Vægdekorationer: Sådan finder og styler du dem
Bolig

Vægdekorationer: Sådan finder og styler du dem

Christina - My Wonderful Finds
Christina - My Wonderful Finds

Vægdekorationer er højeste mode, men det er dog ikke hot at hænge dem på én lang lige linje, som det var i gamle dage. Læs her, hvordan vægdekorationer udvælges og hænges op, så det bliver moderne og samtidig personligt.

De hitter stort i indretningen - både alene på væggen og som del af en billedvæg. Vægdekorationer.

Unikke vægdekorationer, såsom keramikrelieffer, platter og vægfugle giver hjemmet charme og personlighed, især hvis de er fundet brugt i genbrugsbutikker eller på loppemarkeder. Når du finder dine vægdekorationer brugt, får du nemlig noget ganske særligt og helt unikt, som vil sikre, at din boligindretning skiller sig ud.

Platter: Sådan var det moderne en gang

Før i tiden var platter den helt store ting, og noget du ofte så hjemme i folks stuer. Man er jo heller ikke i tvivl om, at husets beboere med stor sandsynlighed er 70+, når man kigger på boligannoncer og ser en stue med platter fra den ene ende af stuen til den anden. Det er ofte en samling af de klassiske blå årstalsplatter fra Bing & Grøndahl med en platte for hvert år. Det er dog ikke en trend, vi ser i boligindretningen længere, MEN platter er tilbage – nu i en ny og mere moderne styling.

Platter til væggen på DBA;

 1. Porcelæn Lille Platte Barnetsdag Vægpynt, B&G Det lille Te-selskab Se Billede 2, 1985, Julegave Jul

  Porcelæn Lille Platte Barnetsdag Vægpynt, B&G Det lille Te-selskab Se Billede 2, 1985, Julegave Jule Gave Ide : Ældre Retro Samlinger Samleobjekter Pige Børne Baby Indretning Vægplatte Væg Ophæng: B&

  110,00 kr.29-11-2023
 2. Tallerken, Til ophæng på væg

  Tallerken, Til ophæng på væg

  35,00 kr.29-11-2023
 3. Porcelæn Platter med Rød Blomster motiv og Hulkant, Ingen, Julegave Jule Gave Ide : Ældre Væg Blomst

  Porcelæn Platter med Rød Blomster motiv og Hulkant, Ingen, Julegave Jule Gave Ide : Ældre Væg Blomsterplatte Tallerken Måler diameter 21cm 4 Stk. Ældre Retro Runde Hvide Platter Platte Tallerken Talle

  340,00 kr.29-11-2023
 4. Platte, Bjørn Wiinblad platter fra 1978 pige med Harpe.
Diameter 28,5 cm
Kan hænges på væg

  Platte, Bjørn Wiinblad platter fra 1978 pige med Harpe. Diameter 28,5 cm Kan hænges på væg

  160,00 kr.27-11-2023
 5. Tallerken, Cacf Faenza, Smuk italiensk håndmalet keramik tallerken (platte) evt. til ophæng på væg,

  Tallerken, Cacf Faenza, Smuk italiensk håndmalet keramik tallerken (platte) evt. til ophæng på væg, 23,5 cm i diameter Fremstår hel intakt Se videre på hjemmesiden: https://www.ceramicafaenza.it/en/c

  175,00 kr.26-11-2023
 6. Fad, Royal copenhagen, Royal Copenhagen væg motiv i rigtig fin stand. 
Lolland flaster, skal bare re

  Fad, Royal copenhagen, Royal Copenhagen væg motiv i rigtig fin stand. Lolland flaster, skal bare rengøres-

  200,00 kr.25-11-2023

Sådan finder, styler og udvælger du vægdekorationer

Hvis du vil hoppe med på plattetrenden, skal du først og fremmest kigge efter en platte, som du kan lide! Måske er det farverne, mønstrene eller et særligt motiv, som taler til dig? Det kan være en god idé at vælge nogle farver og mønstre, som harmonerer med resten af din boligindretning; det skaber et mere harmonisk helhedsindtryk.

Platten må gerne have lidt patina eller et lille nag i den ene side – det er brugt, og det er det, som giver den personlighed og charme, hvis du spørger mig! Platten har en historie, og det må gerne ses.

Du kan style platten alene, så den bliver væggens blikfang, og det må gerne være for eksempel over en kommode, hvor du har sat en vase med tørrede blomster og andre yndlingsnips, så du skaber et stort stilleben.

En anden måde, du kan style platter på, er ved at finde en masse fine platter, som gerne må være forskellige i stil og størrelse, men som harmonerer i mønstre og farver. Du hænger dem alle op på den samme væg, men ikke som før i tiden, hvor det var i én lang lige række, men mere spredt og tilfældigt (tilfældigt, men gennemtænkt, naturligvis). Det skal være lidt som, når du laver en billedvæg med plakater. Det skaber det flotteste blikfang og tilfører en helt unik vintagestemning til indretningen.

Platter kan også styles i køkkenet, for eksempel i en gammel, rustik tallerkenrække i træ – mix igen forskellige platter og skab dit eget kunstværk på væggen.

Pro tip: Når du er på udkig efter vintageplatter i genbrugsbutikker eller på loppemarkeder, skal du ikke lade dig begrænse. Finder du en smuk tallerken, som du måske normalt var gået forbi, fordi den er ene og alene. Løft den op på en væg.
Det gør en verden til forskel; den bliver pludselig til en platte, og du kan tilkøbe små klister-vægophæng, som nemt og hurtigt kan få den op på væggen. Voilà!

Louise S. fra Karise sælger denne smukke platte med fuglemotiver til 125 kroner
Louise S. fra Karise sælger denne smukke platte med fuglemotiver til 125 kroner

Sådan bryder du de lige linjer

Vi ønsker det alle sammen! At skille os ud, at være unikke og have en personlig og cool boligstil. Det er en trend at mikse nyt og gammelt i indretningen, fordi det skaber en fin kontrast og tilfører så meget personlighed.

Det kan du opnå med unikke, vintage vægdekorationer, såsom lækre keramikrelieffer eller vægfisk og -fugle. En billedvæg bliver bare så meget mere spændende at gå på opdagelse i, når der lige sniger sig en lille vægfisk ind i opsætningen. Det er samtidig med til at bryde de lige linjer, så det hele ikke bliver så stringent og kvadratisk.

Keramik relief på DBA:

 1. Keramik relief, Karin & Aase, motiv: Ugle i natten, Smukt keramik relief fra 1960'erne med mat glasu

  Keramik relief, Karin & Aase, motiv: Ugle i natten, Smukt keramik relief fra 1960'erne med mat glasur En grå ugle i natten signeret 'Karin & Aase* Rigtig fin stand. Højde: 14 cm. Bredde: 13,5 cm. Tyk

  500,00 kr.29-11-2023
 2. Keramik, Kagetallerkener og underkopper, Relief, Design Jens Harald Quistgaard. 
8 kagetallerkener,

  Keramik, Kagetallerkener og underkopper, Relief, Design Jens Harald Quistgaard. 8 kagetallerkener, 16,6 cm. 6 underkopper, 15 cm. Sendes ikke.

  400,00 kr.29-11-2023
 3. Keramik, Lysestager og kuvertaskebægre, Relief, Design Jens Harald Quistgaard.
Sendes ikke.

  Keramik, Lysestager og kuvertaskebægre, Relief, Design Jens Harald Quistgaard. Sendes ikke.

  175,00 kr.29-11-2023
 4. Keramik, Skåle, Relief, Design Jens Harald Quistgaard, 
Skål 11,5 cm og
Skål 13 cm, med et lille skå

  Keramik, Skåle, Relief, Design Jens Harald Quistgaard, Skål 11,5 cm og Skål 13 cm, med et lille skår, se billede. Løst trælåg i palisander. Sendes ikke.

  150,00 kr.29-11-2023
 5. Keramik, Marmeladekrukke og smørnæb, Relief, Design Jens Harald Quistgaard.
Marmeladekrukke, højde 7

  Keramik, Marmeladekrukke og smørnæb, Relief, Design Jens Harald Quistgaard. Marmeladekrukke, højde 7 cm. Smørnæb, diameter 9 cm. I god stand. Sendes ikke.

  200,00 kr.29-11-2023
 6. Keramik, Fad, Relief, Rundt fad med fordybning, design Jens Harald Quistgaard., 27 cm. I god stand.

  Keramik, Fad, Relief, Rundt fad med fordybning, design Jens Harald Quistgaard., 27 cm. I god stand. Sendes ikke.

  400,00 kr.29-11-2023

Disse ting kigger jeg selv efter, når jeg er på loppejagt efter vægdekorationer

I min tid som loppejæger har jeg været heldig at finde mange skønne vægdekorationer, og det er noget af det, som jeg altid er på jagt efter, og som gang på gang begejstrer, når jeg falder over en fin vægdekoration.

Jeg er særligt vild med de håndlavede vægdekorationer, hvor man tydeligt kan se, at de er skabt af en privatperson, som med sine kreative evner har skabt et unikt, lille fund.

Måske er der en signatur bagpå med navn og årstal; det gør det bare endnu mere særligt. Det må og skal reddes, bevares og styles i en indretning, hvor det kan få en ny og særlig betydning.

Håndlavede blomster eller dyr i keramik, det kan være en skøn vægfisk, en maske, sommerfugl eller noget helt andet, eller måske abstrakt - man ved aldrig, hvad man lige pludselig falder over. Det er det spændende og sjove ved genbrugsjagten!

Men det er en tendens, som virkelig hitter i indretningen, så det er om at komme ud på jagt, for de virkelig fine og unikke fund; dem er der altså rift om.

Keramikrelief med blomst kan hentes i Hvalsø til 350 kroner og det store hanerelief af Marianne Starck befinder sig i Roskilde og koster 550 kroner
Keramikrelief med blomst kan hentes i Hvalsø til 350 kroner og det store hanerelief af Marianne Starck befinder sig i Roskilde og koster 550 kroner

Mit DBA-tip til at finde unikke vægdekorationer

I jagten på de unikke fund kan jeg virkelig anbefale en annonceagent på DBA. En annonceagent på DBA sikrer dig at komme først, fordi du modtager en e-mail og/eller sms i samme øjeblik nye annoncer sættes online. Det er smart, det er nemt og et must for alle os ihærdige genbrugsjægere.

Se, hvordan du opretter en annonceagent lige her.

Relaterede artikler