Populære: Sælg disse type bøger lige nu!
Livsstil

Populære: Sælg disse type bøger lige nu!

Christine
Christine

Der er spænding, drama og adrenalinkicks gemt mellem linjerne, når du begynder på fortællingerne fra skaklitteraturen. Vi dykker ned i dramaet og afslører, hvilken bog en højaktuel Netflix-serie har sørget for, at alle vil læse lige nu.

Sidder du klinet til skærmen, når Beth Harmon forbereder næste træk på det ternede skakbræt? Den nye Netflix-serie ’The Queen’s Gambit’ er hurtigt blevet et hit, og landets boghandlere melder om stor stigning i interessen for skakrelaterede bøger.

Særligt én bog kravler op ad bestsellerlisten, og den har vi selvfølgelig med på listen her, når vi ser nærmere på, hvilke bøger der med stor sandsynlighed sætter dig skakmat i bare spænding. Er du klar til at læne dig tilbage med en god bog? Så tænder vi læselampen nu, og finder nogle af DBA’s skakbøger frem til dig.

Kristian fra Højbjerg ved Aarhus sælger lige nu disse flotte, håndlavede skakbrikker. De kan blive for 200 kroner.
Kristian fra Højbjerg ved Aarhus sælger lige nu disse flotte, håndlavede skakbrikker. De kan blive for 200 kroner.

Mesteren over dem alle

Har du et gammelt skakspil stående, som du ikke bruger? Så er det nu, du med fordel kan sælge det på DBA, mens skakfeberen hænger over landet. I stedet for at lade de små grå knage ved det ternede bræt, kan du i stedet læne dig tilbage i den bløde stol med en god bog - om skak naturligvis.

Vi lægger ud med en ægte klassiker: ’Mesteren og Margarita’ af Mikhail Bulgakov. Her tager vi tilbage til mellemkrigstidens Moskva, hvor den mystiske Woland dukker op med sit bagland af banditter og en skydegal kat, der spiller skak, tyller champagne og går oprejst på bagbenene.

Det lyder vanvittigt, og det er det også, så er du til action og absurde fordrejninger, er dette russiske mesterværk et must. Fra du åbner bogens omslag, til du lader øjnene glide ned over sidste side, venter der spænding, som ikke en gang en moderne thriller kan hamle op med.

Bøger om skak til salg på DBA i dag:

 1. Mit system, Aron Nimzowitsch, emne: hobby og sport, Lærebog i skak. Pænt eksemplar. Hæftet. Hernov 2

  Mit system, Aron Nimzowitsch, emne: hobby og sport, Lærebog i skak. Pænt eksemplar. Hæftet. Hernov 2008 Se mine andre bogannoncer

  150,00 kr.07-02-2023
 2. POLITIKEND LÆREBOG I SKAK, THORBJØRN ROSENLUND, emne: hobby og sport, 112 koncentrerede sider om sk

  POLITIKEND LÆREBOG I SKAK, THORBJØRN ROSENLUND, emne: hobby og sport, 112 koncentrerede sider om skak, regler, taktik og strategi - ÅBNINGSSPILLET, midtspilley pg slutspillet. Eftertragtet SKAKBOG f

  75,00 kr.06-02-2023
 3. Attacking Manual 1, Skak, Jacob Aagaard, emne: hobby og sport

  Attacking Manual 1, Skak, Jacob Aagaard, emne: hobby og sport

  150,00 kr.05-02-2023
 4. Tivoli og verden udenfor, Luise skak Nielsen, emne: kunst og kultur, Bog om Tivoli  303 sider og i

  Tivoli og verden udenfor, Luise skak Nielsen, emne: kunst og kultur, Bog om Tivoli 303 sider og i ok stand.

  50,00 kr.05-02-2023
 5. Bedre Skak for unge spillere, McLeod & Mongredien, emne: hobby og sport, Stor skak-bog - enkelte hak

  Bedre Skak for unge spillere, McLeod & Mongredien, emne: hobby og sport, Stor skak-bog - enkelte hak i omslaget men faktisk ikke brugt, og ikke skrevet i.

  40,00 kr.04-02-2023
 6. Pigen i Verden - Indbundet - Historiske Romaner Hos Coop

  Pigen i Verden - Indbundet - Historiske Romaner Hos Coop

  Pigen i Verden - Indbundet - Historiske Romaner Ho, Anden, genre: Pigen i Verden - Indbundet - Historiske Romaner Ho, Pigen i verden I en lille færøsk by er en pige på sommerferie hos sin mormor og mo

  270,00 kr.15-12-2021

Lige nu kan du på DBA finde et stort udvalg af bøger om skak – fra faglitteratur til skønlitteratur.

Her er bogen alle vil læse

Boghandlerne melder begejstrede, at Walter Tevis’ 37 år gamle roman, er bogen alle vil læse for tiden. Når vi fortæller, at bogen hedder ’The Queen’s Gambit’ eller ’Dronninggambit’ på dansk, forstår du sikkert, hvorfor den er så populær.

Det er nemlig den, der er grundlaget for Netflixs nyeste seersucces af samme navn. 62 millioner mennesker har set serien i løbet af den første måned, og selvom det nok ikke er lige så mange, der har læst romanen, er den alligevel kravlet til tops på 'The New York Bestseller List'.

Har du været uden internetforbindelse det sidste stykke tid? Så er du nok en af de få, der endnu ikke ved, hvad ’The Queen’s Gambit’ handler om. Lad os imidlertid løfte sløret en anelse. Både bog og serie udspiller sig i 1950’ernes USA – på samme tid som ’Mad Men’ – hvor det purunge skakgeni Beth Harmon slår sine folder. Beth har en barsk barndom bag sig, og vi følger hendes hårde kamp for at slå igennem i en skakverden, hvor mændene tager både første, midterste og sidste træk.

Er du vild med fortællinger om underdogs, der gør oprør mod verden, må du ikke snyde dig selv for dette drama.

LÆS OGSÅ: Dekorer din væg med bøger

Dette gamle skakspil fra 1934 sælges med den originale kuffert til. Spillet kan hentes i Hvalsø.
Dette gamle skakspil fra 1934 sælges med den originale kuffert til. Spillet kan hentes i Hvalsø.

Advarsel: Denne bog kan du ikke lægge fra dig igen

Før du læser videre, må vi lige komme med en lille advarsel. David Keith Cohlers ’Skakmat’ er en af de bøger, du ikke kan lægge fra dig, før du har læst rub og stub. Du skal derfor først sætte dig til rette i læselampens skær, når du ved, at du har god tid til at få det hele med.

Her får du nemlig et plot, der er skruet så strategisk sammen, at du straks suges ind i universet. Thrilleren begynder med et mord for øjnene af 50.000 måbende baseball-tilskuere på Yankee Stadion, og herfra tager det fart. Den ene sportsstjerne efter den anden må lade livet, og politiet har ikke skyggen af et spor, de kan forfølge.

Gør dig klar til en bog, der med garanti sætter dig skakmat af spænding og giv dig selv lov til at gyse gennem denne vanvittige pageturner.

LÆS OGSÅ: Husker du? Børnebøger du med garanti kan genkende

Du kan finde 'Skakmat' på DBA til kun 25 kroner.
Du kan finde 'Skakmat' på DBA til kun 25 kroner.

Fortællingen der giver ’The Queen’s Gambit’ kamp til stregen

Ingen snak om skak uden at nævne ’Chess’ – også selvom, vi her har med en musical at gøre. Her er der både spænding, god musik og et trekantsdrama af dimensioner, som får fortællingen til at udvikle sig.

’Chess’ begynder ved skakbrættet, hvor verdensmesteren Frederick Trumper skal forsvare sin titel mod Anatoly Sergievsky. Det lyder banalt, men nu kommer twisten: det handler ikke kun om skak. For i takt med, at trækkene tages på det ternede bræt, folder en politisk krig sig ud i baggrunden. Læg dertil en hemmelig forelskede, et skjult kys i kulissen og en kone, der dukker uanmeldt op, så er du garanteret spænding på samme niveau som i ’The Queen’s Gambit’. 

LÆS OGSÅ: Sådan får du bedst solgt dine studiebøger

'Mesteren og Margarita' er en af verdenshistoriens helt store klassikere.
'Mesteren og Margarita' er en af verdenshistoriens helt store klassikere.

Sådan lokker du ungerne væk fra computeren

Det kan være svært at få ungerne væk fra computeren, det ved de fleste forældre vist godt… Har du prøvet at lokke med et spil skak? Det har nok ikke haft den store virkning indtil videre, men måske du skulle prøve igen. I hvert fald, hvis man skal tro på statistikkerne.

For efter kun 10 dage på Netflix har ’The Queen’s Gambit’ øget antallet af søgninger på skakspil med 273 procent på eBay. Det lyder vildt, især når vi fortæller, at det betyder, at der søges på skakspil hvert sjette sekund! Google kan desuden melde om samme interesse, for her er søgningerne på skak fordoblet.

Vi tør derfor godt love, at der venter lige så meget spænding i et spil skak som i et computerspil, og mangler du overbevisende argumenter, kan du jo bare bruge bøgerne på listen her.

Skakspil til salg på DBA netop nu:

 1. Skakspil i træ (også brikkerne), SKAK, brætspil, Stort skakspil (43x43cm) i træ med tunge, flotte br

  Skakspil i træ (også brikkerne), SKAK, brætspil, Stort skakspil (43x43cm) i træ med tunge, flotte brikker. Der er lidt ridser i pladen, derfor den lave pris. Kan afhentes på Frederiksberg Alle.

  175,00 kr.07-02-2023
 2. SKAK, brætspil, Med Store Træbrikker

  SKAK, brætspil, Med Store Træbrikker

  225,00 kr.07-02-2023
 3. Christian lacroix , puslespil, Christian Lacroix - Puslespil med 250 brikker - dobbeltsidet (ubrugt

  Christian lacroix , puslespil, Christian Lacroix - Puslespil med 250 brikker - dobbeltsidet (ubrugt se billede 3, hvor plastic er på som bevis) Beskrivelse: Dobbeltsidet puslespil fra Christian Lac

  350,00 kr.07-02-2023
 4. SKAK, brætspil

  SKAK, brætspil

  100,00 kr.07-02-2023
 5. Skak, brætspil, Produkt - Skak
Salgspris - 399.00kr
Salgsprisen er ikke til forhandling
Betalingsfor

  Skak, brætspil, Produkt - Skak Salgspris - 399.00kr Salgsprisen er ikke til forhandling Betalingsform - Mobilepay PS Levering stor København

  399,00 kr.07-02-2023
 6. Skak, brætspil, 

--- SOLGT TIL LARS S ---

Ambassadørskak er blandt de mest populære inden for de

  Skak, brætspil, --- SOLGT TIL LARS S --- Ambassadørskak er blandt de mest populære inden for dekorerede skakspil - inkl. illustrerede skakregler på dansk. Bemærk den store kongehøjde på hele 11 c

  500,00 kr.07-02-2023

Vil du hellere spille skak end læse om det? På DBA kan du finde lige det skakspil, du står og mangler.

Der er nogle bøger, man bare aldrig glemmer – det ved alle læseheste. Kan du huske alle dem, vi har på listen her? Der er med garanti en enkelt eller to, du har glemt med tiden, men så kan du få hukommelsen frisket op på ny i artiklen. Det kan jo endda være, at du finder inspiration til, hvad der skal lånes med hjem fra biblioteket næste gang.

Lykkedes det ikke at lokke ungerne med til et spil skak? Hvis børnene insisterer på at blive siddende ved computerskærmen, er der brug for det rigtige udstyr. Museskader må i hvert fald undgåes! I denne video guider gamer cadiaN dig til den rigtige musemåtte, så der er garanteret good gaming fra start til slut.

Relaterede artikler