Musthaves til en 5-årigs pigeværelse
Børn

Musthaves til en 5-årigs pigeværelse

Louise Guldager
Louise Guldager

Hvad skal et børneværelse indeholde? For at være det perfekt indrettede børneværelse? Det er der naturligvis ingen facit på, for det afhænger helt af det enkelte barn – men der er dog alligevel nogle ting, som langt de fleste børn vil drage nytte af. Uanset køn, alder og behov.

Min datter er 5 år nu og fik sit eget værelse for godt et år siden. Inden da boede vi i en lille lejlighed, hvor hun sov i samme værelse som min mand og jeg. Vi skulle derfor mere eller mindre ud og købe alt nyt fra start af. Lige på nær hendes seng , så havde hun ikke mange møbler selv. 

Nu kommer der snart en lillebror og måske skal der også være plads til ham derinde, det har vi ikke helt besluttet endnu. Men derfor kan man jo godt reflektere lidt over, hvilke møbler og interiør ting, der både nu – og på sigt – giver mening.
Louise G.

Vi taler faktisk lidt om, om vi skal bytte sengen ud med en køjeseng? Så de kan sove der begge to på sigt. Ellers har min datter brugt meget tid ved sit lille skrivebord/tegnebord og i sin tipi. Begge to ting, der indbyder til mange timers leg, både alene og sammen med legekammerater.

Hun fik lov selv at vælge et gulvtæppe, der i vores tilfælde KUN kunne være lyserødt. Og så er hun på nu 3. år ovenud lykkelig for sit dukkehus, som mine forældre gav hende i fødselsdagsgave for nogle år siden. Faktisk fundet herinde på DBA. Det samme gælder hendes legekøkken, som næsten alle børn vi har på besøg, styrer direkte hen til. Vi har købt enkle reol systemer som kan fyldes med kasser og opbevaringsbokse til alt legetøjet. På den måde er det nemt at komme til og samtidig også nemt at rydde op.

Og så har hun arvet min gamle slagbænk. Som min far har leget med. Det er da ret hyggeligt! Den er fuld af bøger og bamser – og helt nedslidt – men det synes vi er en del af charmen. Og sådan en lille slagbænk tjener jo mange formål. Den er god som ekstra siddeplads i diverse lege, den er god til opbevaring og så er den god til at stå på, når man skal nå noget – f.eks. den lille sætterkasse, der er fuld af Disney figurer

Vi har også gemt hendes gyngehest, fra dengang hun var lille. Hun bruger den nu ikke så meget mere – men så står den der til lillebror kommer og overtager. Og den pynter så fint. 

Jeg er klar over, at det nok er en pigeting med en sengehimmel, men vi havde store problemer med at få hende til at sove i egen seng – så vi investerede i en sengehimmel og en sød natlampe, og det hjalp faktisk. Det har skabt en hyggelig hule stemning og hun ser ud til at føle sig tryg dér nu.

Ting jeg drømmer om

Jeg vil gerne finde et lille klædeskab eller en skænk, hvor hun kan have sit tøj, så vi ikke skal have det inde i vores skab. Det er hun stor nok til nu. Og derudover skal hun have en ny tavle, hun kan tegne på, for den gamle måtte til sidst lade livet efter megen leg og udnyttelse. Og så vil jeg gerne finde en gammel, hyggelig slidt bamse-lænestol, sådan én, hvor man sætter benene op og hygger. Dels fordi hun efterhånden er nået en alder, hvor hun kan sidde dér og læse/kigge bøger, dels fordi så er der noget derinde, som VI – de voksne – sidder ordentligt i, når vi skal læse godnathistorie. Lige nu foregår det på gulvet. Og det er hverken jeg eller min gravide mave ret begejstrede for.

Stol perfekt til godnatlæsning:

 1. Øreklapstol, læder, Ved ikke, Lænestol brunt læder, god stand

  Øreklapstol, læder, Ved ikke, Lænestol brunt læder, god stand

  500,00 kr.30-09-2023
 2. Øreklapstol, læder, 2 stk øreklapstole i god stand. Med patina og brugsspor. Kan leveres i Stor Købe

  Øreklapstol, læder, 2 stk øreklapstole i god stand. Med patina og brugsspor. Kan leveres i Stor København mod mindre gebyr. Pris for begge stole.

  1.400,00 kr.30-09-2023
 3. Øreklapstol, læder, Lænestol / øreklapstol med skammel. Trænger til lidt læderfedt men ellers i god

  Øreklapstol, læder, Lænestol / øreklapstol med skammel. Trænger til lidt læderfedt men ellers i god stand og godt passet på. Sælges da pladsen skal bruges til børneværelse. Realistiske bud modtages.

  1.500,00 kr.27-09-2023
 4. Øreklapstol, træ, Ukendt møbelsnedker?, Øreklapstol fra midten af 1960’erne. Utrolig god siddekomfor

  Øreklapstol, træ, Ukendt møbelsnedker?, Øreklapstol fra midten af 1960’erne. Utrolig god siddekomfort, slidt i betræk og kunne godt trænge til ombetrækning. Ikke ryger hjem, har stået i vores stue sid

  750,00 kr.27-09-2023
 5. Øreklapstol, skind, To flotte øreklapstole med en tilhørende skammel i sort læder. Flotte stole i ri

  Øreklapstol, skind, To flotte øreklapstole med en tilhørende skammel i sort læder. Flotte stole i rigtig fin kvalitet. Rigtig god siddekomfort. Sælges samlet for 9.000kr.

  9.000,00 kr.24-09-2023
 6. Øreklapstol, stof, Kvalitetslænestol.
Slidt på armlæn, men ellers fin og god stand.

  Øreklapstol, stof, Kvalitetslænestol. Slidt på armlæn, men ellers fin og god stand.

  475,00 kr.24-09-2023

Og så kan man jo lede efter smukke facade bogstaver med lys i – det hygger og giver personlighed til rummet. Ligesom lyskæder gør. Det hele handler om at skabe et hyggeligt og personligt rum, hvor der er plads til leg og udfoldelse. Så vil barnet helt sikkert elske at være der.

Facadebogstaver til børneværelset:

 1. Taburet, 

Super cool taburet / skammel i det helt rigtige industrille look.

Sædehøjden kan justere

  Taburet, Super cool taburet / skammel i det helt rigtige industrille look. Sædehøjden kan justeres blot ved at dreje sædet rundt. Har en lille revne i sædet. Produceret af Georg Larsson København

  400,00 kr.23-09-2023
 2. Anden arkitekt, 

One of a kind!

Stolen er i metal og er pulverlakeret, så kan både bruges inde og

  Anden arkitekt, One of a kind! Stolen er i metal og er pulverlakeret, så kan både bruges inde og ude. Måler: H:54,5cm B:73cm D:73cm Prisen er fast! Se også mine andre annoncer, eller følg med på

  4.500,00 kr.23-09-2023
 3. Facadebogstav i jern, Bogstav E, Meget råt bogstav i jern, som har hængt på facade. Jernstængerne ba

  Facadebogstav i jern, Bogstav E, Meget råt bogstav i jern, som har hængt på facade. Jernstængerne bagpå er så lange, at bogstavet kan stå frit. Måler 13 i bredden, 26 i højden og jernstænger bagpå mål

  250,00 kr.23-09-2023
 4. Facadebogstav, Gammel bogstav i træ med bladguld. Velegnet i indretning. 40 cm høj.

  Facadebogstav, Gammel bogstav i træ med bladguld. Velegnet i indretning. 40 cm høj.

  250,00 kr.22-09-2023
 5. Facadebogstav, 100 cm højt, Er du Grafiker eller Gamer? Hedder du Gorm, Gustav, Gry, Gabriella eller

  Facadebogstav, 100 cm højt, Er du Grafiker eller Gamer? Hedder du Gorm, Gustav, Gry, Gabriella eller et andet navn med det flotte G? Her kan du redde dig et elegant og meget stort vintage G - så stor

  1.850,00 kr.07-09-2023
 6. Facadebogstaver, Skilt, facadebogstav, facadebogstaver.
Rødlakeret metal, i god stand.
Man kan skriv

  Facadebogstaver, Skilt, facadebogstav, facadebogstaver. Rødlakeret metal, i god stand. Man kan skrive, Diva, Vida, Ida, AI, Vi, Da… eller bruge dem enkeltvis. Højde: 45-46cm Samlet pris for alle fire:

  300,00 kr.28-08-2023

Relaterede artikler