Tips til køb af brugt barnevogn
Børn

Tips til køb af brugt barnevogn

Louise Guldager
Louise Guldager

Vi skal til det igen. Projekt indkøb til baby. På samme tid gruer jeg for det og glædes ved det. For der er mange ting, man skal erhverve sig, når familien udvides. Kigger man samlet set på det hele, løber det økonomisk hurtigt op. Derfor kan det godt svare sig, at kigge brugt på nogle af tingene. 

Vi har ikke gemt meget fra min datter var lille. Det er over 5 år siden nu – og vi havde ikke pladsen til at have det stående, så vi solgte det dengang videre. Derfor skal vi også i gang med at starte forfra nu igen. En af de ting, jeg tror, jeg vil kigge på brugt, er en barnevogn.

Og der er mange hensyn at tage, når der skal vælges barnevogn, synes jeg. Havde lykkeligt glemt, hvor svær en proces det var. Her er derfor nogle tips til hvilke overvejelser det kan være godt at gøre sig, inden man går ud og køber brugt barnevogn.  Vognen bliver brugt i mange timer i løbet af de første par år, så det er et af de vigtigste køb, det blev i hvert fald min erfaring for 5 år siden.

Spæd endelig til, hvis I har flere erfaringer/gode råd i kommentarfeltet! Det vil kun være dejligt.

Først

Overvej om det er en barnevogn, en klapvogn eller en kombivogn, der bedst opfylder jeres behov. Har i bil? Skal den kunne klappes sammen? Får i sommer eller vinterbarn, skal den stå meget ude? Er det vigtigt at kunne komme nemt rundt i busser etc.?

Kombivogne er gode, hvis I ikke har så meget plads eller økonomien ikke er til flere vogne. Barnevogne giver dog som oftest en bedre arbejdshøjde, når barnet skal puttes, og den giver bedre beskyttelse mod vind og vejr. For det helt lille barn, så vil klapvognen desuden nok kræve enten en lift, en kørepose eller en voksipose, da vognen ikke har isolering og madras. Kombivognen er desuden også lidt kortere end en barnevogn, så den kan kun bruges af de helt små børn. 

Find fine kombivogne:

 1. Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 97, Billig barnevogn inkl. Lift og 2 madresser
Punkterfri hjul

  Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 97, Billig barnevogn inkl. Lift og 2 madresser Punkterfri hjul, sælges grundet ny kombi vogn er købt. Har været brugt til 3 børn, men mest til sovevogn og ikke kø

  500,00 kr.24-06-2024
 2. Kombivogn, Stokke, Super flot kombi sælges! 
Altid stået indenfor 
Sælges da min datter er blevet fo

  Kombivogn, Stokke, Super flot kombi sælges! Altid stået indenfor Sælges da min datter er blevet for stor! ALT med følger -stel -barnevogn’s del -klapvogn -auto stol med isofix -regnslag -kopholde

  5.800,00 kr.23-06-2024
 3. Kombivogn, Emmaljunga, Rigtig fin kombi barne- og klapvogn, med drejelige hjul foran, der gør den go

  Kombivogn, Emmaljunga, Rigtig fin kombi barne- og klapvogn, med drejelige hjul foran, der gør den god i byen.

  750,00 kr.22-06-2024
 4. Kombivogn, andet mærke Oyster 3, Kombi vogn. Aldrig brugt. Både lift og klapvognsmodellen er ubrugte

  Kombivogn, andet mærke Oyster 3, Kombi vogn. Aldrig brugt. Både lift og klapvognsmodellen er ubrugte. kalechen mm til klapvogns delen er ikke pakket ud. Der er medfølgende regnslag.

  3.000,00 kr.20-06-2024
 5. Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 98, Langt liggemål, kombi understel. Punkterfrie dæk med dreje

  Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 98, Langt liggemål, kombi understel. Punkterfrie dæk med drejelige forhjul. Regnslag, myggenet, sele og madras medfølger. Fin stand men har lidt rust og mærker. K

  3.000,00 kr.19-06-2024
 6. Kombivogn, Emmaljunga Thermo base kombi , liggemål (cm): 80, Super kombi vogn fra mærket Emmaljunga

  Kombivogn, Emmaljunga Thermo base kombi , liggemål (cm): 80, Super kombi vogn fra mærket Emmaljunga Med alt tilhørende udstyr man har brug for Her får du rigtig meget for pengene der medfølger nem

  1.350,00 kr.18-06-2024
Husk at tage mål på bilen, hvis det er meningen, den skal kunne være heri. Jeg taler af bitter erfaring!
Louise G.

Størrelse?

Barnevogne fås med forskellige liggemål. De helt korte er kun er beregnet til at baby skal kunne sove i den det første års tid, men til gengæld er de mere handy og nemmere at få ind og ud af bilen, op og ned af bussen osv.

De store modeller er gerne tungere og fylder mere, du kan risikere at den ikke kan være bag i bilen og at den er meget tung at få ind og ud af offentlig transport. Men barnet kan sove i vognen helt op til treårs alderen, hvilket jo er et plus. Hvis der er stor højdeforskel på dig og din mand, kan det også være en fordel at vælge en vogn med justerbart styr.

Man kan også overveje at købe en billig barnevogn med et prima stel – herfra kan man så købe en ny top – og de gode barnevognsstel kan også altid sælges igen bagefter!

Billige barnevogne

 1. Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 97, Billig barnevogn inkl. Lift og 2 madresser
Punkterfri hjul

  Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 97, Billig barnevogn inkl. Lift og 2 madresser Punkterfri hjul, sælges grundet ny kombi vogn er købt. Har været brugt til 3 børn, men mest til sovevogn og ikke kø

  500,00 kr.24-06-2024
 2. Barnevogn, Emmaljunga, Perfekt vogn til fx bedsteforældre eller dagpleje

  Barnevogn, Emmaljunga, Perfekt vogn til fx bedsteforældre eller dagpleje

  875,00 kr.23-06-2024
 3. Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 96, Været brugt som barnevogn hos bedsteforælder 
Bremsen er d

  Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 96, Været brugt som barnevogn hos bedsteforælder Bremsen er defekt ikke undersøgt nærmere da den har været brugt til gåture og sovevogn i haven. Fejler ellers in

  800,00 kr.23-06-2024
 4. Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 88, Billig fin emmaljunga med by madras, regnslag og ekstra sl

  Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 88, Billig fin emmaljunga med by madras, regnslag og ekstra slanger til dæk

  750,00 kr.22-06-2024
 5. Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 98

  Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 98

  850,00 kr.21-06-2024
 6. Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 96, Med en madras 
Med punkterfri hjul

  Barnevogn, Emmaljunga, liggemål (cm): 96, Med en madras Med punkterfri hjul

  550,00 kr.19-06-2024

Hjul?

Barnevogne fås med og uden svingbare forhjul. Hvis I regner med at gå mange ture i skoven, på stranden og andre ufremkommelige steder, skal svingbare forhjul nok vælges fra. De er ikke ret terrængående, heller ikke selvom de låses. Hvis I til gengæld kun kører rundt med barnevognen i byen, kan barnevogne med svingbare forhjul være nemmere at manøvrere rundt med.

Man skal også overveje lufthjul eller vogne med faste dæk. Lufthjul giver en god affjedring, siger de kloge, men risikoen for punktering er også tilsvarende større.

Sove ude?

Overvej om barnet skal sove ude uanset årstid. Vores datter var sommerbarn og sov stort set kun ude, hun elskede det! Men denne gang bliver lillebror et vinterbarn, så jeg er selv endnu uafklaret om dette skal gentages. Men nu hvor vi har fået hus og have, ville det da være oplagt. Et godt regnslag er i hvert fald nødvendigt.

Uanset er det selvfølgelig godt, hvis der er tale om en velisoleret vogn. Det behøver dog ikke være det springende punkt, da både uldtæpperlammeskind og aviser under madrassen kan gøre meget. Til gengæld kan det være en fordel med en vogn, der giver mulighed for udluftning i varmt vejr, det var i hvert fald min egen erfaring med min datter.

Synlighed

Husk at tjekke om vognen har reflekser, det kan være en god ide at opgradere med ekstra reflekser. Især for os, der venter vinterbørn – og efter stor sandsynlighed vil få mange mørke gåture i udsigt, er det godt at holde sig for øje, så alle trafikanter kan se os.


I øvrigt:

 • Det vil i mange tilfælde være en fordel, at købe en ny madras. Tjek derfor liggemål.
 • Hvis I har behov for at søskende, nu eller senere, skal kunne sidde på vognen eller stå på et ståbræt, kan du også tjekke om det er muligt.
 • Tjek, at bremsen er let at anvende, og at den virker under almindelig brug.
 • Husk at få spørge om du evt. kan få brugsanvisningen med, den er fuld af vigtige informationer. 

Hav storesøster/storebror med på tur:

 1. Ståbræt, andet mærke LUPILO, Lupilu Ståbræt / søskendebræt
Kvalitet bræt . Kan nemt monteres og just

  Ståbræt, andet mærke LUPILO, Lupilu Ståbræt / søskendebræt Kvalitet bræt . Kan nemt monteres og justeres Super velholdt og næsten ikke brugt Fra rygefrit / dyrfrit hjem Kan ses , hentes på Amager (

  175,00 kr.13-05-2024
 2. Ståbræt, EasyWalker EASY, STÅ BRÆT TIL SALG
ALT VIRKER
Krogene på foto 5 kan sidde på rør op til 16

  Ståbræt, EasyWalker EASY, STÅ BRÆT TIL SALG ALT VIRKER Krogene på foto 5 kan sidde på rør op til 16 mm

  89,00 kr.09-05-2024
 3. Ståbræt, STÅ BRÆT TIL SALG, 
PASSER TIL ALLE BARNEVOGNE 
ALT VIRKER

  Ståbræt, STÅ BRÆT TIL SALG, PASSER TIL ALLE BARNEVOGNE ALT VIRKER

  90,00 kr.03-05-2024

Relaterede artikler