Win-win vaner på børneværelset
Børn

Win-win vaner på børneværelset

Louise Trillingsgaard
Louise Trillingsgaard

Hvert år til Januar gør vi ligesom status. Efter bunker og bunker af julegaver - især til ungernes (efterhånden alt for små) værelser, luger vi derfor kraftigt ud i deres sager på værelset!

Det er nødt til at være en dag, hvor de ikke er hjemme, for vi har ihvertfald minimum én datter, der knytter sig til mærkelige ting, som fx emballager, gamle fødselsdagskort osv. Ikke noget hun leger med, men som står og samler støv på hendes reoler. Det skal naturligvis gøres nænsomt, for jeg har respekt for samlergenet - de jo slet ikke har fra fremmede.

TIP! Sørg altid for at give børn de bedste betingelser for at rydde op på egen hånd. Giv tingene faste pladser - og gå aldrig ned på individuel opbevaring til små (rode)ting.

Vi rydder alt ud fra skabene og gør status på hvor meget de egentligt bruger det - eller om det bare ender med at blive rod i det daglige.


  1. Ting, der kan nedarves enten til eget yngel eller mindekassen - eller foræres til bekendte

  2. Ting, der skal afleveres i den lokale genbrug (vi smider sjældent ud)

  3. Ting, der kan sælges hurtigt på dba.

Tingene, der skal sælges, bliver lynhurtigt sat til salg på vores telefoner - via DBA-app'en, der gør den process simpel! Man kan tage billederne direkte i annonce-oprettelsen.. Jeg synes vi har super god erfaring med at sælge vores børneudstyr på dba - så længe bare fotos er indbydende og prisen er rigtig!

TIP! Gør oprydning til en leg, og lad børnene selv hjælpe til! Sæt musik på og indstil jer på at det også skal være en familie-hyggestund.

Lok evt. med en tur på legepladsen eller i skoven, når I er færdige!

God fornøjelse med oprydning og sortering + oprettelse af en masse salgs-annoncer, der kan genere lidt penge til en ellers lidt hård januar!

Relaterede artikler