Kalder alle tzatziki-elskere: Dette møbel må du ikke gå glip af
Bolig

Kalder alle tzatziki-elskere: Dette møbel må du ikke gå glip af

Christine
Christine

Er du fan af den cremede konsistens, der binder en god tzatziki sammen? Så har vi en livsomvæltende nyhed til dig! Lige nu er et ganske unikt møbel fra Københavns Hovedbibliotek til salg på DBA. Et møbel du med garanti ikke kan undvære, hvis du drømmer om at lave den helt perfekte, græske agurkespecialitet. Hvordan det hænger sammen, kan du blive klogere på her.

Kender du problemet? Agurkerne hober sig op i køleskabet, og snart er der hverken plads til mælk, rugbrød eller den klassiske grovhakkede, som klemmer sig op ad bagvæggen. Det kan blive svært at navigere mellem den trange plads på hylderne, når de grønne, smalle stængler ruller rundt. Men sådan er det, når man er fan af tzatziki – man må ofre sig for den gode smag…

Eller vent nu lige lidt. Esben Sylvest, 46 år, har løsningen til dig. Han mener nemlig, at dette skønne skuffemøbel, han har til salg, er perfekt til opbevaring af agurkerne – og måske også en enkelt ting mere… Hvad det er, afslører vi her i artiklen, for lige nu kan det særprægede møbel fra Københavns Hovedbibliotek blive dit, hvis du tager turen til Vanløse og henter det.

I annoncen har sælger naturligvis dokumenteret, hvor velegnet møblet er til opbevaring af agurker.
I annoncen har sælger naturligvis dokumenteret, hvor velegnet møblet er til opbevaring af agurker.

Vildt: Her har møblet oprindeligt stået

Det er 10 år siden, Esben gjorde et særligt fund på Genbyg i København. Gemt mellem gamle sager fandt han et skuffemøbel skabt til opbevaring af agurker. Det fortæller han til DBA – for tro det eller ej – det unikke møbel er faktisk til salg netop nu:

- De smalle, dybe skuffer er meget velegnede til opbevaring af agurker, og udtræksbordpladen fungerer fint som skærebræt, når du skal skære dem. Møblet er et must have for tzatziki-elskere, fortæller Esben.

Er du fan af den græske specialitet tzatziki, har du nu en ganske særlig mulighed for at gøre et godt kup. Sælger forlanger ikke mere end 1.500 kroner for møblet, der oprindeligt har haft en ganske anden funktion end grøntsagsopbevaring:

- Det er jo faktisk et tidligere biblioteksmøbel, der angiveligt har stået på Københavns Hovedbibliotek, hvor det har været brugt til kartotekskort over bøger. Møblet blev leveret på en træpalle i min indkørsel, og skufferne var stadig fyldt med kartotekskort over bøger. Det var umuligt at løfte det ned fra pallen, så længe kortene stadig var i, for de vejede mere, end man lige skulle tro, mindes han.

Ifølge Esben er møblets vægt – som han kærligt beskriver som ”pissetungt” – et tegn på kvalitet. Du kan derfor være sikker på, at agurkerne får de bedste opbevaringsbetingelser, når du lægger dem i de velsmurte skuffer, der med en dybde på 40 centimeter kan rumme selv de længste størrelser. Møblet har historie, og det kan spores i den rustikke patina, får vi fortalt:

Jeg elsker møblets historie. Selvom det kan lyde komplet åndssvagt, giver det altid en merværdi for mig, når ting har haft et langt og interessant liv. Jeg køber meget sjældent nye møbler og lamper
Esben.

Den store begejstring for skuffemøblet fra fortiden var imidlertid ikke grunden til, at Esben måtte skrive to annoncetekster. Det skyldes, at DBA fjernede den første på grund af tekstens pirrelige indhold… Hvad Esben havde skrevet, svarer vi på under annoncerne her – læs med!

Køleskabe til salg netop nu:

 1. LG frysekøleskab GBB72SWEGN

  LG frysekøleskab GBB72SWEGN

  LG frysekøleskab GBB72SWEGN, LG, LG kølefryseskabet GBB72SWEGN er miljøvenlig og effektiv madopbevaring. Denne kombination består af et 277 l køleskab og en 107 l fryser. Den har MultiFlow-nedkøling,

  3.439,00 kr.10-05-2024
 2. Miele kølefryseskab KDN4074E

  Miele kølefryseskab KDN4074E

  Miele kølefryseskab KDN4074E, Miele, Miele kølefryseskabet KDN4074E er en pålidelig enhed med et køleskab på 216 l, en fryser på 89 l og forskellige funktioner, såsom NoFrost, VarioRoom, SuperCool aut

  4.454,00 kr.23-05-2024
 3. Delonghi vinskab DWC14B1C22E

  Delonghi vinskab DWC14B1C22E

  Delonghi vinskab DWC14B1C22E, Delonghi Delonghi DWC14B1C22E, Delonghi vinskabet DWC14B1C22E har en indvendig kapacitet på 44 liter, med en UV-beskyttet glasdør, et omvendeligt dørdesign, en trådhylde

  879,00 kr.27-12-2023
 4. Køle/fryseskab, Electrolux, b: 60 d: 60 h: 178, Velfungerende følefryseskab, håndtaget knækket af.

  Køle/fryseskab, Electrolux, b: 60 d: 60 h: 178, Velfungerende følefryseskab, håndtaget knækket af.

  450,00 kr.19-06-2024
 5. Miele fryser FNS4882D edt/cs N EU2

  Miele fryser FNS4882D edt/cs N EU2

  Miele fryser FNS4882D edt/cs N EU2, Miele, Denne rummelige Miele fryser FNS4882D edt/cs N EU2 har masser af plads til din mad, Den har NoFrost og Fast Freezing, en XXL-boks til de helt store madvarer

  11.879,00 kr.09-06-2023
 6. LG køleskab GLT71SWCSF

  LG køleskab GLT71SWCSF

  LG køleskab GLT71SWCSF, LG, Dette LG køleskab GLT71SWCSF passer ind i ethvert hjem takket være sit minimalistiske design og en rummelig kapacitet på 386 liter samt Door Cooling-teknologien, MultiFlow-

  7.199,00 kr.07-10-2023

Vil du have agurkerne på køl, kan et køleskab købes på DBA. Lige nu finder du mere end 2.500 flotte modeller.

Esben: 'Jeg blev tvunget til at skrive to annoncetekster'

Hele to annoncetekster måtte Esben diske op med, da han kom til erkendelsen af, at møblet måtte videre til en anden ejer. To tekster, tænker du måske, hvorfor var det nødvendigt? Det forklarer Esben her:

- I den første annoncetekst havde jeg skrevet, at de smalle, dybe skuffer er oplagte til opbevaring af agurker… Og dildoer. Men efter et par dage fik jeg en besked fra DBA om, at annoncen var blevet slettet, fordi de ikke optager annoncer med erotisk indhold. Så blev jeg jo nødt til at skrive en ny, lyder svaret.

Et frisk 'take' på annonceteksten førte derfor til, at Esben måtte sætte sig til tastaturet og forfatte nye lovord om møblet, der i den oprindelige annoncetekst også fik kærlige ord som ”skrummel”, ”ulidelig” og ”fraråde at købe det” med på vejen. Ja, mellem linjerne fornemmer man, at Esben selv vil beholde det praktiske møbel.

For hvordan gik det så med den nye annoncetekst, er vi spændte på at høre. Her satte Esben fokus på, hvor anvendeligt møblet var, når agurkerne skulle stakkes til perfektion og frigøre mere plads i køleskabet. Men er det egentlig en troværdig fortælling? Har Esben overhovedet brugt møblet til opbevaring af agurker? Er det hele måske i virkeligheden én stor gimmick? Det afslører vi under billedet.

LÆS OGSÅ: Verdens værste seng er til salg på DBA netop nu

Her kan du se den oprindelige annoncetekst, Esben havde skrevet.
Her kan du se den oprindelige annoncetekst, Esben havde skrevet.

Afsløring: Sælger har aldrig opbevaret agurker i møblet

Det kan komme som et chok, når vi nu fortæller, at Esben faktisk aldrig har opbevaret agurker i møblet – eller dildoer for den sags skyld. For selvom skufferne er perfekte til formålet, måtte møblet anvendes til mere profane formål:

- Da jeg købte møblet, havde jeg selvfølgelig gennemskuet, at de dybe, smalle skuffer havde nogle begrænsninger, men helt ærligt er jeg ikke altid så praktisk orienteret, når det gælder køb af ting til hjemmet. Jeg ville være en elendig indretningsarkitekt, fortæller Esben, før den store chokudmelding rammer:

- Egentlig har møblet bare været brugt til opbevaring af ungernes handsker, huer, forlængerledninger, opladere, farveblyanter, tuscher, linealer og masser af andre småting, opremser han.

Chok! I vores optik forandrer det alt! Pludselig er det ikke kun tzatziki-elskere og agurkedyrkere, der er med i kampen om det klassiske møbel. Når det kan anvendes til flere formål, kan alle have glæde af det praktiske møbel, og det åbner for en helt nye køberskare, mærker man straks.

Skal du have fingrene i møblet, må du derfor hellere slå til nu! Med så mange potentielle købere spår vi ikke møblets liggetid på DBA til at vare længe endnu. Interesserede agurke-entutiaster – og andet godtfolk – har da også allerede meldt sig på banen, meddeler Esben, før han fortæller, hvorfor møblet egentlig er til salg.

LÆS OGSÅ: Vildt: Familie solgte alt de ejede på DBA

Møblet har en smart udtræksblade, så det også kan bruges som bord.
Møblet har en smart udtræksblade, så det også kan bruges som bord.

Derfor skal møblet sælges

Skal vi tro den oprindelige annoncetekst, er det nemt at forstå, hvorfor Esben skiller sig af med skuffemøblet. Nu lader vi os imidlertid ikke spise af med en sarkastisk annoncetekst, og dykker vi ned mellem de hårde ord, kan vi tydeligt se, at Esben faktisk har været glad for møblet, der drømmende beskrives som ”smukt patineret”.

Derfor er vi interesserede i at høre, hvorfor møblet skal sælges:

- Jeg er god til at købe ting og elendig til at sælge. Det betyder, at jeg efterhånden har alt for mange møbler, lamper, malerier og andre ting. For nylig købte jeg et andet mindre skuffemøbel på DBA, som jeg gerne vil have plads til, og så besluttede jeg, at tiden var inde til at sælge biblioteksmøblet, selvom jeg med garanti kommer til at fortryde det, siger Esben afslutningsvist.

Om den sørgmodige sælger fortryder sin beslutning, lader vi stå hen i det uvisse. Sikkert og vist er det i hvert fald, at skuffemøblet fra Københavns Hovedbibliotek stadig er til salg på DBA. Det måler 146 centimeter i højden, 40 centimeter i dybden og 68 centimeter i bredden. Med andre ord: perfekt til opbevaring af agurker – eller hvad du nu ellers synes…

LÆS OGSÅ: Genbrugsguld og gode historie – Kafenøs indretning er noget helt særligt

Den smarte bordplade kan bruges, når agurkerne skal skæres.
Den smarte bordplade kan bruges, når agurkerne skal skæres.

Det er ikke alle danskere, der er lige så dygtige til at genbruge som Esben. Ved du, hvor i landet man er dårligst til at benytte sig af køb og salg på brugtvaremarkedet? Det kommer med stor sandsynlighed bag på dig, når du læser svaret her i artiklen.

Du kan finde mange unikke ting til salg på DBA, men fra tid til anden er der sager, som springer særligt i øjnene. Det gælder for eksempel Svend Åges hestevogn, som kan blive din for 140.000 kroner. Hvorfor vognen koster så meget, kan du finde ud af i videoen herunder.

Relaterede artikler