Mit første hus
Bolig

Mit første hus

Louise Guldager
Louise Guldager

Vi har for nyligt købt vores første hus. Den slags afstedkommer som oftest en god portion kommende husprojekter. Lige dele nødvendige og lige dele sjove/kreative, der kan optimere boligen, så den passer til os og vores families behov.

Måske sidder I andre derude med lignende drømme og ideer?


KØKKEN:

Vi vil gerne have en ny ovn, men det påkræver, at vi finder en ny bordplade til kogeøen, da der skal induktions plade i. Idet det kun er et lille stykke køkkenbord, der er tale om, og samtidig er der, hvor man steger og braser, ville det være smart at skifte den nuværende træbordplade ud med noget mere hårdført og praktisk: stål, marmor, granit etc. Vi vil også gerne have ny vandhane – og måske i den forbindelse en ny vask.

Vi har desuden sat fliser på en væg, hvor vi rev overskabe ned efterfølgende og ikke kunne lykkedes med at rekonstruere væggen. Også fliser kan findes billigt på dba.dk. Det har givet et helt nyt udtryk til køkkenet og er desuden langt mere praktisk og hygiejnisk.


BRYGGERS:


Her vil vi rigtig gerne forny.  Præcis hvordan ved vi ikke helt endnu. Men rummet trænger til en kærlig hånd. Det er ikke det mest sexede rum i et hjem, det indrømmer jeg gerne – det er sjovere at sætte stue i stand, men vi bruger det jo faktisk meget, da det er vaskerum. Og med små børn vasker man en hel del. Vi har vaskemaskine og tumbler og tørrestativ der, men kunne godt udnytte rummet langt bedre. Drømmen er en ny bordplade, en ny vask, nogle hylder og/eller gamle skabe, måske også her fliser på væggen.

Jeg håber sådan, det kan lade sig gøre, med hjælp fra gode gamle DBA at lave en seriøst overhaling, uden at slå bunden ud af budgettet. Nu må vi se.


HAVEN:

Haven er temmelig forsømt. Især vores forhave er helt off.  Igen ved vi ikke præcis, hvad vi skal i gang med, men noget skal der gøres! Måske nye fliser? Måske en lille trappe? Nogle fine bede? Et nyt hegn måske.

Og så ville det helt sikkert pynte med en smuk gammel havebænk, måske et lille legehus og et nyt brændeskur….der er NOK at tage fat på! Og så drømmer jeg meget om en original gammel hængesofa!! Den skal være old school retro og stå på den fine træterrasse og være hammer hyggelig hele sommeren!


HJEMMEBIOGRAF/TECH-RUM:

Jeg er gift med et voksent legebarn. Så da der blev et ekstra rum ’til overs’ i vores nye hus var dets skæbne hurtigt forseglet. Manden har hede drømme om en hjemme biograf. Han er allerede i gang med at bygge en indbygget projektor oppe i loftet til hans gigantiske lærred og det afholder naturligvis ikke fra, at der også skal være (mindst én) fladskærm.

Vi synes desuden det kunne være cool at finde nogle gamle biografstole og gamle film plakater for at sætte den rigtige stemning. Måske endda nogle tunge velour gardiner.

Derudover skal der være både popcornmaskine og måske et par smukke væglamper. Og så naturligvis alfa omega: god lyd. Højtalere må man øjensynligt ikke gå ned på.

Hvilke husprojekter går I rundt med?

Relaterede artikler