Marianne og Amalie har succes - med hjælp fra DBA
Livsstil

Marianne og Amalie har succes - med hjælp fra DBA

Louise Guldager
Louise Guldager

Er du også én af dem, der lige lader øjnene glide hen over dit horoskop, når du læser et magasin? Hvad siger stjernerne? Hvordan bliver kærlighedslivet og økonomien denne måned? Marianne og Amalie har med en fælles interesse i astrologi startet en succesfuld podcast med udgangspunkt i gamle bøger, som de finder på DBA. Hvorfor det er gamle astrologibøger, de bruger, kan du læse her.

Engang var det noget, vi forbandt med tunge ravkæder og langt Henna-hår. Men hvor det i mange år har været anset som hippie-romantiseret rundkredshygge eller damebladssnak, så har astrologien i løbet af de senere år vundet mere og mere indpas i den brede befolkning – også hos de helt unge.

Dén tendens har Marianne Gellert og Amalie Bendixen fanget med deres podcast Astropod, der er blevet en uventet, stor succes.

- Vi nørder astrologi og krystaller og andre spirituelle ting med udgangspunkt i sæsonens stjernetegn. Og så gennemgår vi månedens krystal, vi har en brevkasse og en månedlig anbefaling, for eksempel en bog, fortæller 31-årige Amalie Bendixen, der til dagligt er beklædningsdesigner og bor på Nørrebro.

Astrologi der fra græsk oprindeligt betyder ”læren om stjerner”, er kort fortalt forbindelser blandt himmellegemer og jorden, kunsten at spå om fremtidige hændelser og skæbner baseret på stjernernes stilling.

Podcasten 'Astropod' blev til, da de to veninder i en kø til Roskilde Festival fandt ud af, at de delte den fælles interesse. De ønskede at gøre det mere tilgængeligt for alle. Og de ønskede at gøre det knapt så ”langhåret”:

- Vi tager det helt fra begyndelsen af. Man behøver ikke være spirituel, for at kunne lytte med. Og de fleste synes, det er sjovt at lære noget om sig selv eller om andre.

Astrologibøger til salg på DBA:

 1. The wisdom of the enneagram, Russ Hudson Don Richard , emne: astrologi

  The wisdom of the enneagram, Russ Hudson Don Richard , emne: astrologi

  110,00 kr.05-12-2023
 2. Vædderen – et spændene eventyr, Udgivet i serien Kærlighedens verden Catrine Dahl, emne: astrologi,

  Vædderen – et spændene eventyr, Udgivet i serien Kærlighedens verden Catrine Dahl, emne: astrologi, ISBN 978-87-21-01361-5 Forlag Borgen. 1. udgave, 2. oplag 2008. Oversat til Dansk, fra Norsk af H

  55,00 kr.04-12-2023
 3. *SOLGT* Stjernetegn: en Astropod-håndbog, Marianne Gellert; Amalie Bendixen, emne: astrologi, Kan se

  *SOLGT* Stjernetegn: en Astropod-håndbog, Marianne Gellert; Amalie Bendixen, emne: astrologi, Kan sendes med DAO (41 kr.)/GLS el. afhentes i Aalborg. Nærmest som ny, uden nævneværdige brugsspor. Der e

  55,00 kr.04-12-2023
 4. Videnskabens Univers 1-13 + Nattehimlen, forskellige, emne: astrologi, Hej Jeg sælger en videnskabel

  Videnskabens Univers 1-13 + Nattehimlen, forskellige, emne: astrologi, Hej Jeg sælger en videnskabelig serie serie på 13 bøger, om næsten alle spørgsmål i videnskaben. De er læst en gang og har ikke

  125,00 kr.02-12-2023
 5. nordiske gude og heltesagn, Niels Saxtorph, emne: astrologi, Nordiske gude og heltesagn;Fortalt af

  nordiske gude og heltesagn, Niels Saxtorph, emne: astrologi, Nordiske gude og heltesagn;Fortalt af Niels Saxtorph ,illustreret af Jørgen Hahn. "Niels Saxtorphs prosafortælling er i et levende nudansk

  35,00 kr.01-12-2023
 6. Stjernedrys, emne: astrologi, 12 Fantastiske fortællinger, som viser de 12 stjernetegns stærke og sv

  Stjernedrys, emne: astrologi, 12 Fantastiske fortællinger, som viser de 12 stjernetegns stærke og svage sider. Du kan lære en masse om både dig selv og dine venner. Det kan også være, at du kan bruge

  55,00 kr.01-12-2023

Er du også interesseret i stjerner og horoskoper? Lige nu er der 309 annoncer med astrologi bøger til salg på DBA. Der er flest til 

Kan kun findes på DBA

For Amalie og Marianne handler det ikke om at være belærende, at pådutte nogen noget eller om at finde en endelig sandhed, fortæller de. De kan bare godt lide at nørde.

- Min mor er udannet astrolog, så jeg har fået det ind med modermælken, men vi er ikke selv uddannede indenfor det. Vi er bare oprigtigt interesserede, fortæller Amalie.

De er snart færdige med første sæson af podcasten, som i dag har flere tusinde lyttere. Cirka 12.000 lyttere per afsnit og ligger i en fast top 20. Én af de ting, som pigerne benytter meget, når de optager podcasten, er gamle astrologibøger. Som de finder - og ofte køber på DBA. For de kan ikke findes andre steder:

- De bøger, vi bruger, er ofte gamle og svære at få fat i – og de bliver ikke genoptrykt længere, forklarer Amalie, der har samlet sig en solid stak. Hvorfor de gamle astrologibøger ikke længere optrykkes, ved hun ikke, men et bud er, at det er ét af de områder, hvor nettet og online-vidensdeling har taget over:

- I dag burger man nok internettet langt mere. Og ud over at her florerer meget fake news, så er astrologi på nettet også nogle gange lidt ”poppet” og letbenet.

Før hver optagelse læser de to veninder i astrologi-bøgerne, de enten har fundet på DBA eller lånt af Amalies mor. Og sommetider anbefales de også til lytterne. Nogle af dem er dog så store favoritter, at de vil have hver deres eksemplar.

Eksempelvis ville vi begge gerne have ”Kan man træde på en vandmand”, som vi havde lånt af min mor. Den var umulig at opstøve, og jeg var ved at gå ud af mit gode skind, fordi vi ikke kunne finde den
fortæller Amalie.

- Og så – lige pludselig, så fandt jeg den på DBA. Marianne var SÅ misundelig, for den er bare rigtig svær at finde. Nu har hun også fundet én. Så nu har vi alle hver vores.

LÆS OGSÅ: De 7 bedste genbrugskøb på DBA lige nu

De to veninder optager podcast under en paraply for at opnår den bedste lyd. Her bruger de meget ofte bøger og krystaller, de har fundet på DBA. Især bogen her er en stor personlig favorit, som de efter lang tids søgen fandt på DBA, da den er udgået for mange år siden
De to veninder optager podcast under en paraply for at opnår den bedste lyd. Her bruger de meget ofte bøger og krystaller, de har fundet på DBA. Især bogen her er en stor personlig favorit, som de efter lang tids søgen fandt på DBA, da den er udgået for mange år siden

Astrologien dengang og nu

Amalie selv er opvokset i Risskov. Og med en mor, der var astrolog og et rent kvindehjem, har hun været vant til - helt fra barnsben af - at astrologi og interessen i det blev betragtet som noget alternativt hippie-hurlumhej:

- Vores hjem blev kaldt for Villa Villakulla. Alle andre i kvarteret var overlæger og havde dobbelt carport. Vi havde en gammel Lada og en masse kvinder med store ravkæder og langt hår, der rendte rundt.

Derfor er Amalie også glad for, at kunne spore en tendens nu, hvor flere anser astrologi og det spirituelle som mere ”normalt”. Det er blevet mere anerkendt, mindre langhåret og bredere accepteret, mener hun. Og det kan være en forklaring på, hvorfor deres podcast går så godt:

- Vi vil gerne gøre op med tanken om, at det kun er sådan noget dameblads eller hippieagtigt noget. Vi kalder min mors generation for ”rav-mødrene”. For den interesse og tilgang, vi ser i dag til det spirituelle, er helt anderledes. Nu kan du sagtens lytte med og dyrke yoga, uden at det er en religion - det er blevet mere tilgængeligt.

Førhen var det tit betragtet som en hel livsstil og var ofte noget, som folk grinede af, fortæller Amalie.

- I dag er Yoga jo næsten blevet en fitnessform på lige fod med Cross-fit.

Yoga-ting og udstyr til salg på DBA:

 1. Andet, Tavi Noir, Yoga Gripglove hele handsker. Aldrig brugt. Nypris ca 250kr

  Andet, Tavi Noir, Yoga Gripglove hele handsker. Aldrig brugt. Nypris ca 250kr

  100,00 kr.05-12-2023
 2. Gymnastikmåtte, Liggeunderlag /yogamåtte, Liggeunderlag til bl.a. yoga
Helt ubrugt (fik ikke begyndt

  Gymnastikmåtte, Liggeunderlag /yogamåtte, Liggeunderlag til bl.a. yoga Helt ubrugt (fik ikke begyndt på yoga)

  75,00 kr.27-11-2023
 3. Andet, Trendy yoga, Dejlig blå yogamåtte , som ny.183 x 61 cm. Ny pris 375,- Sendes ikke.

  Andet, Trendy yoga, Dejlig blå yogamåtte , som ny.183 x 61 cm. Ny pris 375,- Sendes ikke.

  100,00 kr.20-11-2023
 4. Andet, Low Rice, 3 par ubrugte tåstømper til f.eks. yoga og andet.
Str. M.
Sælges da de ikke bliver

  Andet, Low Rice, 3 par ubrugte tåstømper til f.eks. yoga og andet. Str. M. Sælges da de ikke bliver brugt.

  300,00 kr.20-10-2023
 5. Andet, Liggeunderlag yoga fitness måtte sort. Næsten som ny

  Andet, Liggeunderlag yoga fitness måtte sort. Næsten som ny

  85,00 kr.07-09-2023
 6. Andet, Moonchild, Yoga foamblok i petroleumsBLÅ 
Prisen er til forhandling

  Andet, Moonchild, Yoga foamblok i petroleumsBLÅ Prisen er til forhandling

  50,00 kr.09-08-2023

Lige nu er der 610 annoncer på DBA, der matcher søgningen Yoga. Det er både bøger og Yoga udstyr og tøj, du kan finde her.

Krystaller, healing og håndlæsning

At tiden er en anden mærkes også tydeligt på måden, folk dyrker og interesserer sig for astrologien på, fortæller de to veninder. Det er blevet mere jordnært og fornuftsbestemt. Det dyrkes ikke som noget overnaturligt, men som et ”helle”, hvor vi lærer nye ting om os selv og vores nære.

- Det gælder også krystaller, orakelkort, tarotkort, healing og håndlæsning. Det spirituelle i bred forstand har fået en ny berettigelse. I øvrigt kan det også godt svare sig at kigge efter for eksempel krystaller på DBA, fortæller Amalie.

Uanset om du er på jagt efter bøger om healing og håndlæsning, krystaller, tarotkort – ja, eller for den sags skyld rav-kæder, så er der masser af annoncer på DBA lige nu.

Lige nu er der 22 annoncer med tarotkort, eller 'englekort', som de også kaldes. Der er knap 700 annoncer med krystaller på DBA ,og der er for eksempel 200 annoncer oprettet under titlen ´spirituelle bøger´. Der er masser at tage fat i og en kategori, der generelt ikke koster mange penge. De to veninder er enige om, at det er her, de finder størstedelen af deres samlinger.

LÆS OGSÅ: 9 måder at spare penge på brylluppet med DBA

Amalie Bendixen har altid interesseret sig for krystaller og astrologi. Hun er opvokset med mor, der er uddannet inden for feltet og husker en barndom, hvor den interesse ofte var koblet med ravkæder og langt hår, trompetbukser og lilla fløjl. Sådan er det slet ikke mere, fortæller hun. Men bøgerne fra dengang – de er stadig i høj kurs, for de optrykkes ikke mere
Amalie Bendixen har altid interesseret sig for krystaller og astrologi. Hun er opvokset med mor, der er uddannet inden for feltet og husker en barndom, hvor den interesse ofte var koblet med ravkæder og langt hår, trompetbukser og lilla fløjl. Sådan er det slet ikke mere, fortæller hun. Men bøgerne fra dengang – de er stadig i høj kurs, for de optrykkes ikke mere

Derfor boomer interessen for astrologi lige nu

Og kigger man på de to veninders lytterskare, kunne det tyde på, de har fat i noget. Efter første afsnit blev lagt op, røg de direkte i top 3.

For Amalie og Marianne er den stigende interesse for såvel deres podcast, som astrologi i bredere forstand et tegn på en ændring, der er ved at ske i vores selvopfattelse, fortæller de.

- Der har været en lang periode med fokus på individet og portrætteringen af, hvordan vi gerne vil ses og opfattes – og det kommer der en modbevægelse til nu. Det gør der, fordi folk søger svar. Og fordi folk har brug for at kradse lidt i glansbilledet og se, hvad der er inden i, fortæller Amalie, der foruden den samfundsmæssige vinkel og et mere psykologisk aspekt, desuden også mener, at det skyldes NETOP astrologien, at fokus er flyttet sig.

Det kan simpelthen aflæses i sol, måne og stjerne, forklarer hun:

- Rent astrologisk har Uranus stået i Vædderen, der står for emner som eksempelvis barnlig naivitet, ego og selvopfattelse i de sidste 7 år – og nu er den gået ind i Tyren. En placering, der netop er reflekterende og indadvendt. Vi lever i et samfund, hvor vi længe har været fortravlede. Nu kigger vi indad.

Krystaller til salg på DBA:

 1. Glas, KRYSTAL MUNDBLÆST, SÅ SMUKT OG PERFEKT TIL HYGGE
15 DELE ANTIKT UNIKT OG SJÆLDENT
FRA ROYAL KR

  Glas, KRYSTAL MUNDBLÆST, SÅ SMUKT OG PERFEKT TIL HYGGE 15 DELE ANTIKT UNIKT OG SJÆLDENT FRA ROYAL KRONA SWEDEN HELT KOMPLET SÆT INTAKT PERFEKT STAND OG UBRUGT KUN STÅET I VITRINE SKAB FRA 50 ERNE SIKK

  3.000,00 kr.05-12-2023
 2. Smykker og sten, Krystal figur - Labradorit, Miffy eller Cathy fra Hello Kitty

Vægt: ca 76 g

Højde

  Smykker og sten, Krystal figur - Labradorit, Miffy eller Cathy fra Hello Kitty Vægt: ca 76 g Højde: ca 6,5 cm - se billede Bredde: ca 4 cm NB Udskæringen af denne figur er noget rå i det - og med

  150,00 kr.05-12-2023
 3. Smykker og sten, Krystal kranie - Fluorit, Meget smukt og unikt kranie.

Vægt; 55 g

Længde: ca 4 cm

  Smykker og sten, Krystal kranie - Fluorit, Meget smukt og unikt kranie. Vægt; 55 g Længde: ca 4 cm - se billeder Højde: ca 3 cm Jeg har fotograferet kraniet fra alle vinkler - så du ved præcis hvo

  140,00 kr.05-12-2023
 4. Smykker og sten, Krystal med symbolet for solar plexus chakret, Vægt: ca 10 g

Diameter; ca 3 cm - s

  Smykker og sten, Krystal med symbolet for solar plexus chakret, Vægt: ca 10 g Diameter; ca 3 cm - se billede NB har nogle ujævnheder - se billeder Billederne er taget i lyset fra vinduet. Prisen

  45,00 kr.05-12-2023
 5. Smykker og sten, Krystal bjørn - Tigerøje, Vægt: ca 69 g

Længde: knap 6 cm (se billeder)

Højde: kn

  Smykker og sten, Krystal bjørn - Tigerøje, Vægt: ca 69 g Længde: knap 6 cm (se billeder) Højde: knap 3,5 cm Kraftdyr NB bjørnen har enkelte ujævnheder - se billeder Den changerer nogle steder, nå

  165,00 kr.05-12-2023
 6. Smykker og sten, Krystal frø - Rhodonit?, Vægt: ca 44 g

Længde; ca 4 cm

Bredde; ca 3 cm

Kraftdyr

  Smykker og sten, Krystal frø - Rhodonit?, Vægt: ca 44 g Længde; ca 4 cm Bredde; ca 3 cm Kraftdyr Frøen har enkelte ujævnheder - som er en del af krystallen Den er købt som rhodonit - men jeg er i

  100,00 kr.05-12-2023

Lige nu er der 703 annoncer på DBA med krystaller til salg. De 600 af dem befinder sig i Jylland, så noget kunne tyde på, at Københavnerne skal kigge dén vej.

Synes du også astrologi er sjovt, fordi det lærer dig noget om andre og dig selv? Bruger du også DBA? Så læs med her, hvor du får en indblik i, hvilket køn den typiske DBA-bruger oftest er, hvad han/hun søger efter og hvilke profiler på DBA, der er bedst til at genbruge.

Det er svært at se ind i fremtiden. Drømmer du om et nyt job? Du kan selvfølgelig spørge stjernerne, eller kigge på jobannoncer. Men vidste du, at du også bare kan søge på DBA?

Du kan også kigge indenfor hos Kristiane, der bor med genbrugsting – også genbrugsbøger, ligesom de to podcast-piger gør. Se hendes hjem i videoen nedenfor og læs mere om hendes møbelvalg i artiklen, her.

Relaterede artikler