På besøg hos en genbrugselsker, Anna
Bolig

På besøg hos en genbrugselsker, Anna

Julie Schoen
Julie Schoen

Da Anna havde købt brugte babyknager på nettet, modtog hun ikke kun knager, men også en babybog. Grunden til dette var helt særlig, og i dag betyder den handel meget for Anna. Hvorfor hun også – på overraskende vis - mod tog en bog med i handlen, kan du læse dig til i denne artikel, hvor Anna viser rundt i sit genbrugshjem og sine genbrugskøb. 

Kunne du finde på at handle i blinde? Købe et brugt møbel uden først at have stået face-to-face med dét, og kunne det ske, at du kom til at købe inventar til et hus – et hus du endnu ikke have købt? 

Det er nemlig lige hvad, 36-årige Anna har gjort. 

Anna Backe fra Frederiksberg i København er ikke bange for at handle i blinde. Og slet ikke efter, hun erfarede, hvordan det gik med det indiske klædeskab, hun købte uden at have set det med egne øjne. Skabet er i dag hendes favorit genbrugskøb. 

I denne artikel inviterer Anna dig med indenfor i sit hjem, der består af 70 procent genbrug. Ja selv hendes hund er fra DBA. Annas hjem er der lagt mange tanker bag. For Anna bruger meget tid på at scrolle på nettets genbrugssider for at finde de helt rigtige ting. Så meget tid, at manden er begyndt at lægge væsentlig mærke til det. Til gengæld får han en glad kone og et unikt hjem.

Her kan du se Annas indiske klædeskab. Det møbel, Anna bedst kan lide i sit hjem. Læs mere om skabet i teksten lige herunder.
Her kan du se Annas indiske klædeskab. Det møbel, Anna bedst kan lide i sit hjem. Læs mere om skabet i teksten lige herunder.

Hvilken af dine genbrugsfund er du mest glad for? 

Mit indiske klædeskab med messingdetaljer, mine gamle, smukke vaser og fade. Og vores nye spisebordsstole fra Niels O. Møller.
  

Hvorfor er du mest glad for lige de fund? 

Jeg har en forkærlighed for indiske ting. Jeg elsker detaljerne og det orientalske. Skabet var lidt omstændigt at få fragtet til vores sommerhus, men heldigvis har jeg nu, efter mange køb, kontakten til en god fragtmand, der kan hente og bringe i det meste i landet.  
 
Jeg købte skabet ubeset, og min mand syntes, det var sindsygt, men jeg vidste bare, at det var noget særligt. Efter mange år med loppefund, har jeg efterhånden en god fornemmelse for, om møblerne passer ind hos os eller ej. 

Indisk indretning på DBA:

 1. Julepynt, Indiske julekugler med forskellige motiver og udtryk. De er håndmalet fra Indien og hver k

  Julepynt, Indiske julekugler med forskellige motiver og udtryk. De er håndmalet fra Indien og hver kugle er unika (OBS: Prisen gælder pr. stk.) Beskrivelse: Håndlavet og håndmalet julekugle med lil

  125,00 kr.04-10-2023
 2. Indisk Stofelefant, Indisk, Skøn indisk stofelefant, måler 8x10cm.
Sender gerne. Kan sendes for 24kr

  Indisk Stofelefant, Indisk, Skøn indisk stofelefant, måler 8x10cm. Sender gerne. Kan sendes for 24kr med postnord . Kasse A32

  38,00 kr.03-10-2023
 3. Indisk Perle Æske, Sød og stor hvid indisk perleæske (Brudeæske) 
Super fin, sælger kun fordi jeg ha

  Indisk Perle Æske, Sød og stor hvid indisk perleæske (Brudeæske) Super fin, sælger kun fordi jeg har 2. Den ene beholder jeg. De er så søde smukt håndværk. Sender ikke. Afhentes i Nykøbing Sj Sælge

  500,00 kr.02-10-2023
 4. Indisk Bedespejl, Sælger mit søde lille indiske håndlavet bedespejl. 
Prisen er fast 245,- 
Sender i

  Indisk Bedespejl, Sælger mit søde lille indiske håndlavet bedespejl. Prisen er fast 245,- Sender ikke. Skal afhentes i Nykøbing Sj.

  245,00 kr.02-10-2023
 5. Tessuto indiano con elefanti - 600x140cm - Betrækstof - 140 cm - 0.02 cm

  Tessuto indiano con elefanti - 600x140cm - Betrækstof - 140 cm - 0.02 cm

  English Country House, Elegant asiatisk 100% panamabomuldsstof af fremragende kvalitet, meget blød at røre ved, lys baggrund, dedikeret til et af de mest karakteristiske kontinenter: Indien. Designene

  2.012,00 kr.01-10-2023
 6. Eksklusiv indisk toile de jouy - 600x140cm

  Eksklusiv indisk toile de jouy - 600x140cm

  French Elegance, Eksklusivt Toile de jouy stof af høj kvalitet 100% bomuld. Øko-tex Standard certificeret, medium vægt, 215 gr. til kvadratmeter. En skildring af et indisk landskab på en lyseblå baggr

  1.863,00 kr.01-10-2023

Her kan du se alle de indiske ting, du lige nu kan finde på DBA. 102 indiske kjoler er for eksempel lige nu til salg på DBA.

Det meste i Annas hjem, selv dette keramik, er købt brugt. Anna køber cirka én ting hver anden uge på brugtmarkedet, vurderer hun, og de steder, hun shopper genbrug, er på DBA, Facebook Marketplace, auktioner og loppemarkeder
Det meste i Annas hjem, selv dette keramik, er købt brugt. Anna køber cirka én ting hver anden uge på brugtmarkedet, vurderer hun, og de steder, hun shopper genbrug, er på DBA, Facebook Marketplace, auktioner og loppemarkeder

Hvilket genbrugsfund har du sparet flest penge på? 

Jeg ved ikke præcist, hvad det indiske skab kostede fra ny, men jeg tror, det har kostet mere, end de 1.200 kroner, som jeg gav for det. Det må klart være mere værd.
   

Har du nogle nævneværdige historier fra dine brugthandler? 

Jeg købte nogle fine babyknager, som jeg skulle afhente på Frederiksberg. Jeg skrev så om aftenen til sælger, at jeg havde veer, og at hun nok hellere måtte sende dem i stedet. Et par dage efter kom mine knager med den fineste lille børnebog og det sødeste håndskrevne tillykke-brev. Så rørende.  
 
Og jeg synes næsten altid, det er hyggeligt at snakke med folk, der sælger tingene. Høre historien bag. 

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Lego er en bedre investering end obligationer 

Her kan du se Annas søn på 3 år og Anna. Annas genbrugsinteresse påvirker også hendes valg af ting til sønnen. Det må nemlig meget gerne være genbrug. Og er det plastiklegetøj, skal det være genbrug
Her kan du se Annas søn på 3 år og Anna. Annas genbrugsinteresse påvirker også hendes valg af ting til sønnen. Det må nemlig meget gerne være genbrug. Og er det plastiklegetøj, skal det være genbrug
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Annas søns værelse er også fyldt med genbrugsfund
Annas søns værelse er også fyldt med genbrugsfund

Præger det dine børn, at du køber brugt? 

Min søn på 3 år har rigtig meget legetøj, der er genbrug, og det fungerer virkelig fint, fordi ting tit får en lidt hårdhændet behandling.  
 
Han har lige fået to legetøjsgeværer købt på DBA, og de er hans yndlingslegetøj for tiden. Jeg ved egentlig ikke, hvad de koster fra nye, men jeg hader at købe noget med plastic fra ny, så det prøver jeg altid at finde brugt.
  

Har du sat dig et mål med, at du maks vil give XX kroner for en ting på brugtmarkedet? 

Det kommer an på, hvad det er, men der skal altid forhandles. Det er sjældent, jeg ikke får forhandlet prisen lidt ned. Det er ligesom gamet ved at købe brugt, synes jeg.  
 
Det dyreste, jeg har købt, er nok vores Niels O. Møller-stole på auktion, men de var stadig billige.  

Arkitekttegnede spisebordsstole:

 1. Hans J. Wegner, stol, Y-stol, Stolen har knækket rygstød, Y og skade på flet. 
Stolen befinder sig p

  Hans J. Wegner, stol, Y-stol, Stolen har knækket rygstød, Y og skade på flet. Stolen befinder sig på Frederiksberg

  1.000,00 kr.04-10-2023
 2. Fritz Hansen, stol, Arm stole 4 stk

  Fritz Hansen, stol, Arm stole 4 stk

  4.000,00 kr.04-10-2023
 3. Niels O. Møller, stol, 4 stk n.o møller model 75 i massiv teaktræ. Stolene kunne bruge en kærlig hån

  Niels O. Møller, stol, 4 stk n.o møller model 75 i massiv teaktræ. Stolene kunne bruge en kærlig hånd, men er stram i samlinger og med brugbart flet. Pris er pr stk. # retro, teak, teaktræ, antik, vin

  1.050,00 kr.04-10-2023
 4. Poul Henningsen. Sæt på fire stole, model ‘PH 507’

  Poul Henningsen. Sæt på fire stole, model ‘PH 507’

  Poul Henningsen, stol, PH507, Poul Henningsen (1894-1967). Sæt på fire stole med stel af forkromet stål, sæder og ryg betrukket med læder. Formgivet i 1931. Fremstillet hos Poul Henningsen A/S, model

  10.000,00 kr.28-03-2023
 5. Seks Børge Mogensen bm87 stole

  Seks Børge Mogensen bm87 stole

  Børge Mogensen, stol, Bm87, Seks Børge Mogensen bm87 stole fra Bernstorffsminde møbelfabrik i lakeret bøg. Fremstår i rigtig pæn original stand, med lette brugspor på stel og flet. Alle stabile og ing

  9.000,00 kr.05-06-2023
 6. 18 styk haves! Designet af Knud Friis & Elmar Moltke Nielsen for Hirtshals savv

  18 styk haves! Designet af Knud Friis & Elmar Moltke Nielsen for Hirtshals savv

  Friis & Moltke, stol, 18 styk haves! Designet af Knud Friis & Elmar Moltke Nielsen for Hirtshals savværk. Der er 8, der koster 2000,- pr. stk. De resterende 10 koster 1000,- pr. stk., da kanvassen(b

  2.000,00 kr.02-07-2023

975 arkitekttegnede spisebordsstole kan du finde på DBA. Nogle er fra Arne JacobsenHans J. WegnerEames og Børge Mogensen.
   

Er der noget genbrug, som er federe end noget andet? 

Jeg elsker at købe brugte møbler for eksempel gerne borde og stole.
  

Er der noget genbrug, du aldrig kunne finde på at købe? 

Undertøj.
  

Siger du højt, at du køber genbrug?  

Jeg tror efterhånden godt, at vores venner og familie ved, at jeg synes, det er sjovt at købe genbrug.  
 
Inden vi havde købt sommerhus, havde jeg allerede købt 4 bambusstole og en rå messingvandhane, som jeg syntes, passede ind i et ikke eksisterende hus. Jeg tror dog, at folk ikke altid forstår, hvor meget tid det kræver at finde det rigtige, forhandle og afhente. 
Ofte spørger de, om jeg ikke liiiige kan finde sådan én eller denne her til dem, men det er jo noget, jeg bruger tid på at finde og forhandle om. Og som min mand bruger tid på at hente.  

SE OGSÅ: VIDEO: DBAs dyreste: Kolonihavehus 

Her kan du se to af de fire bambusstole, som Anna har købt brugt – uden til en start at have et hus at sætte dem i. Anna fortæller, at næsten alt på alle hendes billeder her i artiklen er genbrug - både møbler, service og tøj.
Her kan du se to af de fire bambusstole, som Anna har købt brugt – uden til en start at have et hus at sætte dem i. Anna fortæller, at næsten alt på alle hendes billeder her i artiklen er genbrug - både møbler, service og tøj.
Messingvandhanen købte Anna i blinde. Læs om det i teksten herover.
Messingvandhanen købte Anna i blinde. Læs om det i teksten herover.

Hvad siger din omgangskreds til dit forhold til genbrug? 

De er glade for at se de nyeste ting, jeg finder, men de synes måske også, jeg bruger lidt for meget tid på det. Og så forklarer jeg, hvordan de selv vil kunne finde lignende, og så ser de helt trætte ud. 
   

Hvilken genbrugsting i dit hjem får flest komplimenter fra folk? 

Vores spisebord, der er købt fra et sommerhus Hundested, vores Niels O. Møller-stole købt på auktion, det indiske klædeskab i sommerhuset eller vores massive havebord i teak, som også købt på DBA.  

Haveborde på DBA:

 1. Havebord, Ratan, Rundt havebord med diameter på 148 cm og højde 75 cm

  Havebord, Ratan, Rundt havebord med diameter på 148 cm og højde 75 cm

  300,00 kr.31-07-2023
 2. North Havebord

  North Havebord

  Havebord, Muubs, Fibercement , Robust fibercement bord, lavet i solide vedligeholdelse fri materialer, bordet kan bruges såvel ude som inde. Normal pris 12.999,- spar 5.200,- Så længe lager haves.

  7.799,00 kr.28-07-2023
 3. Havebord, Metal and wood table for balcony 
67x67 cm plus one extra piece of 67x25. Height 90 cm and

  Havebord, Metal and wood table for balcony 67x67 cm plus one extra piece of 67x25. Height 90 cm and it can be lifted til 120cm. The hanging hinge is 8 cm

  206,00 kr.04-10-2023
 4. Havebord

  Havebord

  Havebord, Coop, Akacietræ , Havebord model Liva,str large i akacietræ,fra Coop. 210x90 cm.H 75 cm. Udstillingsmodel med mindre brugsspor,mindre revne,se foto. Kan beses i vanløse,efter aftale. Flere h

  1.250,00 kr.22-05-2022
 5. Havebord og bænk af planker

  Havebord og bænk af planker

  Havebord, plankebord ovntør eg, egetræs planker , Bordplader i 40mm tyk tør eg haves på lager. Rent træ, der er klar til udendørs træolie eller hvad man foretrækker af behandling. Der kan tilkøbes ben

  7.000,00 kr.04-06-2021
 6. Havebord, Bor med 4 stole

  Havebord, Bor med 4 stole

  995,00 kr.03-10-2023

529 haveborde kan du lige nu finde på DBA, 64 af dem koster i skrivende stund 250 kroner eller derunder. 
  

Hvorfor køber du genbrug? 

Jeg tror ikke, verden har brug for mere nyt, tværtimod. Der bliver brugt alt for mange ressourcer på konstant at lave nyt, og det er jo fjollet, når der er så meget godt, der lige kan tage et par runder mere.  
 
Dertil elsker jeg den sjæl, som det bringer ind i mit hjem, at ingen andre har det samme som mig, og at det ikke kan købes i en butik. Det er så kedeligt, når alle bor med præcis de samme møbler, fordi nogle har dikteret, at de er moderne eller smarte. 

LÆS OGSÅ: Guide: 7 måde at finde billige genbrugsfund på

Annas spisebordsstole er købt brugte, og de er fra Niels O. Møller.
Annas spisebordsstole er købt brugte, og de er fra Niels O. Møller.

Leder du lige for tiden efter et specifikt genbrugsfund? 

Jeg er altid på jagt efter smukke ting, som jeg selv kan bruge eller sælge videre.  
   

Har du nogle gode råd til folk, der ikke helt ved, hvordan man gør sig de gode fund, når de skal købe brugt? 

Tænk altid i konkret behov, ellers bliver det hele hurtigt for uoverskueligt. Jeg kan efterhånden godt sidde og kigge efter for eksempel keramik eller møbler, uden at jeg skal købe det eller har et behov for det, men det er altid smart at søge efter de ting, som man konkret står og mangler.  
 
Tænk også gerne på forhånd over, hvad du vil give for det, og hvordan det skal se ud. Brugtmarkedet er jo uoverskueligt, fordi det ikke er ”sat op” på samme måde som i butikker, så man skal kunne se det sjove i at gå på jagt. Se det sjove i at lede efter det helt rigtige. Der er også en sport i, at købet lykkedes til den pris, man gerne vil eller, at man finder noget, som man bliver så glad for, selvom man måske ikke lige har brug for det.  

Keramik på DBA:

 1. Keramik, Vase, H 30 cm
Ø 17 cm
Fejler intet
Kan hentes i Brøndby eller Søborg

  Keramik, Vase, H 30 cm Ø 17 cm Fejler intet Kan hentes i Brøndby eller Søborg

  50,00 kr.04-10-2023
 2. Keramik, Opbevaringskrukker , Retro, Flotte opbevaringskrukker til sukker kaffe the med kork låg.

K

  Keramik, Opbevaringskrukker , Retro, Flotte opbevaringskrukker til sukker kaffe the med kork låg. Kan afhentes 2450 Kbh sv eller sendes med dao i en papkasse med bobleplast.

  100,00 kr.04-10-2023
 3. Keramik, Salt og peber sæt , Jul, Gammelt jule salt og pebersæt i meget fin stand og med propper
.
S

  Keramik, Salt og peber sæt , Jul, Gammelt jule salt og pebersæt i meget fin stand og med propper . Sæt pris 45kr Sender gerne

  45,00 kr.04-10-2023
 4. Keramik, krukke, oliekande i keramik og skønne farver

  Keramik, krukke, oliekande i keramik og skønne farver

  25,00 kr.04-10-2023
 5. Keramik, Skåle, Klavs Encke, 2 ildfaste skåle 4,5cm høje/diameter 12,5cm. Uden skår eller afslag.

  Keramik, Skåle, Klavs Encke, 2 ildfaste skåle 4,5cm høje/diameter 12,5cm. Uden skår eller afslag.

  50,00 kr.04-10-2023
 6. Keramik, Syltekrukke, Syltekrukke højde 21,5 cm og diameter 21,5 cm

Kender ikke mærket.

  Keramik, Syltekrukke, Syltekrukke højde 21,5 cm og diameter 21,5 cm Kender ikke mærket.

  90,00 kr.04-10-2023

I skrivende stund kan du finde 15.930 keramik-annoncer på DBA, og 1.899 af dem koster 45 kroner eller derunder. 

Anna fortæller, at hun cirka bruger en halv time om dagen på at søge efter genbrugsfund på nettet. Det er hendes mand, der har estimeret. Anna holder ikke selv så nøje øje med tidsforbruget.
Anna fortæller, at hun cirka bruger en halv time om dagen på at søge efter genbrugsfund på nettet. Det er hendes mand, der har estimeret. Anna holder ikke selv så nøje øje med tidsforbruget.

Du kan læse mere om Annas genbrugskøb i denne artikel (udgives snart), hvor hun fortæller, hvilke genbrugsfund hun har erhvervet sig via DBA og andre genbrugssites. Er du mere nysgerrig på, om Anna nogensinde har fået en gave, som var købt på DBA, kan du finde svaret i denne artikel, som udgives op mod jul.

Vidste du, at du på DBA ikke kun kan finde fine møbler til boligen, men også selskab til dit liv? Det har sexolog Joan Ørting erfaret. Hun har 
fortalt DBA Guide, at hun engang fik sig en veninde gennem genbrugssitet. 

Hvor mange skjulte skatte kan der gemme sig i et skur? Vi er taget til Ebeltoft for at hjælpe Kristiane med at finde værdi i hendes gamle skur, og hvordan det gik, kan du se i videoen, herunder. Læs mere om Kristianes salg, og se, om hun stadig har nogle aktive annoncer på DBA, her.

Relaterede artikler