Anita hjalp forældrene med at sælge ud: Det har de tjent godt på
Livsstil

Anita hjalp forældrene med at sælge ud: Det har de tjent godt på

Louise Guldager
Louise Guldager

Da Anita besluttede at hjælpe sine forældre med at sælge ud af deres ting i forbindelse med en flytning, havde familien ikke drømt om, at de kunne tjene så mange penge.

Et 180 kvadratmeter stort hus fyldt med en masse ting. Og to ældre beboere, som ikke kunne overskue eller gennemskue, hvad de skulle gøre af alle deres ting, når de en dag skulle flytte fra huset.

Det var den situation, som Anitas 75-årige forældre stod i for nyligt. Og hvad gør man så? Det er jo en situation, som nærmest alle ældre står i på et tidspunkt i deres liv. Forskellen på denne situation og de kommende er dog, at den ældre generation nok ikke er lige så ”fiks på nettet” til at overskue at få tingene solgt brugt.

Men så trådte datten, Anita Bjørkquist Christiansen, til. Anita er selvstændig gældsrådgiver i virksomheden ABC Økonomi og lever af at hjælpe andre med at tænke økonomisk. Så måske var det ikke så mærkeligt, hun endte med at skaffe sine forældre en mærkbar fortjeneste. Og så alligevel.

- Både hus og have var blevet en for stor opgave for dem. De havde en masse ting, der ikke vil blive plads til i deres kommende rækkehus, fortæller Anita Bjørkquist Christiansen.

Hendes forældre havde egentlig blot tænkt sig at smide det overflødige ud. Dels fordi de ikke var klar over, at flere af tingene havde værdi. Dels fordi alt andet virkede uoverskueligt for det 75-årige ægtepar. Anita havde en fornemmelse af, at hun kunne lette sine forældre af med ”byrden” – og samtidig skaffe dem lidt rede penge. Og det fik hun ret i. Læs herunder, hvor meget hun skaffede dem, og hvordan det hele gik.

"Flyttesalg” til salg på DBA:

 1. Plaid, Elvang, Flyttesalg

Tag et kig på mine andre annoncer.
Masser af store besparelser.

Helt ny

  Plaid, Elvang, Flyttesalg Tag et kig på mine andre annoncer. Masser af store besparelser. Helt ny - Normalpris 599,00 kr. Lyme grass er en afslappet, men stilig kollektion af plaider fremstillet i

  200,00 kr.22-06-2024
 2. Bloomingville Stuffed Owl, Bloomingville, Flyttesalg

Tag et kig på mine andre annoncer.
Masser af s

  Bloomingville Stuffed Owl, Bloomingville, Flyttesalg Tag et kig på mine andre annoncer. Masser af store besparelser. I fin stand - Nypris 449,00 kr. Sød ugle.

  50,00 kr.22-06-2024
 3. Enamel skål i Chrome/Rosa - 30 cm., Louise Roe, Flyttesalg

Tag et kig på mine andre annoncer.
Masse

  Enamel skål i Chrome/Rosa - 30 cm., Louise Roe, Flyttesalg Tag et kig på mine andre annoncer. Masser af store besparelser. Helt ny - Normalpris 1299,00 kr. Louise Roe præsenterer en fortryllende en

  400,00 kr.22-06-2024
 4. Enamel skål i Chrome/Gul - 30 cm., Louise Roe, Flyttesalg

Tag et kig på mine andre annoncer.
Masser

  Enamel skål i Chrome/Gul - 30 cm., Louise Roe, Flyttesalg Tag et kig på mine andre annoncer. Masser af store besparelser. Helt ny - Normalpris 1299,00 kr. Louise Roe præsenterer en strålende enamel

  400,00 kr.22-06-2024
 5. Avine Dekorationsskål , Multi, Lene Bjerre, Flyttesalg

Tag et kig på mine andre annoncer.
Masser af

  Avine Dekorationsskål , Multi, Lene Bjerre, Flyttesalg Tag et kig på mine andre annoncer. Masser af store besparelser. Helt ny - Normalpris 799,00 kr. Denne dekorationsskål er et eksempel på Lene B

  300,00 kr.22-06-2024
 6. TABURET, STOL, FLYTTESALG - gode sager til køkken og hjem. Se mine andre annoncer også. Tingene frem

  TABURET, STOL, FLYTTESALG - gode sager til køkken og hjem. Se mine andre annoncer også. Tingene fremstår nyt eller er ubrugt MARIUS taburet fra IKEA x2 og tilhørende LOMME hynde fra JYSK x2 - samlet

  69,00 kr.22-06-2024

Søger du på ’Flyttesalg’ på DBA, kommer der i skrivende stund 396 annoncer op. Her kan du være heldig at finde nogle gode handler, da det oftest er folk, der skal hurtigt af med ting, de har til overs i stedet for blot at smide det ud. Du kan også søge på ’Gives væk’.

Her er nogle af de ting, familien har tjent mest på

Anita gik i gang med at se alt familiens habengut igennem. Og selvom det unægtelig havde været nemmere ”bare at smide ud”, som hun forklarer, viste det sig, at der var for meget godt til bare at lande på genbrugspladsen. Da Anita selv benytter sig af DBA, var det derfor nærliggende at sætte flere af tingene til salg hér.

- Men det ER en stor opgave. De har også en kæmpe garage og et værksted. Og der er ting allevegne, indrømmer hun. Derfor går Anita, hendes far, niece og niecens mand fra tid til anden på ”tour-de-garage”, som de kalder det. De tager det lidt i etaper, men har allerede tjent godt på den fælles oprydning.

Eksempelvis har hun fået mange penge for en stor troldhassel, som forældrene havde. Ad flere omgange har de solgt ud af den gamle troldhassel, som allerede har indbragt et par tusinde kroner samlet set. Omkring 3.500 kroner, fortæller Anita. Fra ny skal man nemt give op mod 200 kroner for en enkelt lille stikling eller et par grene. På DBA kan du finde dem til en brøkdel af dén pris, både som afskårne og som hele buske.

De fandt også en del ting tilbage fra Anitas barndom, som ingen af dem egentlig regnede for noget særligt. En gammel trækælk og en lille børnebambusstol for eksempel. Sidstnævnte fik de tilbudt 1.000 kroner for. Et beløb, der kom noget bag på familien.

Den havde stået i skuret i mange år. Men de gamle, originale bambusmøbler fra 70érne er åbenbart meget populære og eftertragtede
griner Anita.

Bambusstole på DBA:

 1. God bambus stol, Retro, God bambus stol i fin stand

  God bambus stol, Retro, God bambus stol i fin stand

  100,00 kr.22-06-2024
 2. Bambus stol, Har ikke en hynde til stolen. 61,5 cm bred. 75 cm høj.

  Bambus stol, Har ikke en hynde til stolen. 61,5 cm bred. 75 cm høj.

  450,00 kr.17-06-2024
 3. bambus stol, Ældre stol af bambus, som er i god stand.
Kan hentes i Roskilde eller Bagsværd.

  bambus stol, Ældre stol af bambus, som er i god stand. Kan hentes i Roskilde eller Bagsværd.

  300,00 kr.17-06-2024
 4. Sælger Nu. Afhentes i morgen Søndag d.16

  Sælger Nu. Afhentes i morgen Søndag d.16

  2 x marmor sofabord og en bambus stol, Nordal, Ny Pris 700kr

  700,00 kr.15-06-2024
 5. Bambus stol, Bambus, Fin bambus stol i mørk bambus farve.
På sædet er der knækket 2 pinde, dette kan

  Bambus stol, Bambus, Fin bambus stol i mørk bambus farve. På sædet er der knækket 2 pinde, dette kan ikke mærkes hvis der er en pude på. Ellers er den i fin stand.

  60,00 kr.14-06-2024
 6. Bambus stol, gyngestol, vintage, børnemøbel

  Bambus stol, gyngestol, vintage, børnemøbel

  Gyngestol, bambus, Franco Albini, vintage, 1 tilbage 2 helt igennem smukke vintage gyngestole til børn. Håndlavet i Italien - minder i høj grad om design af Franco Albini, kvalitetsmæssigt fuldstændi

  500,00 kr.07-04-2024

Bambusmøbler har oplevet en stor opblomstring på det seneste, og især de gamle bambus stole fra 60erne og 70erne er yderst eftertragtede. På DBA er der lige nu 184 annoncer, der matcher dén søgning. Der er flest til salg på Sjælland. Så hvis du bor i Jylland og har den slags stående – skulle du måske sætte til salg nu?

’Vi anede ikke, at disse ting var penge værd’

Foruden bambusmøbler, troldhassel, et apotekerskab og gamle Tuborg-kasser, har Anita også fundet flere andre populære ting hos sine forældre:

- Urtepotter og terrakottapotter, som jeg har solgt for omkring 500 kroner. Og nogle ruller af glasvæv, som vi faktisk bare var ved at smide ud. Vi anede ikke, de var penge værd.

Men Anita undersøgte sagen i sidste øjeblik. Og det var heldigt, for de gamle ruller med glasvæv viste sig at indbringe dem 1.400 kroner.

LÆS OGSÅ: Disse ting har været til salg på DBA i længst tid 

Familien har eksempelvis solgt ud fra en stor troldhassel, Anitas forældrene havde i haven. De er ofte ret dyre hos blomsterhandleren, fortæller Anita, så her har familien tjent godt. Omkring 3.500 kroner indtil videre
Familien har eksempelvis solgt ud fra en stor troldhassel, Anitas forældrene havde i haven. De er ofte ret dyre hos blomsterhandleren, fortæller Anita, så her har familien tjent godt. Omkring 3.500 kroner indtil videre

Den bedste handel var denne:

Den bedste handel har dog nok været masse gamle plakattryk, som Anitas far har lavet som trykkeriarbejde i sine unge dage. Især de gamle Tivoli-plakater er yderst populære, kan familien konstatere.

- Jeg tror, det har været det bedste for min far. De plakattryk, han havde liggende fra dengang, han arbejdede på trykkeri, betød noget for ham – og at kunne se andre få glæde af dem har gjort ham meget glad.

Anita og familien har dog også valgt at beholde nogle af dem selv. Men de har for nuværende tjent omkring 3.000 kroner på de gamle tryk.

Tivoli-plakater til salg på DBA:

 1. Originalt signeret litografi, Egon Mathiesen, b: 13 h: 19, Skøn originalt litografisk værk af Egon M

  Originalt signeret litografi, Egon Mathiesen, b: 13 h: 19, Skøn originalt litografisk værk af Egon Mathiesen. Signeret og dateret 1946. Se iøvrigt de andre værker af Else Fischer-Hansen og hendes ma

  850,00 kr.22-06-2024
 2. Sjælden original litografisk plakat, Egon Mathiesen, b: 46 h: 60, Sjældent original litografisk plak

  Sjælden original litografisk plakat, Egon Mathiesen, b: 46 h: 60, Sjældent original litografisk plakat til Egon Mathiesen’s udstilling i Kunstforeningen Gl Strand 1961. Proveniens: Egon Mathiesen’s

  2.200,00 kr.22-06-2024
 3. Signeret originalt litografi , Egon Mathiesen , b: 30 h: 40, Skønneste originalt litografi af Egon M

  Signeret originalt litografi , Egon Mathiesen , b: 30 h: 40, Skønneste originalt litografi af Egon Mathiesen. Signeret af kunstneren. Indrammet. Proveniens: Egon Mathiesen’s bo. Kunstnerens eget eks

  1.450,00 kr.22-06-2024
 4. Signeret originalt litografi, Egon Mathiesen, b: 30 h: 40, Skønneste originalt litografi af Egon Mat

  Signeret originalt litografi, Egon Mathiesen, b: 30 h: 40, Skønneste originalt litografi af Egon Mathiesen. Signeret af kunstneren. Indrammet. Proveniens: Egon Mathiesen’s bo. Kunstnerens eget eksem

  1.450,00 kr.22-06-2024
 5. Signeret originalt litografi, Egon Mathiesen , b: 30 h: 40, Skønneste originalt litografi af Egon Ma

  Signeret originalt litografi, Egon Mathiesen , b: 30 h: 40, Skønneste originalt litografi af Egon Mathiesen. Signeret af kunstneren. Indrammet. Proveniens: Egon Mathiesen’s bo. Kunstnerens eget ekse

  1.450,00 kr.22-06-2024
 6. Art Photopapir 280g, Philippe Merie, motiv: Tivoli Plakat, b: 50 h: 70, I 1998 fik jeg til opgave at

  Art Photopapir 280g, Philippe Merie, motiv: Tivoli Plakat, b: 50 h: 70, I 1998 fik jeg til opgave at fotografere Tivoli´s plakat til San Franciscos´s Ballet opsætning i Koncerthuset, jeg fik tilbudt a

  2.800,00 kr.16-06-2024

De gamle Tivoli-plakater er meget populære, og lige nu er der 78 annoncer med dem til salg på DBA. Prisen afhænger meget af plakatens sjældenhed, årstal og stand. 6 af dem ligger til over 2.000 koner stykket.

Nu har familien råd til dette

- Mine forældre er pensionister, så med Guldbryllup og andre ting får pengene hurtigt ben at gå på for dem. Det har været en stor glæde, at deres ting har fået nyt liv andre steder, fortæller Anita.

Den ekstra indtægt har eksempelvis betydet, at Anitas forældre har fået råd til at betale sig fra at få klippet deres hæk. En anden uoverskuelig opgave i et stort hus.

HØR OGSÅ: PODCAST: John har hele huset fyldt med Lego

Nogle af de ting, der overraskede; Den gamle bambus børnestol og de originale plakattryk, som Anitas far har lavet i sine unge dage. Især de gamle Tivoliplakater er yderst populære, kan familien konstatere. Dem har de solgt en del af, selvom enkelte er blevet i familiens varetægt
Nogle af de ting, der overraskede; Den gamle bambus børnestol og de originale plakattryk, som Anitas far har lavet i sine unge dage. Især de gamle Tivoliplakater er yderst populære, kan familien konstatere. Dem har de solgt en del af, selvom enkelte er blevet i familiens varetægt

Trænger dit hjem også til en overhaling? Uanset om du også står overfor en flytning som Anitas forældre eller måske bare trænger til at rydde lidt ud i dine sager, kan det være, du skal overveje at gå Marie Kondo-agtigt til opgaven? Signe synes egentlig, det var lidt dumt. Indtil, hun prøvede det. Nu har familien fået ryddet op og ud – og hun har tjent masser af penge på at sælge ud af bunkerne på DBA.

Føles det hele uoverskueligt? Hvordan går du i gang? Hvor lang tid skal det tage? Fortvivl ej. Hvis du ikke helt ved, hvordan du sætter dine ting til salg på DBA, så læs med her, hvor vi guider dig - trin for trin.

Kig med i videoen herunder og se, hvad der er penge værd i Pias kælder. Og du kan også I videoen se, hvor hendes ting får et nyt liv henne.

Vil du se hvilke af Pias ting, der eventuelt stadig er til salg, så klik på denne artikel, hvor vi linker til Pias DBA-profil.

Relaterede artikler