Skjulte Skatte: Ompolstring af en slidt stol
Video

Skjulte Skatte: Ompolstring af en slidt stol

Astrid
Astrid

Frisk på et nyt DIY-projekt? I videoen her guider Camilla til, hvordan du med få remedier kan ompolstre din gamle stol derhjemme.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

Vores vært Camilla Nordvig Kjærbye er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning.

I de seneste tre videoer har Camilla forvandlet en kabeltromle til en planteopsats, moderniseret en slidt skænk og bygget en bænk af et par gamle stole.

Dette afsnit af Skjulte Skatte byder på ompolstring af en gammel træstol. Bliv klogere på, hvordan det foregår i videoen ovenfor eller læs med lige her. 

Find det på DBA

 1. Lænestol, stof, Høj ryg Otiumstol i nordisk design - retro vintage, highback chair hvilestol / træst

  Lænestol, stof, Høj ryg Otiumstol i nordisk design - retro vintage, highback chair hvilestol / træstol i massiv eg / egetræ Klassisk hvilestol / Otiumstol i slidstærkt og blødt uldstof med god siddek

  399,00 kr.31-03-2023
 2. Spisebordsstol, klassisk dansk design - designerstol, Armstol træstol konferencestol hvilestol, Supe

  Spisebordsstol, klassisk dansk design - designerstol, Armstol træstol konferencestol hvilestol, Super komfortabel stofstole udført formbøjet forspændt træ og grøn blå uldstof Virkelig en robust og vel

  299,00 kr.31-03-2023
 3. Lænestol, stof, Otiumstol i nordisk design - retro vintage Velour, Hvilestol / træstol i rødbrunt tr

  Lænestol, stof, Otiumstol i nordisk design - retro vintage Velour, Hvilestol / træstol i rødbrunt træ som teak og palisander. Klassisk Aarhus hvilestol / Otiumstol i slidstærkt og blødt velourstof me

  499,00 kr.31-03-2023
 4. Lænestol, stof, Otiumstol i nordisk design - retro vintage, Hvilestol / træstol i rødbrunt træ som t

  Lænestol, stof, Otiumstol i nordisk design - retro vintage, Hvilestol / træstol i rødbrunt træ som teak og palisander. kontorstol / direktørstol i råhvidt stof. Klassisk hvilestol / Otiumstol i slids

  399,00 kr.31-03-2023
 5. Lænestol, stof, Otiumstol i nordisk design - retro vintage Velours, velour hvilestol / træstol i rød

  Lænestol, stof, Otiumstol i nordisk design - retro vintage Velours, velour hvilestol / træstol i rødbrunt træ som teak og palisander. Klassisk Aarhus hvilestol / Otiumstol i slidstærkt og blødt velou

  499,00 kr.31-03-2023
 6. Lænestol, stof, Otiumstol i nordisk design - retro vintage, chaiselong hvilestol / træstol i massivt

  Lænestol, stof, Otiumstol i nordisk design - retro vintage, chaiselong hvilestol / træstol i massivt sæbebehandlet træ og blåligt stof fin hvilestol / Otiumstol i slidstærkt og blødt himmelblå stof m

  399,00 kr.31-03-2023

Se alle træstole til salg på DBA, her

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse

Indkøbsliste: 
Stol
– Pladevat
– Betræk (stof)
– Stofbånd
Hæftemaskine
– Klips

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

SE OGSÅ: Casper kickstartede sin virksomhed på DBA

Når du udvælger en stol til projektet, er det vigtigt, at du vælger en med et aftageligt sæde.
Når du udvælger en stol til projektet, er det vigtigt, at du vælger en med et aftageligt sæde.

Træet får en overhaling

Det er ikke kun stolesædet, der bliver opgraderet. Camilla har besluttet sig for også at shine selve stolen op ved at give træet en overhaling med en frisk omgang olie.

Hvis du har en slibemaskine, kan du med fordel finde den frem nu. Hvis ikke må du klare ærterne med sandpapir og håndkraft. Stolens overflade skal nemlig slibes.

Inden stolen kan olieres, skal den børstes ren for støv og tørres grundigt af med en fugtig klud. Den fugtige overflade hjælper med at skabe et mere jævnt resultat.

LÆS OGSÅ: Eva Cecilie kurerede sin stress med genbrugsgarn

Inden du sætter stolen til at tørre, er det en god idé at tjekke efter, om olien skulle være begyndt at løbe.
Inden du sætter stolen til at tørre, er det en god idé at tjekke efter, om olien skulle være begyndt at løbe.

Giv træet den ønskede farve

Der findes træolie i mange forskellige farver. Når du vælger den ønskede farve, skal du være opmærksom på, hvilken nuance træet har. Camilla er gået med en olie, der er en anelse kold i udtrykket, men da træet er meget rødt, bliver slutresultaet mere varmt.

Når olien er rørt godt op, er det bare at svinge penslen. Vær opmærksom på ikke at sjaske for meget olie på, da det kan få den til at løbe. Hvis nogle område er mere våde end andre, er det altså godt at få det jævnet ud.

Efter olien har fået lov at sætte sig i en halv times tid, skal stolen tørres af med et viskestykke. Efterfølgende er det en god idé at lade olien tørre helt ind – cirka et døgns tid – inden du begynder at røre ved den. Farven kan nemlig smitte af.

LÆS OGSÅ: Stille syr skjorter af gamle duge

Måske du som Camilla skal væbne dig med tålmodighed, når der skal fjernes klips fra sædet.
Måske du som Camilla skal væbne dig med tålmodighed, når der skal fjernes klips fra sædet.

Ompolstring af sædet

Nu er det blevet tid til at ompolstre sædet. Det første på programmet er at fjerne samtlige klips, der holder den nuværende polstring på plads.

Hvis du ligesom Camilla gerne vil have lidt ekstra fylde i sædet, skal du nu finde dit pladevat frem. Afmål og beskær det stykke, du skal bruge. Derefter er det stoffets tur.

Med pladevattet og stoffet placeret på sædet, er det nu tid til at hæfte det fast på bagsiden. Hertil skal du bruge din hæftemaskine. I videoen øverst i artiklen, kan du se, hvordan Camilla hæfter stoffet, så det bliver spændt godt ud.

LÆS OGSÅ: Marie-Louise bygger sine egne møbler på budget

Camilla har valgt at bruge to lag pladevat for at få et mere puffet-udtryk.
Camilla har valgt at bruge to lag pladevat for at få et mere puffet-udtryk.

Det færdige resultat

Stolen er olieret. Sædet er ompolstret. Så nu er du så godt som klar til at nyde det færdige resultat. Inden du smækker dit nypolstrede sæde på stolen, er det en god idé at sikre, at olien ikke længere smitter af.

Er du ellevild med Camillas stol? Så har vi en god nyhed til dig. Efter Camilla er færdig med sine projekter til Skjulte Skatte, sætter hun det til salg på DBA. Se Camillas DBA-profil her.

Du kan finde den ompolstrede stol her – såfremt den stadig er til salg. Men vent ikke for længe med at slå til. De tidligere skatte er gået som varmt brød.

Find det på DBA

 1. Gyngestol, flet, Ikea, Super sød gyngestol 
Noget flet i bunden er knækket, ses ikke når den står

  Gyngestol, flet, Ikea, Super sød gyngestol Noget flet i bunden er knækket, ses ikke når den står

  250,00 kr.01-04-2023
 2. Læderlænestol, skind, Ved afhentning dd inden kl 14 sælges den for 200 kr

Læs gerne annoncen inden

  Læderlænestol, skind, Ved afhentning dd inden kl 14 sælges den for 200 kr Læs gerne annoncen inden henvendelse Sælges pga dødsfald. Prisen er ikke til forhandling Læderlænestol, sort, med lille h

  250,00 kr.01-04-2023
 3. Læderlænestol, læder, butterfly chair / flagermus stol i ægte lækker læder. Har brugstegn, men er i

  Læderlænestol, læder, butterfly chair / flagermus stol i ægte lækker læder. Har brugstegn, men er i god stand. Kan afhentes på Amager.

  450,00 kr.01-04-2023
 4. Fletstol, flet, Vintage, Kurvestol med drejesokkel

  Fletstol, flet, Vintage, Kurvestol med drejesokkel

  1.000,00 kr.01-04-2023
 5. Armstol, skind, Fed armstol med zebrabetræk. Massiv eg med fine udskæringer på armlæn. Perfekt stand

  Armstol, skind, Fed armstol med zebrabetræk. Massiv eg med fine udskæringer på armlæn. Perfekt stand.

  500,00 kr.01-04-2023
 6. Gæsteseng, Jysk, Fin lænestol der konverteres til seng
Brugt 5 gange 
Fra røg og dyrefrit hjem
Der e

  Gæsteseng, Jysk, Fin lænestol der konverteres til seng Brugt 5 gange Fra røg og dyrefrit hjem Der er en lille plet, der ikke er forsøgt at fjerne - deraf prisen. Nypris 2299,- Afhentes hurtig! Pris 7

  700,00 kr.01-04-2023

Se alle lænestole til salg på DBA, her

Ambitionen var at gøre friluftslivet lækkert, men hvordan forvandler man et ”rustent rugbrød” til en 
luksuriøs van, når man ikke har erfaring med at bygge biler om? Man begynder på DBA. Det gjorde 29-årige Bettina, der i dag har skiftet telt og trangia ud med et hjem på fire hjul – endda bygget på budget. Hvordan hun greb forvandlingen an, fortæller hun dig her.

I videoen nedenfor slår 27-årige Nathalie dørerne op til sit fynske genbrugshjem. Vil du vide mere om Nathalie og hendes mange genbrugsfund, kan du læse mere, her

Relaterede artikler