Klassiske stole i skønt mix!
Bolig

Klassiske stole i skønt mix!

Louise // Mortilmernee.dk
Louise // Mortilmernee.dk

Klassiske stole i skønt mix!

Rundt om vores spisebord står der 5 foreskellige slags stole, 2 af dem er ens, og dermed står der 6 stole i alt. Sådan ser det næsten altid ud, fordi vi ret ofte lige får impulsive besøg, og så er der bare plads til at vi kan være lidt flere til bords.
Rundt om bordet står en Wegner Y-stol, 2 Børge Mogensen skolestole i massiv eg, en blå 7’er stol, en J67 stol af Ejvind A Johansson og en gl. teak skammel.

I stuen står en hammerstol ( også kaldet T-stol ) Kært barn har mange navne!

Med årene har jeg oparbejdet en stor kærlighed for designmøbler, aller mest holder jeg af stole i træ….. Jeg tror det er en familieskade. Min morfar var møbelsnedker, og min mormor og morfar har haft Y-stole rundt om deres spiserbord i over 40 år. Min morfar gik utrolig meget op i lækkert træ, godt design og fine detaljer. Så med mine spæde 36 år på bagen, og en stor del af mine børneår med ophold hos dem, så forbinder jeg bare den stol med specielt min morfar. Min morfar har jeg desværre ikke længere, og jeg savner ham stadig utrolig meget…. Måske handler min samlermani også en lille smule om nostalgi i virkeligheden.
For ca. 2 år siden stod der så pludselig sådan en Y-stol foran mig, i en lille butik i Vejle. Standen var fantastisk, flettet helt stabilt og egen havde den helt rigtige patina. Stolen så ud fuldstændig som min mormor og morfars….. Og så var prisen faktisk helt okay….. Jeg ringede ikke hjem og spurgte Jesper, jeg vidste nemlig at jeg havde solgt en del ting dagen før, så jeg havde lige præcis pengene på kontoen…. Stolen kom med mig hjem.
Nu står den hjemme hos os og troner, og startede ligesom en passion for lækkerhed omkring spisebordet….. Jeg satte en pokkers stort salgsarbejde ind, og fik langsomt købt mig en stol af gangen…… På den måde lykkedes det mig at samlet et sæt stole på 6 til vores spisebord….. Y-stolen er dog den eneste der har været med hele vejen. De andre har jeg skiftet lidt ud, men en ting er helt sikkert. Jeg sælger aldrig en stol og bruger pengene på noget andet. Hvis jeg sælger en stol, så er pengene parkeret til når jeg forelsker mig i en ny stol….. Oftest sker det dog i omvendt rækkerfølge… Jeg forelsker mig i en ny stol, og så må en af de andre videre ud i verden…….
Ikke nok med at en dansk designet træstol bare ser helt fantastisk ud, så er kvaliteten også ofte stadig ret god. Man kan naturligvis se, at de efterhånden har lidt år på bagen. Men det er bare også en del af charmen for mig. Jeg kommer aldrig til at købe en sprit ny designerstol…. Det siger mig ganske enkelt ikke noget…..
Jeg vil have dem med sjæl, brugspor og masser af patina…. Det er en rigtig stol for mig :)
/ Louise T Johansen.

Find det på DBA

 1. De smukkeste, Karin Slaughter, genre: krimi og spænding, De smukkeste er en psykologisk thriller som

  De smukkeste, Karin Slaughter, genre: krimi og spænding, De smukkeste er en psykologisk thriller som er så spændende at det gør fysisk ondt at holde pause. Den er velskrevet og helt enestående god.

  35,00 kr.28-02-2024
 2. Jakke, str. XL, McKinley , Sort, Slidt, McKinley vinterjakke str xl
Har slidmærker som vist på bil

  Jakke, str. XL, McKinley , Sort, Slidt, McKinley vinterjakke str xl Har slidmærker som vist på billede, men er stadig en god og varm jakke

  50,00 kr.28-02-2024
 3. Jeg, en vampyr, Tom Sutton, Tegneserie, 

En historie om det godes kamp mod det onde, her ført over

  Jeg, en vampyr, Tom Sutton, Tegneserie, En historie om det godes kamp mod det onde, her ført over til vampyrerernes verden. Skrevet af J.M.DeMatteis, Dan Mishkin og Gary Cohn; tegnet af Tom Sutton,

  49,00 kr.28-02-2024
 4. Maler København, 2 glade malere søger opgaver i København

Flytte lejligheder

Opsætning af væv og t

  Maler København, 2 glade malere søger opgaver i København Flytte lejligheder Opsætning af væv og tapet Vinduer og træværk Sprøjte male køkkenlåger og døre Fugening mm Kontakt os for et uforpli

  250,00 kr.28-02-2024
 5. Porcelæn, Fiske skål, Lyngby?, 2 stk vintage fiskeskåle formodentlig fra Lyngby stellet.

Fiskemotiv

  Porcelæn, Fiske skål, Lyngby?, 2 stk vintage fiskeskåle formodentlig fra Lyngby stellet. Fiskemotiver på begge sider. Guldkant intakt. Stk pris 175 kr. Samlet 275 kr. Sender 57 kr

  175,00 kr.28-02-2024
 6. Anden reol, Ikea, Ikea Lennart reol med tre skuffer.

  Anden reol, Ikea, Ikea Lennart reol med tre skuffer.

  50,00 kr.28-02-2024

Relaterede artikler