Verdens værste seng er til salg på DBA netop nu
Bolig

Verdens værste seng er til salg på DBA netop nu

Christine
Christine

Kan man skrive en annoncetekst, der er så vild, at den går viralt? Lukas Ernryd kunne. Få den ulykkelige kærlighedshistorie her, hvor Lukas fortæller, hvorfor han sælger den Wegner-seng, han selv beskriver som 'den værste i verden', med en noget utraditionel annoncetekst.

Forestil dig, at du netop er flyttet til en lille lejlighed. Pladsen er trang, kvadratmeterne små, og du har brug for at udnytte hvert et lille hjørne af dit nye hjem for at få plads til alle møblerne. Det går forholdsvist let med skabe og borde, der kan klappes sammen og hænges på væggen, men det er mere vanskeligt med sengen. Den fylder nemlig en del, så mon ikke også du var faldet pladask for Hans J. Wegners sengeskab, som giver dig lov til at klappe sengen sammen til et skab?

Det gjorde Lukas Ernryd, 37, fra Malmö, men hvad der begyndte som en sød drøm om pladsoptimering endte med et sandt mareridt. Derfor sætter han nu – med sine egne ord – verdens værste seng til salg på DBA. Hvorfor sengen er så forfærdelig, fortæller han her, og det på en sådan måde, at annonceteksten endda er gået viralt.

Find Hans J. Wegner på DBA:

 1. Hans J. Wegner, GE236/4, Sofa, Wegner sofa i eg, betræk fremtræder med slid. Fremstillet hos Getama

  Hans J. Wegner, GE236/4, Sofa, Wegner sofa i eg, betræk fremtræder med slid. Fremstillet hos Getama ultimo 60’erne.

  9.500,00 kr.22-09-2023
 2. Reolvæg, Hans J. Wegner, Rigtig fin Hans J. Wegner reol i egetræ model Ry 100
3 sektioner
REOLEN SKA

  Reolvæg, Hans J. Wegner, Rigtig fin Hans J. Wegner reol i egetræ model Ry 100 3 sektioner REOLEN SKAL HENTES I HOLSTEBRO gerne i denne weekend 22-23/9-23

  12.000,00 kr.22-09-2023
 3. Spisebordsstol, Vintage træstole 6stk., Super fede 70’er træstole i minimalistisk udformning.

Prise

  Spisebordsstol, Vintage træstole 6stk., Super fede 70’er træstole i minimalistisk udformning. Prisen er angivet per styk og jeg har seks stole i alt. Jeg sælger gerne stolene opdelt, parvist to og to

  600,00 kr.22-09-2023
 4. Spisebordsstol, Vintage træstole 8stk., Lækre vintage stole fra 70’erne.

Prisen er angivet per styk

  Spisebordsstol, Vintage træstole 8stk., Lækre vintage stole fra 70’erne. Prisen er angivet per styk og jeg har otte stole i alt. Jeg sælger gerne stolene opdelt, parvist to og to som det mindste anta

  650,00 kr.22-09-2023
 5. Spisebordsstol, Sæbebehandlet ask/flet/læderhynder, Y-stole, 5 Wegner Y-stole i sæbebehandlet ask. V

  Spisebordsstol, Sæbebehandlet ask/flet/læderhynder, Y-stole, 5 Wegner Y-stole i sæbebehandlet ask. Velholdte og flotte. Der følger brune læderhynder med. Stolenes nypris: 6.400kr pr stk Læderhynder:

  5.000,00 kr.22-09-2023
 6. Hans J. Wegner, W2, Stole, Har ialt 11 W2 stole. 7 stole er intakt, 4 med brækkede ben. Alle er ældr

  Hans J. Wegner, W2, Stole, Har ialt 11 W2 stole. 7 stole er intakt, 4 med brækkede ben. Alle er ældre og med slitage og kræver en kærlig hånd. Ønskes flere billeder, skriv besked så kan jeg evt. Sende

  1.234,00 kr.22-09-2023

Lige nu er der mange flotte designmøbler af Hans J. Wegner til salg på DBA.

Derfor sælger Lukas verdens værste seng

Det er en smågrå novemberdag i 2019, da Lukas Ernryd på en svensk antikvitetshandlers Facebook ser sengeskabet første gang. For den designbegejstrede malmöindbygger var det kærlighed ved første blik, og som alle ved, gør kærlighed blind. Lukas så ikke faresignalerne, men slog til:

- Jeg var lige flyttet fra en større lejlighed til en mindre, så jeg havde brug for en lille seng. Oprindeligt var den en del af en indbygget bogreol, og jeg syntes, det så megafedt ud, men jeg vidste ikke et smæk om skabet, før jeg købte det. Bare, at det var Wegner, og ham elsker jeg, så det var et impulskøb, fortæller Lukas.

I alle kærlighedsforhold skal der files en del kanter, før kemien kører i sin vante gænge, men affæren mellem Lukas og sengeskabet krævede mere et lidt fileri. Det krævede en decideret amputation, for lige så hed nyforelskelsen var, lige så hurtigt aftog den igen. Sengen viste sig at være umulig at sove i:

- Det er simpelthen ikke muligt at sove i den. Madrassen er for hård. Kun en gang sov jeg en hel nat, men det var efter en rigtig brandert, forklarer Lukas fortvivlet.

Der var ingen anden mulighed end at gå hvert til sit. Forholdet var forbi, før det foldede sig rigtigt ud. Lukas oprettede derfor en annonce på DBA, satte sengen til salg og ventede. Stilhed. Ingenting skete. Ingen interesserede kunder. Derfor besluttede han sig for at gøre noget drastisk: at fortælle, hvor rædselsfuld sengen var. Det viste sig at være et klogt træk, for nu kom der skub i sagerne, og det gik først rigtig stærkt, da annonceteksten gik viralt.

LÆS OGSÅ: Sådan sælger du bedst dit interiør på DBA

Hvad billedet ikke viser, er, at skabet er meget tungt. I annonceteksten forklarer Lukas, hvor tungt skabet er: ”Skulle du flytte, kan to voksne mænd måske ordne det. Men så skal du tilbyde noget rigtig godt bagefter. Sandsynligvis rehabilitering.”
Hvad billedet ikke viser, er, at skabet er meget tungt. I annonceteksten forklarer Lukas, hvor tungt skabet er: ”Skulle du flytte, kan to voksne mænd måske ordne det. Men så skal du tilbyde noget rigtig godt bagefter. Sandsynligvis rehabilitering.”

Annonceteksten gik viralt

Hvis du har prøvet at bo med en partner, efter I er gået fra hinanden, ved du sikkert, hvordan Lukas havde det, da han første gang satte sengeskabet til salg på DBA. Det kunne ikke gå hurtigt nok, før den besværlige "eks" flyttede ud. Imidlertid virkede det til, at sengeskabet ikke var helt så let at komme af med:

- Jeg havde forsøgt at sælge sengen med en normal annonce fem gange i 2020, men intet virkede. Til gengæld fik jeg tusind spørgsmål om alt muligt ved sengen: 'Kan min søster og jeg bære den?', 'Kan du arrangere forsendelse til Göteborg?'. Jeg svarede på alt, men blev altid ghosted, fortæller Lukas og fortsætter:

- Så vågnede jeg en morgen efter endnu et forfærdeligt mareridt i sengen og tænkte, 'nu bliver verden nødt til at se på en ærlig salgstekst.'

Lukas har derfor heller ikke lagt fingre imellem, når han i detaljer beskriver alle sengens fejl. Tag bare de første linjer i annoncen, der begynder sådan her:

Sælger mit Hans Wegner sengeskab, fordi det er et mareridt. Kalder det sarkofagen, fordi det føles sådan. En kiste. Du vågner hver morgen mere død end i live. Næsten alt er lort med det.

Ærlighed kommer man længst med, lyder et gammelt ordsprog, og du er ikke i tvivl om, hvad du får, hvis du køber sengeskabet. Det viste sig at være en icebreaker, for pludselig begyndte interessen for skabet at stige. Stilheden var brudt:

- En mand skrev, at han og hans kone lo så meget, at de glemte, hvor dårligt hele coronaåret havde været. Han takkede mig. Jeg sagde værsågod, fortæller Lukas.

Det kan altså godt betale sig at spille med åbne kort, og fortællingen om det forliste kærlighedsforhold nåde nye højder, da annonceteksten gik viralt:

- En stor svensk Instagram-konto opdagede sengen og postede et billede af min annonce. Hun fortalte mig, at hendes opdatering er et af ​​hendes mest virale nogensinde, og det har nået en halv million mennesker. Jeg vidste ikke selv, at sengen endte der, så det var en ven, der skrev til mig 'du, din seng er på Instagram.' Jeg gik ind og tjekkede det og så, at folk var ved at dø af latter, og at der var over 1.000 kommentarer, melder Lukas.

Man skulle tro, at den store interesse for sengeskabet, har sendt flokke af folk mod Lukas’ adresse for at hente skabet. Om køen foran hoveddøren er lang, afslører han under annoncen her.

Designmøbler på DBA:

 1. Spisebordsstol, Trinidad stolen - designet af Nanna Ditzel, Trinidad stole Fredericia furniture, 4

  Spisebordsstol, Trinidad stolen - designet af Nanna Ditzel, Trinidad stole Fredericia furniture, 4 stk. Trinidad spisebordsstole designet af Nanna Ditzel - Danmarks måske mest anerkendte kvinde inde

  5.200,00 kr.22-09-2023
 2. Drejestol, læder, Werner Langenfeld, Drejestol fra 60'erne designet af Werner Langenfeld for ESA møb

  Drejestol, læder, Werner Langenfeld, Drejestol fra 60'erne designet af Werner Langenfeld for ESA møbler. Total "mad men" stil. Læder med flotte "luksus" drejefødder. Er i god stand og uden huller, rid

  2.800,00 kr.22-09-2023
 3. Læderlænestol, læder, Siesta Classic, 2. stk høje Siesta Classic lænestole med armlæn, i formbøjet b

  Læderlænestol, læder, Siesta Classic, 2. stk høje Siesta Classic lænestole med armlæn, i formbøjet bøg. Design Ingmar Relling. Vedholdt med patina

  2.500,00 kr.22-09-2023
 4. Spisebordsstol, Træ, læder og plast, BoConcept, b: 60 l: 86, Stol fra BoConcept designet af Henrik P

  Spisebordsstol, Træ, læder og plast, BoConcept, b: 60 l: 86, Stol fra BoConcept designet af Henrik Pedersen Ben af egetræ. Lys læder og sort plastik. Mål: Højde: 86 cm Bredde: 60 cm Dybde: 58 cm Sæ

  150,00 kr.22-09-2023
 5. Sofa, læder, 2 pers. , George Thams, Sofa fra 60'erne designet af George Thams. Sofa er i en hel fan

  Sofa, læder, 2 pers. , George Thams, Sofa fra 60'erne designet af George Thams. Sofa er i en hel fantastisk god stand! Ingen ridser, huller eller lignende i læder. Læder heller ej "strukket" med årene

  5.000,00 kr.22-09-2023
 6. Chaiselong, design Tine K Home, organisk, stiilren form og super magelig med ekstra rygpude i fuld b

  Chaiselong, design Tine K Home, organisk, stiilren form og super magelig med ekstra rygpude i fuld bredde. 160x100x35/65, Ica Grey betrækket kan aftages og renses. Kan anvendes fritstående eller som d

  2.900,00 kr.22-09-2023

Du sparer mange penge, hvis du køber designmøblerne brugt. Her kan du se dem, der koster under 5.000 kroner.

Her er prisen på designersengen

Er du den perfekte partner, der matcher sengeskabet? Så er der godt nyt, for Lukas har stadig møblet til salg:

- Min indbakke er eksploderet, men ingen skriver, at de vil købe det, fortæller han ærgerligt.

Derfor kan du blive den næste ejer, der kan sove i en ægte designerseng. Spørgsmålet er bare, hvad koster sengen? Lukas gav 12.500 svenske kroner for møblet, og med en hurtig hovedregning svarer det til 9.000 danske kroner. Her – godt et år senere – sætter han det til salg for 6.500 danske kroner, og som han skriver i annoncen, er du mere end velkommen til at 'komme med et rigtigt skambud':

- Jeg er åben for alle bud, og ingen behøver at skamme sig. Kvitteringen har jeg stadig, så den får man med i købet, fortæller han.

Men hvad skal der så ske, når du har hentet ”sarkofagen”? Hvilken ny soulmate skal nu udfylde tomrummet efter Wegners sengeskab? Det afslører Lukas under annoncen.

LÆS OGSÅ: Spar 100.000 kroner på disse fem møbelklassikere

Om målene på skabet skriver Lukas: ”Den er ret kort, så du kan ikke være lang, hvis du skal sove i det (du kan stadig ikke sove i det). Det er også ret smalt, 80 cm. Hvordan så folk ud før? Den samlede bredde er stadig 99 cm, så på nogen måde har de skrabet 20 cm væk for at sove på.”
Om målene på skabet skriver Lukas: ”Den er ret kort, så du kan ikke være lang, hvis du skal sove i det (du kan stadig ikke sove i det). Det er også ret smalt, 80 cm. Hvordan så folk ud før? Den samlede bredde er stadig 99 cm, så på nogen måde har de skrabet 20 cm væk for at sove på.”

Kærligheden til Ikea

Lukas er vild med design, og i hjemmet står både Kaare Klints safaristol, Arne Jacobsens myre og flere arkitektlamper. For der er noget ganske særligt over smukke designermøbler, forklarer Lukas:

 - Form er et udtryk for kærlighed. Nogen tager en idé og forsøger at gøre den til et fysisk objekt. Når det lykkes - og det ved de aldrig - opstår poesi. En rigtig designer er frem for alt en digter, fortæller han.

Derfor var det naturligvis også et hårdt slag for journalisten fra Malmö, at affæren med Wegners sengeskab kun var et flygtigt, forfejlet bekendtskab. Men Lukas kommer ikke kun ud af forholdet med et forsømt sovehjerte og ømme led. Han er også blevet klogere på, hvilken seng kan skal have nu:

 - En almindelig Ikea-seng – 140 centimeter bred. Nogle gange er det kedelige perfektion, siger han.          

 Om du er til perfektion eller har mod på et sengeeventyr ud over det sædvanlige, lader vi være op til dig at vurdere. Vil du vide mere om sengeskabet, kan du finde alle detaljerne her, hvor Lukas uden omsvøb, fortæller dig, hvad du går glip af. For du går faktisk glip af noget, siger han, og sender afslutningsvist et par rosende ord mod sin gamle flamme:

-  Det er i utrolig god stand, og det er utroligt smukt. Meget hipster og perfekt som gæsteseng, især til din svigermor, slutter Lukas.

Senge til salg på DBA i dag:

 1. Sengetøj, Brugt sengetøj .Men i fin stand
14X200

  Sengetøj, Brugt sengetøj .Men i fin stand 14X200

  100,00 kr.22-09-2023
 2. Madras, 1 stk velholdt boxmadras 80x200x18, 400 kr.
1 stk velholdt springmadras 80x200x13, 400 kr.
1

  Madras, 1 stk velholdt boxmadras 80x200x18, 400 kr. 1 stk velholdt springmadras 80x200x13, 400 kr. 1 stk topmadras 80x200x5 skum. 100 kr 1 stk topmadras 160x200x6 skum. 200 kr. Alt samlet 1000 kr. Al

  400,00 kr.22-09-2023
 3. Madras, Dreamzone, b: 75 l: 200 h: 12, Dreamzone madras kun brugt få gange. Nypris 900kr hos Jysk.

  Madras, Dreamzone, b: 75 l: 200 h: 12, Dreamzone madras kun brugt få gange. Nypris 900kr hos Jysk.

  450,00 kr.22-09-2023
 4. Sovesofa, b: 92 l: 213, Pæn og velholdt sovesofa.

Sove mål:
Længde 190 cm
Bredde 140 cm

Der er hun

  Sovesofa, b: 92 l: 213, Pæn og velholdt sovesofa. Sove mål: Længde 190 cm Bredde 140 cm Der er hund i huset, som ikke er i møblerne, men der må alligevel påregnes lidt hundehår. Og sovesalen der træ

  600,00 kr.22-09-2023
 5. Boxmadras, Ikea, Jysk, b: 180 l: 200, To Ikea senge samt luksus topmadras. Brugt max 10 gange, da de

  Boxmadras, Ikea, Jysk, b: 180 l: 200, To Ikea senge samt luksus topmadras. Brugt max 10 gange, da de har været anvendt som gæsteseng. Nypris: 4900 kr. Kan afhentes i Tilst

  1.500,00 kr.22-09-2023
 6. Dobbeltseng, b: 140 l: 200 h: 60, Seng, mellemmadrass, overmadrass, gavel
Sengen er pent brukt i ca

  Dobbeltseng, b: 140 l: 200 h: 60, Seng, mellemmadrass, overmadrass, gavel Sengen er pent brukt i ca 1,5år. Må hentes

  3.300,00 kr.22-09-2023

Er du på udkig efter en ny seng, finder du lige nu mere end 7.000 modeller på DBA. Her kan du se dem, der er fra Ikea.

Her kan du læse hele Lukas' salgsannonce.
Her kan du læse hele Lukas' salgsannonce.

Det er ikke kun Wegner, Mogensen, Jacobsen og Klint, der er populære designere i de danske hjemme. Der findes også en række ukendte designklassikere, som vil pynte i stuen. Læs med her og find ud af, hvilke møbelklassikere du bare må eje.

Har du nogensinde set så vild en gamerstol? I videoen herunder viser vi dig, at det ikke kun er designmøbler, der kan få dig til at spærre øjnene op. Brian har den vildeste gamerstol stående derhjemme, og lige nu er den faktisk til salg.

Relaterede artikler