Unikt på DBA: Politibil med blink og udrykning
Video

Unikt på DBA: Politibil med blink og udrykning

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Blå blik, sirene og bagdøre, der ikke kan åbnes indefra. Rasmus’ bil er ikke som alle andre. Den tjener ikke længere som politibil, men det er tydeligt, at bilen har haft svært ved at acceptere, at den skulle på politi-pension. Nu skal den dog videre på sin rejse, og bilen kan derfor blive din. Se selv i videoen, herover.

Opdatering: Bilen er i dag solgt. Den blev købt af en 21-årige mand fra Aalborg, der havde arvet fra sine forældre, og som derfor nu havde råd til at købe det, han sagde, var hans drømmebil. Men måske du i dag ikke vil kunne genkende bilen, for den nuværende 21-årige ejer har pillet alt udstyret af, så bilen nu "bare" er en normal personbil, og den er malet helt hvid.

Længdespring, hurtighedstest og kropshævninger. Det bare nogle af de discipliner, du kommer op i, hvis du søger ind på politiskolen. En optagelsesprøve, der er berømt og berygtet for at være svær at bestå.

Hvis du i flere år har kæmpet forgæves med hurtighedstesten, serverer vi dig nu den smarteste genvej til politidrømmen:

39-årige Rasmus har nemlig sat sin politibil til salg på DBA. En bil, der lyder og ligner en politibil, og som i sine unge dage også har været det i Seattle, Washington. I dag har bilen aftjent sin værnepligt, og den fungerer derfor som almindelig personbil. Men for, at det ikke skulle blive for kedeligt, har Rasmus Daltoft sørget for, at bilen aldrig glemmer sin fortid. Og nogle vil nok sige, at Rasmus, der bor i Holmegaard, har gjort sit arbejde for godt, for han har nemlig én fået besked fra politiet om, at han lagde sig for tæt op af virkeligheden. Se, hvordan det hænger sammen i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Rasmus politibil er blandt andet udstyret med aircondition, ABS, airbag og centrallås
Rasmus politibil er blandt andet udstyret med aircondition, ABS, airbag og centrallås

Mere virkelighedsnær end politiet tillader

Kommer en bil kørende mod dig med sirener, der går lige i øret, og et tag, der blinker med rødt og blåt, vil de fleste nok spærre øjnene op og få en smule hjertebanken. Rasmus er et stort legebarn, og derfor har han selvfølgelig sørget for, at hans pensionerede politibil ikke skulle mangle udstyr. Han har selv fået monteret de vigtigste politi-lignende dele til sin amerikanske veteranbil af en politislæde.

Men legen stopper ikke der. Rasmus har også vendt bunden i vejret på klædudkassen, så bil og ejer er synkroniseret. Sorte bukser, sort trøje og en vest, der ligner en skudsikker vest er en fast del af bagagerummet i Rasmus’ politibil. Vesten er prydet med forskellige, små lommer, hvori Rasmus blandt andet har en walkie talkie og en øresnegl.

Det hele ser så virkeligt ud, at man næsten skulle tro, at det var ulovligt. Og det er det næsten også. Har Rasmus erfaret.

Han elsker at køre til træf med sin bil, og nærmest kun til den begivenhed hopper han ogå selv i polititøjet. Til et af en Rollin’ Stones-koncert i parken mødte Rasmus en ”kollega” – en ægte politimand – der sagde, at Rasmus’ outfit så så ægte ud, at han ikke måtte optræde med ordene ”Police” på uniformen.

På Rasmus’ bil står der også ’Sheriff’, og det har han ladet forblive. For en ”sikkerhedsskyld”:

- Politiet har ikke det store problem med, at der står ’Sheriff’. Men hvis der havde stået ’Police’, hvade de været mere emsige med det, forklarer Rasmus.

Han fortæller dog, at man gerne må køre med udrykning og blink, alt det man vil, så længe det foregår på privat område/privat vej.

Find det på DBA

 1. Modelbil, Chevrolet Camaro SS RS 2010 Police 1/18, skala 1:18, I original æske! En rigtig flot og m

  Modelbil, Chevrolet Camaro SS RS 2010 Police 1/18, skala 1:18, I original æske! En rigtig flot og meget deltaljeret modelbil i 1/18. Hel og intakt åben model. Produceret i god kvalitet af Maisto P

  295,00 kr.01-12-2023
 2. Modelbil, Atlas collection Politibiler, skala 1:43, 11 forskellige biler med original emballage. Der

  Modelbil, Atlas collection Politibiler, skala 1:43, 11 forskellige biler med original emballage. Der medfølger en samlerhylde til at hænge op.

  1.000,00 kr.19-11-2023
 3. Modelbil, Tekno. Mercedes Benz 230SL. Politi, skala 1:43, Model Mercedes Benz 280SL Politi. Hard Top

  Modelbil, Tekno. Mercedes Benz 230SL. Politi, skala 1:43, Model Mercedes Benz 280SL Politi. Hard Top. Fabrikat: Tekno. No 932. Made in Denmark. Type: Personvogn. Tjenestevogn. Politibil Danmark. Tek

  200,00 kr.12-11-2023
 4. Modelbil, Tekno. Mercedes 230SL. Politi, skala 1:43, Model Mercedes Benz 280SL Politi. Hard Top.
Fab

  Modelbil, Tekno. Mercedes 230SL. Politi, skala 1:43, Model Mercedes Benz 280SL Politi. Hard Top. Fabrikat: Tekno. No 932. Made in Denmark. Type: Personvogn. Tjenestevogn. Politibil Danmark. Tekst /

  275,00 kr.12-11-2023
 5. Modelbil, Tekno. Mercedes Benz 230SL. Politi, skala 1:43, Model Mercedes Benz 230SL. Hard Top.
Fabri

  Modelbil, Tekno. Mercedes Benz 230SL. Politi, skala 1:43, Model Mercedes Benz 230SL. Hard Top. Fabrikat: Tekno. No 932. Made in Denmark. Type: Personvogn. Tjenestevogn. Politibil. Tekst / påskrift:

  275,00 kr.12-11-2023
 6. Modeltog, Herpa Politibil, skala HO, Herpa politibil. Opel Ascona

Som ny, ingen æske.

  Modeltog, Herpa Politibil, skala HO, Herpa politibil. Opel Ascona Som ny, ingen æske.

  30,00 kr.27-10-2023

Derfor ejer Rasmus en politibil

Hans hus er omringet af kornmarker, og ofte bliver stilheden på Rasmus lille gård kun afbrudt af fuglekvidder. Med så rolige omgivelser og et indre legebarn i maven lå det ligefor, at Rasmus skulle have sig en politibil.

Jeg har altid været fasineret af særlige biler. Og jeg skal også have flere efter denne. Det er en hobby for mig at gå og sætte dem i stand, og så er det da sjovt at se folks blikke, når man kommer kørrende forbi
fortæller Rasmus.

Det var særligt politibilens design, han faldt for. Rasmus er vild med, at udtrykket er tidsløst:

- Kigger du på bilens profil, er det sådan, en politibil bliver tegnet af et barn. Jeg kunne godt lide designet på den. Jeg startede med at køre rundt i den, hvor bilen var helt hvid, kun med søgelamperne og kofangeren på som udstyr. Det fik jeg enormt fed respons på, når jeg kørte til træf, og så blev jeg grebet lidt af stemningen og begyndte at ”gejle” lidt på bilen, forklarer Rasmus.

Han er ikke den eneste, der kan se det sjove og specielle ved at transportere sig selv rundt i en bil med blinkende lygter og en skæv fortid. Også byens konfirmander er fristet af tanken:

- Jeg har kørt lidt konfirmationskørsler. Kun som vennetjenester. Så dukker min kammerat og jeg op foran kirken og ”arerestere” konfirmanden, griner Rasmus.

LÆS OGSÅ: Købte spontant et jagerfly på DBA – nu tjener det et ganske andet formål

Noget af det udstyr, der også hører med til bilen er: Cruise-control, el-sæde i førersiden, 2 søgespots i A-stolperne, Whelen-sirene, Whelen-HHS2200-controller, Whelen-LED-blink i spejlene, hvide strobelys i hjørnelygterne foran og Federal Signal – ’Arjent SL’-lightbar med LED
Noget af det udstyr, der også hører med til bilen er: Cruise-control, el-sæde i førersiden, 2 søgespots i A-stolperne, Whelen-sirene, Whelen-HHS2200-controller, Whelen-LED-blink i spejlene, hvide strobelys i hjørnelygterne foran og Federal Signal – ’Arjent SL’-lightbar med LED
Ford Mondeo er nok det, de fleste forbinder med en politibil. Men Rasmus er en Ford Crown Victoria - Police Interceptor
Ford Mondeo er nok det, de fleste forbinder med en politibil. Men Rasmus er en Ford Crown Victoria - Police Interceptor

Sådan fik Rasmus fat i sin politibil

Vi har set brandbiler, en ambulance og et piratskib til salg på DBA, men vi er aldrig stødt på en politibil blandt genbrugsportalens annoncer. En politibil kommer ikke sådan lige til salg, og derfor trænger et spørgsmål sig også på: Hvor har Rasmus fået fingrene i sin bil?

- Bilen her er en Ford Crown Victoria - Police Interceptor fra Seattle, men brugt gennem hele USA. Jeg købte den af en ven's ven i Sverige. Ejeren var flyttet tilbage til Seattle og havde forgæves forsøgt at sælge den. 1,5 år senere, fik jeg chancen.

Rasmus har siden folieret midten af bilen sort, så den ligner en mere klassisk, gammel politibil. Han har tilføjet adskillige ”accesories” til bilen: Sirene, lysbar på taget, blink på spejlene og mere.

Find det på DBA

 1. Lego Duplo, Den perfekte gave til børnene/børnene!
7 kg Duplo. En masse klodser, figurer, biler, dyr

  Lego Duplo, Den perfekte gave til børnene/børnene! 7 kg Duplo. En masse klodser, figurer, biler, dyr, blomster mm. Her i blandt: - Brandbiler x 3 - Ambulance - politi - Zoo - Bondegård med mange dyr

  600,00 kr.09-12-2023
 2. Lego City, ., Blandet Lego city ikke intakte sæt. 60136, 60046, 60007, 60047, 5612
Vejledninger medf

  Lego City, ., Blandet Lego city ikke intakte sæt. 60136, 60046, 60007, 60047, 5612 Vejledninger medfølger, men sættene er som sagt ikke intakte, derfor den billige pris. 1 Politibil 2 raøveebiler 15

  285,00 kr.09-12-2023
 3. Lego Friends, + politi

  Lego Friends, + politi

  375,00 kr.09-12-2023
 4. Lego City, 60277, LEGO City Politiets Patruljebåd (60277). Med alle klodser samt begge vejledninger.

  Lego City, 60277, LEGO City Politiets Patruljebåd (60277). Med alle klodser samt begge vejledninger. Fra røg- og dyrefrit hjem. Kan sendes. Omkring: LEGO® City Politiets patruljebåd (60277), der kan

  250,00 kr.09-12-2023
 5. Lego City Politistation - Lego City Hos Coop

  Lego City Politistation - Lego City Hos Coop

  Lego Lego City Politistation - Lego City Hos Coop, Lego City Politistation - Lego City Hos Coop, Politistation fra LEGO City Det er en afslappende dag på den flotte LEGO City Politistation. Politichef

  400,00 kr.19-01-2023
 6. Lego Duplo, Politi, Diverse politi duplo, bl.a politibil med lys og lyd. Se billeder. 

Samlet pris

  Lego Duplo, Politi, Diverse politi duplo, bl.a politibil med lys og lyd. Se billeder. Samlet pris + evt fragt. Kan sendes for 50,- som pakke uden omdeling.

  125,00 kr.07-12-2023

Klik her og find alle de Lego-politibiler, der er til salg på DBA. Der er også en masse politi-Lego til salg på DBA.
  

Derfor sælger Rasmus bilen

Det er ikke kun Rasmus, der er glad for den opmærksomhedstagende bil. Også Rasmus’ søn er glad for at lege i bilen, og særligt walkie talkie'en har drengens fulde opmærksomhed.

- Jeg synes heller ikke, det er et nemt valg. Jeg har haft bilen til salg før, uden jeg selv var helt med i planerne. Nu har jeg kørt lidt mere i den, og samtidig med corona-krisen, passer tidspunktet nu bedre, fortæller Rasmus, der under Coronaens udbrud mistede sit job i Københavns Lufthavn.

Coronaen betyd også, at alle træf blev aflyst, og sådan blev det hurtigt kedeligt for Rasmus at eje bilen.

- Jeg elsker bilen. Jeg har ikke noget imod at beholde den, men andre ting lokker, siger Rasmus, der har ejet bilen i 6-7 år.

Men det er ikke kun en sørgmodig afsked, for Rasmus har nye drengedrømme, som salget af politibilen kan indløse:

Jeg drømmer om at købe mig en gammel brandbil eller en skolebus. Måske endda en HMMWV "Hummer" fra det amerikanske militær.
Bilen er en model 4,6 V8 Highway Patrol aut. Den er fra år 2000, og den er synet 10. februar 2020. Bilen gamle nummerplade er BZ87411
Bilen er en model 4,6 V8 Highway Patrol aut. Den er fra år 2000, og den er synet 10. februar 2020. Bilen gamle nummerplade er BZ87411
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Bilen har kørt 14.8000 kilometer, eller 148.000 miles, som Rasmus skriver. Bilen kører på benzin, og slæden har servostyring. Rasmus har ejet bilen de seneste 7 år og har bygget vognen op med lysbar, blink og meget mere
Bilen har kørt 14.8000 kilometer, eller 148.000 miles, som Rasmus skriver. Bilen kører på benzin, og slæden har servostyring. Rasmus har ejet bilen de seneste 7 år og har bygget vognen op med lysbar, blink og meget mere

Dette udstyr får du med, hvis du køber Rasmus’ bil

Selvom Rasmus har investeret store summer i politi-klassisk udstyr til sin bil, er det ikke det hele, han nødvendigvis skiller sig af med ved et salg af bilen.

- Som udgangspunkt hører udstyret på/i bilen med i prisen, når du køber bilen. Og så kan vi tale om, de ekstra ting, jeg har liggende til den, blå midterkonsol og flere blink.

Bilen har Rasmus sat til salg på DBA for 129.500 kroner.

- Der er betalt fuld afgift på den, og den er indregistreet. Der er ikke plader på endnu, men det er bare et spørgsmål om at gå ned og hente pladerne, siger Rasmus.

Find det på DBA

 1. SEXY KOSTUME POLITIMANN POLITI s, M, L

  SEXY KOSTUME POLITIMANN POLITI s, M, L

  SEXY KOSTUME POLITIMANN POLITI S / M, Outfittet ER LAVET AF ET DELIKAT, LIDT GENNEMSIGTIGT MATERIALE. SÆTTET INDEHOLDER: - KJØLE - POLITIKAP - BÆLTE - HÅNDjern - BADGE

  499,00 kr.08-11-2023
 2. Politi kostume, Str 140

  Politi kostume, Str 140

  50,00 kr.04-12-2023
 3. Kostume, Sælger dette politi kostume.
Det er en heldragt, som der er str XL. 
Blevet brugt 1 gang, t

  Kostume, Sælger dette politi kostume. Det er en heldragt, som der er str XL. Blevet brugt 1 gang, til en udendørs kostume fest. Hvor jeg også mistede hatten :( Sælges grundet af det ik kommer til at

  55,00 kr.28-11-2023
 4. Kostume, Sælger dette hulemands kostume sæt.
Blevet brugt 1 gang for meget lang tid siden.
Str M.
Sæ

  Kostume, Sælger dette hulemands kostume sæt. Blevet brugt 1 gang for meget lang tid siden. Str M. Sælges grundet af det ik bliver brugt Normal pris: 300 Min pris: 55 (HVIS MAN TAR POLITI KOSTUMET MED

  55,00 kr.28-11-2023
 5. Politi Kostume, Politi accesories inkl: Hat, solbriller, skulder lapper, badge

  Politi Kostume, Politi accesories inkl: Hat, solbriller, skulder lapper, badge

  50,00 kr.19-11-2023
 6. Politi kostume, Polit kostume
Medfølger en hat og en bælte
Str: Xs/S 
Bruger selv str M og de passer

  Politi kostume, Polit kostume Medfølger en hat og en bælte Str: Xs/S Bruger selv str M og de passer fint Kan sendes:)

  120,00 kr.15-11-2023

Damen, der ville ligge i bagagerummet

Det er ikke kun drenge, der drømmer om at trække i det blå tøj, stjerner på skulderen og babu-babu derudaf i en politibil.

Også kvinder kan synes, at mænd i unifrom er sexet, og politifolk er slet ingen undtagelse. Men fantasien rækker for mange nok ikke lige så langt, som den gjorde for en 40-årig dame, som Rasmus stødte på til et træf med bilen.

- Jeg har oplevet en nogle og 40-årige dame, der ville kravle ned i bilens bagagerum med håndjern på og det hele. Det var en lille fantasi, hun havde. Hun fik lov til at ligge dernede - jeg smækkede lige låget for hende, og hun kunne hun selv åbne, når hun ville ud, forklarer Rasmus, der dermed også afslører, at der i bagagerummet altid er en åbne-mulighed indefra.

- Sådan et bagagerum er ellers oplagt at bruge til svigermor, griner Rasmus.

Find det på DBA

 1. Ford Mondeo 2,0 145 Ambiente stc. Benzin modelår 2007 km 271000 træk nysynet ABS airbag startspærre

  Ford Mondeo 2,0 145 Ambiente stc. Benzin modelår 2007 km 271000 træk nysynet ABS airbag startspærre servostyring, 2 zone klima, fjernb. c.lås, fartpilot, kørecomputer, infocenter, startspærre, udv. te

  34.500,00 kr.09-12-2023
 2. Ford Mondeo, 2,0 Trend stc., Benzin, 2008, km 282000, gråmetal, træk, klimaanlæg, aircondition, ABS,

  Ford Mondeo, 2,0 Trend stc., Benzin, 2008, km 282000, gråmetal, træk, klimaanlæg, aircondition, ABS, airbag, 5-dørs, st. car., centrallås, startspærre, 18" alufælge servostyring, Dejlig bil, kører god

  35.000,00 kr.09-12-2023
 3. Ford Mondeo, 1,8 TDCi 125 Titanium, Diesel, 2008, km 314000, sortmetal, træk, nysynet, klimaanlæg, a

  Ford Mondeo, 1,8 TDCi 125 Titanium, Diesel, 2008, km 314000, sortmetal, træk, nysynet, klimaanlæg, aircondition, ABS, airbag, alarm, 5-dørs, st. car., centrallås, startspærre, service ok, 1500 servost

  17.900,00 kr.09-12-2023
 4. Ford Mondeo 2,0 TDCi 140 Trend Collection stc. Diesel modelår 2010 km 220000 Sølvmetal nysynet klima

  Ford Mondeo 2,0 TDCi 140 Trend Collection stc. Diesel modelår 2010 km 220000 Sølvmetal nysynet klimaanlæg ABS airbag startspærre servostyring, el-spejle m/varme, 16" alufælge, tågelygter, airc., fulda

  54.900,00 kr.08-12-2023
 5. Ford Mondeo, 2,5 170 Trend, Benzin, 2005, km 242000, sort, nysynet, 5-dørs, 18" alufælge, Nysynet de

  Ford Mondeo, 2,5 170 Trend, Benzin, 2005, km 242000, sort, nysynet, 5-dørs, 18" alufælge, Nysynet den 8/12. Sælges da jeg har købt ny bil. Den bliver omregistreret før den forlader matriklen.

  9.500,00 kr.09-12-2023
 6. Ford Mondeo 2,0 EcoBlue Titanium aut. Diesel aut. Automatgear modelår 2019 km 36000 Gråmetal træk ny

  Ford Mondeo 2,0 EcoBlue Titanium aut. Diesel aut. Automatgear modelår 2019 km 36000 Gråmetal træk nysynet ABS airbag startspærre servostyring, Ford Mondeo Titanium som er kendt for sin rummelighed og

  279.900,00 kr.08-12-2023

I skrivende stund kan du finde 357 Ford Mondeo’er til salg på DBA.
  

Folk kører ordentligt omkring ham

’Søndagsbillist’ eller en fuckfinger. Det er forskelligt, hvordan vi reagerer i trafikken, når andre kører rådent, og i sådanne tilfælde har mange af os lyst til at lege politimand – fortælle folk, hvad der er ordentlig kørsel, og hvad der ikke er.

Rasmus oplever dog ikke så tit, at folk kører dårligt omkring ham. Netop fordi, folk ofte selv regulerer deres adfærd, så snart de ser hans bil i tilfældet af, at det vitterligt er en rigtig politibil.

Generelt når jeg kører til og fra træf, kører folk enormt pænt omkring mig. Lige så snart, de ser en lysbar på taget, er der lige meget, hvordan bilen ser ud. Så kører de pænt. Så hjælper vi færdelspolitiet lidt
siger Rasmus med et smil.

Han har kun få gange oplevet, at folk ikke kørte ordentlig, og én gang har han da udnyttet en smule, at han transporterede sig selv i en bil, der til forveksling ligner lovens lange arm:

- Jeg har brugt mit airhorn, som er et forstørret dythorn. Men det var fordi. idioten kørte ad helvedes til. Og så blev der kørt pænt efterfølgende, griner Rasmus, der forsikrer, at han aldrig kunne finde på at bruge udrykning eller andet end hornet.

LÆS OGSÅ: LISTE: Disse funktioner er vigtigst i en familiebil

Her kan du se Rasmus' DBA-annonce
Her kan du se Rasmus' DBA-annonce

Bør du sløre nummerpladen på din bil, når du sætter den til salg? Hvor meget kan man finde ud af om dig, ved at kende til din nummerplade? Det kan du få svar på I denne artikel.

Er du ligesom Rasmus bidt af et legebarn, kan du erhverve dig en partybus, for sådan en har vi haft til salg på DBA. Se selv i videoen, her.

En rigtig drengedrøm er det også for mange at eje en brandbil, og det kan lige nu blive til virkelighed. Se selv i videoen herunder, hvor vi besøger Henrik, der har sat brandbilen til salg:

Læs mere om Henriks brandbil, her.

Relaterede artikler