Tjek på forårsgarderoben
Børn

Tjek på forårsgarderoben

DBA Guide
DBA Guide

Tjek på forårsgarderoben

Det er fristende at tage et kig i juniors skab for derefter at gå ud og købe en masse nye ting. Men det er også dyrt. Meget dyrt faktisk! En børnegarderobe kan faktisk være meget sværere at sammensætte end en voksengarderobe.

Lad os derfor kigge på, hvordan man kombinerer nyt og secondhand ud fra fem gode overvejelser.

1. Hvis dit barn er i institution, er det smart at have et sæt overtøj både hjemme og i institutionen. Dels slipper du for bøvlet med at slæbe frem og tilbage, men du har også bedre mulighed for at vaske, når det passer ind i din hverdag.

Køb secondhand til institutionen, hvor tøjet ofte slides hurtigere end hjemme. Gode forårsjakker kan du finde her, og termosæt er der også masser af.

2. Gummistøvler er et must, og de er også rare at have to par af. Se det store udvalg af gummistøvler her.

3. Foråret er lidt tricky og svært at klæde på efter. Uld er et materiale, som tilpasser sig kroppen og derfor slet ikke tosset at bruge som det inderste lag, nu hvor solen ikke varmer meget. Der er masser af billigt uld i god kvalitet på DBA lige nu.

4. Køb neutrale underdele med bevægelsesfrihed. Jeans, nederdele, leggins og bukser i neutrale farver går aldrig af mode, og da de kan købes billigt secondhand, er det en god måde at spare på. Tænk som udgangspunkt 7 underdele til hverdagsbrug – det giver mulighed for at rotere tøjet, samt mulighed for at samle sammen til vask.

5. Det er på overdelene man kan slå lidt ud med armene. Hvis du er glad for print og har hang til bestemte mærker, vil du måske gerne tilføje en eller to ting fra en helt ny kollektion.
Resten kan med fordel findes på DBA, hvor mærker som Danefæ, mini rodini osv. er rigt repræsenteret.

Hvis du er gladere for de neutrale mærker, så kig fx på udvalget af secondhand MarMar Cph og Wheat.

Et lille regnestykke med udgangspunkt i ovenstående viste, at jeg ville kunne forny en garderobe (udelukkende med ting, som var andres fejlkøb/nye eller lettere brugt) for ca. 6-800 kr. Og samtidig få kvalitetsmærker.

Jeg ville skulle lægge omkring 4-6.000, hvis jeg købte det samme fra nyt.

Relaterede artikler