På besøg hos en genbrugselsker, Kirstine
Luk

På besøg hos en genbrugselsker, Kirstine

Af Gæsteskribent / 14. juli 2020

Hvad stiller man op, når man må forlade sit land i hast, kun med få kufferter under armen og nærmest ingen penge på lommen? Da Kirstine skulle indrette sit og familiens hjem tilbage i Danmark, blev løsningen af skaffe nærmest alt brugt. I dag elsker hun sit hjem. Se det i videoen herover.

Af Niels Birkemose 

Det var egentlig af nød, 43-årige Kirstine købte sine møbler brugte. Hun boede i Kenya med sin mand og fire børn, men måtte for et par år siden forlade landet i hast med familien, og kun med nogle kufferter i hænderne.

Tilbage i Danmark, i Brønshøj i København, måtte hun etablere et hjem for stort set ingen penge. Derfor blev det helt naturligt for hende at lede efter brugte ting. Kirstine Chege siger selv, at 95 procent af alt i familiens hjem er genbrug. I videoen ovenfor kan du se, hvordan hendes hjem tager sig ud.

Kirstine har indrettet sig kun med genbrug. Se genbrugshjemmet her i DBA Guide-videoen.
Kirstine med familien. Manden Martin (th) og børnene (fra v) Hannah, Zoe, Albert og Naomi

Bestikket, der blev stjålet

Noget af det, som havde gjort Kirstine ked af det, var, at det bestik som hun havde fået med, da hun flyttede hjemefra som 16-årig, blev stjålet, mens hun var i Kenya.

Bestikket var Oxford fra Gense 8. Heldigvis har Kirstine skaffet et bestik, magen til, hjem, ved at benytte annonceagenter på DBA.

LÆS OGSÅ: Statistik: Her er den typiske DBA-bruger

Kirstine har indrettet sig kun med genbrug. Se genbrugshjemmet her i DBA Guide-videoen.
Skufferne hos Kirstine er atter fulde af Oxford bestik, efter det var blevet stjålet i Kenya

469 annoncer med sølvbestik kan du lige nu finde på DBA. Klik her for at finde bestik i guld.

      
Supermarkedets skrald blomster hos Kirstine

Kirstine elsker hvide orkideer. Men orkideer er forholdsvis dyre, så Kirstine fandt ud af, at supermarkederne ikke kan sælge orkideer som ikke blomstrer. I stedet kunne hun købe dem til ingen penge, og med lidt vand og kærlighed har Kirstine fået sig en smuk række af hvide orkideer i sin vindueskarm.

LÆS OGSÅ: Her er den ting, vi ejer i længst tid

Kirstine har indrettet sig kun med genbrug. Se genbrugshjemmet her i DBA Guide-videoen.
En af Kirstines brugte orkideer

Kirstines seneste køb

I dag kan Kirstine slet ikke forestille sig et liv uden genbrug. At gøre en god handel er blevet en livsstil for hende. Senest har hun købt et sort lammeskind til en halvtredser, som skal give varme i IKEA PS2012 stol, som Kirstine for nyligt klunsede.

LÆS OGSÅ: Husker du Marlene, der levede i en rygsæk? Her er hun i dag

Kirstine har indrettet sig kun med genbrug. Se genbrugshjemmet her i DBA Guide-videoen.
Kirstine med et lammeskind fra dba til en 50ér og den IKEA-stol som hun klunsede

I skrivende stund kan du finde 1.262 annoncer, der matcher søgningen ’Ikea stol’ på DBA. 386 af dem koster under 125 kroner.

Kan man også bruge DBA, selv når man bliver rigtig gammel? Det er Inger Marie et levende bevis på. Den 96-årige dame har nemlig købt alle sine møbler på DBA, da hun for et lille års tid siden stod overfor en genhusning. Den historie kan du læse om lige her.

Er du også glad for DBA, og kunne du godt tænke dig at gå ”all in” på at købe brugt, ja så kan du udfordre dig selv ved selv at købe køkkenet brugt. Det er der flere, der gør, og der er også mange til salg på DBA. Vi har skrevet en køberguide til dig, der vil købe køkkenet brugt.

Vil du se, hvordan andre danskere bor med genbrugsfund, så kan du i videoen herunder smutte en tur hjem forbi Sara, der elsker at indrette sig med ting fra DBA:


Du kan læse mere om Sara, her.