Sådan vælger du det rigtige regntøj til børn
Børn

Sådan vælger du det rigtige regntøj til børn

Louise Guldager
Louise Guldager

Det danske vejr gør ingen undtagelser: Har du små børn i institution, så skal du også købe regntøj til dem. Måske endda flere sæt. Har du tilmed flere børn, så kan det godt løbe op økonomisk. Derfor kan det være en god ide at kigge efter brugt regntøj. Her får du et par gode ekspertråd, så du vælger det rigtige regntøj til dine børn.

Regntøj har først og fremmest som fornemmeste funktion at holde dit barn tørt. Men derudover skal det også være behageligt for barnet at have på, så barnet kan bevæge sig frit i det – og sidst, men ikke mindst, så skal det være nemt at få af og på. Ikke bare for din egen og institutionens skyld; men også for dit barns skyld.

I denne artikel får du en guide til, hvad der er vigtigt for dig at vide, når du er på jagt efter regntøj til de små. Vi guider dig til nogle forskellige slags, og ikke mindst får du også tips og tricks til, hvad du skal vide, når du køber det på brugtmarkedet. Her er mange penge at spare, så det er en god idé!

For at gøre guiden så præcis som muligt har jeg allieret mig med Anne Marie van der Brugge, der er uddannet pædagog og dagligt souschef i Børnehuset ved den Kongelige Porcelænsfabrik.

Hun fremhæver at det især er vigtigt, at tøjet er nemt og bekvemt for barnet. Læs hendes mere konkrete råd, herunder:

Regntøj til børn til salg på DBA:

 1. Regntøj, Regnjakke, Mads&Mette, str. 110, Regnjakke fra Mads&Mette str. 110. Søjletryk: 3000. Har li

  Regntøj, Regnjakke, Mads&Mette, str. 110, Regnjakke fra Mads&Mette str. 110. Søjletryk: 3000. Har lidt slid på noget af reflekserne.

  40,00 kr.27-05-2024
 2. Regntøj, *NYT*, Me Too, str. 110, Lækkert sæt regntøj fra Me Too, som aldrig været brugt - prismærke

  Regntøj, *NYT*, Me Too, str. 110, Lækkert sæt regntøj fra Me Too, som aldrig været brugt - prismærket sidder stadig i. Farven er mørk armygrøn. Nypris 499 kr. Sælges for 175 kr. (64,9% rabat) plus e

  175,00 kr.26-05-2024
 3. Regntøj, Regntøj, Didriksons, str. 110, Didriksons slaskeman regntøj str. 110 / 5 år. Brugt - trænge

  Regntøj, Regntøj, Didriksons, str. 110, Didriksons slaskeman regntøj str. 110 / 5 år. Brugt - trænger til en gang rengøring.

  50,00 kr.26-05-2024
 4. Regntøj, Regnjakke, Reima, str. 110, Regnjakke. Brugsspor.

  Regntøj, Regnjakke, Reima, str. 110, Regnjakke. Brugsspor.

  45,00 kr.26-05-2024
 5. Regntøj, Regnbukser, Reima, str. 104, Regnbukser, Reima str. 104. Brugt men pæn stand.

  Regntøj, Regnbukser, Reima, str. 104, Regnbukser, Reima str. 104. Brugt men pæn stand.

  60,00 kr.26-05-2024
 6. Regntøj, Regnbukser, Ticket to heaven, str. 116, Helt nye

  Regntøj, Regnbukser, Ticket to heaven, str. 116, Helt nye

  120,00 kr.23-05-2024

Lige nu er der 3.076 annoncer med regntøj til børn til salg på DBA. Du kan søge på geografisk placering og/eller størrelse ude i venstre margen og indsnævre din søgning sådan. Ud af de 3.076 nuværende annoncer, så ligger hele 2.700 af dem til en pris under 199 kroner. Nypris for et regnsæt ligger typisk på minimum 400 kroner.

Lynlås eller knapper?

En lynlås er nødvendig i regnjakken. Det er den, fordi trykknapper kan være sværere at lukke for børnene, fordi det kræver mange kræfter. Samtidig giver knapper alene også risiko for, at der trænger vand ind i mellemrummet mellem knapperne, så barnet bliver våd på maven.

Knapper hen over en lynlås er dog en fin løsning, så vandet ikke løber gennem lynlåsen, der ikke nødvendigvis er helt vandtæt.

Heldragt eller todelt?

- Fra omkring 3-års alderen kan dit barn godt øve sig på at lyne jakken selv. Man kan som voksen holde på den forneden, og så kan barnet selv hive lynlåsen op. Det betyder meget for dit barn at finde ud af, at de kan klare den slags ting selv, fortæller Anne Marie van der Brugge.

Hun mener, man skal overveje, om eksempelvis heldragter (læs: der findes både hel-regndragter og hel-termodragter) er en god ide for et barn i 3-års alderen og op:

Min erfaring er, at det ikke er ideelt til børnene, når de passerer 3-års alderen. Vi oplever ofte, at det besværliggør dét at få tøjet af og på selv. Her virker to-delte sæt umiddelbart nemmere for børnene.
Fra venstre en ubrugt termodragt fra Wheat i størrelse 68, Maria fra Kalundborg skal have 150 kroner for den. Mens Carina fra Østerbro sælger denne MarMar termovest i størrelse 80 til 100 kroner. Kirsten fra Skanderborg sælger sættet fra Base Camp i størrelse 128 til 100 kroner samlet
Fra venstre en ubrugt termodragt fra Wheat i størrelse 68, Maria fra Kalundborg skal have 150 kroner for den. Mens Carina fra Østerbro sælger denne MarMar termovest i størrelse 80 til 100 kroner. Kirsten fra Skanderborg sælger sættet fra Base Camp i størrelse 128 til 100 kroner samlet

Køb gerne to sæt regntøj til dit barn – og undgå at stresse

Det kan være en god ide at købe to sæt, så man har et til hjemmebrug og et, der ligger fast i dit barns institution. Det sikrer, at I ikke skal huske at tage det med frem og tilbage, da den slags nemt kan ende op i, at man glemmer det lige akkurat dén dag, hvor Sommerfuglestuen skal på heldagstur i skoven i silende regn.

Har I hjælp fra bedsteforældre eller andre, der en gang imellem henter, så er der heller ingen tvivl om, hvorvidt de har taget det rigtige sæt med. En god huskeregel er altså, at have et sæt liggende fast på dit barns plads. Og i stedet for at betale fuld pris for 2 x regntøj og gummistøvler til hver af dine børn, så kan det være en ide at kigge brugt først.

Termotøj til salg på DBA:

 1. Termotøj, Termo jakke, Wheat, str. 116, Super sød termo jakke.

  Termotøj, Termo jakke, Wheat, str. 116, Super sød termo jakke.

  25,00 kr.20-05-2024
 2. Sæt, Termo , Celavi, str. 116

  Sæt, Termo , Celavi, str. 116

  135,00 kr.15-05-2024
 3. Termotøj, Termojakke , Wheat, str. 104, Dejlig termokande fra wheat med det fineste mønster. Dejlig

  Termotøj, Termojakke , Wheat, str. 104, Dejlig termokande fra wheat med det fineste mønster. Dejlig overgangsjakke, har hul til tommelfinger, hvis hænderne bliver lidt kolde. Den er også god til køli

  100,00 kr.15-05-2024
 4. Sæt, Termo sæt, Impala, str. 104

  Sæt, Termo sæt, Impala, str. 104

  65,00 kr.14-05-2024
 5. Termotøj, Termo regnbukser, Mini a Ture, str. 104, Svag streg bag på ene ben - se billede

  Termotøj, Termo regnbukser, Mini a Ture, str. 104, Svag streg bag på ene ben - se billede

  50,00 kr.12-05-2024
 6. Fleece, ., Versace, str. 116, Versace fleece jakke. Young Versace lyseblå med grå termo hætte. Str 8

  Fleece, ., Versace, str. 116, Versace fleece jakke. Young Versace lyseblå med grå termo hætte. Str 8 år men vil sige mere en str 6 år ca. 116. Kan bruges af begge køn. Kanon kvalitet og i flot stand,

  199,00 kr.04-05-2024

Termotøj er en god kombination sammen med regntøj. Regntøj er ikke fabrikeret med det henblik at holde på varmen, hvorfor det kan være en kold fornøjelse at opholde sig udenfor i regnvejret blot med regntøj. Lige nu er der 477 annoncer med termotøj og dragter på DBA – og så er du klar til det danske vejr.

Derfor giver det mening at købe regntøj brugt

Anne Marie van der Brugge ser flere fordele i at købe regntøjet brugt:

De fleste små børn vokser ret hurtigt, så ofte vil tøjet faktisk ikke være ret brugt/slidt.

Hun påpeger, at man naturligvis skal tjekke barnets faktiske størrelse, så tøjet passer. Hun forslår også, at man kan måle dit barns længde. Husk, du kan søge på specifikke størrelser ude i venstre margen på DBA, når du leder efter ting på DBA. Du kan også eventuelt skrive ”regnjakke 98” i søgefeltet, for så dukker denne størrelse frem.

Samtidig behøver du ikke være sart over for tøjet, når dit barn leger og går i skoven med alle vennerne i institutionen. Forældre, der har hentet et barn efter en mudderindsmurt rutsjetur i skoven, ved, hvorfor det er spildte kræfter.

LÆS OGSÅ: Institutionsstart på budget  

Den blå regnjakke sælges af Maria fra København S til bare 50 kroner. Mens den grå termo Barbaras Choice jakke i størrelse 110 sælges for 400 kroner. Den er ubrugt og nypris var 599 kroner. Den sælger Melissa i Ballerup. Det lilla regnsæt fra Ticket to Heaven har fleece indvendigt, der kan tages af, er i størrelse 98 og koster 100 kroner. Det kan hentes hos Maja i Lyngby
Den blå regnjakke sælges af Maria fra København S til bare 50 kroner. Mens den grå termo Barbaras Choice jakke i størrelse 110 sælges for 400 kroner. Den er ubrugt og nypris var 599 kroner. Den sælger Melissa i Ballerup. Det lilla regnsæt fra Ticket to Heaven har fleece indvendigt, der kan tages af, er i størrelse 98 og koster 100 kroner. Det kan hentes hos Maja i Lyngby

Regntøj der kan ses

Især nu, hvor det er efterår, er detvigtigt, at børnene kan ses i trafikken i de mørke måneder, særligt når I tager af sted om morgenen. Kig derfor efter, om et regnsæt har reflekser både foran og bag på arme og ben.

Reflekserne skal helst sidde lavt, så lyskeglen fra bilernes forlygter kan ramme dem. Sådan lyder anbefalingen fra Rådet for Sikker Trafik.

Stropper i bukserne

En anden ting, det er vigtigt at tjekke, når du køber regntøj, er stropper i bukserne:

- Stropperne sikrer, at buksebenet bliver nede omkring støvlen, så det ikke glider op, og barnet kan blive våd på bukserne og benet, forklarer Anne Marie van der Brugge.

For vandet kan nemlig løbe ned af benet og ind i støvlen, hvis du ikke kan hive buksebenet ud over støvlen og sætte det fast med en strop. Og så er det lige vidt med gummistøvler.

Regntøj til salg på DBA:

 1. Regntøj, Regnsæt, Name It, str. 98, Sælger regntøjsæt fra NameIt i rosa str. 92-98. Der er nogle små

  Regntøj, Regnsæt, Name It, str. 98, Sælger regntøjsæt fra NameIt i rosa str. 92-98. Der er nogle små ridser på knapperne ellers fejler der ingenting.

  75,00 kr.27-05-2024
 2. Regntøj, Regnjakke, Jakke, str. 98, God regnjakke med lynlås, sidelommer, reflekser og sødt motiv me

  Regntøj, Regnjakke, Jakke, str. 98, God regnjakke med lynlås, sidelommer, reflekser og sødt motiv med blomster. I flot stand. Denne jakke kommer fra et hjem uden røg og dyr. Se evt. også mine andre

  45,00 kr.27-05-2024
 3. Regntøj, Regndragt , Wheat, str. 92, Wheat Regndragt m. Termo - PU - Aiko - Lavender Rose i str 92.

  Regntøj, Regndragt , Wheat, str. 92, Wheat Regndragt m. Termo - PU - Aiko - Lavender Rose i str 92. Lækker Wheat regndragt i støvet rosa PU og med termofor. Wheat regndragten har en aftagelig hætte,

  200,00 kr.26-05-2024
 4. Regntøj, ., NANOK, str. 92, Str.86-92

  Regntøj, ., NANOK, str. 92, Str.86-92

  70,00 kr.25-05-2024
 5. Nyt: Ticket to Heaven Regntøj til børn

  Nyt: Ticket to Heaven Regntøj til børn

  Regntøj, Regnsæt, Ticket To Heaven, str. 92, Klassisk sæt regntøj til børn fra Ticket To Heaven bestående af regnjakke og regnbukser. Regnsættet har refleksdetaljer, fodstropper og elastik ved fødder

  199,00 kr.08-05-2024
 6. Regntøj, Regntøj , Ver de Terre, str. 92, Som nu

  Regntøj, Regntøj , Ver de Terre, str. 92, Som nu

  300,00 kr.20-05-2024

Klik her og find regntøj på DBA.

To typer rengtøjsmateriale

Selvom både regntøj og også gummistøvler udelukkende købes for, at vi kan sikrer, at vores børn er tørre trods vind og vejr, så kræver det trods alt også, at man forinden gør sig klart, hvordan det skal bruges, fortæller Anne Marie van der Brugge.

På samme vis gælder det, at du kan starte med at overveje hvilken type barn, du har, og hvordan barnet er udenfor og leger, inden du køber regntøj. For regntøj til børn kommer typisk i to forskellige typer: 

- Regntøj lavet kun af polyester
- Regntøj, hvor ydersiden er lavet af polyurethan – kaldet PU.   

Du skal altså kort sagt vælge, om du/I er mest til polyester, som er mere åndbart og mindre vandtæt, eller omvendt PU, som er meget vandtæt, men mindre åndbart, (med en risiko for, at dit barn kommer til at svede). Begge dele kan have sine fordele.

Om regnsættet har en PU-overflade kan du altid se på mærket i regntøjet. Spørg sælgeren, hvis du er i tvivl.

Gummistøvler til børn til salg på DBA:

 1. Gummistøvler, str. 28, Skofus, drenge, Søde olivengrønne gummistøvler med anker-motiv. Kun brugt i e

  Gummistøvler, str. 28, Skofus, drenge, Søde olivengrønne gummistøvler med anker-motiv. Kun brugt i efteråret.

  60,00 kr.27-05-2024
 2. Gummistøvler, str. 25, En Fant, unisex, En Fant Termo Gummistøvler m. Foer - nypris 359.
Mål: str.25

  Gummistøvler, str. 25, En Fant, unisex, En Fant Termo Gummistøvler m. Foer - nypris 359. Mål: str.25 = 15,1. Støvlerne kan maskinevaskes på 30 grader

  180,00 kr.27-05-2024
 3. Gummistøvler, str. 26, VRS, unisex, Fin stand.

  Gummistøvler, str. 26, VRS, unisex, Fin stand.

  35,00 kr.27-05-2024
 4. Gummistøvler, str. 36, Viking, unisex, Er som nye

  Gummistøvler, str. 36, Viking, unisex, Er som nye

  70,00 kr.27-05-2024
 5. Gummistøvler, str. 27, CeLaVi, piger, Fine gummistøvler sælges. Rigtig sød mønster på. Trænger lige

  Gummistøvler, str. 27, CeLaVi, piger, Fine gummistøvler sælges. Rigtig sød mønster på. Trænger lige til en klud. Alm. Brugs slid, men tætte. (Se billeder) Fra ikke ryger og dyrefrit hjem. Sendes p

  50,00 kr.27-05-2024
 6. Gummistøvler, str. 30, Ved ikke, unisex, Str 34 haves også som vist på billeder

  Gummistøvler, str. 30, Ved ikke, unisex, Str 34 haves også som vist på billeder

  25,00 kr.27-05-2024

I skrivende stund er der 2.353 annoncer med gummistøvler til børn til salg på DBA. Ud af disse koster 2.200 af dem under 200 kroner. Det er cirka halv pris af nypris. Læs nedenfor, hvordan du passer bedst på gummistøvlerne.

Køber du brugte gummistøvler, skal du huske dette

Børnegummistøvler skal (ligesom regntøjet) holde vandet ude, kunne tåle slid og være skridsikre, så dit barn står ordentligt fast.

På samme vis som med regntøjet, så vokser de fleste små børn så hurtigt, at du med god samvittighed kan købe gummistøvlerne brugt, da de typisk ikke vil være slidte i bunden. Der er også mange forældre, som gerne vil være lidt på forkant med sæsonernes skifte, og derfor køber de forud – for så at opdage, at junior lige er hoppet to størrelser op. Du vil derfor ofte kunne finde mange helt ubrugte gummistøvler på DBA til en favorabel pris.

Ser gummistøvlerne slidte ud, kan du se nærmere på dem, for måske det alene bare er lidt skidt og snavs. Dette kan nemt fjernes med en klud eller svamp. Brug ikke en børste, da det vil slide på gummiets overflade.

Vedligehold løbende gummistøvlerne med olie eller silikone, hvis du gerne vil have dem til at holde længere. Har du ikke dette, kan du faktisk også bare bruge helt almindelig madolie. Har gummistøvlerne hvide revner, kan dette være tegn på udtørring, fordi naturgummi gradvist tørrer ud.

Anne Marie van der Brugge anbefaler desuden, at man ikke falder i modefælden med de ankelhøje af slagsen:

De holder oftest ikke til en hoppetur i vandbytterne. Barnet ender bare med våde fødder. Skaftet skal gå højere op.
De lyserøde termo gummistøvler i størrelse 24 fra Aigle koster 100 kroner og kan hentes hos Kristina i Brønshøj, mens de navy gummistøvler i størrelse 29 fra Bisgaard med uldfoer koster 350 hos Michael i Roskilde. De er ubrugte og kan sendes for 25 kroner
De lyserøde termo gummistøvler i størrelse 24 fra Aigle koster 100 kroner og kan hentes hos Kristina i Brønshøj, mens de navy gummistøvler i størrelse 29 fra Bisgaard med uldfoer koster 350 hos Michael i Roskilde. De er ubrugte og kan sendes for 25 kroner

Kender du forskellen på en barnevogn og en kombivogn? Og hvad er det egentlig, at de kostbare Emmaljunga-vogne kan, som andre kombi- og barnevogne øjensynligt ikke kan? Læs denne guide til dig, der som førstegangskøber skal finde ud af, hvilken vogn I skal have.

Du kan også her få 8 bud på oplagte gaver til børn, du med fordel kan købe brugt. Brugte gaver til børn er nemlig god stil. Ikke bare for miljøet og pengepungen. Men også for modtager og giver. Og visse ting kan det faktisk bedst betale sig at finde brugt.

Relaterede artikler