Genbrugshjem i børnehøjde!
Børn

Genbrugshjem i børnehøjde!

Trine // Lortemor.dk
Trine // Lortemor.dk

Genbrugshjem i børnehøjde

Vi kender det sikkert alle sammen. Følelsen af at træde ind i et hjem, hvor alt står så sirligt og fint – der er ikke en eneste støvkugle i hverken hjørner eller langs panelerne. Hvor køkkenting hører til i køkkenet, og legetøj hører til på børneværelset. De hjem, hvor rummelighed vinder over renlighed – og hvor det er helt synligt, at her leves der!

Mit hjem går klart ind under den sidste kategori! Min spindevævssamling er enorm, og alt for ofte vinder sofaen (med en kop kaffe) over støvsugning og tømning af opvaskemaskinen. Ville sådan ønske, at jeg var født med et rengøringsgen – eller måske bare evnen til at spotte rodet, inden det vokser til en uoverskueligt tjans.

Jeg har altid ejet ting der kommer fra andre. Bevares – i ny og næ sniger der sig ting ind der er spritnye. F.eks ville jeg aldrig købe en toiletbørste fra andre. Ej heller diverse ting til den personlige hygiejne. Her tænker jeg tandbørster.

De ting jeg omgiver mig med, og som mit barn omgiver sig med er sådan cirka 70 % genbrug. Og jeg har nogle gange spurgt mig selv om, at hvis nu jeg var mangemillionær – ville det så være anderledes? Jeg ved det ikke. Men glæden ved at gå på jagt, spare penge og eje ting der er værdifulde på en helt anden måde end rent pengemæssigt, dét tiltaler mig!

Et sneakpeek ind på Alfreds værelse
Et sneakpeek ind på Alfreds værelse
glæden ved at gå på jagt, spare penge og eje ting der er værdifulde på en helt anden måde end rent pengemæssigt, dét tiltaler mig!
Trine Maria Larsen

Der findes meget få ting hos os, som Alfred ikke må pille ved. Det betyder ikke at man gerne må svinge sig i Orientlampen.  Eller at vi smider Panthellaen  ned og tager os en frisk omgang limbo.

Se flere lamper fra DBA

 1. Gulvlampe, Verner Panton, Verner Panton standerlampe model Panthella, i hvid plast. 
Produceret af L

  Gulvlampe, Verner Panton, Verner Panton standerlampe model Panthella, i hvid plast. Produceret af Louis Poulsen ca. 1970'erne. Brugt stand, fod fremstår med ridser, kan nok poleres væk samt skærm me

  2.200,00 kr.27-05-2023
 2. Gulvlampe, Panthella, Verner Pantons smukke tidløse gulvlampe, der giver et dejligt behageligt lys.

  Gulvlampe, Panthella, Verner Pantons smukke tidløse gulvlampe, der giver et dejligt behageligt lys. Står i virkelig flot stand. Som det er normalt for lampen er der farveforskel på grund sollys. Det

  2.350,00 kr.27-05-2023
 3. Verner Panton
Panthella standerlampe
Kr. 2200,-

  Verner Panton Panthella standerlampe Kr. 2200,-

  Verner Panton Panthella standerlampe Kr. 2200,-, WWW.ANTIKPJOT.DK Verner Panton standerlampe model Panthella, udført i hvid plast. Produceret af Louis Poulsen ca. 1970'erne. Brugt stand, fod fremst

  2.200,00 kr.27-02-2023
 4. Standerlampe, Panthella. Verner panton., Panthella gulvlampe skærmholder og skærm er ok ny fod og l

  Standerlampe, Panthella. Verner panton., Panthella gulvlampe skærmholder og skærm er ok ny fod og ledning monteret. Fjernbetjening til sluk og tænd samt lys styrke

  2.850,00 kr.26-05-2023
 5. Gulvlampe, LYFA Trixel - Bent Karlby, Fremstillet af LYFA. 118 cm høj - skærm Ø 40 cm. Afbryderkonta

  Gulvlampe, LYFA Trixel - Bent Karlby, Fremstillet af LYFA. 118 cm høj - skærm Ø 40 cm. Afbryderkontakt på foden. Flot stand. Under messingskiven på toppen er der en lille revne på 1 cm + en på under

  1.500,00 kr.23-05-2023
 6. Gulvlampe, Panton, Flot Panthella gulvlampe i flot stand. Lampen har dog en lille skade på toppen (s

  Gulvlampe, Panton, Flot Panthella gulvlampe i flot stand. Lampen har dog en lille skade på toppen (se billede) som dog er meget svær at se og afspejler pris.

  1.700,00 kr.23-05-2023

Det betyder, at når aftensmaden skal serveres, så er det for mig fuldstændig ligegyldigt om det er på hans snuble-sikre service eller om det er på arvestellet.

Det kan sagtens (SAGTENS) lyde som om jeg er en frelst hippie-mor, der forsøger at ophøje min 3 årige og sende ham ud i verden med en følelse af ekstrem selvglæde…. Men i virkeligheden handler det nok om, at jeg virkelig gerne vil have at han føler sig hjemme i sit hjem.

Det fineste lille teakskrivebord og skolestol - begge dele fundet på DBA
Det fineste lille teakskrivebord og skolestol - begge dele fundet på DBA

Find de populære Skolestole på DBA

 1. Spisebordsstol, Sælger 5 stk. sorte stole pga. flytning. Det er nogle ældre skolestole, jeg har sat

  Spisebordsstol, Sælger 5 stk. sorte stole pga. flytning. Det er nogle ældre skolestole, jeg har sat i stand for et par år siden. De kan stables. De er i fin stand, men har selvfølgelig lidt patina.

  900,00 kr.27-05-2023
 2. Spisebordsstol, Metal og træ, Ukendt, Skolestole der kan stables. De er blevet brugt en del og har d

  Spisebordsstol, Metal og træ, Ukendt, Skolestole der kan stables. De er blevet brugt en del og har derfor den helt rette patina.

  700,00 kr.18-05-2023
 3. Spisebordsstol, Teak, 
2 teak spisebordsstole eller skolestole. 
Jeg tror de er fra Munch møbler i 6

  Spisebordsstol, Teak, 2 teak spisebordsstole eller skolestole. Jeg tror de er fra Munch møbler i 60’erne, med patina. Pris for begge

  800,00 kr.16-05-2023
 4. Spisebordsstol, 4 stk. træstole, 4 stk. arbejdsstole / skolestole. Meget rå med flot patina. 

R

  Spisebordsstol, 4 stk. træstole, 4 stk. arbejdsstole / skolestole. Meget rå med flot patina. Retromøbler, retro, antik,

  1.250,00 kr.13-05-2023
 5. Spisebordsstol, Træ/metal, Fine gamle skolestole i god stand. 5 styks.

  Spisebordsstol, Træ/metal, Fine gamle skolestole i god stand. 5 styks.

  500,00 kr.05-05-2023
 6. Spisebordsstol, Fine skolestole sælges.

De to stole sælges samlet for 400 kr.

  Spisebordsstol, Fine skolestole sælges. De to stole sælges samlet for 400 kr.

  400,00 kr.01-05-2023

At det er helt okay at togbanen  er i stuen, eller at hans bøger står side om side med mine egne i bogreolen. At hans ting og hans udfoldelser ikke kun hører til på hans eget værelse.

Find billige og fine togbaner på DBA

 1. Togbane, BRIO træ togbane med 19 buede, 12 lige skinner, broer, signaler lokomotiv med 2 vogne samt

  Togbane, BRIO træ togbane med 19 buede, 12 lige skinner, broer, signaler lokomotiv med 2 vogne samt diverse klodser. Afhentes i Frederikssund.

  350,00 kr.28-05-2023
 2. BRIO togbane, BRIO togbane med tilbehør:)

  BRIO togbane, BRIO togbane med tilbehør:)

  250,00 kr.28-05-2023
 3. BRIO togbane og tilbehør, Stor BRIO togbane med meget tilbehør 
Har også en BRIO bil bane. 
Bud modt

  BRIO togbane og tilbehør, Stor BRIO togbane med meget tilbehør Har også en BRIO bil bane. Bud modtages gerne. Flere billeder kan sendes.

  1.200,00 kr.28-05-2023
 4. BRIO togbane med tilbehør, 96 dele i alt.

BRIO
Skinner: 
10 lange lige ud
1 lang lige ud med bro
2

  BRIO togbane med tilbehør, 96 dele i alt. BRIO Skinner: 10 lange lige ud 1 lang lige ud med bro 2 lange lige ud med hæld (til bakke) 22 dreje store 10 små dreje 1 lige ud mellem 2 lige ud kort 5 li

  470,00 kr.27-05-2023
 5. Brio tog stor pakke, Masser af dele til Brio togbane, bl.a færge, zoologisk have, togstation, broer,

  Brio tog stor pakke, Masser af dele til Brio togbane, bl.a færge, zoologisk have, togstation, broer, dyr, træer, en hel masse skinner mm (se billederne) Der er 5 lokomotiver (et batteridrevet) og 11 v

  850,00 kr.27-05-2023
 6. Togbane, Mange dele til Brio togbane og en del skinner.

  Togbane, Mange dele til Brio togbane og en del skinner.

  400,00 kr.27-05-2023

Jeg har virkelig forsøgt at lave hans værelse mange gange, men sandheden er, at hans ting på mystisk vis altid ender alle mulige andre steder i huset. Heldigvis er der en balance! For når jeg hver mandag afleverer ham hos farmand, så går oprydningen i gang. Ugens lege bliver pakket lidt væk, og så bliver støvsugeren svinget og opvasken gjort op og taget. For søndag aften starter hele svineriet forfra. Nye lege, nye togbaner – en ny uge.

Jeg tror at det er vigtigt at føle sig hjemme. Både for de store og for de små. At vi kan bygge en langt større og langt mere sej togbane, der kan brede sig ind mellem skænken og under sofabordet. At gryderne i køkkenet kan findes i sofaen om aftenen, fordi de gør sig ganske udmærket som slagtøj og at jeg dermed aldrig undrer mig over, at jeg finder biler og lokomotiver i mine vindueskarme eller i min seng.  At mit skrivebord ikke kun bruges når jeg arbejder, men også må få farverige streger og tegneri udenfor malebogen.

Naturligvis må man sætte grænser – en LP er ikke en frisbee, og mine krystalglas står også på øverste hylde. Mor vil gerne have pæne ting. Og også gerne ting for sig selv J

Relaterede artikler