Vælg det rigtige overtøj til dit barn
Børn

Vælg det rigtige overtøj til dit barn

Louise Guldager
Louise Guldager

Efteråret er for alvor over os og kulden uomtvisteligt på vej. Det er tid til at trække i det varme overtøj, og især for vores børn, der ofte er ude mange timer om dagen, er det vigtigt, hvordan de er klædt på nu. Her er en række anbefalinger, som kan hjælpe jer alle godt på vej.

Rutsjeture ned ad mudrede skrænter, lange dage i skoven og kravlemanøvre gennem rør eller hen ad jorden på legepladsen. Det er dagligdag for mange institutionsbørn.
Louise G

Dit barns overtøj skal kunne holde til lidt af hvert, og gerne mere til. Og årstidernes skifte og de mange temperaturskift kan derfor volde mange forældre problemer - for hvor meget tøj skal dit barn have på - eller af?

Når du kigger efter overtøj, er det dig, der styrer om dit barn har en passende temperatur. Det kræver lidt ekstra omtanke, når årstiderne skifter. F.eks. her i november, når det begynder at bliver koldere og måske frostvejr og blæst. De fleste forældre kan nok skrive under på, at især holdbarhed, sikkerhed og varme, tørre børn er i højsædet. Kort sagt: Dit barns overtøj er lidt af et videnskabsmæssigt forhindringsløb og det kan være svært at se, hvordan I kommer glade i mål.

Flyverdragt eller sæt..?

Er dit barn meget ude, så vælg først og fremmest noget let og slidstærkt overtøj. Tykt termotøj  og forede flyverdragter er gode. Tænk i ekstra forstærkning på numse og knæ, som ofte er ret udsatte. Fascinerer vandpytter din lille guldklump, er I nok ikke de eneste, der hurtigt har erkendt, hvor vigtigt det er, at tøjet er vandtæt.  

Sidder barnet omvendt ofte stille længe og leger i sandkassen, måske fordi det endnu er et ret lille barn, skal dragten især være varm,  gerne med tyk hætte også.

Mange synes, det er en fordel, at dragten er ud i ét frem for med separat jakke/bukser. Men det er helt og holdent en temperamentssag. Fordelen ved to-delte sæt er, at man også kan bruge dem hver for sig, hvilket nogle gange kan være godt. F.eks. sætte termojakken sammen med regnbukser og lign.

Flyverdragten skal samtidig være rummelig nok til, at dit barn kan bevæge sig i den, men ikke være så stor, at barnet drukner i den. En tommelfingerregel er, at du skal kunne tage en håndfuld løst stof i skridtet af dragten, når barnet har dragten på.

Du vil helt sikkert takke dig selv ved at aflaste dit barn til at være mere selvhjulpen. Det gør du bedst ved at vælge overtøj, det er nemt for dit barn selv at tage på og af. Du kender selv dit barn og ved, om det er fortrolig med lynlås, velcrolukninger, trykknapper etc.

Kig også gerne efter om flyverdragter og vinterjakker har reflekser, så dit barn er synlig i den mørke vintermorgentrafik.
Louise G.

Find termosæt til dit barn:

 1. Termotøj, Termosæt, Mikk-Line, str. 116, Næsten nyt termotøj i str. 116
Fra Milk-line i farven twili

  Termotøj, Termosæt, Mikk-Line, str. 116, Næsten nyt termotøj i str. 116 Fra Milk-line i farven twilight Mauve Fremstår næsten som nyt. Nypris 400 kr Justerbar i livet. Termosæt Reflekslogo Forstærkni

  200,00 kr.25-03-2023
 2. Termotøj, Termosæt, Mikk-Line, str. 92, Fint termosæt fra Mikk-Line i mørkeblå, str. 92. Er rigtig f

  Termotøj, Termosæt, Mikk-Line, str. 92, Fint termosæt fra Mikk-Line i mørkeblå, str. 92. Er rigtig fin stand.

  75,00 kr.25-03-2023
 3. Termotøj, Termosæt, termotøj, Vrs, str. 92, Flot sæt i rød. Hjerte på knæ og ene albue. God stand bå

  Termotøj, Termosæt, termotøj, Vrs, str. 92, Flot sæt i rød. Hjerte på knæ og ene albue. God stand både termojakke og termobukser, uden særlig slid. Ingen huller eller pletter. Løs elastik i buksekante

  25,00 kr.25-03-2023
 4. Termotøj, Termosæt, termotøj, CeLaVi, str. 92, Termosæt i lilla. Både termojakke og termobukser er i

  Termotøj, Termosæt, termotøj, CeLaVi, str. 92, Termosæt i lilla. Både termojakke og termobukser er i god stand uden slid af betydning. Der er et lille hul nederst på det ene ben, men det går ikke hele

  20,00 kr.25-03-2023
 5. Termotøj, Termosæt, Friends, str. 104, Rigtig fint termosæt. Brugt én sæson. Lyserød farve med refle

  Termotøj, Termosæt, Friends, str. 104, Rigtig fint termosæt. Brugt én sæson. Lyserød farve med reflekser. Ingen slid/huller. Lommer i jakken. God elastik i bukserne.

  100,00 kr.25-03-2023
 6. Termotøj, Termosæt, CeLaVi, str. 92, Brugt termosæt, stadig brugbar.
Der er lille hul ved ærmet dera

  Termotøj, Termosæt, CeLaVi, str. 92, Brugt termosæt, stadig brugbar. Der er lille hul ved ærmet deraf pris.

  20,00 kr.25-03-2023

Varm inderst og yderst

En aftagelig hætte, der ikke lukkes under hagen, er også en god ide, synes mange. Dette af hensyn til dit barns sikkerhed og eventuelle kvælningsfare på legepladsen. Mange institutioner forbyder helt hætter på tøj og jakker. De anbefaler i stedet huer,  herunder især elefanthuer, da de også varmer halsen. Halstørklæder er ofte, ligesom hætter, bandlyst af hensyn til kvælningsfare. Men på regnfulde meget kolde dage, kan en hætte være vældigt rar at have. Især hvis I cykler til og fra institution/skole.

Husk at købe jakker, bukser og flyverdragter, som giver barnet bedst mulig bevægelsesfrihed og mulighed for et ekstra lag på særligt kolde dage. Tænk gerne over, at der skal kunne være en fleece trøje under jakken eller et par skiunderbukser under dragten, hvis det er råkoldt og dit barn har udsigt til mange timers ude-leg.

Hvis I har tørretumbler, så vær sikker på, at dragten tåler at blive tumblet. Mange har brug for det flere gange om ugen i vinterhalvåret, da overtøjet udsætter for lidt af hvert på ekspedition gennem hverdagen. I kan også købe en ekstra dragt billigt brugt, så I fast har noget at skifte med.

Sidst men ikke mindst: husk godt uld undertøj. Uld opsuger megen fugt, så huden ikke er fugtig, uden at uldens isolerende evne forsvinder. Uld inderst inde betyder altså, at dit barn holdes varm og tør. Sammen med det velovervejede overtøj, kan du da roligt sende familiens mindste på aktive eventyr. 

Skønne fleece jakker:

 1. Regntøj, ., Mikk-Line, str. 110, Regntøj i str. 110
Fra Milk-line i farven twilight Mauve 
Fremstår

  Regntøj, ., Mikk-Line, str. 110, Regntøj i str. 110 Fra Milk-line i farven twilight Mauve Fremstår næsten som nyt. Nypris 300 kr. Mikk-Line - Regntøj PU Twilight Mauve med seler Lækkert og praktisk

  140,00 kr.25-03-2023
 2. Regntøj, ., Mikk-Line, str. 104, Regntøj i str. 104
Fra Milk-line i farven dune
Fremstår næsten som

  Regntøj, ., Mikk-Line, str. 104, Regntøj i str. 104 Fra Milk-line i farven dune Fremstår næsten som nyt. Nypris 300 kr. Mikk-Line - Regntøj PU Twilight Mauve med seler Lækkert og praktisk regnsæt i

  140,00 kr.25-03-2023
 3. Jakke, regnjakke, ME TOO, str. 134, Brugt af en pige, super flot og behagelig at have på, tynd fleec

  Jakke, regnjakke, ME TOO, str. 134, Brugt af en pige, super flot og behagelig at have på, tynd fleece indeni. Fremstår næsten nyt. Sælges til kr. 100 • så længe annoncen er "live"/aktiv, er varen ti

  100,00 kr.25-03-2023
 4. Jakke, Fleece, Ver de terre, str. 140

  Jakke, Fleece, Ver de terre, str. 140

  75,00 kr.25-03-2023
 5. Jakke, Fleece, Helly Hansen, str. 134

  Jakke, Fleece, Helly Hansen, str. 134

  75,00 kr.25-03-2023
 6. Fleece, Fleece jakke, Ej sikke lej, str. 104, Fleecejakke str. 104 fra Ej sikke lej.

  Fleece, Fleece jakke, Ej sikke lej, str. 104, Fleecejakke str. 104 fra Ej sikke lej.

  30,00 kr.25-03-2023

    

MINE 5 YNDLINGSMÆRKER:

 • Ver de Terre - solide gode flyverdragter/jakker, som er meget slidstærke og altid kan sælges videre igen, fordi de er så populære. de er samtidig enormt lækre og hører lidt under 'luksus-kategorien'. vær dog opmærksom på at nmogle modeller har ægte pels på hætten, det er ikke alle, der bryder sig om dette. 

 • Mini a Ture: rigtig gode på overtøj og deres jakker og anorakker har vi haft af flere omgange. de er tykke og i god kvalitet og prisen samtidig overkommelig

 • Reima: rigtig gode på outdoor. har du et barn der er rigtig meget ude, hvor det er alfa omega at det holdes varm og tør hele dagen, så kig efter dette. de har flere gange vundet diverse test.

 • Mini Rodini - hvis du er til farverige, legesyge og moderigtige ting. deres overtøj er ofte meget populært, hvorfor det også er nemt at sælge videre igen bagefter. 

Relaterede artikler