Slå enden i sædet
Bolig

Slå enden i sædet

DBA Guide
DBA Guide

Retro stole - Slå enden i sædet

Jeg er næsten altid frisk på en lille udfordring, når det kommer til istandsættelse af møbler. Jeg er hverken håndværker, specielt handy eller ved ret meget om hvad jeg laver. Men jeg ved dog hvor langt man kan komme med brun sæbe, sandpapir og en klat maling!

Og det er rætti, rætti langt!!

Jeg kan næppe være den eneste i Kongeriget, der har et godt øje til FDB stole?

De bliver i hvert fald revet hurtigere væk, end gær under storkonflikten i 1998! Men de er altså også rigtig flotte - og igen varmer det mit hjerte, at det er lækkert dansk design!

Sådan her kan de jo komme til at se ud, efter en kærlig og bestemt omgang knofedt.

På DBA kan man både finde pindestole i rigtig god stand, men man kan også finde dem, hvor man virkelig får muligheden for at sætte sit eget præg på dem. Jeg drømmer virkelig om den fine, brede og nærmest perfekte Ejvind A. Johansson stol. Så jeg tjekker jævnligt DBA, i håb om at den helt rigtige en dag dukker op :)

Indtil videre har jeg kun spottet et par stykker, men de har desværre været out of reach, både rent prismæssigt og geografisk. Men jeg lader mig ikke slå ud! Den skal nok dukke op!

 

Gode råd, til dig der gerne vil finde ældre stole til dit hjem:

Lad dig ikke skræmme af slitage eller afskrællet maling! Gammel maling kan gradvist fjernes ved hjælp af brun sæbe og husholdningsfilm! 

- Hav sandpapir klar, og lidt tålmodighed. Slib det sidste maling af og lad stolene tørre. 

- Dernæst kan man jo overveje om de overhovedet skal males igen? Hvis ikke, så giv dem lidt olie. 

- Man kan klare meget med lim, men vær sikker på at især benene ikke er i stykker. Det er aldrig sjovt at slå måsen i et sæde, for så at ramme gulvet med et brag!

- Mix dine stole i både farver, træsorter og former. Det er helt sikkert noget, der kan gå hen og blive en virkelig fin samling :)

 


Find det på DBA

 1. Håndklæde, 2STK STORE VIPP BADEHÅNDKLÆDER. SÆLGES SAMLET TIL NÆVNTE PRIS. Sort/ grå nålestribede. Fr

  Håndklæde, 2STK STORE VIPP BADEHÅNDKLÆDER. SÆLGES SAMLET TIL NÆVNTE PRIS. Sort/ grå nålestribede. Fremstår pæne og rene. Måler125 cm x 70 cm SE BILLEDERNE OG SE MINE ANDRE ANNONCER Søgeord Stort hå

  175,00 kr.29-03-2023
 2. Tin skrin / smykkeskrin , Vintage, Så flot skrin i tin / smykkeskrin med mønster og træ inderside.

  Tin skrin / smykkeskrin , Vintage, Så flot skrin i tin / smykkeskrin med mønster og træ inderside. Lidt patina på lukkemekanismen, men går ikke ud over funktionaliteten og udseendet.

  400,00 kr.29-03-2023
 3. Handy Sitt, Disney, Handy Sitt med Disney modtiver
Den er i pæn stand.
Den kan reguleres, så den pas

  Handy Sitt, Disney, Handy Sitt med Disney modtiver Den er i pæn stand. Den kan reguleres, så den passer på langt de fleste stole. Den sælges for 100 kr

  100,00 kr.29-03-2023
 4. Apple tv, Apple, God, A1469

  Apple tv, Apple, God, A1469

  250,00 kr.29-03-2023
 5. Sutteflaske, Sutteflaske, Twistshake, Newborn Twistshake Anti-Kolik sutteflaske med integreret opbev

  Sutteflaske, Sutteflaske, Twistshake, Newborn Twistshake Anti-Kolik sutteflaske med integreret opbevaringsbøtte til pulver og mixer net. Helt ny og ubrugt.

  50,00 kr.29-03-2023
 6. Halskæde, perler, Ferskvandsperler, 

Perlekæde, 52 cm, med sølvlås.
Perlerne er 2 til 7 mm.
Ferskva

  Halskæde, perler, Ferskvandsperler, Perlekæde, 52 cm, med sølvlås. Perlerne er 2 til 7 mm. Ferskvandsperler Prisen er fast-

  350,00 kr.29-03-2023

Relaterede artikler