Genbrugshjem i børnehøjde!
Børn

Genbrugshjem i børnehøjde!

Trine // Lortemor.dk
Trine // Lortemor.dk

Genbrugshjem i børnehøjde

Vi kender det sikkert alle sammen. Følelsen af at træde ind i et hjem, hvor alt står så sirligt og fint – der er ikke en eneste støvkugle i hverken hjørner eller langs panelerne. Hvor køkkenting hører til i køkkenet, og legetøj hører til på børneværelset. De hjem, hvor rummelighed vinder over renlighed – og hvor det er helt synligt, at her leves der!

Mit hjem går klart ind under den sidste kategori! Min spindevævssamling er enorm, og alt for ofte vinder sofaen (med en kop kaffe) over støvsugning og tømning af opvaskemaskinen. Ville sådan ønske, at jeg var født med et rengøringsgen – eller måske bare evnen til at spotte rodet, inden det vokser til en uoverskueligt tjans.

Jeg har altid ejet ting der kommer fra andre. Bevares – i ny og næ sniger der sig ting ind der er spritnye. F.eks ville jeg aldrig købe en toiletbørste fra andre. Ej heller diverse ting til den personlige hygiejne. Her tænker jeg tandbørster.

De ting jeg omgiver mig med, og som mit barn omgiver sig med er sådan cirka 70 % genbrug. Og jeg har nogle gange spurgt mig selv om, at hvis nu jeg var mangemillionær – ville det så være anderledes? Jeg ved det ikke. Men glæden ved at gå på jagt, spare penge og eje ting der er værdifulde på en helt anden måde end rent pengemæssigt, dét tiltaler mig!

Et sneakpeek ind på Alfreds værelse
Et sneakpeek ind på Alfreds værelse
glæden ved at gå på jagt, spare penge og eje ting der er værdifulde på en helt anden måde end rent pengemæssigt, dét tiltaler mig!
Trine Maria Larsen

Der findes meget få ting hos os, som Alfred ikke må pille ved. Det betyder ikke at man gerne må svinge sig i Orientlampen.  Eller at vi smider Panthellaen  ned og tager os en frisk omgang limbo.

Se flere lamper fra DBA

 1. Gulvlampe, Louis Poulsen, PANTHELLA FLOOR Verner Panton for Louis Poulsen
White opal acryl farve
Lam

  Gulvlampe, Louis Poulsen, PANTHELLA FLOOR Verner Panton for Louis Poulsen White opal acryl farve Lampen er uåbnet og stadig i original boks med certificate. Kun pickup i Nørrebro

  5.200,00 kr.27-09-2023
 2. Gulvlampe, Panthella, Uden skærm og top-knop.... Men ellers i ret flot stand. En del ridser på foden

  Gulvlampe, Panthella, Uden skærm og top-knop.... Men ellers i ret flot stand. En del ridser på foden, navnlig i området med afbryderen.... Men metallet er ikke gulligt, som det ellers ofte er tilfælde

  700,00 kr.25-09-2023
 3. Gulvlampe, Louis Poulsen, Panthella gulvlampe med defekt skærmholder (kan købes som reservedel) elle

  Gulvlampe, Louis Poulsen, Panthella gulvlampe med defekt skærmholder (kan købes som reservedel) ellers fin stand. Stang malet hvid.

  900,00 kr.24-09-2023
 4. Verner Panton - Louis Poulsen - Gulvlampe (1) - Panthella

  Verner Panton - Louis Poulsen - Gulvlampe (1) - Panthella

  Designer Furniture & Objects, Smuk gulvlampe Panthella fra Verner Panton, i Hvid. Skyggen er i rigtig god stand. Farven på bunden og foden ændrede sig gennem årene. Kun foden viser nogle mindre ridser

  5.960,00 kr.23-09-2023
 5. Gulvlampe, Panthella, Panthella lampe, ikke i særlig god stand

  Gulvlampe, Panthella, Panthella lampe, ikke i særlig god stand

  1.400,00 kr.18-09-2023
 6. Standerlampe, Pantella, Gulvlampe Verner Phanton, panthella, Phantella, ingen skrammer eller ridser

  Standerlampe, Pantella, Gulvlampe Verner Phanton, panthella, Phantella, ingen skrammer eller ridser, ingen stjerner i kuplen.

  3.000,00 kr.15-09-2023

Det betyder, at når aftensmaden skal serveres, så er det for mig fuldstændig ligegyldigt om det er på hans snuble-sikre service eller om det er på arvestellet.

Det kan sagtens (SAGTENS) lyde som om jeg er en frelst hippie-mor, der forsøger at ophøje min 3 årige og sende ham ud i verden med en følelse af ekstrem selvglæde…. Men i virkeligheden handler det nok om, at jeg virkelig gerne vil have at han føler sig hjemme i sit hjem.

Det fineste lille teakskrivebord og skolestol - begge dele fundet på DBA
Det fineste lille teakskrivebord og skolestol - begge dele fundet på DBA

Find de populære Skolestole på DBA

 1. Spisebordsstol, Café stole, diner, skolestole, spisestole, køkken, 21 retro stole, Læderstole, stabl

  Spisebordsstol, Café stole, diner, skolestole, spisestole, køkken, 21 retro stole, Læderstole, stable, stabelstole, 21 skønne gamle stole med crom stel og sæde af læder og stof. De står flot og velho

  250,00 kr.27-09-2023
 2. Spisebordsstol, Teak, Gamle skolestole 
Har mange

  Spisebordsstol, Teak, Gamle skolestole Har mange

  200,00 kr.26-09-2023
 3. Spisebordsstol, Metal og bøgefiner, Skolestol, To super fede retro skolestole / institutionsstole fr

  Spisebordsstol, Metal og bøgefiner, Skolestol, To super fede retro skolestole / institutionsstole fra 90’erne. Stolene er lavet meget solidt i metal og bøg. Passer perfekt til det 90’er /00’er retro h

  300,00 kr.26-09-2023
 4. Spisebordsstol, Laminattræ, stål, Skolestole, Fem fede skolestole i rødt og laminattræ

Træet har en

  Spisebordsstol, Laminattræ, stål, Skolestole, Fem fede skolestole i rødt og laminattræ Træet har en del slid men de står ret flot alligevel. Kan stackes. Man sidder, ikke overraskende, godt i dem

  200,00 kr.23-09-2023
 5. Spisebordsstol, Retro stabelbare skolestole. 60’er og 70’er stole. Har brugsspor og små finer skader

  Spisebordsstol, Retro stabelbare skolestole. 60’er og 70’er stole. Har brugsspor og små finer skader. Sælges 50 kr. pr stk

  50,00 kr.18-09-2023
 6. Andet, Skolestole med justerbare ben - 2 stk. - højde 40 - 47 cm. - sæde 46 x 38 cm. - stel i metal

  Andet, Skolestole med justerbare ben - 2 stk. - højde 40 - 47 cm. - sæde 46 x 38 cm. - stel i metal - pr. stk. 75 kr.

  75,00 kr.17-09-2023

At det er helt okay at togbanen  er i stuen, eller at hans bøger står side om side med mine egne i bogreolen. At hans ting og hans udfoldelser ikke kun hører til på hans eget værelse.

Find billige og fine togbaner på DBA

 1. Briotogbane, En masse Brio til togbane bygning.

  Briotogbane, En masse Brio til togbane bygning.

  500,00 kr.28-09-2023
 2. Lufthavn med fly, Brio lufthavn, fly, bus, og kontroltårn. Jeg er ikke sikker på om det er Brio, men

  Lufthavn med fly, Brio lufthavn, fly, bus, og kontroltårn. Jeg er ikke sikker på om det er Brio, men det passer til togbanen

  299,00 kr.27-09-2023
 3. BRIO togbane, Togbane med alt hvad dertil høre, dyr, toge samt selvkørende tog der koster 200kr i si

  BRIO togbane, Togbane med alt hvad dertil høre, dyr, toge samt selvkørende tog der koster 200kr i sig selv. Flere billeder kan sendes ved interesse.

  350,00 kr.26-09-2023
 4. Brio togbane, 125 dele Brio togskinner, broer, skiftespor, tog, vogne, elektriske tog, huse mm
Sælge

  Brio togbane, 125 dele Brio togskinner, broer, skiftespor, tog, vogne, elektriske tog, huse mm Sælges samlet

  525,00 kr.26-09-2023
 5. Brio togbane, Sælger vores brio togbane samlet

  Brio togbane, Sælger vores brio togbane samlet

  350,00 kr.26-09-2023
 6. Lille togbane, Fin lille togbane med bro

  Lille togbane, Fin lille togbane med bro

  150,00 kr.26-09-2023

Jeg har virkelig forsøgt at lave hans værelse mange gange, men sandheden er, at hans ting på mystisk vis altid ender alle mulige andre steder i huset. Heldigvis er der en balance! For når jeg hver mandag afleverer ham hos farmand, så går oprydningen i gang. Ugens lege bliver pakket lidt væk, og så bliver støvsugeren svinget og opvasken gjort op og taget. For søndag aften starter hele svineriet forfra. Nye lege, nye togbaner – en ny uge.

Jeg tror at det er vigtigt at føle sig hjemme. Både for de store og for de små. At vi kan bygge en langt større og langt mere sej togbane, der kan brede sig ind mellem skænken og under sofabordet. At gryderne i køkkenet kan findes i sofaen om aftenen, fordi de gør sig ganske udmærket som slagtøj og at jeg dermed aldrig undrer mig over, at jeg finder biler og lokomotiver i mine vindueskarme eller i min seng.  At mit skrivebord ikke kun bruges når jeg arbejder, men også må få farverige streger og tegneri udenfor malebogen.

Naturligvis må man sætte grænser – en LP er ikke en frisbee, og mine krystalglas står også på øverste hylde. Mor vil gerne have pæne ting. Og også gerne ting for sig selv J

Relaterede artikler