Hedehusene eller sælges på købers regning med DA

  Bryllupsting, Pynt fra bryllup sælges. Kan hentes i Hedehusene eller sælges på købers regning med DAO. Priser er ekskl. fragt. Billede 1 1: Pose med pynt. Rosa muslingeskaller samt guld træstykker, 3

  10,00 kr.25-01-2023

Du kan finde masser af brugt bryllupspynt på DBA og spare mange penge. Søger du på ’pynt bryllup’, dukker der i skrivende stund 70 annoncer op. Og her finder du alt fra hårpynt, bordpynt, tilbehør, duge og pynt til bilen, hvis I skal have sådan én.

Det lød menuen på

At lave en middag ud af såkaldt madspild, betyder kort fortalt, at man benytter madvarer, der nærmer sig sidste salgsdato og derfor ville være blevet smidt ud, hvis ikke nogen vil bruge det. For mange vil det måske lyde lidt grænseoverskridende at lave en bryllupsmiddag bestående af madspil, men for Mia og Casper var det helt oplagt:

Gæsterne fik for eksempel græskarsuppe, brød med brie og svampe, krondyr og oksekød. Og brownie til dessert. Det hele var meget lækkert og delikat – og jeg tror måske, det overraskede nogle af gæsterne, fortæller Mia, der forinden havde ”advaret” gæsterne om dagens og aftenens set-up.

Vi har ikke fået én eneste negativ kommentarer på det, men vi kunne da godt mærke en vis skepsis fra nogle af gæsterne inden festen. Men det var altså en mega dygtig kok, og maden smagte himmelsk.

Det var Rema1000, der donerede madvarerne i samarbejde med Grundig, og især Mias mor var meget positivt overrasket, fortæller hun:

- Hun havde nok været lidt skeptisk inden. Jeg tror faktisk, der var mange, der blev meget inspireret. For maden fejlede jo intet. Og hvorfor smide noget væk, der stadig kan bruges?

LÆS OGSÅ: 9 måder at spare penge på brylluppet

Mia og Casper havde vundet en konkurrence, hvor de fik en kok og madvarer stillet til rådighed ved deres bryllup. Så de serverede daggammelt mad for deres bryllupsgæster – og høstede stor ros
Mia og Casper havde vundet en konkurrence, hvor de fik en kok og madvarer stillet til rådighed ved deres bryllup. Så de serverede daggammelt mad for deres bryllupsgæster – og høstede stor ros

Halv pris for brudekjolen

Det var også kun naturligt for Mia at kigge efter brudekjolen brugt.

- Jeg vidste, jeg ville have noget, der var let, og jeg ledte alle steder. Min veninde sendte mig et link til DBA til den fantastiske kjole. Men den var for lille, desværre. Men der stod, at den var blevet lagt lidt ind. Så jeg besluttede at tage en chance, fortæller Mia, der er så heldig at have en veninde, som er skrædder.

Hun hjalp Mia med at lægge kjolen ud. For som Mia siger:

- Det var den eneste kjole, jeg prøvede. Da jeg fandt den, var jeg ikke i tvivl. Jeg VILLE have den.

Mias veninde fortalte, at brudekjoler faktisk meget ofte og ret nemt kan lægges lidt ind eller ud. Og at man derfor slet ikke skal være så skræmt over størrelsen, når man kigger brugt. Det er der nemlig råd for.  

Den endte med at sidde perfekt. Jeg fik den for 4.500 kroner. Det havde jeg aldrig kunnet få en ny for.

Den kom fra en brudebutik, ’Kennedys’, i Århus og havde kostet mere end det dobbelt fra ny. Og den var bare helt perfekt.

Brudekjoler til salg på DBA:

 1. Brudekjole, Justin Askepot og Valentino , str. 46, Næsten som ny, Utrolig smuk og meget velsiddende

  Brudekjole, Justin Askepot og Valentino , str. 46, Næsten som ny, Utrolig smuk og meget velsiddende brudekjole. Den er skøn at have på. Da den har snørrer i ryggen kan den passe flere str. jeg er n

  4.900,00 kr.22-03-2023
 2. Brudekjole, Chanella dreams , str. 38, Ubrugt, Sælger denne brudekjole til kun 500kr
Aldrig brugt
Ny

  Brudekjole, Chanella dreams , str. 38, Ubrugt, Sælger denne brudekjole til kun 500kr Aldrig brugt Ny pris 12.000 Sælges så billigt da jeg ikke ønsker have den hængende mere og det er svært at sælge

  500,00 kr.22-03-2023
 3. Brudekjole, Adore, str. 50, Næsten som ny, Brudekjole, der er blevet brugt én dag, for et år siden.

  Brudekjole, Adore, str. 50, Næsten som ny, Brudekjole, der er blevet brugt én dag, for et år siden. Renset kort tid efter bryllup og har siden været pakket ned tørt. Bruden var en str 44/46 og ca 170

  2.900,00 kr.22-03-2023
 4. Brudekjole, Vintage, str. 40, Satin , Næsten som ny, Brugt den i få timer til mit bryllup 
12.000 fr

  Brudekjole, Vintage, str. 40, Satin , Næsten som ny, Brugt den i få timer til mit bryllup 12.000 fra ny Pris er sat efter at den skal en tur til rens - dog ikke fordi den mangler

  4.000,00 kr.22-03-2023
 5. Brudekjole, Brudeslør med spredte perler med påsat hårkam. Rundskåret for enden. Høj kvalitet.

Farv

  Brudekjole, Brudeslør med spredte perler med påsat hårkam. Rundskåret for enden. Høj kvalitet. Farve: Light Ivory (lys elfenben) Længde 260 cm. Opr. salgspris kr. 2.195,-. Nyt og ubrugt - fra messe

  545,00 kr.22-03-2023
 6. Brudekjole, Silverfoæ design, str. 46, 100 % polyester, Næsten som ny, Jeg er 152 høj. Der er lynlås

  Brudekjole, Silverfoæ design, str. 46, 100 % polyester, Næsten som ny, Jeg er 152 høj. Der er lynlås i ryggen og slæb. Brugt en gang og fejler intet, skal dog renses.

  2.000,00 kr.22-03-2023

Lige nu er der 2.015 annoncer med brudekjoler til salg på DBA. Og der kan være gode penge at spare. 1.233 af brudekjolerne ligger til en pris på mindre end 2.500 kroner.

Bemærkede gæsterne, at brudekjolen var brugt?

For Mia kunne det ikke være endt lykkeligere. Hun var aldrig i tvivl om, at hendes brudekjole skulle findes brugt. Men hun er positivt overrasket over, hvor nemt det var at få den tilpasset – og hvor meget ros, hun fik for den:

- Jeg fik så meget ros for den kjole. Og helt ærligt, så forstår jeg det godt. Vidste man det ikke, ville ikke engang den bedste ekspert kunne se, at kjolen var blevet brugt før - og slet ikke af en, som var betydeligt mindre end mig.

LÆS OGSÅ: 10 perfekte brudekjoler til under 2.000 kroner på DBA

Mias kjole er købt brugt på DBA, men var i en størrelse for lille. Hun fik sin veninde til at lægge den ud. Det viste sig at være det helt rigtige valg. Parret havde genbrug tænkt ind i alle elementer
Mias kjole er købt brugt på DBA, men var i en størrelse for lille. Hun fik sin veninde til at lægge den ud. Det viste sig at være det helt rigtige valg. Parret havde genbrug tænkt ind i alle elementer

Brugt tag over hovedet

Vielsen blev holdt i haven i Hammerum i Herning. Og selvom kalenderen sagde november, var parret heldige med vejret:

- Vi havde sat et telt op, fordi vi havde set på vejrudsigten, at det skulle øse ned. Men faktisk blev det den varmeste dag i november. Vi fik det smukkeste vejr.

Teltet havde Mia og Casper lånt, da én pointe var, at de ikke ønskede at købe nyt, hvis der var alternativer. Havde de ikke kendt nogen, de kunne låne teltet af, havde de købt det brugt på DBA, fortæller Mia:

- Man bruger oftest ikke sådan et partytelt mere end maksimum et par gange, så der er ingen grund til at gå ud og købe det fra nyt.

Skal du lede efter et brugt ét, kan du søge på ord som pavillon, havetelt, festtelt eller partytelt.

LÆS OGSÅ: Dæk bryllupsbordet med genbrug

Mia og Casper havde valgt en enkel borddækning med naturelementer og ting, der nemt kan genbruges. For eksempel bliver de små træstubbe nu genbrugt i år til parrets søns barnedåb
Mia og Casper havde valgt en enkel borddækning med naturelementer og ting, der nemt kan genbruges. For eksempel bliver de små træstubbe nu genbrugt i år til parrets søns barnedåb

Lånte fjer og plastikforbudt pynt

Til bordpynt havde parret brugt egeføj og træstubbe. Der var intet plastik. Både invitationer og bordkort var lavet ud af gammelt genbrugspapir. For der var tænkt over alle muligheder for, hvordan et genbrugsbryllup kunne eksekveres bedst muligt.

Noget af bordpynten skal parret nu genbruge til deres søns barnedåb. Og var dåbskjolen ikke gået i arv gennem generationer, kunne parret godt have fundet på at finde den brugt også. Især når man skal holde store fester, synes parret, det giver god mening, at man tænker over genbrugsaspektet:

For mig at se, er der mange ting, man kun bruger én gang. Og det giver altså ingen mening, at det skal smides ud bagefter. Og hvis ikke for anden grund, så kan man da lige så godt kigge på det økonomiske aspekt i det. Vi har sparet mange penge på den her måde. Men vigtigst af alt – føltes det godt.

Dåbskjoler til salg på DBA:

 1. Dåbskjole, Dåbskjole, str. 62, Smuk ældre dåbskjole. Pris 500 kr.

  Dåbskjole, Dåbskjole, str. 62, Smuk ældre dåbskjole. Pris 500 kr.

  500,00 kr.21-03-2023
 2. Dåbskjole, str. 62, Str. 62-68 sender gerne mod betaling af porto.

  Dåbskjole, str. 62, Str. 62-68 sender gerne mod betaling af porto.

  550,00 kr.20-03-2023
 3. Dåbskjole, str. 62, Str. 62-68 sender gerne mod betaling af porto.

  Dåbskjole, str. 62, Str. 62-68 sender gerne mod betaling af porto.

  550,00 kr.20-03-2023
 4. Dåbskjole, str. 62, Str. 62-68 sender gerne mod betaling af porto.

  Dåbskjole, str. 62, Str. 62-68 sender gerne mod betaling af porto.

  250,00 kr.20-03-2023
 5. Dåbskjole, str. 62, Str.62-68 sender gerne mod betaling af porto.

  Dåbskjole, str. 62, Str.62-68 sender gerne mod betaling af porto.

  250,00 kr.20-03-2023
 6. Dåbskjole, Dåbskjole, Eget design, str. 62, Sød dåbskjole i broderie anglaise med kort ærme. Kjolen

  Dåbskjole, Dåbskjole, Eget design, str. 62, Sød dåbskjole i broderie anglaise med kort ærme. Kjolen lukkes i ryggen med trykknapper. Den sælges uden dåbsbånd og underskørt, disse kan tilkøbes for 2 x

  450,00 kr.04-02-2023

Lige nu er der 242 annoncer med dåbskjoler til salg på DBA. Så hvis du ikke er så heldig at have nostalgien i en arvet kjole, kan du nemt skabe det selv. Der er flest til salg i Jylland.

Er du allerede gift, og har du – eller nogen du kender - prøvet at miste din vielsesring? Så læs med her, hvor Jacqueline og hendes mand fortæller, hvordan de fandt en værdifuld vielsesring i vandet med hjælp fra DBA.

30-årige Maria fra Horsens sparede 14.200 kroner på sit bryllup på blot at gøre én ting anderledes. Hvad det var – og hvordan hun fik ideén - kan du læse her.

Vil du se en helt ny Jesper Høvring-brudekjole gå op i flammer? Vi har her på redaktionen nemlig helt bevidst sat ild til en – og vi filmede det triste syn: Hvis du vil vide, hvorfor vi satte ild, kan du hente svaret i artiklen, her.

Relaterede artikler