10 børnemøbler, du bør købe brugt
Børn

10 børnemøbler, du bør købe brugt

Louise Guldager
Louise Guldager

Ikke alle møbler og ting til børn behøves at blive købt fra ny. Faktisk er der flere møbler, som du bør købe brugt. Det er nemlig kun i brugt version, at de hitter. Her får du svaret på hvilke møbler, der er tale om, og hvorfor de kun hitter i brugt.

De fleste af os, der har børn, kan nok godt nikke genkendende til det; Vi vil gerne købe fine møbler til de små og indrette, så de har det godt i hjemmet. Men vi rammes også næsten uundgåeligt af en snert af nostalgi, når vi gør det. For hvordan var det nu lige, det var med den der gamle seng, vi selv sov middagslur i eller den lille dukkevogn, som kusine Oda trillede rundt med?

De følgende ti ting kan det faktisk bedst betale sig at købe brugt. Simpelthen fordi, det netop er historien og nostalgien i produktet, der gør dem attraktive. De må gerne have patina og gerne ligne noget, du har hevet ned fra dit eget loft fra dengang, du selv var barn:

1. Slagbænken

Den lille slagbænk er fuld af nostalgi. Og så er den praktisk. Barnet kan sidde, lege og tegne på den, men da den også ofte rummer mulighed for opbevaring, er det et multifunktionsmøbel, der netop er meget populære på moderne børneværelser.

Slagbænke på DBA:

 1. Andet, Ikea, MÅSTAD

Bænk med legetøjsopbevaring, hvid/hvid, 90x52x48 cm. 
Der er masser af plads i

  Andet, Ikea, MÅSTAD Bænk med legetøjsopbevaring, hvid/hvid, 90x52x48 cm. Der er masser af plads i kassen til store ting som f.eks. tøjdyr og bolde – perfekt, når man skal rydde op i en fart. Inkl.

  550,00 kr.26-02-2024
 2. Andet, Brio, Super sødt sæt til små børn. Top kvalitet sæt bestående af bord, bænk og lille stol. Sæ

  Andet, Brio, Super sødt sæt til små børn. Top kvalitet sæt bestående af bord, bænk og lille stol. Sættet er brugt og har patina, men ingen skader, og er fuldt brugbart og solidt.

  1.800,00 kr.26-02-2024
 3. Bænk, Trip trap, Trip trap bænk med rum under,
Har stået under halvtag, så trænger til rengøring.

  Bænk, Trip trap, Trip trap bænk med rum under, Har stået under halvtag, så trænger til rengøring. Det er brugsslid og 1 tern i Trip trap mønstret bagpå mangler. Dog ingen ulempe ved brug af bænken

  350,00 kr.26-02-2024
 4. Bænk, Flexa, Skønne børnemøbler fra Flexa sælges. 2 stk. bogreoler i rosa og mint (udgået farver) og

  Bænk, Flexa, Skønne børnemøbler fra Flexa sælges. 2 stk. bogreoler i rosa og mint (udgået farver) og 3 stk. børnebænke med skuffe på hjul til opbevaring under i farverne rosa, mint og råhvid. Genialt

  1.000,00 kr.26-02-2024
 5. Bænk, Sød børnebænk med den helt rigtig patina. 
Har en lille krog der holder låget oppe, så det ikk

  Bænk, Sød børnebænk med den helt rigtig patina. Har en lille krog der holder låget oppe, så det ikke lukker ned når man tager ting fra rummet.

  900,00 kr.26-02-2024
 6. Opbevaring, Ikea, Ikea småstad slagbænk i hvid. Fin stand næsten uden skrammer - dog er der ridser i

  Opbevaring, Ikea, Ikea småstad slagbænk i hvid. Fin stand næsten uden skrammer - dog er der ridser i malingen på indersiden af skuffen i toppen (se billede). Nypris 749. Mere info her: https://ingk

  300,00 kr.25-02-2024

Klik her for at se alle de slagbænke til børn, du lige nu kan købe brugt.

Den må dog rigtig gerne se brugt ud. Og helst også gerne være det. Alle kan gå ud og købe en skinnende ny, attraktionen, og pointen med dette møbel er, at det skal ligne noget, du selv har brugt, dengang du var barn.

Den skal helst være i træ og have en masse naturlig patina. Det skaber den rette stemning og charme, som sammensat med nyere møbler giver det rigtige, autentiske udtryk på børneværelset.

Den gamle retro slagbænk til børneværelset er populær. Den må gerne være fuld af patina
Den gamle retro slagbænk til børneværelset er populær. Den må gerne være fuld af patina

2. Juno sengen

Den gamle originale Juno-seng, også kalder Lille Per-sengen, kendt fra netop Lille Per filmene er fortsat yderst populær. Den er blevet nyproduceret, og også disse er i høj kurs, men allermest cool er det dog at have en original stående, som Viggo Einfeldt lavede tilbage i 1940erne. Skønt den nye model er opdateret på sikkerheden, så er det altså især den gamle model, som er eftertragtet til trods herfor.

Det er den, fordi den er tidsløs i sit design og fuld af nostalgi og historie. Den emmer af barndomsminder for forældre-generationen, og de fleste af os husker vores egen barndom gennem den ikoniske sengs små tremmer. Den må gerne have patina og se ud til at have været brugt. Det gør ikke spor. Vær dog opmærksom på, hvis du køber, at de nye madrasmål er anderledes.

Juno senge til salg på DBA:

 1. Tremmeseng, Juno seng, Junoseng med udtræk. Trænger til at blive slebet og malet.

  Tremmeseng, Juno seng, Junoseng med udtræk. Trænger til at blive slebet og malet.

  450,00 kr.27-02-2024
 2. Tremmeseng, Juno seng, Klassisk tremmeseng fra Juno. Det er den originale Juno som er renoveret af M

  Tremmeseng, Juno seng, Klassisk tremmeseng fra Juno. Det er den originale Juno som er renoveret af MioMIO Vintage. Ny pris kr. 6.000 Malet i den skønne farve Cathedral Taupe Størrelse: 70x110/160 S

  2.500,00 kr.26-02-2024
 3. Tremmeseng, Tremmeseng, Junoseng, Lilleper seng, Original Juno seng, Lille Per seng der vokser med b

  Tremmeseng, Tremmeseng, Junoseng, Lilleper seng, Original Juno seng, Lille Per seng der vokser med barnet. Sengen er derfor en udtræksseng, der kan anvendes som babyseng/tremmeseng (70x110 cm) og sen

  3.000,00 kr.25-02-2024
 4. Tremmeseng, Original Junoseng, En så fin Original Junoseng med tremmesider. 

Det hele er malet er s

  Tremmeseng, Original Junoseng, En så fin Original Junoseng med tremmesider. Det hele er malet er så fin støvet lyseblå. Det er så skøn men vi må overgå til køjeseng. Tremmerne fik jeg lavet fra ny

  1.500,00 kr.25-02-2024
 5. Tremmeseng, Sebra Juno tremmeseng, Charmerende Sebra Juno baby og junior tremmeseng (Lille Per seng)

  Tremmeseng, Sebra Juno tremmeseng, Charmerende Sebra Juno baby og junior tremmeseng (Lille Per seng) inkl. sidestykker. Den kan trækkes ud som juniorseng. Sengen er i rigtig fin stand med få brugsspo

  2.000,00 kr.25-02-2024
 6. Lille per / Juno seng 70x110

  Lille per / Juno seng 70x110

  Tremmeseng, Lilleper / juno seng, b: 70 l: 110, Klassiske Lille Per seng, 70x110cm, som kan forlænges en yderligere ca. 35cm. Dermed perfekt fra nyfødte til 4-5års alder. Nogle brugsspor, men en rel

  1.200,00 kr.25-02-2024

Lige nu er der 47 Juno senge til salg på DBA. 13 af dem ligger under 2.000 kroner, mens resten ligger mellem 2.000 – 5.000 kroner. For en seng, der har 60 år på bagen, må det siges at være nostalgi, når det er bedst.

Især de gamle originale modeller fra 40erne er populære, når det gælder Juno-sengen. Den hitter som aldrig før
Især de gamle originale modeller fra 40erne er populære, når det gælder Juno-sengen. Den hitter som aldrig før

3. Kurvevugge

En af de ting, der har fået et stort come-back de seneste år i babyland, er kurve-vuggen. Den skal helst være original og gammel, altså ikke en nyproduceret udgave - og er man bare lidt med på baby-beatet disse dage, så skal man have sådan én. De originale har oftest hjul, som gør dem smarte, fordi man kan flytte vuggen rundt i huset eller lejligheden, de fylder ikke så meget og kan derfor nemt rulles hen til sengen, hvor de voksne sover eller ind i stuen efter behov. 

Her er det især nostalgien og historien, der vægter, så hvis du ikke er så heldig at have én, der er gået i arv, er det én af de ting, du skal købe brugt. Søg på kurve-vugge eller moseskurv.

Designer børnestole til salg på DBA:

 1. Juniorstol, Hukit, Prisen er pr. stk

  Juniorstol, Hukit, Prisen er pr. stk

  250,00 kr.27-02-2024
 2. Juniorstol, Hukit, 2 x hukit juniorstole til 500,-

  Juniorstol, Hukit, 2 x hukit juniorstole til 500,-

  500,00 kr.27-02-2024
 3. Bord/stolesæt, Hukit, Sæt med to stole fra Hukit samt et lille sidebord. Fremstår nymalet i den fine

  Bord/stolesæt, Hukit, Sæt med to stole fra Hukit samt et lille sidebord. Fremstår nymalet i den fine lysegrå farve. Træet er blevet slebet og sæbebehandlet. Begge stole er robuste og i god stand. Si

  835,00 kr.26-02-2024
 4. Andet, Hukit, Der er 4 stk. Sælges samlet.

  Andet, Hukit, Der er 4 stk. Sælges samlet.

  1.400,00 kr.25-02-2024
 5. Juniorstol, Hukit, Super fin arkitekt stol. 
Størrelse 40 cm / fra hvor sidder til gulv. 
Passer til

  Juniorstol, Hukit, Super fin arkitekt stol. Størrelse 40 cm / fra hvor sidder til gulv. Passer til børn fra ca. 3-9 år.

  125,00 kr.24-02-2024
 6. Andet, Hukit, Upcycled - små malerier på møbler - Håndmalede børnemøbler i træ - alle lakeret med ro

  Andet, Hukit, Upcycled - små malerier på møbler - Håndmalede børnemøbler i træ - alle lakeret med robust giftfri møbellak Alle unikke, med hver deres historie og derfor med de skønshedsfejl der hører

  1.135,00 kr.21-02-2024

Lige nu er der 45 Hukit-børnestole til salg på DBA. Oprindeligt er de kendt fra institutionerne, men deres tydelige retrolook hitter stort og allerhelst i en tydeligt brugt version.

4. Designer børnestole

En anden ting, der hitter stort at finde brugt og med masser af tydelig patina og historie, er gamle, originale designer-børnestole. Der er flere brands, som er populære, fælles er dog, at der er tale om godt, velkendt design, der emmer af håndværk, tradition og autenticitet.

Et eksempel er Philippe Starck børnestole eller de gamle, originale stole designet af Hans J. Wegner, produceret af Carl Hansen & Søn. De må gerne have flot patina og brugsspor. Kig efter kvalitetsmærke i bunden.

Kig også efter Arne Jacobsen børnestole eller originale stole fra de gamle dage i FDB. Også de gamle, klassiske retro-barnestole fra Alvar Alto hitter ligesom Hukit, der oprindeligt er et retro institutions møbel fra forældregenerationens barndom gør det. I 1967 designede møbelsnedker Kaj Høffer Larsen en børnestol til Hukit. Stolen er siden blevet produceret i over 100.000 eksemplarer og står stadig ude i de danske børnehaver og i private hjem.

I 60'erne iførte mange børn sig overalls med messingspænde, som samlede selerne på ryggen. Til gene for børnene og det ridsede også lakken i stoleryggen. Derfor designede Kaj Høffer det store hul i ryggen, som i dag er stolens kendetegn.

LÆS OGSÅ: 8 ting vi legede med i 90erne

De gamle retro stole må gerne have tilhørt en skole eller institution, det gør kun nostalgien og historien endnu mere aktuel og betagende. Søg på eksempelvis ’skolestole’ eller ’fra institution’, når du laver en DBA søgning
De gamle retro stole må gerne have tilhørt en skole eller institution, det gør kun nostalgien og historien endnu mere aktuel og betagende. Søg på eksempelvis ’skolestole’ eller ’fra institution’, når du laver en DBA søgning

5. Retro dukkevognen

Dukkevogne har alle dage været populære og ikke kun hos pigerne. De er genstand for mange timers leg og går nok aldrig af mode. Lige nu hitter dog især gamle, originale versioner langt mere end nyindkøbte. De har charme og fortælling og det viser overskud, at man har brugt tid på at lede efter det rigtige look frem for blot at styrte ned i en børnebutik og købe en ny. Samtidig elsker vi det unikke, og de gamle retro-dukkevogne ligner ikke naboens. Den er særlig og med til at skabe personlighed på børneværelset.

Retro dukkevogne til salg på DBA:

 1. Dukkevogn

  Dukkevogn

  400,00 kr.27-02-2024
 2. Dukkevogn, Lækker dukkevogn fra Smallstuff - som ny

Håndlavet dukkevogn i naturflet
Smuk pudder far

  Dukkevogn, Lækker dukkevogn fra Smallstuff - som ny Håndlavet dukkevogn i naturflet Smuk pudder farve Malet og lakeret metalstel Med bomuldsmadras Mål: 46x30x49 cm Liggemål: 38 cm Alder: 1 år + Højde

  250,00 kr.26-02-2024
 3. Dukkevogn, Odder, NY Odder retro Dukkevogn. 
Har aldrig kørt udenfor, ikke falmet, ingen rust, som b

  Dukkevogn, Odder, NY Odder retro Dukkevogn. Har aldrig kørt udenfor, ikke falmet, ingen rust, som billederne viser. Står som NY.! Medfølger porcelænsdukke, sengetøj, lagen. Kommer fra røg og dyre

  850,00 kr.26-02-2024
 4. Dukkevogn, Scandia, Sælger denne fine grå Scandia dukkevogn i fløjl uden skader i stoffet. Stellet h

  Dukkevogn, Scandia, Sælger denne fine grå Scandia dukkevogn i fløjl uden skader i stoffet. Stellet har minimalt lidt rust trænger bare til en pudse klud. Der medfølger lift, dyne, pude og madras. Den

  650,00 kr.02-12-2023
 5. Dukkevogn, Sød lille dukkevogn med sengetøj, dukkeseng med sengetøj og højstol til dukken. Kun brugt

  Dukkevogn, Sød lille dukkevogn med sengetøj, dukkeseng med sengetøj og højstol til dukken. Kun brugt af et barn hjemme ved bedsteforældre Liften kan tages af barnevognen og bruges seperat Sælges saml

  300,00 kr.25-02-2024
 6. Dukkevogn, Smallstuff dukkevogn i natur-farve. 

Den har to skader bag på i flettet. Se billeder. De

  Dukkevogn, Smallstuff dukkevogn i natur-farve. Den har to skader bag på i flettet. Se billeder. Derfor prisen. Nypris 999

  300,00 kr.25-02-2024

Retro dukkevogne er ekstremt populære, da de er med til at indkapsle den unikke og modige stil. Lige nu er der 68 til salg på DBA, og de fleste ligger under 500 kroner.

6. Skolepulten

Den gamle skolepult tilhører oprindeligt en tid, der er så fjern for de fleste af os, at den netop er cool igen. Den er rendyrket nostalgi og charme, og det signer næsten sig selv, at det netop er dens historie, som er det populære. Derfor giver det heller ingen mening at købe en ny skolepult. Den SKAL være gammel og med patina. Om den er i solidt træ eller en mere industriel fransk udgave med stålstel gør ikke den store forskel. Den er cool og i sig selv et så tydeligt statement, at den vil opgradere ethvert børneværelse på nul komma fem.

Skolepulte til salg på DBA:

 1. Skolepult, Fin gammel skolepult

Kommer fra Gammelgaardskolen, Åbyhøj

  Skolepult, Fin gammel skolepult Kommer fra Gammelgaardskolen, Åbyhøj

  800,00 kr.26-02-2024
 2. Skolepult, Ukendt, Klassisk skolepult med patina.

  Skolepult, Ukendt, Klassisk skolepult med patina.

  400,00 kr.24-02-2024
 3. Skolepult, Patina, Skønne patina skolepulte i flot stand sælges samlet

  Skolepult, Patina, Skønne patina skolepulte i flot stand sælges samlet

  1.000,00 kr.21-02-2024
 4. Skolepult, Gammel skolebænk fra Vindinge gamle skole (5800 Nyborg). Restaureret af lokal malermeste

  Skolepult, Gammel skolebænk fra Vindinge gamle skole (5800 Nyborg). Restaureret af lokal malermester.

  1.000,00 kr.17-02-2024
 5. Skolepult, SIS møbler, Danskproduceret skolebord i god stand
Måler 120cm lang, 60cm bred, højde 75,5

  Skolepult, SIS møbler, Danskproduceret skolebord i god stand Måler 120cm lang, 60cm bred, højde 75,5

  400,00 kr.02-02-2024
 6. Skolepult, Gammelt etmands skolepult med den helt rigtige patina.
Dekorativ og meget brugbar til f.e

  Skolepult, Gammelt etmands skolepult med den helt rigtige patina. Dekorativ og meget brugbar til f.eks tegning. Længde 58cm, bredde (dybde) 76cm og højde 81,5cm. Skal afhentes.

  290,00 kr.26-01-2024

Den gamle skolepult er så fuld af nostalgi, at det næsten siver ned af vægen. Den er ultra cool og vil gøre glæde i de fleste børneværelser. Lige nu er der 155 til salg på DBA.

7. Køjeseng

Køjesengen er utrolig smart og et virkelig godt køb, fordi den kan bruges gennem hele dit barns barndom. Der kan købes et hav af ekstradele til den, som kan gøre den til ikke kun en seng, men en form for lille legeplads – og dit barn vil elske at have sin egen, lille hule der.

Pointen med at købe en køjeseng brugt er især den besparelse, der ligger, men dertil kommer, at de gamle modeller ofte er produceret i slidstærke materialer, og gør det muligt at give børneværelset et personligt præg. Lige nu er der 1.100 køjesenge til salg på DBA i alle typer og udformninger, så det er muligt at finde lige præcis det look, der matcher jeres stil. De ligger alle sammen til under 2.000 kroner og halvdelen af disse under 1.200 kroner. Fra ny koster en køjeseng alt afhængig af størrelse og model fra 3.000 kroner og opefter.

LÆS OGSÅ: Tips til kød og behandling af brugt LEGO

Der er ikke noget så hyggeligt - OG pladsbesparende - som en køjeseng. De findes i mange udgaver. Her er en vældig kreativ én
Der er ikke noget så hyggeligt - OG pladsbesparende - som en køjeseng. De findes i mange udgaver. Her er en vældig kreativ én

8. Børnegarderoben

Dette møbel bliver typisk ikke brugt på selve børneværelse, men slet og ret i de voksnes indretning i entreen eller en mellemgang. Ikke desto mindre er den gamle, originale børnegarderobe typisk hentet fra en skole eller en institution utroligt populære, igen fordi den skriger af nostalgi og charme. Den trækker minder fra vores barndomsår, og så er den praktisk.

Har man flere børn i husstanden, bliver det nemt at dele børnenes overtøj op, og den er langt mere personlig at have i entreen end klassiske knager. Samtidig finder børn ofte identifikation i dette møbel, hvorfor også de selv elsker at bruge det.

Her er det også især historien, der knytter sig til garderoben, som er det interessante. Det er ikke spændende at købe en ny produceret i en trælasthandel. Det giver unik stil og personlighed, når garderoben har haft et tidligere liv på en lokal skole, i en idrætsforening eller fra barndomsbyens børnehave.

Børnegarderober til salg på DBA:

 1. Børnegarderobe, ??, Fin garderobe til børn med tre rum. 

Højde: 150 
Bredde: 96,5
Dybde uden siddep

  Børnegarderobe, ??, Fin garderobe til børn med tre rum. Højde: 150 Bredde: 96,5 Dybde uden siddeplads: 25 Dybde med siddeplads 45 Den har slid og ridser, men ellers fejler den intet. Den kunne bli

  300,00 kr.23-02-2024
 2. Børnegarderobe, Fin mindre rum delt børnegarderobe, perfekt til en kreativ og sjov diy opgave :))

K

  Børnegarderobe, Fin mindre rum delt børnegarderobe, perfekt til en kreativ og sjov diy opgave :)) Kan evt fragtes mod betaling

  500,00 kr.22-02-2024
 3. Børnegarderobe, Børnegarderobe med 4 sektioner
Står på møn (Askeby)

  Børnegarderobe, Børnegarderobe med 4 sektioner Står på møn (Askeby)

  800,00 kr.13-02-2024
 4. Børnegarderobe, Fin og robust garderobe. 3 ekstra knagerækker med søde motiver medfølger (udover de

  Børnegarderobe, Fin og robust garderobe. 3 ekstra knagerækker med søde motiver medfølger (udover de 2 som sidder i garderoben)

  400,00 kr.23-07-2023

Den gamle børnegarderobe skal helst have historie og være hentet fra en lokal idrætsforening, skole eller institution. Den er praktisk – og fuld af nostalgi. Lige nu er der 10 til salg på DBA.

9. Gåvogn

En gåvogn kan være en god hjælp og støtte til din usikre, lille baby. Udover at gåvognen hjælper baby godt på vej til at gå, så er det også et herligt stykke legetøj. Brug den for eksempel også som dukkevogn eller til at transportere andet legetøj rundt med.

Lige nu er der lidt over 1.000 gåvogne til salg brugt på DBA, og her ligger over 700 af dem under 400 kroner. De må ligesom dukkevognen gerne have lidt patina, særligt fordi det er et stykke legetøj, der typisk står fremme i stuen. De voksne vil derfor gerne nyde at kigge på den også, og her tæller nostalgien igen en del.

10. Trælegetøj

Gammelt trælegetøj hitter stort. Igen skyldes det nostalgien og ikke mindst kvaliteten, da meget trælegetøj kun bliver pænere med årene. Retro-legetøj er generelt meget populært, og derfor bør man kigge brugt, når man vil finde lidt legetøj til gulklumpen. Nostalgi kan ikke købes fra ny. For eksempel er items som Kaj Bojesens gyngehest meget efterstræbt. Gammelt, originalt trælegetøj fra Lego fra 1950erne som her eller her ligesom gamle træklodser er også meget populære.

87.600. Så mange annoncer er der lige nu i kategorien 'Legetøj og spil' i børnekategorien på DBA. Her kan du se alle de bamser, der for eksempel er til salg i kategorien.

Især gamle, originale træmøbler holder værdi og interesse, fordi de patinerer smukt og kan tåle at blive brugt. De skal helst ligne noget, der har stået på loftet i mange år for det er netop den autentiske stemning, de skaber
Især gamle, originale træmøbler holder værdi og interesse, fordi de patinerer smukt og kan tåle at blive brugt. De skal helst ligne noget, der har stået på loftet i mange år for det er netop den autentiske stemning, de skaber

Fik du læst første artikel i serien Hvor blev de af? Modsat båndoptageren, der ligesom alle de nævnte ting her altså stadig er ganske eftertragtet og populær, så er vandsengen, et andet levn fra 1980erne, næsten ikke at finde mere. Læs hvorfor, og hvad der mon blev af de gyngende madrasser Her.  

Er du interesseret i mere børneudstyr, så læs vores guide til fem årtier med babyudstyr. Meget af det kan sagtens bruges i dag.
-
Vil du skabe det mest personlige og unikke børneværelse til dit barn, så se med i videoen herunder, hvor Marie-Louise viser rundt i sit hjem og blandt andet sin datters børneværelse, som har det FLOTTESTE tapet. Det har Marie-Louise selv lavet, og det har kostet hende en slik. 

 
Gå til artiklen bag videoen for at læse mere om Marie-Louises fortræffelige genbrugsvalg.

Relaterede artikler