På besøg hos en genbrugselsker, Anna
Bolig

På besøg hos en genbrugselsker, Anna

Julie Schoen
Julie Schoen

Da Anna havde købt brugte babyknager på nettet, modtog hun ikke kun knager, men også en babybog. Grunden til dette var helt særlig, og i dag betyder den handel meget for Anna. Hvorfor hun også – på overraskende vis - mod tog en bog med i handlen, kan du læse dig til i denne artikel, hvor Anna viser rundt i sit genbrugshjem og sine genbrugskøb. 

Kunne du finde på at handle i blinde? Købe et brugt møbel uden først at have stået face-to-face med dét, og kunne det ske, at du kom til at købe inventar til et hus – et hus du endnu ikke have købt? 

Det er nemlig lige hvad, 36-årige Anna har gjort. 

Anna Backe fra Frederiksberg i København er ikke bange for at handle i blinde. Og slet ikke efter, hun erfarede, hvordan det gik med det indiske klædeskab, hun købte uden at have set det med egne øjne. Skabet er i dag hendes favorit genbrugskøb. 

I denne artikel inviterer Anna dig med indenfor i sit hjem, der består af 70 procent genbrug. Ja selv hendes hund er fra DBA. Annas hjem er der lagt mange tanker bag. For Anna bruger meget tid på at scrolle på nettets genbrugssider for at finde de helt rigtige ting. Så meget tid, at manden er begyndt at lægge væsentlig mærke til det. Til gengæld får han en glad kone og et unikt hjem.

Her kan du se Annas indiske klædeskab. Det møbel, Anna bedst kan lide i sit hjem. Læs mere om skabet i teksten lige herunder.
Her kan du se Annas indiske klædeskab. Det møbel, Anna bedst kan lide i sit hjem. Læs mere om skabet i teksten lige herunder.

Hvilken af dine genbrugsfund er du mest glad for? 

Mit indiske klædeskab med messingdetaljer, mine gamle, smukke vaser og fade. Og vores nye spisebordsstole fra Niels O. Møller.
  

Hvorfor er du mest glad for lige de fund? 

Jeg har en forkærlighed for indiske ting. Jeg elsker detaljerne og det orientalske. Skabet var lidt omstændigt at få fragtet til vores sommerhus, men heldigvis har jeg nu, efter mange køb, kontakten til en god fragtmand, der kan hente og bringe i det meste i landet.  
 
Jeg købte skabet ubeset, og min mand syntes, det var sindsygt, men jeg vidste bare, at det var noget særligt. Efter mange år med loppefund, har jeg efterhånden en god fornemmelse for, om møblerne passer ind hos os eller ej. 

Indisk indretning på DBA:

 1. Lille fin indisk krukke med låg, Smuk lille krukke med låg fra ørkenstaten Rajastan ~ fra én af mine

  Lille fin indisk krukke med låg, Smuk lille krukke med låg fra ørkenstaten Rajastan ~ fra én af mine rejser i Indien. Mål 9 cm høj 6 cm diameter Sender gerne

  125,00 kr.19-06-2024
 2. Elefantrække Elefanter, Elephant Parade, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA
Træskulpt

  Elefantrække Elefanter, Elephant Parade, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA Træskulptur 6 Elefanter pænt forarbejdet. 1 stk Nuttet Elefantfigur Træfigur. XL lang. Elefanter på Bro Mål:

  250,00 kr.16-06-2024
 3. Indisk sari tæppe, Indisk sari tæppe, Stort og smukt tæppe sengetæppe plaid lavet af gamle sarier 13

  Indisk sari tæppe, Indisk sari tæppe, Stort og smukt tæppe sengetæppe plaid lavet af gamle sarier 137/140 x 230cm nypris 700,- sælges kr.400,/ afhentes i Hellerup eller kan sendes

  400,00 kr.16-06-2024
 4. Indisk sari tæppe, Indisk sari, Reserveret 
Stort smukt sari tæppe sengetæppe lavet af gamle indiske

  Indisk sari tæppe, Indisk sari, Reserveret Stort smukt sari tæppe sengetæppe lavet af gamle indiske sarier 145x210 nypris 700,- sælges kr.400 afhentes i Hellerup eller kan sendes

  400,00 kr.16-06-2024
 5. Indisk fad i træ, Gammelt indisk fad med brugs spor
Brugt som dekoration.
Mål: Ø 53 cm

Røgfrit hjem

  Indisk fad i træ, Gammelt indisk fad med brugs spor Brugt som dekoration. Mål: Ø 53 cm Røgfrit hjem Sendes ikke. Afhentes i Sorø Købt for: 575 kr. Sælges fir 300 kr.

  300,00 kr.16-06-2024
 6. Indisk hynde, Helt ny
Smuk indisk hynde/madras 75x185. 100%bomuld

  Indisk hynde, Helt ny Smuk indisk hynde/madras 75x185. 100%bomuld

  400,00 kr.09-06-2024

Her kan du se alle de indiske ting, du lige nu kan finde på DBA. 102 indiske kjoler er for eksempel lige nu til salg på DBA.

Det meste i Annas hjem, selv dette keramik, er købt brugt. Anna køber cirka én ting hver anden uge på brugtmarkedet, vurderer hun, og de steder, hun shopper genbrug, er på DBA, Facebook Marketplace, auktioner og loppemarkeder
Det meste i Annas hjem, selv dette keramik, er købt brugt. Anna køber cirka én ting hver anden uge på brugtmarkedet, vurderer hun, og de steder, hun shopper genbrug, er på DBA, Facebook Marketplace, auktioner og loppemarkeder

Hvilket genbrugsfund har du sparet flest penge på? 

Jeg ved ikke præcist, hvad det indiske skab kostede fra ny, men jeg tror, det har kostet mere, end de 1.200 kroner, som jeg gav for det. Det må klart være mere værd.
   

Har du nogle nævneværdige historier fra dine brugthandler? 

Jeg købte nogle fine babyknager, som jeg skulle afhente på Frederiksberg. Jeg skrev så om aftenen til sælger, at jeg havde veer, og at hun nok hellere måtte sende dem i stedet. Et par dage efter kom mine knager med den fineste lille børnebog og det sødeste håndskrevne tillykke-brev. Så rørende.  
 
Og jeg synes næsten altid, det er hyggeligt at snakke med folk, der sælger tingene. Høre historien bag. 

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Lego er en bedre investering end obligationer 

Her kan du se Annas søn på 3 år og Anna. Annas genbrugsinteresse påvirker også hendes valg af ting til sønnen. Det må nemlig meget gerne være genbrug. Og er det plastiklegetøj, skal det være genbrug
Her kan du se Annas søn på 3 år og Anna. Annas genbrugsinteresse påvirker også hendes valg af ting til sønnen. Det må nemlig meget gerne være genbrug. Og er det plastiklegetøj, skal det være genbrug
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Annas søns værelse er også fyldt med genbrugsfund
Annas søns værelse er også fyldt med genbrugsfund

Præger det dine børn, at du køber brugt? 

Min søn på 3 år har rigtig meget legetøj, der er genbrug, og det fungerer virkelig fint, fordi ting tit får en lidt hårdhændet behandling.  
 
Han har lige fået to legetøjsgeværer købt på DBA, og de er hans yndlingslegetøj for tiden. Jeg ved egentlig ikke, hvad de koster fra nye, men jeg hader at købe noget med plastic fra ny, så det prøver jeg altid at finde brugt.
  

Har du sat dig et mål med, at du maks vil give XX kroner for en ting på brugtmarkedet? 

Det kommer an på, hvad det er, men der skal altid forhandles. Det er sjældent, jeg ikke får forhandlet prisen lidt ned. Det er ligesom gamet ved at købe brugt, synes jeg.  
 
Det dyreste, jeg har købt, er nok vores Niels O. Møller-stole på auktion, men de var stadig billige.  

Arkitekttegnede spisebordsstole:

 1. Niels O. Møller model 71

  Niels O. Møller model 71

  Niels O. Møller, stol, 71, Niels O. Møller model 71 i palisander. Godt patineret. Men stadig med stram flet, som da de var nye. Samlet pris 9000 kr Instagram gammeltguld_aalborg Facebook gammelt gu

  9.000,00 kr.04-04-2024
 2. Palisander stole

  Palisander stole

  Anden arkitekt, stol, Paisander stole. 6 stk. samlet pris 6000 kr Instagram gammeltguld_aalborg Facebook gammelt guld Åbent torsdag 11-17 og søndage 10-15. eller efter aftale Adressen er Fredrik

  6.000,00 kr.04-04-2024
 3. Ole Wanscher sæt på seks Rungstedlund stole af palisander

  Ole Wanscher sæt på seks Rungstedlund stole af palisander

  Ole Wanscher, stol, Rungstedlund, Ole Wanscher sæt på seks Rungstedlund spisestole med stel af massiv palisander. Nybetrukket med cognac farvet smooth anilin læder. Fremstillet hos P. Jeppesen. H. 77/

  15.000,00 kr.02-05-2024
 4. Knud Færch et par kohorns stole model 521, teak

  Knud Færch et par kohorns stole model 521, teak

  Knud Færch, stol, Kohornsstol, Knud Færch et par Kohorns stole med stel af massiv teak. Nybetrukket med cognac farvet smooth anilin læder. Model 521, fremstillet hos Slagelse Møbelværk. H. 74/45 B. 56

  20.000,00 kr.02-05-2024
 5. Arne Jacobsen, stol, 3101, 2 stk. Arne Jakobsen stole i farven “fersken/peach”.
Model 3101 “Myren” i

  Arne Jacobsen, stol, 3101, 2 stk. Arne Jakobsen stole i farven “fersken/peach”. Model 3101 “Myren” i farvet ask. Producent: Fritz Hansen. Ben i krom. Stabelbar op til 10 stk. Mål: Højde: 81 cm Bredd

  1.500,00 kr.24-06-2024
 6. Erik Buck, stol, 6 spisebordsstole i teak af Erik Buch, stolene fremstår pæne og velholdte med origi

  Erik Buck, stol, 6 spisebordsstole i teak af Erik Buch, stolene fremstår pæne og velholdte med originalt betræk. Alle er stabile Sædehøjde 46 cm Pris pr. stk. 250 kr. Levering kan arrangeres

  250,00 kr.24-06-2024

975 arkitekttegnede spisebordsstole kan du finde på DBA. Nogle er fra Arne JacobsenHans J. WegnerEames og Børge Mogensen.
   

Er der noget genbrug, som er federe end noget andet? 

Jeg elsker at købe brugte møbler for eksempel gerne borde og stole.
  

Er der noget genbrug, du aldrig kunne finde på at købe? 

Undertøj.
  

Siger du højt, at du køber genbrug?  

Jeg tror efterhånden godt, at vores venner og familie ved, at jeg synes, det er sjovt at købe genbrug.  
 
Inden vi havde købt sommerhus, havde jeg allerede købt 4 bambusstole og en rå messingvandhane, som jeg syntes, passede ind i et ikke eksisterende hus. Jeg tror dog, at folk ikke altid forstår, hvor meget tid det kræver at finde det rigtige, forhandle og afhente. 
Ofte spørger de, om jeg ikke liiiige kan finde sådan én eller denne her til dem, men det er jo noget, jeg bruger tid på at finde og forhandle om. Og som min mand bruger tid på at hente.  

SE OGSÅ: VIDEO: DBAs dyreste: Kolonihavehus 

Her kan du se to af de fire bambusstole, som Anna har købt brugt – uden til en start at have et hus at sætte dem i. Anna fortæller, at næsten alt på alle hendes billeder her i artiklen er genbrug - både møbler, service og tøj.
Her kan du se to af de fire bambusstole, som Anna har købt brugt – uden til en start at have et hus at sætte dem i. Anna fortæller, at næsten alt på alle hendes billeder her i artiklen er genbrug - både møbler, service og tøj.
Messingvandhanen købte Anna i blinde. Læs om det i teksten herover.
Messingvandhanen købte Anna i blinde. Læs om det i teksten herover.

Hvad siger din omgangskreds til dit forhold til genbrug? 

De er glade for at se de nyeste ting, jeg finder, men de synes måske også, jeg bruger lidt for meget tid på det. Og så forklarer jeg, hvordan de selv vil kunne finde lignende, og så ser de helt trætte ud. 
   

Hvilken genbrugsting i dit hjem får flest komplimenter fra folk? 

Vores spisebord, der er købt fra et sommerhus Hundested, vores Niels O. Møller-stole købt på auktion, det indiske klædeskab i sommerhuset eller vores massive havebord i teak, som også købt på DBA.  

Haveborde på DBA:

 1. Havebord, Agermose, Polyrattan, Helt nyt havebord. Ikke samlet. Købt for en uge siden. Mål B72x H73x

  Havebord, Agermose, Polyrattan, Helt nyt havebord. Ikke samlet. Købt for en uge siden. Mål B72x H73x D68 cm. Alle skruer og dimsedutter er i poser som ikke har været åbent. Natur farve. Der er en fin

  300,00 kr.24-06-2024
 2. Havebord, Ved ikke, Metal og træ, Fejler intet højde 76 cm længde 90 cm bred 55cm kom med bud ??

  Havebord, Ved ikke, Metal og træ, Fejler intet højde 76 cm længde 90 cm bred 55cm kom med bud ??

  150,00 kr.24-06-2024
 3. Havebord 205 cm X 90 cm normalpris 1195.- Nu Kun 650.-

  Havebord 205 cm X 90 cm normalpris 1195.- Nu Kun 650.-

  Havebord, Havebord med stel i pulverlakeret aluminium og bordplade i nonwood. Havebordet måler: B: 205 x H: 75 D: 90 cm. Nonwood Nonwood er et særdeles robust kunstmateriale, der besidder træets u

  650,00 kr.15-05-2024
 4. massiv havebord

  massiv havebord

  Havebord, glemt, btun bordmed udtræk 55 cm. l 179-b109 h75. udenlandsk træ tungt bord4 stole med hynder. nypris 9995,00 justerbare stole

  4.500,00 kr.24-06-2024
 5. 3-i-1 kølebord til haven Frizzble

  3-i-1 kølebord til haven Frizzble

  Havebord, Gør din næste udendørs begivenhed endnu mere behagelig med vores innovative 3-i-1 kølebord til haven. Dette moderne og funktionelle havebord kombinerer stil med praktisk design og er en perf

  753,00 kr.24-06-2024
 6. Havebord, Aluminium+glas, Havebord (95 x 180 cm) i god stand sælges.

Har altid stået under tag.
Er

  Havebord, Aluminium+glas, Havebord (95 x 180 cm) i god stand sælges. Har altid stået under tag. Er derfor i god stand, med ganske få afskallinger af malingen, som er nemt at reparere. Bør afhentes m

  100,00 kr.24-06-2024

529 haveborde kan du lige nu finde på DBA, 64 af dem koster i skrivende stund 250 kroner eller derunder. 
  

Hvorfor køber du genbrug? 

Jeg tror ikke, verden har brug for mere nyt, tværtimod. Der bliver brugt alt for mange ressourcer på konstant at lave nyt, og det er jo fjollet, når der er så meget godt, der lige kan tage et par runder mere.  
 
Dertil elsker jeg den sjæl, som det bringer ind i mit hjem, at ingen andre har det samme som mig, og at det ikke kan købes i en butik. Det er så kedeligt, når alle bor med præcis de samme møbler, fordi nogle har dikteret, at de er moderne eller smarte. 

LÆS OGSÅ: Guide: 7 måde at finde billige genbrugsfund på

Annas spisebordsstole er købt brugte, og de er fra Niels O. Møller.
Annas spisebordsstole er købt brugte, og de er fra Niels O. Møller.

Leder du lige for tiden efter et specifikt genbrugsfund? 

Jeg er altid på jagt efter smukke ting, som jeg selv kan bruge eller sælge videre.  
   

Har du nogle gode råd til folk, der ikke helt ved, hvordan man gør sig de gode fund, når de skal købe brugt? 

Tænk altid i konkret behov, ellers bliver det hele hurtigt for uoverskueligt. Jeg kan efterhånden godt sidde og kigge efter for eksempel keramik eller møbler, uden at jeg skal købe det eller har et behov for det, men det er altid smart at søge efter de ting, som man konkret står og mangler.  
 
Tænk også gerne på forhånd over, hvad du vil give for det, og hvordan det skal se ud. Brugtmarkedet er jo uoverskueligt, fordi det ikke er ”sat op” på samme måde som i butikker, så man skal kunne se det sjove i at gå på jagt. Se det sjove i at lede efter det helt rigtige. Der er også en sport i, at købet lykkedes til den pris, man gerne vil eller, at man finder noget, som man bliver så glad for, selvom man måske ikke lige har brug for det.  

Keramik på DBA:

 1. Keramik, Syltekrukke, Smuk syltekrukke med blå blomst.
Ingen hakker eller skår.


Mål
H 15 cm
Diamet

  Keramik, Syltekrukke, Smuk syltekrukke med blå blomst. Ingen hakker eller skår. Mål H 15 cm Diameter 10 cm

  75,00 kr.24-06-2024
 2. Keramik, Skåle 25 cm, Skåle 25 cm, 


IIII GÅR PÅ FERIE FRA 25 JUNI TIL START AUGUST !!!

Marokkansk

  Keramik, Skåle 25 cm, Skåle 25 cm, IIII GÅR PÅ FERIE FRA 25 JUNI TIL START AUGUST !!! Marokkansk Håndlavede Skåle Størrelser : Diameter = 25 cm Pris = 150 kr Stk. GRATIS LEVERING MAX 10km. HV

  150,00 kr.24-06-2024
 3. Keramik, Skåle 25 cm, Skåle 25 cm, 


IIII GÅR PÅ FERIE FRA 25 JUNI TIL START AUGUST !!!

Marokkansk

  Keramik, Skåle 25 cm, Skåle 25 cm, IIII GÅR PÅ FERIE FRA 25 JUNI TIL START AUGUST !!! Marokkansk Håndlavede Skåle Størrelser : Diameter = 25 cm Pris = 150 kr Stk. GRATIS LEVERING MAX 10km. HV

  150,00 kr.24-06-2024
 4. Keramik, Skåle 25 cm, Skåle 25 cm, 


IIII GÅR PÅ FERIE FRA 25 JUNI TIL START AUGUST !!!

Marokkansk

  Keramik, Skåle 25 cm, Skåle 25 cm, IIII GÅR PÅ FERIE FRA 25 JUNI TIL START AUGUST !!! Marokkansk Håndlavede Skåle Størrelser : Diameter = 25 cm Pris = 150 kr Stk. GRATIS LEVERING MAX 10km. HV

  150,00 kr.24-06-2024
 5. Keramik, Skåle 25 cm, Skåle 25 cm, IIII GÅR PÅ FERIE FRA 25 JUNI TIL START AUGUST !!!

Marokkans

  Keramik, Skåle 25 cm, Skåle 25 cm, IIII GÅR PÅ FERIE FRA 25 JUNI TIL START AUGUST !!! Marokkansk Håndlavede Skåle Størrelser : Diameter = 25 cm Pris = 150 kr Stk. GRATIS LEVERING MAX 10km. H

  150,00 kr.24-06-2024
 6. Keramik, Skåle 25 cm, Skåle 25 cm, IIII GÅR PÅ FERIE FRA 25 JUNI TIL START AUGUST !!!

Marokkans

  Keramik, Skåle 25 cm, Skåle 25 cm, IIII GÅR PÅ FERIE FRA 25 JUNI TIL START AUGUST !!! Marokkansk Håndlavede Skåle Størrelser : Diameter = 25 cm Pris = 150 kr Stk. GRATIS LEVERING MAX 10km. H

  150,00 kr.24-06-2024

I skrivende stund kan du finde 15.930 keramik-annoncer på DBA, og 1.899 af dem koster 45 kroner eller derunder. 

Anna fortæller, at hun cirka bruger en halv time om dagen på at søge efter genbrugsfund på nettet. Det er hendes mand, der har estimeret. Anna holder ikke selv så nøje øje med tidsforbruget.
Anna fortæller, at hun cirka bruger en halv time om dagen på at søge efter genbrugsfund på nettet. Det er hendes mand, der har estimeret. Anna holder ikke selv så nøje øje med tidsforbruget.

Du kan læse mere om Annas genbrugskøb i denne artikel (udgives snart), hvor hun fortæller, hvilke genbrugsfund hun har erhvervet sig via DBA og andre genbrugssites. Er du mere nysgerrig på, om Anna nogensinde har fået en gave, som var købt på DBA, kan du finde svaret i denne artikel, som udgives op mod jul.

Vidste du, at du på DBA ikke kun kan finde fine møbler til boligen, men også selskab til dit liv? Det har sexolog Joan Ørting erfaret. Hun har 
fortalt DBA Guide, at hun engang fik sig en veninde gennem genbrugssitet. 

Hvor mange skjulte skatte kan der gemme sig i et skur? Vi er taget til Ebeltoft for at hjælpe Kristiane med at finde værdi i hendes gamle skur, og hvordan det gik, kan du se i videoen, herunder. Læs mere om Kristianes salg, og se, om hun stadig har nogle aktive annoncer på DBA, her.

Relaterede artikler