Verdens værste seng er til salg på DBA netop nu
Bolig

Verdens værste seng er til salg på DBA netop nu

Christine
Christine

Kan man skrive en annoncetekst, der er så vild, at den går viralt? Lukas Ernryd kunne. Få den ulykkelige kærlighedshistorie her, hvor Lukas fortæller, hvorfor han sælger den Wegner-seng, han selv beskriver som 'den værste i verden', med en noget utraditionel annoncetekst.

Forestil dig, at du netop er flyttet til en lille lejlighed. Pladsen er trang, kvadratmeterne små, og du har brug for at udnytte hvert et lille hjørne af dit nye hjem for at få plads til alle møblerne. Det går forholdsvist let med skabe og borde, der kan klappes sammen og hænges på væggen, men det er mere vanskeligt med sengen. Den fylder nemlig en del, så mon ikke også du var faldet pladask for Hans J. Wegners sengeskab, som giver dig lov til at klappe sengen sammen til et skab?

Det gjorde Lukas Ernryd, 37, fra Malmö, men hvad der begyndte som en sød drøm om pladsoptimering endte med et sandt mareridt. Derfor sætter han nu – med sine egne ord – verdens værste seng til salg på DBA. Hvorfor sengen er så forfærdelig, fortæller han her, og det på en sådan måde, at annonceteksten endda er gået viralt.

Find Hans J. Wegner på DBA:

 1. Nyt Ægget, produceret af Fritz Hansen, ombetrukket af Møbelpolstren.dk

  Nyt Ægget, produceret af Fritz Hansen, ombetrukket af Møbelpolstren.dk

  Ægget, Arne Jacobsen, Nyt inkl. vip og returdrej - ombetrukket af Møbelpolstren.dk i Nubuck skind, her i farven "stone" som er en meget eksklusiv kvalitet. Nubuck har lidt samme træk som alcantara, v

  54.500,00 kr.12-03-2018
 2. Hans J. Wegner, 4 stk Ch24, ystol m. nyt flet, Y-stolen af hans wegner, Har 4 stk hans j wegner Ysto

  Hans J. Wegner, 4 stk Ch24, ystol m. nyt flet, Y-stolen af hans wegner, Har 4 stk hans j wegner Ystole i lakeret bøg med nyt flet. De er gået igennem i alle samlinger og ingen er løse. Der medfølger 4

  2.599,00 kr.05-12-2022
 3. Hans j Wegner ge290

  Hans j Wegner ge290

  Ge290, Sofa, Hans J. Wegner, Sjælden udbudt Hans J Wegner sofa i teaktræ. Ny polstret. Pæn stand. Levering kan tilkøbes

  26.500,00 kr.13-10-2022
 4. Wegner

  Wegner

  1.500,00 kr.05-12-2022
 5. Børge Mogensen 2213 i mocca elegance læder

  Børge Mogensen 2213 i mocca elegance læder

  Børge Mogensen, Nybetrukket i mocca elegance læder. Nye dunhynder. Udført i Møbelpolstren.DK's eget værksted. Bemærk keder og hjørner er udført med præcision. Vi har BM 2213 og BM 2212 på lager som

  58.500,00 kr.18-06-2020
 6. Hans J. Wegner

  Hans J. Wegner

  Hans J. Wegner, GE 82, Sofabord, Hans J. Wegner 1914 - 2007. Sofabord i massiv egetræ med klapper, runde tilspidsede ben. Formgivet 1980. Fremstillet hos Getama, model GE-82. H. 56 cm. L. 96/160 cm. D

  4.000,00 kr.22-11-2022

Lige nu er der mange flotte designmøbler af Hans J. Wegner til salg på DBA.

Derfor sælger Lukas verdens værste seng

Det er en smågrå novemberdag i 2019, da Lukas Ernryd på en svensk antikvitetshandlers Facebook ser sengeskabet første gang. For den designbegejstrede malmöindbygger var det kærlighed ved første blik, og som alle ved, gør kærlighed blind. Lukas så ikke faresignalerne, men slog til:

- Jeg var lige flyttet fra en større lejlighed til en mindre, så jeg havde brug for en lille seng. Oprindeligt var den en del af en indbygget bogreol, og jeg syntes, det så megafedt ud, men jeg vidste ikke et smæk om skabet, før jeg købte det. Bare, at det var Wegner, og ham elsker jeg, så det var et impulskøb, fortæller Lukas.

I alle kærlighedsforhold skal der files en del kanter, før kemien kører i sin vante gænge, men affæren mellem Lukas og sengeskabet krævede mere et lidt fileri. Det krævede en decideret amputation, for lige så hed nyforelskelsen var, lige så hurtigt aftog den igen. Sengen viste sig at være umulig at sove i:

- Det er simpelthen ikke muligt at sove i den. Madrassen er for hård. Kun en gang sov jeg en hel nat, men det var efter en rigtig brandert, forklarer Lukas fortvivlet.

Der var ingen anden mulighed end at gå hvert til sit. Forholdet var forbi, før det foldede sig rigtigt ud. Lukas oprettede derfor en annonce på DBA, satte sengen til salg og ventede. Stilhed. Ingenting skete. Ingen interesserede kunder. Derfor besluttede han sig for at gøre noget drastisk: at fortælle, hvor rædselsfuld sengen var. Det viste sig at være et klogt træk, for nu kom der skub i sagerne, og det gik først rigtig stærkt, da annonceteksten gik viralt.

LÆS OGSÅ: Sådan sælger du bedst dit interiør på DBA

Hvad billedet ikke viser, er, at skabet er meget tungt. I annonceteksten forklarer Lukas, hvor tungt skabet er: ”Skulle du flytte, kan to voksne mænd måske ordne det. Men så skal du tilbyde noget rigtig godt bagefter. Sandsynligvis rehabilitering.”
Hvad billedet ikke viser, er, at skabet er meget tungt. I annonceteksten forklarer Lukas, hvor tungt skabet er: ”Skulle du flytte, kan to voksne mænd måske ordne det. Men så skal du tilbyde noget rigtig godt bagefter. Sandsynligvis rehabilitering.”

Annonceteksten gik viralt

Hvis du har prøvet at bo med en partner, efter I er gået fra hinanden, ved du sikkert, hvordan Lukas havde det, da han første gang satte sengeskabet til salg på DBA. Det kunne ikke gå hurtigt nok, før den besværlige "eks" flyttede ud. Imidlertid virkede det til, at sengeskabet ikke var helt så let at komme af med:

- Jeg havde forsøgt at sælge sengen med en normal annonce fem gange i 2020, men intet virkede. Til gengæld fik jeg tusind spørgsmål om alt muligt ved sengen: 'Kan min søster og jeg bære den?', 'Kan du arrangere forsendelse til Göteborg?'. Jeg svarede på alt, men blev altid ghosted, fortæller Lukas og fortsætter:

- Så vågnede jeg en morgen efter endnu et forfærdeligt mareridt i sengen og tænkte, 'nu bliver verden nødt til at se på en ærlig salgstekst.'

Lukas har derfor heller ikke lagt fingre imellem, når han i detaljer beskriver alle sengens fejl. Tag bare de første linjer i annoncen, der begynder sådan her:

Sælger mit Hans Wegner sengeskab, fordi det er et mareridt. Kalder det sarkofagen, fordi det føles sådan. En kiste. Du vågner hver morgen mere død end i live. Næsten alt er lort med det.

Ærlighed kommer man længst med, lyder et gammelt ordsprog, og du er ikke i tvivl om, hvad du får, hvis du køber sengeskabet. Det viste sig at være en icebreaker, for pludselig begyndte interessen for skabet at stige. Stilheden var brudt:

- En mand skrev, at han og hans kone lo så meget, at de glemte, hvor dårligt hele coronaåret havde været. Han takkede mig. Jeg sagde værsågod, fortæller Lukas.

Det kan altså godt betale sig at spille med åbne kort, og fortællingen om det forliste kærlighedsforhold nåde nye højder, da annonceteksten gik viralt:

- En stor svensk Instagram-konto opdagede sengen og postede et billede af min annonce. Hun fortalte mig, at hendes opdatering er et af ​​hendes mest virale nogensinde, og det har nået en halv million mennesker. Jeg vidste ikke selv, at sengen endte der, så det var en ven, der skrev til mig 'du, din seng er på Instagram.' Jeg gik ind og tjekkede det og så, at folk var ved at dø af latter, og at der var over 1.000 kommentarer, melder Lukas.

Man skulle tro, at den store interesse for sengeskabet, har sendt flokke af folk mod Lukas’ adresse for at hente skabet. Om køen foran hoveddøren er lang, afslører han under annoncen her.

Designmøbler på DBA:

 1. Plankebord Eg 2 hele planker - 300cm

  Plankebord Eg 2 hele planker - 300cm

  Spisebord, Eg, ByMAIN, Snedkerfremstillet langbord på 300cm med naturkant for ekstra rustik oplevelse. 95-100 cm bredt. 2 HELE planker. Behandlet med Linolie(naturolie). Fremstillet af ovntørrede ege

  18.480,00 kr.07-05-2021
 2. Wittskär Spisebord - Hvid - 180x90

  Wittskär Spisebord - Hvid - 180x90

  Spisebord, MDF, b: 90 l: 180, Wittskär Spisebord - Hvid - 180x90 Produktet kan ikke fremsendes, da det fremstår uden emballage. Varenr.: RW00993 Farve: Hvid Leveres: Usamlet Materiale: MDF Form: Rek

  1.270,00 kr.12-11-2021
 3. vidaXL barsæt 7 dele sort

  vidaXL barsæt 7 dele sort

  vidaXL barsæt 7 dele sort, Ikke angivet, Vores barsæt i et moderne design passer perfekt til alle moderne hjem, haver, barer, pubber eller restauranter. Dets enkle og nutidige design vil supplere enhv

  4.853,00 kr.08-10-2022
 4. Andet, tekstillæder, Massagestol i gamerstol design
Virker som den skal . Næsten ikke brugt.
Er som

  Andet, tekstillæder, Massagestol i gamerstol design Virker som den skal . Næsten ikke brugt. Er som ny.

  1.500,00 kr.05-12-2022
 5. Spisebord, Mater Design, Sælger dette fine Mater Design spisebord k Accent Sirka Grey i forbindelse

  Spisebord, Mater Design, Sælger dette fine Mater Design spisebord k Accent Sirka Grey i forbindelse med flytning. Bordet er Ø110 cm og designet af Space Copenhagen. Accent spisebordet er i farven

  5.900,00 kr.12-11-2022
 6. Plankebord Eg 2 planker (2+2) - 300cm langt

  Plankebord Eg 2 planker (2+2) - 300cm langt

  Spisebord, Eg, ByMAIN, Snedkerfremstillet lang-plankebord på 300cm med vinkel kant i eg. 100 cm bredt. 2 planker sammensat(2+2). Behandlet med brun-pigmenteret(normal) coated specialolie. Alle vores

  15.980,00 kr.07-05-2021

Du sparer mange penge, hvis du køber designmøblerne brugt. Her kan du se dem, der koster under 5.000 kroner.

Her er prisen på designersengen

Er du den perfekte partner, der matcher sengeskabet? Så er der godt nyt, for Lukas har stadig møblet til salg:

- Min indbakke er eksploderet, men ingen skriver, at de vil købe det, fortæller han ærgerligt.

Derfor kan du blive den næste ejer, der kan sove i en ægte designerseng. Spørgsmålet er bare, hvad koster sengen? Lukas gav 12.500 svenske kroner for møblet, og med en hurtig hovedregning svarer det til 9.000 danske kroner. Her – godt et år senere – sætter han det til salg for 6.500 danske kroner, og som han skriver i annoncen, er du mere end velkommen til at 'komme med et rigtigt skambud':

- Jeg er åben for alle bud, og ingen behøver at skamme sig. Kvitteringen har jeg stadig, så den får man med i købet, fortæller han.

Men hvad skal der så ske, når du har hentet ”sarkofagen”? Hvilken ny soulmate skal nu udfylde tomrummet efter Wegners sengeskab? Det afslører Lukas under annoncen.

LÆS OGSÅ: Spar 100.000 kroner på disse fem møbelklassikere

Om målene på skabet skriver Lukas: ”Den er ret kort, så du kan ikke være lang, hvis du skal sove i det (du kan stadig ikke sove i det). Det er også ret smalt, 80 cm. Hvordan så folk ud før? Den samlede bredde er stadig 99 cm, så på nogen måde har de skrabet 20 cm væk for at sove på.”
Om målene på skabet skriver Lukas: ”Den er ret kort, så du kan ikke være lang, hvis du skal sove i det (du kan stadig ikke sove i det). Det er også ret smalt, 80 cm. Hvordan så folk ud før? Den samlede bredde er stadig 99 cm, så på nogen måde har de skrabet 20 cm væk for at sove på.”

Kærligheden til Ikea

Lukas er vild med design, og i hjemmet står både Kaare Klints safaristol, Arne Jacobsens myre og flere arkitektlamper. For der er noget ganske særligt over smukke designermøbler, forklarer Lukas:

 - Form er et udtryk for kærlighed. Nogen tager en idé og forsøger at gøre den til et fysisk objekt. Når det lykkes - og det ved de aldrig - opstår poesi. En rigtig designer er frem for alt en digter, fortæller han.

Derfor var det naturligvis også et hårdt slag for journalisten fra Malmö, at affæren med Wegners sengeskab kun var et flygtigt, forfejlet bekendtskab. Men Lukas kommer ikke kun ud af forholdet med et forsømt sovehjerte og ømme led. Han er også blevet klogere på, hvilken seng kan skal have nu:

 - En almindelig Ikea-seng – 140 centimeter bred. Nogle gange er det kedelige perfektion, siger han.          

 Om du er til perfektion eller har mod på et sengeeventyr ud over det sædvanlige, lader vi være op til dig at vurdere. Vil du vide mere om sengeskabet, kan du finde alle detaljerne her, hvor Lukas uden omsvøb, fortæller dig, hvad du går glip af. For du går faktisk glip af noget, siger han, og sender afslutningsvist et par rosende ord mod sin gamle flamme:

-  Det er i utrolig god stand, og det er utroligt smukt. Meget hipster og perfekt som gæsteseng, især til din svigermor, slutter Lukas.

Senge til salg på DBA i dag:

 1. Seng 140x200 cm Hvid GIVERNY

  Seng 140x200 cm Hvid GIVERNY

  Seng 140x200 cm Hvid GIVERNY, Beliani, Få 10% rabat på dit køb. Benyt koden: DBA10DK ved bestilling. Koden kan ikke bruges sammen med andre rabatkoder. Denne seng er inspireret af skandinavisk design

  2.279,00 kr.16-12-2021
 2. Seng 140x200 cm Hvid VANNES

  Seng 140x200 cm Hvid VANNES

  Seng 140x200 cm Hvid VANNES, Beliani, Få 10% rabat på dit køb. Benyt koden: DBA10DK ved bestilling. Koden kan ikke bruges sammen med andre rabatkoder. En seng i et minimalistisk design, der er en idee

  1.949,00 kr.16-12-2021
 3. Seng 180x200 cm Hvid VANNES

  Seng 180x200 cm Hvid VANNES

  Seng 180x200 cm Hvid VANNES, Beliani, Få 10% rabat på dit køb. Benyt koden: DBA10DK ved bestilling. Koden kan ikke bruges sammen med andre rabatkoder. En seng i et minimalistisk design, der er en ide

  2.069,00 kr.16-12-2021
 4. Thuka Norlik Juniorseng Med Gæsteseng Og Skuffe - Hvid - Juniorsenge Hos Coop

  Thuka Norlik Juniorseng Med Gæsteseng Og Skuffe - Hvid - Juniorsenge Hos Coop

  Thuka Norlik Juniorseng Med Gæsteseng Og Skuffe - , Thuka, Juniorseng fra Thuka Norlik Man skal ikke blinke særligt mange gange, før man synes, at de små pus er vokset tre tøjstørrelser og en skostørr

  2.799,00 kr.08-10-2022
 5. Continental, Jysk, 160x200 kontinentalseng fra jysk 
Købt i sommers, fejler intet - sælges grundet f

  Continental, Jysk, 160x200 kontinentalseng fra jysk Købt i sommers, fejler intet - sælges grundet flytning. Afhentes i valby

  2.000,00 kr.05-12-2022
 6. Enkeltseng, b: 90 l: 200, Super fine. Fejler intet. 2 stk senge med eg fødder, vådlagen og overtræk

  Enkeltseng, b: 90 l: 200, Super fine. Fejler intet. 2 stk senge med eg fødder, vådlagen og overtræk hentes asap enkeltvis eller samlet. Kan sættes sammen til dobbeltseng. Kan hentes mandag d.12 eller

  150,00 kr.05-12-2022

Er du på udkig efter en ny seng, finder du lige nu mere end 7.000 modeller på DBA. Her kan du se dem, der er fra Ikea.

Her kan du læse hele Lukas' salgsannonce.
Her kan du læse hele Lukas' salgsannonce.

Det er ikke kun Wegner, Mogensen, Jacobsen og Klint, der er populære designere i de danske hjemme. Der findes også en række ukendte designklassikere, som vil pynte i stuen. Læs med her og find ud af, hvilke møbelklassikere du bare må eje.

Har du nogensinde set så vild en gamerstol? I videoen herunder viser vi dig, at det ikke kun er designmøbler, der kan få dig til at spærre øjnene op. Brian har den vildeste gamerstol stående derhjemme, og lige nu er den faktisk til salg.

Relaterede artikler