Anita hjalp forældrene med at sælge ud: Det har de tjent godt på
Livsstil

Anita hjalp forældrene med at sælge ud: Det har de tjent godt på

Louise Guldager
Louise Guldager

Da Anita besluttede at hjælpe sine forældre med at sælge ud af deres ting i forbindelse med en flytning, havde familien ikke drømt om, at de kunne tjene så mange penge.

Et 180 kvadratmeter stort hus fyldt med en masse ting. Og to ældre beboere, som ikke kunne overskue eller gennemskue, hvad de skulle gøre af alle deres ting, når de en dag skulle flytte fra huset.

Det var den situation, som Anitas 75-årige forældre stod i for nyligt. Og hvad gør man så? Det er jo en situation, som nærmest alle ældre står i på et tidspunkt i deres liv. Forskellen på denne situation og de kommende er dog, at den ældre generation nok ikke er lige så ”fiks på nettet” til at overskue at få tingene solgt brugt.

Men så trådte datten, Anita Bjørkquist Christiansen, til. Anita er selvstændig gældsrådgiver i virksomheden ABC Økonomi og lever af at hjælpe andre med at tænke økonomisk. Så måske var det ikke så mærkeligt, hun endte med at skaffe sine forældre en mærkbar fortjeneste. Og så alligevel.

- Både hus og have var blevet en for stor opgave for dem. De havde en masse ting, der ikke vil blive plads til i deres kommende rækkehus, fortæller Anita Bjørkquist Christiansen.

Hendes forældre havde egentlig blot tænkt sig at smide det overflødige ud. Dels fordi de ikke var klar over, at flere af tingene havde værdi. Dels fordi alt andet virkede uoverskueligt for det 75-årige ægtepar. Anita havde en fornemmelse af, at hun kunne lette sine forældre af med ”byrden” – og samtidig skaffe dem lidt rede penge. Og det fik hun ret i. Læs herunder, hvor meget hun skaffede dem, og hvordan det hele gik.

"Flyttesalg” til salg på DBA:

 1. Hylde inkl bøjler, Metal, Flyttesalg

  Hylde inkl bøjler, Metal, Flyttesalg

  75,00 kr.25-05-2023
 2. Kommode , Massiv egetræ, Flyttesalg af gammel kommode.

  Kommode , Massiv egetræ, Flyttesalg af gammel kommode.

  500,00 kr.25-05-2023
 3. sofabord, Karusell, 1960-70'er VINTAGE. Sofabord fra Ikea på 4 hjul, genialt udtænkt og praktisk mh

  sofabord, Karusell, 1960-70'er VINTAGE. Sofabord fra Ikea på 4 hjul, genialt udtænkt og praktisk mht opbevaring og flytbarhed. Mål i cm: Ø:80. H:52. Bordet er generelt i god stand, dog har det maling

  1.200,00 kr.25-05-2023
 4. sofabord, OBS på salgsadressen i annonceteksten. IKEA sofabord med stålstel, 2 hvide glasplader og p

  sofabord, OBS på salgsadressen i annonceteksten. IKEA sofabord med stålstel, 2 hvide glasplader og på hjul. Det er af ældre dato, men har ikke været brugt i flere år, blot været opbevaret i min kælder

  150,00 kr.24-05-2023
 5. FLYTTESALG Lille jernbord med aftagelig plade, Ikea

  FLYTTESALG Lille jernbord med aftagelig plade, Ikea

  40,00 kr.22-05-2023
 6. flyttesalg, Flyttesalg. bl.a hynder, kurve, sætterkasser, bedroller, skåle. hvidløgspresser fra Eva

  flyttesalg, Flyttesalg. bl.a hynder, kurve, sætterkasser, bedroller, skåle. hvidløgspresser fra Eva Solo, brødkasse fra Bodum, lille sofabord med kakler (gammelt), opbevaring/sylteglas,knagerækker til

  10,00 kr.22-05-2023

Søger du på ’Flyttesalg’ på DBA, kommer der i skrivende stund 396 annoncer op. Her kan du være heldig at finde nogle gode handler, da det oftest er folk, der skal hurtigt af med ting, de har til overs i stedet for blot at smide det ud. Du kan også søge på ’Gives væk’.

Her er nogle af de ting, familien har tjent mest på

Anita gik i gang med at se alt familiens habengut igennem. Og selvom det unægtelig havde været nemmere ”bare at smide ud”, som hun forklarer, viste det sig, at der var for meget godt til bare at lande på genbrugspladsen. Da Anita selv benytter sig af DBA, var det derfor nærliggende at sætte flere af tingene til salg hér.

- Men det ER en stor opgave. De har også en kæmpe garage og et værksted. Og der er ting allevegne, indrømmer hun. Derfor går Anita, hendes far, niece og niecens mand fra tid til anden på ”tour-de-garage”, som de kalder det. De tager det lidt i etaper, men har allerede tjent godt på den fælles oprydning.

Eksempelvis har hun fået mange penge for en stor troldhassel, som forældrene havde. Ad flere omgange har de solgt ud af den gamle troldhassel, som allerede har indbragt et par tusinde kroner samlet set. Omkring 3.500 kroner, fortæller Anita. Fra ny skal man nemt give op mod 200 kroner for en enkelt lille stikling eller et par grene. På DBA kan du finde dem til en brøkdel af dén pris, både som afskårne og som hele buske.

De fandt også en del ting tilbage fra Anitas barndom, som ingen af dem egentlig regnede for noget særligt. En gammel trækælk og en lille børnebambusstol for eksempel. Sidstnævnte fik de tilbudt 1.000 kroner for. Et beløb, der kom noget bag på familien.

Den havde stået i skuret i mange år. Men de gamle, originale bambusmøbler fra 70érne er åbenbart meget populære og eftertragtede
griner Anita.

Bambusstole på DBA:

 1. Vintage børne stol, Fineste retro børne stol i bambus, bambussen er lidt løs foran.

  Vintage børne stol, Fineste retro børne stol i bambus, bambussen er lidt løs foran.

  175,00 kr.25-05-2023
 2. Bambus stol, Flot bambus stol/loungestol med retro betræk i lyse nuancer 

Pæn stand - med alm brugs

  Bambus stol, Flot bambus stol/loungestol med retro betræk i lyse nuancer Pæn stand - med alm brugsspor som ses på billeder Afhentes Østerbro

  450,00 kr.21-05-2023
 3. 3 stole i bambus, Vi har 3 stole i bambus som sælges. Alle 3 er hele og fine, på nær lidt pletter i

  3 stole i bambus, Vi har 3 stole i bambus som sælges. Alle 3 er hele og fine, på nær lidt pletter i stoffet. Se gerne flere vare vi har til salg, giv et samlet bud.

  100,00 kr.19-05-2023
 4. Kurve stol, retro, Fletstol, Bambusstol bamboo rattan / flet / bambus flet med armlæn

  Kurve stol, retro, Fletstol, Bambusstol bamboo rattan / flet / bambus flet med armlæn

  230,00 kr.17-05-2023
 5. Bambus stol, Bambus flet stol med mange fine detaljer

  Bambus stol, Bambus flet stol med mange fine detaljer

  450,00 kr.13-05-2023
 6. Flet stol, Super fin bambus stol
I Flet

  Flet stol, Super fin bambus stol I Flet

  450,00 kr.13-05-2023

Bambusmøbler har oplevet en stor opblomstring på det seneste, og især de gamle bambus stole fra 60erne og 70erne er yderst eftertragtede. På DBA er der lige nu 184 annoncer, der matcher dén søgning. Der er flest til salg på Sjælland. Så hvis du bor i Jylland og har den slags stående – skulle du måske sætte til salg nu?

’Vi anede ikke, at disse ting var penge værd’

Foruden bambusmøbler, troldhassel, et apotekerskab og gamle Tuborg-kasser, har Anita også fundet flere andre populære ting hos sine forældre:

- Urtepotter og terrakottapotter, som jeg har solgt for omkring 500 kroner. Og nogle ruller af glasvæv, som vi faktisk bare var ved at smide ud. Vi anede ikke, de var penge værd.

Men Anita undersøgte sagen i sidste øjeblik. Og det var heldigt, for de gamle ruller med glasvæv viste sig at indbringe dem 1.400 kroner.

LÆS OGSÅ: Disse ting har været til salg på DBA i længst tid 

Familien har eksempelvis solgt ud fra en stor troldhassel, Anitas forældrene havde i haven. De er ofte ret dyre hos blomsterhandleren, fortæller Anita, så her har familien tjent godt. Omkring 3.500 kroner indtil videre
Familien har eksempelvis solgt ud fra en stor troldhassel, Anitas forældrene havde i haven. De er ofte ret dyre hos blomsterhandleren, fortæller Anita, så her har familien tjent godt. Omkring 3.500 kroner indtil videre

Den bedste handel var denne:

Den bedste handel har dog nok været masse gamle plakattryk, som Anitas far har lavet som trykkeriarbejde i sine unge dage. Især de gamle Tivoli-plakater er yderst populære, kan familien konstatere.

- Jeg tror, det har været det bedste for min far. De plakattryk, han havde liggende fra dengang, han arbejdede på trykkeri, betød noget for ham – og at kunne se andre få glæde af dem har gjort ham meget glad.

Anita og familien har dog også valgt at beholde nogle af dem selv. Men de har for nuværende tjent omkring 3.000 kroner på de gamle tryk.

Tivoli-plakater til salg på DBA:

 1. Plakat tryk, motiv: Tivoli, b: 55 h: 75, Super skøn plakat med medfølgende ramme

  Plakat tryk, motiv: Tivoli, b: 55 h: 75, Super skøn plakat med medfølgende ramme

  200,00 kr.26-05-2023
 2. Plakatsamling, Moderne kunst fra ind- og udland, motiv: Moderne kunst, b: 70 h: 100, Samling på i al

  Plakatsamling, Moderne kunst fra ind- og udland, motiv: Moderne kunst, b: 70 h: 100, Samling på i alt 35 plakater primært med moderne kunst fra både ind- og udland. Alle plakater er i glas og ramme, h

  5.000,00 kr.14-05-2023
 3. Litografi, Ole Østrup, motiv: Abstrakt, b: 59 h: 83,5, Flot stort litografi el. plakat af den aarhus

  Litografi, Ole Østrup, motiv: Abstrakt, b: 59 h: 83,5, Flot stort litografi el. plakat af den aarhusianske kunstner Ole Østrup (1943 - 2002). Han stod bl.a. for udsmykning hos B&O i Struer og harlekin

  300,00 kr.14-05-2023
 4. Plakat, Kathrine Ærtebjærg, motiv: Pige, b: 72 h: 80, Kathrine Ærtebjerg plakat tegnet for Tivoli 20

  Plakat, Kathrine Ærtebjærg, motiv: Pige, b: 72 h: 80, Kathrine Ærtebjerg plakat tegnet for Tivoli 2005. Super flot stand. Flot aluramme.

  800,00 kr.13-05-2023
 5. Billeder, Ib Andersen & Helge Rafn, motiv: TIVOLI, 2 stk. Klassiske motiver & sublimt kønne farver
"

  Billeder, Ib Andersen & Helge Rafn, motiv: TIVOLI, 2 stk. Klassiske motiver & sublimt kønne farver "Få en bid af Tivoli ind i stuen..." Monteret på sort træramme (giver en god fremhævet effekt) m. hul

  300,00 kr.10-05-2023
 6. 3 Tivoli plakater, 3 Tivoli plakater med ramme glas på den ene er revnet prisen er samlet for 3 plak

  3 Tivoli plakater, 3 Tivoli plakater med ramme glas på den ene er revnet prisen er samlet for 3 plakater

  450,00 kr.09-05-2023

De gamle Tivoli-plakater er meget populære, og lige nu er der 78 annoncer med dem til salg på DBA. Prisen afhænger meget af plakatens sjældenhed, årstal og stand. 6 af dem ligger til over 2.000 koner stykket.

Nu har familien råd til dette

- Mine forældre er pensionister, så med Guldbryllup og andre ting får pengene hurtigt ben at gå på for dem. Det har været en stor glæde, at deres ting har fået nyt liv andre steder, fortæller Anita.

Den ekstra indtægt har eksempelvis betydet, at Anitas forældre har fået råd til at betale sig fra at få klippet deres hæk. En anden uoverskuelig opgave i et stort hus.

HØR OGSÅ: PODCAST: John har hele huset fyldt med Lego

Nogle af de ting, der overraskede; Den gamle bambus børnestol og de originale plakattryk, som Anitas far har lavet i sine unge dage. Især de gamle Tivoliplakater er yderst populære, kan familien konstatere. Dem har de solgt en del af, selvom enkelte er blevet i familiens varetægt
Nogle af de ting, der overraskede; Den gamle bambus børnestol og de originale plakattryk, som Anitas far har lavet i sine unge dage. Især de gamle Tivoliplakater er yderst populære, kan familien konstatere. Dem har de solgt en del af, selvom enkelte er blevet i familiens varetægt

Trænger dit hjem også til en overhaling? Uanset om du også står overfor en flytning som Anitas forældre eller måske bare trænger til at rydde lidt ud i dine sager, kan det være, du skal overveje at gå Marie Kondo-agtigt til opgaven? Signe synes egentlig, det var lidt dumt. Indtil, hun prøvede det. Nu har familien fået ryddet op og ud – og hun har tjent masser af penge på at sælge ud af bunkerne på DBA.

Føles det hele uoverskueligt? Hvordan går du i gang? Hvor lang tid skal det tage? Fortvivl ej. Hvis du ikke helt ved, hvordan du sætter dine ting til salg på DBA, så læs med her, hvor vi guider dig - trin for trin.

Kig med i videoen herunder og se, hvad der er penge værd i Pias kælder. Og du kan også I videoen se, hvor hendes ting får et nyt liv henne.

Vil du se hvilke af Pias ting, der eventuelt stadig er til salg, så klik på denne artikel, hvor vi linker til Pias DBA-profil.

Relaterede artikler