Musik skal lyttes til old-school
Bolig

Musik skal lyttes til old-school

Juila Frk Overspringshandling
Juila Frk Overspringshandling

Herhjemme hører vi næsten konstant musik, enten via vores Beolit eller vores pladespiller. Pladespilleren er dog mit favorit musik-”medie”. Der er bare noget så hyggeligt og nostalgisk ved at stå og udvælge en plade, sætte den på og vende den, når den sidste sang har spillet. Det er som om at den lille ekstra indsats man skal yde for at hører musikken og skabe stemning, i sig selv, bidrager til stemningen og atmosfæren.

Det findes overvejende mange pladespillere på DBA og jeg vil holde mig helt fra at anbefale hvilken man skal kaste sig over og hvor mange penge man skal bruge. Det bunder til dels i, at jeg anerkendt ikke har en dyt forstand på det, men bestemt også i, at de flestes behov og forventningerne til lyd er individuelle. Jeg er jo indretningsentusiast, så jeg kigger uden tvivl på design før lyd, hvilket gør mig enormt utroværdig som teknikanmelder, men jeg kunne dog ikke dy mig, for at dele den udmærkede mulighed der er i at købe en brugt pladespiller, så man måske kan finde ud af om det er ”noget for én”.

Til fælles har de, at de begge er en slags individuelle ”møbler” med indbyggede højtalere.
Juila // Frk. Overspringshandling

Vil du som undertegnede blot have noget der kan spille musik på et nogenlunde acceptabelt niveau, vil mærker som Project, Rega og Technics være standard bud og så kommer de også i forskellige prisklasser, afhængig af den kvalitet man søger. 

Vi har 2 pladespillere, der begge fungerer. Men det er dog den nyeste vi bruger hyppigst, hvilket er logisk da den står i stuen og ikke i entreen, som den anden. Til fælles har de, at de begge er en slags individuelle ”møbler” med indbyggede højtalere. Der er altså ikke behov for at købe en forstærker og separate højtalere før musikken kan høres.

Den ældste af pladespillerne er fundet på DBA og står i vores entre. Pladespilleren er integreret i en teaktræs skænk, hvor der også er en radio, der virker aldeles upåklageligt. Pick up’en fungerer, men det er vidst ved at være tid til at få sat en ny nål i og jeg har endnu ikke fået undersøgt, hvor man lige kan købe nåle til sådan en gammel sag.

For at udnytte dette omdannede entre møbel til sit fulde, har jeg i rummet hvori pladespilleren er situeret, installeret en spånplade der dækker og beskytter pladespilleren. Rummet bruges nu til opbevaring af paraplyer, vanter og andre entre-flydere. For at finde lignende pladespiller i retrolook, kan man lure på dba.dk og søge efter ”retro pladespiller” som herunder.

Retro pladespillere på dba.dk

 1. Pickup, Bang & Olufsen, Beogram 1203, Perfekt, Super kvalitet og design og virkelig lækker lyd ....s

  Pickup, Bang & Olufsen, Beogram 1203, Perfekt, Super kvalitet og design og virkelig lækker lyd ....står som ny ingen ridser eller skrammer incl 1 god pick Up . Pladespiller skal videre til andre der

  1.300,00 kr.26-09-2023
 2. Pladespiller, Bang & Olufsen, Beogram 1203, Perfekt, Flotteste design-ikon nogensinde.

Vores plades

  Pladespiller, Bang & Olufsen, Beogram 1203, Perfekt, Flotteste design-ikon nogensinde. Vores pladespiller skal videre til andre der sætter pris på / nyder LP-samling. Virker fint. Beogram 1203 har d

  2.500,00 kr.20-09-2023
 3. Pladespiller, Luxman, Pd282, God, Lækker Custom vintage High-end pladespiller. Direkte drevet.
Den h

  Pladespiller, Luxman, Pd282, God, Lækker Custom vintage High-end pladespiller. Direkte drevet. Den har special plint i nøddetræ (tror jeg), så det er en ‘one of a kind’. Alt er gennemgået, smurt og ju

  2.750,00 kr.19-09-2023
 4. Pladespiller, Andet, His Masters Voice, Rimelig, Model AG 2057/06

Retro model.

  Pladespiller, Andet, His Masters Voice, Rimelig, Model AG 2057/06 Retro model.

  500,00 kr.19-09-2023
 5. Pladespiller, Andet, Perfekt, Retro pladespiller med højtalere, måler 43X28 cm

  Pladespiller, Andet, Perfekt, Retro pladespiller med højtalere, måler 43X28 cm

  500,00 kr.18-09-2023
 6. Pladespiller, Lenco, L 830 DD, God, Retro pladespiller fra Lenco i slut 70’er-stil.
Sælges uden nål,

  Pladespiller, Lenco, L 830 DD, God, Retro pladespiller fra Lenco i slut 70’er-stil. Sælges uden nål, men i god stand. Kan også afhentes i Odense. > Se også andre sager på min side.

  300,00 kr.16-09-2023

Den pladespiller vi bruger mest har også har også et retrolook med sine koniske ben og karakteristiske knapper. Pladespilleren er slæbt hjem fra New York og har ifølge min lydtekniske musiker mand, ikke en fantastisk lyd, men blot en lyd der ”går an”. Jeg bemærker det dog ikke, jeg synes det spiller helt perfekt, men hvad ved jeg også om det ;)

Relaterede artikler