Populære: Sælg disse type bøger lige nu!
Livsstil

Populære: Sælg disse type bøger lige nu!

Christine
Christine

Der er spænding, drama og adrenalinkicks gemt mellem linjerne, når du begynder på fortællingerne fra skaklitteraturen. Vi dykker ned i dramaet og afslører, hvilken bog en højaktuel Netflix-serie har sørget for, at alle vil læse lige nu.

Sidder du klinet til skærmen, når Beth Harmon forbereder næste træk på det ternede skakbræt? Den nye Netflix-serie ’The Queen’s Gambit’ er hurtigt blevet et hit, og landets boghandlere melder om stor stigning i interessen for skakrelaterede bøger.

Særligt én bog kravler op ad bestsellerlisten, og den har vi selvfølgelig med på listen her, når vi ser nærmere på, hvilke bøger der med stor sandsynlighed sætter dig skakmat i bare spænding. Er du klar til at læne dig tilbage med en god bog? Så tænder vi læselampen nu, og finder nogle af DBA’s skakbøger frem til dig.

Kristian fra Højbjerg ved Aarhus sælger lige nu disse flotte, håndlavede skakbrikker. De kan blive for 200 kroner.
Kristian fra Højbjerg ved Aarhus sælger lige nu disse flotte, håndlavede skakbrikker. De kan blive for 200 kroner.

Mesteren over dem alle

Har du et gammelt skakspil stående, som du ikke bruger? Så er det nu, du med fordel kan sælge det på DBA, mens skakfeberen hænger over landet. I stedet for at lade de små grå knage ved det ternede bræt, kan du i stedet læne dig tilbage i den bløde stol med en god bog - om skak naturligvis.

Vi lægger ud med en ægte klassiker: ’Mesteren og Margarita’ af Mikhail Bulgakov. Her tager vi tilbage til mellemkrigstidens Moskva, hvor den mystiske Woland dukker op med sit bagland af banditter og en skydegal kat, der spiller skak, tyller champagne og går oprejst på bagbenene.

Det lyder vanvittigt, og det er det også, så er du til action og absurde fordrejninger, er dette russiske mesterværk et must. Fra du åbner bogens omslag, til du lader øjnene glide ned over sidste side, venter der spænding, som ikke en gang en moderne thriller kan hamle op med.

Bøger om skak til salg på DBA i dag:

 1. Isbogen - Hæftet - Dyr & Natur Hos Coop

  Isbogen - Hæftet - Dyr & Natur Hos Coop

  Isbogen - Hæftet - Dyr & Natur Hos Coop, Anden, emne: Isbogen - Hæftet - Dyr & Natur Hos Coop, Isbogen Da jorden blev dannet for 4,6 milliarder år siden, var den så varm, at intet levende kunne bo her

  249,00 kr.01-03-2023
 2. Skakkens Historie, Peter Dürrfeld, emne: hobby og sport, Ekspl. Med tydelige brugsspor på omslaget,

  Skakkens Historie, Peter Dürrfeld, emne: hobby og sport, Ekspl. Med tydelige brugsspor på omslaget, indholdet er rent og pænt. 182 sider, 2006.

  95,00 kr.15-06-2024
 3. Schachtraining, Af Aleksei Suetin, emne: hobby og sport, 1991. 248 sider, pb. - mange understregning

  Schachtraining, Af Aleksei Suetin, emne: hobby og sport, 1991. 248 sider, pb. - mange understregninger skak

  50,00 kr.14-06-2024
 4. Skak. Skunt og Sølle Søren, Freddy Boysen, emne: lokalhistorie

  Skak. Skunt og Sølle Søren, Freddy Boysen, emne: lokalhistorie

  60,00 kr.14-06-2024
 5. Problem skak - Larsen, Leif C. Schmidt, emne: hobby og sport, Udgivet 1981 på eget forlag. Indeholde

  Problem skak - Larsen, Leif C. Schmidt, emne: hobby og sport, Udgivet 1981 på eget forlag. Indeholder skakopgaver og - problemer. 248 sider.

  30,00 kr.12-06-2024
 6. Det ligger i stillingen - en bog om skak og politi, Peter Dürrfeld, emne: politik, Det ligger i stil

  Det ligger i stillingen - en bog om skak og politi, Peter Dürrfeld, emne: politik, Det ligger i stillingen - en bog om skak og politik af Peter Dürrfeld, Hæftet. År: 2005. Forlag Aschehoug. 129 sider

  75,00 kr.11-06-2024

Lige nu kan du på DBA finde et stort udvalg af bøger om skak – fra faglitteratur til skønlitteratur.

Her er bogen alle vil læse

Boghandlerne melder begejstrede, at Walter Tevis’ 37 år gamle roman, er bogen alle vil læse for tiden. Når vi fortæller, at bogen hedder ’The Queen’s Gambit’ eller ’Dronninggambit’ på dansk, forstår du sikkert, hvorfor den er så populær.

Det er nemlig den, der er grundlaget for Netflixs nyeste seersucces af samme navn. 62 millioner mennesker har set serien i løbet af den første måned, og selvom det nok ikke er lige så mange, der har læst romanen, er den alligevel kravlet til tops på 'The New York Bestseller List'.

Har du været uden internetforbindelse det sidste stykke tid? Så er du nok en af de få, der endnu ikke ved, hvad ’The Queen’s Gambit’ handler om. Lad os imidlertid løfte sløret en anelse. Både bog og serie udspiller sig i 1950’ernes USA – på samme tid som ’Mad Men’ – hvor det purunge skakgeni Beth Harmon slår sine folder. Beth har en barsk barndom bag sig, og vi følger hendes hårde kamp for at slå igennem i en skakverden, hvor mændene tager både første, midterste og sidste træk.

Er du vild med fortællinger om underdogs, der gør oprør mod verden, må du ikke snyde dig selv for dette drama.

LÆS OGSÅ: Dekorer din væg med bøger

Dette gamle skakspil fra 1934 sælges med den originale kuffert til. Spillet kan hentes i Hvalsø.
Dette gamle skakspil fra 1934 sælges med den originale kuffert til. Spillet kan hentes i Hvalsø.

Advarsel: Denne bog kan du ikke lægge fra dig igen

Før du læser videre, må vi lige komme med en lille advarsel. David Keith Cohlers ’Skakmat’ er en af de bøger, du ikke kan lægge fra dig, før du har læst rub og stub. Du skal derfor først sætte dig til rette i læselampens skær, når du ved, at du har god tid til at få det hele med.

Her får du nemlig et plot, der er skruet så strategisk sammen, at du straks suges ind i universet. Thrilleren begynder med et mord for øjnene af 50.000 måbende baseball-tilskuere på Yankee Stadion, og herfra tager det fart. Den ene sportsstjerne efter den anden må lade livet, og politiet har ikke skyggen af et spor, de kan forfølge.

Gør dig klar til en bog, der med garanti sætter dig skakmat af spænding og giv dig selv lov til at gyse gennem denne vanvittige pageturner.

LÆS OGSÅ: Husker du? Børnebøger du med garanti kan genkende

Du kan finde 'Skakmat' på DBA til kun 25 kroner.
Du kan finde 'Skakmat' på DBA til kun 25 kroner.

Fortællingen der giver ’The Queen’s Gambit’ kamp til stregen

Ingen snak om skak uden at nævne ’Chess’ – også selvom, vi her har med en musical at gøre. Her er der både spænding, god musik og et trekantsdrama af dimensioner, som får fortællingen til at udvikle sig.

’Chess’ begynder ved skakbrættet, hvor verdensmesteren Frederick Trumper skal forsvare sin titel mod Anatoly Sergievsky. Det lyder banalt, men nu kommer twisten: det handler ikke kun om skak. For i takt med, at trækkene tages på det ternede bræt, folder en politisk krig sig ud i baggrunden. Læg dertil en hemmelig forelskede, et skjult kys i kulissen og en kone, der dukker uanmeldt op, så er du garanteret spænding på samme niveau som i ’The Queen’s Gambit’. 

LÆS OGSÅ: Sådan får du bedst solgt dine studiebøger

'Mesteren og Margarita' er en af verdenshistoriens helt store klassikere.
'Mesteren og Margarita' er en af verdenshistoriens helt store klassikere.

Sådan lokker du ungerne væk fra computeren

Det kan være svært at få ungerne væk fra computeren, det ved de fleste forældre vist godt… Har du prøvet at lokke med et spil skak? Det har nok ikke haft den store virkning indtil videre, men måske du skulle prøve igen. I hvert fald, hvis man skal tro på statistikkerne.

For efter kun 10 dage på Netflix har ’The Queen’s Gambit’ øget antallet af søgninger på skakspil med 273 procent på eBay. Det lyder vildt, især når vi fortæller, at det betyder, at der søges på skakspil hvert sjette sekund! Google kan desuden melde om samme interesse, for her er søgningerne på skak fordoblet.

Vi tør derfor godt love, at der venter lige så meget spænding i et spil skak som i et computerspil, og mangler du overbevisende argumenter, kan du jo bare bruge bøgerne på listen her.

Skakspil til salg på DBA netop nu:

 1. 10 i 1 multibord , Multibord bordfodbold, andet spil, Multibord med bland andet:
Bordfodbold (inkl.

  10 i 1 multibord , Multibord bordfodbold, andet spil, Multibord med bland andet: Bordfodbold (inkl. 3 fodbolde.) Hockey Bordtennis (inkl. bolde og net). - mangler bats! Pool Skak (inkl. skakbrikker)

  400,00 kr.16-06-2024
 2. Skak, Skakspil, brætspil, Lommeskak med magneter.

  Skak, Skakspil, brætspil, Lommeskak med magneter.

  75,00 kr.16-06-2024
 3. Games Room, Skak, backgammon, Kina skak, brætspil, Samlet pris 200 kr.

  Games Room, Skak, backgammon, Kina skak, brætspil, Samlet pris 200 kr.

  200,00 kr.16-06-2024
 4. Skak, Sequence, brætspil, Kinaskak, Monopoly, Stratego, twister, matador 
God mængderabat 50-150

  Skak, Sequence, brætspil, Kinaskak, Monopoly, Stratego, twister, matador God mængderabat 50-150

  50,00 kr.15-06-2024
 5. Gammelt skakspil, Skak, brætspil, Gammelt skakspil, lavet i formodentligt bambus.
Begge dronninger h

  Gammelt skakspil, Skak, brætspil, Gammelt skakspil, lavet i formodentligt bambus. Begge dronninger har en skade i deres kroner. Kan afhentes i Middelfart eller efter aftale Vojens eller Vejen, eller

  150,00 kr.15-06-2024
 6. Skak, Familiespil, brætspil, Smukt håndlavet skakspil i oliventræ. Komplet - en af de lyse bønder af

  Skak, Familiespil, brætspil, Smukt håndlavet skakspil i oliventræ. Komplet - en af de lyse bønder afviger lidt i udseendet.

  500,00 kr.15-06-2024

Vil du hellere spille skak end læse om det? På DBA kan du finde lige det skakspil, du står og mangler.

Der er nogle bøger, man bare aldrig glemmer – det ved alle læseheste. Kan du huske alle dem, vi har på listen her? Der er med garanti en enkelt eller to, du har glemt med tiden, men så kan du få hukommelsen frisket op på ny i artiklen. Det kan jo endda være, at du finder inspiration til, hvad der skal lånes med hjem fra biblioteket næste gang.

Lykkedes det ikke at lokke ungerne med til et spil skak? Hvis børnene insisterer på at blive siddende ved computerskærmen, er der brug for det rigtige udstyr. Museskader må i hvert fald undgåes! I denne video guider gamer cadiaN dig til den rigtige musemåtte, så der er garanteret good gaming fra start til slut.

Relaterede artikler