Dette nye Lego-sæt er steget eksplosivt i værdi
BoligBørn

Dette nye Lego-sæt er steget eksplosivt i værdi

Christine
Christine

Solgt! Til 10 gange mere end den vejledende pris. Lyder det vildt? Lige nu sprænger et ganske særligt Lego-sæt, som lige har ramt butikshylderne, rammerne for, hvad de farvede klodser koster normalt og i takt med, at hammerslagene falder, stiger priserne stødt. Hvilket sæt, der sender priserne på himmelflugt, kan du finde ud af lige her.

Er du en af de heldige samlere, som nåede at få fingrene i det nyeste Lego-scoop ’Lego Technic Bell Boeing V-22 Osprey’? Så har vi gode nyheder til dig. Det er nemlig ikke småpenge, du lige nu kan hente hjem, hvis du vælger at sælge sættet.

 

Med priser, der er mere end 10 gange højere end den vejledende salgspris, og hammerslag, som tager pusten fra publikum, stryger Lego Technic-sættet ind på sejrsskamlen blandt de mest cool klodser på markedet. Hvorfor netop dette sæt har sat samlernes hjerter i brand – og hvad prisen er –  afslører vi for dig nu.

 

Vildt: Det højeste hammerslag sætter rekord

De fleste ville nok spærre øjnene op, hvis de på vej ned langs hylderne i den lokale legetøjsbutik spottede priser på Lego til 14.000 kroner. Er det en pris, du vil betale? Næppe, men ikke desto mindre er det hammerslaget, som for nylig faldt på en auktion, da ’Lego Technic Bell Boeing V-22 Osprey’ med rekordfart sprang skalaen for, hvad klodserne koster.

 

Set i lyset af, at den vejledende pris på sættet er 1.199 kroner, er det en mangedobbelt fortjeneste, der lige nu kan hentes hjem for den heldige indehaver af byggesættet. Men, hvad er det, der får prisen på et par farvede klodser til at stige så eksplosivt?

Lego på DBA:

 1. Lego andet, The Infinity Saga, Ny. Aldrig åbnet

  Lego andet, The Infinity Saga, Ny. Aldrig åbnet

  1.200,00 kr.27-09-2023
 2. Lego Friends, 3063, Heartlake flyveskole.
Komplet med alle klodser og figurer.
Intakt byggevejlednin

  Lego Friends, 3063, Heartlake flyveskole. Komplet med alle klodser og figurer. Intakt byggevejledning. Model udgået. Fra hjem uden røg. Jeg sender gerne. Køber betaler porto. Hvis du køber tre sæt

  110,00 kr.27-09-2023
 3. Lego City Redningshelikopter-transporter - Lego City Hos Coop

  Lego City Redningshelikopter-transporter - Lego City Hos Coop

  Lego Lego City Redningshelikopter-transporter - Lego Ci, Lego City Redningshelikopter-transporter - Lego Ci, Redningshelikopter-transporter fra LEGO City Hjælp med at levere den nye redningshelikopter

  240,00 kr.06-01-2023
 4. Lego Duplo Belles Balsal - Lego Duplo Hos Coop

  Lego Duplo Belles Balsal - Lego Duplo Hos Coop

  Lego Lego Duplo Belles Balsal - Lego Duplo Hos Coop, Lego Duplo Belles Balsal - Lego Duplo Hos Coop, Belles balsal fra LEGO DUPLO Kom med ind i Belles fortryllede verden, hvor uret, lysestagen og teko

  170,00 kr.06-01-2023
 5. Lego City Mobilkran - Lego City Hos Coop

  Lego City Mobilkran - Lego City Hos Coop

  Lego Lego City Mobilkran - Lego City Hos Coop, Lego City Mobilkran - Lego City Hos Coop, Mobilkran fra LEGO City Hop ombord i den mægtige mobilkran og kør ind til LEGO City byen for at løfte tunge tin

  380,00 kr.06-01-2023
 6. Lego City Lastbil Med Cementblander - Lego City Hos Coop

  Lego City Lastbil Med Cementblander - Lego City Hos Coop

  Lego Lego City Lastbil Med Cementblander - Lego City Ho, Lego City Lastbil Med Cementblander - Lego City Ho, Lastbil med cementblander fra LEGO City Tag med LEGO City bygningsarbejderne på job i den f

  170,00 kr.06-01-2023

Du finder 23.790 annoncer i Lego-kategorien på DBA, og lige her kan du set alt det, der koster under 100 kroner.

 

Derfor kan du ikke købe Lego-sættet i butikkerne

Lyder det ikke vildt? At Lego kan koste så mange penge? Det er en krigshistorie, som har sendt priserne i vejret, for med politiske protester pustende i nakken måtte Lego trække sættet retur efter kun kort tid i butikkerne. Fra det ene øjeblik til det andet blev ’Lego Technic Bell Boeing V-22 Osprey' et eftertragtet byggesæt, som sendte samlerne på brugtvaremarkedet efter de få eksemplarer.

 

Ved du, hvordan det endte sådan? Det var en flok krigsmodstandere fra DFG-VK i Tyskland, som sendte legetøjsgiganten ud i et regulært stormvejr. Det særlige ved Lego-sættet, et kombineret redningsfly og helikopter, er nemlig, at det er skabt i et samarbejde mellem Lego og Boeing & Bell Textron. Men hvem er det nu lige, de er?

 

Boeing & Bell Textron er verdens næststørste våbenproducent, og det er også firmaet, som har en vaskeægte Bell Boeing V-22 i varekataloget. Flyet bruges blandt andet i militære operationer, og netop det forargerede krigsmodstanderne, som i Legos retningslinjer kunne læse, at firmaet ikke vil producere legetøj, som ligner virkelighedens militærudstyr.

 

Lego forklarede, at Technic-sættet forestillede et redningsfly, men lige lidt hjalp det. Efter kun få dage på hylderne, måtte Lego vifte med det hvide flag og trække Osprey tilbage.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Dette Lego er meget værd

Det højeste hammerslag på sættet lyder på 14.000 kroner.
Det højeste hammerslag på sættet lyder på 14.000 kroner.

Du finder de populære samlesæt på DBA

Samlerne søger mod DBA, når de jager populære Lego-sæt, som kan kaste glans over samlingen. Lige nu er den højeste pris på Osprey-flyet 9.500 kroner her på DBA, men sammenlignet med hammerslaget på 14.000 kroner er der da nogle penge at spare.

 

Er du klar til at kaste kolde kontanter efter klodserne? Lego er ikke kun legetøj til små og store legebørn – det er faktisk også en god investering. På DBA ligger Lego altid i top 15 over de meste søgte varer, og i 2018 indtog Lego plads nummer to som det, danskerne søgte mest efter. På DBA finder du et stort udvalg af samlesæt, du med fordel kan investere i, men ved du, hvilke du skal kigge efter?

Harry Potter-Lego til salg på DBA:

 1. Lego Harry Potter, Hogwarts Clock Tower, Anbefalet alder fra 9 år
Indeholder 922 dele
Tilskynder log

  Lego Harry Potter, Hogwarts Clock Tower, Anbefalet alder fra 9 år Indeholder 922 dele Tilskynder logisk tænkning Byggesættet er en del af Lego Harry Potter serien, som lader dit barn være kreativ og u

  595,00 kr.27-09-2023
 2. Lego Harry Potter, 76393, Harry Potter & Hermione Granger - et Sculptures sæt i NY perfekt æske.

Se

  Lego Harry Potter, 76393, Harry Potter & Hermione Granger - et Sculptures sæt i NY perfekt æske. Sender gerne. Se også mine øvrige LEGO annomncer. (BL25)

  900,00 kr.27-09-2023
 3. Lego Harry Potter, Hogwarts Express 8-14 år, Hogwarts™-ekspressen fra King's Cross Station i dette s

  Lego Harry Potter, Hogwarts Express 8-14 år, Hogwarts™-ekspressen fra King's Cross Station i dette sæt, der indeholder en jernbanebro med ur og trin, der fører til perron 9¾, bevægelig murstensmurindg

  649,00 kr.27-09-2023
 4. Lego Harry Potter, 4738, Komplet med alle brikker og minifigurer. Gammelt sæt men i flot stand og so

  Lego Harry Potter, 4738, Komplet med alle brikker og minifigurer. Gammelt sæt men i flot stand og som ny at se på. Lyset virker dog ikke mere men lysbrik kan købes hos Lego

  275,00 kr.27-09-2023
 5. Lego Harry Potter, 4711-1 Flyvetime, Sæt fra 2002. Alle dele er der.

  Lego Harry Potter, 4711-1 Flyvetime, Sæt fra 2002. Alle dele er der.

  40,00 kr.27-09-2023
 6. Lego Harry Potter, 76386, Komplet med alle brikker, æske og manual samt guldfigur + Wizard cards. I

  Lego Harry Potter, 76386, Komplet med alle brikker, æske og manual samt guldfigur + Wizard cards. I stand som nyt.

  75,00 kr.27-09-2023

Der er lige nu 271 sæt Lego til salg med Harry Potter.

 

De her Lego-sæt er også penge værd

Det er ikke ligegyldigt, hvilke Legoklodser du kaster din kærlighed på. Der er nemlig nogle sæt, som er mere værd end andre. Er du samler, eller vil du gøre et scoop? Så skal du søge efter Lego-vindmøller fra Vestas. Møllerne findes kun i et begrænset antal, og netop det har hevet prisen op på 3.500 kroner.

 

På prisstiens motorvej ligger Legos folkevogn i overhalingsbanen, for her skal du slippe intet mindre end 6.000 kroner, før du kan køre bilen i garagen. Bilen er nemlig den første i Legos folkevognsserie, og det har fået samlere fra hele verden til at drømme om at eje sætnummer 10187.

 

Særudgivelser er også altid penge værd, og både Harry Potter, Star Wars og Disney er interessant for samlerne. Selvom der er mange af netop disse sæt til salg, kan du alligevel godt forvente, at de er dobbelt så meget værd som nyprisen.

 

LÆS OGSÅ: Ekspert: 6 tricks til at tjekke, om dit Lego er guld værd

Lego er ikke kun legetøj for børn, men også eftertragede genstande for samlerne. Derfor kan dit brugte Lego vise sig at være mange penge værd.
Lego er ikke kun legetøj for børn, men også eftertragede genstande for samlerne. Derfor kan dit brugte Lego vise sig at være mange penge værd.

Sådan finder du ud af, om dit Lego er penge værd

Har du ikke tal på, hvor mange Legoklodser, du har liggende? Perfekt! Det øger nemlig byggesættenes værdi, hvis der er mange klodser. Jo tættere du kommer på 5.922 klodser, som er det antal, der er i Lego-sættet med flest klodser, jo bedre er det. Du skal dog kunne tælle til minimum 2.000 klodser, før priserne for alvor tager fart.

 

Sætnummeret kan du også med fordel holde øje med. Har du stadig den originale æske liggende? Så tjek, om nummeret begynder med 10.000. Det magiske tal afslører nemlig, at sættet kun er blevet solgt hos Lego, og for samlere er det særligt værdifuldt.

 

Det betyder også noget for samlerne, hvor mange cifre, der er i sætnummeret. De første Lego-sæt har kun tre cifre, hvorimod sættene har syv i dag. Kan du kun spotte tre tal? Så står du med et originalt sæt Lego fra 1960’erne og 1970’erne, og det er mange penge værd.

Lego-biler til salg på DBA:

 1. Lego Technic, 42083 - Bugatti Chiron, Hej. Jeg vil gerne sælge min Lego Bugatti Chiron.
Den har bare

  Lego Technic, 42083 - Bugatti Chiron, Hej. Jeg vil gerne sælge min Lego Bugatti Chiron. Den har bare stået på min hylde siden jeg fik den bygget. Den ville bare samle mere støv hvis jeg ikke sælger de

  1.650,00 kr.27-09-2023
 2. Lego - Technic - 42096 - Bil Porsche 911 RSR - 2000-nu - Frankrig

  Lego - Technic - 42096 - Bil Porsche 911 RSR - 2000-nu - Frankrig

  Lego LEGO, Lego - Technic - 42096 - Bil Porsche 911 RSR - 200, En samlerdrøm. Om Catawiki Catawiki er en hollandsk-baseret online auktionsplatform, der blev grundlagt i 2008. Vi er kendt for at speci

  1.267,00 kr.27-09-2023
 3. Lego - Technic - 8860 - Bil Auto Chassis - 1980-1989

  Lego - Technic - 8860 - Bil Auto Chassis - 1980-1989

  Lego LEGO, Lego - Technic - 8860 - Bil Auto Chassis - 1980-19, Rigtig flot Lego Technic Vintage sæt med serienummer 8860. Dette sæt kommer med den originale æske og den originale manual. Inkl. motoren

  1.490,00 kr.27-09-2023
 4. Lego - Technic - 42115 - Bil Lamborghini - 2000-nu

  Lego - Technic - 42115 - Bil Lamborghini - 2000-nu

  Lego LEGO, Lego - Technic - 42115 - Bil Lamborghini - 2000-nu, Lamborghini i forseglet æske En bygget til rigtige bilentusiaster Kassen er ubeskadiget og i top stand Om Catawiki Catawiki er en hollan

  1.118,00 kr.27-09-2023
 5. Lego - Technic - 42115 - Bil Lego - Technik - 42115 - Lamborghini Sian FKP 37...

  Lego - Technic - 42115 - Bil Lego - Technik - 42115 - Lamborghini Sian FKP 37...

  Lego LEGO, Lego - Technic - 42115 - Bil Lego - Technik - 4211, Lego - Teknologi - 42115 - Lamborghini Sian FKP 37 Forseglet ydre emballage. Kassen blev aldrig åbnet. Billederne er til illustrative for

  1.803,00 kr.27-09-2023
 6. Lego blandet, Duplo, Sælges Lego Duplo forsamlingen. Den består fra Duplo bondegård, Duplo Zoo, Dupl

  Lego blandet, Duplo, Sælges Lego Duplo forsamlingen. Den består fra Duplo bondegård, Duplo Zoo, Duplo biler, Duplo skoveventyr, Duplo sejlbåd og mm. Der to Ikea kasser med klodser og figurer. Det er

  1.000,00 kr.27-09-2023

Lige nu finder du 727 Lego-biler på DBA.

 

Du tænker nok ikke over, at legetøjet er penge værd, men faktisk viser det sig, at Lego kan være en bedre investering end obligationer. Overvejer du at konvertere værdipapirerne til farvestrålende klodser? Du kan læse mere om, hvorfor netop Lego kan vise sig at være en optimal investering for dig i denne artikel.

Vil du hellere lege med Lego end have det stående på hylden som samlerobjekt? Så kender du uden tvivl udfordringen med, at klodserne hurtigt spreder sig over hele gulvet. Det er der heldigvis en løsning på, og i denne video kan du se, hvordan du bærer dig ad.

Relaterede artikler