Annemette er ”ekspert” i at give gamle ting glans
DIYBolig

Annemette er ”ekspert” i at give gamle ting glans

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

Dit skrald kan snildt blive en andens guld. Især hvis tingen sættes i stand. Det har 28-årige Annemette stor succes med. Her kan du læse, hvordan hun formår at videresælge ting, som ingen vil eje i deres oprindelige stand.

I modsætning til mange andre er Annemette Jensen fra Kastrup sjældent på jagt efter genbrugsguld til sig selv, når hun dagligt gennemtrævler genbrugsmarkedet.

Hun søger derimod gamle ting, hun kan sætte i stand, og man kan vist roligt sige, at hun kan forvandle den grimme ælling til en smuk svane.

Hun har nemlig stor succes med at opkøbe brugte ting på DBA, som ingen andre vil have, give dem et nyt liv med et moderne touch og sælge dem videre til en ny ejer på ingen tid.

- Jeg brænder for at genbruge så mange ting som overhovedet muligt, og jeg synes, jeg gør noget godt ved at fikse og genbruge tingene. På den måde kan jeg genskabe et lille bitte kunstværk, som kan hænge i andre hjem og gøre nye ejere glade. Og det gør mig glad, siger Annemette.

I begyndelsen opkøbte Annemette især møbler. Blandt andet spisebordsstole. Her kan du se nogle stole, der er til salg på DBA:

 1. Spisebord

  Spisebord

  Spisebord, Bøgetræ, KAN LEVERES, Fint spisebord i bøgetræ med 2 praktiske plader. Bordets mål er H 72 B 84 L 84. Med plader i er bordets længde 168 cm.Henvendelser besvares hurtigt alle dage. Møblet e

  1.400,00 kr.03-06-2022
 2. Havemøbelsæt Hvid ANCONA

  Havemøbelsæt Hvid ANCONA

  Havemøbelsæt Hvid ANCONA, Andet, Beliani, Få 10% rabat på dit køb. Benyt koden: DBA10DK ved bestilling. Koden kan ikke bruges sammen med andre rabatkoder. Nyd de solrige sommerdage med dette skønne ud

  6.309,00 kr.25-02-2023
 3. Stolesæt 2 stk. Kunstlæder Lysebrun ROCKFORD

  Stolesæt 2 stk. Kunstlæder Lysebrun ROCKFORD

  Stolesæt 2 stk. Kunstlæder Lysebrun ROCKFORD, Kunst læder, Beliani, Få 10% rabat på dit køb. Benyt koden: DBA10DK ved bestilling. Koden kan ikke bruges sammen med andre rabatkoder. Dette sæt med to st

  1.209,00 kr.08-03-2022
 4. Stolesæt 2 stk. Velour Grå VIVIAN

  Stolesæt 2 stk. Velour Grå VIVIAN

  Stolesæt 2 stk. Velour Grå VIVIAN, Andet, Beliani, Få 10% rabat på dit køb. Benyt koden: DBA10DK ved bestilling. Koden kan ikke bruges sammen med andre rabatkoder. Med dette design der er inspireret a

  1.229,00 kr.08-03-2022
 5. Spisebord m/stole, Træ, I god stand.

Målene på bordet er:
110x70
H:75

Stolene kan medfølge for 150

  Spisebord m/stole, Træ, I god stand. Målene på bordet er: 110x70 H:75 Stolene kan medfølge for 150kr pr stk.

  500,00 kr.26-03-2023
 6. vidaXL bistrosæt i 3 dele massivt akacietræ med sheeshamfinish

  vidaXL bistrosæt i 3 dele massivt akacietræ med sheeshamfinish

  vidaXL bistrosæt i 3 dele massivt akacietræ med sh, Ikke angivet, Dette spisebord- og stolesæt i massivt akacietræ vil være en karakteristisk tilføjelse til dit lokale! Bordet og stolene er lavet af m

  3.911,00 kr.25-02-2023

Lige nu er der 29.300 stole til salg, og her du se de billigste.

Den her ting ville ingen købe

Annemettes store passion for at give brugte ting, som ingen ville købe, et nyt liv begyndte i december sidste år. Hun havde en gammel, traditionel, hvid loftslampe til salg på DBA, men der var ingen, der reagerede på den.

Det gik op for mig, at der var en masse lignende lamper til salg på Den Blå Avis, og nogle af dem havde været til salg i over 300 dage, så jeg vidste, det ville blive svært at sælge den
siger Annemette.

Det gjorde helt ondt i Annemettes genbrugshjerte, at ingen ville købe den ellers fine lampe med smukke former, og derfor besluttede hun sig for at gøre noget ved det.

- Jeg tænkte, at det måske ville hjælpe, hvis den fik en makeover, siger hun.

Annemette gav den hvide, almindelige lampe en overhaling med lyserød spraymaling. Og ganske rigtigt – lampen nåede knap nok at blive sat til salg, før hun havde fundet en ny ejer til den.

SE OGSÅ: DIY: Gør dette gamle spejl moderne

Her kan du se nogle af de loftslamper, som har været i Annemettes hænder og fået en overhaling
Her kan du se nogle af de loftslamper, som har været i Annemettes hænder og fået en overhaling

Her er Annemettes trick

Siden den dag har Annemette opkøbt massevis af hvide loftslamper og givet dem en tur med spraymalingen. Hun videresælger lamperne på sin Instagram-profil ’interior_og_genbrug’, og ofte går det som med den allerførste lampe – de er tæt på at være solgt, inden de når at blive sat til salg.

Annemette tror, at hun har succes med at sælge lige præcis de lamper, som ingen ellers ville have i deres oprindelige stand, fordi hun holder øje med, hvad trenden er, og påfører den på lamperne.

SE OGSÅ: Trin for trin: Bind dit eget blomsterophæng

- Mit fokus er at forvandle lamperne, så de passer bedre ind i tidens trend. Lige nu er det in med passtelfarver, og jeg holder generelt meget øje med, hvad der er oppe i tiden. Jeg kigger især på indretningsprofiler på Instagram og bliver også inspireret af farvekombinatoner, siger hun.

Farverne er hovedtemaet, når Annemette skal forvandle de umiddelbare, kedelige lamper. Her bliver hun især inspireret af den danske kunstner Richard Mortensen, som laver enkelte malerier i forskellige farver.

Indtil videre har hun leget med at kombinere rød og lyserød, gul og lyserød og mint og lyserød.

Mine ting skal have et legende udtryk, og de skal kunne pifte et rum op og være kontrast til alt det sorte og hvide
siger Annemette.

Når Annemette skal sætte de nymalede lamper til salg på Instagram, gør hun også en dyd ud af at tage nogle gode billeder, så de fremstår så smukke som muligt. Hun mener, at det også er en væsentlig faktor i forhold til, at hun får solgt lamperne så hurtigt.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Så let kan du gøre fotoalbummet digitalt

Her er et udpluk af de nipsting, Annemette sælgere videre. Her er blandt andet nogle af de bordlamper, hun har shinet op
Her er et udpluk af de nipsting, Annemette sælgere videre. Her er blandt andet nogle af de bordlamper, hun har shinet op

Sådan begyndte Annemettes hobby

Annemettes helt store glæde for at opkøbe brugte ting og videresælge dem begyndte, da hun var på ferie i Sverige med sin familie sidste sommer.

I Sverige er der tradition for at holde loppemarkeder foran sit hjem, og her fandt Annemette mange lækre sager.

- Der var så mange ting, og jeg synes simpelthen, at andre også skulle have glæde af det, så jeg fyldte bilen og satte mange af tingene til salg, da jeg kom hjem til Danmark, siger Annemette.

Annemette solgte mange forskellige, svenske ting videre. Blandt andet større møbler som spisebordsstole, reoler og borde, men i dag er hendes fokus på lamperne. Det er dog ikke kun den hvide loftslampe, Annemette køber og sætter i stand.

Hun har også fået en stor kærlighed for gammeldages bordlamper med traditionelle lampeskærme.  

- Ligesom loftslampen er bordlampen også til salg i mange genbrugsbutikker, og der er også mange til salg på DBA, og det der med at tage en genstand, som har en for lang liggetid og forvandle den, det er bare så fedt, siger hun.

Udover loftslamperne og bordlamperne er Annemette også altid på jagt efter nips i pastelfarver, som passer ind i tidens tendens, og som også passer til de ting, hun renoverer. Det er blandt andet fine skåle og sjove vaser.

Nipstingene gør hun dog ikke noget ved. Hun sælger dem blot videre til lidt flere penge, end hun købte dem for.

LÆS OGSÅ: DIY: Giv den gamle lædersofa en opfrisker

Annemettes første par lamper var gule og lyserøde, men siden da har hun taget flere forskellige farver i brug
Annemettes første par lamper var gule og lyserøde, men siden da har hun taget flere forskellige farver i brug

Sådan gør du som Annemette: Trin for trin

Når Annemette skal istandsætte en af de hvide loftslamper, skiller hun lampen helt ad, sliber den, giver den en ny ledning, men genbruger fatningen og giver den til sidst en tur med en pastelfarvet industrilak i form af spraymaling.

Når det kommer til bordlamperne, går Annemette efter lamper med en pastelfarvet fod i en flot form. Hun gør ikke noget ved foden. Det er kun lampeskærmen, der på samme måde som loftslampen får en tur med spraymalingen.

Mere kompliceret er det egentlig ikke, og Annemette har lært at gøre det hele helt af sig selv, men hvis du vil gøre hende kunsten efter, skal du være opmærksom på, at det kræver de rette omgivelser.

- Man skal have de rigtige foranstaltninger til det. Malingen sviner, støver og lugter meget kraftigt, og den skal hærde i lidt mere end i stuetemperatur, så det kræver et opvarmet værksted, hvor der er plads til at lege med det, siger hun.

Hvis du vil renovere lamper eller andre gamle sager i samme grad som Annemette gør, kræver det dog lidt mere, end det rigtige rum.

- Man skal brænde for det og have det rigtige drive. Nogle gange vil det ikke lige det, som man gerne vil, og derfor skal man bruge noget mere tid på at lave nogle ting om, siger Annemette.

Annemette bliver ekstra glad, når hun finder en bordlampe med en smuk fod. Her kan du se de bordlamper, der er til salg netop nu:

 1. D:23 cm Vintage Murano hvid swirl bordlampe med messing

  D:23 cm Vintage Murano hvid swirl bordlampe med messing

  Lampe, Murano lampe, Vintage Murano bordlampe i hvid glas med swirl og messing bund. Lampen afgiver et meget hyggeligt lys og har swirl. Håndlavet i Italien, 1970erne. D:23 cm H:16 cm Item 85-2 + 85

  1.200,00 kr.07-12-2022
 2. H:23 cm Vintage Murano rund swirl bordlampe

  H:23 cm Vintage Murano rund swirl bordlampe

  Lampe, Murano lampe, Smuk vintage Murano bordlampe i glas. Mundblæst i hvid glas med swirl. Håndlavet i Italien, 1970erne, og kommer med ny hvid ledning. H:23 cm D:20 cm.⁠⁠ Item 303-3 + 303-4 Shop

  2.500,00 kr.07-12-2022
 3. H:45 cm Stor vintage Murano mushroom swirl lampe

  H:45 cm Stor vintage Murano mushroom swirl lampe

  Lampe, Murano lampe, Vintage stor Murano hvid mushroom bordlampe med lyserød swirl mønster. Mundblæst i ét stykke glas, imponerende størrelse. Giver et virkelig fint lys i de mørke aftener. Håndlavet

  3.000,00 kr.07-12-2022
 4. LE KLINT CACHÉ BORDLAMPE SORT

  LE KLINT CACHÉ BORDLAMPE SORT

  Lampe, LE KLINT, Udstillingsmodel med små fejl. Sælges uden original emballage. Står i Udstillingen i butikken. Kan Sendes u/b til pakkeudlevering Normal pris 5495,-

  2.995,00 kr.04-09-2022
 5. Arkitektlampe, Luxo, Arkitektlampe, Luxo

Fin designer lampe Luxo
Med skrue-beslag til montering på

  Arkitektlampe, Luxo, Arkitektlampe, Luxo Fin designer lampe Luxo Med skrue-beslag til montering på bord Fungerer top fint. Hentes i Valby Sendes ikke.

  125,00 kr.25-03-2023
 6. Lampe, Dansk, Bord lampe 60kr

  Lampe, Dansk, Bord lampe 60kr

  60,00 kr.25-03-2023

Lige nu er der mere end 12.000 bordlamper til salg, og der 2.181 separate lampeskærme til salg.

Det tjener Annemette på lamperne

Annemettes store kærlighed for at give aflagte ting ny værdi blomstrede især, da hun i begyndelsen af 2019 var sygemeldt med stress fra sit arbejde som bioanalytiker på Herlev Hospital.

De små projekter har været noget, jeg kunne gå og fordybe mig i, og på den måde få tankerne et andet sted hen. Det virkede som en form for terapi for mig
siger hun.

Derfor har Annemette aldrig fokuseret på at tjene mange penge på de ting, hun sælger videre.

Og det gør hun heller ikke. Den hvide lampe koster typisk mellem 50-70 kroner, og så bruger hun cirka 100 kroner på at istandsætte lampen. De 100 kroner dækker over maling og en ny ledning. Efterfølgende sælger hun loftslampen for 475 kroner uden en pære.

- Det er ikke en høj timeløn, men jeg gør det mest, fordi jeg rigtig godt kan lide det, og fordi jeg synes, det er sjovt, siger Annemette.

Selvom det blot er for sjov lige nu, drømmer hun om at leve af hobbyen på længere sigt.

- Jeg er så vild med genbrugskonceptet, og det giver mig så meget at give tingene ny værdi, så det kunne være fedt, hvis jeg kunne gøre det på fuldtid på et tidspunkt, siger Annemette.

SE OGSÅ: Se hvordan denne lampe blev sød og sjov til børneværelset

Her kan du se før og efter billeder af én af de lamper, som ingen ville købe i dens oprindelige stand
Her kan du se før og efter billeder af én af de lamper, som ingen ville købe i dens oprindelige stand

Annemette køber lamperne så billigt som muligt, men på DBA er der også massevis af designlamper til salg:

 1. Hanne Salomon gulvlampe af glaseret lertøj

  Hanne Salomon gulvlampe af glaseret lertøj

  Anden arkitekt, Hanne Salomon, bordlampe, Hanne Salomon gulvlampe af glaseret lertøj. H. 60 Ø. 17

  2.000,00 kr.11-11-2022
 2. Mads Caprani bordlampe af formbøjet bøg

  Mads Caprani bordlampe af formbøjet bøg

  Anden arkitekt, Mads Caprani, bordlampe, Mads Carpani bordlampe med stel af formbøjet bøg. Plisseret skærm. H. 56 Ø. 40 cm.

  3.000,00 kr.11-11-2022
 3. PH, SNOWBALL, loftslampe, HAVES :

Piet Hein super elipse spisebord ( 180 x 120 ) - i god stand + PH

  PH, SNOWBALL, loftslampe, HAVES : Piet Hein super elipse spisebord ( 180 x 120 ) - i god stand + PH Snowball loftlampe - som ny. Sælges samlet for 12.000 kr.. ØNSKES : De 12.000 kr. vil jeg donere

  12.000,00 kr.26-03-2023
 4. PH, PH 4/3 Hvid, hængelampe, PH 4/3 designet af Poul Henningsen og prod hos Louis Poulsen.

Nystand

  PH, PH 4/3 Hvid, hængelampe, PH 4/3 designet af Poul Henningsen og prod hos Louis Poulsen. Nystand - komplet med stofledning og orange bunddæksel. Kan sendes mod at køber betaler porto.

  1.575,00 kr.26-03-2023
 5. Anden arkitekt, Copenhagen Hi Lights A/S, bordlampe, Sjælden bordlampe fra Copenhagen Hi Lights A/S,

  Anden arkitekt, Copenhagen Hi Lights A/S, bordlampe, Sjælden bordlampe fra Copenhagen Hi Lights A/S, der lå på Amagertorv i København. John Petersen var ejer og designer. Mærkat inde i lampehovedet.

  1.875,00 kr.26-03-2023
 6. Holmegaard pendel

  Holmegaard pendel

  Anden arkitekt, pendel, Holmegaard pendel i blommefarvet glas med top af massiv teak . Produceret af Louis Poulsen i 70’erne Fremstår i pæn brugt stand Mål : 43 cm h - ø 19 cm Vare nr 5848 Lev

  3.000,00 kr.10-04-2022

Lige nu er der 5.173 designerlamper til salg, og her kan du se de billigste.

I modsætning til Annemette er der rigtig mange danskere, der smider aflagte ting i skraldespanden fremfor at forsøge at sælge dem videre og lade andre få glæde af tingene. Det viser en ny statistik. Her kan du læse meget mere om denne tendens og få tips til, hvordan du kan tjene penge på dine aflagte sager frem for blot at kyle dem i skraldespanden.

Statistikken viser også, at antallet af genbrugsjægere er steget for tredje år i træk, så der er stor sandsynlighed for, at dit skrald kan blive en andens guld. Der er  særligt én bestemt ting, som er meget populær at købe brugt. 

Video: Se med i denne video, hvor vi finder guld i en kælder i Lyngby

I videoen herunder kan du se med, når vi tager hjem og besøger Pia, der har en kælder fyldt med ting, hun er i tvivl om har værdi. Det vurderer vi for hende. Se med i videoen, og læs med i artiklen her!

Relaterede artikler