Vælg det rigtige overtøj til dit barn
Børn

Vælg det rigtige overtøj til dit barn

Louise Guldager
Louise Guldager

Efteråret er for alvor over os og kulden uomtvisteligt på vej. Det er tid til at trække i det varme overtøj, og især for vores børn, der ofte er ude mange timer om dagen, er det vigtigt, hvordan de er klædt på nu. Her er en række anbefalinger, som kan hjælpe jer alle godt på vej.

Rutsjeture ned ad mudrede skrænter, lange dage i skoven og kravlemanøvre gennem rør eller hen ad jorden på legepladsen. Det er dagligdag for mange institutionsbørn.
Louise G

Dit barns overtøj skal kunne holde til lidt af hvert, og gerne mere til. Og årstidernes skifte og de mange temperaturskift kan derfor volde mange forældre problemer - for hvor meget tøj skal dit barn have på - eller af?

Når du kigger efter overtøj, er det dig, der styrer om dit barn har en passende temperatur. Det kræver lidt ekstra omtanke, når årstiderne skifter. F.eks. her i november, når det begynder at bliver koldere og måske frostvejr og blæst. De fleste forældre kan nok skrive under på, at især holdbarhed, sikkerhed og varme, tørre børn er i højsædet. Kort sagt: Dit barns overtøj er lidt af et videnskabsmæssigt forhindringsløb og det kan være svært at se, hvordan I kommer glade i mål.

Flyverdragt eller sæt..?

Er dit barn meget ude, så vælg først og fremmest noget let og slidstærkt overtøj. Tykt termotøj  og forede flyverdragter er gode. Tænk i ekstra forstærkning på numse og knæ, som ofte er ret udsatte. Fascinerer vandpytter din lille guldklump, er I nok ikke de eneste, der hurtigt har erkendt, hvor vigtigt det er, at tøjet er vandtæt.  

Sidder barnet omvendt ofte stille længe og leger i sandkassen, måske fordi det endnu er et ret lille barn, skal dragten især være varm,  gerne med tyk hætte også.

Mange synes, det er en fordel, at dragten er ud i ét frem for med separat jakke/bukser. Men det er helt og holdent en temperamentssag. Fordelen ved to-delte sæt er, at man også kan bruge dem hver for sig, hvilket nogle gange kan være godt. F.eks. sætte termojakken sammen med regnbukser og lign.

Flyverdragten skal samtidig være rummelig nok til, at dit barn kan bevæge sig i den, men ikke være så stor, at barnet drukner i den. En tommelfingerregel er, at du skal kunne tage en håndfuld løst stof i skridtet af dragten, når barnet har dragten på.

Du vil helt sikkert takke dig selv ved at aflaste dit barn til at være mere selvhjulpen. Det gør du bedst ved at vælge overtøj, det er nemt for dit barn selv at tage på og af. Du kender selv dit barn og ved, om det er fortrolig med lynlås, velcrolukninger, trykknapper etc.

Kig også gerne efter om flyverdragter og vinterjakker har reflekser, så dit barn er synlig i den mørke vintermorgentrafik.
Louise G.

Find termosæt til dit barn:

 1. Termotøj, Godt termosæt , Mikk-line , str. 122, Godt termosæt fra Mikk-line, str 122/7 år, farve: bl

  Termotøj, Godt termosæt , Mikk-line , str. 122, Godt termosæt fra Mikk-line, str 122/7 år, farve: blå, stand: har brugstegn men kan fint bruges, uden huller og model med god forstærker på knæ og numse

  75,00 kr.24-03-2023
 2. Termotøj, Termosæt - jakke og bukser, Wheat, str. 92, Super fint termosæt fra Wheat i lys rosa med g

  Termotøj, Termosæt - jakke og bukser, Wheat, str. 92, Super fint termosæt fra Wheat i lys rosa med guldprikker. Rigtig fin stand, ingen pletter. En smule fnuller ved ribkanter på ærmer og ben.

  150,00 kr.24-03-2023
 3. Termotøj, termojakke og bukser, Wheat, str. 92, Rigtig lækkert termosæt med for fra Wheat. Super kva

  Termotøj, termojakke og bukser, Wheat, str. 92, Rigtig lækkert termosæt med for fra Wheat. Super kvalitet. Flaskegrønt. Jakken er str. 98 - bukser er størrelse 92. Meget pæn stand.

  75,00 kr.24-03-2023
 4. Termotøj, Termojakke og termobukser, Wheat, str. 104, Skønt termosæt i lavendelfarvet fra Wheat str

  Termotøj, Termojakke og termobukser, Wheat, str. 104, Skønt termosæt i lavendelfarvet fra Wheat str 104. Ingen huller eller nævneværdig slid, men venstre ærme har to små pletter som ikke er forsøgt va

  150,00 kr.24-03-2023
 5. Termotøj, Termosæt, Mikk-Line, str. 74, Str. 74 - 1 termosæt bestående af Jakke og bukser sælges sam

  Termotøj, Termosæt, Mikk-Line, str. 74, Str. 74 - 1 termosæt bestående af Jakke og bukser sælges samlet for 65 kr.. Mærket er Mikk-Line.

  65,00 kr.24-03-2023
 6. Termotøj, Termosæt, Mads og Mette, str. 92, Fint mørkelilla termosæt. I fin stand, dog er elastikbån

  Termotøj, Termosæt, Mads og Mette, str. 92, Fint mørkelilla termosæt. I fin stand, dog er elastikbåndet med knap indvendigt i livet til at justere livvidden yderlige meder knækket i den ene side, men

  45,00 kr.24-03-2023

Varm inderst og yderst

En aftagelig hætte, der ikke lukkes under hagen, er også en god ide, synes mange. Dette af hensyn til dit barns sikkerhed og eventuelle kvælningsfare på legepladsen. Mange institutioner forbyder helt hætter på tøj og jakker. De anbefaler i stedet huer,  herunder især elefanthuer, da de også varmer halsen. Halstørklæder er ofte, ligesom hætter, bandlyst af hensyn til kvælningsfare. Men på regnfulde meget kolde dage, kan en hætte være vældigt rar at have. Især hvis I cykler til og fra institution/skole.

Husk at købe jakker, bukser og flyverdragter, som giver barnet bedst mulig bevægelsesfrihed og mulighed for et ekstra lag på særligt kolde dage. Tænk gerne over, at der skal kunne være en fleece trøje under jakken eller et par skiunderbukser under dragten, hvis det er råkoldt og dit barn har udsigt til mange timers ude-leg.

Hvis I har tørretumbler, så vær sikker på, at dragten tåler at blive tumblet. Mange har brug for det flere gange om ugen i vinterhalvåret, da overtøjet udsætter for lidt af hvert på ekspedition gennem hverdagen. I kan også købe en ekstra dragt billigt brugt, så I fast har noget at skifte med.

Sidst men ikke mindst: husk godt uld undertøj. Uld opsuger megen fugt, så huden ikke er fugtig, uden at uldens isolerende evne forsvinder. Uld inderst inde betyder altså, at dit barn holdes varm og tør. Sammen med det velovervejede overtøj, kan du da roligt sende familiens mindste på aktive eventyr. 

Skønne fleece jakker:

 1. Jakke, Pæn jakke , Lego , str. 80, Fleece trøje , str. 1 år stand: pæn. Mærke: lego , farve: lyserød

  Jakke, Pæn jakke , Lego , str. 80, Fleece trøje , str. 1 år stand: pæn. Mærke: lego , farve: lyserød Fra røgfri hjem. Befinder sig i Ølgod og kan mødes eller aflevere i Varde og Esbjerg. Sender gerne

  75,00 kr.24-03-2023
 2. Fleece, Fleecetrøje / jakke , The North Face , str. 170, Fra ikke-ryger hjem

  Fleece, Fleecetrøje / jakke , The North Face , str. 170, Fra ikke-ryger hjem

  200,00 kr.24-03-2023
 3. Jakke, Overgangsjakke , Jack Wolfskin, str. 152, Kvalitets 3 i1 jakke. Består af vandafvisende mørk

  Jakke, Overgangsjakke , Jack Wolfskin, str. 152, Kvalitets 3 i1 jakke. Består af vandafvisende mørkeblå skaljakke/regnjakke, lyserød fleece jakke og tilsammen en fantastisk overgangsjakke/vinterjakke

  300,00 kr.24-03-2023
 4. Blandet tøj, -, Name it , hm, str. 128, Sweatshirt
Trøje
2 jeans
Sport leggins
Bluse
2 nederdele
Kjo

  Blandet tøj, -, Name it , hm, str. 128, Sweatshirt Trøje 2 jeans Sport leggins Bluse 2 nederdele Kjole Skjorte Fleece jakke

  120,00 kr.24-03-2023
 5. Bukser, Denim bukser og jakke, Lupilu, str. 86, Helt nyt tøj. 
Mørkeblå smækbukser str. 86 og fleece

  Bukser, Denim bukser og jakke, Lupilu, str. 86, Helt nyt tøj. Mørkeblå smækbukser str. 86 og fleece str. 86-92. Fra røgfrit hjem uden husdyr Samlet pris 70,- Kan sendes for 29,- med Instabox Søgeor

  70,00 kr.24-03-2023
 6. Fleece, Jakke, VER de TERRE, str. 140, Lækker fleecejakke / trøje str. 10 år. Lys orange udvendigt,

  Fleece, Jakke, VER de TERRE, str. 140, Lækker fleecejakke / trøje str. 10 år. Lys orange udvendigt, pink/lyserød indvendigt.

  75,00 kr.24-03-2023

    

MINE 5 YNDLINGSMÆRKER:

 • Ver de Terre - solide gode flyverdragter/jakker, som er meget slidstærke og altid kan sælges videre igen, fordi de er så populære. de er samtidig enormt lækre og hører lidt under 'luksus-kategorien'. vær dog opmærksom på at nmogle modeller har ægte pels på hætten, det er ikke alle, der bryder sig om dette. 

 • Mini a Ture: rigtig gode på overtøj og deres jakker og anorakker har vi haft af flere omgange. de er tykke og i god kvalitet og prisen samtidig overkommelig

 • Reima: rigtig gode på outdoor. har du et barn der er rigtig meget ude, hvor det er alfa omega at det holdes varm og tør hele dagen, så kig efter dette. de har flere gange vundet diverse test.

 • Mini Rodini - hvis du er til farverige, legesyge og moderigtige ting. deres overtøj er ofte meget populært, hvorfor det også er nemt at sælge videre igen bagefter. 

Relaterede artikler