Unikt på DBA: Tinyhouse med fortid i cirkus
Video

Unikt på DBA: Tinyhouse med fortid i cirkus

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Drømmer du om at leve mere bæredygtigt, komme tættere på naturen og i bogstavelig forstand tættere på din familie? Så har vi boligen til dig. Et tinyhouse bygget af mange bæredygtige materialer er nemlig kommet til salg på DBA. Overtager du dette tinyhouse, har du muligheden for at finde nærværet med din familie og bliv dues med udendørslivet. Og så får du også en charmerende bolig med en fortid inden for gak og gøgl. Se selv i videoen herover.

Opdatering: I dag er Noas Tinyhouse blevet solgt

Tag et kig ind i dit klædeskab og fortæl mig, hvor meget af dit tøj, du ikke har haft brugt det seneste halve år.

I dag lever mange af os blandt en hel masse ting, vi aldrig får brugt. Loftrum og kælderrum er i mange husstande helt fyldte med genstande, vi ikke engang har overblik over, men som vi i stedet bruger energi på at have dårlig samvittighed over.

Men det kan du lave om på nu. Du har måske hørt om de skure, der bliver bygget som boliger, hvor hver en kvadratmeter er udnyttet, og hvor man bor for at leve mere simpelt, tættere på sin familie og i et større samspil med naturen? Nu er sådan en bolig kommet til salg på DBA – et tinyhouse.

Men ikke et helt almindeligt tinyhouse. Det lille hjem er nemlig pakket ind i en cirkusvogn, som sælgeren 31-årige Noa Skovdal og hans kone har totalrestaureret – og efter bæredygtige standarder.

I dag står den pensionerede cirkusvogn på Djursland syd for Ebeltoft i det bæredygtige arbejdsfællesskab ’Grobund’, og her har du desuden mulighed for at lade den stå, hvis du vil købe dig ind i et grønt projekt, der forhåbentlig om nogle år fører til etableringen af en ny, lille, bæredygtig landsby bygget af tinyhouses – lige ud til vandet.

I videoen, som du finder øverst i artiklen, kan du se, hvor meget opbevaringsplads, Noa og konen har fået plads til, mens du i teksten herunder blandt andet kan læse dig klogere på den del, der vedrører, om cirkusvognen kan karakterers som en bolig med eget husnummer på linje med, hvis du købte et hus.

Du kan sagtens bo i vognen om vinteren, da den er specialisoleret med Kingspan kooltherm-termoisolering. Noas tinyhouse er efterisoleret fra undersiden, så det er nok kun i de koldeste måneder, du om natten behøver at anvende det lille oliefyr i vognen, mens du om dagen burde kunne holde varmen ved hjælp af Morsø-brændeovnen, Noa har etableret inde i stuen.
Du kan sagtens bo i vognen om vinteren, da den er specialisoleret med Kingspan kooltherm-termoisolering. Noas tinyhouse er efterisoleret fra undersiden, så det er nok kun i de koldeste måneder, du om natten behøver at anvende det lille oliefyr i vognen, mens du om dagen burde kunne holde varmen ved hjælp af Morsø-brændeovnen, Noa har etableret inde i stuen.

20 kvadratmeter i en cirkusvogn

Lugten af benzin, cyklister over alt og butikker, der fylder hele fortovet med deres boder. Det var dét, Noa tog afsked med, da han for to år siden valgte at gå all in på sin spirende, bæredygtige livsstil. Han og konen flyttede fra Nordvest, dernæst til Århus og derefter ”på landet” og bo i en bolig, der satte et mindre aftryk på kloden.

De købte en gammel og træt cirkusvogn fra Cirkus Dannebrog, som de brugte et halvt år på at sætte i stand. I halvandet år boede parret i vognen.

- Vi har taget al ”indmaden” ud af vognen og isoleret den helt ”fra bunden”. Vi har også lagt nyt tag på, og vognen har fået flere vinduer i den ene side, fortæller Noa, der oplyser, at cirkusvognen nu er lavet til en bolig, man varmemæssigt bo i hele året.

Da parret købte vognen, havde den seneste været anvendt som kostumevogn til Cirkus Dannebrog, og den var inddelt i tre lige store rum. I dag består parrets tinyhouse primært af ét stort rum, som udgør køkken-alrum, og i den ene ende har parret etableret badeværelse og et soveværelse.

Efter cirkusvognen er kommet til salg på DBA, er jeg to gange blevet ringet op af folk, der mener, vognen er deres gamle barndomshjem. De synes, de kunne genkende den fra deres tid i cirkus. Det er da hyggeligt
fortæller Noa.

De fleste af materialerne, som er brugt til at istandsætte vognen, er købt brugt eller genanvendt. Det gælder også vinduerne og det gamle køkken, Noa har indsat i vognen.

Find det på DBA

 1. 3 personers 3/v beboelsesvogn

  3 personers 3/v beboelsesvogn

  Beboelsesvogn, UDLEJES! Vognen indeholder et fælles køkken alrum, hvor der kan slappes af og ses tv efter en lang arbejdsdag. Fra køkken/alrummet er der adgang til alle de 3 værelser og til et komple

  5.125,00 kr.24-11-2020
 2. Toiletvogn, mobilt toilet med 2 toiletter - UDLEJES

  Toiletvogn, mobilt toilet med 2 toiletter - UDLEJES

  Beboelsesvogn, UDLEJES Mobil toiletvogn med 2 toiletter i en smart og kompakt vogn som kun måler 185 x 240 cm. Perfekt til festen, hvor du mangler 2 toiletter til dine gæster, eller hvis der er behov

  2.000,00 kr.27-01-2023
 3. VIP Dobbelt toiletvogn - UDLEJES!

  VIP Dobbelt toiletvogn - UDLEJES!

  Beboelsesvogn, UDLEJES! Skal du holde bryllup, fødselsdag, jubilæum eller anden fest? Så kig lige med her! Vores VIP dobbelt toiletvogn skiller sig virkeligt ud fra mængden! Med det superflotte ekskl

  3.125,00 kr.15-12-2021
 4. Mobilt badeværelse

  Mobilt badeværelse

  Beboelsesvogn, Mobilt badeværelse. Vi skifter løbende ud i vores mobile badeværelser. Vognene er fra 2019. Pæne og uden skader. Prisen er pr. stk. Vognene skal afhentes i Fredericia eller St. Ladager

  67.375,00 kr.24-10-2022
 5. Mobilt badeværelse / bryggers

  Mobilt badeværelse / bryggers

  Beboelsesvogn, Mobilt badeværelse / bryggers Vi skifter løbende ud i vores mobile badeværelser / bryggersvogne. Vognene er fra 2019. Pæne og uden skader. Prisen er pr. stk. Vognene skal afhentes i Br

  72.375,00 kr.24-10-2022
 6. 4-personers beboelsesvogn - UDLEJES!

  4-personers beboelsesvogn - UDLEJES!

  Beboelsesvogn, UDLEJES! Denne 4-personers beboelsesvogn udlejes med køkken, badeværelse og to soverum. Køkkenet er fuldt udstyret med ovn, køleskab m/fryseboks, vaskemaskine, masser af skabsplads til

  5.750,00 kr.17-12-2021

På DBA kan du skrive stund finde 30 beboelsesvogne og 19 annekser.
   

Noa fandt grobund på Mols Bjerge

Forestil dig at leve uden en skraldespand. Det er nemlig næsten det, som Noa og konen gør. Og det gælder også de 160 andre, som Noa og konen bor i arbejdsfællesskab med. Det fællesskab kalder de for ’Grobund’, og på sigt håber Grobund at blive et bofællesskab.

Grobund er skabt ud fra den gamle andelstanke. Alle medlemmer ejer lige meget hver, og sammen har de købt en stålfabrik syd for Ebeltoft lige ved molslinjens færgeterminal. På stålfabrikken kan de blandt andet bygge deres tinyhouses.

Drømmen er, at nabogrunden til stålfabrikken, en stor mark, en dag skal forvandles til en lille by bestående af tinyhouses. En landsby, hvor hovedformålet er at sætte et så lille CO2-afstryk som muligt ved blandt andet at være 100 procent affaldsneutrale og off-grid. I den kommende landsby, skal al affaldet bliver genbrugt på dele ene eller anden led.

I dag har Grobund allerede købt halvdelen af den mark, som de drømmer om at bygge til landsbyen. Hvis du synes, tanken lyder skøn, kan du stadig nå at melde dig ind i fællesskabet. En plads i det grønne ”kollektiv” koster 50.000 kroner, og man ser helst, at du ingen gæld har.

Noget, der dog ikke er et krav for at blive en del af arbejdsskabet ’Grobund’, er at gå på bare fødder hele året rundt. Ikke desto mindre er det noget, Noa praktiserer. Han går på bare fødder så meget som muligt, og det har han gjort i syv år. Af samme årsag har han også tatoveret sine fødder – nu hvor de bliver set så meget.

Hvorfor Noa har valgt at gå på bare fødder, kan du høre ham fortælle om i videoen herover.

LÆS OGSÅ: Drømmen om et friere liv blev realiseret af en gammel cirkusvogn fra DBA 

Noa og konen har boet i deres tinyhouse i 1,5 år, og deres nyfødte datter nåede også at bo i vognen i tre måneder. Nu bor parret i Ebeltoft, indtil de finder ud af, hvordan de skal bo. Drømmen er at blive en del af den planlagte landsby, som arbejdsfællesskabet ’Grobund’ drømmer om at etablere. ’Jeg har ikke travlt med at komme af med vognen, og jeg har da også fået mange henvendelser på den’, siger Noa.
Noa og konen har boet i deres tinyhouse i 1,5 år, og deres nyfødte datter nåede også at bo i vognen i tre måneder. Nu bor parret i Ebeltoft, indtil de finder ud af, hvordan de skal bo. Drømmen er at blive en del af den planlagte landsby, som arbejdsfællesskabet ’Grobund’ drømmer om at etablere. ’Jeg har ikke travlt med at komme af med vognen, og jeg har da også fået mange henvendelser på den’, siger Noa.

Sådan er reglerne angående at bo i vognen

Står du med en tom grund og tænker, at nu skal du bare lige købe Noas tinyhouse, rykke det ind på grunden, og så kan du ellers bo dér - så bliver du nok lidt skuffet:

Cirkusvognen opfylder nemlig ikke, som den står nu, kriterierne for at være en ”rigtig” bolig. Du må derfor ikke have folkeregisteradresse i vognen. Der følger altså intet ”vej-nummer” med Noas tinyhouse. Lidt ligesom, hvis du ville købe Runes og kæreste husbåd, som vi tidligere har besøgt i ’Unikt på DBA’ eller Henriks skib, der også agerede husbåd.
Der er dog intet til hindre for, at du bor i vognen. Du skal bare ikke forvente, at du kan have en postkasse knyttet til vognen, som din post leveres til – du skal formelt set have en anden folkeregisteradresse.

Grunden til at det forholder sig sådan er, at cirkusvognen, som den står lige nu, er registreret som et landbrugsredskab. Den anses altså på mange måder på linje med en stor trailer. Derfor har den heller ikke nogen nummerplade på.

Noa har undersøgt, om han kunne registrere cirkusvognen, som var den et ”rigtigt hus”, men hvis det skal ske, skal hans tinyhouse opfylde nogle kriterier som ikke er realistiske for et tiny-house. Blandt andet noget om, hvor tykke vægisoleringen skal være.

- For eksempel hvis min kone og jeg skulle have isoleret Dannebrog efter alle de krav, der hører sig til en normal bolig, ville der ikke være særlig mange beboelseskvadratmeter tilbage i den, fortæller Noa.

Han har i stedet indsat ”rumskibs-isolering” i væggene, der virker ganske effektivt.

Men der er også fordele ved, at cirkusvognen ikke er registreret som en bolig – eller et anneks for den sags skyld:
Står du og mangler et anneks eller et ekstra værelse i dit hus, kan du nemlig nemt udvide dine beboelseskvadratmeter ved at købe denne cirkusvogn. Som følge af, at Noas tinyhouse er registreret som landbrugsredskab, må man stille den, hvor man vil på sin grund, uden at skæve til om der i forvejen er bygget maksimalt på grunden.

Find det på DBA

 1. Bjælkehytte, 25 kvm + 7,5 kvm terrasse m. gulv. Model "Camping 4"

  Bjælkehytte, 25 kvm + 7,5 kvm terrasse m. gulv. Model "Camping 4"

  Bjælkehytte, En kvalitetshytte til en fornuftig pris. Størrelse: 5,24 m x 7,34 m. Der er en overdækket terrasse på 7,5 kvm med gulv og en overdækket terrasse på 6,5 kvm uden gulv. Velegnet som fx camp

  163.000,00 kr.14-09-2020
 2. Bjælkehytte m. terrasse, 5-30 m2 - NIDA T

  Bjælkehytte m. terrasse, 5-30 m2 - NIDA T

  Bjælkehytte, Hytten fås i mange størrelser, mål og vægtykkelser. Terrassens størrelse varierer tilsvarende fra 4-9,4 kvm. Kraftig tagkonstruktion, velegnet til tegl eller græstørvstag. Prisen er angiv

  44.200,00 kr.25-08-2020
 3. shelter, høj kvalitet, nye, saml-selv, 3 størrelser, ekstra kraftig bundramme

  shelter, høj kvalitet, nye, saml-selv, 3 størrelser, ekstra kraftig bundramme

  Bjælkehytte, Shelter i topkvalitet, med en "terrasse" på 80 cm i hele shelterets bredde og en særlig kraftig bundramme. FSC-certificeret træ. Vi har tre størrelser: 5,5 kvm + 2 kvm terrasse 8 kvm +

  34.900,00 kr.12-04-2021
 4. Bjælkehytte - 40 m2 - Model "Skoven 40".

  Bjælkehytte - 40 m2 - Model "Skoven 40".

  Bjælkehytte, En kvalitetshytte til en fornuftig pris. Størrelse: 4,40 m x 9,00 m, i alt 39,6 kvm. Velegnet som fx campinghytte eller kolonihavehus. Der er i alt 4 rum, udover entreen. Hos os kan du

  236.000,00 kr.05-01-2021
 5. Bjælkehytte, 29 m2+12 m2 hems. Model "Skoven 29T + 12".

  Bjælkehytte, 29 m2+12 m2 hems. Model "Skoven 29T + 12".

  Bjælkehytte, En kvalitetshytte til en fornuftig pris. Størrelse: 4,30 m x 6,70 m, i alt 28,8 kvm. Der er hems på 11,7 kvm og en overdækket terrasse på 9,4 kvm med gulv. Velegnet som fx campinghytte el

  213.000,00 kr.17-09-2020
 6. Bjælkehytte m. stort lysindfald, 15-28 m2. NIDA Clockhouse.

  Bjælkehytte m. stort lysindfald, 15-28 m2. NIDA Clockhouse.

  Bjælkehytte, En hytte med stort lysindfald og med lidt specielle detaljer som giver hytten sit eget præg. Hytten fås i 6 forskellige størrelser fra 15 - 28,5 m2. Prisen er angivet for størrelsen 3 x 5

  81.700,00 kr.14-09-2020

Klik her og find bjælkehytter på DBA.
  

Et tinyhouse uden for mange kompromisser

Du har måske set udsendelser om mennesker, der lever i – og bygger - tinyhouses, hvor sengen kan slås op, så den står brat op ad væggen, og hvor skuffer og skabe kan trækkes ned som et fysisk rullegardin. Der findes mange sjove løsninger, som kan udnytte selv de fleste højdemeterere, men for Noa har øvelsen været at sætte en grænse:

- Da jeg ombyggede cirkusvognen sammen med min kone, gik vi op i, at det ikke var en campingvogn, vi byggede. Det skulle føles som et hjem og ikke føles trangt og nedern. Derfor har vi prioriteret at have plads til en tre-personers sofa i stuen, og køkkenet minder på mange måder om et normalt køkken, fortæller Noa.

Det klassiske trick med at bygge en køjeseng, så man udnytter loftshøjden, har Noa og konen heller ikke benyttet sig af. Og så alligevel: Deres dobbeltseng står lidt højere end andre senge, fordi der under sengen er indsat kommoder og skjulte rum, der kan bruges til opbevaring.

Du kan i videoen, som du finder øverst i artiklen, se, hvilken pudsig ting, Noa og konen har ofret en hel kasse til under deres soveplads. En ting, de fleste helt sikkert ikke har til at fylde lige så meget i hjemmet.

LÆS OGSÅ: Nyd sommeren som issælger i gammel, original cirkusvogn 

Køber du Noas tinyhouse, medfølger der en søjledonkraft, som bruges til opklodsning. Vognen måler 2,55 meter i bredden. Skorstenen får vognen til at måle 43 centimeter derudover i bredden. Cirkusvognen er 9,51 meter i lænden, og trappen, der kan slås ned, udgør 82 centimeter. Anhængertrækket måler 1,60 meter.
Køber du Noas tinyhouse, medfølger der en søjledonkraft, som bruges til opklodsning. Vognen måler 2,55 meter i bredden. Skorstenen får vognen til at måle 43 centimeter derudover i bredden. Cirkusvognen er 9,51 meter i lænden, og trappen, der kan slås ned, udgør 82 centimeter. Anhængertrækket måler 1,60 meter.
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Et hus på hjul. Eller nærmere, Dannebrog på hjul. Noa skriver selv i sin DBA-annonce, at cirkusvognen måske er Danmarks flotteste tinyhouse. Et hjem på 22 kvadratmeter.
Et hus på hjul. Eller nærmere, Dannebrog på hjul. Noa skriver selv i sin DBA-annonce, at cirkusvognen måske er Danmarks flotteste tinyhouse. Et hjem på 22 kvadratmeter.

Denne ting troede Noa og konen fejlagtigt, de kunne leve uden i deres tinyhouse

Køber du den røde og hvide cirkusvogn, skal du indstille dig på, at mange af dine rutiner bliver anderledes. Selvom køkkenet byder på lige så meget bordplads som i nogle mindre københavnerlejligheder, er opvaskemaskinen en by i Rusland. Det samme gælder vaskemaskinen.

Men der er én hårde hvidevare, som Noa og konen undervurderede vigtigheden af; fryseren.

- Vi troede ikke, vi havde brug for en fryser, men det fandt vi så ud af, at vi havde. Laver man for meget mad, er det fedt at kunne fryse det ned, fortæller Noa, der så måtte til at tænke ekstra kreativt.

For hvad stiller man op, når køkkenet er færdigbygget, der ikke engang er plads til opvaskemaskine, og nu mangler man en fryser?

- Vi har indsat en fryser i garderobeskabet, griner Noa, der dog er glad for løsningen, som du kan se i videoen.

Men den tidligere københavner har dog kreeret en anden endnu mere finurlig løsning i sit tinyhouse. Det er nemlig lidt spøjst, hvordan han får varmt vand i sin bruser på badeværelset i cirkusvognen. Du kan se den sjove opfindelse i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. TOTAL VANDVITTIG PRIS nyt sommerhus 55 m2 6 sovepladser alt incl fra kr 855.000
Samme sommerhus 62 m

  TOTAL VANDVITTIG PRIS nyt sommerhus 55 m2 6 sovepladser alt incl fra kr 855.000 Samme sommerhus 62 m2 fra kr 925.000 Prisen er incl moms

  855.000,00 kr.07-07-2020
 2. VELHOLDT FRITIDSHUS I NATURSKØNNE OMGIVELSER

  VELHOLDT FRITIDSHUS I NATURSKØNNE OMGIVELSER

  4640 Fritidsbolig, vær. 3, m2 66, Glentevej 6, bt. kr 9186, nt. kr 7343, ub. kr 75000, m2 grund 800, VELHOLDT FRITIDSHUS I NATURSKØNNE OMGIVELSER I smukke, naturskønne omgivelser med både skov og fjo

  1.495.000,00 kr.13-09-2023
 3. Sommerhus, Fritidsbolig, anneks, Kolonihave, Flytbar huse, teenagehus, havehus

  Sommerhus, Fritidsbolig, anneks, Kolonihave, Flytbar huse, teenagehus, havehus

  1051 Fritidsbolig, Mere information Besøg vores hjemmeside for at se priser. dk.vitalbox.eu

  74.900,00 kr.08-04-2020
 4. Nyt sommerhus 90 m² 
opbygget i gode materialer , komplet monteret.
Udvendig beklædning er klink me

  Nyt sommerhus 90 m² opbygget i gode materialer , komplet monteret. Udvendig beklædning er klink med hvide trævinduer, lavenergi og tagpap, Indvendig er der lækker stue-køkken med skøn lysindfald 3

  1.395.000,00 kr.07-07-2020
 5. 4550 Fritidsbolig, 4 vær., 64 m2, Grethesvej 5, 1200 m2 grund, Sommerhuset fremtræder i almindelig

  4550 Fritidsbolig, 4 vær., 64 m2, Grethesvej 5, 1200 m2 grund, Sommerhuset fremtræder i almindelig god stand på 64kvm Boligen indeholder en vinkelentre. Soveværelset med indbygget skab/ brygges.

  745.000,00 kr.03-09-2023
 6. 4305 Fritidsbolig, 3 vær., 70 m2, Stenbjergvænget 26, 1400 m2 grund, Jeg sælge mit sommerhus, da jeg

  4305 Fritidsbolig, 3 vær., 70 m2, Stenbjergvænget 26, 1400 m2 grund, Jeg sælge mit sommerhus, da jeg har ikke tid til at tage og passe det. Prisen er til forhandling ved hurtigt overtagelse.

  300.000,00 kr.28-08-2023

Du kan i skrivende stund finde 58 sommerhuse, 19 fritidsgrunde og 33 kolonihaver på DBA.
  

Det får du med, hvis du køber Noas tinyhouse

Der er mange kompromisser at indgå, når du skal ’downsize’ til et tinyhouse. Men der er også nogle tilfælde, hvor du har mere plads end nogle normale boliger.

For eksempel er der meget nybyg, hvor der hverken følger loft- eller kælderrum med. Kælderrum får du til gengæld mange af, hvis du køber Noa og konens Dannebrog. Der er etableret to rum på ydersiden af vognen, mens to lemme i gulvet giver dig adgang til to yderligere rum i huset, som endda også er isolerede.

Noa går heller ikke på kompromis med god lyd. Han har nemlig haft en Soundboks stående i stuen, og her vil mange nok kunne være enige i, at deres eget lydanlæg derhjemme ikke fylder lige så meget som en Soundboks. Det er de færreste stuer, man føler, man lige har plads til en Soundboks. Men det er der altså prioriteret plads til i Noas stue.

Hvis du køber den charmerende, lille bolig, følger Soundboksen dog ikke med i handlen. Alt andet følger med i handlen, hvis man ønsker det. Det meste inventar får du med i prisen, for det har Noa sat godt fast, så du kan trille med vognen, uden at ”indmaden” rutsjer rundt.

Vil du flytte cirkusvognen, skal du ikke regne med, at det går stærkt. Vognen kan spændes bag på en traktor, og farten kan højest komme op på 30 kilometer i timen. Hvis det skal gå stærkere, kan du løfte vognen op på en blokvogn, der kan transportere den, ligesom man gør med mange tinyhouses, der efter endt ombygning skal sættes ud på deres grund.

At huset er på hjul giver også cirkusvognen den fordel, at du ikke behøver økonomisere med dine møblers vægt. Kravet til normale tinyhouses er, at de skal kunne løftes op på en blokvogn, og derfor er der en grænse i forhold til, hvad husene maksimalt må veje. Den grænse kan du se bort fra, hvis ’Dannebrog’ skal blive din.

SE OGSÅ: Skovmanden Niels kan ikke tåle træer - derfor sælger han nu sin skovbolig 

Noa er uddannet mure og kaospilot, og han har tidligere sammen med syv venner stiftet en café på ydre nørrebro lige ved siden af den Røde-plads, som hed ‘Vi mødtes gennem ruden’. Det er ikke bare en café, men også en slags integrationsprojekt. I dag er cafeen fortid, og i stedet arbejder Noa blandt andet med diverse byggeopgaver i arbejdsfællesskabet Grobund. Han har også etableret en virksomhed, der hedder ’Grobund Byggefestival’. Noa hjælper også til som projektleder på festivaler som Folkemødet på Bornholm og Distortion.
Noa er uddannet mure og kaospilot, og han har tidligere sammen med syv venner stiftet en café på ydre nørrebro lige ved siden af den Røde-plads, som hed ‘Vi mødtes gennem ruden’. Det er ikke bare en café, men også en slags integrationsprojekt. I dag er cafeen fortid, og i stedet arbejder Noa blandt andet med diverse byggeopgaver i arbejdsfællesskabet Grobund. Han har også etableret en virksomhed, der hedder ’Grobund Byggefestival’. Noa hjælper også til som projektleder på festivaler som Folkemødet på Bornholm og Distortion.

Toilettet i vognen

Du kan stadig finde sommerhuse, hvor toilettet udgøres af et lille skur indrettet med en slags bænk indeni, hvor du sætter dig ovenpå et hul i bænken og gør, hvad der nu skal gøres.

Kunne du forestille dig at træde af på naturens vegne på nogenlunde samme måde – bare til hverdag?

Det bliver i hvert fald en realitet, hvis du bliver den nye ejer af Noas tinyhouse. Her er skuret godt nok byttet ud med et flot, nyistandsat, flisebelagt badeværelse, og toilettet rummer også et toiletbræt. Men princippet er det samme, som toiletterne på en gammel, svensk ødegård: Du tisser direkte ned i en spand.

Vi komposterer vores afføring. Det er guf for træerne, og det er næring, som kloden er glad for. Du kan enten grave et hul og hælde spandens indhold ned i det, eller du kan lave en kompost, så du senere kan bruge jorden til at plante agurker, eller hvad du nu vil gro
fortæller Noa.

Han og konen drysser savsmuld eller muld ud over deres seneste besøg på toilettet, så komposteringen allerede begynder nede i spanden.

Et forvokset vindue, som Noa har etableret overfor toilettet, gør det muligt for dig at tage spanden ud af dit tinyhouse, uden du skal gennem hele stuen med ugens efterladenskaber. Døren overfor toilettet har også funktion som nødudgang i tilfælde af brand, og den er også tiltænkt som terrassedør.

LÆS OGSÅ: Husbåd til salg: Køb drømmen i Christianshavns Kanal 

Her ses DBA-annoncen. Noa har etableret et hejseværk over sengen, der hjælper madrassen med at hæve sig, så man kan komme til skufferne under sengen. Det har Noa fundet på, for at konen kunne komme til under sengen, mens hun var højgravid og derfor ikke måtte løfte så meget. Hejseanordningen kan pakkes væk, når den ikke bruges.
Her ses DBA-annoncen. Noa har etableret et hejseværk over sengen, der hjælper madrassen med at hæve sig, så man kan komme til skufferne under sengen. Det har Noa fundet på, for at konen kunne komme til under sengen, mens hun var højgravid og derfor ikke måtte løfte så meget. Hejseanordningen kan pakkes væk, når den ikke bruges.

Tredobbelt bæredygtigt

43 procent af danskerne svarede i 2021, at de handler brugt for at mindske overforbruget. Det viser DBAs Genbrugsindeks 2021. I 2017 var tilsvarende andel kun 18 procent.

Men du kan også blive bæredygtig ved at lave om på andre valg i dit liv. På mange måder kan man sige, at livet i Noas tinyhouse, hvis du også vælger at købe dig ind i Grobund-fællesskabet, er en måde at blive tredobbelt bæredygtig:

1. Alene dét at bo i et tinyhouse betragtes af mange som mere bæredygtigt, fordi du i sig selv bor på færre kvadratmeter og dermed belaster ”et mindre område af jordkloden”. Samtidig kan du ikke have plads til så mange ting, og det demotiverer dig derfor til at købe overflødige forbrugsgenstande – forbrugsgenstande, hvis tilblivelsesproces også belaster miljøet.

At bo i et tinyhouse betyder automatisk, at du tvinger dig selv til at få et tættere forhold til naturen. Din bolig er nemlig trang, så skal du have venner på besøg, er det nærliggende at kunne udvide forbrugsarealet ved at sidde ude på en terrasse.

2. Noas tinyhouse er i sig selv også bæredygtig, fordi Noa og konen istandsatte vognen med fokus på bæredygtige materialer. For eksempel er nogle af møblerne lavet ud af de planker, der har holdt på isoleringen under cirkusvognen.

3. Det er på ingen måder et krav, men hvis du vil, kan du købe dig ind i Grobund. I Grobund-fællesskabet kommer du også til at leve et liv med fokus på en grøn hverdag. I foreningen går de nemlig eksempelvis op i at være affaldsneutrale og off-grid.

Så med dette tinyhouse bidrager du derfor i et stort omfang til den grønne omstilling.

Find det på DBA

 1. Letvogn Vacuum Toiletmodul 2022

  Letvogn Vacuum Toiletmodul 2022

  Skurvogn, *SOLGT* Men vi bygger hurtigt en ny til dig. Luksus modul med 3 toiletter til vacuum samt håndvaske. Vandforbrug pr toiletskyl ca 0,4 L. Vacuum toiletter er velegnet til steder, hvor der er

  199.875,00 kr.08-11-2022
 2. Skurvogn, Skibscontainer, Wc-container, Kontormodul, Container Hus

  Skurvogn, Skibscontainer, Wc-container, Kontormodul, Container Hus

  Skurvogn, For mere pris og mere information, besøg webstedet dk.vitalbox.eu

  22.290,00 kr.09-05-2020
 3. Letvogn EW240 Toiletvogn med 2 separate toiletter. 2022

  Letvogn EW240 Toiletvogn med 2 separate toiletter. 2022

  Skurvogn, "Vognen er solgt, men vi kan hurtigt bygge en ny". Toiletvogn med 2 separate toiletter. Hver med håndvask med fodpumpe og tanktoilet. Vand påfyldes ved håndvasken og vandet der bliver brugt

  83.750,00 kr.07-09-2022
 4. 8-9 personers Sauna til vinterbadeklubben

  8-9 personers Sauna til vinterbadeklubben

  Skurvogn, Brugt velholdt sauna til den nystartede vinterbadeklub eller til sommerhuset ved vandet. Indrettet til 8-9 personer med brændeovnsfyret harwia saunaovn. Saunaen udvendig bekældt med Tuja og

  30.000,00 kr.24-09-2023
 5. Letvogn Type 335 2022

  Letvogn Type 335 2022

  Skurvogn, ** VOGNEN er solgt, en vi bygger hurtigt en ny** Lige nu har vi på lager, vores Type 335 spise- kontorvogn med håndvask, lille køleskab, skabe, bord & stole til 4 personer. Separat indgang t

  112.375,00 kr.13-12-2021
 6. Letvogn Type 260-TROLLEY 2022

  Letvogn Type 260-TROLLEY 2022

  Skurvogn, Ny mobil og handy badeværelses trolley. Trolleyen er bygget op så den nemt kan køres rundt med hjælp af næsehjul, disse kan også tages af når vognen skal stå i længer tid og man vil spare li

  74.875,00 kr.13-12-2021

Lige nu er der 40 skurvogne på DBA.
 
Forlæng sommeren med et shelter. Se her, hvilke muligheder du har på DBA.

Lotte bor i en cirkusvogn, men hun har valgt, at der skal ske noget nyt, så nu har hun sat vognen til salg. Kom med indenfor, her:


Se om cirkusvognen er blevet solgt ved at klikke her.

Relaterede artikler