Guide: Gør din opvaskemaskine klar til salg
Bolig

Guide: Gør din opvaskemaskine klar til salg

Christine
Christine

Siver en dårlig dunst fra din nykøbte, brugte opvaskemaskine, eller skal den gamle have et energiboost før salg? Vi tager temperaturen på køkkenhjælperen i denne artikel og giver dig gyldne rengøringsråd, der gør "opperen" så god som ny.

Det er ikke småting, den kan finde på at udsætte dig for, og måske har du allerede oplevet et par børnesygdomme: Beskidt bestik eller et par pletter på glasset… Opvaskemaskinen kan få mange nøkker, men med en grundig rengøring forebygger du faktisk alt fra flyverust til glaspest – og det er en fordel. Det er nemlig alt andet end børnesygdomme…

Har din nykøbte, brugte "opper" fået nederen på, eller vil du være sikker på ikke at sælge en mat maskine? Læs med her, for nu rykker "Doktor DBA" ud til et lægetjek. Væbnet med vaskeklud, citronsyre og små saltvandsindsprøjtninger giver vi dig den bedste maskinmedicin, så vaskehjælpen bliver frisk igen! Det gør dig klar til at sælge den brugte model til en højere pris eller toptune den, du netop har købt.

I Vallensbæk kan du hente denne fire år gamle opvaskemaskine fra Miele for 3.500 kroner.
I Vallensbæk kan du hente denne fire år gamle opvaskemaskine fra Miele for 3.500 kroner.

Derfor skal du gemme denne gamle ting, de fleste ellers smider ud

Skal du lade det gode tilbud passere, hvis der følger en mindre lækker lugt med i købet? Slet ikke. En opvaskemaskine med dårlig ånde er et af dine mindste problemer – det kan nemlig fikses med et friskt filter.

Kalk, fedt, madrester og andet snask sætter sig i maskinens mindre dele fra rør til filtre og sprinklere – og det stinker! Med andre ord: Det er tid til at få børstet tænder.

Du holder maskinen i topform ved at rense filteret efter hver vask ved at skylle det under den løbende hane. Er det særligt fedtet ind i madrester og snavs, supplerer du med sæbe, og din gamle tandbørste er et perfekt værktøj til at komme helt ud i krogene.

Opvaskemaskiner til salg netop nu:

 1. LG opvaskemaskine SDU557HW

  LG opvaskemaskine SDU557HW

  LG, LG opvaskemaskine SDU557HW, LG opvaskemaskinen SDU557HW er et tidsløst og pålideligt apparat med en generøs kapacitet på op til 14 kuverter. Det har QuadWash-teknologi, en række smarte programmer

  2.833,00 kr.12-01-2024
 2. Beko opvaskemaskine BDIN38641D

  Beko opvaskemaskine BDIN38641D

  Beko, Beko opvaskemaskine BDIN38641D, Med smarte funktioner, en kraftfuld ydeevne og plads til 16 kuverter er denne stille og fuldt ud integrerede Beko opvaskemaskine BDIN38641D en god hjælper i store

  4.224,00 kr.01-05-2023
 3. Electrolux ESA47310UW, indbygning, Ny Electrolux opvaskemaskine. 
Har en lille bule på front og enk

  Electrolux ESA47310UW, indbygning, Ny Electrolux opvaskemaskine. Har en lille bule på front og enkelte ridser. Har ikke været monteret så sælges med alt tilbehør. Model: ESA47310UW Afhentes i Sk

  1.199,00 kr.21-02-2024
 4. Logik Slimline opvaskemaskine LDWE45W20N

  Logik Slimline opvaskemaskine LDWE45W20N

  Logik, Logik Slimline opvaskemaskine LDWE45W20N, Logik Slimline opvaskemaskinen LDWE45W20N har 9 kuverters kapacitet, et slankt design og 4 programmer, så det er en ideel opvaskemaskine til selv mindr

  1.799,00 kr.12-01-2024
 5. LG opvaskemaskine SDU557HW

  LG opvaskemaskine SDU557HW

  LG, LG opvaskemaskine SDU557HW, LG opvaskemaskinen SDU557HW er et tidsløst og pålideligt apparat med en generøs kapacitet på op til 14 kuverter. Det har QuadWash-teknologi, en række smarte programmer

  3.210,00 kr.01-05-2023
 6. Beko opvaskemaskine BDUN38641XD

  Beko opvaskemaskine BDUN38641XD

  Beko, Beko opvaskemaskine BDUN38641XD, Oplev en smukt ren opvask med Beko opvaskemaskinen BDUN38641XD. Gør dette apparat til køkkenets stolthed, helt sikkert er det, at denne integrerede opvaskemaskin

  4.224,00 kr.01-05-2023

Er det mælk på glasset?

Drikker du meget mælk? Måske har du overvejet, at det er grunden til, at de klare krystalglas pludselig får en mælkehvid belægning, som ikke forsvinder ved vask. Vi ville ønske, det var så let, men lægens diagnose er værre: Maskinen har smittet arvestykkerne med glaspest.

Sygdommen opstår, hvis du er for gavmild med salt og afspændingsmiddel, og ofte vil symptomerne fremkomme ved gentagne maskinvaske.

Der er sjældent en kur mod glaspest, men det er forsøget værd at lægge glassene i en blanding bestående af en liter lunt vand og to deciliter eddikesyre. Du kan også prøve tricket med citronsyre: Smid glassene i maskinen, fyld sæbe og citronsyre på og giv dem en omgang ved høj varme.

Find fine glas på DBA:

 1. Porcelæn, diverse, Royal Albert Val d'Or, Royal Albert Val d'Or

frokost tallerkner - 12 stk. 
store

  Porcelæn, diverse, Royal Albert Val d'Or, Royal Albert Val d'Or frokost tallerkner - 12 stk. store tallerkner - 12 stk. dybe tallerkner - 12 stk. (1 med skår, se på billede) dessert tallerkner - 1

  123,00 kr.22-02-2024
 2. Saksisk Blomst

Bouillionkop med låg

  Saksisk Blomst Bouillionkop med låg

  Porcelæn, Saksisk Blomst Bouillionkop med låg, Saksisk Blomst Bouillionkop med låg, Bing & Grøndahl Saksisk Blomst på hvidt porcelæn, sjælden set bouillionkop med låg og med tilhørende underkop. Af

  475,00 kr.20-11-2021
 3. Saksisk Blomst

Lille dyb tallerken 21 cm. #22

  Saksisk Blomst Lille dyb tallerken 21 cm. #22

  Porcelæn, Saksisk Blomst Lille dyb tallerken 21 cm. #22, Saksisk Blomst Lille dyb tallerken 21 cm. #22, Bing & Grøndahl Saksisk Blomst på hvidt porcelæn, lille dyb tallerken. Af fabriksmærket ses d

  125,00 kr.20-11-2021
 4. Hostrup

Bouillionkop med låg

  Hostrup Bouillionkop med låg

  Porcelæn, Hostrup Bouillionkop med låg, Hostrup Bouillionkop med låg, Bing & Grøndahl Hostrup, sjælden set bouillonkop med låg og underkop Af fabriksmærket ses det, at disse er produceret mellem 1

  475,00 kr.20-11-2021
 5. Bjørn Wiinblad

Platte med familie i båd

  Bjørn Wiinblad Platte med familie i båd

  Porcelæn, Bjørn Wiinblad Platte med familie i båd, Bjørn Wiinblad Platte med familie i båd, Nymølle keramik, Bjørn Wiinblad, platte med familie i båd. Dekorationsnummer 3055/83. Diameter 26,2 cm.

  300,00 kr.20-11-2021
 6. Måge med guldkant

Trekantet fad

  Måge med guldkant Trekantet fad

  Porcelæn, Måge med guldkant Trekantet fad, Måge med guldkant Trekantet fad, Bing & Grøndahl Måge med guldkant, trekantet fad. Af fabriksmærket kan det udledes, at denne er fra mellem år 1962 og 197

  200,00 kr.20-11-2021

Er glassene ikke til at redde? Heldigvis kan du finde flotte glas på DBA. Her kan du se dem, der er lavet af krystal.

Dette materiale må du ikke sætte i maskinen

Den farligste fjende er flyverust – en rigtig rå rebel, der laver rod i maskineriet. Du får flyverust i opvaskemaskinen, hvis du vasker køkkenudstyr i rustfrit stål sammen med sager, som ikke er af stål. En hvidløgspresser, æggedeler eller osteskærer af jern skal derfor ikke smides i maskinen, selvom det er fristende.

Det kan altså blive nødvendigt med en håndopvask i ny og næ, så du undgår flyverust i den opper, du gerne vil sælge, men er der egentlig noget at gøre, hvis skaden er sket? Det kan jo være, din nyindkøbte, brugte rengøringsven trænger til lidt lægehjælp.

Men før gode råd bliver dyre, kan vi afsløre, at du ikke skal længere end til dit nærmeste supermarked for at finde medicin til maskinen.

Igen er citronsyre svaret på dine problemer – og proceduren er den samme som tidligere. Kør en tom vask med sæbe og syre, så skal du se underværker. Når du åbner lågen, slår en damp af dejlig duft og skinnende sider mod dig.

LÆS OGSÅ: Sådan giver du den gamle køkkenstol nyt liv

De flotte gamle glas fra Frankrig sælges samlet for 400 kroner, men kan også købes til 75 kroner stykket af Vibeke fra Hvidovre.
De flotte gamle glas fra Frankrig sælges samlet for 400 kroner, men kan også købes til 75 kroner stykket af Vibeke fra Hvidovre.

To ting du aldrig må glemme

Det er et hårdt liv at være rengøringshjælp, så et energiboost bliver nødvendigt, hvis maskinen dag efter dag skal tage slæbet, mens du slænger dig på divanen.

På samme måde som du skal huske at spise dine vitaminer, så du forbliver sund og rask, skal opvaskemaskinen også have lidt hjælp til at styrke immunforsvaret.

Vil du forebygge sygdomme, skal der skrives salt og afspændingsmiddel på indkøbslisten. Salt sørger for, at kalkaflejringer begrænses. Det gør nemlig vandet blødt – og brug gerne fint maskinsalt, så du undgår, at det klumper i maskinen og sætter sig som en sur bismag på servicen.

Afspændingsmiddel har næsten samme effekt som salt, men den væsentligste forskel er, at afspændingen sørger for, at vanddråber ikke bliver hængende på porcelænet, så det får striber. Vasker du glas i maskinen? Så vil du uden tvivl ikke undvære vidundermidlet. 

LÆS OGSÅ: Fjern skolder fra teakmøbler

Der er penge at spare, når du køber en opvaskemaskine brugt. Denne model fra Siemens, som står klar til afhentning i Brønshøj, kostede oprindeligt 4.000 kroner fra ny. I dag sælges den for 700 kroner.
Der er penge at spare, når du køber en opvaskemaskine brugt. Denne model fra Siemens, som står klar til afhentning i Brønshøj, kostede oprindeligt 4.000 kroner fra ny. I dag sælges den for 700 kroner.

Fra nedtur til optur

Skal vi lige slutte af med en hurtig hovedrengøring? Det er den daglige vedligeholdelse, der gør den store forskel. Både i forhold til, hvor rent og effektivt maskinen arbejder, men også i forhold til hvor høj en pris du kan sælge den videre til. Har du netop købt en brugt maskine, er det også en fordel at gøre den rent før første vask, så du er helt sikker på, at den kører uden knas.

Smøg ærmerne op og start med at rense filteret. Vask det i varmt vand med sæbe og skur gerne med opvaskebørsten, så alt skidt skrubbes af. Dyk derefter ned i maskinen og brug børsten til at rengøre aflejringer i afløbet.

Sådan! Det ser godt ud, men vi skal helt ud i krogene, så klik spulearmene af og vask dem grundigt. Husk også at give opvaskekurven en omgang med vand og sæbe, så fedt og skidt fjernes. Til sidst vasker du lågens gummiliste i lunkent vand, skurrer maskinens inderside skinnende og slutter med at køre en tom vask ved høj temperatur.

Det var alt. Nu er din køkkenhjælper toptunet til at tage opvasken, mens du smider dig i sofaen.

LÆS OGSÅ: Tre vigtige ting du skal vide, når du køber nyt, brugt køkken

Klaus fra Fredericia skal have nyt køkken og sælger derfor sin 4 år gamle opvaskemaskine fra Whirlpool til kun 400 kroner.
Klaus fra Fredericia skal have nyt køkken og sælger derfor sin 4 år gamle opvaskemaskine fra Whirlpool til kun 400 kroner.

Er du i gang med den store rengørings- og oprydningsrunde? Vi har selvfølgelig også en artikel til dig, der skal sælge din brugte støvsuger. For selvom den er færdig med suge støvkugler i stuen hos dig, kan den sagtens sælges videre til en god pris. Vi giver dig tips til, hvordan du tuner støvsugeren før et salg, når du læser med her.

Er du færdig med at sætte dine fedtede fingre på spillekonsollens knapper? Vi klæder dig på til at sende konsollen videre ud i verden, så en ny ejer kan få timerne til at flyve afsted. I videoen herunder viser vi dig blandt andet, hvordan du rengør maskineriet, skifter løser knapper og finder den helt rigtige salgspris.

Relaterede artikler