På besøg hos en genbrugselsker, Anna
Bolig

På besøg hos en genbrugselsker, Anna

Julie Schoen
Julie Schoen

Da Anna havde købt brugte babyknager på nettet, modtog hun ikke kun knager, men også en babybog. Grunden til dette var helt særlig, og i dag betyder den handel meget for Anna. Hvorfor hun også – på overraskende vis - mod tog en bog med i handlen, kan du læse dig til i denne artikel, hvor Anna viser rundt i sit genbrugshjem og sine genbrugskøb. 

Kunne du finde på at handle i blinde? Købe et brugt møbel uden først at have stået face-to-face med dét, og kunne det ske, at du kom til at købe inventar til et hus – et hus du endnu ikke have købt? 

Det er nemlig lige hvad, 36-årige Anna har gjort. 

Anna Backe fra Frederiksberg i København er ikke bange for at handle i blinde. Og slet ikke efter, hun erfarede, hvordan det gik med det indiske klædeskab, hun købte uden at have set det med egne øjne. Skabet er i dag hendes favorit genbrugskøb. 

I denne artikel inviterer Anna dig med indenfor i sit hjem, der består af 70 procent genbrug. Ja selv hendes hund er fra DBA. Annas hjem er der lagt mange tanker bag. For Anna bruger meget tid på at scrolle på nettets genbrugssider for at finde de helt rigtige ting. Så meget tid, at manden er begyndt at lægge væsentlig mærke til det. Til gengæld får han en glad kone og et unikt hjem.

Her kan du se Annas indiske klædeskab. Det møbel, Anna bedst kan lide i sit hjem. Læs mere om skabet i teksten lige herunder.
Her kan du se Annas indiske klædeskab. Det møbel, Anna bedst kan lide i sit hjem. Læs mere om skabet i teksten lige herunder.

Hvilken af dine genbrugsfund er du mest glad for? 

Mit indiske klædeskab med messingdetaljer, mine gamle, smukke vaser og fade. Og vores nye spisebordsstole fra Niels O. Møller.
  

Hvorfor er du mest glad for lige de fund? 

Jeg har en forkærlighed for indiske ting. Jeg elsker detaljerne og det orientalske. Skabet var lidt omstændigt at få fragtet til vores sommerhus, men heldigvis har jeg nu, efter mange køb, kontakten til en god fragtmand, der kan hente og bringe i det meste i landet.  
 
Jeg købte skabet ubeset, og min mand syntes, det var sindsygt, men jeg vidste bare, at det var noget særligt. Efter mange år med loppefund, har jeg efterhånden en god fornemmelse for, om møblerne passer ind hos os eller ej. 

Indisk indretning på DBA:

 1. Billeder, 2 gamle unika billeder i træramme

Indisk elefant. 14.5x15.5
Livets træ. 16.5 x 16.5

  Billeder, 2 gamle unika billeder i træramme Indisk elefant. 14.5x15.5 Livets træ. 16.5 x 16.5

  150,00 kr.17-04-2024
 2. Kande, "Indisk", indisk inspireret kande i messing, højde 23 cm. Nips, pynteting. (caro)(skuf)(23)

  Kande, "Indisk", indisk inspireret kande i messing, højde 23 cm. Nips, pynteting. (caro)(skuf)(23)

  125,00 kr.16-04-2024
 3. Trææske, Indisk, Sød trææske med messing sol og andre dekorative indskæringer i.

Æsken har messingh

  Trææske, Indisk, Sød trææske med messing sol og andre dekorative indskæringer i. Æsken har messinghængsler og lås, og fremstår pæn og flot patineret! Mål: Længde ca. 19 cm. Bredde ca. 11 cm. og højd

  100,00 kr.16-04-2024
 4. Unik metal krukke, Indisk vintage, Ca 11 cm høj, ca 15 cm bred i toppen

  Unik metal krukke, Indisk vintage, Ca 11 cm høj, ca 15 cm bred i toppen

  125,00 kr.15-04-2024
 5. Diverse indisk pynt og blomsterløget, Ukendt, Forskellige blomsterløget både lavet med plastik bloms

  Diverse indisk pynt og blomsterløget, Ukendt, Forskellige blomsterløget både lavet med plastik blomster og nogle af papir. Lidt pynt til huset og en lille bunke kæder der kan repareres. Sælges samle

  100,00 kr.13-04-2024
 6. Indisk æske 8x12 cm, Trækasse. Fin æske med låg - købt i 2002 i Indien. Længde 12 cm, bredde 8 cm, h

  Indisk æske 8x12 cm, Trækasse. Fin æske med låg - købt i 2002 i Indien. Længde 12 cm, bredde 8 cm, højde 5,7 cm. Mønster med blomstermotiv i guld, grøn, lyserød og lyseblå. Indeni er den sort. Jeg ved

  25,00 kr.13-04-2024

Her kan du se alle de indiske ting, du lige nu kan finde på DBA. 102 indiske kjoler er for eksempel lige nu til salg på DBA.

Det meste i Annas hjem, selv dette keramik, er købt brugt. Anna køber cirka én ting hver anden uge på brugtmarkedet, vurderer hun, og de steder, hun shopper genbrug, er på DBA, Facebook Marketplace, auktioner og loppemarkeder
Det meste i Annas hjem, selv dette keramik, er købt brugt. Anna køber cirka én ting hver anden uge på brugtmarkedet, vurderer hun, og de steder, hun shopper genbrug, er på DBA, Facebook Marketplace, auktioner og loppemarkeder

Hvilket genbrugsfund har du sparet flest penge på? 

Jeg ved ikke præcist, hvad det indiske skab kostede fra ny, men jeg tror, det har kostet mere, end de 1.200 kroner, som jeg gav for det. Det må klart være mere værd.
   

Har du nogle nævneværdige historier fra dine brugthandler? 

Jeg købte nogle fine babyknager, som jeg skulle afhente på Frederiksberg. Jeg skrev så om aftenen til sælger, at jeg havde veer, og at hun nok hellere måtte sende dem i stedet. Et par dage efter kom mine knager med den fineste lille børnebog og det sødeste håndskrevne tillykke-brev. Så rørende.  
 
Og jeg synes næsten altid, det er hyggeligt at snakke med folk, der sælger tingene. Høre historien bag. 

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Lego er en bedre investering end obligationer 

Her kan du se Annas søn på 3 år og Anna. Annas genbrugsinteresse påvirker også hendes valg af ting til sønnen. Det må nemlig meget gerne være genbrug. Og er det plastiklegetøj, skal det være genbrug
Her kan du se Annas søn på 3 år og Anna. Annas genbrugsinteresse påvirker også hendes valg af ting til sønnen. Det må nemlig meget gerne være genbrug. Og er det plastiklegetøj, skal det være genbrug
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Annas søns værelse er også fyldt med genbrugsfund
Annas søns værelse er også fyldt med genbrugsfund

Præger det dine børn, at du køber brugt? 

Min søn på 3 år har rigtig meget legetøj, der er genbrug, og det fungerer virkelig fint, fordi ting tit får en lidt hårdhændet behandling.  
 
Han har lige fået to legetøjsgeværer købt på DBA, og de er hans yndlingslegetøj for tiden. Jeg ved egentlig ikke, hvad de koster fra nye, men jeg hader at købe noget med plastic fra ny, så det prøver jeg altid at finde brugt.
  

Har du sat dig et mål med, at du maks vil give XX kroner for en ting på brugtmarkedet? 

Det kommer an på, hvad det er, men der skal altid forhandles. Det er sjældent, jeg ikke får forhandlet prisen lidt ned. Det er ligesom gamet ved at købe brugt, synes jeg.  
 
Det dyreste, jeg har købt, er nok vores Niels O. Møller-stole på auktion, men de var stadig billige.  

Arkitekttegnede spisebordsstole:

 1. Nanna Ditzel sort trinidad

  Nanna Ditzel sort trinidad

  Nanna Ditzel, stol, Trinidad, Nanna Ditzel trinidad. Pris 1900 kr Instagram gammeltguld_aalborg Facebook gammelt guld #nannaditzel #trinidad #design #danskdesign #furniture #retrofurniture #vintag

  1.900,00 kr.15-09-2023
 2. VI SAMLER OP I KØBENHAVNS OMRÅDET. Arne Jacobsen polstring af dine 3107 stole

  VI SAMLER OP I KØBENHAVNS OMRÅDET. Arne Jacobsen polstring af dine 3107 stole

  Arne Jacobsen, stol, 3107, Polstring af dine Arne Jacobsens stole tilbydes Polstringen udføres af top professionelle møbelpolstrer, der kræver kvalitet i deres arbejde Vi har et fint udvalg af stole i

  1.275,00 kr.27-01-2023
 3. Arne Jacobsen 7er

  Arne Jacobsen 7er

  Arne Jacobsen, stol, 7er , Arne Jacobsen 7er. Blå stof. Hård ryg. Trænger til rens. Pris 1000kr Instagram gammeltguld_aalborg Facebook gammelt guld #arnejacobsen #7er #design #danskdesign #danish

  1.000,00 kr.25-06-2023
 4. Knud Færch

  Knud Færch

  Knud Færch, stol, Slagelse møbelfabrik nr 343, 3 stk Knud Færch spisestuestole i eg. Stolene er ny renoveret i træet samt ny polstret i sædet med nyt skum samt nyt sort savanne læder fra Sørensen læde

  3.000,00 kr.07-11-2022
 5. Arne hovmand Olsen

  Arne hovmand Olsen

  Anden arkitekt, stol, Arne hovmand Olsen Spisebordsstol model 71 i teak med orginal polstring . Produceret hos Mogens kold Fremstår i pæn brugt stand med enkle brugsspor . Mål : 77 cm h - 48 cm

  4.800,00 kr.22-11-2023
 6. Fritz Hansen og Ivan Schlechter stol af bøg samt natur læder

  Fritz Hansen og Ivan Schlechter stol af bøg samt natur læder

  Fritz Hansen, stol, Fritz Hansen og Ivan Schlecther stol af bejdset bøg samt patineret natur læder. Fremstillet hos Fritz Hansen og polstret hos Ivan Schlechter. H. 86/47 B. 54 D. 58 cm.

  6.000,00 kr.04-05-2023

975 arkitekttegnede spisebordsstole kan du finde på DBA. Nogle er fra Arne JacobsenHans J. WegnerEames og Børge Mogensen.
   

Er der noget genbrug, som er federe end noget andet? 

Jeg elsker at købe brugte møbler for eksempel gerne borde og stole.
  

Er der noget genbrug, du aldrig kunne finde på at købe? 

Undertøj.
  

Siger du højt, at du køber genbrug?  

Jeg tror efterhånden godt, at vores venner og familie ved, at jeg synes, det er sjovt at købe genbrug.  
 
Inden vi havde købt sommerhus, havde jeg allerede købt 4 bambusstole og en rå messingvandhane, som jeg syntes, passede ind i et ikke eksisterende hus. Jeg tror dog, at folk ikke altid forstår, hvor meget tid det kræver at finde det rigtige, forhandle og afhente. 
Ofte spørger de, om jeg ikke liiiige kan finde sådan én eller denne her til dem, men det er jo noget, jeg bruger tid på at finde og forhandle om. Og som min mand bruger tid på at hente.  

SE OGSÅ: VIDEO: DBAs dyreste: Kolonihavehus 

Her kan du se to af de fire bambusstole, som Anna har købt brugt – uden til en start at have et hus at sætte dem i. Anna fortæller, at næsten alt på alle hendes billeder her i artiklen er genbrug - både møbler, service og tøj.
Her kan du se to af de fire bambusstole, som Anna har købt brugt – uden til en start at have et hus at sætte dem i. Anna fortæller, at næsten alt på alle hendes billeder her i artiklen er genbrug - både møbler, service og tøj.
Messingvandhanen købte Anna i blinde. Læs om det i teksten herover.
Messingvandhanen købte Anna i blinde. Læs om det i teksten herover.

Hvad siger din omgangskreds til dit forhold til genbrug? 

De er glade for at se de nyeste ting, jeg finder, men de synes måske også, jeg bruger lidt for meget tid på det. Og så forklarer jeg, hvordan de selv vil kunne finde lignende, og så ser de helt trætte ud. 
   

Hvilken genbrugsting i dit hjem får flest komplimenter fra folk? 

Vores spisebord, der er købt fra et sommerhus Hundested, vores Niels O. Møller-stole købt på auktion, det indiske klædeskab i sommerhuset eller vores massive havebord i teak, som også købt på DBA.  

Haveborde på DBA:

 1. Havebord, Bord & Stole , Træ, Havebord med 4 stole i træ samt hynder der ikke er 
blevet brugt så me

  Havebord, Bord & Stole , Træ, Havebord med 4 stole i træ samt hynder der ikke er blevet brugt så meget siden det er blevet købt Afhentes i Nyborg eller Odense Pris 1500

  1.500,00 kr.17-04-2024
 2. Havebord, Sika Horsnæs outdoor, Poluratthan, Lækker spisebord med granit plader og 6 Saturn stole.
A

  Havebord, Sika Horsnæs outdoor, Poluratthan, Lækker spisebord med granit plader og 6 Saturn stole. Alt i polyratthan( plastikflet. Stel i pulverlakkeret stål. Er beregnet til at stå ude hele året. Fe

  5.000,00 kr.17-04-2024
 3. Havebord, Mater, Genbrugs plast, Havebord (70 x 140 cm) og 6 stole i sort i meget fin stand. Er knap

  Havebord, Mater, Genbrugs plast, Havebord (70 x 140 cm) og 6 stole i sort i meget fin stand. Er knap 2 år gammelt og har blot en enkel mindre synlig skramme på et armlæn (se foto). Nypris samlet 16.80

  9.500,00 kr.17-04-2024
 4. Havebord, Havebord

  Havebord, Havebord

  600,00 kr.17-04-2024
 5. Havebord, Kurvehavebord, Kurv og træ, Blomster / have / dekobord
Vintage
Engelsk vintage blomster /

  Havebord, Kurvehavebord, Kurv og træ, Blomster / have / dekobord Vintage Engelsk vintage blomster / the / havebord Fra 50 erne Højde 75 Brede 66 og 83 når siderne er slået ud

  795,00 kr.17-04-2024
 6. Havebord, Ikea, Træ, Super fint træbord fra Ikea
Trænger til oliebehandling eller maling

  Havebord, Ikea, Træ, Super fint træbord fra Ikea Trænger til oliebehandling eller maling

  200,00 kr.17-04-2024

529 haveborde kan du lige nu finde på DBA, 64 af dem koster i skrivende stund 250 kroner eller derunder. 
  

Hvorfor køber du genbrug? 

Jeg tror ikke, verden har brug for mere nyt, tværtimod. Der bliver brugt alt for mange ressourcer på konstant at lave nyt, og det er jo fjollet, når der er så meget godt, der lige kan tage et par runder mere.  
 
Dertil elsker jeg den sjæl, som det bringer ind i mit hjem, at ingen andre har det samme som mig, og at det ikke kan købes i en butik. Det er så kedeligt, når alle bor med præcis de samme møbler, fordi nogle har dikteret, at de er moderne eller smarte. 

LÆS OGSÅ: Guide: 7 måde at finde billige genbrugsfund på

Annas spisebordsstole er købt brugte, og de er fra Niels O. Møller.
Annas spisebordsstole er købt brugte, og de er fra Niels O. Møller.

Leder du lige for tiden efter et specifikt genbrugsfund? 

Jeg er altid på jagt efter smukke ting, som jeg selv kan bruge eller sælge videre.  
   

Har du nogle gode råd til folk, der ikke helt ved, hvordan man gør sig de gode fund, når de skal købe brugt? 

Tænk altid i konkret behov, ellers bliver det hele hurtigt for uoverskueligt. Jeg kan efterhånden godt sidde og kigge efter for eksempel keramik eller møbler, uden at jeg skal købe det eller har et behov for det, men det er altid smart at søge efter de ting, som man konkret står og mangler.  
 
Tænk også gerne på forhånd over, hvad du vil give for det, og hvordan det skal se ud. Brugtmarkedet er jo uoverskueligt, fordi det ikke er ”sat op” på samme måde som i butikker, så man skal kunne se det sjove i at gå på jagt. Se det sjove i at lede efter det helt rigtige. Der er også en sport i, at købet lykkedes til den pris, man gerne vil eller, at man finder noget, som man bliver så glad for, selvom man måske ikke lige har brug for det.  

Keramik på DBA:

 1. Keramik, Figur, Hyllested keramik kanin. Super dekorativ. Overordnet fin, har ingen skår. Dog er der

  Keramik, Figur, Hyllested keramik kanin. Super dekorativ. Overordnet fin, har ingen skår. Dog er der nogle enkle streger i glasur- se billede. L: 7 cm H: 6 cm Sender gerne

  150,00 kr.17-04-2024
 2. Keramik, Diverse Bjørn wiinblad, Bjørn wiinblad stor fad no 3030-1323 26,5 cm i diameter og 5,5 cm h

  Keramik, Diverse Bjørn wiinblad, Bjørn wiinblad stor fad no 3030-1323 26,5 cm i diameter og 5,5 cm høj uden skår 400 kr. Bjørn wiinblad skål no 3028-1204 15 cm i diameter og 3,5 cm høj uden

  200,00 kr.17-04-2024
 3. Keramik, Retro Urtepotteskjuler , Holland, Hollandsk Retro Urtepotteskjuler i god stor størrelse med

  Keramik, Retro Urtepotteskjuler , Holland, Hollandsk Retro Urtepotteskjuler i god stor størrelse med saltglasur. Fra 60’erne og i rigtig flot vintage stand. Lille hårrevne ved kant. Ingen praktisk bet

  159,00 kr.17-04-2024
 4. Keramik, Fad/Platte, Okela Stoneware, Platte/fad fra Okela Stoneware, Denmark. 
Stjernetegns serie.

  Keramik, Fad/Platte, Okela Stoneware, Platte/fad fra Okela Stoneware, Denmark. Stjernetegns serie. Tyren i beigefarvet med brun. 18 cm. Ingen skader.

  80,00 kr.17-04-2024
 5. Keramik, Retro Urtepotteskjuler med Swirl effekt, West Germany, Smuk Swirl Urtepotteskjuler fra West

  Keramik, Retro Urtepotteskjuler med Swirl effekt, West Germany, Smuk Swirl Urtepotteskjuler fra West Germany. Flot brugt stand med orangerød glasur. H: 10,5 cm Ø: 12,5 cm. Kr 125,-

  125,00 kr.17-04-2024
 6. Keramik, Krus

  Keramik, Krus

  39,00 kr.17-04-2024

I skrivende stund kan du finde 15.930 keramik-annoncer på DBA, og 1.899 af dem koster 45 kroner eller derunder. 

Anna fortæller, at hun cirka bruger en halv time om dagen på at søge efter genbrugsfund på nettet. Det er hendes mand, der har estimeret. Anna holder ikke selv så nøje øje med tidsforbruget.
Anna fortæller, at hun cirka bruger en halv time om dagen på at søge efter genbrugsfund på nettet. Det er hendes mand, der har estimeret. Anna holder ikke selv så nøje øje med tidsforbruget.

Du kan læse mere om Annas genbrugskøb i denne artikel (udgives snart), hvor hun fortæller, hvilke genbrugsfund hun har erhvervet sig via DBA og andre genbrugssites. Er du mere nysgerrig på, om Anna nogensinde har fået en gave, som var købt på DBA, kan du finde svaret i denne artikel, som udgives op mod jul.

Vidste du, at du på DBA ikke kun kan finde fine møbler til boligen, men også selskab til dit liv? Det har sexolog Joan Ørting erfaret. Hun har 
fortalt DBA Guide, at hun engang fik sig en veninde gennem genbrugssitet. 

Hvor mange skjulte skatte kan der gemme sig i et skur? Vi er taget til Ebeltoft for at hjælpe Kristiane med at finde værdi i hendes gamle skur, og hvordan det gik, kan du se i videoen, herunder. Læs mere om Kristianes salg, og se, om hun stadig har nogle aktive annoncer på DBA, her.

Relaterede artikler