Vælg det rigtige overtøj til dit barn
Børn

Vælg det rigtige overtøj til dit barn

Louise Guldager
Louise Guldager

Efteråret er for alvor over os og kulden uomtvisteligt på vej. Det er tid til at trække i det varme overtøj, og især for vores børn, der ofte er ude mange timer om dagen, er det vigtigt, hvordan de er klædt på nu. Her er en række anbefalinger, som kan hjælpe jer alle godt på vej.

Rutsjeture ned ad mudrede skrænter, lange dage i skoven og kravlemanøvre gennem rør eller hen ad jorden på legepladsen. Det er dagligdag for mange institutionsbørn.
Louise G

Dit barns overtøj skal kunne holde til lidt af hvert, og gerne mere til. Og årstidernes skifte og de mange temperaturskift kan derfor volde mange forældre problemer - for hvor meget tøj skal dit barn have på - eller af?

Når du kigger efter overtøj, er det dig, der styrer om dit barn har en passende temperatur. Det kræver lidt ekstra omtanke, når årstiderne skifter. F.eks. her i november, når det begynder at bliver koldere og måske frostvejr og blæst. De fleste forældre kan nok skrive under på, at især holdbarhed, sikkerhed og varme, tørre børn er i højsædet. Kort sagt: Dit barns overtøj er lidt af et videnskabsmæssigt forhindringsløb og det kan være svært at se, hvordan I kommer glade i mål.

Flyverdragt eller sæt..?

Er dit barn meget ude, så vælg først og fremmest noget let og slidstærkt overtøj. Tykt termotøj  og forede flyverdragter er gode. Tænk i ekstra forstærkning på numse og knæ, som ofte er ret udsatte. Fascinerer vandpytter din lille guldklump, er I nok ikke de eneste, der hurtigt har erkendt, hvor vigtigt det er, at tøjet er vandtæt.  

Sidder barnet omvendt ofte stille længe og leger i sandkassen, måske fordi det endnu er et ret lille barn, skal dragten især være varm,  gerne med tyk hætte også.

Mange synes, det er en fordel, at dragten er ud i ét frem for med separat jakke/bukser. Men det er helt og holdent en temperamentssag. Fordelen ved to-delte sæt er, at man også kan bruge dem hver for sig, hvilket nogle gange kan være godt. F.eks. sætte termojakken sammen med regnbukser og lign.

Flyverdragten skal samtidig være rummelig nok til, at dit barn kan bevæge sig i den, men ikke være så stor, at barnet drukner i den. En tommelfingerregel er, at du skal kunne tage en håndfuld løst stof i skridtet af dragten, når barnet har dragten på.

Du vil helt sikkert takke dig selv ved at aflaste dit barn til at være mere selvhjulpen. Det gør du bedst ved at vælge overtøj, det er nemt for dit barn selv at tage på og af. Du kender selv dit barn og ved, om det er fortrolig med lynlås, velcrolukninger, trykknapper etc.

Kig også gerne efter om flyverdragter og vinterjakker har reflekser, så dit barn er synlig i den mørke vintermorgentrafik.
Louise G.

Find termosæt til dit barn:

 1. Termotøj, *NYT* termosæt, Wheat, str. 128, Flot termosæt fra Wheat, som aldrig har været brugt - mær

  Termotøj, *NYT* termosæt, Wheat, str. 128, Flot termosæt fra Wheat, som aldrig har været brugt - mærkerne sidder stadig i. Jakke style Thilde og termobukser style Alex. Sælges for 325 kr. plus evt.

  325,00 kr.20-09-2023
 2. Termotøj, Termosæt, Wheat, str. 104, Helt nyt termotøj fra Wheat med prismærke i farven brown melang

  Termotøj, Termosæt, Wheat, str. 104, Helt nyt termotøj fra Wheat med prismærke i farven brown melange. Vi når ikke at bruge det. Kan afhentes på Amager mellem Lergravsparkens st og Amager Hospital ell

  375,00 kr.20-09-2023
 3. Termotøj, Termosæt, Celavi, str. 128, Rigtig lækkert termosæt fra Celavi.

Det er stort set ikke bru

  Termotøj, Termosæt, Celavi, str. 128, Rigtig lækkert termosæt fra Celavi. Det er stort set ikke brugt. Der er forstærkning på både knæ og numse.

  125,00 kr.20-09-2023
 4. Termotøj, Termosæt , Celavi, str. 98, Gråt termosæt i størrelse 98, hentes på Østerbro

  Termotøj, Termosæt , Celavi, str. 98, Gråt termosæt i størrelse 98, hentes på Østerbro

  35,00 kr.20-09-2023
 5. Termotøj, Termodragt 98, McKINLEY , str. 98, McKINLEY termosæt i str 98 
Næsten som ny
2-3 år

  Termotøj, Termodragt 98, McKINLEY , str. 98, McKINLEY termosæt i str 98 Næsten som ny 2-3 år

  100,00 kr.20-09-2023
 6. Termotøj, Termodragt 92-98 , ZigZag, str. 98, Tyk og varm termosæt fra ZigZa i str 92-98 (2-3år)
bru

  Termotøj, Termodragt 92-98 , ZigZag, str. 98, Tyk og varm termosæt fra ZigZa i str 92-98 (2-3år) brugt i kort tid , fremstå som ny.

  100,00 kr.20-09-2023

Varm inderst og yderst

En aftagelig hætte, der ikke lukkes under hagen, er også en god ide, synes mange. Dette af hensyn til dit barns sikkerhed og eventuelle kvælningsfare på legepladsen. Mange institutioner forbyder helt hætter på tøj og jakker. De anbefaler i stedet huer,  herunder især elefanthuer, da de også varmer halsen. Halstørklæder er ofte, ligesom hætter, bandlyst af hensyn til kvælningsfare. Men på regnfulde meget kolde dage, kan en hætte være vældigt rar at have. Især hvis I cykler til og fra institution/skole.

Husk at købe jakker, bukser og flyverdragter, som giver barnet bedst mulig bevægelsesfrihed og mulighed for et ekstra lag på særligt kolde dage. Tænk gerne over, at der skal kunne være en fleece trøje under jakken eller et par skiunderbukser under dragten, hvis det er råkoldt og dit barn har udsigt til mange timers ude-leg.

Hvis I har tørretumbler, så vær sikker på, at dragten tåler at blive tumblet. Mange har brug for det flere gange om ugen i vinterhalvåret, da overtøjet udsætter for lidt af hvert på ekspedition gennem hverdagen. I kan også købe en ekstra dragt billigt brugt, så I fast har noget at skifte med.

Sidst men ikke mindst: husk godt uld undertøj. Uld opsuger megen fugt, så huden ikke er fugtig, uden at uldens isolerende evne forsvinder. Uld inderst inde betyder altså, at dit barn holdes varm og tør. Sammen med det velovervejede overtøj, kan du da roligt sende familiens mindste på aktive eventyr. 

Skønne fleece jakker:

 1. Jakke, Varm jakke, Hummel, str. 86, Lækker camouflage Hummel jakke. Dejlig varm med fleece indeni. V

  Jakke, Varm jakke, Hummel, str. 86, Lækker camouflage Hummel jakke. Dejlig varm med fleece indeni. Vandtæt og åndbar.

  150,00 kr.20-09-2023
 2. Jakke, Sommer og vinter jakker, Mini a ture mini-a-ture, str. 86, 350kr samlet pris for 2 jakker. 
E

  Jakke, Sommer og vinter jakker, Mini a ture mini-a-ture, str. 86, 350kr samlet pris for 2 jakker. En let/sommer jakke En med tyk fleece vinter jakke Ingen navn i. Fin stand

  350,00 kr.20-09-2023
 3. Fleece, str.68 jakke pige, H&M, str. 68, Lyserød fleece jakke str. 68 fra H&M
Er i meget fin stand,

  Fleece, str.68 jakke pige, H&M, str. 68, Lyserød fleece jakke str. 68 fra H&M Er i meget fin stand, kun brugt til 1 barn, kun vasket i Neutral samt fra dyre- og røgfrit hjem. Kan afhentes i Slangerup

  40,00 kr.20-09-2023
 4. Fleece, str.80 strik fleece jakke, H&M, str. 80, Fleece jakke str. 80 fra H&M
Den er i fin stand, ku

  Fleece, str.80 strik fleece jakke, H&M, str. 80, Fleece jakke str. 80 fra H&M Den er i fin stand, kun brugt til 1 barn. Vasket i Neutral samt fra dyre- og røgfrit miljø. Kan afhentes i Slangerup og Ro

  50,00 kr.20-09-2023
 5. Jakke, Frakke, Mango, str. 134, Super skøn og varm fleece som går til omkring knæene. Lille syning g

  Jakke, Frakke, Mango, str. 134, Super skøn og varm fleece som går til omkring knæene. Lille syning gået op ved højre lomme som nemt kan fikses

  150,00 kr.19-09-2023
 6. Jakke, Fleece, Ver de terre, str. 140

  Jakke, Fleece, Ver de terre, str. 140

  50,00 kr.19-09-2023

    

MINE 5 YNDLINGSMÆRKER:

 • Ver de Terre - solide gode flyverdragter/jakker, som er meget slidstærke og altid kan sælges videre igen, fordi de er så populære. de er samtidig enormt lækre og hører lidt under 'luksus-kategorien'. vær dog opmærksom på at nmogle modeller har ægte pels på hætten, det er ikke alle, der bryder sig om dette. 

 • Mini a Ture: rigtig gode på overtøj og deres jakker og anorakker har vi haft af flere omgange. de er tykke og i god kvalitet og prisen samtidig overkommelig

 • Reima: rigtig gode på outdoor. har du et barn der er rigtig meget ude, hvor det er alfa omega at det holdes varm og tør hele dagen, så kig efter dette. de har flere gange vundet diverse test.

 • Mini Rodini - hvis du er til farverige, legesyge og moderigtige ting. deres overtøj er ofte meget populært, hvorfor det også er nemt at sælge videre igen bagefter. 

Relaterede artikler