DIY bordløber med gamle hæklede servietter!

DIY bordløber med gamle hæklede servietter!

7. december 2016

Pynt årets julebord med den fineste bordløber, lavet af skønne hæklede vintage mellemlægsservietter. Vi guider dig skridt for skridt til, hvordan du selv kan kreere den fine løber, som både er nem og kan laves med endeløse looks. Og vi viser dig de bedste tilbud på fine second hand mellemlægsservietter fra dba.dk

Her guider vi dig til hvordan du på nem vis, kan lave en smuk bordløber, som kan give dit julebord et fint personligt præg. Mange af de fine hæklede servietter minder om store snefnug og når de lægges side om side, vil de danne et skønt vinterinspireret mønster.

Alt du skal bruge er:

  • Nål og tråd
  • Minimum 3 slags mellemlægsservietter – find dem brugt på dba.dk
DIY bordløber - DBA Guide
DIY bordløber - DBA Guide

TIP:

Vi anbefaler at du som minimum bruger 3 forskellige slags hæklede servietter, for at få den bedste effekt. De fleste har én slags liggende i skabet, og du kan nemt finde forskellige varianter – enten her på DBA eller på loppemarkeder.

De behøver ikke at være lavet af samme materiale, da forskelligheden kun forstærker effekten af mønstret. Har du mulighed for at bruge flere end 3 slags servietter, så vil du opnå et mere unikt og varieret look – giv den gerne gas!

           
STEP 1:

Start med at centrere den største af dine servietter i midten af bordet. Fordel derefter de resterende varianter af servietter omkring den store serviet – se nedenstående billede. Dette er din opstartsbase!

Vigtigt! Dine servetter skal ende med at blive syet sammen, når du har fundet frem til den endelige form, så det er selvfølgelig vigtigt at alle servietter altid rører hinanden.

DIY bordløber - DBA Guide

STEP 2:

Du kan nu begynde at bygge på siderne, hvor vi anbefaler at du er forholdsvis ”sporadisk” i din måde at placere de forskellige varianter af servietter på. Altså gør det ikke noget at de samme servietter kommer ved siden af hinanden – det vigtigste er, at placeringen ser ”tilfældig” ud, og ikke skematisk placeret, så du hele tiden skiftevis lægger dem i system.

DIY bordløber - DBA Guide

STEP 3:

Du bestemmer helt selv hvor lang og bred du vil lave løberen, da dette jo også afhænger af bord og servietter. Når du har den ønskede form og størrelse på løberen, så ser det rigtig fint ud at ”tynde” enderne ud – altså så løberen slutter ud i én serviet.

Dette giver et naturligt finish, men det er selvfølgelig helt op til dig selv.

DIY Bordløber - DBA Guide

STEP 4:

Når du har fundet den endelig form, så skal du give hver serviet et par sting med en sytråd, så servietterne ikke skrider rundt. Det er ikke et must, men er hurtigt gjort og sikrer en mere stabil løber.

DIY bordløber - DBA Guide

RESULTAT:

Den fine snefnugløber kan pryde både julebordet til julefrokosten, juleaften eller til hverdag for en ekstra skøn detalje i hjemmet.

DIY Bordløber - DBA Guide
DIY Bordløber - DBA Guide

   

Her er endnu et DIY-tip: Sådan skifter du den gamle, grimme ledning på din lampe

I videoen herunder kan du se, hvordan Lise fra 'Nybyggerne' gør, når hun skal skifte den gamle ledning på sin antik-lampe. Du kan læse mere om, hvordan hun gjorde i artiklen her.