Rum til leg - og til farver
Børn

Rum til leg - og til farver

Louise // Mortilmernee.dk
Louise // Mortilmernee.dk

Rum til leg - og til farver

Her i hjemmet har vi efterhånden haft mange forskellige konstellationer af børneværelser. Og vi har byttet rundt på rummene ad flere omgange.
 
Vores lille familie har hele tiden fået nye behov, som vi med tiden har forsøgt at opfylde. I starten flyttede Jesper og jeg ud af det store soveværelse, og det blev derefter lavet om til et stort deleværelse. Jesper fjernede loftet, byggede hems og lavede resten op til kip.
Fine retro taburetter, med malede ben - Hukit stol - Arkivskab
 
 Sådan fungerede det faktisk de første 3 år af Neels liv, men efterhånden som begge piger blev større, og også begyndte at lege med lidt mere forskelligt legetøj…. Og med konfrontationer om dit og mit…. Så måtte vi erkende, at det nok var på tide, at vi skulle tænke kreativt igen.
 
Vi skulle jo til det på et eller andet tidspunkt, og efteråret 14 blev så tiden hvor vi gjorde alvor af det.
 
Vi rykkede soveværelse ned i vores skønne vinterhave, og pigerne fandt så selv ud af, hvem der skulle have det store værelse, og hvem der skulle have vores gamle soveværelse. Vi var bange for det skulle blive et issue om at få det største, men nej, det blev det slet ikke….. Man blive heldigvis ofte overrasket over sine børn :-)
Rutsjebane i træ
 
Neel har fået det store, med hemsen, og Merle fik vores gamle soveværelse, som nok er ca. 15 kvm. så det er somend slet ikke så lille endda.
 
Da vi lavede værelserne gjorde jeg mig mange tanker omkring indretning, jeg surfede nettet tyndt for ideer og inspiration. Nu kunne den få fuldt gas for både en 3-4 årig og en mini teen på 6.
 
Neel har fået det lidt mere nuttet end Merle, og det passer perfekt til hende. Der er skønt blomstret tapet fra retrovilla, der er rutchebane fra ikea (fundet på dba) og der er gynge i spærene. På væggen hænger 3 store skabe med låger, og her inde, der har jeg ryddet op ‘en gang…. Og aldrig siden…..

På Merles værelse er der malet en bjerg væg, der er lidt mere grafisk på billederne, en ribbe i loftet og en stor tavle. Hun var lige startet i skole da vi lavede værelserne, så vi fandt den ret sjov. Og jeg skal hilse og sige, at den er blevet brugt heftigt siden.

Jeg læser mange blogindlæg og Instagram posts hvor der bliver skrevet om, at mange børneværelser ligner nogle, hvor der faktisk ikke er børn, hvor alt er pudderfarvet og passer sammen….. Den kategori kan vi i hvert fald ikke puttes ind under. Jeg ELSKER farver, og på pigernes værelse har den bare fået fuld skrald :)

Men jeg tror nu også at børnene leger på de pudderfarvede værelser…. Og de har helt sikkert også gyseligt plastik dimser i kasserne…. Men på billeder fungerer det sjældent….
 
Selvfølgelig prøver jeg at holde en smule styr på det, på den måde, at vi stort set altid beder dem rydde en leg op før de starter en ny. For vi ved, at det hele bliver alt for uoverskueligt for dem, hvis hele rummet pludselig står på hovedet. Da billederne her blev taget, har jeg naturligvis også lige været over dem, de værste plastikdimser er lige skubbet til siden, og de grimme bamser smidt på hemsen. Men lad mig slå det fast, at her IKKE ser sådan ud til hverdag. Her bor børnene her, der leges og der rodes…. Men vi forsøger at lære dem, at man faktisk har nemmest ved at finde sine ting og starte nye lege, når man faktisk kan se legetøjet.

Lego, barbie, playmobil, pirat skibe og traktorer leges naturligvis med på kryds og tværs, og jeg har totalt opgivet at holde styr på hvilke sæt der ligesom er købt sammen….. Det gider jeg simpelthen ikke gå op i :)


Find det på DBA

 1. Hue, hue, LEGOWEAR, str. 98, Kan afhentes i Glumsø eller sendes mod betaling af porto

GMB

Alle ind

  Hue, hue, LEGOWEAR, str. 98, Kan afhentes i Glumsø eller sendes mod betaling af porto GMB Alle indtægter fra salg af mine ting vil blive sparret sammen med henblik på donation til Hjerteforeningens

  10,00 kr.15-06-2024
 2. Andet, 
10519 Pæn og hel blad som senge himmel til at montere på væggen. Passer fint til baby eller

  Andet, 10519 Pæn og hel blad som senge himmel til at montere på væggen. Passer fint til baby eller juniorseng

  20,00 kr.15-06-2024
 3. Lego andet, 71016 Simpsons Kwik E Mart, Sættet er komplet og som ny. Der er ingen boks.
Kan sendes.

  Lego andet, 71016 Simpsons Kwik E Mart, Sættet er komplet og som ny. Der er ingen boks. Kan sendes.

  2.000,00 kr.15-06-2024
 4. Pusletaske, Done by deer

  Pusletaske, Done by deer

  200,00 kr.15-06-2024
 5. Gammel dobbeltdækker bus , Meccano, Gammel dobbeltdækker bus.
Routemaster bus.
Dinky toys Meccano
Ma

  Gammel dobbeltdækker bus , Meccano, Gammel dobbeltdækker bus. Routemaster bus. Dinky toys Meccano Made in England Nr 289 80kr

  80,00 kr.15-06-2024
 6. Højstol, Stokke tripp trapp, Stokke tripp trapp baby set i grå.
Brugt i et års tid, i rigtig fin sta

  Højstol, Stokke tripp trapp, Stokke tripp trapp baby set i grå. Brugt i et års tid, i rigtig fin stand. Selen følger med.

  280,00 kr.15-06-2024

Relaterede artikler