Tips til køb af brugt barnevogn
Børn

Tips til køb af brugt barnevogn

Louise Guldager
Louise Guldager

Vi skal til det igen. Projekt indkøb til baby. På samme tid gruer jeg for det og glædes ved det. For der er mange ting, man skal erhverve sig, når familien udvides. Kigger man samlet set på det hele, løber det økonomisk hurtigt op. Derfor kan det godt svare sig, at kigge brugt på nogle af tingene. 

Vi har ikke gemt meget fra min datter var lille. Det er over 5 år siden nu – og vi havde ikke pladsen til at have det stående, så vi solgte det dengang videre. Derfor skal vi også i gang med at starte forfra nu igen. En af de ting, jeg tror, jeg vil kigge på brugt, er en barnevogn.

Og der er mange hensyn at tage, når der skal vælges barnevogn, synes jeg. Havde lykkeligt glemt, hvor svær en proces det var. Her er derfor nogle tips til hvilke overvejelser det kan være godt at gøre sig, inden man går ud og køber brugt barnevogn.  Vognen bliver brugt i mange timer i løbet af de første par år, så det er et af de vigtigste køb, det blev i hvert fald min erfaring for 5 år siden.

Spæd endelig til, hvis I har flere erfaringer/gode råd i kommentarfeltet! Det vil kun være dejligt.

Først

Overvej om det er en barnevogn, en klapvogn eller en kombivogn, der bedst opfylder jeres behov. Har i bil? Skal den kunne klappes sammen? Får i sommer eller vinterbarn, skal den stå meget ude? Er det vigtigt at kunne komme nemt rundt i busser etc.?

Kombivogne er gode, hvis I ikke har så meget plads eller økonomien ikke er til flere vogne. Barnevogne giver dog som oftest en bedre arbejdshøjde, når barnet skal puttes, og den giver bedre beskyttelse mod vind og vejr. For det helt lille barn, så vil klapvognen desuden nok kræve enten en lift, en kørepose eller en voksipose, da vognen ikke har isolering og madras. Kombivognen er desuden også lidt kortere end en barnevogn, så den kan kun bruges af de helt små børn. 

Find fine kombivogne:

 1. Kombivogn, andet mærke Comfort, liggemål (cm): 90, Sælger denne flotte kombi vogn af mærket Mikado.

  Kombivogn, andet mærke Comfort, liggemål (cm): 90, Sælger denne flotte kombi vogn af mærket Mikado. Vognen er i flot mørkeblå med hvide detaljer, og er kun blevet brugt til et enkelt barn. Klapvognsd

  2.200,00 kr.07-12-2022
 2. Kombivogn, Emmaljunga, Emma Junga kombi vogn 
- barnevogns del 
- klapvogns del 
- Emma Junga lift

  Kombivogn, Emmaljunga, Emma Junga kombi vogn - barnevogns del - klapvogns del - Emma Junga lift

  1.100,00 kr.06-12-2022
 3. Kombivogn, Emmaljunga Kombi, Barne/klapvogn fra 2018. Små brugsspor, med god stand.

  Kombivogn, Emmaljunga Kombi, Barne/klapvogn fra 2018. Små brugsspor, med god stand.

  2.500,00 kr.05-12-2022
 4. Barnevogn, Emmaljunga, Flot og velholdt Emmaljunga Big Star surprime, polar performance 
Barnevognen

  Barnevogn, Emmaljunga, Flot og velholdt Emmaljunga Big Star surprime, polar performance Barnevognen har punkterfrie drejbare hjul. Integreret rygstøtte, god vuggefunktion, regulerbart styr efter højd

  2.800,00 kr.03-12-2022
 5. Kombivogn, Emmaljunga kombi m. s stel, liggemål (cm): 80, Emmaljunga skriver :
Edge Duo Combi er en

  Kombivogn, Emmaljunga kombi m. s stel, liggemål (cm): 80, Emmaljunga skriver : Edge Duo Combi er en combivogn som har alt hvad der behøves fra fødslen og op til treårs alderen, med barnevognskasse og

  2.600,00 kr.02-12-2022
 6. Kombivogn, Hauck, Kombi vogn med barnevognsdel og autostol som kan klikkes på klapvognen. 
Rigtig go

  Kombivogn, Hauck, Kombi vogn med barnevognsdel og autostol som kan klikkes på klapvognen. Rigtig god og handy og have med på farten. Brugsspor her og der men fungere som den skal. Nypris 2299

  730,00 kr.30-11-2022
Husk at tage mål på bilen, hvis det er meningen, den skal kunne være heri. Jeg taler af bitter erfaring!
Louise G.

Størrelse?

Barnevogne fås med forskellige liggemål. De helt korte er kun er beregnet til at baby skal kunne sove i den det første års tid, men til gengæld er de mere handy og nemmere at få ind og ud af bilen, op og ned af bussen osv.

De store modeller er gerne tungere og fylder mere, du kan risikere at den ikke kan være bag i bilen og at den er meget tung at få ind og ud af offentlig transport. Men barnet kan sove i vognen helt op til treårs alderen, hvilket jo er et plus. Hvis der er stor højdeforskel på dig og din mand, kan det også være en fordel at vælge en vogn med justerbart styr.

Man kan også overveje at købe en billig barnevogn med et prima stel – herfra kan man så købe en ny top – og de gode barnevognsstel kan også altid sælges igen bagefter!

Billige barnevogne

 1. Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 98, Meget flot og lækker Emmaljunga big star supreme,med gode

  Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 98, Meget flot og lækker Emmaljunga big star supreme,med gode affjedringer som virker meget stødabsorberende,så at uanset underlag mærker barnet ikke noget.Brugt

  800,00 kr.07-12-2022
 2. Barnevogn, Emmaljunga Big star suprime, liggemål (cm): 98, Emmaljunga barnevogn. Der medfølger madra

  Barnevogn, Emmaljunga Big star suprime, liggemål (cm): 98, Emmaljunga barnevogn. Der medfølger madras, regnslag, indbygget fluenet og solsejl og pusletaske.

  1.000,00 kr.06-12-2022
 3. Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 80, Kombivogn-barnevogn, købt i babysam i 2017. Brugt til et b

  Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 80, Kombivogn-barnevogn, købt i babysam i 2017. Brugt til et barn. Slidt ved håndtaget, en smule blegnet i kalechen. Ellers er alt i rigtig fin stand. Alt der kan

  800,00 kr.05-12-2022
 4. Barnevogn, Emmaljunga, Bedsteforældrevogn/altanvogn

  Barnevogn, Emmaljunga, Bedsteforældrevogn/altanvogn

  800,00 kr.05-12-2022
 5. Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 98, Emmaljunga Big Star Supreme barnevogn inkl. madras. Bremse

  Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 98, Emmaljunga Big Star Supreme barnevogn inkl. madras. Bremsen virker ikke (vi har ikke forsøgt at lave den). Der er en plet på indersiden af dækkenet (pga vand

  500,00 kr.05-12-2022
 6. Barnevogn, Emmaljunga Big star suprême , liggemål (cm): 98, Mangler du julegaven ?   
NY PRIS Ju

  Barnevogn, Emmaljunga Big star suprême , liggemål (cm): 98, Mangler du julegaven ? NY PRIS Juletilbud Top Lækker barnevogn med mange detaljer Lommer på siden. Synlig reflekser Punkterfri

  1.000,00 kr.30-11-2022

Hjul?

Barnevogne fås med og uden svingbare forhjul. Hvis I regner med at gå mange ture i skoven, på stranden og andre ufremkommelige steder, skal svingbare forhjul nok vælges fra. De er ikke ret terrængående, heller ikke selvom de låses. Hvis I til gengæld kun kører rundt med barnevognen i byen, kan barnevogne med svingbare forhjul være nemmere at manøvrere rundt med.

Man skal også overveje lufthjul eller vogne med faste dæk. Lufthjul giver en god affjedring, siger de kloge, men risikoen for punktering er også tilsvarende større.

Sove ude?

Overvej om barnet skal sove ude uanset årstid. Vores datter var sommerbarn og sov stort set kun ude, hun elskede det! Men denne gang bliver lillebror et vinterbarn, så jeg er selv endnu uafklaret om dette skal gentages. Men nu hvor vi har fået hus og have, ville det da være oplagt. Et godt regnslag er i hvert fald nødvendigt.

Uanset er det selvfølgelig godt, hvis der er tale om en velisoleret vogn. Det behøver dog ikke være det springende punkt, da både uldtæpperlammeskind og aviser under madrassen kan gøre meget. Til gengæld kan det være en fordel med en vogn, der giver mulighed for udluftning i varmt vejr, det var i hvert fald min egen erfaring med min datter.

Synlighed

Husk at tjekke om vognen har reflekser, det kan være en god ide at opgradere med ekstra reflekser. Især for os, der venter vinterbørn – og efter stor sandsynlighed vil få mange mørke gåture i udsigt, er det godt at holde sig for øje, så alle trafikanter kan se os.


I øvrigt:

 • Det vil i mange tilfælde være en fordel, at købe en ny madras. Tjek derfor liggemål.
 • Hvis I har behov for at søskende, nu eller senere, skal kunne sidde på vognen eller stå på et ståbræt, kan du også tjekke om det er muligt.
 • Tjek, at bremsen er let at anvende, og at den virker under almindelig brug.
 • Husk at få spørge om du evt. kan få brugsanvisningen med, den er fuld af vigtige informationer. 

Hav storesøster/storebror med på tur:

 1. Ståbræt, Emmaljunga, Nemt at montere på dit Emmaljunga stel. Kan hænges op i medfølgende strop på st

  Ståbræt, Emmaljunga, Nemt at montere på dit Emmaljunga stel. Kan hænges op i medfølgende strop på styret når brættet ikke benyttes. Passer til: Edge/Mondial Duo S/Duo 4/City, Super Nitro, Super Vikin

  200,00 kr.28-11-2022
 2. Make It Real Fashion Kreasæt - Tegnebræt Med Lys - Tavler & Magneter Hos Coop

  Make It Real Fashion Kreasæt - Tegnebræt Med Lys - Tavler & Magneter Hos Coop

  Make It Real Fashion Kreasæt - Tegnebræt Med Lys -, Make It Real Make It Real Fashion Kreasæt - Tegnebræt Med Lys -, Kreasæt fra Make It Real Slip dine kreative idéer løs! Dette designsæt er perfekt t

  170,00 kr.01-10-2022

Relaterede artikler