På besøg hos genbrugselskeren, Celine
Bolig

På besøg hos genbrugselskeren, Celine

Louise Guldager
Louise Guldager

Celine Hallas, der til dagligt er fotograf, tænker altid med en klar æstetik for øje, når hun indretter sit hjem. Hun elsker farver og gamle kvalitetsmøbler, men ikke nødvendigvis de velkendte ting, som andre søger efter. Derfor bruger hun specifikt DBA.

Hun beskriver sig selv som uhyre kræsen, fuldstændig ligeglad med hvad, trenden dikterer og ret skråsikker på sin egen smag. Celine Hallas er ikke en impuls-shopper. Hun planlægger. Og det gør hun som oftest på DBA.

Derfor har 38-årige Celine Hallas kun møbler og interiør i sit hjem, der er købt brugt. Hun har benyttet sig af DBA lige så længe, hun kan huske. For næsten alt det, hun søger og drømmer om, er ikke længere i produktion og kan kun findes brugt. Samtidig er de fleste af hendes køb og drømmemøbler så særlige og sjældne, at det ikke giver mening for hende at gå på eksempelvis loppemarked. På DBA er mulighederne og volumen så omfattende, at det er her, hun har mest held.

- Vores forrige spisebordsstole var til eksempel ”bare” fra IKEA, men blev også købt på DBA, fordi de var gået ud af produktion mange år forinden, fortæller Celine, der bor i Nyhavn i København.

- Selvfølgelig er det dejligt, at ens møbler har en historie, og at der er et miljørigtigt aspekt inde over, men det er helt ærligt ikke derfor, jeg køber brugt. Jeg gør det, fordi det er den bedste mulighed, jeg har for at finde præcis dét, jeg søger. 

Udgået IKEA-møbler og ting til salg på DBA:

 1. Bordlampe , IKEA, Retro bordlampe ca 25 cm. Håndlavet.
Fin stand
Pris 150kr.

  Bordlampe , IKEA, Retro bordlampe ca 25 cm. Håndlavet. Fin stand Pris 150kr.

  150,00 kr.29-09-2023
 2. Rullebord / barbord / sofabord med glasplader, Retro Ikea Made in Sweden 80´erne, Rigtig fint og vel

  Rullebord / barbord / sofabord med glasplader, Retro Ikea Made in Sweden 80´erne, Rigtig fint og velholdt rullebord i patineret fyrretræ med glasplader, som er intakte og med slidt mærke fra Ikea. Kan

  360,00 kr.29-09-2023
 3. Plastik bakke, serveringsbakke, Ikea bakke, Ikea bakke, serveringsbakke, bakke, Sød udgået Ikea bakk

  Plastik bakke, serveringsbakke, Ikea bakke, Ikea bakke, serveringsbakke, bakke, Sød udgået Ikea bakke / serveringsbakke med farvede fugle. Plast. 32,5x32,5cm Er annoncen aktiv er den stadig til salg.

  120,00 kr.29-09-2023
 4. Julelys, lys, batteri lys, fyrfadslys, lyskæder, Ikea, elektriske lys, fyrfadslys, lyskæde, Sælges k

  Julelys, lys, batteri lys, fyrfadslys, lyskæder, Ikea, elektriske lys, fyrfadslys, lyskæde, Sælges kun samlet. Ikea batteri fyrfadslys og en lille lyskæde. Ikea Aktiverad. Ikea mognad. Er annoncen akt

  60,00 kr.29-09-2023
 5. Ikea retro rullebord med glasplader hvide

  Ikea retro rullebord med glasplader hvide

  Rullebord, Ikea, Fin rullebord fra Ikea (udgået model) bordet er i meget fin stand Diameter 50cm Højde. 62cm

  600,00 kr.30-05-2022
 6. Retro Ikea Serveringsbakke hård plast, , Retro Ikea - 90´erne/ år 2000, made in Sweden, Design bakke

  Retro Ikea Serveringsbakke hård plast, , Retro Ikea - 90´erne/ år 2000, made in Sweden, Design bakke, made in Sweden. Rigtig stor og solid bakke fra Ikea - fra ca. år 2000 eller sidst i 1990´erne. Den

  99,00 kr.25-09-2023

Lige nu er der 89 annoncer på DBA med gamle ikoniske IKEA modeller, der siden er udgået og som har retro og i nogle tilfælde klassiker status i dag. I nogle tilfælde er prisen steget grundet efterspørgslen.

Sådan behøver Celine ikke bruge timer på at scrolle DBA-igennem

Men blot fordi, den rigtige sofa dukker op, er det ikke ensbetydende med, at Celine fluks køber den. Hun har nemlig en udførlig liste over hvilke møbler og genstande til sit hjem, hun leder efter. Og hun holder nøje udkig efter de præcise mål, træsorter og årgange. Og er det ikke den helt rigtige model, så venter hun pænt – indtil det dukker op. Og det gør det som regel, fortæller hun. Hvis man er tålmodig nok.

Derfor har Celine også oprettet adskillige annonceagenter på DBA, og dem har hun haft i mange år. Hver morgen går hun som det første ind og tjekker alle de notifikationer, der er kommet og kigger annoncer igennem for at se, om der skulle være guld iblandt.

LÆS OGSÅ: Video: Sådan opretter du en søgeagent

De blå Arne Jacobsen 7ér stole har Celine jagtet længe. I præcis denne farve. Ligesom meget af sit smukke gamle Wiinblad porcelæn. Lige nu kan du finde 60 annoncer med Arne Jacobsen 7ér stole på DBA
De blå Arne Jacobsen 7ér stole har Celine jagtet længe. I præcis denne farve. Ligesom meget af sit smukke gamle Wiinblad porcelæn. Lige nu kan du finde 60 annoncer med Arne Jacobsen 7ér stole på DBA

Celines bedste køb på DBA

Og for Celine er det ægte guld ikke nødvendigvis det mest kostbare eller dét, som de fleste andre sidder og sukker efter. Det forholder sig for det meste stik modsat:

- Jeg drømmer sjældent om at købe det, som mange andre leder efter. Det er ikke det, jeg drages og lokkes af. Jeg forelsker mig mere i detaljer, farver, og det er tit det lidt skæve.

Et af Celines bedste køb på DBA bekræfter netop dette. For nyligt fandt hun nemlig denne Wegner-seng til sønnen Samuel med flet i hovedgærdet, som hun har ledt efter i flere år (se billedet herunder).

- Der har været nogle stykker tidligere, men ikke i de rigtige mål. Eller også har de ikke haft det hovedgærde. Den er helt perfekt. Det er derfor, jeg opretter søgeagenter. Det er primært sådan, jeg finder mine ting. Og jeg venter gerne i flere år.

Celine Hallas venter gerne flere år på at det rigtige dukker op. Blandt andet sådan fandt hun  Wegner sengen til sønnen med flet i hovedgærdet, som hun havde jagtet længe på DBA
Celine Hallas venter gerne flere år på at det rigtige dukker op. Blandt andet sådan fandt hun  Wegner sengen til sønnen med flet i hovedgærdet, som hun havde jagtet længe på DBA
På billedet til højre ses Celine Hallas, og på billedet til venstre kan du se hendes fine spisestue-"afdeling"
På billedet til højre ses Celine Hallas, og på billedet til venstre kan du se hendes fine spisestue-"afdeling"

- Jeg ved præcis, hvordan jeg vil have mit hjem til at se ud. Jeg er ligeglad med, om jeg skal vente længe på, at de rette ting dukker op. Jeg er ikke den bedste til at gå på kompromis, fortæller Celine, der bor i en stor lejlighed.

Lige nu er der hele 25 annoncer med originale Wegner-senge til salg på DBA, og der er lidt over 1.000 annoncer med Wegner møbler til salg, så uanset om du som Celine leder efter det særlige eller de mere gængse ting, kan du finde det her.

Denne ting jagtede Celina i flere år – i dag er den top-moderne

Nogle gange sker det dog, at Celines smag rammer ind i en mainstream-tendens. Som tilfældet eksempelvis er det med Bjørn Wiinblad. Da Celine for 13 år siden "klikkede Wiinblad-ting hjem" fra DBA, var de svære at finde nogen andre steder, og der var stort set ingen rift om dem. I dag har Wiinblad-produkter fået genopstandelse, og de bliver også nyproduceret i stor stil. De er blevet populære igen.

- Jeg er stadig meget vild med Wiinblad, og det er primært de gamle, håndmalede ting, jeg leder efter på DBA nu.

Bjørn Wiinblad-porcelæn til salg på DBA:

 1. Keramik, Forår, Bjørn Wiimblad, Super flot forår figur
De 4 årstider
Bjørn Wiinblad
Jeg tror halen p

  Keramik, Forår, Bjørn Wiimblad, Super flot forår figur De 4 årstider Bjørn Wiinblad Jeg tror halen på hunden har været ‘klinket’ men det ses slet ikke

  2.200,00 kr.01-10-2023
 2. Porcelæn, Urtepotte skjuler, Wiinblad, Fin og intakt potteskjuler fra Bjørn Wiinblad, Koleriker

  Porcelæn, Urtepotte skjuler, Wiinblad, Fin og intakt potteskjuler fra Bjørn Wiinblad, Koleriker

  150,00 kr.01-10-2023
 3. Porcelæn, Juleplatte år 1975, Bjørn Wiinblad, Meget velholdt
1. Stk 250
2. Stk 500

  Porcelæn, Juleplatte år 1975, Bjørn Wiinblad, Meget velholdt 1. Stk 250 2. Stk 500

  500,00 kr.01-10-2023
 4. Porcelæn, Krus, Bjørn Wiinblad, Fint lille krus fra Bjørn Wiinblad.

Bud modtages gerne

Kan afhente

  Porcelæn, Krus, Bjørn Wiinblad, Fint lille krus fra Bjørn Wiinblad. Bud modtages gerne Kan afhentes på Frederiksberg hverdage efter 18 eller efter aftale i weekenden

  100,00 kr.01-10-2023
 5. Porcelæn, Juleplatte År 1971, Bjørn Wiinblad, Flot stand årgang 1971

  Porcelæn, Juleplatte År 1971, Bjørn Wiinblad, Flot stand årgang 1971

  1.750,00 kr.01-10-2023
 6. Fajance, Lille tallerken Ø22 , Bjørn Wiinblad Eremitage, Perfekt stand.

  Fajance, Lille tallerken Ø22 , Bjørn Wiinblad Eremitage, Perfekt stand.

  325,00 kr.01-10-2023

Lige nu er der 1.822 annoncer med Bjørn Wiinblad til salg på DBA. De ligger i prisleje fra et par hundrede kroner op til 15.000 kroner.

Celine har i dag en stor Bjørn Wiinblad-samling opbygget over mange år. Og før det blev populært igen, var DBA det eneste sted, hun kunne finde det, fortæller hun. Det næstbedste køb, som hun har gjort på DBA, er da også netop en Wiinblad: En Wiinblad-plakat, som hun, da hun købte den for 12 år siden, havde jagtet i flere år. Da den endelig dukkede op, var hun ikke i tvivl.

Celine har samlet på Wiinblad i mange år. Et af hendes bedste køb er en Wiinblad-plakat, som hun købte for 12 år siden på DBA. Lige nu er der 108 annoncer med Bjørn Wiinblad plakater til salg på DBA
Celine har samlet på Wiinblad i mange år. Et af hendes bedste køb er en Wiinblad-plakat, som hun købte for 12 år siden på DBA. Lige nu er der 108 annoncer med Bjørn Wiinblad plakater til salg på DBA

LÆS OGSÅ: Video: Denne daybed er skabt af en gammel dør

For Celine handler det ikke om designeren, producenten eller navnet på produktet. Det skal matche hendes smag. Og så mener hun ikke, at man kan finde de samme kvaliteter i nye produkter i de samme prisklasser.

- Vores Børge Mogensen-klædeskabe er et godt eksempel. Det er et fantastisk håndværk. Det er – stadig – noget af det bedste i sin kategori, der er lavet. Men du kan kun finde dem brugte. Og for hvert år der går, bliver de mere og mere sjældne. 

Børge Mogensen-skabe til salg på DBA:

 1. Børge Mogensen
Dækketøjsskab
Kr. 5.500,-

  Børge Mogensen Dækketøjsskab Kr. 5.500,-

  Børge Mogensen Dækketøjsskab Kr. 5.500,-, WWW.ANTIKPJOT.DK Børge Mogensen dækketøjsskab i egetræ bestående af kommode på sokkel samt løs skabs overdel. Udført hos Søborg Møbelfabrik ca. 1970'erne Mær

  5.500,00 kr.30-09-2022
 2. Garderobeskab, Børge Mogensen, b: 202 d: 38 h: 247, OBS skabet er solgt OBS


Skab kan hentes efter

  Garderobeskab, Børge Mogensen, b: 202 d: 38 h: 247, OBS skabet er solgt OBS Skab kan hentes efter 1. Oktober Skal selv skilles ad

  2.000,00 kr.15-09-2023
 3. Dækketøjsskab, Dansk design, Fantastisk skab med låger og indvendige hylder. 
Vil mene det er teak e

  Dækketøjsskab, Dansk design, Fantastisk skab med låger og indvendige hylder. Vil mene det er teak eller nøddetræ. Lyst træ indvendig hvilket giver en fantastisk kontrast. Runde let tilspidsede ben.

  3.100,00 kr.31-08-2023
 4. Vitrineskab, Børge Mogensen, b: 100 d: 46 h: 176, Børge Mogensen skab. Vitrineskab af fineret teaktr

  Vitrineskab, Børge Mogensen, b: 100 d: 46 h: 176, Børge Mogensen skab. Vitrineskab af fineret teaktræ med skydedøre af glas, herunder skab med to låger. Fremstillet hos Søborg møbelfabrik. Står i god

  4.500,00 kr.27-08-2023
 5. Hjørneskab, Hjørneskab i palisander, skovby møbelfabrik. Fremstår i utrolig flot stand. Alt er helt

  Hjørneskab, Hjørneskab i palisander, skovby møbelfabrik. Fremstår i utrolig flot stand. Alt er helt og intakt. Et hjørneskab i en høj kvalitet og virkelig flot i palisanderen. Pris 1850kr. Kan evt

  1.850,00 kr.10-08-2023
 6. Dækketøjsskab, Børge Mogensen, b: 643 d: 390 h: 45, Skuffer / hylder til Børge Mogensen dækketøjsska

  Dækketøjsskab, Børge Mogensen, b: 643 d: 390 h: 45, Skuffer / hylder til Børge Mogensen dækketøjsskab hvoraf en er med grøn filt sælges til en god pris. Skal afhentes i Vestjylland nord for Søndervig.

  150,00 kr.30-07-2023

Lige nu kan du finde 12 annoncer med Børge Mogensen-skabe på DBA. Men du kan også oprette en søgeagent som Celine og få notifikation, når nye bliver sat til salg.

Derfor takker Celine nej på forespørgsler om boligrepotager

Celines smag virker dog til at ramme et bredt publikum trods hendes mod og hang til skæve indslag. På hendes Instagram-profil følger 5.822 mennesker dagligt med, og flere boligmagasiner har tilbudt boligreportager. Hun har dog valgt at takke nej.

- Jeg tænker slet ikke over min indretning på dén måde. Jeg ved godt, at der er meget farve, og at det er kreativt interessant, men jeg gør bare det, jeg kan lide.

Celine mikser gerne farver, materialer og stilarter, uden nærmere skelen til, hvad trenden siger. Derfor sætter hun uden problemer gerne en pink Verner Panton-stol sammen med en sødsupperfarvet væg, en grøn sofa med spraglede puder og orange lamper eller et gammel træbord med en rå stålreol.

Den lyserøde Verner Panton-stol står flot til den sødsupperfarvede væg. Lige nu kan du finde 100 annoncer med Verner Panton-stole på DBA
Den lyserøde Verner Panton-stol står flot til den sødsupperfarvede væg. Lige nu kan du finde 100 annoncer med Verner Panton-stole på DBA

Celines største besparelse på DBA

- For mig er det naturligt at mikse farver og stilarter. Faktisk synes jeg nogen gange, at vores sofaer er lidt kedelige, griner Celine, med reference til, at det trods alt ikke er uden grund, at hun fandt den smukke Vitra-sofa til en god pris på DBA. Det var nemlig efter stor sandsynlighed fordi, den er grøn. Meget grøn. 

- Mange er nok blevet skræmt på grund af farven. Mens det netop var en af grundende til, at vi købte den, fortæller Celine.

Sofaen, der er fra Vitra og i modellen Alcove, er samtidig den største besparelse, hun har lavet på sine mange brugtkøb. De koster fra ny omkring 50.000 kroner og den grønne 3-personers model, hun har stående i stuen hjemme i Nyhavn, gav hun blot lige knap 15.000 kroner for.

- Og den havde stort set ikke været brugt. Jeg elsker at gøre sådanne køb.

Vitra-sofaer til salg på DBA:

 1. Sofa, andet materiale, 4 pers. , Meridiani, Meridiani sofa. 
Dejligt blødt stof. 
Alt betræk kan nem

  Sofa, andet materiale, 4 pers. , Meridiani, Meridiani sofa. Dejligt blødt stof. Alt betræk kan nemt tages af og vaskes. Dybde: 93 cm Længde: 238 cm. Perfekt som sovesofa. Fast pris: 12.500 kr. Hvis

  12.500,00 kr.26-09-2023
 2. Vitra - Jasper Morrison

  Vitra - Jasper Morrison

  Sofa, stof, 2 pers. , Vitra - Jasper Morrison, 2 stk. og 1 puf fra Vitra - Jasper Morrison - Soft Modular Sofa Two seater - 2016. 235 cm lang - 100 cm dyb - 65 cm høj - siddehøjde 36 cm - siddedybde 6

  25.000,00 kr.24-09-2023
 3. Sofa, 3 pers. , VITRA VITRA Mariposa, NYPRIS 63.000kr!

Købt i 2020. Anvendt nænsomt. 
Farve: sand m

  Sofa, 3 pers. , VITRA VITRA Mariposa, NYPRIS 63.000kr! Købt i 2020. Anvendt nænsomt. Farve: sand melange Mariposa Sofa 2 ½-Seater äer en två og en halv sofa designet af Edward Barber &; Jay Osgerby

  28.999,00 kr.23-09-2023
 4. Sofa, bomuld, 2 pers. , Vitra, Vitra alkove 2 stk 2 personers grøn ,ryggen på den ene har en fejl in

  Sofa, bomuld, 2 pers. , Vitra, Vitra alkove 2 stk 2 personers grøn ,ryggen på den ene har en fejl indeni, ses ikke ,derfor den lave pris 2500for begge 2

  2.500,00 kr.05-08-2023
 5. Sofa, stof, 3 pers. , Vitra, Antonio Citterio, Super lækker kvalitets sofa. 
Brugt et lille år. Sælg

  Sofa, stof, 3 pers. , Vitra, Antonio Citterio, Super lækker kvalitets sofa. Brugt et lille år. Sælges da vi er flyttet og den ikke passer ind i resten af indretningen. Se billeder for valg af materi

  29.500,00 kr.17-04-2023
 6. Sofa, stof, 4 pers. , Vitra Polder XXL, Brugt men super lækker designsofa fra Vitra. 

Den helt stor

  Sofa, stof, 4 pers. , Vitra Polder XXL, Brugt men super lækker designsofa fra Vitra. Den helt store model Polder XXL I 330 cm længde og 90 bredde. Betrækket på den høje ryghynde bør skiftes - eller

  6.400,00 kr.06-03-2023

Lige nu er der 6 Vitra Alcove-sofaer som Celines til salg på DBA. De findes både med høj og lav ryg og i et utal af farver. Så måske en søgeagent, som Celine havde lavet er en god ide, hvis man har en bestemt version i kikkerten.

Og sådan fortsætter det nok mange år endnu, forudser Celine. Hun kan nemlig slet ikke lade være. Hendes køleskab fra Smeg er også købt på DBA, ligesom hendes gamle pladespiller og B&O-højtaler er det. Ting, som hun sagtens kunne have købt fra ny. Men det tiltaler hende slet ikke:

- Det er lidt som en evig skattejagt for mig. Det er nok også det, der gør, at jeg gider vente og har elsket det i så mange år. Det er jagten. At finde det helt rigtige. Jeg kan slet ikke få den samme følelse af at købe nyt. 

Hvis du overvejer at sætte din sofa eller dit spisebord til salg, så gør det nu! Nye tal fra DBA viser, at der har være en voldsom stigningen i antallet søgninger efter blandt andet sofaer, sofaborde, sovesofaer og spiseborde. Læs mere her om, hvad folk lige nu søger amok på.

Er du på jagt efter danske designklassikere til indretningen, giver det mening at finde dem brugt på DBA - fremfor at købe dem fra ny. Her sparer du op til 45.000 kroner på en klassiker. Læs med her og få samtidig nogle råd til, når du køber møblerne, brugt.

Relaterede artikler