På besøg hos en genbrugselsker, Anna
Bolig

På besøg hos en genbrugselsker, Anna

Julie Schoen
Julie Schoen

Da Anna havde købt brugte babyknager på nettet, modtog hun ikke kun knager, men også en babybog. Grunden til dette var helt særlig, og i dag betyder den handel meget for Anna. Hvorfor hun også – på overraskende vis - mod tog en bog med i handlen, kan du læse dig til i denne artikel, hvor Anna viser rundt i sit genbrugshjem og sine genbrugskøb. 

Kunne du finde på at handle i blinde? Købe et brugt møbel uden først at have stået face-to-face med dét, og kunne det ske, at du kom til at købe inventar til et hus – et hus du endnu ikke have købt? 

Det er nemlig lige hvad, 36-årige Anna har gjort. 

Anna Backe fra Frederiksberg i København er ikke bange for at handle i blinde. Og slet ikke efter, hun erfarede, hvordan det gik med det indiske klædeskab, hun købte uden at have set det med egne øjne. Skabet er i dag hendes favorit genbrugskøb. 

I denne artikel inviterer Anna dig med indenfor i sit hjem, der består af 70 procent genbrug. Ja selv hendes hund er fra DBA. Annas hjem er der lagt mange tanker bag. For Anna bruger meget tid på at scrolle på nettets genbrugssider for at finde de helt rigtige ting. Så meget tid, at manden er begyndt at lægge væsentlig mærke til det. Til gengæld får han en glad kone og et unikt hjem.

Her kan du se Annas indiske klædeskab. Det møbel, Anna bedst kan lide i sit hjem. Læs mere om skabet i teksten lige herunder.
Her kan du se Annas indiske klædeskab. Det møbel, Anna bedst kan lide i sit hjem. Læs mere om skabet i teksten lige herunder.

Hvilken af dine genbrugsfund er du mest glad for? 

Mit indiske klædeskab med messingdetaljer, mine gamle, smukke vaser og fade. Og vores nye spisebordsstole fra Niels O. Møller.
  

Hvorfor er du mest glad for lige de fund? 

Jeg har en forkærlighed for indiske ting. Jeg elsker detaljerne og det orientalske. Skabet var lidt omstændigt at få fragtet til vores sommerhus, men heldigvis har jeg nu, efter mange køb, kontakten til en god fragtmand, der kan hente og bringe i det meste i landet.  
 
Jeg købte skabet ubeset, og min mand syntes, det var sindsygt, men jeg vidste bare, at det var noget særligt. Efter mange år med loppefund, har jeg efterhånden en god fornemmelse for, om møblerne passer ind hos os eller ej. 

Indisk indretning på DBA:

 1. Tessuto indiano con elefanti - 600x140cm - Betrækstof - 140 cm - 0.02 cm

  Tessuto indiano con elefanti - 600x140cm - Betrækstof - 140 cm - 0.02 cm

  English Country House, Elegant asiatisk 100% panamabomuldsstof af fremragende kvalitet, meget blød at røre ved, lys baggrund, dedikeret til et af de mest karakteristiske kontinenter: Indien. Designene

  2.012,00 kr.01-10-2023
 2. Eksklusiv indisk toile de jouy - 600x140cm

  Eksklusiv indisk toile de jouy - 600x140cm

  French Elegance, Eksklusivt Toile de jouy stof af høj kvalitet 100% bomuld. Øko-tex Standard certificeret, medium vægt, 215 gr. til kvadratmeter. En skildring af et indisk landskab på en lyseblå baggr

  1.863,00 kr.01-10-2023
 3. Indisk tæppe af sarier, Helt nyt tæppe syet af sarier. Det er ubrugt. Måler 140 - 200 cm købt i Indi

  Indisk tæppe af sarier, Helt nyt tæppe syet af sarier. Det er ubrugt. Måler 140 - 200 cm købt i Indien

  350,00 kr.30-09-2023
 4. 2 metaldåser i indisk stil, Indisk stil, Flotte runde æsker i metal, indisk stil.
Højde hhv. 9,5 og

  2 metaldåser i indisk stil, Indisk stil, Flotte runde æsker i metal, indisk stil. Højde hhv. 9,5 og 12,5 cm. Dia i bund: 13,5 og 16,5 cm. Sender gerne, porto 39kr. Obs: Den ene mangler et låghængsel.

  99,00 kr.29-09-2023
 5. Greb / håndtag, Håndtag lavet i træ.
Prisen er for dem begge


Søgeord:
Lyserød
Rød
Indisk
Wood
Greb

  Greb / håndtag, Håndtag lavet i træ. Prisen er for dem begge Søgeord: Lyserød Rød Indisk Wood Greb Håndtag

  50,00 kr.27-09-2023
 6. Vase, House Doctor, Arti vase. Super fin håndlavet indisk krukke, vase, beholder i antiksølv, alumin

  Vase, House Doctor, Arti vase. Super fin håndlavet indisk krukke, vase, beholder i antiksølv, aluminium. Med detaljeret mønster på ydersiden, der fremhæver den smukke form. 19 cm høj, 23 cm i diamete

  130,00 kr.26-09-2023

Her kan du se alle de indiske ting, du lige nu kan finde på DBA. 102 indiske kjoler er for eksempel lige nu til salg på DBA.

Det meste i Annas hjem, selv dette keramik, er købt brugt. Anna køber cirka én ting hver anden uge på brugtmarkedet, vurderer hun, og de steder, hun shopper genbrug, er på DBA, Facebook Marketplace, auktioner og loppemarkeder
Det meste i Annas hjem, selv dette keramik, er købt brugt. Anna køber cirka én ting hver anden uge på brugtmarkedet, vurderer hun, og de steder, hun shopper genbrug, er på DBA, Facebook Marketplace, auktioner og loppemarkeder

Hvilket genbrugsfund har du sparet flest penge på? 

Jeg ved ikke præcist, hvad det indiske skab kostede fra ny, men jeg tror, det har kostet mere, end de 1.200 kroner, som jeg gav for det. Det må klart være mere værd.
   

Har du nogle nævneværdige historier fra dine brugthandler? 

Jeg købte nogle fine babyknager, som jeg skulle afhente på Frederiksberg. Jeg skrev så om aftenen til sælger, at jeg havde veer, og at hun nok hellere måtte sende dem i stedet. Et par dage efter kom mine knager med den fineste lille børnebog og det sødeste håndskrevne tillykke-brev. Så rørende.  
 
Og jeg synes næsten altid, det er hyggeligt at snakke med folk, der sælger tingene. Høre historien bag. 

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Lego er en bedre investering end obligationer 

Her kan du se Annas søn på 3 år og Anna. Annas genbrugsinteresse påvirker også hendes valg af ting til sønnen. Det må nemlig meget gerne være genbrug. Og er det plastiklegetøj, skal det være genbrug
Her kan du se Annas søn på 3 år og Anna. Annas genbrugsinteresse påvirker også hendes valg af ting til sønnen. Det må nemlig meget gerne være genbrug. Og er det plastiklegetøj, skal det være genbrug
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Annas søns værelse er også fyldt med genbrugsfund
Annas søns værelse er også fyldt med genbrugsfund

Præger det dine børn, at du køber brugt? 

Min søn på 3 år har rigtig meget legetøj, der er genbrug, og det fungerer virkelig fint, fordi ting tit får en lidt hårdhændet behandling.  
 
Han har lige fået to legetøjsgeværer købt på DBA, og de er hans yndlingslegetøj for tiden. Jeg ved egentlig ikke, hvad de koster fra nye, men jeg hader at købe noget med plastic fra ny, så det prøver jeg altid at finde brugt.
  

Har du sat dig et mål med, at du maks vil give XX kroner for en ting på brugtmarkedet? 

Det kommer an på, hvad det er, men der skal altid forhandles. Det er sjældent, jeg ikke får forhandlet prisen lidt ned. Det er ligesom gamet ved at købe brugt, synes jeg.  
 
Det dyreste, jeg har købt, er nok vores Niels O. Møller-stole på auktion, men de var stadig billige.  

Arkitekttegnede spisebordsstole:

 1. Verner Panton, stol, Isblå Verner panton stol i voksen model

  Verner Panton, stol, Isblå Verner panton stol i voksen model

  1.100,00 kr.02-10-2023
 2. Arne Vodder, stol, Arne Vodder, spisebordsstole.

4 flotte spisebordsstole af Arne Vodder i teaktræ.

  Arne Vodder, stol, Arne Vodder, spisebordsstole. 4 flotte spisebordsstole af Arne Vodder i teaktræ. Stolene fremstår i rigtig god stand, hvor træet er intakt og løbende er blevet behandlet med teakt

  5.800,00 kr.02-10-2023
 3. Philippe Starck, stol, Miss Global, 2 stole fra Kartell, sælges
Design Philippe Starck
Model Miss Gl

  Philippe Starck, stol, Miss Global, 2 stole fra Kartell, sælges Design Philippe Starck Model Miss Global Pris. 1495,- samlet ( prisen er fast ) KONTAKT MIG VENLIGST PÅ SMS 26220161

  1.495,00 kr.02-10-2023
 4. Alvar Aalto, stol, Alvar Aalto, Artek 611, God stand både træet og stof men en plet som billeder vis

  Alvar Aalto, stol, Alvar Aalto, Artek 611, God stand både træet og stof men en plet som billeder viser.

  200,00 kr.02-10-2023
 5. Erik Buch model 49 i palisander

  Erik Buch model 49 i palisander

  Erik Buck, stol, 49, Set of six Erik Buch model 49 in rosewood. Good vintage condition with small sign of use in frame and upholstery. #erikbuch #erikbuch49 #rosewood #rosewoodchair #rosewoodchairs #m

  6.500,00 kr.05-09-2023
 6. 6 stole model 84, J.L. Møller, egetræ og flet

  6 stole model 84, J.L. Møller, egetræ og flet

  Niels O. Møller, stol, 84, egetræ og flet, 6 Flotte stole model JL 84. Designet af Niels Otto Møller i 1976, og stadig en meget populær og behagelig klassiker. Stolene er produceret hos J.L. Møllers´M

  22.000,00 kr.23-08-2023

975 arkitekttegnede spisebordsstole kan du finde på DBA. Nogle er fra Arne JacobsenHans J. WegnerEames og Børge Mogensen.
   

Er der noget genbrug, som er federe end noget andet? 

Jeg elsker at købe brugte møbler for eksempel gerne borde og stole.
  

Er der noget genbrug, du aldrig kunne finde på at købe? 

Undertøj.
  

Siger du højt, at du køber genbrug?  

Jeg tror efterhånden godt, at vores venner og familie ved, at jeg synes, det er sjovt at købe genbrug.  
 
Inden vi havde købt sommerhus, havde jeg allerede købt 4 bambusstole og en rå messingvandhane, som jeg syntes, passede ind i et ikke eksisterende hus. Jeg tror dog, at folk ikke altid forstår, hvor meget tid det kræver at finde det rigtige, forhandle og afhente. 
Ofte spørger de, om jeg ikke liiiige kan finde sådan én eller denne her til dem, men det er jo noget, jeg bruger tid på at finde og forhandle om. Og som min mand bruger tid på at hente.  

SE OGSÅ: VIDEO: DBAs dyreste: Kolonihavehus 

Her kan du se to af de fire bambusstole, som Anna har købt brugt – uden til en start at have et hus at sætte dem i. Anna fortæller, at næsten alt på alle hendes billeder her i artiklen er genbrug - både møbler, service og tøj.
Her kan du se to af de fire bambusstole, som Anna har købt brugt – uden til en start at have et hus at sætte dem i. Anna fortæller, at næsten alt på alle hendes billeder her i artiklen er genbrug - både møbler, service og tøj.
Messingvandhanen købte Anna i blinde. Læs om det i teksten herover.
Messingvandhanen købte Anna i blinde. Læs om det i teksten herover.

Hvad siger din omgangskreds til dit forhold til genbrug? 

De er glade for at se de nyeste ting, jeg finder, men de synes måske også, jeg bruger lidt for meget tid på det. Og så forklarer jeg, hvordan de selv vil kunne finde lignende, og så ser de helt trætte ud. 
   

Hvilken genbrugsting i dit hjem får flest komplimenter fra folk? 

Vores spisebord, der er købt fra et sommerhus Hundested, vores Niels O. Møller-stole købt på auktion, det indiske klædeskab i sommerhuset eller vores massive havebord i teak, som også købt på DBA.  

Haveborde på DBA:

 1. Havebord, Have bord, Træ, Dejligt hvidt havebord , i fin stand , lige til at klappe sammen, 130&80

  Havebord, Have bord, Træ, Dejligt hvidt havebord , i fin stand , lige til at klappe sammen, 130&80 .høj 72 evt levering

  600,00 kr.02-10-2023
 2. Havebord, Fint havebord med lidt brugsspor. Ca 206 i længden

  Havebord, Fint havebord med lidt brugsspor. Ca 206 i længden

  400,00 kr.02-10-2023
 3. Havebord, Vedligeholdelsesfrit, Fint vedligeholdelsesfrit havebord kæberne Ankers Havecenter for 2 å

  Havebord, Vedligeholdelsesfrit, Fint vedligeholdelsesfrit havebord kæberne Ankers Havecenter for 2 år siden. Står med enkelte brigsridser

  300,00 kr.02-10-2023
 4. Havebord, Vedligeholdelsesfrit, Fint vedligeholdelsesfrit havebord sælges grundet flytning. 
Har bru

  Havebord, Vedligeholdelsesfrit, Fint vedligeholdelsesfrit havebord sælges grundet flytning. Har brugsridser.

  300,00 kr.02-10-2023
 5. Havebord, Italiensk, Smedejerns stel med træ planker, Smukt have eller arbejdsbord. Tænger til en n

  Havebord, Italiensk, Smedejerns stel med træ planker, Smukt have eller arbejdsbord. Tænger til en nedslidning. Tungt med hjul på. Har kostet 21.000 kr. Kom med et bud. I skal selv afhente.

  1.700,00 kr.02-10-2023
 6. Havebord

  Havebord

  Havebord, ScanCom, Duraboard Eukalyptus, Havebord fra ScanCom i Duraboard/Eukalyptus,model Selma Large. Antracit/Natur. 215x100 cm.H 75 cm. Udstillingsmodel med få brugsspor. Evt kan lev aftales.

  2.200,00 kr.06-05-2023

529 haveborde kan du lige nu finde på DBA, 64 af dem koster i skrivende stund 250 kroner eller derunder. 
  

Hvorfor køber du genbrug? 

Jeg tror ikke, verden har brug for mere nyt, tværtimod. Der bliver brugt alt for mange ressourcer på konstant at lave nyt, og det er jo fjollet, når der er så meget godt, der lige kan tage et par runder mere.  
 
Dertil elsker jeg den sjæl, som det bringer ind i mit hjem, at ingen andre har det samme som mig, og at det ikke kan købes i en butik. Det er så kedeligt, når alle bor med præcis de samme møbler, fordi nogle har dikteret, at de er moderne eller smarte. 

LÆS OGSÅ: Guide: 7 måde at finde billige genbrugsfund på

Annas spisebordsstole er købt brugte, og de er fra Niels O. Møller.
Annas spisebordsstole er købt brugte, og de er fra Niels O. Møller.

Leder du lige for tiden efter et specifikt genbrugsfund? 

Jeg er altid på jagt efter smukke ting, som jeg selv kan bruge eller sælge videre.  
   

Har du nogle gode råd til folk, der ikke helt ved, hvordan man gør sig de gode fund, når de skal købe brugt? 

Tænk altid i konkret behov, ellers bliver det hele hurtigt for uoverskueligt. Jeg kan efterhånden godt sidde og kigge efter for eksempel keramik eller møbler, uden at jeg skal købe det eller har et behov for det, men det er altid smart at søge efter de ting, som man konkret står og mangler.  
 
Tænk også gerne på forhånd over, hvad du vil give for det, og hvordan det skal se ud. Brugtmarkedet er jo uoverskueligt, fordi det ikke er ”sat op” på samme måde som i butikker, så man skal kunne se det sjove i at gå på jagt. Se det sjove i at lede efter det helt rigtige. Der er også en sport i, at købet lykkedes til den pris, man gerne vil eller, at man finder noget, som man bliver så glad for, selvom man måske ikke lige har brug for det.  

Keramik på DBA:

 1. Keramik, Vase, Scheurich, Fin West Germany samlervase ( 231-15 ) fra Scheurich keramik med lækker gl

  Keramik, Vase, Scheurich, Fin West Germany samlervase ( 231-15 ) fra Scheurich keramik med lækker glasur. Måler 15 cm høj. Sender gerne

  175,00 kr.02-10-2023
 2. Keramik, Urtepotter, West Germany, Sa° er dømt urtepotteskjulere i forskellige størrelser og mønstre

  Keramik, Urtepotter, West Germany, Sa° er dømt urtepotteskjulere i forskellige størrelser og mønstre fra West Germany keramik. Øverst fra venstre : Blå Marei med hanke på ( 17,5 cm i dia og 14,5 cm

  100,00 kr.02-10-2023
 3. Keramik, Urtepotter, West Germany, Sa° er dømt urtepotteskjulere i forskellige størrelser og mønstre

  Keramik, Urtepotter, West Germany, Sa° er dømt urtepotteskjulere i forskellige størrelser og mønstre fra West Germany keramik. Øverst fra venstre : Hvid med swirl på ( 20 cm i dia og 17 cm høj ) -

  60,00 kr.02-10-2023
 4. Keramik, Relief, Vintage, Superfint vintage relief - tungt - med gylden sol og lyseblå baggrund. Ti

  Keramik, Relief, Vintage, Superfint vintage relief - tungt - med gylden sol og lyseblå baggrund. Til ophæng på væg. Måler Ca 25 cm I diameter.

  150,00 kr.02-10-2023
 5. Keramik, Lyshus, Kähler, Kähler keramik. Mærke Urbania. Ca. 12,5 cm. Bache og Becker. Lyshus aldrig

  Keramik, Lyshus, Kähler, Kähler keramik. Mærke Urbania. Ca. 12,5 cm. Bache og Becker. Lyshus aldrig brugt. Original emballage medfølger. Kun pakket ud for at få taget et billede. Betaling ved afhentni

  150,00 kr.02-10-2023
 6. Keramik, Saltkar, glasbrikker, Wedswood, Små retro saltkar til bordet i pustet glas fra 70erne: 100k

  Keramik, Saltkar, glasbrikker, Wedswood, Små retro saltkar til bordet i pustet glas fra 70erne: 100kr Saltkar i træ Glasbrikker Små fade til teposer eller smykker Giv et bud, hvis der er noget du sy

  100,00 kr.02-10-2023

I skrivende stund kan du finde 15.930 keramik-annoncer på DBA, og 1.899 af dem koster 45 kroner eller derunder. 

Anna fortæller, at hun cirka bruger en halv time om dagen på at søge efter genbrugsfund på nettet. Det er hendes mand, der har estimeret. Anna holder ikke selv så nøje øje med tidsforbruget.
Anna fortæller, at hun cirka bruger en halv time om dagen på at søge efter genbrugsfund på nettet. Det er hendes mand, der har estimeret. Anna holder ikke selv så nøje øje med tidsforbruget.

Du kan læse mere om Annas genbrugskøb i denne artikel (udgives snart), hvor hun fortæller, hvilke genbrugsfund hun har erhvervet sig via DBA og andre genbrugssites. Er du mere nysgerrig på, om Anna nogensinde har fået en gave, som var købt på DBA, kan du finde svaret i denne artikel, som udgives op mod jul.

Vidste du, at du på DBA ikke kun kan finde fine møbler til boligen, men også selskab til dit liv? Det har sexolog Joan Ørting erfaret. Hun har 
fortalt DBA Guide, at hun engang fik sig en veninde gennem genbrugssitet. 

Hvor mange skjulte skatte kan der gemme sig i et skur? Vi er taget til Ebeltoft for at hjælpe Kristiane med at finde værdi i hendes gamle skur, og hvordan det gik, kan du se i videoen, herunder. Læs mere om Kristianes salg, og se, om hun stadig har nogle aktive annoncer på DBA, her.

Relaterede artikler