Klar til kulden: Vi guider til passende overtøj – og til gode besparelser
Børn

Klar til kulden: Vi guider til passende overtøj – og til gode besparelser

DBA Guide
DBA Guide

Efteråret har for længst indhentet os, og vinterens kulde og frost venter rundt om hjørnet. Det varme overtøj kan snart ikke udskydes længere – men hvad skal børnene egentlig have på? Flyverdragt eller sæt? Elefant- eller tophue? Her får du en guide med fire trin til at vælge godt overtøj til familiens mindste – der ikke slår bunden ud af budgettet.

Har du også skole og/eller institutionsbørn, kan du måske nikke genkendende til daglige frustrationer over, hvordan børnene bedst klæder sig på til mange timers udeleg om dagen gennem efterår og vinter. Langt de fleste af os synes dog sikkert, at den friske luft er sundt for børnene. Og det er den også. Når blot de er ordentligt klædt på.

Har du helt små børn, kræver det en ekstra indsats af dig, da det faktisk først er fra tre-fire-års alderen, at børn selv kan mærke, om de fryser.

Tilmed er det en problematik, der synes at vende tilbage år efter år. Fordi de små raketter vokser eksplosivt i de første mange år skal der investeres i nyt overtøj hver eneste vinter. Alene dét er en oplagt grund til at kigge brugt.

Det er din opgave som forældre, når du kigger overtøj, at vurdere, om dit barn har en passende temperatur. Men det kan være svært – fordi det, som fungerer den ene dag, måske ikke gør den næste. Holder du dig til denne guides 4 faste trin og kan sætte hak ved dem, burde I være godt på vej.

Vinterjakker til børn til salg på DBA:

 1. Vinterjakke, ., Tommy Hilfiger, str. 110, Yderst velholdt jakke fra Tommy Hilfiger.
Fremstår meget f

  Vinterjakke, ., Tommy Hilfiger, str. 110, Yderst velholdt jakke fra Tommy Hilfiger. Fremstår meget flot og ingen fnuller på velcrolukningen. Lang model så den varmer ned over numsen. I den absolutte

  300,00 kr.23-06-2024
 2. Vinterjakke, Vinterbukser str.110, Molo, str. 110, NSN

Vinter/skiBukser kun brugt 1 uge- 140 kr.
Vi

  Vinterjakke, Vinterbukser str.110, Molo, str. 110, NSN Vinter/skiBukser kun brugt 1 uge- 140 kr. Vinterjakke 180kr Sæt pris: 300 kr

  300,00 kr.20-06-2024
 3. Vinterjakke, Vinterjakke med pæls, Husker ikke, str. 116, Str. 116-122. Rigtig god kvalitet jakke. M

  Vinterjakke, Vinterjakke med pæls, Husker ikke, str. 116, Str. 116-122. Rigtig god kvalitet jakke. Meget flot grøn farve. Aftagelig hætte pels. Aldrig brugt. Brugt som ekstra jakke. Nypris 650kr

  250,00 kr.17-06-2024
 4. Vinterjakke, Jakke, Mini a Ture, str. 110, Vinterjakke, Mini a Ture, str. 110/5 år, pæn stand, lilla

  Vinterjakke, Jakke, Mini a Ture, str. 110, Vinterjakke, Mini a Ture, str. 110/5 år, pæn stand, lilla, dejlig foret indvendig, vasket i neutral, med aftagelig hætte (knapper) og gode lynlås lommer, kr.

  99,00 kr.16-06-2024
 5. Vinterjakke, Frozen / Frost jakke, Mark & Spencer, str. 116, En dejlig varm jakke med blødt for og p

  Vinterjakke, Frozen / Frost jakke, Mark & Spencer, str. 116, En dejlig varm jakke med blødt for og pelskant på hætten, den perfekte jakke til den lille Frost fan, nyvasket og klar til brug

  149,00 kr.16-06-2024
 6. Vinterjakke, Varm jakke, Graffiti, str. 116, Som ny

  Vinterjakke, Varm jakke, Graffiti, str. 116, Som ny

  99,00 kr.15-06-2024

I skrivende stund er der hele 7.687 annoncer med brugte vinterjakker til børn til salg på DBA. 1.135 af disse er til piger i størrelse 7-10 år.

1. Lag-på-lag

At tænke i lag-på-lag er et godt princip, der hjælper med at gøre påklædningen fleksibel. Især i efteråret er det en fordel, fordi vejret og temperaturen kan variere en del fra morgen til eftermiddag. Er dit barn i en alder, hvor det kan klare ting selv, er lag-på-lag også fint, fordi barnet kan hjælpe med at tage en trøje af eller en jakke på og øve sig motorisk.

Fordi vejret sagtens kan diktere, at man har brug for kun jakken den ene dag – og ekstra varme benklæder den næste, er tykt termotøj, der er to-delt, også ofte godt.

Fordelen ved to-delte sæt er også, at man kan bruge dem sammen med regnbukser, en strikbluse eller en fleecetrøje. Hvis man ofte kører bil, kan en vinterjakke også være fin. Og så et par ekstra overtræksbukser i tasken til op ad dagen.

SE OGSÅ: VIDEO: Ikonisk børnecykel laves om til sæbekassebil

Termotøjet fra mærket ’Mikklin’e er i størrelse 98 og kun brugt få gange, skriver Michael fra Lynge. Der er ingen slid, og han vil gerne have 50 kroner for det. Termojakken fra ’Wheat’ er en størrelse 104 og med fór. Ina fra København N håber på at få 70 kroner for den. Vinterstøvlerne med termo er en størrelse 33 og nye, stadig med mærke. De koster 40 kroner og kan hentes hos Annika fra Tørring
Termotøjet fra mærket ’Mikklin’e er i størrelse 98 og kun brugt få gange, skriver Michael fra Lynge. Der er ingen slid, og han vil gerne have 50 kroner for det. Termojakken fra ’Wheat’ er en størrelse 104 og med fór. Ina fra København N håber på at få 70 kroner for den. Vinterstøvlerne med termo er en størrelse 33 og nye, stadig med mærke. De koster 40 kroner og kan hentes hos Annika fra Tørring

2. Overtøjer

En flyverdragt er svær at komme udenom og for rigtig mange er én enkelt heller ikke nok.

De lange udedage i institution og dit barns fabelagtige legesyge betyder formegentligt, at du ellers skal vaske mere eller mindre HVER.ENESTE.DAG - resten af vinterhalvåret. Eller alternativt sende guldklumpen af sted næste morgen med størknet mudder i tykkelse og konsistens lig Valrhona-chokolade. Ingen af delene lyder specielt tiltalende, vel?

Endnu et argument for at købe brugt. Der er både penge at spare, dit barn er ligeglad – og det bliver alligevel sølet til i mudder, sand og vand. Skal du have flere dragter, hvilket er praktisk og anbefalesværdigt, er der jo ingen grund til at gøre udskrivningen større, end den behøver være.

Flyverdragter til børn til salg på DBA:

 1. Flyverdragt, Flyverdragt, Hummel, str. 80, Hummel flyverdragt i blå, i str 80

  Flyverdragt, Flyverdragt, Hummel, str. 80, Hummel flyverdragt i blå, i str 80

  100,00 kr.24-06-2024
 2. Flyverdragt, Varm Flyverdragt., Mikk-line , str. 80, Mikk-line flyverdragt str. 80 sælges.

Er som n

  Flyverdragt, Varm Flyverdragt., Mikk-line , str. 80, Mikk-line flyverdragt str. 80 sælges. Er som ny, ik brugt ret meget. Så ingen slid eller noget. Kan sendes eller afleveres i Aarhus omegn.

  200,00 kr.24-06-2024
 3. Flyverdragt, 3m thinsulate, ENFANT, str. 80, I god stand. Første ejer. Ingen huller.

  Flyverdragt, 3m thinsulate, ENFANT, str. 80, I god stand. Første ejer. Ingen huller.

  190,00 kr.22-06-2024
 4. Flyverdragt, overtøj, Alpine, str. 80, sort flyverdragt fra alpine i str. 1. den har reflekser både

  Flyverdragt, overtøj, Alpine, str. 80, sort flyverdragt fra alpine i str. 1. den har reflekser både foran og bagpå. Der er elastik ved ved hændrene og fødderne. Den har elastik i livet, så den sidder

  90,00 kr.20-06-2024
 5. Flyverdragt, overtøj, Hummel, str. 74, Fin lysegrøn hummeldragt i str. 74 med to lynlås så den er le

  Flyverdragt, overtøj, Hummel, str. 74, Fin lysegrøn hummeldragt i str. 74 med to lynlås så den er let at komme i. stand NSN jeg har flere ting til en dreng i str. 80 - 164 søgeord: hummel, hummelfl

  325,00 kr.20-06-2024
 6. Flyverdragt, barnevognsdragt, Friends, str. 68, /74. Barnevognsdragten er i "Pels - Polyester" uden

  Flyverdragt, barnevognsdragt, Friends, str. 68, /74. Barnevognsdragten er i "Pels - Polyester" uden hætte og foret. God dragt på en kølig sommerdag, også i bilen. Ubrugt, ny, blød og lækker. Mål: Nakk

  45,00 kr.20-06-2024

Lige nu er der over 7.000 annoncer på DBA med flyverdragter til børn til salg. Ud af disse ligger de 3.900 af dem til under 200 kroner. Det er under halv pris af, hvad du typisk skal give for nye. Ofte ligger en nypris på 500 – 1.000 kroner.

2. Det skal du kigge efter, når du køber flyverdragt

At dit barns flyverdragt skal være både vind- og vandtæt er næsten en no-brainer. Ellers var den jo ligegyldig. Men husk også at tænke i ekstra forstærkning på numse og knæ, som ofte er ret udsatte hos især de mindre børn.

Flyverdragten skal desuden samtidig være rummelig nok til, at dit barn kan bevæge sig i den, så køb aldrig for lille. Tænk desuden over, at der gerne skal kunne være en fleecetrøje eller et par skiunderbukser under dragten på de særligt kolde dage.

En god huskeregel er, at du skal kunne tage en håndfuld løst stof i skridtet af dragten, når barnet har dragten på. Som udgangspunkt skal du vælge en flyverdragt i samme størrelse som barnets højde i centimeter. Den regel gælder indtil dit barn fylder tre år. For de større børn, typisk omkring 8 års-alderen og opefter, kan flyverdragt begynde at være irriterende og ikke ”sejt nok”.

Tænk dér i stedet for i en god vinterjakke og et par tykke overtræksbukser.

Husk også at tjekke, om flyverdragten eller jakken har reflekser på. Det er væsentligt, især hvis I cykler eller går i vintermørket.

LÆS OGSÅ:
10 børnemøbler, du bør købe brugt

Overtræksbukserne er en størrelse 98/3 år og i perfekt stand, skriver Vera fra Værløse. De koster 50 kroner lige nu på DBA. Flyverdragten fra Reima er en størrelse 116 og kan sagtens klare en vintersæson mere, mener sælgeren, Erna fra Viborg. Hun vil gerne have 150 kroner for den. Flyverdragten fra det eksklusive mærke’ V’er de Terre’, der har en nypris på 1.600 kroner, er i en størrelse 80 og så god som ny, mener Kirsten fra Hørsholm. Den koster 250 kroner
Overtræksbukserne er en størrelse 98/3 år og i perfekt stand, skriver Vera fra Værløse. De koster 50 kroner lige nu på DBA. Flyverdragten fra Reima er en størrelse 116 og kan sagtens klare en vintersæson mere, mener sælgeren, Erna fra Viborg. Hun vil gerne have 150 kroner for den. Flyverdragten fra det eksklusive mærke’ V’er de Terre’, der har en nypris på 1.600 kroner, er i en størrelse 80 og så god som ny, mener Kirsten fra Hørsholm. Den koster 250 kroner

3. Uld

Det gælder ikke kun om at holde kulden ude – det handler også om at være varm inderst inde. Og uld tøj er og bliver en vigtig bestanddel i en basis-garderobe for de fleste børn. Det hjælper med at holde barnet varmt, det opsuger sveden og sørger for, at huden ikke er fugtig.

Det isolerer kort sagt fortrinligt, og derfor kan uld-undertøj faktisk være ganske uundværligt, hvis man har et rigtig ude-barn. Uld holder sig godt og kan klare en del slid, derfor giver det fin mening at kigge på brugtmarkedet. Husk, at du ikke behøver vaske uld så ofte som bomuld. Du kan nøjes med at hænge det ud og lufttørre, så forsvinder eventuel lugt.

Husk:
Når du køber tøj på DBA, har du mulighed for at præcisere din søgning i venstre margen, hvor du kan søge på specifikke størrelser og geografisk område. På dén måde får du kun de varer præsenteret i søgeresultatet, der er relevante for dig.

Uld til børn til salg på DBA:

 1. Uld Kjole med bomuld for fra Mayoral Chie (str. 92 cm)

  Uld Kjole med bomuld for fra Mayoral Chie (str. 92 cm)

  Børnetøj - Kjoler & Nederdele, Uld Kjole med bomuld for fra Mayoral Chie (str. 92, Mayoral Chie, str. Ukendt, Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. 40% vis

  49,00 kr.27-03-2024
 2. Trøje, måske kjole, Lone Bullinger, str. 98, af blød uld, 

Mål: længde skuldersøm og ned 43cm - br

  Trøje, måske kjole, Lone Bullinger, str. 98, af blød uld, Mål: længde skuldersøm og ned 43cm - bredde skuldersøm til skuldersøm 30cm - udmærket stand og nyvasket - fragt extra

  100,00 kr.23-06-2024
 3. Fleece, Heldragt i 100 procent uld, Wolle, str. 98, Størrelse 98/104

  Fleece, Heldragt i 100 procent uld, Wolle, str. 98, Størrelse 98/104

  100,00 kr.22-06-2024
 4. Leggings, bukser, 808 eight o eight, str. 98, 2 par merino uld leggings, lyse blommefarvede med hjer

  Leggings, bukser, 808 eight o eight, str. 98, 2 par merino uld leggings, lyse blommefarvede med hjerter, fra røgfrit hjem. (Caro)(B4-pl.ks)(24) Kr. 25,- pr par.

  25,00 kr.22-06-2024
 5. Vest, Børne vest, Strikket , Hjemmestrik, str. 92, Strikket i blødt baby merino uld
Str. 1,5 - 2 år

  Vest, Børne vest, Strikket , Hjemmestrik, str. 92, Strikket i blødt baby merino uld Str. 1,5 - 2 år

  150,00 kr.22-06-2024
 6. Sweater, Uld der ikke kradser, Hjemmestrikket, str. findes i flere str., Bege og carry farvet str 2

  Sweater, Uld der ikke kradser, Hjemmestrikket, str. findes i flere str., Bege og carry farvet str 2 år Længde 35 cm, bryst 60 cm, ærme 24 cm 200kr Blå str 4 år Længde41 cm, bryst 64 cm, ærme 26 cm

  200,00 kr.21-06-2024

Lige nu er der 4.684 annoncer på DBA med uld til børn. Ud af dem er de 200 af dem undertøj til børnene. Stort set alt sammen til under 100 kroner.

4. Tilbehøret

Flyverdragt, uld, termosæt, vinterjakke… jo jo, de er aldeles væsentlige elementer i en vintergarderobe. Men hvis toppen og bunden af dit barn ikke holdes varm så at sige, kan det næsten være lige meget. Ordentlige vinterstøvler og en god hue er derfor også alfa omega.

Huer
Uanset om I sværger til en elefanthue eller en tophue, er det vigtigste, at dit barn har noget på, der isolerer og holder tørt. Hætter er, ligesom halstørklæder, ofte bandlyst af hensyn til kvælningsfare ved legestativer. På regnfulde, meget kolde dage kan en hætte dog være rigtig rar at have, men den kan ikke erstatte en hue. Du kan også bruge en halsedisse til at dække ved halsen.

Husk, at mange huer har størrelser, som er angivet som omkredsen af barnets hoved. Cykler I ofte med barnet, er en elefanthue typisk tyndere og nemmere at have under en cykelhjelm end en tophue.

Vanter
Vanter er sådan en drilsk ,lille opfindelse, som de fleste børn hader, og som de voksne kan få lov at købe igen og igen og igen, fordi de har det med at forsvinde ned i et stort, sort hul, hvorfra de aldrig dukker op igen.

Til de helt små børn benytter mange fidusen med at sætte en snor i dem, så de ikke tabes så nemt, men grundlæggende handler det først og fremmest om at lære barnet at bruge dem. For frostkolde fingre på legepladsen kan ikke bygge mange snemænd.

Da vanter netop er sådan en ting, som ALLE børn smider væk, også gerne gentagne gange, er der ingen grund til at købe det for dyrt. Kig brugt. Køb et par stykker. Og hav dem liggende både hjemme og i institutionen/ på skolen, så I er godt forberedt på kulden. Lige nu er der 1.209 annoncer med vanter til børn på DBA. Næsten 700 af dem ligger til under 50 kroner. Fra ny skal du rask væk give mellem 100 – 200 kroner. Og det kan altså godt løbe op over en hård vinter.

LÆS OGSÅ: Disse 8 Barbie dukker er steget i værdi 

Vanterne fra ’Ticket To Heaven’ er størrelse 74, vandtætte og nemme at give på grundet lynlåsen. De kan bruges fra cirka 6 måneder til 18 måneder, skriver Kimie fra Køge. De koster 40 kroner lige nu på DBA. Elefanthuen fra Melton er størrelse 86, svarende til 1-2 år. Den er i 70 procent uld og koster 80 kroner hos Mette I Hørsholm. De små luffer fra ’Ticket to heaven’ er størrelse 3/4 år og koster 20 kroner hos Lisbeth i Slagelse
Vanterne fra ’Ticket To Heaven’ er størrelse 74, vandtætte og nemme at give på grundet lynlåsen. De kan bruges fra cirka 6 måneder til 18 måneder, skriver Kimie fra Køge. De koster 40 kroner lige nu på DBA. Elefanthuen fra Melton er størrelse 86, svarende til 1-2 år. Den er i 70 procent uld og koster 80 kroner hos Mette I Hørsholm. De små luffer fra ’Ticket to heaven’ er størrelse 3/4 år og koster 20 kroner hos Lisbeth i Slagelse

Varme fødder
Vinterstøvler, forede gummistøvler, termostøvler og hjemmesko. Dit barn får højest sandsynligt brug for dem alle, når først vinteren kommer. At have tørre, varme fødder er hele forudsætningen for, at du holder dig varm nok, så det er vigtige elementer i en vintergarderobe.

Men det kan også hurtigt blive dyrt. Kig brugt. Det bliver alligevel lynhurtigt slidt og udsat for lidt af hvert, når dit barn drøner rundt på legepladsen.

Idet børn vokser meget, særligt i de første år, vil mange forældre opleve, at barnet pludseligt – nærmest over natten – springer to-tre skostørrelser op. Det er ikke usædvanligt. Jo mindre barnet er, jo hurtigere vokser fødderne. Faktisk anbefales det, at man tjekker barnets skostørrelse hver anden eller tredje måned!

Det betyder, at mange ender med at sælge sko og fodtøj, som aldrig har været brugt. Derfor er det en oplagt kategori at kigge i. En god, lille huskeregel er at måle dit barns fod sidst på dagen, hvor de er størst. Husk sokker, for det vil de jo typisk skulle have på i støvlen. Til børnesko regner man typisk med fodens længde + 1,5 centimeter, så der er plads til vækst og bevægelse.

Kan du tjekke af, at dit barn har overtøj fra de nævnte fire kategorier i artiklen her, så er du altså ret godt med – I er klar til kulden!

Vinterstøvler til børn til salg på DBA:

 1. Vinterstøvler, str. 26, Bundgaard, drenge

  Vinterstøvler, str. 26, Bundgaard, drenge

  30,00 kr.24-06-2024
 2. Vinterstøvler, str. 30, Leaf, piger, Lækker vinterstøvle med plys fór. De er vantætte og har aldrig

  Vinterstøvler, str. 30, Leaf, piger, Lækker vinterstøvle med plys fór. De er vantætte og har aldrig været brugt. Sender gerne, men det er for køberes egen regning. Ellers kan der aftales et mødested

  200,00 kr.24-06-2024
 3. Vinterstøvler, str. 29, Ecco, piger, Lækker vinterstøvle fra Ecco med for og gore-tex (De er vandtæt

  Vinterstøvler, str. 29, Ecco, piger, Lækker vinterstøvle fra Ecco med for og gore-tex (De er vandtætte). Har kun været brugt én gang. Sender gerne, men det er for køberes egen regning. Ellers kan der

  200,00 kr.24-06-2024
 4. Vinterstøvler, str. 28, Angulus, unisex, Lækre Angulus vinter støvler med foer. Str.28. Rigtig god s

  Vinterstøvler, str. 28, Angulus, unisex, Lækre Angulus vinter støvler med foer. Str.28. Rigtig god stand. Købt fra ny og brugt kortvarigt. Læder som kan pudses fint op hver gang.

  200,00 kr.24-06-2024
 5. Vinterstøvler, str. 36, STUPS-TEX, drenge, Gummistøvle/vinterstøvle mørkeblå/lyseblå. Ankellang med

  Vinterstøvler, str. 36, STUPS-TEX, drenge, Gummistøvle/vinterstøvle mørkeblå/lyseblå. Ankellang med velcrolukning og er gennemforede med lækker blødt stof. Er meget pæne og i orden er kun brugt 1 gang

  225,00 kr.24-06-2024
 6. Vinterstøvler, str. 38, Timberland, drenge, Fine støvler, kun brugt 2 gange

  Vinterstøvler, str. 38, Timberland, drenge, Fine støvler, kun brugt 2 gange

  150,00 kr.24-06-2024

Lige nu er der 5.358 annoncer med vinterstøvler til børn på DBA. Du kan blot skrive dit barns størrelse efter søgningen ’vinterstøvler 30’ for eksempel. Så fremkommer alle støvler i dén størrelse. Lige nu er der eksempelvis 400 annoncer på støvler i størrelse 30.  

Legetøj har det med at udkrystalliserer sig i uendelighed. Helt uden at man opdager det, overtager det langsomt men sikkert hjemmet. Derfor kan det være rart og tiltrængt en gang imellem at få ryddet lidt ud. Særligt op mod jul, hvor de fleste nok ved, at der kommer masser af nyt legetøj ind.

Her er en top ti over de mest søgte legeting på DBA – hvis du har noget af dette, kan du altså regne med at få det solgt i en fart.

Cykler du med dit barn? Og kender du regler og tips om hjelmen, så den sidder korrekt og opfylder sikkerhedskravene? Ellers kan du læse med og blive opdateret lige her.

Hvordan får barn et barn til at sidde stille ved bordet? Det gør du ved at sætte det lille pus foran det bord, du kan se vores handyman Michael skabe i videoen: Læs mere om, hvordan du laver bordet, trin for trin i artiklen bag videoen.

Relaterede artikler