Klar til kulden: Vi guider til passende overtøj – og til gode besparelser
Børn

Klar til kulden: Vi guider til passende overtøj – og til gode besparelser

DBA Guide
DBA Guide

Efteråret har for længst indhentet os, og vinterens kulde og frost venter rundt om hjørnet. Det varme overtøj kan snart ikke udskydes længere – men hvad skal børnene egentlig have på? Flyverdragt eller sæt? Elefant- eller tophue? Her får du en guide med fire trin til at vælge godt overtøj til familiens mindste – der ikke slår bunden ud af budgettet.

Har du også skole og/eller institutionsbørn, kan du måske nikke genkendende til daglige frustrationer over, hvordan børnene bedst klæder sig på til mange timers udeleg om dagen gennem efterår og vinter. Langt de fleste af os synes dog sikkert, at den friske luft er sundt for børnene. Og det er den også. Når blot de er ordentligt klædt på.

Har du helt små børn, kræver det en ekstra indsats af dig, da det faktisk først er fra tre-fire-års alderen, at børn selv kan mærke, om de fryser.

Tilmed er det en problematik, der synes at vende tilbage år efter år. Fordi de små raketter vokser eksplosivt i de første mange år skal der investeres i nyt overtøj hver eneste vinter. Alene dét er en oplagt grund til at kigge brugt.

Det er din opgave som forældre, når du kigger overtøj, at vurdere, om dit barn har en passende temperatur. Men det kan være svært – fordi det, som fungerer den ene dag, måske ikke gør den næste. Holder du dig til denne guides 4 faste trin og kan sætte hak ved dem, burde I være godt på vej.

Vinterjakker til børn til salg på DBA:

 1. Vinterjakke, Vinterjakke med ægte pels, By Lindgren ByLindgren, str. 116, Dem smukkeste og lækreste

  Vinterjakke, Vinterjakke med ægte pels, By Lindgren ByLindgren, str. 116, Dem smukkeste og lækreste jakke fra ByLindgren med en stor og fyldig pelskant og sløjfer ved ærmerne Der er en lille syning på

  400,00 kr.02-12-2023
 2. Vinterjakke, Vinterjakke , Celavi, str. 110, Rigtig flot jakke fra celavi. Meget fin stand - næsten

  Vinterjakke, Vinterjakke , Celavi, str. 110, Rigtig flot jakke fra celavi. Meget fin stand - næsten aldrig brugt, INGEN TEGN PÅ SLIDT ELLER HULLER! Str:110 som svare til 4-5år

  80,00 kr.02-12-2023
 3. Vinterjakke, *NY*, Wheat, str. 104, Flot vinterjakke fra Wheat, som aldrig har været brugt - prismær

  Vinterjakke, *NY*, Wheat, str. 104, Flot vinterjakke fra Wheat, som aldrig har været brugt - prismærket sidder stadig i. Den er vindtæt, 100% vandtæt (vandsøjletryk 10.000) og åndbar. Den har aftagel

  475,00 kr.02-12-2023
 4. Vinterjakke, Skijakke, Molo, str. 110, Sort molojakke i fin stand, brugt til et barn. 

Farverne er

  Vinterjakke, Skijakke, Molo, str. 110, Sort molojakke i fin stand, brugt til et barn. Farverne er ikke falmende selvom det ser sådan ud på billedet.

  100,00 kr.02-12-2023
 5. Vinterjakke, *NY* anorak, str. 4-5 år, Småfolk, str. 104, Sød vinterjakke fra Småfolk, som aldrig ha

  Vinterjakke, *NY* anorak, str. 4-5 år, Småfolk, str. 104, Sød vinterjakke fra Småfolk, som aldrig har været brugt - mærket sidder stadig i. Den er vind-/vandtæt (vandsøjletryk 10.000) og åndbar. Den

  350,00 kr.01-12-2023
 6. Vinterjakke, Vinterjakke, Enfant, str. 104, Super flot vinterjakke i gammelrosa med søde flæsedetalj

  Vinterjakke, Vinterjakke, Enfant, str. 104, Super flot vinterjakke i gammelrosa med søde flæsedetaljer foran og bagpå. En rigtig lækker og varm jakke med vamset foer og snefang. Kan tages med mod Oden

  375,00 kr.01-12-2023

I skrivende stund er der hele 7.687 annoncer med brugte vinterjakker til børn til salg på DBA. 1.135 af disse er til piger i størrelse 7-10 år.

1. Lag-på-lag

At tænke i lag-på-lag er et godt princip, der hjælper med at gøre påklædningen fleksibel. Især i efteråret er det en fordel, fordi vejret og temperaturen kan variere en del fra morgen til eftermiddag. Er dit barn i en alder, hvor det kan klare ting selv, er lag-på-lag også fint, fordi barnet kan hjælpe med at tage en trøje af eller en jakke på og øve sig motorisk.

Fordi vejret sagtens kan diktere, at man har brug for kun jakken den ene dag – og ekstra varme benklæder den næste, er tykt termotøj, der er to-delt, også ofte godt.

Fordelen ved to-delte sæt er også, at man kan bruge dem sammen med regnbukser, en strikbluse eller en fleecetrøje. Hvis man ofte kører bil, kan en vinterjakke også være fin. Og så et par ekstra overtræksbukser i tasken til op ad dagen.

SE OGSÅ: VIDEO: Ikonisk børnecykel laves om til sæbekassebil

Termotøjet fra mærket ’Mikklin’e er i størrelse 98 og kun brugt få gange, skriver Michael fra Lynge. Der er ingen slid, og han vil gerne have 50 kroner for det. Termojakken fra ’Wheat’ er en størrelse 104 og med fór. Ina fra København N håber på at få 70 kroner for den. Vinterstøvlerne med termo er en størrelse 33 og nye, stadig med mærke. De koster 40 kroner og kan hentes hos Annika fra Tørring
Termotøjet fra mærket ’Mikklin’e er i størrelse 98 og kun brugt få gange, skriver Michael fra Lynge. Der er ingen slid, og han vil gerne have 50 kroner for det. Termojakken fra ’Wheat’ er en størrelse 104 og med fór. Ina fra København N håber på at få 70 kroner for den. Vinterstøvlerne med termo er en størrelse 33 og nye, stadig med mærke. De koster 40 kroner og kan hentes hos Annika fra Tørring

2. Overtøjer

En flyverdragt er svær at komme udenom og for rigtig mange er én enkelt heller ikke nok.

De lange udedage i institution og dit barns fabelagtige legesyge betyder formegentligt, at du ellers skal vaske mere eller mindre HVER.ENESTE.DAG - resten af vinterhalvåret. Eller alternativt sende guldklumpen af sted næste morgen med størknet mudder i tykkelse og konsistens lig Valrhona-chokolade. Ingen af delene lyder specielt tiltalende, vel?

Endnu et argument for at købe brugt. Der er både penge at spare, dit barn er ligeglad – og det bliver alligevel sølet til i mudder, sand og vand. Skal du have flere dragter, hvilket er praktisk og anbefalesværdigt, er der jo ingen grund til at gøre udskrivningen større, end den behøver være.

Flyverdragter til børn til salg på DBA:

 1. Flyverdragt, Fleece dragt, H&M, str. 56, Lun heldragt str 56 Se også mine andre annoncer

  Flyverdragt, Fleece dragt, H&M, str. 56, Lun heldragt str 56 Se også mine andre annoncer

  40,00 kr.02-12-2023
 2. Flyverdragt, Flyvedragt, Mikk-line, str. 86, Lille felj ved foden, de billede nr.2

  Flyverdragt, Flyvedragt, Mikk-line, str. 86, Lille felj ved foden, de billede nr.2

  100,00 kr.02-12-2023
 3. Flyverdragt, Flyverdragt, Molo, str. 80, Super fed flyverdragt fra Molo i str 80. Den er fuld funkti

  Flyverdragt, Flyverdragt, Molo, str. 80, Super fed flyverdragt fra Molo i str 80. Den er fuld funktionel og kun en smule slidt på refleksen. Er polstret med flis og der er aftagelig hætte. Med dyrepri

  300,00 kr.02-12-2023
 4. Flyverdragt, Flyverdragt , Lego, str. 80, Ikke brugt meget da jeg havde 2 dragter

  Flyverdragt, Flyverdragt , Lego, str. 80, Ikke brugt meget da jeg havde 2 dragter

  150,00 kr.02-12-2023
 5. Flyverdragt, Flyverdragt, Molo, str. 80, I fin stand. Brugt af et barn.

  Flyverdragt, Flyverdragt, Molo, str. 80, I fin stand. Brugt af et barn.

  250,00 kr.02-12-2023
 6. Flyverdragt, Flyverdragt, Alpine, str. 86, Fin flyverdragt

  Flyverdragt, Flyverdragt, Alpine, str. 86, Fin flyverdragt

  85,00 kr.02-12-2023

Lige nu er der over 7.000 annoncer på DBA med flyverdragter til børn til salg. Ud af disse ligger de 3.900 af dem til under 200 kroner. Det er under halv pris af, hvad du typisk skal give for nye. Ofte ligger en nypris på 500 – 1.000 kroner.

2. Det skal du kigge efter, når du køber flyverdragt

At dit barns flyverdragt skal være både vind- og vandtæt er næsten en no-brainer. Ellers var den jo ligegyldig. Men husk også at tænke i ekstra forstærkning på numse og knæ, som ofte er ret udsatte hos især de mindre børn.

Flyverdragten skal desuden samtidig være rummelig nok til, at dit barn kan bevæge sig i den, så køb aldrig for lille. Tænk desuden over, at der gerne skal kunne være en fleecetrøje eller et par skiunderbukser under dragten på de særligt kolde dage.

En god huskeregel er, at du skal kunne tage en håndfuld løst stof i skridtet af dragten, når barnet har dragten på. Som udgangspunkt skal du vælge en flyverdragt i samme størrelse som barnets højde i centimeter. Den regel gælder indtil dit barn fylder tre år. For de større børn, typisk omkring 8 års-alderen og opefter, kan flyverdragt begynde at være irriterende og ikke ”sejt nok”.

Tænk dér i stedet for i en god vinterjakke og et par tykke overtræksbukser.

Husk også at tjekke, om flyverdragten eller jakken har reflekser på. Det er væsentligt, især hvis I cykler eller går i vintermørket.

LÆS OGSÅ:
10 børnemøbler, du bør købe brugt

Overtræksbukserne er en størrelse 98/3 år og i perfekt stand, skriver Vera fra Værløse. De koster 50 kroner lige nu på DBA. Flyverdragten fra Reima er en størrelse 116 og kan sagtens klare en vintersæson mere, mener sælgeren, Erna fra Viborg. Hun vil gerne have 150 kroner for den. Flyverdragten fra det eksklusive mærke’ V’er de Terre’, der har en nypris på 1.600 kroner, er i en størrelse 80 og så god som ny, mener Kirsten fra Hørsholm. Den koster 250 kroner
Overtræksbukserne er en størrelse 98/3 år og i perfekt stand, skriver Vera fra Værløse. De koster 50 kroner lige nu på DBA. Flyverdragten fra Reima er en størrelse 116 og kan sagtens klare en vintersæson mere, mener sælgeren, Erna fra Viborg. Hun vil gerne have 150 kroner for den. Flyverdragten fra det eksklusive mærke’ V’er de Terre’, der har en nypris på 1.600 kroner, er i en størrelse 80 og så god som ny, mener Kirsten fra Hørsholm. Den koster 250 kroner

3. Uld

Det gælder ikke kun om at holde kulden ude – det handler også om at være varm inderst inde. Og uld tøj er og bliver en vigtig bestanddel i en basis-garderobe for de fleste børn. Det hjælper med at holde barnet varmt, det opsuger sveden og sørger for, at huden ikke er fugtig.

Det isolerer kort sagt fortrinligt, og derfor kan uld-undertøj faktisk være ganske uundværligt, hvis man har et rigtig ude-barn. Uld holder sig godt og kan klare en del slid, derfor giver det fin mening at kigge på brugtmarkedet. Husk, at du ikke behøver vaske uld så ofte som bomuld. Du kan nøjes med at hænge det ud og lufttørre, så forsvinder eventuel lugt.

Husk:
Når du køber tøj på DBA, har du mulighed for at præcisere din søgning i venstre margen, hvor du kan søge på specifikke størrelser og geografisk område. På dén måde får du kun de varer præsenteret i søgeresultatet, der er relevante for dig.

Uld til børn til salg på DBA:

 1. Heldragt, Uld dragt , Joha, str. findes i flere str., Rigtig fin mørkegrå ulddragt fra Joha str 100

  Heldragt, Uld dragt , Joha, str. findes i flere str., Rigtig fin mørkegrå ulddragt fra Joha str 100 cm. Sender ikke.

  250,00 kr.01-12-2023
 2. Sweater, Ny håndstrikket uldtrøje., Eget design, str. 98, Trøjen er str 3-4 år og strikket i det blø

  Sweater, Ny håndstrikket uldtrøje., Eget design, str. 98, Trøjen er str 3-4 år og strikket i det bløde og varme extrafine merino uld 120 fra Hjertegarn. Maskinvask: 40 grader. Længde: 40 cm.

  275,00 kr.01-12-2023
 3. Undertøj, ULD - str 86 og 92, Små Rollinger og 808, str. findes i flere str., 
SE ALLE FOTOS -
Læs v

  Undertøj, ULD - str 86 og 92, Små Rollinger og 808, str. findes i flere str., SE ALLE FOTOS - Læs venligst teksten - sender gerne med GLS til 45 kr op til 1 kg eller 50 kr op til 5 kg. SE OGSÅ mine a

  40,00 kr.30-11-2023
 4. Undertøj, Ulduldertrøje / uldundertøj, Cosilana, str. 98, Cosilana undertrøje i uld, silke og bomuld

  Undertøj, Ulduldertrøje / uldundertøj, Cosilana, str. 98, Cosilana undertrøje i uld, silke og bomuld. Den er sart rosa. Meget lækker kvalitet og er brugt en del. Den har derfor nogle små brugsspor, se

  30,00 kr.29-11-2023
 5. Hue, Alpehue, Elodie, str. 98, Lækker og blød beret i camelfarvet uld. 
I den absolut pæne ende af ‘

  Hue, Alpehue, Elodie, str. 98, Lækker og blød beret i camelfarvet uld. I den absolut pæne ende af ‘God, men brugt’. Nypris: 250,- Henvendelse her på opslaget Sender gerne med DAO Købes som beset -

  75,00 kr.29-11-2023
 6. Halsedisse, NYE håndstrikkede halsedisser, UNISEX halsedisse strikket, str. findes i flere str., NYT

  Halsedisse, NYE håndstrikkede halsedisser, UNISEX halsedisse strikket, str. findes i flere str., NYT strik: To forskellige halsedisser - NYE og håndstrikket i lækkert garn 50% uld + 50% bomuld. Meget

  95,00 kr.29-11-2023

Lige nu er der 4.684 annoncer på DBA med uld til børn. Ud af dem er de 200 af dem undertøj til børnene. Stort set alt sammen til under 100 kroner.

4. Tilbehøret

Flyverdragt, uld, termosæt, vinterjakke… jo jo, de er aldeles væsentlige elementer i en vintergarderobe. Men hvis toppen og bunden af dit barn ikke holdes varm så at sige, kan det næsten være lige meget. Ordentlige vinterstøvler og en god hue er derfor også alfa omega.

Huer
Uanset om I sværger til en elefanthue eller en tophue, er det vigtigste, at dit barn har noget på, der isolerer og holder tørt. Hætter er, ligesom halstørklæder, ofte bandlyst af hensyn til kvælningsfare ved legestativer. På regnfulde, meget kolde dage kan en hætte dog være rigtig rar at have, men den kan ikke erstatte en hue. Du kan også bruge en halsedisse til at dække ved halsen.

Husk, at mange huer har størrelser, som er angivet som omkredsen af barnets hoved. Cykler I ofte med barnet, er en elefanthue typisk tyndere og nemmere at have under en cykelhjelm end en tophue.

Vanter
Vanter er sådan en drilsk ,lille opfindelse, som de fleste børn hader, og som de voksne kan få lov at købe igen og igen og igen, fordi de har det med at forsvinde ned i et stort, sort hul, hvorfra de aldrig dukker op igen.

Til de helt små børn benytter mange fidusen med at sætte en snor i dem, så de ikke tabes så nemt, men grundlæggende handler det først og fremmest om at lære barnet at bruge dem. For frostkolde fingre på legepladsen kan ikke bygge mange snemænd.

Da vanter netop er sådan en ting, som ALLE børn smider væk, også gerne gentagne gange, er der ingen grund til at købe det for dyrt. Kig brugt. Køb et par stykker. Og hav dem liggende både hjemme og i institutionen/ på skolen, så I er godt forberedt på kulden. Lige nu er der 1.209 annoncer med vanter til børn på DBA. Næsten 700 af dem ligger til under 50 kroner. Fra ny skal du rask væk give mellem 100 – 200 kroner. Og det kan altså godt løbe op over en hård vinter.

LÆS OGSÅ: Disse 8 Barbie dukker er steget i værdi 

Vanterne fra ’Ticket To Heaven’ er størrelse 74, vandtætte og nemme at give på grundet lynlåsen. De kan bruges fra cirka 6 måneder til 18 måneder, skriver Kimie fra Køge. De koster 40 kroner lige nu på DBA. Elefanthuen fra Melton er størrelse 86, svarende til 1-2 år. Den er i 70 procent uld og koster 80 kroner hos Mette I Hørsholm. De små luffer fra ’Ticket to heaven’ er størrelse 3/4 år og koster 20 kroner hos Lisbeth i Slagelse
Vanterne fra ’Ticket To Heaven’ er størrelse 74, vandtætte og nemme at give på grundet lynlåsen. De kan bruges fra cirka 6 måneder til 18 måneder, skriver Kimie fra Køge. De koster 40 kroner lige nu på DBA. Elefanthuen fra Melton er størrelse 86, svarende til 1-2 år. Den er i 70 procent uld og koster 80 kroner hos Mette I Hørsholm. De små luffer fra ’Ticket to heaven’ er størrelse 3/4 år og koster 20 kroner hos Lisbeth i Slagelse

Varme fødder
Vinterstøvler, forede gummistøvler, termostøvler og hjemmesko. Dit barn får højest sandsynligt brug for dem alle, når først vinteren kommer. At have tørre, varme fødder er hele forudsætningen for, at du holder dig varm nok, så det er vigtige elementer i en vintergarderobe.

Men det kan også hurtigt blive dyrt. Kig brugt. Det bliver alligevel lynhurtigt slidt og udsat for lidt af hvert, når dit barn drøner rundt på legepladsen.

Idet børn vokser meget, særligt i de første år, vil mange forældre opleve, at barnet pludseligt – nærmest over natten – springer to-tre skostørrelser op. Det er ikke usædvanligt. Jo mindre barnet er, jo hurtigere vokser fødderne. Faktisk anbefales det, at man tjekker barnets skostørrelse hver anden eller tredje måned!

Det betyder, at mange ender med at sælge sko og fodtøj, som aldrig har været brugt. Derfor er det en oplagt kategori at kigge i. En god, lille huskeregel er at måle dit barns fod sidst på dagen, hvor de er størst. Husk sokker, for det vil de jo typisk skulle have på i støvlen. Til børnesko regner man typisk med fodens længde + 1,5 centimeter, så der er plads til vækst og bevægelse.

Kan du tjekke af, at dit barn har overtøj fra de nævnte fire kategorier i artiklen her, så er du altså ret godt med – I er klar til kulden!

Vinterstøvler til børn til salg på DBA:

 1. Vinterstøvler, str. 27, Bundgaard, unisex, Nye. Kun prøvet på indenfor

  Vinterstøvler, str. 27, Bundgaard, unisex, Nye. Kun prøvet på indenfor

  249,00 kr.02-12-2023
 2. Vinterstøvler, str. 22, Superfit, unisex, Jeg ønsker at sælge de her meget fine thermo støvler fra s

  Vinterstøvler, str. 22, Superfit, unisex, Jeg ønsker at sælge de her meget fine thermo støvler fra superfit af de er stort set ikke brug da de var for smalle til vores drengs fødder. De er fra dyrefr

  125,00 kr.02-12-2023
 3. Vinterstøvler, str. 35, Sorel, unisex, Virkelig gode vinterstøvler str. 35.
Er aldrig blevet brugt.

  Vinterstøvler, str. 35, Sorel, unisex, Virkelig gode vinterstøvler str. 35. Er aldrig blevet brugt.

  150,00 kr.02-12-2023
 4. Vinterstøvler, str. 24, RAP / Arautorap, piger, Super fine TEX vinterstøvler fra RAP, som aldrig har

  Vinterstøvler, str. 24, RAP / Arautorap, piger, Super fine TEX vinterstøvler fra RAP, som aldrig har været brugt. De har en vandtæt TEX membran og har rågummisåler. Der er en refleksstribe rundt om h

  260,00 kr.02-12-2023
 5. Vinterstøvler, str. 39, Adidas, unisex, Vinterstøvlerne er brugt meget lidt sidste vinter, det kan t

  Vinterstøvler, str. 39, Adidas, unisex, Vinterstøvlerne er brugt meget lidt sidste vinter, det kan tælles på en hånd hvor mange gange de har været brugt og fejler bestemt ingenting.

  150,00 kr.02-12-2023
 6. Vinterstøvler, str. 34, AIGLE, unisex, Med foer

  Vinterstøvler, str. 34, AIGLE, unisex, Med foer

  100,00 kr.02-12-2023

Lige nu er der 5.358 annoncer med vinterstøvler til børn på DBA. Du kan blot skrive dit barns størrelse efter søgningen ’vinterstøvler 30’ for eksempel. Så fremkommer alle støvler i dén størrelse. Lige nu er der eksempelvis 400 annoncer på støvler i størrelse 30.  

Legetøj har det med at udkrystalliserer sig i uendelighed. Helt uden at man opdager det, overtager det langsomt men sikkert hjemmet. Derfor kan det være rart og tiltrængt en gang imellem at få ryddet lidt ud. Særligt op mod jul, hvor de fleste nok ved, at der kommer masser af nyt legetøj ind.

Her er en top ti over de mest søgte legeting på DBA – hvis du har noget af dette, kan du altså regne med at få det solgt i en fart.

Cykler du med dit barn? Og kender du regler og tips om hjelmen, så den sidder korrekt og opfylder sikkerhedskravene? Ellers kan du læse med og blive opdateret lige her.

Hvordan får barn et barn til at sidde stille ved bordet? Det gør du ved at sætte det lille pus foran det bord, du kan se vores handyman Michael skabe i videoen: Læs mere om, hvordan du laver bordet, trin for trin i artiklen bag videoen.

Relaterede artikler