Guide: Gør din opvaskemaskine klar til salg
Bolig

Guide: Gør din opvaskemaskine klar til salg

Christine
Christine

Siver en dårlig dunst fra din nykøbte, brugte opvaskemaskine, eller skal den gamle have et energiboost før salg? Vi tager temperaturen på køkkenhjælperen i denne artikel og giver dig gyldne rengøringsråd, der gør "opperen" så god som ny.

Det er ikke småting, den kan finde på at udsætte dig for, og måske har du allerede oplevet et par børnesygdomme: Beskidt bestik eller et par pletter på glasset… Opvaskemaskinen kan få mange nøkker, men med en grundig rengøring forebygger du faktisk alt fra flyverust til glaspest – og det er en fordel. Det er nemlig alt andet end børnesygdomme…

Har din nykøbte, brugte "opper" fået nederen på, eller vil du være sikker på ikke at sælge en mat maskine? Læs med her, for nu rykker "Doktor DBA" ud til et lægetjek. Væbnet med vaskeklud, citronsyre og små saltvandsindsprøjtninger giver vi dig den bedste maskinmedicin, så vaskehjælpen bliver frisk igen! Det gør dig klar til at sælge den brugte model til en højere pris eller toptune den, du netop har købt.

I Vallensbæk kan du hente denne fire år gamle opvaskemaskine fra Miele for 3.500 kroner.
I Vallensbæk kan du hente denne fire år gamle opvaskemaskine fra Miele for 3.500 kroner.

Derfor skal du gemme denne gamle ting, de fleste ellers smider ud

Skal du lade det gode tilbud passere, hvis der følger en mindre lækker lugt med i købet? Slet ikke. En opvaskemaskine med dårlig ånde er et af dine mindste problemer – det kan nemlig fikses med et friskt filter.

Kalk, fedt, madrester og andet snask sætter sig i maskinens mindre dele fra rør til filtre og sprinklere – og det stinker! Med andre ord: Det er tid til at få børstet tænder.

Du holder maskinen i topform ved at rense filteret efter hver vask ved at skylle det under den løbende hane. Er det særligt fedtet ind i madrester og snavs, supplerer du med sæbe, og din gamle tandbørste er et perfekt værktøj til at komme helt ud i krogene.

Opvaskemaskiner til salg netop nu:

 1. Beko opvaskemaskine BDUN26440W

  Beko opvaskemaskine BDUN26440W

  Beko, Beko opvaskemaskine BDUN26440W, Beko-opvaskemaskine BDUN26440W til underbygning tilbyder effektiv rengøring og kapacitet til 14 kuverter. Dette apparat vil være en stor hjælp for enhver større h

  2.599,00 kr.23-05-2024
 2. Electrolux Serie 700 opvaskemaskine EEG69350W (fuldintegreret)

  Electrolux Serie 700 opvaskemaskine EEG69350W (fuldintegreret)

  Electrolux, Electrolux Serie 700 opvaskemaskine EEG69350W (ful, Electrolux opvaskemaskinen EEG69350W med indvendigt lys er et pålideligt apparat, der rengør dit køkkengrej skånsomt og effektivt. Med Q

  3.199,00 kr.10-05-2024
 3. Electrolux Serie 700 opvaskemaskine ESM89310UW (hvid)

  Electrolux Serie 700 opvaskemaskine ESM89310UW (hvid)

  Electrolux, Electrolux Serie 700 opvaskemaskine ESM89310UW (hv, Slip hurtigt af med en stor opvask med denne Electrolux opvaskemaskine ESM89310UW. Den har en kapacitet på 15 kuverter, 9 programmer, Ai

  4.874,00 kr.18-07-2023
 4. Candy opvaskemaskine CDI2LS36T Integreret

  Candy opvaskemaskine CDI2LS36T Integreret

  Candy, Candy opvaskemaskine CDI2LS36T Integreret, Gør dit liv nemmere med denne Candy opvaskemaskine CDI2LS36T. Enheden har 13 bordindstillinger og 5 programmer. Betjen maskinen med simply-FI appen, o

  3.249,00 kr.18-02-2024
 5. Whirlpool opvaskemaskine W7I HT40 TS, fuldt integreret

  Whirlpool opvaskemaskine W7I HT40 TS, fuldt integreret

  Whirlpool, Whirlpool opvaskemaskine W7I HT40 TS, fuldt integr, Lad Whirlpool opvaskemaskinen W7I HT40 TS tage sig af opvasken for dig. Den har plads til op til 15 borddækninger og leverer enestående r

  2.500,00 kr.22-05-2024
 6. Logik opvaskemaskine LID45X20N fuldintegreret

  Logik opvaskemaskine LID45X20N fuldintegreret

  Logik, Logik opvaskemaskine LID45X20N fuldintegreret, Denne Logik SlimLine opvaskemaskine LID45X20N passer ind i selv det lille køkken takket være sit elegante og slanke design. Opvaskemaskinen er int

  2.359,00 kr.26-04-2024

Er det mælk på glasset?

Drikker du meget mælk? Måske har du overvejet, at det er grunden til, at de klare krystalglas pludselig får en mælkehvid belægning, som ikke forsvinder ved vask. Vi ville ønske, det var så let, men lægens diagnose er værre: Maskinen har smittet arvestykkerne med glaspest.

Sygdommen opstår, hvis du er for gavmild med salt og afspændingsmiddel, og ofte vil symptomerne fremkomme ved gentagne maskinvaske.

Der er sjældent en kur mod glaspest, men det er forsøget værd at lægge glassene i en blanding bestående af en liter lunt vand og to deciliter eddikesyre. Du kan også prøve tricket med citronsyre: Smid glassene i maskinen, fyld sæbe og citronsyre på og giv dem en omgang ved høj varme.

Find fine glas på DBA:

 1. Sølvtøj, Bestik og servering, Hertha, Smukke Hertha, pletsølvtøj -Så fint og gammel mønster.
Alt i p

  Sølvtøj, Bestik og servering, Hertha, Smukke Hertha, pletsølvtøj -Så fint og gammel mønster. Alt i pæn stand - pudset løbende med Silvo, kærlighed og fornøjelse -se stk pris og mål på de næste billede

  50,00 kr.19-06-2024
 2. Glas, Karafler, Holmegaard, Hej har denne karafler i glas tro det er Holmegaard

  Glas, Karafler, Holmegaard, Hej har denne karafler i glas tro det er Holmegaard

  150,00 kr.19-06-2024
 3. Glas, Snapseglas på snoet stilk, Holmegaard, Flotte og fejlfrit

  Glas, Snapseglas på snoet stilk, Holmegaard, Flotte og fejlfrit

  116,00 kr.19-06-2024
 4. Andet, Salt og pebersæt, Georg Jensen Alfredo 11,5 cm, Georg Jensen Alfredo 11,5 cm, Næsten nye

  Andet, Salt og pebersæt, Georg Jensen Alfredo 11,5 cm, Georg Jensen Alfredo 11,5 cm, Næsten nye

  300,00 kr.19-06-2024
 5. Rustfrit stål, Salt og pebersæt, Georg Jensen Alfredo 11,5 cm, Georg Jensen Alfredo 11,5 cm, Næsten

  Rustfrit stål, Salt og pebersæt, Georg Jensen Alfredo 11,5 cm, Georg Jensen Alfredo 11,5 cm, Næsten nye

  300,00 kr.19-06-2024
 6. Bernadotte, Bronze, middagskniv, pr stk

  Bernadotte, Bronze, middagskniv, pr stk

  Borddækning > Bestik, Bernadotte, Bronze, middagskniv, pr stk, Frigast kniv, designet af Sigvard Bernadotte 21 cm lang PRISEN ER FAST TRYK PÅ KNAPPEN ”GÅ TIL VAREN” FOR AT KØBE

  60,00 kr.17-03-2024

Er glassene ikke til at redde? Heldigvis kan du finde flotte glas på DBA. Her kan du se dem, der er lavet af krystal.

Dette materiale må du ikke sætte i maskinen

Den farligste fjende er flyverust – en rigtig rå rebel, der laver rod i maskineriet. Du får flyverust i opvaskemaskinen, hvis du vasker køkkenudstyr i rustfrit stål sammen med sager, som ikke er af stål. En hvidløgspresser, æggedeler eller osteskærer af jern skal derfor ikke smides i maskinen, selvom det er fristende.

Det kan altså blive nødvendigt med en håndopvask i ny og næ, så du undgår flyverust i den opper, du gerne vil sælge, men er der egentlig noget at gøre, hvis skaden er sket? Det kan jo være, din nyindkøbte, brugte rengøringsven trænger til lidt lægehjælp.

Men før gode råd bliver dyre, kan vi afsløre, at du ikke skal længere end til dit nærmeste supermarked for at finde medicin til maskinen.

Igen er citronsyre svaret på dine problemer – og proceduren er den samme som tidligere. Kør en tom vask med sæbe og syre, så skal du se underværker. Når du åbner lågen, slår en damp af dejlig duft og skinnende sider mod dig.

LÆS OGSÅ: Sådan giver du den gamle køkkenstol nyt liv

De flotte gamle glas fra Frankrig sælges samlet for 400 kroner, men kan også købes til 75 kroner stykket af Vibeke fra Hvidovre.
De flotte gamle glas fra Frankrig sælges samlet for 400 kroner, men kan også købes til 75 kroner stykket af Vibeke fra Hvidovre.

To ting du aldrig må glemme

Det er et hårdt liv at være rengøringshjælp, så et energiboost bliver nødvendigt, hvis maskinen dag efter dag skal tage slæbet, mens du slænger dig på divanen.

På samme måde som du skal huske at spise dine vitaminer, så du forbliver sund og rask, skal opvaskemaskinen også have lidt hjælp til at styrke immunforsvaret.

Vil du forebygge sygdomme, skal der skrives salt og afspændingsmiddel på indkøbslisten. Salt sørger for, at kalkaflejringer begrænses. Det gør nemlig vandet blødt – og brug gerne fint maskinsalt, så du undgår, at det klumper i maskinen og sætter sig som en sur bismag på servicen.

Afspændingsmiddel har næsten samme effekt som salt, men den væsentligste forskel er, at afspændingen sørger for, at vanddråber ikke bliver hængende på porcelænet, så det får striber. Vasker du glas i maskinen? Så vil du uden tvivl ikke undvære vidundermidlet. 

LÆS OGSÅ: Fjern skolder fra teakmøbler

Der er penge at spare, når du køber en opvaskemaskine brugt. Denne model fra Siemens, som står klar til afhentning i Brønshøj, kostede oprindeligt 4.000 kroner fra ny. I dag sælges den for 700 kroner.
Der er penge at spare, når du køber en opvaskemaskine brugt. Denne model fra Siemens, som står klar til afhentning i Brønshøj, kostede oprindeligt 4.000 kroner fra ny. I dag sælges den for 700 kroner.

Fra nedtur til optur

Skal vi lige slutte af med en hurtig hovedrengøring? Det er den daglige vedligeholdelse, der gør den store forskel. Både i forhold til, hvor rent og effektivt maskinen arbejder, men også i forhold til hvor høj en pris du kan sælge den videre til. Har du netop købt en brugt maskine, er det også en fordel at gøre den rent før første vask, så du er helt sikker på, at den kører uden knas.

Smøg ærmerne op og start med at rense filteret. Vask det i varmt vand med sæbe og skur gerne med opvaskebørsten, så alt skidt skrubbes af. Dyk derefter ned i maskinen og brug børsten til at rengøre aflejringer i afløbet.

Sådan! Det ser godt ud, men vi skal helt ud i krogene, så klik spulearmene af og vask dem grundigt. Husk også at give opvaskekurven en omgang med vand og sæbe, så fedt og skidt fjernes. Til sidst vasker du lågens gummiliste i lunkent vand, skurrer maskinens inderside skinnende og slutter med at køre en tom vask ved høj temperatur.

Det var alt. Nu er din køkkenhjælper toptunet til at tage opvasken, mens du smider dig i sofaen.

LÆS OGSÅ: Tre vigtige ting du skal vide, når du køber nyt, brugt køkken

Klaus fra Fredericia skal have nyt køkken og sælger derfor sin 4 år gamle opvaskemaskine fra Whirlpool til kun 400 kroner.
Klaus fra Fredericia skal have nyt køkken og sælger derfor sin 4 år gamle opvaskemaskine fra Whirlpool til kun 400 kroner.

Er du i gang med den store rengørings- og oprydningsrunde? Vi har selvfølgelig også en artikel til dig, der skal sælge din brugte støvsuger. For selvom den er færdig med suge støvkugler i stuen hos dig, kan den sagtens sælges videre til en god pris. Vi giver dig tips til, hvordan du tuner støvsugeren før et salg, når du læser med her.

Er du færdig med at sætte dine fedtede fingre på spillekonsollens knapper? Vi klæder dig på til at sende konsollen videre ud i verden, så en ny ejer kan få timerne til at flyve afsted. I videoen herunder viser vi dig blandt andet, hvordan du rengør maskineriet, skifter løser knapper og finder den helt rigtige salgspris.

Relaterede artikler