Michaels musthaves på DBA

Michaels musthaves på DBA

29. oktober 2016

Jeg er indbegrebet af en rigtig samler! Jeg samler ikke nødvendigvis på én specifik ting, men derimod mange forskellige.

Som I måske har bemærket, så er lamper en af de ting jeg samler på. Denne gang vil jeg vise jer mine must haves, som jeg ikke selv ville kunne undvære på DBA. Blandt min samlermani, er en af mine svage sider stole. Og derfor vil du måske ane forekomsten af lidt stole-snobberi her på min liste.

Jeg elsker spændingen ved at åbne DBA-appen! Man ved aldrig hvad man forelsker sig i.

Michael, www.liseogmichael.dk

Mine faste, gemte søgeord på DBA er:

Og de bliver som regel altid tjekket en 4-5 gange om dagen. Og ofte tager søgningen overhånd og ender ud i alt mellem himmel og jord, eksempelvis “kaffemaskine” eller “cykeldele

Du kan OGSÅ downloade DBA app'en til Iphone & til Android

Lad os komme igang med at sammensætte mine DBA must-haves:

1 - La Pavoni espresso maskine

Den første ting på min liste er en ekspresso-maskine. Den står også på MoMA (læs: Museum of Modern Art - New York). Den er så mega flot! Jeg venter bare på et godt tilbud, så slår jeg til! Navnet på den er La Pavoni, og det fede ved den, er helt klart det minimalistiske design. Et design, der i mine øjne, absolut ikke skal gemmes væk i et kedeligt køkkenskab.

2 - Arne Jacobsens - 3130 Grand Prix

Mit næste ønske er, efter min overbevisning, et af Arne Jacobsens flotteste værker. Stolen er som regel udført i teak. Mit krav er at den skal være af ældre dato, så den har ben i træ, og så må den gerne have lidt charmeridser og så videre.. Stolen hedder 3130, men i daglig tale “Grand Prix”, da den i 1957 vandt på det italienske museum “ Triennale di Milano”. Stolen dukker nogle gange op på DBA. 

Se om DIN Arne Jacobsen drømmestol skulle være til salg på DBA

3 - Arne Bang vase

Man skulle tro jeg var tilhænger af designnavnet Arne, for min næste musthave bærer også det navn. Denne gang er vi ovre i en lidt anden boldgade. Jeg må indrømme, at Lises samlermani med keramik, har smittet lidt af på mig. Jeg kunne derfor godt tænke mig at finde et gammelt stykke keramik signeret af Arne Bang (AB). Jeg ved at det er en god investering, men jeg ved også at hans værker lige nu er overdrevet dyre. Men hvor kunne det være fedt at eje en cool vase, man ved, der bare står og pynter - men samtidig har en god værdi. Kig evt. efter netop DIN Arne Bang favorit her på DBA.

Generelt findes der utrolig meget flot keramik, det behøver ikke nødvendigvis at have en kendt signatur før det er flot - tag et kig på stentøjsmarkedet her.

4 - Børge Mogensen - Den Spanske stol

Det er ikke kun spisebordstole, jeg ikke kan få nok af, men også lænestole. Her er jeg også lidt kræsen, da jeg gerne vil have en historie bag, og dette er som regel kun på møbler med et navn. Det kan hurtigt blive en dyr hobby, hvis man ikke slår koldt vand i blodet og venter på de rigtig gode tilbud. Den næste stol på listen bliver - Den Spanske Stol af Børge Mogensen. Måske bliver dette en af de stole, jeg må drømme mig til - for det er en stol i høj kurs og høj pris.

Den Spanske Stol blev til på en rejse til Spanien. Den er så maskulin og samtidig meget elegant at se på. Den bliver kun flottere med årene, da det er naturmaterialer. Læderet og træet får med tiden den vildeste patina!

5 - Star Wars figur

Den sidste ting, taler til mit indre legebarn.. Jeg synes det vildt fedt at indblande gammelt legetøj i indretningen! Her er Star Wars-figurer helt klart blandt favoritterne. Mit mål er, at jeg en dag kan inddrage en 1:1 Stormtropper figur i indretningen. Rigtig i Barney Stinson’s ånd (How I Met Your Mother). Jeg synes de er tilpas skæve i indretningen, men samtidig meget stilet på den fede måde! De er meget svære at skaffe - og der findes utallige kvaliter af dem.

Men som et supplement må jeg nøjes med små figurer, der kan findes på DBA

Det var mine fem must haves for denne gang. Nu må jeg videre med min søgning. Held og lykke med jeres! ;-)

Michael