Unikt på DBA: Original 1969 Camaro RS SS
Video

Unikt på DBA: Original 1969 Camaro RS SS

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Denne RS SS-Camaro kan lige nu blive din, for den er til salg på DBA. En bil, der for år tilbage er blevet istandsat for cirka 200.000 kroner, og som i dag står så original, at man skulle tro, den lige var kørt ud af fabrikken. Bilen byder blandt andet på en 5-trins manuel gearkasse, en TKO 600 som ligger bag ved en god og rumlende 350ci (5,7L) V8, og den er født med vinyltag. I videoen herover kan du se flere skønne, originale detaljer ved bilen

Opdatering: Bilen er i dag blevet solgt

Der skal være plads til barnevognen i bagagerummet, når børnefamilien køber bil. Og i mange nye huse håber de fleste kvinder sikkert på, at der gemmer sig et rum, de kan bruge som walk-in-closet. Men da 35-årige Rolf og konen købte deres nuværende hus i Ganløse, var det langt svære krav, huset var oppe imod:

- Jeg elsker biler, og jeg prøver at holde det nede på, at jeg har 7 biler i alt. Jeg ejer 2 hverdagsbiler og 5 såkaldte ”åndssvage biler”, altså ”for-sjov-biler”, som er specielle – nogle, som de andre ikke har. Dem skulle der være plads til i vores hus, og derfor tog det lang tid og mange huse, før vi fandt ét, vi begge synes om, fortæller Rolf Lykke Eisner med et grin og fortsætter:

- Så da vi fandt vores nuværende hus, gik konen ind i huset og kiggede sig rundt, jeg gik ud i garagen, og så byttede vi i de sidste 15 minutter af fremvisningen, og så var det hus solgt.

I dag bor Rolf i et hus med garager til næsten alle hans flotte biler, men nu bliver der mere plads i garagen, for Rolf har sat en af sine ”åndssvage” biler til salg. En Camaro RS SS fra 1969, som gemmer på mange særligheder, og som ifølge Rolf bliver en god investering i fremtiden. Han er ikke i tvivl om, at det er en bil, som ikke kommer til at tabe værdi.

En bil, Rolf købte for at bygge om til en ”pro-touring”-version af selv samme bil. I dag sælger han den uden at have rørt en finger ved den. Hvorfor kan du få svar på her i artiklen. I videoen herover kan du blive klogere på hvad Rolf er villig til at bytte med, hvis du ikke har en bil at bytte med eller pengene. Der er nemlig en anden ting - udover biler - som Rolf samler på.

RS SS står for ‘Rally Sport Super Sport’
RS SS står for ‘Rally Sport Super Sport’

Derfor blev pro turingen af Camaroen ikke til noget

Penge, der slipper op, ’jeg har desværre ikke tiden til det længere’ eller en mistet motivation.

Det plejer at være årsager som disse, der får bilejerne til at opgive istandsættelsen af deres bil. Men ingen af disse forklaringer kan lægges ned over Rolf og hans Camaro, som han anskaffede sig ved årsskiftet i år.

- Jeg købte den, fordi jeg ville lave den om til en pro touring-bil. Men da jeg fik den hjem i garagen, kunne jeg simpelthen ikke få mig selv til at gøre det. Bilen var bare så flot, så original, og det ville være helt synd at begynde at bygge om på den, fortæller Rolf, der selv er lidt overrasket over sin egen kovending.

Rolf er ellers ikke bleg for at røre ved biler, så de gennemgår den rene "Askepot-forvandling". Rolf’s resterende 4 ”for sjov”-biler har han ageret den gavmilde gudmor overfor.
Rolf får ikke selv så meget olie på fingrene, for pillearbejdet er han ikke god til at udføre selv, erkender han, men han har efter mange års interesse opbygget gode kontakter, og derfor ved han ofte, hvor han kan finde de rette reservedele og skaffe de rigtige folk til at begå ’make overen’ af bilen.

Find det på DBA

 1. Modelbil, skala 1:18, CAMARO ZL1
Årg: 2017
Produkt: AUTOart
Bilen er i meget pæn stand og original k

  Modelbil, skala 1:18, CAMARO ZL1 Årg: 2017 Produkt: AUTOart Bilen er i meget pæn stand og original kasse

  1.650,00 kr.14-04-2024
 2. Modelbil, Chevrolet Camaro Z28, Neo Scale Models, skala 1:43, US muskelbil fra midten af 1970erne.

  Modelbil, Chevrolet Camaro Z28, Neo Scale Models, skala 1:43, US muskelbil fra midten af 1970erne. Chevrolet Camaro Z28, der var anden generation af Camaroen. Her er det en superflot model fra i sk

  250,00 kr.14-04-2024
 3. Modelbil, Chevrolet Camaro SS 2011, Salvat, skala 1:43, Fin 1:43 modelbil af det amerikanske muskelb

  Modelbil, Chevrolet Camaro SS 2011, Salvat, skala 1:43, Fin 1:43 modelbil af det amerikanske muskelbil ikon Chevrolet Camaro. Efter oprindeligt at være blevet produceret i fire generationer fra 1967

  100,00 kr.14-04-2024
 4. Modelbil, Chevrolet Camaro 1968 Z/28 Coupe 1/18, skala 1:18, I original æske - ny kun været ude til

  Modelbil, Chevrolet Camaro 1968 Z/28 Coupe 1/18, skala 1:18, I original æske - ny kun været ude til foto - stadig med transportsikring. Rigtig flot og meget detaljeret modelbil i 1/18. Hel og intakt,

  295,00 kr.05-04-2024
 5. Modelbil, Chevrolet Camaro 1967 SS 396 Convertible 1/18, skala 1:18, I original æske - ny kun være

  Modelbil, Chevrolet Camaro 1967 SS 396 Convertible 1/18, skala 1:18, I original æske - ny kun været ude til foto - stadig med transportsikring. Rigtig flot og meget detaljeret modelbil i 1/18. Hel o

  295,00 kr.05-04-2024
 6. Modelbil, Chevrolet Camaro 1968 SS 396 Convertible 1/18, skala 1:18, I original æske - ny kun været

  Modelbil, Chevrolet Camaro 1968 SS 396 Convertible 1/18, skala 1:18, I original æske - ny kun været ude til foto - stadig med transportsikring. Rigtig flot og meget detaljeret modelbil i 1/18. Hel og

  295,00 kr.05-04-2024

Alt det originale, som Rolf’s Camaro gemmer på

Rolf har ejet cirka 15 biler gennem årerne, og derfor har han øje for de små detaljer, der gør biler særlige. Denne amerikanerbil udmærker sig blandt andet ved at indeholde en TKO 600-gearkasse: en 5-trins manuel gearkasse.

- Gearkassen kan ikke rives fra hinanden. Den har en stærk kobling, og den kommer aldrig til at eksplodere, fortæller Rolf.

Fælgene er ifølge Rolf også svære at optrevle i dag. Det var de fælge, bilen blev solgt med tilbage i 1969, og derfor var de dengang ikke særlig specielle. I dag er de sjældne, fordi de er ’wide oval’ fra firmaet ’Fire Stone’, hvilket på dansk betyder, at de har en stor dækside.

- Dækkene ”buler lidt ud ad”, og derfor kalder man dem også for ’bobble dæk’, fortæller Rolf.

Bilen kan også prale af, at på nær nogle enkelte små fejl hist og her, som vi kommer ind på senere, står den æstetisk snorlige.

Camaraoen står så original rent udseendemæssigt, at man næsten skulle tro, den var kørt ud af fabrikken i går
fortæller Rolf.

Det, der gør denne bil særlig, er også dens tag, som du kan læse mere om i næste afsnit.

LÆS OGSÅ: Så mange år kan din bil holde

Bilhjelmens “gæller”, som på ”bilsprog” kaldes for ’louvers’ er rent kosmetiske. De sender intet luft ned til motorrummet, men de ser godt ud.
Bilhjelmens “gæller”, som på ”bilsprog” kaldes for ’louvers’ er rent kosmetiske. De sender intet luft ned til motorrummet, men de ser godt ud.

Disse særligheder kan du også knuselske bilen for

Rolf’ Camaro er udstyret med et tag i vinyl, hvilket er et sjældent syn – selvom det nu engang er sådan, bilen er født.

- Bilen har også de sjældne ’trims’, som man kalder de lister, der sidder rundt i kanten af vinylen. De plejer ofte at være forsvundet på så gamle biler, fordi man har taget dem af ved en renovering og glemt at sætte dem på igen, eller også er de typisk afgået ved vind og vejr, fortæller Rolf.

Den gamle veteranbil kan også prale af en flot undervogn. Ifølge Rolf er bunden i så god stand, at du kan spise dessert af den:

- Den er smuk og rustfri. Fuldstændig perfekt i bunden.

Lygterne på bilen er også originale, hvilket kan ses på deres uperfekte synkronisering. RS-modellens lygter-skjold ”slider” nemlig kun til siden, når motoren starter og derved generer vakuum. Undertrykket suger skjoldene til side, så lyset på bilen syner frem. Du kan derved kun have synlige lygter, når du har startet motoren.

- På de ”falske” RSS-modeller er gitteret ofte elektrisk baseret. Altså fjernes ”skodderne” foran billygterne elektrisk. Jeg synes, det ser mere æstetisk rigtigt ud, at skodderne rykker sig sådan lidt akavet, ude af synk frem og tilbage, som man ser det på de vakuumstyrede modeller.

LÆS OGSÅ: Veteranbiler: Alt du skal vide, inden du køber

Bonus-information: Rolf bryder sig ikke rigtig om franske biler.
Bonus-information: Rolf bryder sig ikke rigtig om franske biler.

200.000 kroner er der postet i denne bil

Som tidligere nævnt kunne Rolf altså ikke nænne at sætte en finger på denne 1’st gen Camaro, men det er han ene om. I hvert fald har bilens tidligere ejer kastet rigtig mange pengesedler efter den amerikanske veteran.

- Jeg købte bilen af en høj mand på næsten 2 meter, der hed Flemming. Han fik ikke brugt bilen så meget, og han synes også, bilens tag var lige lovlig tæt på hans hoved. Der passer Camaroen bedre til mig, for jeg er en lille lort. Jeg er lavere end 180 centimeter, fortæller Rolf og fortsætter ned ad bilens stamtræ:

Flemming købte i sin tid vognen af en bekendt, der hed Morten, og som vist var en rig herre. Morten fik i 2008 køretøjet importeret til Danmark, og selvom bilen allerede dengang stod i en rimelig stand, fik Morten istandsat bilen fra top til bund for omkring 200.000 kroner
fortæller Rolf.

Et rygte omkring bilen går desuden på, at da den stod færdig og blev præsenteret for Morten, var Morten ikke tilfreds og fik beordret processen forfra igen. Således skulle bilen slibes ned igen for at få ny lak og så videre.

- Det er tydeligt at se, at Morten ikke er gået på kompromis med noget.

Du kan selv se efter i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. alu fælge til Chevy

  alu fælge til Chevy

  Chevrolet Camaro årg. Gen 5: Borbet, Borbet Fælge til Chervolet Gen 5 fejl køb. Passer ikke på min Camaro Gen 4. 9,5x20 passer 275x40x20 8,5x20 passer 245x45x20.Center hul 66mm. Passer camaro 2010-201

  4.000,00 kr.16-03-2024
 2. 5x120,65 17" ET20 10x17 Borbet A Classic 1990's

  5x120,65 17" ET20 10x17 Borbet A Classic 1990's

  Borbet A Classic fælge med dæk, Borbet A Classic - old school wheels 5*120,65 (VNr.WLCSFS00-715) 5x120,65 17" ET20 10x7H2 Nav 70,6ø Originale Borbet A fælge kendt fra år 1990erne Produceret af Borbet

  12.000,00 kr.14-03-2021
 3. Chevrolet Camaro årg. 1967: Chevrolet, Bagklap og hanskerums lås med samme nøgle , passer på tidlig

  Chevrolet Camaro årg. 1967: Chevrolet, Bagklap og hanskerums lås med samme nøgle , passer på tidlig 67 model nye.

  350,00 kr.03-03-2024
 4. Chevrolet Camaro årg. 1978: Trackbars, Trackbars forhindre din bagaksel i at blive vredet op når du

  Chevrolet Camaro årg. 1978: Trackbars, Trackbars forhindre din bagaksel i at blive vredet op når du ccelerere hårdt. Vil tro de passer på alle 10 bolt gm bagtøj med bladfjedre Camaro Chevrolet Race

  600,00 kr.07-02-2024
 5. Chevrolet Camaro Z28 årg. 1993: forklap, Meget fin brugt forklap til Camaro Z28 fra 1993 -1997
Hel r

  Chevrolet Camaro Z28 årg. 1993: forklap, Meget fin brugt forklap til Camaro Z28 fra 1993 -1997 Hel rustfri med meget små ridser, men har lille bule i forkanten af klappe(svært at se på billedet) efter

  2.000,00 kr.30-01-2024
 6. Chevrolet / Pontiac Camaro / Firebird årg. 1998-02: Bremsedele, Vaccum/bremse forstærker + reduction

  Chevrolet / Pontiac Camaro / Firebird årg. 1998-02: Bremsedele, Vaccum/bremse forstærker + reductions fordeler med væskebeholder. Sensor for lav niveau. Er afmonteret fra en 98' Camaro. Fin stand. Fej

  650,00 kr.28-01-2024

Husk, du kan købe tonsvis af reservedele på DBA, og blandt andet også til Camaro og også generelt til amerikanerbiler.
  

Dette var Rolf’ oprindelig plan med Camaroen

Rolf’s plan var at gøre bilen til en såkaldt ’pro-turer’. Rolf er vild med biler, der er lave og brede i looket; Hvor dækkene er brede og fælgene ligeså.

- Hvis jeg havde nænnet det, skulle bilens undervogn sænkes, hvilket betyder, at den skulle have en hel anden undervogn. Jeg ville få monteret nogle bredere dæk, ’255 dæk’ foran, som er 25,5 centimeter brede. Bagpå ville jeg montere 295 eller 305 dæk, hvilket vil sige, at bredden på de dæk svarer til 30 centimeter, fortæller Rolf og fortsætter:

- De brede dæk får bilen til at se fed ud.

Rolf ville også få monteret nogle bredere fælge. Nogle 17-18 tommer fælge. Og motoren ville han også skifte ud med en større og bedre én:

- Jeg ville lægge en motor med 400-450 hestekræfter i, da den er registreret som havende 398 hestekrræfter, hvilket den ikke har lige nu. Lige nu har den omkring 300 hestekræfter, er mit gæt. Gearkassen og bagtøjet er nemlig bygget til op mod 600 hestekræfter, fortæller Rolf, der dog synes, den motor, der er sat i bilen lige nu, er hidsig nok i sig selv, hvis ikke man var vandt til mere. Dette er endnu en ting, der er synd at røre for meget ved, mener Rolf.

- Det bliver en anden, der får lov til at eje denne sjove, flotte bil og gøre sig en god, langsigtet investering i stedet for at have pengene stående i banken til negative renter, supplerer Rolf.

Du kan høre, hvordan motoren brummer, når Rolf kører os en tur rundt i Ganløse i den amerikanske veteranbil.

LÆS OGSÅ: Mortens garage er tapetseret med 1.000 gamle oliedunke

Rolf’ bil har servostyring, den har 15 tommer alufælge, den kører på benzin og har nedlagt 92.000 på landevejene. Bilen har to døre.
Rolf’ bil har servostyring, den har 15 tommer alufælge, den kører på benzin og har nedlagt 92.000 på landevejene. Bilen har to døre.
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen (snabel-A) schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Rolfs første bil var Ford Mustang fast back fra 1967
Rolfs første bil var Ford Mustang fast back fra 1967

’Det skal kilde alle de rigtige steder’

Rolf har et princip, når det gælder sine biler. Et princip, han aldrig viger fra:

- Det skal kilde alle de rigtige steder, og ellers skal bilen videre, fortæller han.

Den her Camaro kunne han som nævnt ikke nænne at lave om, men som den står nu, kilder den ikke nok ved Rolf, og derfor sælger han den.

- Jeg har allerede ejet mange biler, og jeg har nok omkring 18 konkrete biler i hovedet, som jeg ved, jeg skal nå at eje, inden livet er forbi, så jeg har travlt, fortæller Rolf smilende.

Lige nu har han tre konkrete biler i tankerne, som han gerne vil eje inden for nærmeste fremtid, og hvis du ligger inde med en af dem, i god stand, er Rolf villig til at bytte. Der er tale om en: C10 Pick up truck fra Chevrolet, Chevrolet Chevelle fra 1966 ss og en Chevrolet chevelle ss fra 1969.

Find det på DBA

 1. Chevrolet Camaro Z28 LS1

  Chevrolet Camaro Z28 LS1

  Chevrolet Camaro, 5,7 Z28 Targa aut., Benzin, aut. 1998, km 279000, sølvmetal, aircondition, ABS, airbag, alarm, 2-dørs, centrallås, startspærre, service ok, 18" alufælge servostyring, Så kom Forået!

  119.900,00 kr.15-07-2023
 2. Chevrolet Camaro, 6,2 V8 aut. SS, Benzin, 2010, 2-dørs, Muskelbil? Her får du muligheden for det.

  Chevrolet Camaro, 6,2 V8 aut. SS, Benzin, 2010, 2-dørs, Muskelbil? Her får du muligheden for det. Chervolet camaro ss 2010 405 HK. Kilometerstand 167xxx Den er importeret fra Tyskland for 4 år siden

  375.000,00 kr.02-04-2024
 3. Chevrolet Camaro 6,2 2SS Convertible aut. Benzin aut. Automatgear modelår 2019 km 92000 Rødmetal kli

  Chevrolet Camaro 6,2 2SS Convertible aut. Benzin aut. Automatgear modelår 2019 km 92000 Rødmetal klimaanlæg centrallås, uden afgift servostyring, aut., alu., varme i rat, airc., 2 zone klima, fuldaut.

  359.900,00 kr.21-03-2024

Du kan klikke her og se de Camaro’er, der lige nu er til salg på DBA.
   

Djævlens advokat

Bilen rummer to fejl. Og dem er Rolf ikke bleg for at udpege, for som Rolf siger, er det bilkendere, han handler med, så man kan lige så godt være ærlig, fordi man ender formentlig med at blive ven eller bekendt med den, der køber bilen. Det har Rolf prøvet før.

Camaroen har to små ”chips” i lakken, bogstavelig talt. Én lille prik, der mangler hvid lakering bagpå og én foran, hvor forskærm møder fronten.

Dertil er Rolf heller ikke bleg for at nævne de dårlige facetter ved veteranbilens dæk:

- Dækkene kører fantastisk ligeud. Men du skal bare ikke op og køre 200 kilometer i timen med dem, for i bund og grund er de ikke specielt sikre at køre ræs med. Det skyldes, at mønstret på dækkene ikke er specielt retningsbestemte og ej heller ret vandafvisende, men de er gode til at komme hurtigt fra 0-100 kilometer.

LÆS OGSÅ: Her er de 5 billigste og mest fejlfri brugte biler på DBA

Rolfs DBA-annonce
Rolfs DBA-annonce

Er du vild med hestekræfter, så har vi en del biler til salg på DBA (måske de er solgt, idét du læser denne artikel), som kan understøtte dét behov. For eksempel kan du købe denne Chevrolet Corvette fra 1974 med ekstra mange hestekræfter.

Eller hvad siger du til en Nissan Skyline R34 GT-R? Sådan et eksemplar har vi også haft til salg på DBA, og den kan du se nærmere på i artiklen, her.

Er du mere lun på en totalistandsat Subaru Impreza WRX, kan du komme med ud og køre en tur, hvor vi lytter til bilens brummen, i denne video:


Læs mere om den ”Brøndby-farvede bil”, her.

Relaterede artikler