96 årige Inger Marie har købt hele sit hjem på DBA
Bolig

96 årige Inger Marie har købt hele sit hjem på DBA

Louise Guldager
Louise Guldager

Efter 38 år i den samme lejlighed var en genhusning for 96-årige Inger Marie uoverkommelig. Men med hjælp fra sin nabo lykkedes det faktisk at indrette et helt nyt hjem alene med møbler og inventar fundet på DBA.

Alt fra gafler, håndklæder, sengetøj, sofa, seng, vitrineskab, gryder, spisebord, planter, tallerkener, komfur, opvaskestativ og lamper - alt i Inger Maries hjem er købt og fundet på DBA.

Det lyder i sig selv som en bedrift, men ikke nok med det, er det løst for blot 9.000 kroner. Og så hører der som bonus med til historien, at Inger Marie om lidt skal sætte 97 lys i sin fødselsdagskage.

Når man har nået den alder, kan sådan en omfattende udskiftning af et hjem godt virke uoverskuelig. Og det var da også tilfældet for Inger Marie Larsen, der bor i Glostrup, da hun pludselig skulle genhuses som led i en større kommuneplan.

Inger Marie havde i 38 år boet i den samme 1-værelses lejlighed i et stilfærdigt liv, hvor såvel møbler som interiør aldrig havde været udskiftet. Da hun i april i 2018 fik information omkring genhusning, på grund af en renovering, blev hele hendes livsgrundlag forandret, fortæller Christian Hansen, der dengang var Inger Maries nabo.

- Hendes døgnrytme, rutiner og alt, hvad hun kendte, skulle forandres, og det var for hende forkert, ubehageligt og forfærdeligt, fortæller han.

Spisebord til salg på DBA:

 1. Rundt spisebord

  Rundt spisebord

  Spisebord, Egetræ, b: 120 l: 120, Lækker rundt spisebord i massiv egetræ plade med udtræk, tre tillægsplader. H. 75 cm. Tillægsplader 50 cm. Spisebord med totallængde 270 cm. Fremstår i super stand. E

  6.000,00 kr.08-03-2023
 2. Teaktræs spisebord, KAN LEVERES

  Teaktræs spisebord, KAN LEVERES

  Spisebord, Teaktræ, KAN LEVERES, Fint retro spisebord i teaktræ, med hollandsk udtræk, pladerne ligger i bordet og kan nemt trækkes frem ved behov. Bordets mål er H 76 B 85 L 125 med begge plader ude

  2.350,00 kr.18-08-2023
 3. Tilbud - Plankeborde i 2 massive ovntørre egeplanker

  Tilbud - Plankeborde i 2 massive ovntørre egeplanker

  Spisebord, Ovntørre egeplanker , Plankebord, b: 100 l: 200, Køb dit unikke bord i ovntør eg direkte fra snedkeri, og få leveret til døren eller spar penge og hent selv i Virum. Vælg mellem mere end

  6.000,00 kr.11-06-2020
 4. Hævesænke sildebensbord i egetræ

  Hævesænke sildebensbord i egetræ

  Spisebord, Eg, Yoon Designs, b: 80 l: 150, Hæve- sænke sildebens lavet af egetræ, med et elektrisk højdejusterbart stel vælger du, om du vil stå op eller sidde ned. Bordpladen er behandlet med sort b

  8.900,00 kr.28-05-2021
 5. Spisebord, Charles Eames, b: 91 l: 213, Flot Charles Eames spisebord med brugsspor.
Se for eks https

  Spisebord, Charles Eames, b: 91 l: 213, Flot Charles Eames spisebord med brugsspor. Se for eks https://www.uber-modern.com/en/vitra/731-vitra-segmented-tables-charles-ray-eames.html Bordet er fra 2011

  10.000,00 kr.21-08-2023
 6. Rundt spisebord, vintagedesign (gratis levering)

  Rundt spisebord, vintagedesign (gratis levering)

  Spisebord, Rundt spisebord i flot vintagedesign. Med dette spisebord får du et klassisk møbel, som du kan gøre til samlingspunktet for spisning i dit hjem. Det massive jernstel gør at møblet er yderst

  949,00 kr.08-03-2023

Lige nu dukker der 10.173 annoncer op, når du søger på spisebord på DBA. 5.000 af dem indeholder ting, som koster under 1.000 kroner. Så det kan godt svare sig at kigge efter et brugt spisebord.

Derfor har de kun benyttet DBA i møbeljagten

Inger Marie blev tilbudt en nybygget tilgængelighedsbolig, og når nu alle møbler alligevel skulle rykkes ud, så ønskede hun sig brændende, at nyt kom ind. Hendes nabo Christian på 60 år, der har et godt og nært forhold til Inger Marie, besluttede derfor at hjælpe hende.

Christian forstod hurtigt, at Inger Marie ikke ønskede ikke at få noget med fra sin oprindelige lejlighed. Og derfra gik jagten ind på DBA.

- Hver eneste ting er fundet via DBA. Det har været et kriterium, at alle møbler kunne skilles ad, skulle kunne repareres, og samtidig matche hendes alder og stil, så det gjorde, at masseproducerede møbler ikke rigtig var i spil, fortæller Christian.

LÆS OGSÅ: Debora fik en kæreste gennem DBA

Alle møbler og alt inventar blev skiftet i 96-årige Inger Maries lejlighed og købt via DBA. Hun ønskede nemlig møbler, der kunne skilles ad, som havde historie og matchede hendes stil
Alle møbler og alt inventar blev skiftet i 96-årige Inger Maries lejlighed og købt via DBA. Hun ønskede nemlig møbler, der kunne skilles ad, som havde historie og matchede hendes stil

Derfor kunne Inger Marie ikke klare opgaven selv

Inger Marie har i forvejen mange udfordringer i sin hverdag, fortæller Christian. Hun har svært ved at se og er heller ikke så god til bens, hvorfor hun på ingen måde kunne klare opgaven selv.

Med et stramt budget og ovennævnte krav til møbler, besluttede Christian, at han ville forsøge at løse opgaven alene med hjælp fra DBA's mange annoncer med brugtsalg af diverse møbler og inventar.

SE OGSÅ: Video: Se hvilket møbel denne vintage-kuffert kan forvandles til

Hele Inger Maries stue er købt på DBA og hentet hos sælgere i og omkring Storkøbenhavn. På bare EN dag!
Hele Inger Maries stue er købt på DBA og hentet hos sælgere i og omkring Storkøbenhavn. På bare EN dag!

Hentede alle møbler på EN dag

For ganske få penge har hun fået andre og nyere kvalitetsmøbler og interiør, og det er DBA-sælgere i hele Storkøbenhavn, der har bidraget til etableringen af hendes nye 89 kvadratmeter store lejlighed
fortæller Christian.

Han besøger Inger Marie hver anden dag og hjælper hende med at vande planter, og  så snakker han lidt med hende.

- Hun elsker planter. Det er hendes store passion. Så dem har vi også fundet en del af på DBA.

Da Christian gik på jagt på DBA, kiggede han i nærområdet, så ham og Inger Marie ikke skulle køre for langt efter møbler. Han søgte kun på ting, der matchede Inger Maries smag, og så fik han forhandlet prisen på meget af det ned, når han fortalte historien bag købene. Inger Marie hjalp til ved at lave Christian en ruteplan for afhentning for møbler, da alle møbler først var fundet på DBA.

Planter til salg på DBA:

 1. Jern, Café sæt, bord + 2 stole

  Jern, Café sæt, bord + 2 stole

  250,00 kr.28-09-2023
 2. Stueplanter

  Stueplanter

  100,00 kr.27-09-2023
 3. Plante

  Plante

  70,00 kr.27-09-2023
 4. Græsfrø , Bla, 15 kg Masterline

  Græsfrø , Bla, 15 kg Masterline

  550,00 kr.27-09-2023
 5. Stueplante, Dracæna, Her er din absolut yndlings stueplante!

Dracena er som udgangspunkt nem at pas

  Stueplante, Dracæna, Her er din absolut yndlings stueplante! Dracena er som udgangspunkt nem at passe og pleje, så hvis du ønsker dig en plante der ikke kræver meget af dig, skal du anskaffe dig en D

  59,00 kr.27-09-2023
 6. 4 stueplanter sælges samlet, Denne plantepakke med fire planter sælges, da jeg har for mange planter

  4 stueplanter sælges samlet, Denne plantepakke med fire planter sælges, da jeg har for mange planter. De kan hentes 5 min fra Hjørring Ellers kan de sendes med GLS. Monstera Adansonii Musa Dwarf

  100,00 kr.27-09-2023

Lige nu er der 2.575 annoncer planter til salg på DBA. Både til indendørs og udendørs brug. Flere af dem kan faktisk fåes gratis, skriv ’gratis afhentning’ i din søgning, så kan du se, om der er noget i nærheden af dig.

Barnebarnet hjalp til

- Vi klarede det hele på én dag. Fra klokken cirka 08.00 til klokken 23.00 om aftenen. Vi var flere steder i Københavnsområdet, men forsøgte at holde os nogenlunde tæt på. Det længste, vi var væk, var i Allerød, fortæller Christian, der indrømmer, at det krævede en hel del planlægning.

Alene ruteplanen med afhentning var en længere liste på flere sider. Inger Maries barnebarn hjalp med transport, og Inger Marie havde naturligvis selv godkendt alle møbler.

Christian indrømmer gerne, at det krævede lidt at finde alle ting, både tid og koordinering, samt en smule forhandlerlist, da økonomien ikke var prangende. Men det var også sjovt, synes han.

SE OGSÅ: Video: Skift ledningen på din keramiklampe

Det er aldrig for sent at skifte sit hjem ud. I hvert fald ikke, hvis man har god nabohjælp og kan lide brugte møbler!
Det er aldrig for sent at skifte sit hjem ud. I hvert fald ikke, hvis man har god nabohjælp og kan lide brugte møbler!

Inger Maries bedste køb

- Når man har sagt ja til noget, så skal man også mene ja, fortæller Christian, der ikke synes, opgaven var så uoverstigelig endda. Faktisk mener han, at et sted som DBA netop kan hjælpe andre i lignende situationer:

For ganske få penge kan man jo indrette og hjælpe en ældre borger, der ikke kan selv og ikke har så mange penge. Det er en fantastisk mulighed. Det tager tid, ja. Men man kan faktisk komme langt med få midler.

Christian, der er 60 år, er oprindelig teolog af uddannelse og efter eget udsagn vant til at snakke med folk. Han nyder samværet med Inger Marie ugentligt og var slet ikke i tvivl om, at han gerne ville hjælpe. Modsat hende, så havde han tiden og overskuddet. Og da først han gik i gang, så lykkedes det altså at få hentet og sat møbler op på blot få dage.  

- Det bedste køb, vi gjorde, er et smukt, gammelt vitrineskab, hun elsker. Det kostede os 400 kroner, og vi har efterfølgende fundet ud af, at det koster 4.000 kroner fra ny.

Vitrineskab til salg på DBA:

 1. Vitrineskab, Hej jeg sælger dette egetræs møbler stå pæn i stand sælges samlet til 4000kr

  Vitrineskab, Hej jeg sælger dette egetræs møbler stå pæn i stand sælges samlet til 4000kr

  4.000,00 kr.27-09-2023
 2. Elegant fransk væg vitrineskab H98 cm

  Elegant fransk væg vitrineskab H98 cm

  Vitrineskab, jean&wallich home, Stilrent 2-dørs væg vitrineskab til opbevaring af glas, tallerkner, parfume, smykker, accessories osv. Elegante glaslåger med sprosser og greb i massiv ubehandlet messi

  5.900,00 kr.27-09-2023
 3. Eksklusivt og meget elegant fransk højskab

  Eksklusivt og meget elegant fransk højskab

  Vitrineskab, jean&wallich home, Elegant og utroligt rummeligt 2-dørs højskab fra Frankrig. Meget eksklusiv kvalitet og finish produceret på et familieejet snedkeri i Frankrig. Fremstillet i massiv pin

  10.900,00 kr.27-09-2023
 4. Eksklusivt og meget elegant fransk højskab

  Eksklusivt og meget elegant fransk højskab

  Vitrineskab, jean&wallich home, Elegant og utroligt rummeligt 2-dørs højskab fra Frankrig. Meget eksklusiv kvalitet og finish produceret på et familieejet snedkeri i Frankrig. Fremstillet i massiv pin

  10.900,00 kr.27-09-2023
 5. Eksklusivt og meget elegant fransk væg vitrineskab

  Eksklusivt og meget elegant fransk væg vitrineskab

  Vitrineskab, jean&wallich home, Stort og meget elegant 4-dørs vægvitrine fra Frankrig. Passer fint til f.eks. i køkkenet, dagligstuen eller spisestuen. Produceret i massiv bøg af et snedkeri i Frankr

  9.800,00 kr.27-09-2023
 6. Eksklusivt og meget elegant fransk væg vitrineskab

  Eksklusivt og meget elegant fransk væg vitrineskab

  Vitrineskab, jean&wallich home, Stort og meget elegant 4-dørs vægvitrine fra Frankrig. Passer fint til f.eks. i køkkenet, dagligstuen eller spisestuen. Produceret i massiv bøg af et snedkeri i Frankr

  9.800,00 kr.27-09-2023

Lige nu er der 6.967 annoncer med brugte vitrineskabe til salg på DBA og de 4.000 af dem ligger til en pris på under 700 kroner, hvor en nypris typisk sniger sig op på langt over det dobbelte.

Inger Marie finder to i brugte ting

Selvom man måske kunne indvende, at Christian bare kunne have kørt i Ikea og fundet møbler for rundt regnet samme beløb, så er han ikke enig:

- Pointen er, at en 96-årig kvinde som Inger Marie vil have møbler med sjæl. Hun finder ro og tryghed og genkendelighed i møbler og inventar, der passer til hendes generation. Det finder man nu engang bedst brugt.

Derfor er det også lykkes at skabe et hjem for Inger Marie, som hun i dag er meget glad og taknemmelig for. Hun er lykkelig for selve indsatsen, men også meget tilfreds med sit hjem, som det tager sig ud nu, fortæller Christian. Og hun taler om det med sine besøgende hver dag:

- Hun har hjemmehjælpere, der kommer og hjælper hende cirka 4 gange om dagen. De kommenterer det også hver gang.

LÆS OGSÅ: så meget kan dine gamle VHS-bånd være værd!

Det bedste køb, Christian gjorde for Inger Marie var et gammelt vitrineskab, som han købte for 400 kroner. Det har han efterfølgende fundet ud af, det var meget mere værd. Præcis hvor meget får du svar på ovenover
Det bedste køb, Christian gjorde for Inger Marie var et gammelt vitrineskab, som han købte for 400 kroner. Det har han efterfølgende fundet ud af, det var meget mere værd. Præcis hvor meget får du svar på ovenover

Dette møbel gav det især ingen mening at købe fra ny

Inger Maries eget favoritkøb er hendes medicinskab, som lige rammer den stil, hun elsker. Det fandt Christian for et meget beskedent beløb. Det er oprindeligt et tobaksskab, der har hængt ved et gods på Sydfyn. Det hænger nu i Inger Maries lille gang og får ofte masser af kommentarer med på vejen.

At det er lykkedes at indsamle alle møbler og inventar til en bolig på 89 kvadratmeter for bare 9.000 kroner skyldes især, at de har været meget opmærksomme på budgettet, fortæller Christian. Dertil har en del sælgere været søde til at forhandle, og sidst men ikke mindst så er Inger Marie ikke krævende. Hun skal blot havde møbler, der konkret afhjælper hendes behov:

- Vi fandt til eksempel et meget billigt komfur. Hun bruger det jo kun cirka ti gange om året. Så det gav ingen mening, at købe det dyreste. Hun får mad udefra de fleste dage, men derfor skal hun stadig have et lille komfur, hvor hun kan lave de få ting, hun har brug for, forklarer Christian.

Komfur til salg på DBA:

 1. Komfur / Electrolux

  Komfur / Electrolux

  Komfur, Electrolux, b: 70 d: 59 h: 90, Flot komfur med ekstra stor ovn med varmluft og stor kogeplade højden kan indstilles .komfuret er 5 år gammelt .vi er ved at lave nyt køkken ,derfor sælger vi

  1.000,00 kr.27-09-2023
 2. Komfur, Rigtig god stand

  Komfur, Rigtig god stand

  4.000,00 kr.27-09-2023
 3. Komfur, Zanussi, God komfur, som fejler ikke noget. Vi sælger den, da vi har fået en ny.
Vi ved ikke

  Komfur, Zanussi, God komfur, som fejler ikke noget. Vi sælger den, da vi har fået en ny. Vi ved ikke, hvor gammel den er.

  200,00 kr.27-09-2023
 4. Komfur, Gram, 
Pæn og velholdt. Men trænger til en let reng.

Skal hentes i 8400 Ebeltoft

RESERVERE

  Komfur, Gram, Pæn og velholdt. Men trænger til en let reng. Skal hentes i 8400 Ebeltoft RESERVERET

  300,00 kr.27-09-2023
 5. Komfur, Gorenje, Super flot komfur med 4 stk gas brændere og el ovn sælges for kr. 1.000,- 

Det er

  Komfur, Gorenje, Super flot komfur med 4 stk gas brændere og el ovn sælges for kr. 1.000,- Det er 6 år gammelt, men det har stort set ikke været brugt og fejler intet. Skal hentes på 2. Sal (svare

  1.000,00 kr.27-09-2023
 6. Komfur, Voss Voss komfur, Voss komfur.
Virker som det skal. 
Sælger pga. vi har købt nyt.

  Komfur, Voss Voss komfur, Voss komfur. Virker som det skal. Sælger pga. vi har købt nyt.

  600,00 kr.26-09-2023

Lige nu er der 4.410 annoncer med brugte komfurer til salg på DBA. Over 2.000 af dem ligger til under 1.500 kroner. Det behøver med andre ord ikke være en stor udskrivning, hvis du mangler et komfur.

For første gang i 38 år har Inger Marie dette væsentlige møbel

Christian er især imponeret over, hvor stor opbakning, han har mødt undervejs i projektet:

- Folk har været virkelig søde og hjælpsomme. Det er jeg meget positivt overrasket over.

Den samme opfattelse deler Inger Marie, der har ønsket at takke flere at de sælgere, der har været væsentlige led i kæden, så kabalen kunne gå op.

- En dag, da vi sad ved Inger Maries spisebord, spurgte hun mig, hvem der havde solgt mig det. Hun ville så gerne sende dem en personlig tak. Hun har ikke haft et spisebord i 38 år, hun har bare affundet sig med det, der var. Jeg fortalte hende at det var en DBA-sælger i Vallensbæk, fortæller Christian, der kun har kunnet se fordele i at løse opgaven med genhusning af sin kære nabo via DBA:

- Det er billigere, det kan tilpasses geografisk, og der er noget for enhver smag. Og – det er aldrig for sent. DBA har været en væsentlig medspiller i Inger Maries øgede livskvalitet. 

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Mænd er de bedste til at få venner på DBA

Det gamle skab, der i dag er Inger Maries medicinskab, var oprindeligt et tobaksskab, der engang har hængt på et gods på Fyn. Skabet er Inger Maries personlige favorit efter Christians indsats
Det gamle skab, der i dag er Inger Maries medicinskab, var oprindeligt et tobaksskab, der engang har hængt på et gods på Fyn. Skabet er Inger Maries personlige favorit efter Christians indsats

DBA har ikke blot haft stor betydning  for Inger Maries liv. Læs også her om tre unge gymnasiedrenge, der lagde en annonce på DBA for fire år siden. Annoncen skulle vise sig at ændre deres liv.

Har du også noget, du overvejer at sætte til salg? I denne artikel løfter vi sløret for, hvad danskerne i stigende grad går og mangler lige nu, og hvilke ting de samtidig kunne finde på at købe brugt.

Relaterede artikler