Overraskelse: Brugt cykel blev til rullende isbutik
DIY

Overraskelse: Brugt cykel blev til rullende isbutik

Christine
Christine

Hvad gør du, når det lokale ishus lukker, men sommersolen skinne, og lysten til is stiger? For fire teenagere fra Faxe Ladeplads blev en hurtig handel på DBA løsningen på problembet. Her kan du læse mere om, hvordan en brugt cykel med en spændende fortid blev til sommerens store strandhit.

Skrevet af Christine Granild

LUKKET! Skiltet sender et tydeligt signal: ishuset har drejet nøglen om. Det er bare ikke ensbetydende med, at lysten til is også slukkes. Det fik fire teenagere fra Faxe Ladeplads til at tage isskeen i den anden hånd og gå på jagt efter en brugt cykel på DBA, så isen kunne komme tilbage i bybilledet.

I dag kører Is-Cyklen rundt på stranden, til studenterfesterne og i nabolaget på Faxe Ladeplads med en svingende parasol over sadlen og en fryser foran – fyldt med fire slags is. Sommeren igennem træder Sille Børgesen i pedalerne for at bringe is rundt i byen, men hun tog en pause for at fortælle os om cyklen – og vi blev overraskede, da vi hørte, hvilken fortid den egentlig gemte på.

Du kan møde IS-CYKLEN ved Faxe Ladeplads, hvor der er kolde is og vand i fryseren til 10 kroner stykket.
Du kan møde IS-CYKLEN ved Faxe Ladeplads, hvor der er kolde is og vand i fryseren til 10 kroner stykket.

Skindet bedrager – Cyklen var alligevel ikke helt almindelig

Hvorfor ikke bare gøre det, når man har en god idé? For vennerne Sille (14 år), Viktor (16 år), Freja (15 år) og Sofie (14 år) var der ikke langt fra tanke til handling, da det lokale ishus lukkede, og de havde kun brug for en enkelt ting, før de kunne gøre isdrømmene til virkelighed: En cykel.

- Vi spiste aftensmad, da vi fik idéen til Is-Cyklen, fortæller Sille Børgesen begejstret og fortsætter:

Jeg er vant til at bruge DBA meget, så jeg foreslog, at vi kiggede efter en brugt cykel der, og en uge senere havde vi fundet den perfekte løsning.

De spirende sælgere slog til med det samme og satte kurs mod København. Fremme ved sælger stod de nu over for en gammel cykel, som ved første øjekast så helt almindelig ud. Historien, den gemte på, viste sig dog at være alt andet end almindelig…

Cykler til salg på DBA:

 1. Cykelsko, Cykelsko, Cykelsko i str. 42, meget lidt brugt.

  Cykelsko, Cykelsko, Cykelsko i str. 42, meget lidt brugt.

  50,00 kr.30-09-2023
 2. Pigecykel, classic cykel, MBK, 26 tommer hjul, 7 gear, Køreklar med lås og lys

  Pigecykel, classic cykel, MBK, 26 tommer hjul, 7 gear, Køreklar med lås og lys

  1.500,00 kr.30-09-2023
 3. Damecykel, Mustang, Dagmar, 3 gear, Ny cykel?
Flot og velholdt sort Mustang cykel,
Brugt et par gan

  Damecykel, Mustang, Dagmar, 3 gear, Ny cykel? Flot og velholdt sort Mustang cykel, Brugt et par gange, og ellers har den stået opbevaret i en varm kælder. En klassiker på cykelstierne Fra arbejde, f

  1.800,00 kr.30-09-2023
 4. Herrecykel, SCO, 56 cm stel, 7 gear, Sælger en flot og velkørende SCO herrecykel med 

7 gear 
Brem

  Herrecykel, SCO, 56 cm stel, 7 gear, Sælger en flot og velkørende SCO herrecykel med 7 gear Bremser Bagagebærer Lygter

  1.250,00 kr.30-09-2023
 5. Trek Marlin 6, hardtail, 18,5 tommer, 24 gear, Trek Marlin 6 Alpha. Str 18,5 tommer, 29 tommer hjul.

  Trek Marlin 6, hardtail, 18,5 tommer, 24 gear, Trek Marlin 6 Alpha. Str 18,5 tommer, 29 tommer hjul. 3x8 speed Shimano Altus. Skivebremser Shimano Tektro. Godkendt Basta Lås med 2 nøgler. Flatpedaler.

  2.500,00 kr.30-09-2023
 6. Herreracer, FOCUS, 54 cm stel, 22 gear, Focus racer alustel med Shimano Ultegra 11 speed. Super fin

  Herreracer, FOCUS, 54 cm stel, 22 gear, Focus racer alustel med Shimano Ultegra 11 speed. Super fin

  6.500,00 kr.25-09-2023

Lige nu er der mere end 11800 cykler til salg på DBA.

Overraskende! Cyklen havde en ukendt fortid

Som den stod der, lignede den alle andre ladcykler: Sadel, styr og en kæde, som trængte til lidt olie. Derfor blev de unge isiværksættere også noget overraskede, da sælger kunne afsløre, at det ikke var første gang, at cyklen havde serveret is for folket:

- Det var en helt almindelig cykel med lad foran, som vi skulle hente. Da vi havde kigget på den, kunne vi se, at standen var helt fin, og den kørte bare, som den skulle, fortæller Sille Børgesen.

- Vi blev derfor temmelig overraskede, da sælger fortalte, at cyklen faktisk tidligere havde været brugt som iscykel. Det kunne vi jo ikke lige se på den, fortæller hun grinende.

LÆS OGSÅ: Sommerlækre is, du selv kan lave

Sådan så Is-Cyklen ud før de fire venner gjorde den klar til endnu en issæson.
Sådan så Is-Cyklen ud før de fire venner gjorde den klar til endnu en issæson.

Fedt! Der fulgte mere med i handlen

Det var ikke kun den overraskende fortid som iscykel på Strøget i København, der kom med Sille Børgesen og vennerne tilbage til Faxe Ladeplads. Med i handlen fulgte nemlig en vigtig genstand, når man skal sælge is:

Vi fik en fryser med i handlen, som kunne stå på ladet og køle isene. Det var faktisk den fryser, som sælger selv havde brugt, da han i en enkelt sæson solgte is på Strøget, så den passede perfekt til cyklen,
forklarer Sille Børgesen.

Det var derfor en flok glade ildsjæle, der nu kunne gå i gang med at sætte deres eget præg på den erfarne iscykel, så den kunne køre endnu en sæson. Heldigvis var det hurtigt klaret:

- Det eneste, vi har gjort efterfølgende, er at male cyklen, så den er blevet personlig og nem at genkende, fortæller Sille Børgesen, som samtidig afslører, at iscyklen kostede 6.000 kroner med fryser og maling.

En helt rimelig pris mener hun, og tilføjer beskedent, at salget heldigvis er indbringende, så Is-Cyklen kører af sted med plus på kontoen.

Maling til salg på DBA netop nu:

 1. 3 Farveprøver og farvekort - File Under Pop, File Under Pop / Nordsjö, 3 x 0,5 l liter, Lyseblå, Sæ

  3 Farveprøver og farvekort - File Under Pop, File Under Pop / Nordsjö, 3 x 0,5 l liter, Lyseblå, Sælger 3 farvekort fra File under Pop samt 3 farveprøver fra Nordsjö. Farvekort er på - Green Green G

  180,00 kr.30-09-2023
 2. Vægmaling , Jotun lady, 4,5 liter, Moderen beige, Fejlkøb kun åbnet for st sætte en lille farveprøve

  Vægmaling , Jotun lady, 4,5 liter, Moderen beige, Fejlkøb kun åbnet for st sætte en lille farveprøve på væg.

  700,00 kr.30-09-2023
 3. Maling , Dyrup, Dyrup, 10 stk, Dyrup, Facade-murmaling, blå, helmat, glans 2, 4,5 L 399,95 pr. stk

  Maling , Dyrup, Dyrup, 10 stk, Dyrup, Facade-murmaling, blå, helmat, glans 2, 4,5 L 399,95 pr. stk 8 stk, Dyrup, Loftmaling, ekstra dækkende, hvid, helmat, glans 2, 9L, 499,95 pr. stk 5 stk, Weber st

  9.999,00 kr.30-09-2023
 4. Krakelerings lak, Schjerning, Ubrugt klar krakeleringslak fra Schjerning. 250 ml. Nypris 110 kr, sæl

  Krakelerings lak, Schjerning, Ubrugt klar krakeleringslak fra Schjerning. 250 ml. Nypris 110 kr, sælger for 75 kr. Se også mine andre annoncer!!! Krakeleringslak, til antiklignende finish. Vandbaseret

  75,00 kr.30-09-2023
 5. Dyrup vægmaling, 4,5 L Dyrup vægmaling (indendørs), ekstra dækkende, i 5 L spand. Glans 10, dækning:

  Dyrup vægmaling, 4,5 L Dyrup vægmaling (indendørs), ekstra dækkende, i 5 L spand. Glans 10, dækning: 8-10 m2/L. Slidstærk og vaskbar. Malingen er tonet i farven S 7005-B80G, som er en 'rolig' grøn fa

  450,00 kr.30-09-2023
 6. Malerrulle, Black & Decker, Black&Decker BDPR 400 Speedyroller er et nyttigt tilbehør til maling af

  Malerrulle, Black & Decker, Black&Decker BDPR 400 Speedyroller er et nyttigt tilbehør til maling af vægge, gulve og lofter. Med dette værktøj kan du male meget hurtigere. Den fyldes direkte fra maling

  500,00 kr.30-09-2023

Der er mere end 1250 bøtter med maling til salg på DBA lige nu.

Det skal der ske med Is-Cyklen til vinter

Skal Is-Cyklen parkeres i kælderen til vinter? Hvis det står til de fire issælgere, kører Is-Cyklen en spændende fremtid i møde med flere is i fryseren:

- Vi snakker om at køre ud til events, fester og fødselsdage efter sommersæsonen. Lige nu er vi meget populære til studenterfester, så vi kunne godt finde på at lave mere af den slags senere. Men nu må vi se, afslutter Sille Børgesen.

Vil du møde Is-Cyklen? Hele sommeren cykler Sille, Freja, Sofie og Viktor rundt på stranden ved Faxe Ladeplads, hvor de sælger is, chips og kolde vand. Der er frit valg i fryseren mellem Astronaut, Zapp, Filur og isvaffel – og alt koster 10 kroner.

Vil du lave din egen is? Lige nu har Michael fra København denne Philips ismaskine til salg for kun 150 kroner, og den har kun kørt få gange.
Vil du lave din egen is? Lige nu har Michael fra København denne Philips ismaskine til salg for kun 150 kroner, og den har kun kørt få gange.

Er du blevet lækkersulten af at læse artiklen? Det er jo ikke alle, der er så heldige, at de i løbet af få minutter kan møde IS-CYKLEN. Heldigvis kan alle lave deres egne is, og her giver vi dig opskriften på, hvordan du kan lave brombæris i sprøde vafler.

De findes. Dem, der ikke er så vilde med is, selvom det er sjældent, at man møder dem. Er du ikke til iskolde bidder i sommervarmen? Så kan vi måske friste med historien om den kebab- og pølsevogn, som var til salg på DBA. Den kunne nemlig også skabe grobund for nye jobdrømme hos den mulige køber. Du kan se den i videoen herunder:

Relaterede artikler