Vælg det rigtige overtøj til dit barn
Børn

Vælg det rigtige overtøj til dit barn

Louise Guldager
Louise Guldager

Efteråret er for alvor over os og kulden uomtvisteligt på vej. Det er tid til at trække i det varme overtøj, og især for vores børn, der ofte er ude mange timer om dagen, er det vigtigt, hvordan de er klædt på nu. Her er en række anbefalinger, som kan hjælpe jer alle godt på vej.

Rutsjeture ned ad mudrede skrænter, lange dage i skoven og kravlemanøvre gennem rør eller hen ad jorden på legepladsen. Det er dagligdag for mange institutionsbørn.
Louise G

Dit barns overtøj skal kunne holde til lidt af hvert, og gerne mere til. Og årstidernes skifte og de mange temperaturskift kan derfor volde mange forældre problemer - for hvor meget tøj skal dit barn have på - eller af?

Når du kigger efter overtøj, er det dig, der styrer om dit barn har en passende temperatur. Det kræver lidt ekstra omtanke, når årstiderne skifter. F.eks. her i november, når det begynder at bliver koldere og måske frostvejr og blæst. De fleste forældre kan nok skrive under på, at især holdbarhed, sikkerhed og varme, tørre børn er i højsædet. Kort sagt: Dit barns overtøj er lidt af et videnskabsmæssigt forhindringsløb og det kan være svært at se, hvordan I kommer glade i mål.

Flyverdragt eller sæt..?

Er dit barn meget ude, så vælg først og fremmest noget let og slidstærkt overtøj. Tykt termotøj  og forede flyverdragter er gode. Tænk i ekstra forstærkning på numse og knæ, som ofte er ret udsatte. Fascinerer vandpytter din lille guldklump, er I nok ikke de eneste, der hurtigt har erkendt, hvor vigtigt det er, at tøjet er vandtæt.  

Sidder barnet omvendt ofte stille længe og leger i sandkassen, måske fordi det endnu er et ret lille barn, skal dragten især være varm,  gerne med tyk hætte også.

Mange synes, det er en fordel, at dragten er ud i ét frem for med separat jakke/bukser. Men det er helt og holdent en temperamentssag. Fordelen ved to-delte sæt er, at man også kan bruge dem hver for sig, hvilket nogle gange kan være godt. F.eks. sætte termojakken sammen med regnbukser og lign.

Flyverdragten skal samtidig være rummelig nok til, at dit barn kan bevæge sig i den, men ikke være så stor, at barnet drukner i den. En tommelfingerregel er, at du skal kunne tage en håndfuld løst stof i skridtet af dragten, når barnet har dragten på.

Du vil helt sikkert takke dig selv ved at aflaste dit barn til at være mere selvhjulpen. Det gør du bedst ved at vælge overtøj, det er nemt for dit barn selv at tage på og af. Du kender selv dit barn og ved, om det er fortrolig med lynlås, velcrolukninger, trykknapper etc.

Kig også gerne efter om flyverdragter og vinterjakker har reflekser, så dit barn er synlig i den mørke vintermorgentrafik.
Louise G.

Find termosæt til dit barn:

 1. Termotøj, Termosæt , Base Camp, str. 116, Mørkeblåt termosæt. 
I fin stand 
Fra dyre- og røgfrit hje

  Termotøj, Termosæt , Base Camp, str. 116, Mørkeblåt termosæt. I fin stand Fra dyre- og røgfrit hjem.

  75,00 kr.20-02-2024
 2. Termotøj, Termosæt , Wheat, str. 128, Rosa Wheat termosæt str. 128. 

Ny pris 599 - sælges for 100 k

  Termotøj, Termosæt , Wheat, str. 128, Rosa Wheat termosæt str. 128. Ny pris 599 - sælges for 100 kr. Sættet er i rigtig fin stand.

  100,00 kr.20-02-2024
 3. Termotøj, Termotøj, Wheat, str. 92, Rigtig flot termosæt i lyserød og lyserød/blå fra wheat, som er

  Termotøj, Termotøj, Wheat, str. 92, Rigtig flot termosæt i lyserød og lyserød/blå fra wheat, som er i pæn stand.

  145,00 kr.19-02-2024
 4. Termotøj, Termosæt, Wheat, str. 80, Wheat termosæt i navy med små fisk.

  Termotøj, Termosæt, Wheat, str. 80, Wheat termosæt i navy med små fisk.

  200,00 kr.19-02-2024
 5. Termotøj, Termosæt, MarMar, str. 134, Sort MarMar termosæt str 9y
Der er farveforskel på jakke og bu

  Termotøj, Termosæt, MarMar, str. 134, Sort MarMar termosæt str 9y Der er farveforskel på jakke og bukser, da jakken har været vasket og bukserne er nsn

  125,00 kr.19-02-2024
 6. Termotøj, Termosæt, Wheat, str. 116, Brugt nogle måneder

  Termotøj, Termosæt, Wheat, str. 116, Brugt nogle måneder

  250,00 kr.19-02-2024

Varm inderst og yderst

En aftagelig hætte, der ikke lukkes under hagen, er også en god ide, synes mange. Dette af hensyn til dit barns sikkerhed og eventuelle kvælningsfare på legepladsen. Mange institutioner forbyder helt hætter på tøj og jakker. De anbefaler i stedet huer,  herunder især elefanthuer, da de også varmer halsen. Halstørklæder er ofte, ligesom hætter, bandlyst af hensyn til kvælningsfare. Men på regnfulde meget kolde dage, kan en hætte være vældigt rar at have. Især hvis I cykler til og fra institution/skole.

Husk at købe jakker, bukser og flyverdragter, som giver barnet bedst mulig bevægelsesfrihed og mulighed for et ekstra lag på særligt kolde dage. Tænk gerne over, at der skal kunne være en fleece trøje under jakken eller et par skiunderbukser under dragten, hvis det er råkoldt og dit barn har udsigt til mange timers ude-leg.

Hvis I har tørretumbler, så vær sikker på, at dragten tåler at blive tumblet. Mange har brug for det flere gange om ugen i vinterhalvåret, da overtøjet udsætter for lidt af hvert på ekspedition gennem hverdagen. I kan også købe en ekstra dragt billigt brugt, så I fast har noget at skifte med.

Sidst men ikke mindst: husk godt uld undertøj. Uld opsuger megen fugt, så huden ikke er fugtig, uden at uldens isolerende evne forsvinder. Uld inderst inde betyder altså, at dit barn holdes varm og tør. Sammen med det velovervejede overtøj, kan du da roligt sende familiens mindste på aktive eventyr. 

Skønne fleece jakker:

 1. Jakke, Sommer, fleece, Termobukser, Ver de terre, Didrikson, Mikkline, str. 110

  Jakke, Sommer, fleece, Termobukser, Ver de terre, Didrikson, Mikkline, str. 110

  100,00 kr.20-02-2024
 2. Andet, Dunjakke, dunvest og fleece trøje, Name it m.fl., str. 92, Blandet vintertøj til dreng str. 9

  Andet, Dunjakke, dunvest og fleece trøje, Name it m.fl., str. 92, Blandet vintertøj til dreng str. 92: - Vinterjakke Name it mørkeblå armyprint - Dynevest grøn H&M - Fleece trøje sort McKinley Brugt

  200,00 kr.20-02-2024
 3. Andet, Softshell dragt, jakke og fleece, Name it m.fl., str. 80, Fin Softshell dragt fra Name It i m

  Andet, Softshell dragt, jakke og fleece, Name it m.fl., str. 80, Fin Softshell dragt fra Name It i mørkeblå str 80. Softshell jakke str. 80. Fleece sæt fra H&M str. 80 Fra af og dyrefrit hjem. Kan

  200,00 kr.20-02-2024
 4. Fleece, ubrugte, 5 stk. fleecejakke / fleecetrøje, str. findes i flere str., Nogle er forede, andre

  Fleece, ubrugte, 5 stk. fleecejakke / fleecetrøje, str. findes i flere str., Nogle er forede, andre er uden foer. Alle med lommer. Den mørkeblå/lysegrå er str. 146/152, Den blå/brune og den beige er s

  150,00 kr.20-02-2024
 5. Jakke, Fleecejakke + babyhjelm, 808, str. 74, Sæt. Fleece jakke fra 808 i str. 74 + hue/kyse/baby hj

  Jakke, Fleecejakke + babyhjelm, 808, str. 74, Sæt. Fleece jakke fra 808 i str. 74 + hue/kyse/baby hjelm fra 808 i str. 74/80. Vi har brugt begge dele til vores søn samtidig. Vi brugte det, når vi skul

  50,00 kr.19-02-2024
 6. Vinterjakke, Vinterjakke med fleece og hætte, -, str. 110, Vinterjakke med fleece og hætte. To lomm

  Vinterjakke, Vinterjakke med fleece og hætte, -, str. 110, Vinterjakke med fleece og hætte. To lommer foran og med hjerterefleks bagpå. Kan strammes ind i livet, hvis jakken er lidt stor i det. Farve

  100,00 kr.19-02-2024

    

MINE 5 YNDLINGSMÆRKER:

 • Ver de Terre - solide gode flyverdragter/jakker, som er meget slidstærke og altid kan sælges videre igen, fordi de er så populære. de er samtidig enormt lækre og hører lidt under 'luksus-kategorien'. vær dog opmærksom på at nmogle modeller har ægte pels på hætten, det er ikke alle, der bryder sig om dette. 

 • Mini a Ture: rigtig gode på overtøj og deres jakker og anorakker har vi haft af flere omgange. de er tykke og i god kvalitet og prisen samtidig overkommelig

 • Reima: rigtig gode på outdoor. har du et barn der er rigtig meget ude, hvor det er alfa omega at det holdes varm og tør hele dagen, så kig efter dette. de har flere gange vundet diverse test.

 • Mini Rodini - hvis du er til farverige, legesyge og moderigtige ting. deres overtøj er ofte meget populært, hvorfor det også er nemt at sælge videre igen bagefter. 

Relaterede artikler