På besøg hos genbrugselskeren, Carina
Bolig

På besøg hos genbrugselskeren, Carina

Cindie Hiort
Cindie Hiort

Det kan betale sig at vente på, at det helt rigtige kommer til salg på DBA. Det fandt Carina Vester Olsen ud af, da hun skulle finde drømmereolen – hun fik den nemlig ubrugt og stadig i den originale indpakning - og så endda til en mega god pris. I denne artikel får du svar på, præcis hvor billigt hun kunne købe den smukke HAY-reol for, og så giver Carina dig tips og tricks til, hvordan du kan forbedre dine chancer for at gøre et lige så heldigt scoop som hende.

Her får du historien om en helt ny HAY-reol, der skulle findes hele to gange på DBA, før den blev Carinas. Den står nu sammen med utallige gode genbrugsfund i en lejlighed i Københavns Nordvest-kvarter, som 28-årige Carina Vester Olsen har indrettet stilfuldt med genbrug, der tæller både nyt design og klassikere.

Er du også vild med møbler og designdetaljer fra HAY? Så kan du med fordel tjekke annoncerne på DBA:

HAY på DBA:

 1. Tøjstativ, Hay, 2 stk Hay tøjstativer - sorte 
Dybde: 600 mm, bredde: 1.300 mm, højde: 1.500 mm. (St

  Tøjstativ, Hay, 2 stk Hay tøjstativer - sorte Dybde: 600 mm, bredde: 1.300 mm, højde: 1.500 mm. (Store) 800 dkk pr stk.

  800,00 kr.17-04-2024
 2. Hay sidebord , Hay, Pris for begge

  Hay sidebord , Hay, Pris for begge

  2.500,00 kr.17-04-2024
 3. Hay pouf, Hay, Hay pouf planar i knall grøn sælges :) Nypris 1999,-

  Hay pouf, Hay, Hay pouf planar i knall grøn sælges :) Nypris 1999,-

  750,00 kr.16-04-2024
 4. Tøjstativ, Hay, Solidt tøjstativ fra Hay. Brugt, men fint. Træ og hvid lakeret metalhylde.

  Tøjstativ, Hay, Solidt tøjstativ fra Hay. Brugt, men fint. Træ og hvid lakeret metalhylde.

  650,00 kr.16-04-2024
 5. Hay Loop Stand, Hah, Jeg sælger min Hay Loop Stand, da den nu har stået til opbevaring i over 2 år u

  Hay Loop Stand, Hah, Jeg sælger min Hay Loop Stand, da den nu har stået til opbevaring i over 2 år uden at blive brugt. Oprindelig pris er 1.350 kr. Jeg sælger for 800 kr. Kan afhentes i Valby.

  800,00 kr.16-04-2024
 6. BarStol, Hay, Flot HAY AAS32 stol i hvid med Eg træ High H: 75 cm 1 stk

  BarStol, Hay, Flot HAY AAS32 stol i hvid med Eg træ High H: 75 cm 1 stk

  900,00 kr.15-04-2024
Den første HAT-reol, som Carina fandt, endte hun alligevel ikke med at købe - herunder kan du læse, hvorfor
Den første HAT-reol, som Carina fandt, endte hun alligevel ikke med at købe - herunder kan du læse, hvorfor

Derfor gik det galt, første gang Carina fandt sin drømme reol på DBA

Carina havde længe ledt efter en reol til stuen uden at være helt sikker på, hvordan den skulle se ud. Efter både at have kigget på muligheder fra Paul Cadovius, reoler i teaktræ og i palisander, måtte hun erkende, at de både var over hendes budget og for mørke i farven. Men så så hun den perfekte reol.

- Da jeg for et par uger siden sad og kiggede i kategorien 'reoler' på DBA, stødte jeg på en reol fra HAY. Jeg forelskede mig i den med det samme og vidste, at det var den jeg havde drømt om, fortæller genbrugselskeren.

Den var enkel i sit udtryk, i lys eg og med et moderne, skandinavisk twist.

Desværre befandt reolen sig langt væk fra Carina. Ejeren boede i Haderslev.

- Da jeg hverken har netværk i Jylland eller egen bil, måtte jeg tvinge mig selv til at glemme den. Men det var svært! Så jeg blev ved med at søge på den samme reol cirka hver anden dag, og det gav pote.

LÆS OGSÅ: Sådan sætter du DBA til at holde øje med, om de ting, du leder efter, bliver sat til salg på DBA

Ikke bare var det en reol i den samme model, som nu stod i København - der var også noget andet virkelig godt ved den:

- Den var stadig i indpakningen og kostede 3.000 kroner! Så jeg skrev til sælger med det samme. Jeg måtte bare eje den! Derfor købte jeg den også bare, uden at have arrangeret hjælp til fragt, fortæller Carina.

HAY-reoler på DBA:

 1. Reol, Hay, b: 77 d: 45 h: 202, HAY Shelving Unit Dark Green

HAY's Shelving Unit giver en funktionel

  Reol, Hay, b: 77 d: 45 h: 202, HAY Shelving Unit Dark Green HAY's Shelving Unit giver en funktionel og enkel opbevaringsløsning til køkkener, soveværelser eller andre hjemmearealer. Den pulverlakered

  1.100,00 kr.17-04-2024
 2. Reol, Hay, b: 186 d: 41 h: 115, Hvid Hay reol. 3 stk. fin stand, dog med spor af slid.

  Reol, Hay, b: 186 d: 41 h: 115, Hvid Hay reol. 3 stk. fin stand, dog med spor af slid.

  1.000,00 kr.17-04-2024
 3. Reol, Hay, b: 75 d: 44 h: 85, Hay Woody lav bogreol med hvide pulverlakeret stål hylder og ege ramme

  Reol, Hay, b: 75 d: 44 h: 85, Hay Woody lav bogreol med hvide pulverlakeret stål hylder og ege ramme. Den er brugt og skal strammes. Men fejler intet. Kan hentes i Nordhavn.

  900,00 kr.16-04-2024
 4. Reol, HAY Woody i brune nuancer. Brugt men fin. Der er farveskade (bleget i solen) på den ene metalp

  Reol, HAY Woody i brune nuancer. Brugt men fin. Der er farveskade (bleget i solen) på den ene metalplade. Købt her på dba men har desværre ikke plads til den alligvel??

  500,00 kr.15-04-2024
 5. Reol, IKEA og Hay, Ypperlig reol fra IKEA lavet i samarbejde med Hay. Næsten som ny. Mål findes på b

  Reol, IKEA og Hay, Ypperlig reol fra IKEA lavet i samarbejde med Hay. Næsten som ny. Mål findes på billedet. Sælges grundet flytning.

  800,00 kr.15-04-2024
 6. Reol, Hay , b: 75 d: 45 h: 190, Smuk og moderne Hay reol, Woody, i det ikoniske design.

Har små bru

  Reol, Hay , b: 75 d: 45 h: 190, Smuk og moderne Hay reol, Woody, i det ikoniske design. Har små brugsspor - men intet man ser, når den står med ting på. Der mangler et par af de hvide gummi-dutter p

  1.000,00 kr.13-04-2024

Vil du også have den flotte reol hjemme hos dig? Så se om ikke du kan finde den blandt annoncerne her.

Herunder kan du læse, hvilket designermøbel, som Carina fik gratis via DBA - og også hvorfor sælger lige pludselig ville forære møblet væk helt gratis
Herunder kan du læse, hvilket designermøbel, som Carina fik gratis via DBA - og også hvorfor sælger lige pludselig ville forære møblet væk helt gratis

Netop fragt kan være en udfordring og kan gøre et ellers billigt køb dyrt, hvis man ikke selv har adgang til en bil. Men her blev Carina virkelig overrasket.

- Jeg var så heldig, at sælgeren af reolen var helt vildt sød og tilbød at fragte den lige til min dør! Det er sjældent, at man oplever det, så det gjorde mig virkelig glad, samtidig med at det på en eller anden måde gik op i en højere enhed. Nu står reolen i min stue, og jeg bliver gladere og gladere for den, for hver dag der går.

Dette designer-møbel fandt hun GRATIS på DBA

Reolen er langt fra det første DBA-køb, Carina har gjort. Carina er nemlig vild med genbrug.

- Jeg elsker genbrug og har stort set købt alle mine møbler på DBA - også ældre møbler, som jeg har solgt videre igen. Jeg kan godt lide ideén om at genbruge ting i stedet for at smide ud og købe nyt hele tiden. Det er også lidt hyggeligt, at tingene har en historie med sig, og jeg synes, at specielt træmøbler kun bliver smukkere med tiden, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: På Besøg Hos En Genbrugselsker - Anne

Det er både store ting, som en Børge Mogensen stol og en sofa fra Illums Bolighus og mindre pyntegenstande, Carina har været god til at finde på DBA. Et af købene endte endda med at være ganske gratis!

- Jeg har ”købt” min store, grå uldsofa fra Illums bolighus på DBA. Den kostede kun 200 kroner, men var gratis, da jeg kom frem til sælger for at hente den, så det var altså et ganske godt kup, fortæller Carina.

For Carina er det vigtigt, at møblerne i hjemmet har forskellige træsorter. Det synes hun siger hygge, varme og et skandinavisk udtryk
For Carina er det vigtigt, at møblerne i hjemmet har forskellige træsorter. Det synes hun siger hygge, varme og et skandinavisk udtryk

Hun forklarer, at hun fik sofaen gratis, fordi hun kunne hente den så hurtigt. Det ville sælger gerne belønne hende for. Sælger ville nemlig bare AF med sofaen så hurtigt som muligt.

- Sofaen var kun et par år gammel, men de havde ikke plads til den. Det er en modulsofa, så de beholdte den ene halvdel, og jeg fik den anden. Det er derfor der mangler et armlæn i den ene side. Det synes jeg dog ikke gør noget, men kun giver den lidt kant, som jeg så godt kan lide, siger Carina.

Jeg har også købt min teaktræs-skænk på DBA
. Den er stor og smuk, og jeg er rigtig glad for den, siger Carina og fortsætter:

Ud over mine møbler, køber jeg også småting engang imellem. Små pyntegenstande - æsker, keramik, vaser, rammer og så videre. Senest har jeg i tirsdags vundet en DBA-auktion på en Bernt Petersen kludestol, som jeg venter spændt på at få hjem i næste uge. Den bliver helt sikkert også et af mine favoritkøb.

Bernt Petersen på DBA:

 1. Bernt Petersen, Kludestolen, Nye hynder & betræk, Nyt liv til din kludestol!

Jeg syr betræk og give

  Bernt Petersen, Kludestolen, Nye hynder & betræk, Nyt liv til din kludestol! Jeg syr betræk og giver din kludestol nye hynder. Prisen afhænger af, hvilket stof du vælger. Billeder er eksempler på st

  4.000,00 kr.21-03-2024
 2. Bernt Petersen, Kludestolen, Lænestol, Stolene kommer med sprit-nye hynder og nyt lækkert betræk i h

  Bernt Petersen, Kludestolen, Lænestol, Stolene kommer med sprit-nye hynder og nyt lækkert betræk i hør. Stellet er i egetræ. Mål: H: 96 cm, B: 64 cm og D: 90 cm. 12.000 kr. for begge - 6.500 kr. fo

  6.500,00 kr.21-03-2024
 3. Lænestol

  Lænestol

  Kludestol , Bernt Petersen, Bernt Pedersen. Kludestol i eg. Der er ikke hynder til stolen. Preben genbrug shop. Nakskov. Lolland Falster.

  3.200,00 kr.08-03-2024
 4. Kludestolen

  Kludestolen

  Kludestolen, Lænestol, Bernt Petersen, Bernt Petersen. Par lænestole. 'Kludestolen' / The Rag Chair med stel af massivt eg, løse hynder ny betrukket. Pæn stand. Samlet pris for parret. Levering kan ti

  12.500,00 kr.17-02-2023
 5. Bernt Petersen, BOGSKAB, system B8, Danish Design, Meget gedigent skab af fineste kvalitet. Møblet

  Bernt Petersen, BOGSKAB, system B8, Danish Design, Meget gedigent skab af fineste kvalitet. Møblet består af 3 elementer: 2 stk. reoloverskabe samt 1 stk. underskab m. forskydelige jalousilåger fra m

  1.400,00 kr.01-03-2024
 6. Bernt Petersen, Kludestol, Lænestol, 2 stk. Kludestole i massiv oregon pine - med velholdt grå uld t

  Bernt Petersen, Kludestol, Lænestol, 2 stk. Kludestole i massiv oregon pine - med velholdt grå uld tekstil og læderknapper. Stolene er designet Bernt Petersen og første gang vist på Snedkerlaugets Møb

  5.000,00 kr.25-02-2024

Var det noget med en kludestol? Eller et af de andre møbler fra Bernt Petersen? Du finder det her på DBA.

Carina er stadig ved at skabe lige den indretning og den stemning, hun gerne vil have i sit hjem - du kan se detaljer fra lejligheden på hendes Instagram-profil.

En af de ting, hun går op i, når det kommer til indretning, er blandingen af forskellige slags træ, og det kan være en rigtig god inspiration til dig.

- Jeg trives bedst i hjem, som har personlighed og varme, og det er mit eget så småt også begyndt at få. Min lejlighed er et varmt, hyggeligt og skandinavisk hjem, hvor jeg har blandet forskellige farver og træsorter. For eksempel har jeg et spisebord i patineret eg, der fremstår lidt mørkere end normalt, min nye reol er også i eg, men helt nyt så derfor lysere og så min skænk i teaktræ.

Læs også: Studielejlighed med cool genbrugsfund på SU-budget

Carinas hjem er langt fra færdigindrettet. Hun går og drømmer om en del møbler, og herunder kan du læse, hvilke
Carinas hjem er langt fra færdigindrettet. Hun går og drømmer om en del møbler, og herunder kan du læse, hvilke

Disse stole mangler Carina for at fuldende sin spisestue

En ting, Carina har på listen over kommende genbrugskøb, er forskellige spisestuestole. De kan nemlig understrege en personlig stil, og du kan sagtens gøre hende kunsten efter med lige dine favoritstole.

- Ligesom jeg har blandet træsorter, har jeg også valgt at blande mine spisebordsstole. Det er for at få en varm og hyggelig stemning, og ikke mindst personlig stil i stedet for at have fire ens. Her har jeg blandt andet FDB pindestole og en Børge Mogensen. Nu leder jeg efter en wiener-stol, Wegners Y-stol i eg, Dråben i en smuk pastelfarve eller Grand Prix-stolen. Og så en fra Charles Eames. Så vil mit spisebordsarrangement se rigtig cool ud. Men jeg tager lige en ting ad gangen, hvilket tager lidt tid, men det er okay og værd at vente på.

Spisestuestole på DBA:

 1. Spisebordsstol, Plast, træ, stof, b: 52, 

6 meget velholdte spisestuestole.

De har en hvid plastsk

  Spisebordsstol, Plast, træ, stof, b: 52, 6 meget velholdte spisestuestole. De har en hvid plastskal, er med sæde i gråt møbelstof og har egetræsben. Vi har været glade for dem, de er stabile og man

  3.000,00 kr.17-04-2024
 2. Spisebord m/stole, 8 kantet spisebord med udtrækfunktion på 125*125cm + 2 i læningsplader på 50 cm

  Spisebord m/stole, 8 kantet spisebord med udtrækfunktion på 125*125cm + 2 i læningsplader på 50 cm i bredden og 6 spisestuestole alt sammen i pæn stand sælges for 2500 kr HUSK AT SE MINE ANDRE ANNO

  2.500,00 kr.17-04-2024
 3. Bishop spisestuestol og lænestol som kurvestol natur rattan grå.

  Bishop spisestuestol og lænestol som kurvestol natur rattan grå.

  Bishop Spisebordsstol og lænestol som kurvestol na, Rattan, b: 64 cm, Førpris: 2198 kr. Tilbudspris: 2198 kr. ∙ Gratis fragt og hurtig levering ∙ Personlig kundeservice ∙ Individuel leveringsaftale

  2.198,00 kr.07-02-2022
 4. FDB Jørgen Bækmark Stol Med Armlæn - J81 - Sort - Spisebordsstole Hos Coop

  FDB Jørgen Bækmark Stol Med Armlæn - J81 - Sort - Spisebordsstole Hos Coop

  FDB Jørgen Bækmark Stol Med Armlæn - J81 - Sort - , FDB Jørgen Bækmark Stol Med Armlæn - J81 - Sort - , FDB, J81 spisestuestol Ikonisk spisebordsstol designet i 1960’erne af Jørgen Bækmark – og ligeså

  4.499,00 kr.03-12-2022
 5. Harrods - 12 Hepplewhite spisestuestole, 1900 tallet

  Harrods - 12 Hepplewhite spisestuestole, 1900 tallet

  Spisebordsstol, Et sæt af 12 stk. Georg III stil spisestuestole af mahogni, heraf 2 armstole; rygstykker udskåret med Prince of Wales Feathers mønster. Sæder betrukket med lyst brokadestof. H 99 cm. B

  7.000,00 kr.31-12-2023
 6. Spisebordsstole 10 stk.

  Spisebordsstole 10 stk.

  Spisebordsstol, Stof og træ, Bloomington, b: 47 l: 43, En meget komfortabel og stilfuld vintage-inspireret spisestuestol stofbetrukket med smukt beige hørstof med knappet ryg og antikbejdsede ben i tr

  3.500,00 kr.16-04-2024

Vil du gøre som Carina? Se de mange annoncer med spisestuestole på DBA, og gør et godt køb.

Er du blevet inspireret til at gå på jagt efter dine drømmemøbler på DBA? Så læs Carinas bedste råd til at få det meste ud af DBA og finde lige det, du gerne vil have:

Carinas bedste genbrugstips

Mit bedste tip er at bruge og udfylde de forskellige søgekriterier DBA har opstillet, for eksempel hvad du leder efter, hvorhenne i landet må det befinde sig, hvor meget må det koste og så videre. Så er det også virkelig en stor hjælp, hvis du har mulighed for selv at hente eller kender nogle, der gerne vil hjælpe forskellige steder i landet. Så får du et meget større udvalg at vælge imellem, hvilket gør det nemmere at finde drømmekøbet - og ofte er tingene bare billigere i Jylland,
synes jeg.

Carinas andet råd er, at du ikke skal opgive håbet, hvis du leder efter noget særligt. 

- Det gjorde jeg jo ikke, på trods af at jeg forelskede mig i reolen, som stod i Jylland. Jeg var vedholdende og søgte flere gange i den efterfølgende uge på samme møbel. Måske jeg bare var heldig, men det møbel, som man leder efter, skal nok komme, netop fordi folk er blevet meget bedre i forhold til genbrug. Det bliver sat til salg før eller siden i stedet for bare smidt ud.

Vil du gerne kombinere nyt design med de helt rigtige retro-fund, så læs også med i denne artikel, hvor du får tips og tricks til det. Du kan også hente råd til, hvordan du kan skaffe de nyeste boligtendenser, på budget i denne artikel.

Hay-reoler til salg på DBA:

 1. Reol, HAH, b: 76 d: 45 h: 197, Reolen Woody fra HAY. Den er i meget flot stand.

Materiale:
Sæbebeha

  Reol, HAH, b: 76 d: 45 h: 197, Reolen Woody fra HAY. Den er i meget flot stand. Materiale: Sæbebehandlet Egetræ Hvidlakeret stålhylder Mål: B: 75.5 cm D: 44.5 cm H: 196.5 cm Nypris 3.700 kr.

  2.100,00 kr.09-04-2024
 2. Reol, HAY, b: 80 d: 40 h: 182, HAY Eiffel Shelf - i virkelig god stand. Jeg har desværre ikke plads

  Reol, HAY, b: 80 d: 40 h: 182, HAY Eiffel Shelf - i virkelig god stand. Jeg har desværre ikke plads til reolen, så derfor fortjener den en ny ejer :) Ny pris 5.999 kr. Skal afhentes på Frederiksbe

  2.200,00 kr.29-03-2024
 3. Reol, Hay Woody reol lav , b: 206 d: 44 h: 85, Super fed reol, Se slid mærker

  Reol, Hay Woody reol lav , b: 206 d: 44 h: 85, Super fed reol, Se slid mærker

  1.700,00 kr.24-03-2024
 4. Reol, Hay, Nypris 2799kr. Fremstår nærmest som ny.

  Reol, Hay, Nypris 2799kr. Fremstår nærmest som ny.

  1.250,00 kr.22-03-2024
 5. Reol, HAY, Hay New Order reol. 
Skydedør i grålakeret træ. 
Mindre mærke på højre side (se billede)

  Reol, HAY, Hay New Order reol. Skydedør i grålakeret træ. Mindre mærke på højre side (se billede) ellers fejler den intet. Er generelt lavet af et materiale der ikke bliver hurtigt ridset mv. Nypri

  2.500,00 kr.24-02-2024
 6. Reol, Hay Woody Lav, b: 251 d: 47 h: 49, Flot reol i 3 sektioner, som ny.
Sæbebehandlet egetræ og 6

  Reol, Hay Woody Lav, b: 251 d: 47 h: 49, Flot reol i 3 sektioner, som ny. Sæbebehandlet egetræ og 6 hvide metalhylder. Hylderne måler 75 cm x 37,5 cm. Let at samle og adskille. Mulighed for at betale

  1.800,00 kr.17-02-2024

Er det dig, vi skal besøge næste gang?

Hvis du elsker at se genbrugshjem, så kom indenfor hos Karina og Brian, der har renoveret deres gamle gård med genbrugsmaterialer, og som blandt andet ejer en gammel scooter, som der kun findes tre af i Danmark. En af scooterne ejer kongehuset.

Du kan også slå et smut forbi genbrugselskeren Rie, der er SÅ vild med genbrug, at selv hendes hund er købt brugt. I videoen her viser Rie sit fine, fine hjem frem.

Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.

Relaterede artikler