Sådan vælger du det rigtige regntøj til børn
Børn

Sådan vælger du det rigtige regntøj til børn

Louise Guldager
Louise Guldager

Det danske vejr gør ingen undtagelser: Har du små børn i institution, så skal du også købe regntøj til dem. Måske endda flere sæt. Har du tilmed flere børn, så kan det godt løbe op økonomisk. Derfor kan det være en god ide at kigge efter brugt regntøj. Her får du et par gode ekspertråd, så du vælger det rigtige regntøj til dine børn.

Regntøj har først og fremmest som fornemmeste funktion at holde dit barn tørt. Men derudover skal det også være behageligt for barnet at have på, så barnet kan bevæge sig frit i det – og sidst, men ikke mindst, så skal det være nemt at få af og på. Ikke bare for din egen og institutionens skyld; men også for dit barns skyld.

I denne artikel får du en guide til, hvad der er vigtigt for dig at vide, når du er på jagt efter regntøj til de små. Vi guider dig til nogle forskellige slags, og ikke mindst får du også tips og tricks til, hvad du skal vide, når du køber det på brugtmarkedet. Her er mange penge at spare, så det er en god idé!

For at gøre guiden så præcis som muligt har jeg allieret mig med Anne Marie van der Brugge, der er uddannet pædagog og dagligt souschef i Børnehuset ved den Kongelige Porcelænsfabrik.

Hun fremhæver at det især er vigtigt, at tøjet er nemt og bekvemt for barnet. Læs hendes mere konkrete råd, herunder:

Regntøj til børn til salg på DBA:

 1. Regntøj, Regnsæt /regntøj - NYT, Molo, str. 110, Størrelsen er 110/116 og nyt med mærke. Sælges for

  Regntøj, Regnsæt /regntøj - NYT, Molo, str. 110, Størrelsen er 110/116 og nyt med mærke. Sælges for kr. 300,- pp (kan sendes med DAO for 40,-)

  300,00 kr.19-03-2023
 2. Regntøj, Regntøj, Ukendt, str. 104, Star Wars regntøj str. 104 sælges (str. 3-4 år). Brugt sparsomt,

  Regntøj, Regntøj, Ukendt, str. 104, Star Wars regntøj str. 104 sælges (str. 3-4 år). Brugt sparsomt, så fremstår i fin stand. Der er stropper under fødderne, og bukserne kan i vidden spændes ind/ud.

  140,00 kr.19-03-2023
 3. Regntøj, Regnjakke, VER DE TERRE, str. 110, Flot gummi regnjakke fra Ver de Terre str 110, 5år, har

  Regntøj, Regnjakke, VER DE TERRE, str. 110, Flot gummi regnjakke fra Ver de Terre str 110, 5år, har kun jakken. Jakken er som ny. AFHENTES PÅ FREDERIKSBERG

  89,00 kr.19-03-2023
 4. Regntøj, -, WHEAT, str. 104, Smart regntøj med smækbuks i farven olive.
Gummistropper under fødderne

  Regntøj, -, WHEAT, str. 104, Smart regntøj med smækbuks i farven olive. Gummistropper under fødderne. Kun brugt to gange - desværre købt for små. Lidt ridser i kanten af bukserne (ved smækken) + ved d

  100,00 kr.19-03-2023
 5. Regntøj, Regntøj, Wheat, str. 104, Super lækkert sæt regntøj i gid stand. Bukserne er med seler. Jeg

  Regntøj, Regntøj, Wheat, str. 104, Super lækkert sæt regntøj i gid stand. Bukserne er med seler. Jeg har flere gange genkøbt dette sæt. Sender gerne, køber betaler fragt.

  175,00 kr.19-03-2023
 6. Regntøj, Regntøj str 120, Didriksons, str. findes i flere str., Vand- og vindtæt. Reflekser flere st

  Regntøj, Regntøj str 120, Didriksons, str. findes i flere str., Vand- og vindtæt. Reflekser flere steder på tøjet. Blå og sort farve. En brun plet på jakken er eneste brugsmærke (se billeder). Afhentn

  300,00 kr.19-03-2023

Lige nu er der 3.076 annoncer med regntøj til børn til salg på DBA. Du kan søge på geografisk placering og/eller størrelse ude i venstre margen og indsnævre din søgning sådan. Ud af de 3.076 nuværende annoncer, så ligger hele 2.700 af dem til en pris under 199 kroner. Nypris for et regnsæt ligger typisk på minimum 400 kroner.

Lynlås eller knapper?

En lynlås er nødvendig i regnjakken. Det er den, fordi trykknapper kan være sværere at lukke for børnene, fordi det kræver mange kræfter. Samtidig giver knapper alene også risiko for, at der trænger vand ind i mellemrummet mellem knapperne, så barnet bliver våd på maven.

Knapper hen over en lynlås er dog en fin løsning, så vandet ikke løber gennem lynlåsen, der ikke nødvendigvis er helt vandtæt.

Heldragt eller todelt?

- Fra omkring 3-års alderen kan dit barn godt øve sig på at lyne jakken selv. Man kan som voksen holde på den forneden, og så kan barnet selv hive lynlåsen op. Det betyder meget for dit barn at finde ud af, at de kan klare den slags ting selv, fortæller Anne Marie van der Brugge.

Hun mener, man skal overveje, om eksempelvis heldragter (læs: der findes både hel-regndragter og hel-termodragter) er en god ide for et barn i 3-års alderen og op:

Min erfaring er, at det ikke er ideelt til børnene, når de passerer 3-års alderen. Vi oplever ofte, at det besværliggør dét at få tøjet af og på selv. Her virker to-delte sæt umiddelbart nemmere for børnene.
Fra venstre en ubrugt termodragt fra Wheat i størrelse 68, Maria fra Kalundborg skal have 150 kroner for den. Mens Carina fra Østerbro sælger denne MarMar termovest i størrelse 80 til 100 kroner. Kirsten fra Skanderborg sælger sættet fra Base Camp i størrelse 128 til 100 kroner samlet
Fra venstre en ubrugt termodragt fra Wheat i størrelse 68, Maria fra Kalundborg skal have 150 kroner for den. Mens Carina fra Østerbro sælger denne MarMar termovest i størrelse 80 til 100 kroner. Kirsten fra Skanderborg sælger sættet fra Base Camp i størrelse 128 til 100 kroner samlet

Køb gerne to sæt regntøj til dit barn – og undgå at stresse

Det kan være en god ide at købe to sæt, så man har et til hjemmebrug og et, der ligger fast i dit barns institution. Det sikrer, at I ikke skal huske at tage det med frem og tilbage, da den slags nemt kan ende op i, at man glemmer det lige akkurat dén dag, hvor Sommerfuglestuen skal på heldagstur i skoven i silende regn.

Har I hjælp fra bedsteforældre eller andre, der en gang imellem henter, så er der heller ingen tvivl om, hvorvidt de har taget det rigtige sæt med. En god huskeregel er altså, at have et sæt liggende fast på dit barns plads. Og i stedet for at betale fuld pris for 2 x regntøj og gummistøvler til hver af dine børn, så kan det være en ide at kigge brugt først.

Termotøj til salg på DBA:

 1. Regntøj, Termo regnjakke, Wheat, str. 104, Termo regnjakke model coat ajo i farven dusty lilac

  Regntøj, Termo regnjakke, Wheat, str. 104, Termo regnjakke model coat ajo i farven dusty lilac

  400,00 kr.19-03-2023
 2. Vest, Termovest, Marmar copenhagen, str. 104, Termo vest str. 104. 
Har et par små pletter - kan ses

  Vest, Termovest, Marmar copenhagen, str. 104, Termo vest str. 104. Har et par små pletter - kan ses på billederne, hvis man kigger efter :-)

  25,00 kr.18-03-2023
 3. Termotøj, Termo regnjakke, Wheat, str. 104, Wheat termo regnjakke.
Den er sparsomt brugt og i fin st

  Termotøj, Termo regnjakke, Wheat, str. 104, Wheat termo regnjakke. Den er sparsomt brugt og i fin stand. Den har ikke været vasket - jeg har kun tørret den af med en klud. Nypris for jakken var 599,

  150,00 kr.18-03-2023
 4. Regntøj, med varmt aftageligt fleece forer. , KATVIG, str. 110, Katvig Jakke regn & termo FREMSTÅR N

  Regntøj, med varmt aftageligt fleece forer. , KATVIG, str. 110, Katvig Jakke regn & termo FREMSTÅR NY !! KUN BRUGT FÅ GANGE I BILEN : ) Jakken kan både være termo jakke & regnjakke . ' Der er aftageli

  100,00 kr.14-03-2023
 5. Termotøj, Termo tøj, Mads & Mette, str. 104

  Termotøj, Termo tøj, Mads & Mette, str. 104

  50,00 kr.11-03-2023
 6. Rema, Molo Sæt Læs Listen str. 98-140, Helt Nyt

  Rema, Molo Sæt Læs Listen str. 98-140, Helt Nyt

  Flyverdragt, Sæt, Molo, Ce La Vie, Rema, str. findes i flere str., Se Listen over de forskellige TermoSæt/RegnSæt med/uden fór, jakker etc. Mærker - Ce La Vie, Rema, Molo, - noget er Helt Nyt eller Al

  179,00 kr.02-03-2023

Termotøj er en god kombination sammen med regntøj. Regntøj er ikke fabrikeret med det henblik at holde på varmen, hvorfor det kan være en kold fornøjelse at opholde sig udenfor i regnvejret blot med regntøj. Lige nu er der 477 annoncer med termotøj og dragter på DBA – og så er du klar til det danske vejr.

Derfor giver det mening at købe regntøj brugt

Anne Marie van der Brugge ser flere fordele i at købe regntøjet brugt:

De fleste små børn vokser ret hurtigt, så ofte vil tøjet faktisk ikke være ret brugt/slidt.

Hun påpeger, at man naturligvis skal tjekke barnets faktiske størrelse, så tøjet passer. Hun forslår også, at man kan måle dit barns længde. Husk, du kan søge på specifikke størrelser ude i venstre margen på DBA, når du leder efter ting på DBA. Du kan også eventuelt skrive ”regnjakke 98” i søgefeltet, for så dukker denne størrelse frem.

Samtidig behøver du ikke være sart over for tøjet, når dit barn leger og går i skoven med alle vennerne i institutionen. Forældre, der har hentet et barn efter en mudderindsmurt rutsjetur i skoven, ved, hvorfor det er spildte kræfter.

LÆS OGSÅ: Institutionsstart på budget  

Den blå regnjakke sælges af Maria fra København S til bare 50 kroner. Mens den grå termo Barbaras Choice jakke i størrelse 110 sælges for 400 kroner. Den er ubrugt og nypris var 599 kroner. Den sælger Melissa i Ballerup. Det lilla regnsæt fra Ticket to Heaven har fleece indvendigt, der kan tages af, er i størrelse 98 og koster 100 kroner. Det kan hentes hos Maja i Lyngby
Den blå regnjakke sælges af Maria fra København S til bare 50 kroner. Mens den grå termo Barbaras Choice jakke i størrelse 110 sælges for 400 kroner. Den er ubrugt og nypris var 599 kroner. Den sælger Melissa i Ballerup. Det lilla regnsæt fra Ticket to Heaven har fleece indvendigt, der kan tages af, er i størrelse 98 og koster 100 kroner. Det kan hentes hos Maja i Lyngby

Regntøj der kan ses

Især nu, hvor det er efterår, er detvigtigt, at børnene kan ses i trafikken i de mørke måneder, særligt når I tager af sted om morgenen. Kig derfor efter, om et regnsæt har reflekser både foran og bag på arme og ben.

Reflekserne skal helst sidde lavt, så lyskeglen fra bilernes forlygter kan ramme dem. Sådan lyder anbefalingen fra Rådet for Sikker Trafik.

Stropper i bukserne

En anden ting, det er vigtigt at tjekke, når du køber regntøj, er stropper i bukserne:

- Stropperne sikrer, at buksebenet bliver nede omkring støvlen, så det ikke glider op, og barnet kan blive våd på bukserne og benet, forklarer Anne Marie van der Brugge.

For vandet kan nemlig løbe ned af benet og ind i støvlen, hvis du ikke kan hive buksebenet ud over støvlen og sætte det fast med en strop. Og så er det lige vidt med gummistøvler.

Regntøj til salg på DBA:

 1. Regntøj, Regntøj, Ticket to heaven, str. 98, Fra røg- og dyrefrit hjem

  Regntøj, Regntøj, Ticket to heaven, str. 98, Fra røg- og dyrefrit hjem

  120,00 kr.19-03-2023
 2. Regntøj, Regnsæt, Celavi, str. 98

  Regntøj, Regnsæt, Celavi, str. 98

  100,00 kr.19-03-2023
 3. Regntøj, Regntøj 92/98, Color Kids, str. 92, Str. 92/98 og helt nyt med mærke. Nypris kr. 350,- og s

  Regntøj, Regntøj 92/98, Color Kids, str. 92, Str. 92/98 og helt nyt med mærke. Nypris kr. 350,- og sølges for 125,- pp Kan sendes med DAO for 40,-

  125,00 kr.18-03-2023
 4. Regntøj, Regntøj, Steenholt, str. 98, Helt nyt regntøj sælges, da min datter er vokset ud af størrel

  Regntøj, Regntøj, Steenholt, str. 98, Helt nyt regntøj sælges, da min datter er vokset ud af størrelsen. Har aldrig været brugt.

  100,00 kr.17-03-2023
 5. Regntøj, Heldragt, Wheat, str. 92, Nmm

  Regntøj, Heldragt, Wheat, str. 92, Nmm

  125,00 kr.17-03-2023
 6. Regntøj, regnjakke, Mads & Mette, str. 92, Regnjakke i mørkegrå med pink prikker. Størrelse 92 fra M

  Regntøj, regnjakke, Mads & Mette, str. 92, Regnjakke i mørkegrå med pink prikker. Størrelse 92 fra Mads & Mette. Perfekt stand - ingen huller, defekter eller lignende. Kan afhentes i Odense C eller s

  30,00 kr.17-03-2023

Klik her og find regntøj på DBA.

To typer rengtøjsmateriale

Selvom både regntøj og også gummistøvler udelukkende købes for, at vi kan sikrer, at vores børn er tørre trods vind og vejr, så kræver det trods alt også, at man forinden gør sig klart, hvordan det skal bruges, fortæller Anne Marie van der Brugge.

På samme vis gælder det, at du kan starte med at overveje hvilken type barn, du har, og hvordan barnet er udenfor og leger, inden du køber regntøj. For regntøj til børn kommer typisk i to forskellige typer: 

- Regntøj lavet kun af polyester
- Regntøj, hvor ydersiden er lavet af polyurethan – kaldet PU.   

Du skal altså kort sagt vælge, om du/I er mest til polyester, som er mere åndbart og mindre vandtæt, eller omvendt PU, som er meget vandtæt, men mindre åndbart, (med en risiko for, at dit barn kommer til at svede). Begge dele kan have sine fordele.

Om regnsættet har en PU-overflade kan du altid se på mærket i regntøjet. Spørg sælgeren, hvis du er i tvivl.

Gummistøvler til børn til salg på DBA:

 1. Gummistøvler, str. 24, Bisgaard , piger, Fine blomstrede korte gummistøvler fra Bisgaard. Afhentes h

  Gummistøvler, str. 24, Bisgaard , piger, Fine blomstrede korte gummistøvler fra Bisgaard. Afhentes hos sælger.

  25,00 kr.20-03-2023
 2. Gummistøvler, str. 32, Aigle , piger, Helt nye, gummistøvler med foer
Np 500

  Gummistøvler, str. 32, Aigle , piger, Helt nye, gummistøvler med foer Np 500

  299,00 kr.19-03-2023
 3. Gummistøvler, str. 31, Aigle , piger, Helt nye, gummistøvler med foer 
Np 500

  Gummistøvler, str. 31, Aigle , piger, Helt nye, gummistøvler med foer Np 500

  299,00 kr.19-03-2023
 4. Gummistøvler, str. 31, Bisgaard, unisex

  Gummistøvler, str. 31, Bisgaard, unisex

  50,00 kr.19-03-2023
 5. Gummistøvler, str. 37, Ilse Jakobsen, piger, Bud modtages

  Gummistøvler, str. 37, Ilse Jakobsen, piger, Bud modtages

  200,00 kr.19-03-2023
 6. Gummistøvler, str. 25, Polarn O. Pyret, Svenske kvalitetsstøvler, unisex, Sælger børnetøj og sko for

  Gummistøvler, str. 25, Polarn O. Pyret, Svenske kvalitetsstøvler, unisex, Sælger børnetøj og sko for min datter: Super flotte og som nye gummistøvler i str. 25 blå og lysegrå striber. Kun brugt et pa

  90,00 kr.21-02-2022

I skrivende stund er der 2.353 annoncer med gummistøvler til børn til salg på DBA. Ud af disse koster 2.200 af dem under 200 kroner. Det er cirka halv pris af nypris. Læs nedenfor, hvordan du passer bedst på gummistøvlerne.

Køber du brugte gummistøvler, skal du huske dette

Børnegummistøvler skal (ligesom regntøjet) holde vandet ude, kunne tåle slid og være skridsikre, så dit barn står ordentligt fast.

På samme vis som med regntøjet, så vokser de fleste små børn så hurtigt, at du med god samvittighed kan købe gummistøvlerne brugt, da de typisk ikke vil være slidte i bunden. Der er også mange forældre, som gerne vil være lidt på forkant med sæsonernes skifte, og derfor køber de forud – for så at opdage, at junior lige er hoppet to størrelser op. Du vil derfor ofte kunne finde mange helt ubrugte gummistøvler på DBA til en favorabel pris.

Ser gummistøvlerne slidte ud, kan du se nærmere på dem, for måske det alene bare er lidt skidt og snavs. Dette kan nemt fjernes med en klud eller svamp. Brug ikke en børste, da det vil slide på gummiets overflade.

Vedligehold løbende gummistøvlerne med olie eller silikone, hvis du gerne vil have dem til at holde længere. Har du ikke dette, kan du faktisk også bare bruge helt almindelig madolie. Har gummistøvlerne hvide revner, kan dette være tegn på udtørring, fordi naturgummi gradvist tørrer ud.

Anne Marie van der Brugge anbefaler desuden, at man ikke falder i modefælden med de ankelhøje af slagsen:

De holder oftest ikke til en hoppetur i vandbytterne. Barnet ender bare med våde fødder. Skaftet skal gå højere op.
De lyserøde termo gummistøvler i størrelse 24 fra Aigle koster 100 kroner og kan hentes hos Kristina i Brønshøj, mens de navy gummistøvler i størrelse 29 fra Bisgaard med uldfoer koster 350 hos Michael i Roskilde. De er ubrugte og kan sendes for 25 kroner
De lyserøde termo gummistøvler i størrelse 24 fra Aigle koster 100 kroner og kan hentes hos Kristina i Brønshøj, mens de navy gummistøvler i størrelse 29 fra Bisgaard med uldfoer koster 350 hos Michael i Roskilde. De er ubrugte og kan sendes for 25 kroner

Kender du forskellen på en barnevogn og en kombivogn? Og hvad er det egentlig, at de kostbare Emmaljunga-vogne kan, som andre kombi- og barnevogne øjensynligt ikke kan? Læs denne guide til dig, der som førstegangskøber skal finde ud af, hvilken vogn I skal have.

Du kan også her få 8 bud på oplagte gaver til børn, du med fordel kan købe brugt. Brugte gaver til børn er nemlig god stil. Ikke bare for miljøet og pengepungen. Men også for modtager og giver. Og visse ting kan det faktisk bedst betale sig at finde brugt.

Relaterede artikler