Sådan indretter du dit sommerhus med genbrugsfund
Bolig

Sådan indretter du dit sommerhus med genbrugsfund

Christina - My Wonderful Finds
Christina - My Wonderful Finds

Skal du også tilbringe mange af forårets kommende helligdage i sommerhuset? Her kan du finde inspiration og ideer til, hvordan du kan skabe en hyggelig og personlig indretning med skønne genbrugsfund, der emmer af vaskeægte sommerhusstemning.

Et nyt år betyder en ny, frisk sæson i sommerhuset! Og en ny sæson betyder ofte trang til fornyelse og måske endda en masse ændringer til indretningen. Vi har alle behov for lidt fornyelse ind imellem, men lige præcis i sommerhuset er det skønt, hvis fornyelsen sker med unikke genbrugsfund, som kan være med til at bevare noget af sommerhusets oprindelige charme og stemning!

Her kan du læse om, hvordan du med unikke og særlige retrofund såsom plaider, pyntepuder, tilbehør til frokostbordet samt mindre interiørgenstande kan skabe fornyelse i dit sommerhus.

Hjemmehæklede plaider på DBA:

 1. Plaid, Retro tæppe, vintage, Ukendt, 
Skøn hæklet tæppe fra 60'erne. Tæppet er hæklet i uld og måler

  Plaid, Retro tæppe, vintage, Ukendt, Skøn hæklet tæppe fra 60'erne. Tæppet er hæklet i uld og måler 325 x 175. Det er et rigtig fint tæppe - helt intakt i brun og beige. Plaid, tæppe, sengetæppe, ret

  700,00 kr.22-06-2024
 2. Plaid, b: 130 l: 181, Hæklet tæppe / sengetæppe i pæn stand sælges.

  Plaid, b: 130 l: 181, Hæklet tæppe / sengetæppe i pæn stand sælges.

  275,00 kr.22-06-2024
 3. Hæklet plaid, 1 stk. hæklet plaid/lille tæppe i bomuld.

  Hæklet plaid, 1 stk. hæklet plaid/lille tæppe i bomuld.

  25,00 kr.20-06-2024
 4. Hæklet tæppe bomuld / hør oldemorstæppe, NYT hæklet tæppe, hæklet plaid 140 x 140 cm, Hæklet af mig

  Hæklet tæppe bomuld / hør oldemorstæppe, NYT hæklet tæppe, hæklet plaid 140 x 140 cm, Hæklet af mig selv: NYT / ubrugt Slumretæppe, hyggetæppe, oldemors tæppe... Stort kvadratisk tæppe i forskellige b

  445,00 kr.18-06-2024
 5. Plaid, Acryl og uld, Denne plaid er I farverne sort hvid og grøn og er hjemme hæklet 
Mål
64x64 cm

  Plaid, Acryl og uld, Denne plaid er I farverne sort hvid og grøn og er hjemme hæklet Mål 64x64 cm

  140,00 kr.15-06-2024
 6. Andet tæppe, Løberen til højre 186 cm x 55 cm, Hæklet senge/slumretæppe / plaid
Mål: 165 cm x 107 cm

  Andet tæppe, Løberen til højre 186 cm x 55 cm, Hæklet senge/slumretæppe / plaid Mål: 165 cm x 107 cm og 170cm x 110 cm stk.pris - 350 kr. Løberen til højre 186 cm x 55 cm - 250 kr. Hvis det er muligt

  250,00 kr.09-06-2024

Sommerhus anno 2024 – to typer

De sidste par år, ja, vel egentlig siden Corona-pandemien, er det blevet meget moderne at erhverve sig et sommerhus eller en kolonihave - et hjem væk fra hjemmet med plads til familietid, natur og aftener foran brændeovnen. Nogle foretrækker at bygge nyt og indrette udelukkende med nye elementer, møbler og interiør, helt clean og stringent.

Heldigvis har en stor tendens været at købe ældre sommerhuse og renovere dem selv eller med professionel hjælp, alt imens man respekterer og bevarer sommerhusets oprindelige charme og originalitet.

Vi vil faktisk gerne have, at det emmer af ægte sommerhusstemning, retro og er lidt primitivt, men på en hyggelig og bekvemt måde, naturligvis. Et sommerhus, som indbyder til brætspil, nærvær og som måske vækker minder fra vores egne somre i bedsteforældrenes sommerhus. Vi længes efter "det, der var en gang", og jo mere retro, jo bedre, og det er helt fantastisk, hvis du spørger mig!

Hvis du vil have lidt mere retro ind i din sommerhusstil, så skal du læse med her, for nu vil jeg guide dig til, hvordan du med tilføjelse af få genbrugsfund kan skabe fornyelse på ægte sommerhusmanér.

Keramikfade på DBA:

 1. Keramik, Pyntefad, Pyntefad fra Portugal.
Dia : 30 cm.

  Keramik, Pyntefad, Pyntefad fra Portugal. Dia : 30 cm.

  45,00 kr.15-06-2024
 2. Fad, Ravnild, Pyntefad fra Ravnild keramik sort glasur. 28 cm x 24 cm. Fra 60'erne. Dansk keramik (1

  Fad, Ravnild, Pyntefad fra Ravnild keramik sort glasur. 28 cm x 24 cm. Fra 60'erne. Dansk keramik (1949-86) Har en lille skade men ikke afslag i glasur se billede 2. Retro

  110,00 kr.14-06-2024
 3. Platte / vægophæng , Jette Hellerøe, Stor og flot Jette Hellerøe platte med fiskemotiv. Kunsthåndvær

  Platte / vægophæng , Jette Hellerøe, Stor og flot Jette Hellerøe platte med fiskemotiv. Kunsthåndværk. Kan bruges som vægophæng eller fad. Keramik. Retro. Dia. ca. 29cm. Brun glasur med motiv i gyldne

  125,00 kr.28-02-2024
 4. Lækkert keramikfad , Løvemose Keramik, Dejligt pyntefad til sofabordet. 
Finr etnisk/nordisk i looke

  Lækkert keramikfad , Løvemose Keramik, Dejligt pyntefad til sofabordet. Finr etnisk/nordisk i looket og fadet har en lækker glasur og overflade

  170,00 kr.17-11-2023
 5. Keramik, Stort keramikfad, “Brangstrup” 
Lækker glasur og overflade 
Stort Keramisk brugs eller pynt

  Keramik, Stort keramikfad, “Brangstrup” Lækker glasur og overflade Stort Keramisk brugs eller pyntefad

  225,00 kr.24-09-2023
 6. Keramik, Stort pyntefad, Stort flot fad, ingen signatur men det har en lækker overflade.
God kvalit

  Keramik, Stort pyntefad, Stort flot fad, ingen signatur men det har en lækker overflade. God kvalitet og intakt, uden ridser Mobilpay er fint og jeg sender gerne, godt pakket ind

  225,00 kr.02-06-2023

6 fund til stuen

Lad os begynde i stuen, som jo nok for de flestes vedkommende er det sted, hvor man bruger aller mest tid.
Her kan du style sofaområdet med fine vintagepuder, gerne med blomstermotiver, for eksempel. Liberty print eller broderede puder med stemningsfulde motiver.

Til de kølige aftener kan du gå på jagt efter bløde vattæpper - igen gerne med blomstermotiver eller Liberty print; det er bare sommerhus! Det kan også være en lækker hjemmehæklet plaid i flotte farver, som lige kan pifte sofaen op.

En anden skøn og klassisk retro interiørgenstand, som nok burde være obligatorisk i alle sommerhuse, er en magasin-/avisholder i bambus eller flet - til magasiner, aviser og bøger, som du har planlagt at læse.

På de nøgne vægge ville jeg gå på jagt efter smukke platter, seje relieffer i keramik eller kunst, gerne litografier, stregtegninger eller malerier med motiver af marker, bondehuse eller lignende, som kan være med til at understøtte den landlige stil.

Dette smukke bambus bord/magasinholder sælges af Kirsten på Frederiksberg til 475 kroner
Dette smukke bambus bord/magasinholder sælges af Kirsten på Frederiksberg til 475 kroner

Sådan indretter du dit køkken med genbrugsfund

I køkkenet kan du skabe hygge ved at sætte et gammelt vitrineskab op på væggen med glaslåger eller en åben hylde, så din keramiksamling kan nydes hver dag. Det skal ikke gemmes væk i skuffer eller lukkede skabe - frem med det, og lad det blive en del af køkkenindretningen.

En stak skåle på køkkenbordet eller hylden sammen med en flot keramikkande og lækre krukker giver stemning og personlighed. Skønne krukker med krydderiplanter, en kande på spisebordet med vilde blomster fra dagens tur til stranden eller en gammel tallerkenrække på væggen til, ja, tallerkner eller til udstilling af dine yndlingsfade.

En skøn tallerkenrække sælges til 250 kroner af Signe i Rødovre
En skøn tallerkenrække sælges til 250 kroner af Signe i Rødovre

Når vi tilbringer tid i sommerhuset, håber vi altid på godt vejr, hvor alle måltider indtages udenfor i solen. Dæk dit frokostbord med fine porcelænstallerkner med blomster, retrobestik med farvede skafter, en skøn frugtkande, og selve fundamentet for borddækningen skal selvfølgelig være en smuk vintage dug i en fin farve eller med søde motiver som jordbær eller klassiske tern.

Disse smukke tallerkner med blomster sælges af Louise i Karise til 200 kroner
Disse smukke tallerkner med blomster sælges af Louise i Karise til 200 kroner

5 genbrugsfund til soveværelset

I soveværelset kan du med enkle genbrugsfund skabe en hyggelig atmosfære, hvor man kan trække sig tilbage og slappe helt af.

En fin knagerække i træ eller bambus, hvor badekåben kan hænge.

På væggen kan du hænge det ultimative retrofund, som med det samme sender en tilbage til teenageværelser eller bedsteforældrenes sommerhus - det skønne lille hyldemøbel i træ med et rundt spejl indeni og en lækker orange eller brun retrofarve som baggrund.

Gå på jagt efter et skønt lille kludetæppe i lyse nuancer, som kan ligge på gulvet ved siden af sengen. Natbordet kan du gøre personligt med en lille unik keramikfigur, som kan være med til at fortælle noget om dig eller jeres familie.

Et fint lille keramikfad fyldt med muslinger og flotte sten fra alle strandturene eller til alt dit nips.

En skøn vintage knagerække i bambus kan fås til 300 kroner hos Johnni
En skøn vintage knagerække i bambus kan fås til 300 kroner hos Johnni

Find inspiration på Instagram

Når det kommer til indretning, kan du finde uanede mængder af inspiration på eksempelvis Instagram, og det kan være rart at have noget mere visuelt at gå ud fra - det kan i hvert fald jeg godt lide. Jeg gemmer altid en masse inspiration, som jeg kan bruge, når jeg skal lave ændringer i min egen indretning. Her får du min anbefaling af de tre bedste Instagram-profiler, som har de dejligste sommerhuse, der er indrettet med masser af skønne genbrugsfund og som emmer af personlighed og charme.

1. @kimpop_life er Sofie Lindes profil, hvor hun deler masser af inspiration fra deres skønne sommerhus, Vennely, på Langeland. Du kan naturligvis også bare se eller gense tv-programmet "Linde på Langeland" på TV2. Sofie er ekspert i skøre, skæve og farverige loppefund, som hun flittigt bruger i sin indretning. Hun har en evne til at arbejde med farver og bringer så meget personlighed ind i indretningen på den måde.

2. @mettehelena har fulgt trop med resten af Danmark og erhvervet sig et sommerhus, som hun sammen med gode venner og dygtige håndværkere har istandsat med respekt for sommerhusets historie og stil. Mette Helena er dronningen af loppefund, og med sit trænede øje finder hun de skønneste fund, som man kun kan blive misundelig på. Følg Mette Helena for inspiration til en unik sommerhusstil.

3. @nissehytten_bornholm er det skønneste sommerhus på Bornholm, som ejes af Laura Schrøder, også kendt på Instagram som Laulaubaubau. Laura har skabt det hyggeligste sommerhus, som ligger midt i skøn natur og med hyggelige udendørs spots. Laura har indrettet sommerhuset med fine vintagefund, og hendes personlige stil er så cool. Du kan faktisk leje Nissehytten, hvis du har lyst til at opleve hendes skønne sommerhus og dejlige Bornholm naturligvis.

De rigtige genbrugsfund tager tid at finde, så du kan med fordel begynde din søgen allerede nu, så du er klar til sommerhussæsonens start.

God jagt!

Relaterede artikler